|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
za wagę bobasów, ida jak burza ![]() Aldrin ciekawe o jakiej głowie lekarz myślał ale to dobrze, że dziewczynki nie mają dużych głów, lepiej może przechodzą przez kanał rodny i faktycznie główkę ma małą, tydzień wstecz tak według pomiarów ![]() Cytat:
![]() łyso nie będzie wyglądać, bo jest ta płyta nad szuflada
|
||
|
|
|
#512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Wiesz że nawet tego nie sprawdziliśmy w sklepie jak jeździ ta szuflada. Ale w to dobrze że nie jeździ po podłodze bo szkoda by mi było paneli. A kupiliśmy je właśnie ze względu na tą płytę zasłaniającą szufladę. Bo w innych było wszystko widać co w szufladzie jest.
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w 3 jestesmy ale u nas np. nie ma odwiedzin w sali tylko w pokoju goscinnym co np. dla mnie nie jest za wygodne skoro mam lezec eh ..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
To prawie, że już
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Oj to dla Ciebie faktycznie kiepsko z tym pokojem odwiedzin, rozumie, że po porodzie nie chcą na salę wpuszczać odwiedzających jak są noworodki, kobiety karmią itd. ale Ty pewnie leżysz na patologi lub ginekologi, to powinni Ci pozwolić przyjmować gości normalnie na sali... |
|
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłaby pyszna gdybym nie przesoliła Truskawki już nasze ale szklarniowe, psikane, no mało naturalne ale i tak dla samego smaku kupię sobie co by się nacieszyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Przeszłam się do Natury w sumie nastawiona na puste półki a tu niespodzianka, udało mi się kupić podkład na który polowałam od miesiąca
Wystałam się w kolejce w biedronce po głupią puszkę dla kota a mała cały wypychała mi stopę, myślałam że tam zejdę z bólu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pradip, na to czerwcowe na pewno nie pojedziemy, bo to prawie 300 km od nas. Nie wiem co z resztą ![]() Pater, odpoczywaj Kochana ![]() Aldi, no to będziesz miała koloska małego jeszcze troszkę i Maluszek bedzie z Wami ![]() Prowansja, trzymaj się ciepło i nie poddawaj się! ![]() Bogini, dziękuję Gratuluję nowych tygodni, udanych wizyt i kompletowania wyprawek My już mamy złożone łóżeczko ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#522 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak już ustawisz i zrobisz kącik to podziel się zdjęciem koniecznie ![]() Ja właśnie przed chwilką zamówiłam łóżeczko bukowe w kolorze naturalnego drewna, żeby jakby co to łatwo było kiedyś przemalować i szukam pościeli... Nic mi się nie podoba, albo zbyt kolorowe, ale za mało, albo jakieś takie "niemęskie"
|
||
|
|
|
#523 |
|
Zadomowienie
|
Widze że wątek zaczyna szaleć z łóżeczkami ;-) moje tez dotarło ale nie wiem kiedy je mamy skrecać.. bo chyba jeszcze nie jak myślicie?
w sumie nawet nie mam pomysłu gdzie je postawie,miejsce mam tylko koło okna ale to chyba nie bardzo ? Jestem dzis już wykończona,porzadek w papierach zrobilam z rana,potem ogarnęłam klatkę schodową bo dziś moja kolej.. potem wyjazd na zakupy i odstawić auto bo miałam od teścia... No i wróciłam do domu o 18.30 i od razu poszlam na zakupy.... odwiedziłam 3 markety ale z kazdego musialam iśc i zanosić siatke do domu bo za dużo bym miała do dzwigania.. ale dobrze ze sklepy tak blisko mam.. przed 23 musze odebrać córkę z wycieczki... a z rana wraca Tż a potem mam gości .. padam....
|
#524 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór
Jestem już u rodziców. Ogłaszam, że remont jest już rozpoczęty, wszystko pochowane, meble wyniesione.. A ja mam za sobą najgorszą noc w tej ciąży.. Po 23 zasnęłam bez problemu. O 2 obudziłam się na siku i to był koniec mojego spania Mały w brzuchu dostał czkawki... Czy wasze maluchy też tak ją ciągle mają?? Mój ma minimum 3 razy/dobę i to zazwyczaj w nocy.... Trwało to około 5 minut, ale na tyle długo, by się obudził. Zaczął potem szaleć, i ja też się w końcu rozbudziłam... Niemal do 6 tłukłam się po łóżku i kiedy w końcu zaczęłam zasypiać, obudził się Adaś I ani myślał iść dalej spać. Jak tylko wstał zaczął domagać się śniadania i włączenia bajek. Pobawił się trochę i o 8 poszedł sobie spać, kiedy ja i tak już musiałam wstawać, bo meble miały być wynoszone.. Poza tym podobno dzieci w brzuszku im bliżej końca, tym są mniej ruchliwe - ze względu na brak miejsca... U mnie jest zupełnie na odwrót. Mój dzieć, dotychczas spokojny, wręcz aniołek, od kilku dni szaleje. Rozpycha się strasznie, kopie po żebrach, grzebie w szanownej.. Chodzę cały czas obolała.. Każda wewnętrzna część mnie boli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46251578]
A ja mam za sobą najgorszą noc w tej ciąży.. Po 23 zasnęłam bez problemu. O 2 obudziłam się na siku i to był koniec mojego spania Mały w brzuchu dostał czkawki... Czy wasze maluchy też tak ją ciągle mają?? Mój ma minimum 3 razy/dobę i to zazwyczaj w nocy.... [/QUOTE]Wspolczuje nocki, mialam to samo niedawno, ale od kilku dni (odpukac) lepiej. Z czkawka to tak niestety jest, moja tez ma czesto maluchy po urodzeniu tez czesto maja czkawke takze przyzwyczajaj sie
|
|
|
|
#526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą to już nie tak dużo czasu zostało ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46251578]Dobry wieczór Jestem już u rodziców. Ogłaszam, że remont jest już rozpoczęty, wszystko pochowane, meble wyniesione.. [/QUOTE] Super, że remont zaczęty, aby szybko i sprawnie poszedł i bardzo współczuję nocy, ale to chyba coraz częstsza przypadłość każdej z nas...Nie przemęczaj się tylko... |
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Pater, strzelę Wam jutro fotkę
My kupiliśmy pościel kremową z taką kawą z mlekiem i żyrafką |
|
|
|
#528 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o strach przed bólem to mam dokładnie tak samo, chociaż koleżanki z pracy śmieją się ze mnie jak mówię, że bez znieczulenia sobie nie wyobrażam... Ale na bank jak same rodziły, już takie mądre nie były ![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46251578] A ja mam za sobą najgorszą noc w tej ciąży.. Po 23 zasnęłam bez problemu. O 2 obudziłam się na siku i to był koniec mojego spania Mały w brzuchu dostał czkawki... Czy wasze maluchy też tak ją ciągle mają?? Mój ma minimum 3 razy/dobę i to zazwyczaj w nocy.... Trwało to około 5 minut, ale na tyle długo, by się obudził. Zaczął potem szaleć, i ja też się w końcu rozbudziłam... Niemal do 6 tłukłam się po łóżku i kiedy w końcu zaczęłam zasypiać, obudził się Adaś I ani myślał iść dalej spać. Jak tylko wstał zaczął domagać się śniadania i włączenia bajek. Pobawił się trochę i o 8 poszedł sobie spać, kiedy ja i tak już musiałam wstawać, bo meble miały być wynoszone.. Poza tym podobno dzieci w brzuszku im bliżej końca, tym są mniej ruchliwe - ze względu na brak miejsca... U mnie jest zupełnie na odwrót. Mój dzieć, dotychczas spokojny, wręcz aniołek, od kilku dni szaleje. Rozpycha się strasznie, kopie po żebrach, grzebie w szanownej.. Chodzę cały czas obolała.. Każda wewnętrzna część mnie boli ![]() [/QUOTE] Oj tak... Moja tak boleśnie każdego popołudnia się rozpycha, że mam wrażenie że próbuje zrobić sobie więcej miejsca. I to cholera naprawdę boli, a wszyscy machają ręką i mówią "aaaa przecież to takie miłe czuć ruchy"... Bzdura! Nieraz chce mi się wyć, aż nie mogę się wyprostować! Noce też bywają koszmarne bo jej się mało która pozycja podoba. Czkawki moja też ma 3-4 razy na dobę, dziś dowiedziałam się że to normalne :/
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli masz ochotę to skręcaj, chyba że chcesz tą zaszczytną czynnośc zostawić mężowi ![]() u nas stoi już skręcone od grudnia, tzn. od kiedy je kupiliśmy ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pater ja też mam łóżeczko w kolorze naturalnego drewna i do dziś (4lata) niepomalowane bo tak mi się ten kolor podoba
![]() Sylvunia ale maraton miałaś ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
My też składamy już dzisiaj łóżeczko http://www.mulan.pl/krzeselko-hustaw...-eurobaby.html Jest śliczne, kolorowe, gra fajną muzyczkę i samo huśta ![]() A u nas ciąg dalszy choroby, do kataru doszedł kaszel który mnie dzisiaj obudził
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja się witam dziś w 9 miesiącu |
|
|
|
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Zaczynamy dzisiaj 33 tydzień
Mam jeszcze pytanie co do pościeli. Czy kupowała któraś z Was na allegro i może polecić jakiegoś sprzedawcę? Mi bardzo pasuje, w ogóle nie muszę pudru używać. Mam go od miesiąca tylko odcień 100 i był za ciemny. Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46251578] A ja mam za sobą najgorszą noc w tej ciąży.. Po 23 zasnęłam bez problemu. O 2 obudziłam się na siku i to był koniec mojego spania Mały w brzuchu dostał czkawki... Czy wasze maluchy też tak ją ciągle mają?? Mój ma minimum 3 razy/dobę i to zazwyczaj w nocy.... Trwało to około 5 minut, ale na tyle długo, by się obudził. Zaczął potem szaleć, i ja też się w końcu rozbudziłam... Niemal do 6 tłukłam się po łóżku i kiedy w końcu zaczęłam zasypiać, obudził się Adaś I ani myślał iść dalej spać. Jak tylko wstał zaczął domagać się śniadania i włączenia bajek. Pobawił się trochę i o 8 poszedł sobie spać, kiedy ja i tak już musiałam wstawać, bo meble miały być wynoszone.. Poza tym podobno dzieci w brzuszku im bliżej końca, tym są mniej ruchliwe - ze względu na brak miejsca... U mnie jest zupełnie na odwrót. Mój dzieć, dotychczas spokojny, wręcz aniołek, od kilku dni szaleje. Rozpycha się strasznie, kopie po żebrach, grzebie w szanownej.. Chodzę cały czas obolała.. Każda wewnętrzna część mnie boli [/QUOTE]Moja tak od tygodnia szaleje. W dzień w sumie nie tyle co się wierci co cały czas wypycha mi stopę z prawej strony Na wieczór jest najgorzej, ale jak już uda i jej i mi się usnąć to w nocy się nie budzi, dopiero jak rano wstanę Co do czkawki to zdarza się i dwa razy dziennie Właśnie nie z Ikei. Na allegro właściwie przy wszystkich wzorach co mi pasowały są dwa rozmiary 120x90 i 135x100. |
|
|
|
|
#534 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hihi, u mnie to samo Jak syn sie rodzil to mielismy dwa koty, wszystkie miejsca "dzieciowe" byly oczywiscie najatrakcyjniejsze - przewijak, lozeczko, wozek Dobrze jest najpierw zlozyc, wystawic lozeczko czy wozek, niech sie naciesza,, polaza, a potem wyprac - jak juz im sie troche znudzi. Ale nie ma co liczyc na to ze sie calkiem odczepia, spiace dziecko to tez smakowity kasek - cieplutkie Dzieci wychowywane od poczatku ze zwierzetami maja mniej problemow z alergiami, takze nic im nie bedzie Jedyne co mnie wkurzalo i to nie tylko ze wzgledu na dziecko, tylko w ogole - to siersc.. teraz mamy kota ktory prawie w ogole nie traci siersci i jest to jednak mega komfort. Cytat:
I ja sie w witam w 33 tc GULP - coraz blizej.... |
||
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
No to już tylko odliczamy dni i tygodnie do porodu Necro gratuluje 33 tyg Monica również gratulacje Ja też mam 33 tydz ale gdy się zaczął byłam w polsce akurat i jakoś całkiem straciłam rachubę
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupowałam od sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12789069 to jest chyba producent nawet ![]() pościel b. dobrej jakości, nie zmieniła kolorów, fasonu po wypraniu ![]() dziewczyny na wątku majowych polecały jeszcze te pościele: http://allegro.pl/3el-komplet-poscie...128228887.html http://allegro.pl/posciel-dziecieca-...191630217.html największa popularnością cieszyły się te w sówki ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Monica80 ANTERIA to gratulacje również dla Was dziewczyny za nowe tygodnie ![]() |
|
|
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
![]() ostatnia prostaCytat:
No chyba że ![]() ![]() Jak nie lubię kotów tak te bardzo mi się podobają. Nie ma problemu z sierścią.
|
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
gratuluje nowego ostatniego miesiąca Cytat:
![]() ja zamawiałam ale jeszcze czekam na przesyłkę ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
Macie racje z tym ze lepiej predzej skręcić łóżeczko,jak by było cis nie tak zawsze mozna reklamować i zamówić inne a tak to potem ba szybko.Lozeczko oczywiście TŻ podkręca to bedzie jego działka
Ja bede prac ciuszki to niech tez na zajęcie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my składamy bo nie mam już miejsca w salonie, a w sypialni jakoś to wszystko jeszcze poukładam i będzie czekać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

za wagę bobasów, ida jak burza 

13.07.2013 

właśnie muszę młode ziemniaczki upolować, tzn. wysłać męża żeby polował i zjadłabym je ze szczypiorkiem, koperkiem i zsiadłym mlekiem... Truskawki to bym na bank kupiła, ciekawe czy to już nasze krajowe, czy jeszcze nie... Ostatnio to bym tylko jadła i jadła i jadła
byłaby pyszna gdybym nie przesoliła 

Mały w brzuchu dostał czkawki... Czy wasze maluchy też tak ją ciągle mają?? Mój ma minimum 3 razy/dobę i to zazwyczaj w nocy.... Trwało to około 5 minut, ale na tyle długo, by się obudził. Zaczął potem szaleć, i ja też się w końcu rozbudziłam... Niemal do 6 tłukłam się po łóżku i kiedy w końcu zaczęłam zasypiać, obudził się Adaś 
a po drugie cały czas bardzo się oszczędzałam, nic nie noszę, nie dźwigam, nie sprzątam ciężko, tylko coś ugotuję, powieszę pranie i czasami pójdę do sklepu po jakąś pierdołkę... Mąż nawet wszystko poprasował żebym ja nie stała tyle, a mimo to jest nie tak... Może za długie spacery ostatnio robiliśmy, no już sama nie wiem