Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 17:50   #511
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
hej mamuski
dzis mialam usg i moja szyjka znow niestety sie troszke skrocila.. ma 12mm wiec zostaje juz w szpitalu do porodu
chlopaki przybraly o pol kg w tydz wiec chyba ladnie
no ale czeka mnie szpital niewiadomo jak dlugo dzis zaczynamy 33tc wiec jeszcze z 2tyg by sie przydaly no ale zobaczymy
buziaki dla was
za wagę bobasów, ida jak burza
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
cześć mamuśki witam się w 36 tc czyli rozpoczynamy 9 miesiac.

Aldrin ciekawe o jakiej głowie lekarz myślał
ale to dobrze, że dziewczynki nie mają dużych głów, lepiej może przechodzą przez kanał rodny i faktycznie główkę ma małą, tydzień wstecz tak według pomiarów
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

Mamy łóżeczko Radek II z szufladą takie

W sumie szufladę zamyka ta płyta nad nią ale czy nie będzie łyso jak materac będzie na najwyższym poziomie? No i zawsze coś można by było ukryć za taką falbanka.
koleżanka zamówiła też takie, ono jest o tyle super, że ta szuflada nie jeździ po podłodze tak, jakby to miało miejsce w naszym modelu, dlatego zrezygnowałam ze szuflady
łyso nie będzie wyglądać, bo jest ta płyta nad szuflada
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:56   #512
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Ja chyba nie będę kupować, no chyba, ze znajdę jakąś fajną promocję... Bo to tak na prawdę fajnie wygląda jak jest wszystko w komplecie, a tak każde z innej parafii to już średnio
Właśnie chce skompletować wszystko w jedeń deseń. Pościel i ochraniacz mamy z Gluck'a szarą w duże białe grochy i do tego planuje zakupić u tego sprzedającego organizer do łóżeczka i rożek. I zastanawiam się nad tą falbanką. I wtedy wszystko było by szare w białe grochy. Mam tylko nadzieje że materiał nie będzie się dużo różnił bo jednak różnica w cenie spora i nie wierzę że to ten sam materiał.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

koleżanka zamówiła też takie, ono jest o tyle super, że ta szuflada nie jeździ po podłodze tak, jakby to miało miejsce w naszym modelu, dlatego zrezygnowałam ze szuflady
łyso nie będzie wyglądać, bo jest ta płyta nad szuflada
Wiesz że nawet tego nie sprawdziliśmy w sklepie jak jeździ ta szuflada. Ale w to dobrze że nie jeździ po podłodze bo szkoda by mi było paneli. A kupiliśmy je właśnie ze względu na tą płytę zasłaniającą szufladę. Bo w innych było wszystko widać co w szufladzie jest.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:00   #513
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja sobie uzmysłowiłam, że za mniej więcej dwa tygodnie mogą rozpocząć się u nas porody u dziewczyn z terminem na początek czerwca
Ale to będzie gorący okres
ja dostałam zielone światło po 8 maja, także ....
Stary 2014-04-30, 18:11   #514
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:

Wow to ładny masz rygor... Dobrze, że Panie są miłe i dobrze Cię traktują, a w ile dziewczyn jesteście na sali?
no rygor bo inaczej moga sie wykluc w 3 jestesmy ale u nas np. nie ma odwiedzin w sali tylko w pokoju goscinnym co np. dla mnie nie jest za wygodne skoro mam lezec eh ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-30, 18:17   #515
pater86
Zadomowienie

Cytat:
ja dostałam zielone światło po 8 maja, także ....
To prawie, że już

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
no rygor bo inaczej moga sie wykluc w 3 jestesmy ale u nas np. nie ma odwiedzin w sali tylko w pokoju goscinnym co np. dla mnie nie jest za wygodne skoro mam lezec eh ..
Oj to dla Ciebie faktycznie kiepsko z tym pokojem odwiedzin, rozumie, że po porodzie nie chcą na salę wpuszczać odwiedzających jak są noworodki, kobiety karmią itd. ale Ty pewnie leżysz na patologi lub ginekologi, to powinni Ci pozwolić przyjmować gości normalnie na sali...
Stary 2014-04-30, 18:35   #516
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
I jak Ci kapustka wyszła? Bo moja była pyszna, uwielbiam takie młode warzywka właśnie muszę młode ziemniaczki upolować, tzn. wysłać męża żeby polował i zjadłabym je ze szczypiorkiem, koperkiem i zsiadłym mlekiem... Truskawki to bym na bank kupiła, ciekawe czy to już nasze krajowe, czy jeszcze nie... Ostatnio to bym tylko jadła i jadła i jadła
nawet dobra byłaby pyszna gdybym nie przesoliła ale pyszna - z koperkiem zrobiłam
Truskawki już nasze ale szklarniowe, psikane, no mało naturalne ale i tak dla samego smaku kupię sobie co by się nacieszyć
Cytat:
Właśnie chce skompletować wszystko w jedeń deseń. Pościel i ochraniacz mamy z Gluck'a szarą w duże białe grochy i do tego planuje zakupić u tego sprzedającego organizer do łóżeczka i rożek. I zastanawiam się nad tą falbanką. I wtedy wszystko było by szare w białe grochy. Mam tylko nadzieje że materiał nie będzie się dużo różnił bo jednak różnica w cenie spora i nie wierzę że to ten sam materiał
nie wiem jak w Twojej aukcji, ale jak ja zamawiałam - to jest normalnie ten sam materiał

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:37   #517
NecroKitty
Wtajemniczenie

Przeszłam się do Natury w sumie nastawiona na puste półki a tu niespodzianka, udało mi się kupić podkład na który polowałam od miesiąca Wystałam się w kolejce w biedronce po głupią puszkę dla kota a mała cały wypychała mi stopę, myślałam że tam zejdę z bólu

Cytat:
A dziewczyny pomóżcie bo nie wiem czy zamawiać
Kupowałyście takie falbanki maskujące do łóżeczka:

http://allegro.pl/baby-raj-falbanka-...166632974.html
Też myślałam o tej falbance ale to jeszcze kwestia dyskusyjna

Cytat:
Głupota biorąc pod uwagę, że na takim oddziale 50% pacjentek jest uziemionych w łóżku
Stary 2014-04-30, 18:37   #518
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Te szpitale same paradoksy sobie nakręcają. Każą leżeć ale na odwiedziny masz iść do innej sali.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-04-30, 18:49   #519
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć
Pradip, na to czerwcowe na pewno nie pojedziemy, bo to prawie 300 km od nas. Nie wiem co z resztą
Pater, odpoczywaj Kochana
Aldi, no to będziesz miała koloska małego jeszcze troszkę i Maluszek bedzie z Wami
Prowansja, trzymaj się ciepło i nie poddawaj się!
Bogini, dziękuję

Gratuluję nowych tygodni, udanych wizyt i kompletowania wyprawek
My już mamy złożone łóżeczko musimy zrobić przemeblowanie w sypialni i wtedy wlozymy tam łóżeczko, bo na razie stoi w salonie

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-30, 19:08   #520
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
My już mamy złożone łóżeczko musimy zrobić przemeblowanie w sypialni i wtedy wlozymy tam łóżeczko, bo na razie stoi w salonie
to tak jak u Nas
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Przeszłam się do Natury w sumie nastawiona na puste półki a tu niespodzianka, udało mi się kupić podkład na który polowałam od miesiąca
jaki jaki?

Nasza Córunia

Stary 2014-04-30, 19:13   #521
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
jaki jaki?
Ten w najjaśniejszy odcieniu. Od miesiąca w rossmannach były tylko ciemne
Stary 2014-04-30, 19:29   #522
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Daj znać jak się sprawdza, bo też się nad nim ostatnio zastanawiałam
Cytat:
Super jak już ustawisz i zrobisz kącik to podziel się zdjęciem koniecznie
Ja właśnie przed chwilką zamówiłam łóżeczko bukowe w kolorze naturalnego drewna, żeby jakby co to łatwo było kiedyś przemalować i szukam pościeli... Nic mi się nie podoba, albo zbyt kolorowe, ale za mało, albo jakieś takie "niemęskie"
Stary 2014-04-30, 20:24   #523
sylvuniaa84
Zadomowienie

Widze że wątek zaczyna szaleć z łóżeczkami ;-) moje tez dotarło ale nie wiem kiedy je mamy skrecać.. bo chyba jeszcze nie jak myślicie?

w sumie nawet nie mam pomysłu gdzie je postawie,miejsce mam tylko koło okna ale to chyba nie bardzo ?

Jestem dzis już wykończona,porzadek w papierach zrobilam z rana,potem ogarnęłam klatkę schodową bo dziś moja kolej..
potem wyjazd na zakupy i odstawić auto bo miałam od teścia...
No i wróciłam do domu o 18.30 i od razu poszlam na zakupy....
odwiedziłam 3 markety ale z kazdego musialam iśc i zanosić siatke do domu bo za dużo bym miała do dzwigania.. ale dobrze ze sklepy tak blisko mam..
przed 23 musze odebrać córkę z wycieczki... a z rana wraca Tż a potem mam gości ..
padam....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg misgwiazdki_teak.jpg (62,6 KB, 3 załadowań)
Stary 2014-04-30, 20:27   #524
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dobry wieczór Jestem już u rodziców. Ogłaszam, że remont jest już rozpoczęty, wszystko pochowane, meble wyniesione..

A ja mam za sobą najgorszą noc w tej ciąży.. Spałam ze 2,5 godziny Po 23 zasnęłam bez problemu. O 2 obudziłam się na siku i to był koniec mojego spania Mały w brzuchu dostał czkawki... Czy wasze maluchy też tak ją ciągle mają?? Mój ma minimum 3 razy/dobę i to zazwyczaj w nocy.... Trwało to około 5 minut, ale na tyle długo, by się obudził. Zaczął potem szaleć, i ja też się w końcu rozbudziłam... Niemal do 6 tłukłam się po łóżku i kiedy w końcu zaczęłam zasypiać, obudził się Adaś I ani myślał iść dalej spać. Jak tylko wstał zaczął domagać się śniadania i włączenia bajek. Pobawił się trochę i o 8 poszedł sobie spać, kiedy ja i tak już musiałam wstawać, bo meble miały być wynoszone..

Poza tym podobno dzieci w brzuszku im bliżej końca, tym są mniej ruchliwe - ze względu na brak miejsca... U mnie jest zupełnie na odwrót. Mój dzieć, dotychczas spokojny, wręcz aniołek, od kilku dni szaleje. Rozpycha się strasznie, kopie po żebrach, grzebie w szanownej.. Chodzę cały czas obolała.. Każda wewnętrzna część mnie boli

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
wróciłam od gina Mały Kolos w 32 tyg. i 2 dniu waży 2333 g wg usg jest starszy o tydzień, ale w normie wagowej się mieścipoza tym wszystko ok, aktualnie śpi na prawym boku
super wieści

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Swoją drogą, czy Wam wyskoczyły już pępki?
Bo mój jest chyba leniwy i tak nie bardzo mu się chce wyskoczyć, wnet nawet jest głęboki.
zapewniam, nie masz czego żałować

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Witajcie,
jeszcze kilka dni temu tak bardzo cieszyłam się wózkiem, nowym łóżeczkiem, wyprawkowymi zakupami, poprawą stanu twarzy po paraliżu, wiosną, wizją długiego weekendu z TŻ.
Byłam taka szczęśliwa. I nagle dostałam z liścia w twarz.
strasznie mi przykro, nie wiem co powiedzieć

Cytat:
Ja juz po wizycie....
szyjka zamknięta, ładnie się trzyma...
miałam pobierany GBS z 2 otworów, nie było najgorzej
zaniosłam do lab, zapłąciłam 30 zł no i odebrałam wczesniej te wyniki z wczoraj na dzisiejsza wizytę i co się okazało, ze jednak zołza nie zrobiła mi tej morfologii, musiałam dziś drugi raz się kłuć
gdyby nie te moje niskie płytki krwi, to bym nie musiała robić w ogóle

tak poza tym, mała wazy 2660g
nogami sięga az do 39 tc, kopie strasznie, ginka nie mogła zrobić przepływów, bo tak się wierciła
wód nadal dużo, ale nie przybywa, zdjęcia nie dostałam żadnego, bo się Zosia w kadr juz nie mieści, buuuu
super

Cytat:
Byłam wczoraj na wizycie i niestety nie jest najlepiej, szyjka miękka, zaczyna się otwierać... Mam leżeć, brać silną nospę 3 razy dziennie, luteiną i magnez, a za tydzień do kontroli... Dostałam jeszcze jakieś globulki bo infekcja się przyszwendała Tym razem USG nie miałam, bo lekarz stwierdził, że wszystko pomierzy i sprawdzi za tydzień, stwierdził, że muszę jeszcze 3, 4 tygodnie wytrzymać... Najgorsze jest to, że po pierwsze ja nic nie czułam, że coś się dzieje a po drugie cały czas bardzo się oszczędzałam, nic nie noszę, nie dźwigam, nie sprzątam ciężko, tylko coś ugotuję, powieszę pranie i czasami pójdę do sklepu po jakąś pierdołkę... Mąż nawet wszystko poprasował żebym ja nie stała tyle, a mimo to jest nie tak... Może za długie spacery ostatnio robiliśmy, no już sama nie wiem do tego spać nie mogłam tak mnie wszystko bolało...
no to obyś wytrzymała te 4 tygodnie

Cytat:
I w końcu dziś sie zmobilizowałam i zrobiłam co miesieczne zdjęcie. To my na początku 8 miesiąca
piękny brzuś
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:45   #525
Monica80
Raczkowanie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46251578]

A ja mam za sobą najgorszą noc w tej ciąży.. Spałam ze 2,5 godziny Po 23 zasnęłam bez problemu. O 2 obudziłam się na siku i to był koniec mojego spania Mały w brzuchu dostał czkawki... Czy wasze maluchy też tak ją ciągle mają?? Mój ma minimum 3 razy/dobę i to zazwyczaj w nocy.... [/QUOTE]

Wspolczuje nocki, mialam to samo niedawno, ale od kilku dni (odpukac) lepiej. Z czkawka to tak niestety jest, moja tez ma czesto maluchy po urodzeniu tez czesto maja czkawke takze przyzwyczajaj sie

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 21:53   #526
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Widze że wątek zaczyna szaleć z łóżeczkami ;-) moje tez dotarło ale nie wiem kiedy je mamy skrecać.. bo chyba jeszcze nie jak myślicie?

w sumie nawet nie mam pomysłu gdzie je postawie,miejsce mam tylko koło okna ale to chyba nie bardzo ?
Jak moje łóżeczko przyjdzie to na pewno je będziemy musieli skręcić, po prostu żeby sprawdzić czy dobrze je zrobili, czy są wszystkie części itd i wtedy jakby co, to żeby był czas reklamować... Więc już chyba nie będziemy je rozkręcać, zresztą podobno dobrze, żeby materac też poleżał w łóżeczku i pooddychał Zresztą to już nie tak dużo czasu zostało
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46251578]Dobry wieczór Jestem już u rodziców. Ogłaszam, że remont jest już rozpoczęty, wszystko pochowane, meble wyniesione..
[/QUOTE]
Super, że remont zaczęty, aby szybko i sprawnie poszedł i bardzo współczuję nocy, ale to chyba coraz częstsza przypadłość każdej z nas...
Nie przemęczaj się tylko...
Stary 2014-04-30, 22:44   #527
bluesky89
Zakorzenienie

Pater, strzelę Wam jutro fotkę
My kupiliśmy pościel kremową z taką kawą z mlekiem i żyrafką Też nie podobają mi się takie wzorzyste i bardzo chciałam taką stonowaną
Stary 2014-04-30, 22:49   #528
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
A dziewczyny tak myśle:
Czy pierzecie swoje koszule do szpitala z ciuszkami dziecięcymi? Tzn w proszku dla dzieci?
Bo to w sumie takie pierwszy kontakt dziecka może być ze skórą i koszulą mamy.
Ja zdecydowanie tak, nawet naszą pościel na początek wypiorę, bo Mała na bank będzie z nami spać...

Cytat:
Ja nie będę prać. I tak mam w planie kupić prześcieradełko do wózka i je będę prać. A wózek mamy nowy, orginalnie zapakowany w karton więc nie zmacany.
Już wyprałam, ale oczywiście koty pokochały gondolę, więc znów do prania...

Cytat:
Dziewczyny, jakiej wielkości kupić poszewki na kołderkę, 135x100 czy 120x90? nie mam bladego pojęcia
Domyślam się, że 135x100 to z Ikei? żadna pościel poza ikeowską nie będzie Ci pasować, więc może bezpieczniej kupić standardową 120x90? Chociaż większa wystarczy na troszkę dłużej...

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za dobre słowa.. nie chciałam wprowadzić tu grobowej atmosfery, po prostu mam się z Wami zżyłam i dlatego chciałam Was o tym poinformować.

Mala_Czarno_Biala
- może źle to zrozumiałaś, przepłakałam cały dzień, ale poza domem. Dopiero jak wróciłam od niej do Wrocławia. Musiałam odreagować. Przy niej w szpitalu nie dawałam poznać, ze w ogole coś jets nie tak. Dla mnie taka sytuacja jest nowościa, do tej pory los oszczedzał mi takich wrażen.

Dziś jadę do niej znowu, spedze przy niej całą majówke. Musze odciążyć brata. Trzeba gotować dietetyczne chude potrawy, sprzatać i być przy niej. Ona wie, ze jest bardzo ciężko chora, ale nie wie, ze to trzustka z przerzutami. Nie mozemy jej tego powiedzieć, bo ma taka konstrukcje psychiczna, ze tego nie wytrzyma. Nawet lekarz zakazał mówić.
Chciałabym, by te ostatnie chwile były takie jak piszesz. Spacery, gotowanie, wspolne szykowanie wyprawki dla małej itd. Tylko, ze w tej chwili ona głownie lezy, wstaje tylko do WC, ma hemoglobine 4,8, wiec wyobrazcie sobie to oslabienie.
Nie ma leczenia. Jedynymi specyfikami sa srodki p-bolowe.

Pobyt przy niej, mimo usmiechu na twarzy jest bardzo stresujacy. Usmiecham sie, rozmawiam a w srodku peka mi mozg. Będąc tam nie spie (jestem sama, bez TŻ), po prostu burza mysli, przewracam sie z boku na bok, skacze mi cisnienie. Do tego niepokoj czy z nią wszystko OK...
niewazne, trudno to pojc i byc madrym.
Najgorsze, ze rodzina TZa sie zamarwtia i zaluje, bo znaja moja mame, ale z drugiej strony denerwuja sie tym, ze mam teraz tyle obowiazkow i stresow, boją sie, ze cos mi (i dziekcu przez to sie stanie). Ale rozumieja tez, ze ja chce z nią być...

No nic, koniec smutków. Koniec tematu.
--------------------------------------------------------------------------
Piszecie o zoo. Jesli bede rodzic naturalnie a sytuacja na to pozwoli, to na pewno się na nie zdecyduje. Kilka moich kolezanek mówiło.. po co znieczulenie, dam radę a przy kilku cm rozwarcia błagały by je podac i to jak najszybciej.
Ja się porodu boje tak bardzo, ze w ogole nie biore pod uwage szpitala, w którym nie ma możliwosci znieczulenia. I caly czas stresuje sie tym, by akurat był dostepny anestezjolog i by mogl mi je podac.
Taki ze mnie słabiak psychiczny i fizyczny

Miłego wiosennego dnia!
Jesteś dzielna Trzymaj się.
Jeśli chodzi o strach przed bólem to mam dokładnie tak samo, chociaż koleżanki z pracy śmieją się ze mnie jak mówię, że bez znieczulenia sobie nie wyobrażam... Ale na bank jak same rodziły, już takie mądre nie były

Cytat:
A dziewczyny pomóżcie bo nie wiem czy zamawiać
Kupowałyście takie falbanki maskujące do łóżeczka:

http://allegro.pl/baby-raj-falbanka-...166632974.html

W sumie szufladę zamyka ta płyta nad nią ale czy nie będzie łyso jak materac będzie na najwyższym poziomie? No i zawsze coś można by było ukryć za taką falbanka.
Ja nie rozważałam takiej falbany, wydaje mi się to zbędnym wydatkiem ale z drugiej strony niektóre wyglądają całkiem ładnie... Ale niee, jednak nie

A ja mam za sobą najgorszą noc w tej ciąży.. Spałam ze 2,5 godziny Po 23 zasnęłam bez problemu. O 2 obudziłam się na siku i to był koniec mojego spania Mały w brzuchu dostał czkawki... Czy wasze maluchy też tak ją ciągle mają?? Mój ma minimum 3 razy/dobę i to zazwyczaj w nocy.... Trwało to około 5 minut, ale na tyle długo, by się obudził. Zaczął potem szaleć, i ja też się w końcu rozbudziłam... Niemal do 6 tłukłam się po łóżku i kiedy w końcu zaczęłam zasypiać, obudził się Adaś I ani myślał iść dalej spać. Jak tylko wstał zaczął domagać się śniadania i włączenia bajek. Pobawił się trochę i o 8 poszedł sobie spać, kiedy ja i tak już musiałam wstawać, bo meble miały być wynoszone..

Poza tym podobno dzieci w brzuszku im bliżej końca, tym są mniej ruchliwe - ze względu na brak miejsca... U mnie jest zupełnie na odwrót. Mój dzieć, dotychczas spokojny, wręcz aniołek, od kilku dni szaleje. Rozpycha się strasznie, kopie po żebrach, grzebie w szanownej.. Chodzę cały czas obolała.. Każda wewnętrzna część mnie boli
[/QUOTE]

Oj tak... Moja tak boleśnie każdego popołudnia się rozpycha, że mam wrażenie że próbuje zrobić sobie więcej miejsca. I to cholera naprawdę boli, a wszyscy machają ręką i mówią "aaaa przecież to takie miłe czuć ruchy"... Bzdura! Nieraz chce mi się wyć, aż nie mogę się wyprostować! Noce też bywają koszmarne bo jej się mało która pozycja podoba.

Czkawki moja też ma 3-4 razy na dobę, dziś dowiedziałam się że to normalne :/
Stary 2014-04-30, 23:35   #529
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Sylvunia rób jak Tobie pasuje
jesli masz ochotę to skręcaj, chyba że chcesz tą zaszczytną czynnośc zostawić mężowi
u nas stoi już skręcone od grudnia, tzn. od kiedy je kupiliśmy

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Pater, strzelę Wam jutro fotkę
My kupiliśmy pościel kremową z taką kawą z mlekiem i żyrafką Też nie podobają mi się takie wzorzyste i bardzo chciałam taką stonowaną
Blue nie wiem czasem, czy nie mamy tej samej poscieli
Stary 2014-04-30, 23:54   #530
Kakusia
Zakorzenienie

Pater ja też mam łóżeczko w kolorze naturalnego drewna i do dziś (4lata) niepomalowane bo tak mi się ten kolor podoba

Sylvunia ale maraton miałaś

Cytat:
Daj znać jak kryje

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
i pozwalasz kotom na to
Cytat:
Domyślam się, że 135x100 to z Ikei? żadna pościel poza ikeowską nie będzie Ci pasować, więc może bezpieczniej kupić standardową 120x90? Chociaż większa wystarczy na troszkę dłużej...
Ikeowskie są chyba jeszcze innego wymiaru, bo 135x100 to drugi standardowy rozmiar na allegro

Nasza Córunia

Stary 2014-05-01, 06:51   #531
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry.

My też składamy już dzisiaj łóżeczko Wczoraj mąż składał nasz najnowszy nabytek:

http://www.mulan.pl/krzeselko-hustaw...-eurobaby.html

Jest śliczne, kolorowe, gra fajną muzyczkę i samo huśta

A u nas ciąg dalszy choroby, do kataru doszedł kaszel który mnie dzisiaj obudził robię co mogę, ale jakoś nic nie chce przejść, ogólnie jestem dość osłabiona no ale jakoś damy radę.
Stary 2014-05-01, 09:10   #532
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

My też składamy już dzisiaj łóżeczko Wczoraj mąż składał nasz najnowszy nabytek:

http://www.mulan.pl/krzeselko-hustaw...-eurobaby.html
fajnaaa

ja się witam dziś w 9 miesiącu
Stary 2014-05-01, 09:28   #533
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Zaczynamy dzisiaj 33 tydzień

Mam jeszcze pytanie co do pościeli. Czy kupowała któraś z Was na allegro i może polecić jakiegoś sprzedawcę?

Cytat:
Daj znać jak się sprawdza, bo też się nad nim ostatnio zastanawiałam
Mi bardzo pasuje, w ogóle nie muszę pudru używać. Mam go od miesiąca tylko odcień 100 i był za ciemny.

Cytat:
Nasze łóżeczko stoi już od miesiąca w kartonie. Najpierw malowanie, ale łóżeczko skręcimy dopiero pod koniec maja.

Poza tym podobno dzieci w brzuszku im bliżej końca, tym są mniej ruchliwe - ze względu na brak miejsca... U mnie jest zupełnie na odwrót. Mój dzieć, dotychczas spokojny, wręcz aniołek, od kilku dni szaleje. Rozpycha się strasznie, kopie po żebrach, grzebie w szanownej.. Chodzę cały czas obolała.. Każda wewnętrzna część mnie boli [/QUOTE]
Moja tak od tygodnia szaleje. W dzień w sumie nie tyle co się wierci co cały czas wypycha mi stopę z prawej strony Na wieczór jest najgorzej, ale jak już uda i jej i mi się usnąć to w nocy się nie budzi, dopiero jak rano wstanę

Co do czkawki to zdarza się i dwa razy dziennie

Cytat:
Właśnie nie z Ikei. Na allegro właściwie przy wszystkich wzorach co mi pasowały są dwa rozmiary 120x90 i 135x100.
Stary 2014-05-01, 09:39   #534
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Ja zdecydowanie tak, nawet naszą pościel na początek wypiorę, bo Mała na bank będzie z nami spać...

Hihi, u mnie to samo Jak syn sie rodzil to mielismy dwa koty, wszystkie miejsca "dzieciowe" byly oczywiscie najatrakcyjniejsze - przewijak, lozeczko, wozek Dobrze jest najpierw zlozyc, wystawic lozeczko czy wozek, niech sie naciesza,, polaza, a potem wyprac - jak juz im sie troche znudzi. Ale nie ma co liczyc na to ze sie calkiem odczepia, spiace dziecko to tez smakowity kasek - cieplutkie Dzieci wychowywane od poczatku ze zwierzetami maja mniej problemow z alergiami, takze nic im nie bedzie
Jedyne co mnie wkurzalo i to nie tylko ze wzgledu na dziecko, tylko w ogole - to siersc.. teraz mamy kota ktory prawie w ogole nie traci siersci i jest to jednak mega komfort.

Cytat:
Ja nie rozważałam takiej falbany, wydaje mi się to zbędnym wydatkiem ale z drugiej strony niektóre wyglądają całkiem ładnie... Ale niee, jednak nie
Ja mialam taka falbanke, zwykla biala, pralam razem posciela - wiec nie byla zakurzona , bo regularnie prana. Koszt maly a jednak dodawala uroku.

I ja sie w witam w 33 tc GULP - coraz blizej....

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 09:43   #535
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
fajnaaa

No to już tylko odliczamy dni i tygodnie do porodu

Necro gratuluje 33 tyg

Monica
również gratulacje

Ja też mam 33 tydz ale gdy się zaczął byłam w polsce akurat i jakoś całkiem straciłam rachubę
Stary 2014-05-01, 09:50   #536
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Mam jeszcze pytanie co do pościeli. Czy kupowała któraś z Was na allegro i może polecić jakiegoś sprzedawcę?
gratuluję nowego tc
ja kupowałam od sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12789069
to jest chyba producent nawet
pościel b. dobrej jakości, nie zmieniła kolorów, fasonu po wypraniu
dziewczyny na wątku majowych polecały jeszcze te pościele:
http://allegro.pl/3el-komplet-poscie...128228887.html
http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...191630217.html

największa popularnością cieszyły się te w sówki

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Monica80

ANTERIA

to gratulacje również dla Was dziewczyny za nowe tygodnie
Stary 2014-05-01, 09:55   #537
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:

ostatnia prosta

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Hihi, u mnie to samo Jak syn sie rodzil to mielismy dwa koty, wszystkie miejsca "dzieciowe" byly oczywiscie najatrakcyjniejsze - przewijak, lozeczko, wozek Dobrze jest najpierw zlozyc, wystawic lozeczko czy wozek, niech sie naciesza,, polaza, a potem wyprac - jak juz im sie troche znudzi. Ale nie ma co liczyc na to ze sie calkiem odczepia, spiace dziecko to tez smakowity kasek - cieplutkie Dzieci wychowywane od poczatku ze zwierzetami maja mniej problemow z alergiami, takze nic im nie bedzie
Jedyne co mnie wkurzalo i to nie tylko ze wzgledu na dziecko, tylko w ogole - to siersc.. teraz mamy kota ktory prawie w ogole nie traci siersci i jest to jednak mega komfort.
Ja bym nie zniosła gdyby kot czy pies wpakował się do dziecięcego łóżeczka. Rozumiem że taki kontakt ze zwierzętami jest dobry dla dziecka ale mimo wszystko. Nie musi od razu z dzieckiem spać.
No chyba że

Jak nie lubię kotów tak te bardzo mi się podobają. Nie ma problemu z sierścią.

26.10.2013

Jesteś z nami

Stary 2014-05-01, 09:57   #538
Aldrin
Zakorzenienie

cześć
Cytat:
fajnaaa

gratuluje nowego ostatniego miesiąca

Cytat:

Mi bardzo pasuje, w ogóle nie muszę pudru używać. Mam go od miesiąca tylko odcień 100 i był za ciemny.

Nasze łóżeczko stoi już od miesiąca w kartonie. Najpierw malowanie, ale łóżeczko skręcimy dopiero pod koniec maja.

Moja tak od tygodnia szaleje. W dzień w sumie nie tyle co się wierci co cały czas wypycha mi stopę z prawej strony Na wieczór jest najgorzej, ale jak już uda i jej i mi się usnąć to w nocy się nie budzi, dopiero jak rano wstanę

Co do czkawki to zdarza się i dwa razy dziennie

Właśnie nie z Ikei. Na allegro właściwie przy wszystkich wzorach co mi pasowały są dwa rozmiary 120x90 i 135x100.
również brawa za tydzień
ja zamawiałam ale jeszcze czekam na przesyłkę

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

Ja mialam taka falbanke, zwykla biala, pralam razem posciela - wiec nie byla zakurzona , bo regularnie prana. Koszt maly a jednak dodawala uroku.

I ja sie w witam w 33 tc GULP - coraz blizej....
Stary 2014-05-01, 09:58   #539
sylvuniaa84
Zadomowienie

Macie racje z tym ze lepiej predzej skręcić łóżeczko,jak by było cis nie tak zawsze mozna reklamować i zamówić inne a tak to potem ba szybko.Lozeczko oczywiście TŻ podkręca to bedzie jego działka
Ja bede prac ciuszki to niech tez na zajęcie

Stary 2014-05-01, 10:01   #540
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Macie racje z tym ze lepiej predzej skręcić łóżeczko,jak by było cis nie tak zawsze mozna reklamować i zamówić inne a tak to potem ba szybko.Lozeczko oczywiście TŻ podkręca to bedzie jego działka
Ja bede prac ciuszki to niech tez na zajęcie

No my składamy bo nie mam już miejsca w salonie, a w sypialni jakoś to wszystko jeszcze poukładam i będzie czekać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości