Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 15:05   #4651
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI

Wróciłam

fikusek to jak sie nauczysz robić torty to mnie też naucz

Cytat:
Napisane przez meduzka88 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Chciałam powiedzieć ,że dzisiaj mój Piotruś ma imieniny
dużo zdrówka dla Piotrusia

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Aldrin, Pradip - wam obecnie nic innego nie wolno robic, wiec mozecie ten czas przeznaczyc i popstrykac zdjecia
Meduzka - duzo zdrowka dla Piotrusia!
Fikusek - poczatkowo smaruj ja tym balsamem 4 razy dziennie i zobaczysz czy bedzie roznica z tym ze pewnie przyczyne alergii chyba tez musicie wyeliminowac. Wiesz ze woda do kapieli Darii powinna byc tylko ciepla, nie goraca... najlepiej kapac co drugi dzien (nie codziennie)....wiadomo nie przegrzewac ale i nie wychladzac i nie wiem ci jeszcze mam nadzieje ze balsam pomoze
energii i weny brak na zdjęcia ale rano zrobiłam więc postaram się Wam wkrótce coś pokazać

Cytat:
Fikusek - mam nadzieję, że to wszystko przejdzie im jak najszybciej. Mi lekarka mówiła, że do 3 r. ż często przechodzą takie dolegliwości i gdzieś czytałam, że skóra jest dopiero po 3 r.ż w pełni rozwinięta.

moje dziecko opanowało dziś sztukę przewracania się z brzuszka na plecki a ja gdzieś się podziębiłam i boli mnie gardło i czuję że mi spuchło... ehhhh
jaaaa no to brawa dla Kacperka teraz ma nową zabawę

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Oby balsam pomógł Darii
15 osób? to pokaźna impreza będzie

Sto lat dla Piotrusia

jakoś nie umiem się przełamać szczególnie że boję się że Gegee będzie teraz jeszcze bardziej przykro...

no i role się odwrócą

już??? brawo Kacper klask i:

Wymyśl teraz śpiochu obiad dla mnie bo schabowe smażyłam w niedziele

Ale beznadzieja... Od wczoraj same złe wiadomości (Małgoś na prawdę nie wiem co Ci doradzić... chyba pozostaje Wam czekać na decyzję koleżanki albo poszukaj innego malucha którym mogłabyś się opiekować ?) Wczoraj mocno się zdenerwowałam i pół nocy przesiedziałam na dworze na huśtawce bo tylko bujanie mi pomagało. Teraz ciężko mi uleżeć bo mnie tak żebra bolą że jak mały kopnie to mi łzy lecą. Mam już tak serdecznie dość wszystkiego że już nie pamiętam kiedy w takim dołku byłam

Aldrin wracaj chociaż Ty z dobrymi wiadomościami

a co Ciebie tak zdenerwowało?

no więc moja szyjka trzyma mocno i nic się nie skróciła od ostatniej wizyty i to dobre wiadomości ale tylko narazie jestem umówiona 20 maja w szpitalu, bo mój lekarz ma dyżur 24 godz i i i i i...... będę rodzić no oczywiście jak do tego czasu nie urodzę ale nic na to nie wygląda, szyjka trzyma aż za mocno już odstawił mi cały magnez i inne lekarstwa, póki co mam się oszczędzać aby nie przyśpieszyć za bardzo porodu ale jak pójdzie po jego myśli to 20 maja czyli w 38 tc widzimy się w szpitalu, poda nam kroplówkę i rodzimy nie chce czekać do 40 tc bo młody już waży 2950 i boi się, że nie dam rady go urodzić, więc przyśpieszymy trochę akcję ale jakbym urodziła teraz to mam się niczym nie martwić, bo młody jest duży i spokojnie da sobie radę, wiec jestem pełna nadziei, chce do 20 maja wytrzymać abym mogła sobie spokojnie rodzić u swojego lekarza i mam nadzieję, że ta szyjka nam teraz nie sprawi psikusa i jednak się podda i zacznie skracać powolutku
Stary 2014-04-30, 16:25   #4652
papryczka160
Wtajemniczenie

Aldrin to super wiadomość ;-) zaciskaj nóżki do 20 maja.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:06   #4653
Izetka_
Zadomowienie

Hej laseczki

Połaziłam dzisiaj po mieście i zaraz mi nogi odpadną, ehhhh

Pradipku-co się dzieje??? jakie dołki???no Maleńka bez takich proszę

Aldrin-ale super wieścina to na Dzień Matki będziesz już miała synusia w domku ale czad

Meduzka-samych wspaniałości dla Piotrusia

Fikusek- praktyka czyni Mistrza więc piecz a My bęziemy konsumowały

Małgoś- dla spryciarza za nowe umiejętności

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Małgoś-na Twoją prośbę wrzuciłam nasze dzisiejsze zdjęcie

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 17:11   #4654
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
no więc moja szyjka trzyma mocno i nic się nie skróciła od ostatniej wizyty i to dobre wiadomości ale tylko narazie jestem umówiona 20 maja w szpitalu, bo mój lekarz ma dyżur 24 godz i i i i i...... będę rodzić no oczywiście jak do tego czasu nie urodzę ale nic na to nie wygląda, szyjka trzyma aż za mocno już odstawił mi cały magnez i inne lekarstwa, póki co mam się oszczędzać aby nie przyśpieszyć za bardzo porodu ale jak pójdzie po jego myśli to 20 maja czyli w 38 tc widzimy się w szpitalu, poda nam kroplówkę i rodzimy nie chce czekać do 40 tc bo młody już waży 2950 i boi się, że nie dam rady go urodzić, więc przyśpieszymy trochę akcję ale jakbym urodziła teraz to mam się niczym nie martwić, bo młody jest duży i spokojnie da sobie radę, wiec jestem pełna nadziei, chce do 20 maja wytrzymać abym mogła sobie spokojnie rodzić u swojego lekarza i mam nadzieję, że ta szyjka nam teraz nie sprawi psikusa i jednak się podda i zacznie skracać powolutku
jej to raptem 3 tygodnie ale wiadomość oby wszystko było po Waszej myśli i ładnie syneczka dokarmiałaś
Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Połaziłam dzisiaj po mieście i zaraz mi nogi odpadną, ehhhh

Pradipku-co się dzieje??? jakie dołki???no Maleńka bez takich proszę

Fikusek- praktyka czyni Mistrza więc piecz a My bęziemy konsumowały
Jestem za Twoją propozycją
Co fajnego kupiłaś?

Pisałam Wam niedawno, że nie mogę się jakoś pozbierać i tak to się ciągnie. Z mężem mamy odmienne zdanie na jeden bardzo ważny dla mnie temat i to mnie wykańcza bo cały czas sprawa zamiatana jest pod dywan a jak zaczynamy o tym mówić to problem się tylko powiększa. Do aktualnych problemów wczoraj okazało się, że z pokaźnej premii którą miał dostać w pracy zrobiła się marna sumka kilku złotych i to też nie na 100% i tak wszystko po kolei rzuca nam się pod nogi...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 18:56   #4655
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-nie możesz się tak zamartwiac spróbuj jeszcze raz pogadac z mężem, może uda się jakoś załatwic sprawę, a Tobie ulży trochę przykro mi z powodu premii, bo wiem jak każdy grosz teraz jest nam potrzebny...ehhh czasem tak się złoży kilka spraw i człowiek się dołuje, a nie oszukujmy się teraz w naszym stanie bardzo łatwo wyprowadzic nas z równowagi

A kupiłam ręcznik dla Michasia w pepco, ale bardzo fajny, tylko wzięłam 100x100 i wydaje mi się taki wielki jeszcz dwie pieluszki tetrowe w kolorowe wzorki(nie mogłam się oprzec)no i eyeliner i cień w rossku

Aldrin-i jak ten materacyk???widziałam, że nie dostałaś kocyka???właśnie tak mi się wydawało, że jak byliśmy w tym sklepie to gośc mówił, że już im się skończyły ale powinni usunąc tą promocję ze strony

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-30, 19:32   #4656
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip-nie możesz się tak zamartwiac spróbuj jeszcze raz pogadac z mężem, może uda się jakoś załatwic sprawę, a Tobie ulży trochę przykro mi z powodu premii, bo wiem jak każdy grosz teraz jest nam potrzebny...ehhh czasem tak się złoży kilka spraw i człowiek się dołuje, a nie oszukujmy się teraz w naszym stanie bardzo łatwo wyprowadzic nas z równowagi

A kupiłam ręcznik dla Michasia w pepco, ale bardzo fajny, tylko wzięłam 100x100 i wydaje mi się taki wielki jeszcz dwie pieluszki tetrowe w kolorowe wzorki(nie mogłam się oprzec)no i eyeliner i cień w rossku
Ja to bym wszelkie problemy chciała rozwiązać na już bo czym dłużej to trwa to robię się bardziej zła i wredna, mąż natomiast woli najpierw ochłonąć i odczekać nie wiadomo na co. Wiem że teraz nie jest najlepszy czas na takie nerwy i lepiej byłoby zrobić sposobem męża i odpuścić ale przez to, że temat dotyczy naszych relacji i życia z każdym dniem czuje że lada chwila będzie za późno i tak biegam jak ten chomik w kole No i do tego kupa innych zmartwień które mnie przerosły...

Ile płaciłaś za pieluszki w Pepco? byłam tam raz w życiu i nic mnie nie urzekło. Wyszłam z maciupkimi skarpetkami ze Spidermanem za 50gr
A ręcznik lepszy większy niż mniejszy moim zdaniem

Jej jak mnie wszystko boli czuję się jak po upadku z 4 piętra normalnie leżeć nie mogę...

Właśnie Aldrin trzeba było negocjować coś zamiast kocyka a między jakimi wózkami się w końcu wahacie? jedo i co bo nie pamiętam? nie zdążyłam się zapytać Eweliki jak jej się jeździ wózkiem z Igusią... w ogóle to Twoja wiadomość znów zmieniła moje myślenie że jeszcze tyyyyle czasu
Stary 2014-04-30, 19:42   #4657
meduzka88
Wtajemniczenie

Hej
My dzisiaj sobie spacerowaliśmy z Piotrusiem
Wróciliśmy, nakarmiłam go, zmieniłam pieluchę i teraz sobie śpi słodziak

Pradip wysłałam Ci foto Piotra , jeśli masz chwilkę to wrzuć do klubu

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png

Edytowane przez meduzka88
Czas edycji: 2014-04-30 o 19:44
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 19:46   #4658
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-faceci już tacy są, a najlepiej byłoby pewnie, żeby problem rozwiązał się sam, bez rozmów ale nie wszytsko tak da się załatwic
jedna kosztowała 3,99, więc nie majątek...poszłam tam z myślą o sobie, ale nic nie kupiłam oczywiście z ciekawości pomacałam ręcznik i stwierdziłam, ze bardzo fajny i tani bo 29,90, więc wzięłam

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-04-30, 20:17   #4659
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
jej to raptem 3 tygodnie ale wiadomość oby wszystko było po Waszej myśli i ładnie syneczka dokarmiałaś

Jestem za Twoją propozycją
Co fajnego kupiłaś?

Pisałam Wam niedawno, że nie mogę się jakoś pozbierać i tak to się ciągnie. Z mężem mamy odmienne zdanie na jeden bardzo ważny dla mnie temat i to mnie wykańcza bo cały czas sprawa zamiatana jest pod dywan a jak zaczynamy o tym mówić to problem się tylko powiększa. Do aktualnych problemów wczoraj okazało się, że z pokaźnej premii którą miał dostać w pracy zrobiła się marna sumka kilku złotych i to też nie na 100% i tak wszystko po kolei rzuca nam się pod nogi...
ja też nie lubie niewyjaśnionych spraw, najlepiej wszystko bym załatwiła już i teraz a jak tak się nie da to chodzę naburmuszona i zła, więc świetnie Cie rozumiem ale jak sama mówisz, że mąż ma racje i lepiej poczekać to może warto odpuścić? a jak nie potrafisz to poproś męża, usiądźcie wieczorem i porozmawiajcie, powiedz jak to Cie męczy i może od razu Ci ulży

Cytat:

Aldrin-i jak ten materacyk???widziałam, że nie dostałaś kocyka???właśnie tak mi się wydawało, że jak byliśmy w tym sklepie to gośc mówił, że już im się skończyły ale powinni usunąc tą promocję ze strony
nie było żadnej wiadomości że kocyka nie dodają w sumie nie będę się upominać ani czepiać, bo materac tańszy niż ja chciałam zamówić ale niepotrzebnie mieli wpisane, że gratis kocyk materac w foli wydaje się fajny taki miękki i wygodny ale zobaczymy jak kluseczce się spodoba

też mam ten ręcznik z pepcko mi sie podoba nawet po praniu nie jest taki zły

Cytat:
Ja to bym wszelkie problemy chciała rozwiązać na już bo czym dłużej to trwa to robię się bardziej zła i wredna, mąż natomiast woli najpierw ochłonąć i odczekać nie wiadomo na co. Wiem że teraz nie jest najlepszy czas na takie nerwy i lepiej byłoby zrobić sposobem męża i odpuścić ale przez to, że temat dotyczy naszych relacji i życia z każdym dniem czuje że lada chwila będzie za późno i tak biegam jak ten chomik w kole No i do tego kupa innych zmartwień które mnie przerosły...

Ile płaciłaś za pieluszki w Pepco? byłam tam raz w życiu i nic mnie nie urzekło. Wyszłam z maciupkimi skarpetkami ze Spidermanem za 50gr
A ręcznik lepszy większy niż mniejszy moim zdaniem

Jej jak mnie wszystko boli czuję się jak po upadku z 4 piętra normalnie leżeć nie mogę...

Właśnie Aldrin trzeba było negocjować coś zamiast kocyka a między jakimi wózkami się w końcu wahacie? jedo i co bo nie pamiętam? nie zdążyłam się zapytać Eweliki jak jej się jeździ wózkiem z Igusią... w ogóle to Twoja wiadomość znów zmieniła moje myślenie że jeszcze tyyyyle czasu

oj ja dzisiaj po tym spacerze też nieźle cierpie, kostek nie mam nogi tak opuchnięte, kręgosłup nawala jak oszalały i brzuch boli wrrr

aha wózki zastanawiam się nad jedo fun classic, tako warrior albo tako laret, dzisiaj podobał mi się jeszcze bebito czy jak to tam się nazywa poprawnie ale stelaż wózka nie pasuje do mojego fotelika więc niestety odpada, maxi cosi też fajny ale taki ciężki mi sie wydawał i nieporęczny więc też odpadł.

Edytowane przez Aldrin
Czas edycji: 2014-04-30 o 20:24
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 20:25   #4660
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
My dzisiaj sobie spacerowaliśmy z Piotrusiem
Wróciliśmy, nakarmiłam go, zmieniłam pieluchę i teraz sobie śpi słodziak

Pradip wysłałam Ci foto Piotra , jeśli masz chwilkę to wrzuć do klubu
Dodałam przystojniaka do klubu
Cytat:
Pradip-faceci już tacy są, a najlepiej byłoby pewnie, żeby problem rozwiązał się sam, bez rozmów ale nie wszytsko tak da się załatwic
jedna kosztowała 3,99, więc nie majątek...poszłam tam z myślą o sobie, ale nic nie kupiłam oczywiście z ciekawości pomacałam ręcznik i stwierdziłam, ze bardzo fajny i tani bo 29,90, więc wzięłam
Mówią że faceci są prości a dla mnie to oni tak wszystko komplikują
O to bardzo dobra cena w sklepach za kolorową tetrę od 6zł sobie krzyczą
Cytat:
ja też nie lubie niewyjaśnionych spraw, najlepiej wszystko bym załatwiła już i teraz a jak tak się nie da to chodzę naburmuszona i zła, więc świetnie Cie rozumiem ale jak sama mówisz, że mąż ma racje i lepiej poczekać to może warto odpuścić? a jak nie potrafisz to poproś męża, usiądźcie wieczorem i porozmawiajcie, powiedz jak to Cie męczy i może od razu Ci ulży

oj ja dzisiaj po tym spacerze też nieźle cierpie, kostek nie mam nogi tak opuchnięte, kręgosłup nawala jak oszalały i brzuch boli wrrr
uważam że nie ma co tego odkładać bo z dnia na dzień jest tylko gorzej ale widzę że temat we mnie wywołuje wiele żalu i nawet po chwili normalnej rozmowy zaczynam warczeć więc chyba muszę trochę odpuścić...
Hej nie zapominaj że do 20.05 masz wytrzymać czy planujesz jednak wcześniej

Spojrzałam na te wózki co wymieniłaś i wybrałabym pomiędzy jedo a laret

Edytowane przez Pradip
Czas edycji: 2014-04-30 o 20:43
Stary 2014-04-30, 22:05   #4661
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dodałam przystojniaka do klubu

Mówią że faceci są prości a dla mnie to oni tak wszystko komplikują
O to bardzo dobra cena w sklepach za kolorową tetrę od 6zł sobie krzyczą

uważam że nie ma co tego odkładać bo z dnia na dzień jest tylko gorzej ale widzę że temat we mnie wywołuje wiele żalu i nawet po chwili normalnej rozmowy zaczynam warczeć więc chyba muszę trochę odpuścić...
Hej nie zapominaj że do 20.05 masz wytrzymać czy planujesz jednak wcześniej

Spojrzałam na te wózki co wymieniłaś i wybrałabym pomiędzy jedo a laret

no warczeć nie ma co wypij meliskę przed taką rozmową, mam nadzieję, że uda Wam się rozwiązać problem

dzisiaj tylko tak pospacerowałam bo miałam sporo załatwiania ale od jutra już leże i staram się do 20 wytrwać, zresztą Ty już chyba też możesz wtedy rodzić nie?

kurcze zapomniałam sobie liście malin kupić jaka skleroza

ja właśnie nie mogę sie zdecydować, wszystkie mi sie podobają i nie potrafie podjąć decyzji jutro musze to z tym moim chłopem przedyskutować
Stary 2014-04-30, 22:37   #4662
Malgos_12
Zakorzenienie

Aldrin - to 20 maja będą wywoływać poród czy będziesz miała cc?

Pradip - szkoda, że jest coś co cię męczy, ale jak nie pogadacie to samo pewnie się nie rozwiąże

Izetka - duże ręczniki są dobre. Ja kupiłam taki zwykły kąpielowy, który używa tylko Kacper i dobrze jest go owinąć tym wielkim ręcznikiem, tzn wygodne to jest bo tak szybko mi się nie rozkopuje... choć szczerze mówiąc moje dziecko to wulkan energii, mam problem żeby o przebrać, bo tak wierzga nogami że nie mogę ich utrzymać a teraz jeszcze ciągle muszę go w nocy ściągać w dół łóżeczka bo nie dość że śpi ukosem to jeszcze z głową w górnych ochraniaczu (przedwczoraj obniżałam go 4 razy) skąd on czerpie tyle energii??

Meduzka - ale grzeczne masz dzieciątko my dziś musieliśmy odpuścić sobie spacer bo mnie zaczęła jeszcze bardziej brać choroba - bolą mnie wszystkie stawy, ale wzięłam gorącą kąpiel i paracetamol i troszkę mi ulżyło, ale strasznie się boję, żeby Kacper się nie zaraził
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-30, 23:50   #4663
Fikusek82
Wtajemniczenie

Małgoś musze przyznać że albo mam złudzenia albo ten balsam dziala bo skórka na raczkach i nozkach jest gladsza niż byla. Tylko rączki ma straszne ale ona je non stop wpycha do buzi i ssie przez całą noc to przez sline pewnie też trochę są takie.
Do lekarza oczywiście się nie dostałam bo trafiłam na lenia recepcjonistke ta druga zawsze miejsce mi znajdzie a ta wiecznie stała gadka że miejsc nie ma.
Pradip głowa do góry rozwiązanie w końcu się znajdzie a teraz się nie denerwuj.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Fikusek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 09:54   #4664
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Aldrin - to 20 maja będą wywoływać poród czy będziesz miała cc?

Pradip - szkoda, że jest coś co cię męczy, ale jak nie pogadacie to samo pewnie się nie rozwiąże

Izetka - duże ręczniki są dobre. Ja kupiłam taki zwykły kąpielowy, który używa tylko Kacper i dobrze jest go owinąć tym wielkim ręcznikiem, tzn wygodne to jest bo tak szybko mi się nie rozkopuje... choć szczerze mówiąc moje dziecko to wulkan energii, mam problem żeby o przebrać, bo tak wierzga nogami że nie mogę ich utrzymać a teraz jeszcze ciągle muszę go w nocy ściągać w dół łóżeczka bo nie dość że śpi ukosem to jeszcze z głową w górnych ochraniaczu (przedwczoraj obniżałam go 4 razy) skąd on czerpie tyle energii??

Meduzka - ale grzeczne masz dzieciątko my dziś musieliśmy odpuścić sobie spacer bo mnie zaczęła jeszcze bardziej brać choroba - bolą mnie wszystkie stawy, ale wzięłam gorącą kąpiel i paracetamol i troszkę mi ulżyło, ale strasznie się boję, żeby Kacper się nie zaraził
wywoływać ale to musi szyjka być gotowa aby mnie nie męczyli za wcześnie

witajcie świątecznie ale mam dzisiaj dzień lenia i zgaga od rana mnie męczy
Stary 2014-05-01, 13:06   #4665
Malgos_12
Zakorzenienie

Fikusek - to smaruj dalej i mam nadzieję, że zobaczysz różnicę
Aldrin - czyli jak szyjka się nie skróci to nie będą wywoływać?

ja myślałam że w nocy dostanę zawału. Mówiłam wam że Kacper przemieszcza się po całym łóżeczku. Dzisiaj usłyszałam, że się przebudził, wstaję... patrzę, a on ma cała głowę pod ochraniaczem! ja nie wiem jak on w tak krótkim czasie wbił się pod ochraniacz na szczebelki. Z jednej strony dobrze, że miałam zawinięty ten boczny (bo wtedy mam widok n niego bez wstawania) to nie wbijał sobie głowy w te szczebelki bo była jeszcze jedna warstwa ochraniacza... ale potem budziłam się co 30 min żeby zobaczyć czy znów do góry nie zawędrował.... a i jeszcze ciągle naciąga sobie na oczy i całą twarz ten kocyk z jeżykiem i w ciągu dnia co chwilkę muszę mu robić dziurkę na oddychanie... ehhhh poza tym od 3 dni jest mocno płaczliwy, ani noszenie, ani lulanie, ani cyc nie pomaga - jak sobie wymyśli to płacze i tyle
Stary 2014-05-01, 13:13   #4666
meduzka88
Wtajemniczenie

Hej
My dzisiaj grilujemy bo mój Mężulo ma urodzinki
Niedawno wróciłam z synkiem ze spaceru i zaraz karmienie
Udanej majówki dziewczynki

http://www.suwaczki.com/tickers/860i2n0a6g42567u.png
meduzka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-01, 13:40   #4667
Malgos_12
Zakorzenienie

Meduzka - sto lat dla męża fajnie, że spędzacie je już we 3
Stary 2014-05-01, 13:48   #4668
Fikusek82
Wtajemniczenie

Małgoś moja to samo robi tylko że z tetrą bo nauczyła się z tetra spać i bez już nie zaśnie. Może Kacperek ma skok rozwojowy? Zwykle dzieci w tym czasie robią się marudne i placzliwe i nic na to nie poradzisz trzeba przetrwać. Wygugluj sobie w których mniej więcej tygodniach życia przypada skok, może to to. Jak mi Nadia wyla i nie chciała spać w nocy albo cos to się zastanawiałam co jest grane teraz z Darią wiem i już zluzowalam.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-05-01, 14:16   #4669
Malgos_12
Zakorzenienie

Fikusek - też sobie właśnie myślałam, że to pewnie skok rozwojowy, bo płacze bez powodu i często piszczy (nauczył się, a to jeden z "objawów" skoku rozwojowego) przypada właśnie na 11-12 tydz - czyli idealnie. Jak to długo trwa?
Stary 2014-05-01, 17:09   #4670
Malgos_12
Zakorzenienie

właśnie zaklepałam sobie chustę do noszenia dziecka ciekawa jestem jakie będą moje wrażenia
Stary 2014-05-01, 17:52   #4671
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
no warczeć nie ma co wypij meliskę przed taką rozmową, mam nadzieję, że uda Wam się rozwiązać problem

dzisiaj tylko tak pospacerowałam bo miałam sporo załatwiania ale od jutra już leże i staram się do 20 wytrwać, zresztą Ty już chyba też możesz wtedy rodzić nie?

kurcze zapomniałam sobie liście malin kupić jaka skleroza

ja właśnie nie mogę sie zdecydować, wszystkie mi sie podobają i nie potrafie podjąć decyzji jutro musze to z tym moim chłopem przedyskutować
Nie pijam takich specyfików a w ciąży też za mdłościami nie tęsknie
Leż teraz ile dasz rade skoro Ci już leki odstawił ja teraz trzymam do 12.05 potem przeciągnę do 16.05 a potem zobaczę ale przyznaje że już mnie nosi jak sobie uświadomiłam że tyle za mną...
No to owocnych rozmów
Będziesz piła te maliny? Ja niedawno znalazłam wiesiołka z czasów starań i myślałam że jego połykam ale doczytałam że dziewczyny inną drogą go przyjmują i mi się odechciało
Cytat:

Ja to wiem ale mój mężczyzna za każdym razem łudzi się że jednak samo się rozwiąże
Ale spryciarz i wiercipięta z Kacperka dobrze że czujna jesteś.
Jak się czujesz wygrzałaś się trochę wczoraj?
Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Małgoś musze przyznać że albo mam złudzenia albo ten balsam dziala bo skórka na raczkach i nozkach jest gladsza niż byla. Tylko rączki ma straszne ale ona je non stop wpycha do buzi i ssie przez całą noc to przez sline pewnie też trochę są takie.
Do lekarza oczywiście się nie dostałam bo trafiłam na lenia recepcjonistke ta druga zawsze miejsce mi znajdzie a ta wiecznie stała gadka że miejsc nie ma.
Pradip głowa do góry rozwiązanie w końcu się znajdzie a teraz się nie denerwuj.
Nie chce cieszyć się za wcześnie ale nadal trzymam kciuki żeby balsam pomógł i dzięki za ciepłe słowa
Cytat:
Hej
wszystkiego naj naj dla męża (niedługo będą z synem razem imprezy wyprawiać bo świętują dzień po dniu )
Zazdroszczę grilla myślałam że dziś coś upichcimy ale mąż zapomniał że dziś wszystko pozamykane

U nas dziś piękny dzień więc od rana przeleżałam na huśtawce bo Tz przy samochodzie grzebał i czuję się nieporównywalnie lepiej niż wczoraj
No i mama dzwoniła że się rodzinka zjechała na działkę i pozwoziła rzeczy dla Kubusia. Niby między innymi drugi ręczny laktator i wanienkę ale i tak bardzo mi miło
Stary 2014-05-01, 18:19   #4672
Fikusek82
Wtajemniczenie

Małgoś nie powiem ci ile bo niby są tabelki które średnio pokazują ile każdy skok trwa ale dziecko to nie maszyna nie zaprogramujesz. Z tego co pamiętam to ten po 10 tygodniu jest najdłuższy.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-05-01, 19:00   #4673
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip- to miło, że o was pomyśleli
dzięki kochana, dziś już dużo lepiej - ja ogólnie mam dość silny organizm (przynajmniej tak mi się wydaje) i często po jednej nocy już jest lepiej. Jeszcze troszkę boli mnie gardło, ale na szczęście mięśnie i stawy już nie - wzięłam gorącą kąpiel i mi się poprawiło.

Fikusek - właśnie wyczytałam, że najdłuższy nawet do 6 tyg jest ten co może trwać od 14 tyg -19tyg - już na samą myśl się cieszę... mam nadzieję, że chusta w razie czego pomoże
Stary 2014-05-01, 22:35   #4674
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip- to miło, że o was pomyśleli
dzięki kochana, dziś już dużo lepiej - ja ogólnie mam dość silny organizm (przynajmniej tak mi się wydaje) i często po jednej nocy już jest lepiej. Jeszcze troszkę boli mnie gardło, ale na szczęście mięśnie i stawy już nie - wzięłam gorącą kąpiel i mi się poprawiło.
O to cieszę się że już lepiej się czujesz i powodzenia w chustowaniu
Stary 2014-05-02, 01:30   #4675
Fikusek82
Wtajemniczenie

Małgos zaraziłaś mnie, boli mnie gardło.

20.10.2013 - Daria

2014 - 55
2015 - 48
Stary 2014-05-02, 08:48   #4676
Malgos_12
Zakorzenienie

Fikusek -ojjk nie chcialam zarazic nikogo
Stary 2014-05-02, 08:55   #4677
justiii87
Zakorzenienie

Hej
Ale tu cisza i spokój My jesteśmy na działce korzystamy z uroków pięknej pogody Ja dziś tylko musiałam zjechać do miasta bo mam na 10.30 dentystę.
Spokojnego weekendu życzę
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-02, 09:55   #4678
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fikusek82 Pokaż wiadomość
Małgos zaraziłaś mnie, boli mnie gardło.
Kuruj się mamusiu bo Nadia liczy na super imprezę
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej
Ale tu cisza i spokój My jesteśmy na działce korzystamy z uroków pięknej pogody Ja dziś tylko musiałam zjechać do miasta bo mam na 10.30 dentystę.
Spokojnego weekendu życzę
urlopujcie się

A ja dziś znowu sama calutki dzień bo Tz w pracy do 22
Stary 2014-05-02, 11:08   #4679
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie piątkowo jak te tygodnie lecą jeszcze wczoraj pisałam Wam że ze szpitala wróciłam a to już tydzień w domku Wczoraj cały dzień przeleżałam na podwórku na leżaku albo krześle a dzisiaj trochę zimniej ale też zaraz idę sobie oddychać ledwo co skoszoną trawką i z pieskiem się bawić Byłam dziś w auchanie i pampersy są za 29 zł za mega paczkę jak ktoś ma możliwość to chyba warto kupić

Cytat:
Fikusek - to smaruj dalej i mam nadzieję, że zobaczysz różnicę
Cytat:
Aldrin - czyli jak szyjka się nie skróci to nie będą wywoływać?

ja myślałam że w nocy dostanę zawału. Mówiłam wam że Kacper przemieszcza się po całym łóżeczku. Dzisiaj usłyszałam, że się przebudził, wstaję... patrzę, a on ma cała głowę pod ochraniaczem! ja nie wiem jak on w tak krótkim czasie wbił się pod ochraniacz na szczebelki. Z jednej strony dobrze, że miałam zawinięty ten boczny (bo wtedy mam widok n niego bez wstawania) to nie wbijał sobie głowy w te szczebelki bo była jeszcze jedna warstwa ochraniacza... ale potem budziłam się co 30 min żeby zobaczyć czy znów do góry nie zawędrował.... a i jeszcze ciągle naciąga sobie na oczy i całą twarz ten kocyk z jeżykiem i w ciągu dnia co chwilkę muszę mu robić dziurkę na oddychanie... ehhhh poza tym od 3 dni jest mocno płaczliwy, ani noszenie, ani lulanie, ani cyc nie pomaga - jak sobie wymyśli to płacze i tyle
jak się nie skróci i nie zmiękczy to raczej będą mnie trzymali do samego końca bez wywoływania a to grozi cc bo duże dziecko i mam nadzieję, że jednak uda się tego 20 mieć to za sobą

niezły "cfaniaczek" z Kacperka ale mogę się domyślać co przeżyłaś jak to zobaczyłaś

Cytat:
Hej

sto lat dla męża i fajnie, że mogliście sobie pierwszego grilla w 3 zrobić

Cytat:
właśnie zaklepałam sobie chustę do noszenia dziecka ciekawa jestem jakie będą moje wrażenia
zawsze mi się te chusty podobały i zazdroszczę osobą które potrafią je wiązać

Cytat:
Nie pijam takich specyfików a w ciąży też za mdłościami nie tęsknie
Leż teraz ile dasz rade skoro Ci już leki odstawił ja teraz trzymam do 12.05 potem przeciągnę do 16.05 a potem zobaczę ale przyznaje że już mnie nosi jak sobie uświadomiłam że tyle za mną...
No to owocnych rozmów
Będziesz piła te maliny? Ja niedawno znalazłam wiesiołka z czasów starań i myślałam że jego połykam ale doczytałam że dziewczyny inną drogą go przyjmują i mi się odechciało

Ja to wiem ale mój mężczyzna za każdym razem łudzi się że jednak samo się rozwiąże
Ale spryciarz i wiercipięta z Kacperka dobrze że czujna jesteś.
Jak się czujesz wygrzałaś się trochę wczoraj?

Nie chce cieszyć się za wcześnie ale nadal trzymam kciuki żeby balsam pomógł i dzięki za ciepłe słowa

wszystkiego naj naj dla męża (niedługo będą z synem razem imprezy wyprawiać bo świętują dzień po dniu )
Zazdroszczę grilla myślałam że dziś coś upichcimy ale mąż zapomniał że dziś wszystko pozamykane

U nas dziś piękny dzień więc od rana przeleżałam na huśtawce bo Tz przy samochodzie grzebał i czuję się nieporównywalnie lepiej niż wczoraj
No i mama dzwoniła że się rodzinka zjechała na działkę i pozwoziła rzeczy dla Kubusia. Niby między innymi drugi ręczny laktator i wanienkę ale i tak bardzo mi miło
no sporo leżenia już za Tobą/ nami i też myśle, że teraz jest jakoś łatwiej już może dlatego że pogoda lepsza i jednak można wyjść na podwórko i tam leżeć
chciałam pić te liście malin ale za tydzień czyli jak wkroczę w 37 tc pewnei to i tak za późno jak w 39 mi wywołają poród ale zawsze to coś ale jakoś tych masaży krocza się boje i nie ryzykuje
rozmowy były owocne, mąż wybrał to co Ty a ja teraz się waham ale jak sprawdzę jedną rzecz to chyba już wiem który wózek wybiorę

fajnie, że rodzinka pamięta o Tobie i bardzo miło z ich strony, że poprzywozili Ci trochę rzeczy

Cytat:
Kuruj się mamusiu bo Nadia liczy na super imprezę

urlopujcie się

A ja dziś znowu sama calutki dzień bo Tz w pracy do 22
oj nie lubie być sama w domu, mam nadzieję, że szybko Ci to minie

powiedzcie mi kochane jak tego 20 mam iść do szpitala to myślicie że od ok 15 maja mogę już sobie pomóc? tzn poskakać na piłce poćwiczyć itp aby pomóc tej szyjce? ale nie chce też pojechać za wcześnie na IP aby rodzić
Stary 2014-05-02, 11:53   #4680
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - zazdroszczę ładnej pogody... mnie dalej drapie gardło, a że znów pada to sobie odpuszczamy spacer.

Pradip - u nas Tatko wraca po 14.00 i mamy go na 3 dni bo mamy wydłużony weekend nie tak jak w PL, ale zawsze coś

Aldrin - czemu boisz się masażu krocza?
nie wiem jak to w twoim przypadku, ale ja myślę, że spokojnie możesz skakać na piłce - to nie działa aż tak szybko - tak mi się wydaje przynajmniej

podobno wystarczy spróbować zawiązać chustę kilka razy i potem to raptem kilkanaście sekund - widziałam na tym targu dziewczynę z chustą i ona pokazała mi kilka które miała i demonstrowała jak się ją wiąże - rzeczywiście odbyło się to migiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości