Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 18:03   #1531
201605100
Konto usunięte

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Jako, że wyjeżdżam na długi weekend to chciałam złożyć życzenia naszym kolejnym PMką

gornek
madzixx88

Niech nadchodzący Wasz Wielki Dzień będzie pełen radosnych uśmiechów i serdecznych ludzi, oby pogoda dopisała, zabawa była przednia, jedzenie smakowało, obyło się bez wpadek i żeby TŻci padli na Wasz widok Bawcie się dobrze, nie płaczcie, śmiejcie non stop.
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:18   #1532
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Mala Czarna, boska relacja! Pelna emocji wzruszen, az mi sie oczy pare razy zaszklily a tata boski

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Dawałyście może zaproszenia Waszym rodzicom? Pytam szczególnie Te, którym rodzice organizują lub pomagają zorganizować ślub. Moim zdaniem głupio zapraszać organizatorów, będą mieli przecież podziękowania, ale mój Tż uważa, że przydałoby się, bo teściowa już czeka . Swoją drogą musiałabym wszystko zmieniać, bo jest napisane: "w imieniu Rodziców i swoich" Co myślicie?
Ja dawalam, z taka sama treścią jak dla innych, mimo dopisku ze wraz z rodzicami ;p jako pamiatka i symbol, do tego dorobilam dwa bileciki z takimi prywatno-zartobliwymi adnotacjami.

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Dzięki! pomocna lektura

Tylko teraz się zmartwiłam - na 78 osób poszło 70 butelek wina
Ja planowałam kupić 35 butelek na dwa dni wesela i teraz sie martwię że nie starczy

ile Wy kupujecie/kupiliście wina???
Omg, ale ilości! Ja na ok 60 osob planowalam kupic ok 15 butelek, ale wiem ze sporo osob będzie pić wino (moje koleżanki)... chyba musze zwiekszyc ta ilość...

Ysia, nie widze fot na komorce nie moge sie doczekac az zobaczę w domu!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:21   #1533
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
2 dni do slubu :P jestem juz po paznokciach, maseczce i zglodnialam z tego wszystkiego :P
pokaż paznokcie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Droga do lokalu oczywiście nie mogła przebiegać normalnie
Fantastyczna relacja!

Cytat:
Dziewczyny! Dawałyście może zaproszenia Waszym rodzicom? Pytam szczególnie Te, którym rodzice organizują lub pomagają zorganizować ślub.
My dajemy, rodzice Tz nam organizuja ale to będzie dla nich super pamiątką Zamówiłam niedawno u jednej z PM 2013

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
ja mam dobrze ze w cene talerzyka mam wliczone wszytskie napoje i ciaste bez limitu, wiec sie nie martwie ufffff
Ja tak samo! Nie musze sie martwić o napoje, ciasta, owoce itp
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:25   #1534
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Doradzcie ! Mam czas do jutra. Brać ?
Bardzo ładna, choć nie przepadam za takimi prostymi bez halek. Ale wyglądasz ślicznie i ta cena..
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:29   #1535
201604261006
Konto usunięte

A mi się ysia jakoś nie podobasz W tej z cywilnego było Ci sto razy lepiej
Stary 2014-04-30, 18:33   #1536
Lusiija
Zadomowienie

ysia jaki fajny blog! Idę czytać!!!!
Stary 2014-04-30, 18:34   #1537
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Ja na szczęście też xD a ile Cię ten talerzyk kosztuje jeśli mogę wiedzieć?

Swoją drogą dziewczyny: ile macie dań, bo moja mama uważa, że mam jakoś zbyt mało? (nic nowego)
na weselu mamy 5 dań gorących, na poprawinach 3. nie wiem jednak czy nie zrezygnujemy z 1 na weselu, bo 5 to chyba za dużo...

ysia - ładnie Ci ale to TY masz się w niej dobrze czuć przede wszystkim nawet jeśli nam się podoba a Ty się źle czujesz to nie ma co brać i powtarzam, ładnie Ci, ale nie ma efektu WOW...
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:45   #1538
Lusiija
Zadomowienie

ysia i ile zmieściło Ci się literek na obrączce 7? Też mam ten rozmiar i facet mówił, że spokojnie z 24 :O
Stary 2014-04-30, 18:46   #1539
Anesthesia
Wtajemniczenie

Co do ilości dań mamy obiad (przystawka, zupa, drugie, deser) i 4 kolacje... zastanawiam sie czy to nie za duzo. Probowalam to rozpisac i propozycja wyszła taka, co sadzicie?

Ok 17:15 obiad a zaraz po nim tort
19:30 kolacja I
21:30 lody
22:30 kolacja II
1:00 kolacja III
2:30 kolacja IV

Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:00   #1540
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Co do ilości dań mamy obiad (przystawka, zupa, drugie, deser) i 4 kolacje... zastanawiam sie czy to nie za duzo. Probowalam to rozpisac i propozycja wyszła taka, co sadzicie?

Ok 17:15 obiad a zaraz po nim tort
19:30 kolacja I
21:30 lody
22:30 kolacja II
1:00 kolacja III
2:30 kolacja IV

Ja mam podobnie - ale mam 3 kolacje i zastanawiam się czy nie domówić świnki z szynki

16:30 - obiad, tort
19:00 - kolacja I (gdzieś po drodze deser)
22:30 - świnka?
2:00 - kolacja II
4:00 - kolacja III

mam na tyle spoko, że będą podawać kiedy poproszę lub będą widzieli, że ludzie są głodni. Podobno czasami kolację III wydają, czasami nie - zależy.
Stary 2014-04-30, 19:00   #1541
Szczeperka
Wtajemniczenie

ysia - ładna sukienka ale bez efektu wow... Góra leży i wygląda ślicznie ale dół Cię strasznie przytłacza...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:02   #1542
ysia
Zadomowienie

Cytat:
ysia i ile zmieściło Ci się literek na obrączce 7? Też mam ten rozmiar i facet mówił, że spokojnie z 24 :O
U mnie jest 15, ale spokojnie zmieściłoby sie jeszcze z 10

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
ysia - ładna sukienka ale bez efektu wow... Góra leży i wygląda ślicznie ale dół Cię strasznie przytłacza...
Dół jest za długi i za szeroki ! To jest rybka ;D

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:05   #1543
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
omg aż mi się niedobrze zrobiło, dobrze, że jej nie kupiłam
ja nie widzę tej opinii...

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Ceremonia:

Wpakowałam się do auta. Zanim wcisnęłam suknie razem z kołem, narzucałam się tak retoryką wojskową, że moja mama z przerażaniem stwierdziła że mnie trzeba będzie podczas kościelnego ślubu spowiadać przed samą mszą. Obok mnie świadkowa, w pięknej blado-srebrnej sukni do kostek. Ludzie na ulicy trąbili tam i machali, w ogóle byłyśmy sensacją.

Nagle moja świadkowa powiedziała: "TY! a może oni myślą że to jest pierwszy homoseksualny ślub w Polsce..."

Podjechałyśmy pod urząd, goście zachwycenia, Warszawiak zachwycony, elegancko, godzina późna. I wprawiłam wszystkich w zakłopotanie, rzucając się młodemu, nieznajomemu nikomu mężczyźnie na szyje z krzykiem: "O BOŻE, JUŻ MYSLAŁAM ŻE NIE PRZYJDZIESZ, NIE MAM TWOJEGO NUMERU, NIE MOGŁAM ZADZOWNIĆ, BOŻE TAK SIĘ BAŁAM" ale potem przedstawiłam wszystkim naszego fotografa i (zwłaszcza) Warszawiak odetchnął z ulgą

Przeszliśmy sami ze świadkami do pokoju, gdzie mieliśmy wypełnić dokumenty. Daliśmy dowody, siedzi, ja patrze na stół, a tam.... Pani pomyliła dowody i prawie ożeniła Warszawiaka z moją świadkową (mężatką od 4lat)

Potem wszyscy goście przyszli (w tym jeden który był moim najpiękniejszy prezentem ślubnym - Ty wiesz ) weszli do sali, a my czekaliśmy pod drzwiami. Trochę czekaliśmy na urzędniczkę, którą Warszawiak powitał entuzjastycznym okrzykiem "JUPI", a ona z równą radością odkrzyknęła : "JUPI""D

Poprosi nas do sali, usłyszeliśmy harfę, nadal nerwów brak
Świetne relacje, gratuluję ślubu i spokoju! Zazdroszczę, że już jesteś żoną!

Cytat:
Załącznik 5665441 Kocham was xD

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 103 dni.
U mnie w Rossmannie babka powiedziała, że promocja na tę odżywkę nie obowiązuje. Może jednak wypadałoby iść do kasy i tam spytać...

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Z podziękowań dla rodziców mnie się te podobają
http://m.youtube.com/watch?v=IAL310aazdI 4calusy w calym filmie...odjąc 2 i byłby film idealny
my będziemy chyba mieszać kilka filmików, żeby było idealnie i w ogóle nie rozumiem całusów na podziękowaniach, nie pasują mi tam wcale

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Panna Izabela Jak to się nie opłaca? Wg mnie warto przetestować makijaż. Być może dojazd do jednej osoby jest nieopłacalny, więc lepiej umówić się u niej. Niemniej jednak samo zdanie niepokojące i dziwne.
No właśnie zmartwiło mnie to trochę, bo fajnie się zapowiadało, ale dla mnie jak ktoś odradza to mi czymś śmierdzi - dla niej to nawet lepiej, bo więcej zarobi, więc czemu mi odradzała? Bo byłabym niezadowolona i na ślub bym jej nie wzięła?

Cytat:
ehh no zazdroszcze plociuchy
są tu jakies warszawianki???
Ja mieszkam w Warszawie, a co?

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Moje Panie wizaż uczy, pół godziny temu pobiegłam do apteki i mam pastę ;-)

Ja mam dwie, niebieską dla wrażliwych zębów (dla tż), a dla mnie zwykłą. Jest na nie promocja w SP

Jestem załamana butami ślubnymi przyszły mi próbki materiałów z akces 2, żaden kolor mi nie pasuje powiedzcie mi, jak ja znajdę miętowe buty na obcasie max 5 cm, z paskiem, mega wygodne (najlepiej taneczne) ?
I odkryłam, czemu mam problem z każdymi butami. Nie ma to jak znać swoje ciało mam wystające kosteczki z tyłu, które mam zawsze obtarte - nie wiem w takim układzie, czy taneczne/ślubne buty coś pomogą, może nie warto jednak aż tak inwestować w buty, przecież nie szyją buty z miękką wypustką czy czymś na wystające z tyłu kostki....

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:22   #1544
Lusiija
Zadomowienie

Panna Izabela - idź i spytaj. Ja powiedziałam, że kupię jak tylko będzie promocja, a kasjerka też nie wiedziała i mówiła mi, że zobaczymy czy wejdzie xD

ysia - nie widzę ciągu dalszego z brzuchem zrezygnowałaś? Wczoraj rano doszłam do wniosku, że mięśnie ładnie by wyglądały no i masz! xD
Stary 2014-04-30, 19:27   #1545
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
SOBOTA – Nasz wielki dzień
Jak się obudziłam moja pierwsza myśl to: „Masakra, jestem taka niewyspana, że na własnym weselu padnę o 10! ”. Ta myśl nie dawała mi spokoju. Kręciłam się w łóżku jeszcze do 6.30 i wstałam, wzięłam prysznic i zjadłam pół kromki z masłem. O 7.30 dostałam odpowiedź od TZ „Cześć kochanie, tak spałem świetnie, 8 godzin jak dziecko” . Myślę, super on będzie jak z żurnala a jak ja zombie. Życie. Za oknem szaro buro i do dupy ale postanowiłam, że mam to gdzieś
Najbardziej dłużyło mi się do 9 bo wtedy miała przyjechać fryzjerka, zaczęła od mojej przyjaciółki. Później przyjechała wizażystka. Wszystko zaczęło nabierać tempa. Kiedy przyszła moja kolej na fryzurę usłyszałam telefon, TZ oznajmił, że za niedługo przyjedzie z operatorem. W międzyczasie przyjechał fotograf J wcale nie żałuję, że wybraliśmy foto i video z wyższej półki bo dzięki atmosferze jaką wprowadzili lekko się rozluźniłam i prawie cały czas się śmiałam
Zanim zaczęłam z fryzurą to tata przywiózł bukiety! były boskie!! Jednak była piwonia był tez goździk, jaskiej, frezja, lewkonia, róża bardzo mi się podobał!
Około 9.30 napisałam TZ smsa: „Głowa umyta, bukiety ładne, stoperan smaczny”
Fryzura wyszła bardzo ładnie ale jednak miałam uwagi co do jej trwałości no ale to już inna bajka nasi przyjaciele przygotowali dekorację samochodu, ja miałam tylko ustalić rozmieszczenie kwiatów na masce. Z welonem we włosach, za parasolem nad głową stałam na podwórku i dywagowałam nad wielkością goździka nad reflektorem samochodu ogólnie stwierdzono, że jestem nienormalną perfekcjonistką
na fotelu makijażystki odbierałam tylko telefony od różnych ludzi a to jak do mnie trafić, a to kiedy przyjechać, a to odnośnie ostatnich szczegółów. Jak miałam dużo zajęć to mniej się stresowałam
Makijaż wyszedł pięknie! Kiedy już wszystkie babki w domu czyli ja, mama, dwie siostry i przyjaciółka były „zrobione” to była już 13.30. Tata zaczął nas pospieszać, żeby się już ubierać bo Pan Młody miał być o 14.10. Zaczęłyśmy wiec zakładać suknie, kilka ujęć dla foto i video i już myślałam, że jestem gotowa
Ale nie! Okazało się, że zapomniałyśmy o halce! no więc akcja od nowa wyrobiliśmy się ledwo na styk bo jak kończyłam zapinać kolczyki i bransoletkę to ktoś krzyknął: „Pan Młody już jest!!!”. A ja na to, zapomniawszy, że mnie nagrywają: „Kur*a zawsze się spóźnia to dzisiaj też nie mógł???”
Ostatnie poprawki, ostatni psik psik perfumami, głęboki wdech i dawaj !
Wyszłam na schody, po bokach stali moi rodzice bo witali teściów, babcia Tzta, moi teściowie, świadkowie i….. ON wyglądał jak James Bond! a jego wzrok jak wyszłam na schody! zapamiętam do końca życia! Zamiast witać się grzecznie z teściami to ja sru po schodach do NIEGO!! ktoś mnie zatrzymał i szepnął do ucha: „Gdzie lecisz, to on ma tutaj wejść!”. A ja już się nie mogłam doczekać aż się do Niego przytulę!
Jak podszedł do mnie, powiedział, że wyglądam olśniewająco i że strasznie mocno mnie kocha! zrobiło mi się miękko w kolanach!
Przeszliśmy do salonu, za nami rodzice i teściowie z babcią. Przywitałam się z rodzicami TZ, teściu powiedział, że jak na mnie patrzy to żałuje, że nie jest młodszy ogólnie było miło
Fajna, expresowa relacja! Musieliście mieć bardzo dobrego kamerzystę, skoro zapomniałaś o jego istnieniu na tyle, żeby się 'swobodnie' wypowiadać, chociaż swoją drogą ja też się boję, że będę przeklinać (niestety mam to w zwyczaju, fuuj) ogólnie jak się czyta to widać, że było bardzo wesoło, mam nadzieję, że i u nas goście tak dopiszą

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:38   #1546
moooniaaaa
Zakorzenienie

Mała_czarna
Nieziemska relacja czytałam i czułam się jakbym była obok
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:47   #1547
Lusiija
Zadomowienie

Nie wiem czy był tu już taki temat.. ALE co wygrawerowałyście/wygrawerujecie sobie na obrączkach?
Stary 2014-04-30, 19:51   #1548
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Buty w załączeniu, tylko moje są białe. Zdjęcia moich dodam jutro - muszę zrobić zdjęcia.
Bardzo ładne! I obcas wydaje się być wygodny

bardorja nic im nie mow, bo później to ty będziesz "ta zła".Jak się pokłócą to trudno, może nawet tego nie zauwazysz

Marlenqa będzie dobrze, to pewnie ta przedślubna nerwówka

Lg trzymam kciuki żeby były ok i żeby babka w salonie się ogarnęła

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jak Ty pamiętasz
Przyszła druga para butów i ta nie pasowała. Para docelowa, 'koszmarkowe LaBody' jeszcze nie i do nich odnosiła się mojakaren
Aha, myślałam że chodziło o te z paseczkiem

Ysia relacją jak zwykle bombowa! Gratki za podróż!

Madziara podoba mi się

Karolinuusia b. ładne zaproszenia

bardorja masz zdjęcie w bolerku więc ciężko stwierdzić czy masz ramiona jak maczugi w co wątpię
Super w niej wyglądasz! I masz super talię!
Co do ceny sukni to ja zapłaciłam za model salonowy 2550 zł a TO moja suknia, ma własnie takie opadające ramiączka

Paris gratuluję, czuć bijące od ciebie szczęście i radość!

Cytat:
ja biust polecam ciążę jestem pół roku po i wciąż cycki są mega
przed ciążą nosiłam niepełne B
Lejesz miód na moje serce

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Dzisiaj jade do spa z TŻ w końcu się troszkę odstresować- sauna, jacuzzi, masażyk mryyy
Ojejku ale zazdroszczę! Odpoczywajcie!

Mała czarna piękna relacja - czasem śmieszna, czasem wzruszająca gratuluję udanego wesela!

Elrosa bardzo fajne spinki!

Ysia ja szukałabym dalej, wg mnie w cywilnej wyglądałas dużo lepiej

Cytat:
Nie wiem czy był tu już taki temat.. ALE co wygrawerowałyście/wygrawerujecie sobie na obrączkach?
Był był
My mamy: Ubi tu, ibi ego ∞ 13. 09. 2014

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-04-30 o 19:53
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:01   #1549
mimi_77
Zakorzenienie

bardorja pięknie wyglądasz, piękny biust moja kosztowała pierwotnie 3300 ale załapałam się na rabat i zapłaciłam ok 2700. Welon i bolerko gratis.

ysia ładna kiecka i ładnie wyglądasz ale jak któraś dziewczyna napisała, bez efektu WOW. Chociaż za taką cenę to aż żal nie brac.

Dziewczyny, wspaniałe relacje! zazdroszcze , że to już za Wami.

Gratuluje wszystkich załatwionych spraw, piękne zaproszenia wstawiacie

U nas nie wiadomo czy dojdzie do ślubu. Babcia TŻ dostała diagnozę - najgorsza jakiej się spodziewaliśmy... Nie będe tu pisać, domyślcie się jaka to choroba... Rokowania szczerze mówiąc dosyć beznadziejne. Nie mam na nic siły. Jak tu teraz rozwozić zaproszenia, a czas już na to. Zaczyna mi brakować sił. Sesja przede mną, ciężki czas w pracy, remont, trzeba kupić wyposażenie kuchni, sama zajmuje sie teraz ogranizacją wesela, nie widujemy się prawie wcale. I muszę być jeszcze dla niego oparciem. Tylko, że mi też już brakuje sił... Koniec offtopa. Już się nie żalę. W końcu mam 4 dni wolnego.

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-04-30 o 20:02
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:21   #1550
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
U nas nie wiadomo czy dojdzie do ślubu.
Przykra wiadomość Na razie nie podejmujcie żadnej decyzji, a broń Boże nie odwołujcie wesela. Trzeba wszystko przekalkulować na chłodno. Spędźcie z TŻ trochę czasu w majówkę. Pogadajcie na spokojnie co dalej. Choroba jest zawsze ciosem dla bliskich i ciężko jest się cieszyć z czegokolwiek. Trzymam kciuki żeby Wam się wszystko ułożyło. A Ty bądź silna! Znajdziecie najlepsze rozwiązanie i zobaczysz, że nic nie jest tak straszne jak obecnie Ci się wydaje
Stary 2014-04-30, 20:26   #1551
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Nie rezygnujcie... Babcia napewno nie chciałaby żebyście zrezygnowali I bądź przy TŻ-cie napewno tego potrzebuje

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:26   #1552
activelifestyle
Rozeznanie

Dostałam zdjęcie butów Z tego co widzę jedynie flek do wymiany, a tak wyglądają na nowe Brać?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0218[1].jpg (74,1 KB, 70 załadowań)
Stary 2014-04-30, 20:26   #1553
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Ci napiszę tylko słowa księdza - powiedział je do młodych, kiedy pannie młodej zmarła 2 tygodnie przed weselem babcia:
"Śmierci ani choroby się nie planuje. A Wy ślub i wesele planowaliście. Zrobicie tak, jak podpowiada Wam sumienie, ale ja wiem, że babcia chciała Waszego ślubu i błogosławi Wam z góry".
Ślub i wesele się odbyły, w mniej imprezowym klimacie, ale młodzi nic nie odwołali.
Stary 2014-04-30, 20:31   #1554
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Mimi bardzo mi przykro Diagnoza to jeszcze nie koniec... mojego TŻ babcia zmarła ok miesiąc temu, po ok 3-4 tygodniach w szpitalu, nic nie zapowiadało najgorszego, ale po jej śmierci nikt nie mówił o odwoływaniu slubu... przemyślcie to wszystko na chłodno i nie podejmujcie pochopnej decyzji...

activelifestyle brać!
Stary 2014-04-30, 20:35   #1555
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Był
My mamy wygrawerowane: "I ślubuję Ci... Imię 30.08.2014"
Stary 2014-04-30, 20:37   #1556
mimi_77
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy Wiele dla mnie znaczą TŻ mówi, że nie ma mowy o odwołaniu i jego rodzina też. Babcia też kazała działać wg planu - jesli stałoby się najgorsze. Ale jak tu się cieszyć ... chciałabym spędzić z nim majówke ale nie ma opcji. On ciągle w pracy a ma taką, że świątek piątek i niedziela w robocie. No i ciągle w rozjazdach z powodu tej choroby i innych obowiązków. Troche mnie to wkurza bo ja jeszcze 3 rodzeństwa a jego babcia 4 dzieci czyli wujków i cioć TŻ a wszystkie obowiązki spadły na niego. Szkoda mi go niesamowicie bo zasypia w ubraniach, w fotelach, na siedząco bo taki jest padnięty. Śpi po 4-5 godzin, z pracy do szpitala, ze szpitala do drugiej pracy i tak w kółko.

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:37   #1557
201604261006
Konto usunięte

mimi bardzo mi przykro Ale faktycznie nie odwołujcie, przynajmniej narazie. Przemyślcie wszystkie za i przeciw.

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-04-30 o 20:40
Stary 2014-04-30, 20:40   #1558
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Dostałam zdjęcie butów Z tego co widzę jedynie flek do wymiany, a tak wyglądają na nowe Brać?
jeśli Ci pasują do sukienki to tak! Mi się bardzo podobają!!
Stary 2014-04-30, 21:01   #1559
activelifestyle
Rozeznanie

Dziewczyny poza butami potrzebuję jeszcze jednej rady. Jutro idę do księdza w sprawie dekoracji kościoła i nie wiem czy pamiętacie ma być gipsówka Chciałabym coś takiego na ławkach jak w załączniku 1. Na klęczniki dla Pary Młodej i do przewiązania na krzesła chciałam dodać po róży (zał. 2). Jeśli miałabybyć różowa to ewentualnie można by się pokuścić o ogrodzenie ławek czymś podobnym do dekoracji z załącznika 3 Nie wiem jednak czy to nie będzie przesada A jakie byście wzięły wstążki? Myslałam o koronce (zał. 4), ewentualnie o białych wstążkach, bo nie wiem czy róż by pasował pozostaje jeszcze opcja białej róży zamiast różowej... Sama już nie wiem... A może w ogóle inaczej to zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (99,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (31,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (27,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (30,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (14,7 KB, 5 załadowań)
Stary 2014-04-30, 21:04   #1560
KaEs
Wtajemniczenie

4 miesiące do ślubu i ani jednego rozdanego zaproszenia nawet nie mamy ich gotowych wspaniale.

Ysia ja bym brała

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości