Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 09:12   #601
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
"Najważniejsze, że jest zdrowa. Takie problemy to nie problemy. Miną"
Masz calkowita racje
A dokarmianiem sie nie przejmuj - kobiet karmiacych walacznie piersia jest na prawde niewiele. Takie dziwne czasy nastaly... Wazne ze w ogole kp
Stary 2014-05-03, 09:13   #602
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
hehe mój mnie (i siebie, nie przemyślał tego chytrego planu, gapa) osikuje codziennie :mowjuż mam pieluchę na dupsko założyć, to jest sik sik :P

---------- Dopisano o 03:52 ---------- Poprzedni post napisano o 03:48 ----------

i tak i nie ;P może np. płakać i się awanturować jak smoczek z buzi wypadnie

mój nie chce smoczka, ale staram się go nieco do niego przekonać i jak już czasami złapie, to właśnie jest płacz, jak mu wypadnie :P

skąd ja to znam.. w nosie mam, że się ktoś obrazi, jak mu coś nie podpasuje - to dziecko moje i męża i owszem, można grzecznie coś zasugerować/pomóc, ale jak ktoś się zaczyna wtryniać i swoje rządy co do dziecka wprowadzać, to... niech się ma na baczności :P

jedna delikwentka ciągle "ojej, on płacze, daj powożę wózkiem" albo "ojej, zakryj mu uszko" i tak 5 razy na minutę, a druga... druga się zaczyna wtryniać we wszystko, tylko nie w jakąkolwiek pomoc (mówię, że dzieć ma zasypiać, to go podszczypuje i rozbudza, mówię, że zaraz będzie jadł, to bierze na ręce i lula aż zasypia - a jak mówię "zostaw" to się obraża - pewnie się domyślacie, że o moją rodzicielkę chodzi >> jak jej dzisiaj powiedziałam, że w ogóle nie słucha co ja mówię i mimo tego robi po swojemu, to... rzuciła w miejscu wózek i trzasnęła drzwiami gadając coś tam pod nosem)

trzeba było się wyprowadzić na drugi koniec Polski.....
ale nie... chciało się być dobrą córką, bo jestem jedna w domu, a oni są już starsi.. no i masz babo placek

pomarudziłam o takiej dziwnej porze, bo moje dziecię przed kilkoma minutami dopiero zasnęło :P
U nas to samo ale z teściowa... Ona ma pełną pieluche. Pewno nasikane bo gorące. Przez to taka marudna. Albo głodna bo buzke otwiera może herbaty jej zrob z cukrem... Albo mm bo chyba się nienajadla twoim taki glodomorek jak tatuś, albo brzuszek ja boli, moich chłopców nie bolal. I tu sugestie ze to u mnie w rodzinie kolki były. A wiem że brat tz miał kolki i jego syn tez....
A ty ja masz bez czapki.. Odkryj ja bo zimno jej jest (20 stopni wszyscy w krótkim rekawku. Młoda w body z długim rękawem rajstopy i sukienka wiec ok) , daj ja ponosze. Albo bujaja mi ją w wózku... A najgorsze to ze podchodza do wózka łapią ja za ręce i do niej mówią jak ona śpi
Mloda zawsze u nich płacze

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 09:16   #603
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Nasza Ulcia
super dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Jeszcze mam gości, więc poodpisuje jutro.
Tylko krôtkie info- po szczepieniu ok, usg nerek ok a "mała" waży w 9 tygodniu 5880 gram wskoczyła w 95 centyl...

Trzymam kciuki za Mamusie marudek i "always look at the bright side..." Za Tygryskiem

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Ula i Gucio
ładna waga córeczki moja miała ciut mniej ale też pączuś z niej

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jakbym moja mame widziala
Na cale szczescie nie mieszkam z nia, bo bym autentycznie osiwiala - przez telefon potrafi mi tak zepsuc nerwy ze szkoda gadac.
Wspolczuje
moja tak samo się czasem zachowuje :/
marze aby pojść na swoje i nie słuchac tych dobrych rad
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 09:28   #604
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
i moc dla Ciebie!
Stary 2014-05-03, 10:41   #605
margo80
Zakorzenienie

Przemo znów pozatykany, a wczoraj ani śladu kataru nie bylo. Jak tak dalej pójdzie, to w poniedziałek nie tylko do kontroli z buzia, ale i do sprawdzenia co tam się w nosie dzieje.

Przy okazji pytanie - z katarem szlyscie do chorych dzieci? Boję sie, ze jak pójdę do zdrowych to mnie ochrzania, a jak do chorych, to złapiemy coś gorszego...
Z drugiej strony wygodniej mi oboje wziąć do chorych, bo Ewa też do kontroli. Echhh, sama nie wiem, co zrobić...

I najgorsza wiadomość - teście się zapowiedzieli na czwartek i maja zostać do niedzieli...

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2014-05-03 o 10:44
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 11:23   #606
paulina_radom
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Lutien - witamy Kamilkę

Co do bólu obkurczającej się macicy to mnie właściwie nie bolało wcale. Tylko zaraz po operacji (cc), po tym jak mi podłączyli oksytocynę. Potem już, więc to chyba reguły nie ma

Pochwalę się swoim słodziaczkiem , którego mam ochotę zjeść
cudo

Cytat:
Nasza Ulcia
śliczna

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
U nas to samo ale z teściowa... Ona ma pełną pieluche. Pewno nasikane bo gorące. Przez to taka marudna. Albo głodna bo buzke otwiera może herbaty jej zrob z cukrem... Albo mm bo chyba się nienajadla twoim taki glodomorek jak tatuś, albo brzuszek ja boli, moich chłopców nie bolal. I tu sugestie ze to u mnie w rodzinie kolki były. A wiem że brat tz miał kolki i jego syn tez....
A ty ja masz bez czapki.. Odkryj ja bo zimno jej jest (20 stopni wszyscy w krótkim rekawku. Młoda w body z długim rękawem rajstopy i sukienka wiec ok) , daj ja ponosze. Albo bujaja mi ją w wózku... A najgorsze to ze podchodza do wózka łapią ja za ręce i do niej mówią jak ona śpi
jakbym czytała o mojej teściowej ostatnio mówi tak
"no ja to już rozróżniam jak on placze jak jest głodny a jak płacze jak mu coś jest"
popatrzyłąm tylko jak na głupią i nic nie powiedziałam bo jak ona może coś takiego rozróżniać jak ja tego nie potrafie albo mały trochę marudził to mówi że naszykuje mi pieluchę gorącą a ja sie pytam po co "no przecież go brzuszek boli" mówie że nie potrzeba bo go nie boli brzuch tylko już jest śpiący a ona poszła i za chwilę przyszła i mówi "ale to naprawde pomaga"

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Przemo znów pozatykany, a wczoraj ani śladu kataru nie bylo. Jak tak dalej pójdzie, to w poniedziałek nie tylko do kontroli z buzia, ale i do sprawdzenia co tam się w nosie dzieje.

Przy okazji pytanie - z katarem szlyscie do chorych dzieci? Boję sie, ze jak pójdę do zdrowych to mnie ochrzania, a jak do chorych, to złapiemy coś gorszego...
Z drugiej strony wygodniej mi oboje wziąć do chorych, bo Ewa też do kontroli. Echhh, sama nie wiem, co zrobić...

I najgorsza wiadomość - teście się zapowiedzieli na czwartek i maja zostać do niedzieli...
Ja byłam na zdrowych mój Jasiek ma tylko gluty po nocy i się zastanawiam czemu i nie wiem
Miłego dnia
Stary 2014-05-03, 11:35   #607
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Nasza Ulcia
Cudna

Cytat:
Tylko krôtkie info- po szczepieniu ok, usg nerek ok a "mała" waży w 9 tygodniu 5880 gram wskoczyła w 95 centyl...
Ooo już przegoniła Majkę u nas w 10tyg waży 5690g

Cytat:
masakra jakaś ja na szczęście nie muszę takich mądrości wysłuchiwać teściowej nie mam, a moja mama się nie wtrąca w wychowanie bo jak sama powiedziała urodziła mnie 25lat temu to były inne czasy, a pozatym mało co pamięta
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

no to nieciekawie u Ciebie. nie doradzę w kwestii przychodni bo u mnie do dzieci zdrowych czeka się koło 2tyg a do chorych da się tego samego dnia dostać więc na bank szła do chorych

Dziewczyny nie żałuje żadnej złotówki jaką wydałam na huśtawkę moje dziecko zmęczone zabawą gdy nie może zasnąć albo gdy ma ostrego nerwa jest wkładana do tego magicznego urządzenia 5minut i zasypia
A ostatnio straszna zadziora się z niej zrobiła całymi dniami dyskutuje ze wszystkim co ma w zasięgu wzroku pokrzykuje na Nas, a spania w wózku na spacerach nie uznaje Najlepiej wziąść na ręce wtedy głowa jej lata na wszystkie strony bo przecież to wszystko takie interesujące

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 12:32   #608
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie żałuje żadnej złotówki jaką wydałam na huśtawkę moje dziecko zmęczone zabawą gdy nie może zasnąć albo gdy ma ostrego nerwa jest wkładana do tego magicznego urządzenia 5minut i zasypia
A ostatnio straszna zadziora się z niej zrobiła całymi dniami dyskutuje ze wszystkim co ma w zasięgu wzroku pokrzykuje na Nas, a spania w wózku na spacerach nie uznaje Najlepiej wziąść na ręce wtedy głowa jej lata na wszystkie strony bo przecież to wszystko takie interesujące

Kusisz kusisz
Szukałam jakiejś używki ale nic nie mogę znaleźć ze swojej okolicy
Stary 2014-05-03, 12:41   #609
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Melduje, że oficjalnie jesteśmy wszystkie rozpakowane
Kamilka urodziła się o 18:25, 3600g, 56cm dł. Pięknie się przyssala do piersi prawie od razu. A teraz śpi.
Co do porodu to tak w skrócie - 5godzin rozwarcie stało. Odeszły mi wody (zielone) i nasiliły skurcze. Po tych godzinach wpadlam w histerię, że już nie wytrzymam. Wsadzili mnie więc pod prysznic (mega ulga) i po pół godzinie zrobiło się 8cm. Spod prysznica już mnie przenieśli na porodowke i po kilku skurczach zaczęłam krzyczeć, że będę parla. Ledwo co udało się zebrac ekipe i sprzęt i już się zaczęły parte. Kamilka wychodziła z rączka przy głowie, ale i tak sprawnie poszło. Ja nie peklam ani nie byłam nacieta
Ogólnie to jestem zadowolona.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratulacje

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez aniany Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

Pisalam gdzies tam z Wami przez chwilke na poczekalni...
Moj Piotrus urodzil sie 25 marca, mial 50 cm, I wazyl 3.25 kg.

Podczytuje Was, szczegolnie noca, gdy karmie.
Teraz odwazylam sie napisac, bo potrzebuje porady...
Odkad mlody skonczyl 3 tygodnie zaczely sie jazdy z brzuchem.... placz, machanie nozkami, rekami, prezenie. Do tego okropnie ulewa, raz woda podbarwiona mlekiem, a pozniej znow serkiem...
Pytalam lekarki, stwierdzila ze dobrze przybiera na wadze, rosnie, wiec takie dolegliwosci to taka jego natura. Ale ja juz nie wierze tutejszym lekarzom.

Z tego stresu zaczelam tracic mleko, musze go dokarmiac, 1, 2 razy dziennie. Podaje mu kropelki naturalne, masuje brzuch, robie cieple oklady, z marnym skutkiem.
Wysiadam juz. Poradzcie co robic, czy to normalne?
Dodam ze z pierwsza corka nie mialam takich problemow, to dla mnie nowosc teraz.
gratuluje synka moj Olek tez ulewa i stosujemy zagestnik z bebilonu, ale tez nie stale, bo mam wrazenie, ze nie moze sie pozniej wyproznic
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:01   #610
tygrysek83
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, dziś juz lepiej

Rano, po karmieniu o 6, wyrzuciłam TŻ do salonu z nieśpiącym dzieckiem i pospałam do 9

Widzę, że temat "dobrych rad" ruszylyscie U mnie dosyć mało tego bo na 6 dziadków tylko mój teść nie słucha co mówię i zawsze wie lepiej. Pozostali dzielą się swoimi doświadczeniami, ale jeszcze bardziej słuchają co ja mowię. Tak jak któraś z was napisała, uznają że dużo sie na świecie pozmieniało i to co za ich czasów się stosowało moze być juz prehistoria :p Pozatym podkreślają że ja najwięcej z małą siedzę i lepiej się orientuję o co może chodzić.

My zaraz ruszamy na kolejną wyprawę. Tym razem imieniny w rodzinie. Kinga to się najeździ samochodem w tym tygodniu
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:17   #611
Trisdom
Zadomowienie

Dzień dobry świątecznie.
Goście pojechali, a teraz małe sprzątanie- moja chrześnica to kumata dwulatka, więc tragedii nie ma.
Bąbelek śpi- noc po szczepieniu, odpukać, zupełnie normalna. Od siostry dostałam ogromne pudło ciuchów markowych na 68-74-80 po Lence, więc niestety (albo stety) ominą mnie zakupy przez najbliższe pół roku. Rzeczy śliczne... Będzie mała strojnisia.
Stary 2014-05-03, 14:18   #612
mara86
Raczkowanie

Hejka!!
Jestem w dalszym ciągu na działce. Pogoda nie dopisała ale będąc w domu robiłabym to samo co tu a tu chociaż bliżej łona natury. Niestety problem z netem mam. Widziałam, że zdjęcia dzieciaczków wrzuciłyście, obejrze w domu na kompie.

Życzę udanego weekendu!!!

Cytat:
Kamilka urodziła się o 18:25, 3600g, 56cm dł. Pięknie się przyssala do piersi prawie od razu. A teraz śpi.
Co do porodu to tak w skrócie - 5godzin rozwarcie stało. Odeszły mi wody (zielone) i nasiliły skurcze. Po tych godzinach wpadlam w histerię, że już nie wytrzymam. Wsadzili mnie więc pod prysznic (mega ulga) i po pół godzinie zrobiło się 8cm. Spod prysznica już mnie przenieśli na porodowke i po kilku skurczach zaczęłam krzyczeć, że będę parla. Ledwo co udało się zebrac ekipe i sprzęt i już się zaczęły parte. Kamilka wychodziła z rączka przy głowie, ale i tak sprawnie poszło. Ja nie peklam ani nie byłam nacieta

Ogromne gratulacje!!!!

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Lutien ogromne gratulacje

Apropos kurczacej się macicy to mnie delikatnie pobolewala podczas karmienia ale chyba tylko pierwsze dwa dni bez potrzeby środków przeciwbólowych. Nacięcie wogóle nie bolało.
Chodzikom też jestem przeciwna.
Moje dziecko też ma stopki delikatnie zakręcone do środka już od samego porodu. W szpitalu kazali mi je masować codziennie 30 sekund po zewnętrznej krawędzi. Jest już duuuzo lepiej ale nadal je delikatnie skręca

Dziewczyny synek ma już prawie 6 tygodni a ja nigdy jeszcze nie sciagalam pokarmu. Bardzo proszę poradźcie mi kiedy najlepiej to zrobić bo boje się, że jak będzie głodny to za mało zostanie w piersi i czy jakaś metodą. ..nie mam o tym zielonego pojęcia. ..Please help

Ja ściągam zaraz po karmieniu. Najwięcej pokarmu mam w nocy

wysłane z smartfona
Stary 2014-05-03, 14:23   #613
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kusisz kusisz
Szukałam jakiejś używki ale nic nie mogę znaleźć ze swojej okolicy
Ja też długo szukałam w końcu na allegro znalazłam za 170zł używkę i 30zł za przesyłkę to bardzo dobra cena jak na huśtawki nawet z przesyłką

Maja

Czytam
Stary 2014-05-03, 14:55   #614
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Hej. Gratulacje dla Lutien!! Tequiba obydwaj moi synkowie to trudne "elementy" tymek od małego nie spał i czesto marudził Mieszko tez mi sie daje we znaki,nie mam czasu sie wysikac:p a jeszcze tz zaraz zacznie wyjazdy ja czwarte piętro bez pomocy .jedtem autentycznie przerazona

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja też długo szukałam w końcu na allegro znalazłam za 170zł używkę i 30zł za przesyłkę to bardzo dobra cena jak na huśtawki nawet z przesyłką
A to taka huśtawka-bujaczek?czy jaka?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
gratulacje

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

gratuluje synka moj Olek tez ulewa i stosujemy zagestnik z bebilonu, ale tez nie stale, bo mam wrazenie, ze nie moze sie pozniej wyproznic
Moj Mieszko tez ulewa starszy strasznie ulewal ale nic nie robiliśmy bo przybierał .samo przeszło jak miał pół roku.teraz pytałam Polozna,mówiła ze zagęszczacz odradza bo moze mieć problemy z brzuszkiem i zaparcie.mowila tez zeby zwracać uwagę czy to sa chlusty pachnące treścią żołądkowa,bo wtedy to niby moze byc refluks

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2014-05-03 o 14:57
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 15:38   #615
Limonka1987
Zakorzenienie

Widzę, że wszyscy na działeczkach albo z rodziną, bo cisza na wątku jak nigdy

Kate1623- też jestem zainteresowana huśtawką, strasznie zachęcająco ją opisałaś
Wrzuciłabyś jakiegoś linka?

Trisdom- będziesz stroić córeczkę
Ja już nie mogę się doczekać aż Emilka wyrośnie z rozmiaru 56 cm, bo co rozmiar więcej to mam dla niej coraz fajniejsze ubranka
Też mam już zapasy do 80 cm, a co wizyta gości to te zapasy się powiększają

Ela- zapomniałam Cię zapytać: wróciłaś do treningów?
Ja tylko czekam na wizytę kontrolną u gina i jeśli dostanę zielone światło i czas pozwoli, znów zacznę trenować. Nie mogę się doczekać!

Dziś znów dokarmiłam Emilkę MM po porannym karmieniu i muszę Wam powiedzieć, że moje dziecko to anioł!
Jest spokojna jak nigdy i nawet pierwszy raz udało mi się ją uśpić bez cyca i/lub lulania.
Teraz przytulają się z TŻ na kanapie, a ja piję Karmi na laktację i serfuję po necie
Stary 2014-05-03, 15:45   #616
wewillrockyou
Rozeznanie

Niby kazde dziecko inaczej reaguje. Olek normalnie przybiera i na wlasna reke zaczelismy stosowac bebilon bo baaaaardzo ulewal. Moj tz mowi ze nic Olkowi po.tym nie jest wiec chyba ja taka przewraliwiona. a jeszcze niedyskretne pytanie skad pomysl na imie Mieszko?
Stary 2014-05-03, 16:04   #617
Ela87
Zakorzenienie

Unas jest tak paskudna pogoda, ze juz dwie drzemki dzisiaj walilam po poludniu

Limonka zaczynam juz powoli dwa razy bylam na energiczny marszu. Teraz w weekend majowy mialam wysprzatac piwnice i wrocic do zelastwa, ale nie mialam czasu, a dzisiaj nie mam checi tam sprzatac w przyszlym tyg jak bedzie ladna pogoda to moze uda mi sie jakos ogarnac ta piwnice

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Dzień dobry świątecznie.
Goście pojechali, a teraz małe sprzątanie- moja chrześnica to kumata dwulatka, więc tragedii nie ma.
Bąbelek śpi- noc po szczepieniu, odpukać, zupełnie normalna. Od siostry dostałam ogromne pudło ciuchów markowych na 68-74-80 po Lence, więc niestety (albo stety) ominą mnie zakupy przez najbliższe pół roku. Rzeczy śliczne... Będzie mała strojnisia.
Lepiej dla portfela, ale gorzej dla sumienia

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-05-03 o 16:03
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 16:11   #618
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982;4628308 4

A to taka huśtawka-bujaczek?czy jaka?[COLOR="Silver"
Cytat:
Kate1623- też jestem zainteresowana huśtawką, strasznie zachęcająco ją opisałaś
Wrzuciłabyś jakiegoś linka?
A proszę bardzo mam taką Fisher Price papasan :

Maja

Czytam
Stary 2014-05-03, 16:59   #619
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Lutien - witamy Kamilkę

Co do bólu obkurczającej się macicy to mnie właściwie nie bolało wcale. Tylko zaraz po operacji (cc), po tym jak mi podłączyli oksytocynę. Potem już, więc to chyba reguły nie ma

Pochwalę się swoim słodziaczkiem , którego mam ochotę zjeść
śliczny Gucio kawaler

Cytat:
A ja mam juz dosyc
Nigdzie z tym moim dzieckiem nie mozna wyjsc - wiecznie cos nie pasuje i ryczy.
Auto go w ogole nie uspakaja a wrecz jest jeszcze gorzej bo przeciez nie moge go wziac na rece.
Wczoraj bylismy w gosciach i prawie cala wizyte wyl, dzisiaj na zakupach i tez nic nie kupilismy bo nie bylo jak.
Z tego wszystkiego poklocilam sie z TZem.
Czemu mi sie takie placzliwe dziecko trafilo
na pewno niedługo bedzie lepiej ! wszystko minie, nie ma co sie denerwowac chociaz wiem sama, ze to latwo powiedziec

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dziecko mi ponad pol godziny marudzilo nie wiedzialam o co chodzi. Sciagnelam jej gacie i spokoj bezwstydnica mi rosnie

moja też uwielbia z gołą doopcią leżakować

Cytat:
Nasza Ulcia
laska

Cytat:

Trzymam kciuki za Mamusie marudek i "always look at the bright side..." Za Tygryskiem

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Ula i Gucio
kawałek ciałka do kochania super, że wszystko dobrze po wizycie

Cytat:
'ona ma zimne ręce, ubierz ją na pewno jej zimno' słysze od każdego, a jak tłumacze że taki Maluszek ma słabo rozwinięte krążenie krwi i że położna mówiła że to normalne i żeby nie panikować a to czy dziecku ciepło sprawdza sie po karku i tak nie dociera

my weekend grilowo spędziliśmy, Zosia pospała dwa dni na dworze a dziś już zimno i siedzimy w domu
Stary 2014-05-03, 17:07   #620
Ela87
Zakorzenienie

Oooo zimne rec slysze co chwile, ale udaje, ze tego nie słyszę i nie komentuje, nie odpowiadam w sumie juz jakis czas nie slyszalam tego, moze olewanie poskutkowalo

Ogolem to wspolczuje Wam takich "pomocy i doradcow" ja wzglednie mam spokoj

Stary 2014-05-03, 18:09   #621
czbasia
Zakorzenienie

Lutien ogromne gratulacje. Zdrówka dla Was
A ja rozgladam sie za spacerówka i metlik niesamowyity. Myslalam o tym http://allegro.pl/4baby-caprice-rozk...185281322.html
albo
http://allegro.pl/wozki-4baby-shape-...189212187.html
A Wy co polecaci??

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

A ten fotelik to cos warta czy dziadostwo???
http://allegro.pl/foteliki-4baby-fre...189208480.html
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 18:16   #622
mariolasl
Zakorzenienie

Trisdom, ale masz fajnie z ubrankami. Ja juz od 3-6 miesiecy za bardzo nie mam, bede musiala dokupic.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Lutien ogromne gratulacje. Zdrówka dla Was
A ja rozgladam sie za spacerówka i metlik niesamowyity. Myslalam o tym http://allegro.pl/4baby-caprice-rozk...185281322.html
albo
http://allegro.pl/wozki-4baby-shape-...189212187.html
A Wy co polecaci??

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

A ten fotelik to cos warta czy dziadostwo???
http://allegro.pl/foteliki-4baby-fre...189208480.html
ja ci niczego nie polece, bo ja mam zupelnie inne wymagania, niz wiekszosc mam tutaj
Stary 2014-05-03, 18:26   #623
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Niby kazde dziecko inaczej reaguje. Olek normalnie przybiera i na wlasna reke zaczelismy stosowac bebilon bo baaaaardzo ulewal. Moj tz mowi ze nic Olkowi po.tym nie jest wiec chyba ja taka przewraliwiona. a jeszcze niedyskretne pytanie skad pomysl na imie Mieszko?
Baardzo długo wybieralismy imię a Mieszko tak wyszedł na koncu i jakoś nam podpasowalo bo krótkie rzadko występujące fajne skojarzenia mieliśmy pasowało do Tymona a jak zobaczyłam małego to juz nie mial wątpliwości.ale w szpitalu imie zrobiło furorę lekarZe podśpiewywali tekst"Mieszko Mieszko nasz koleżko"
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 19:26   #624
martyna141
Raczkowanie

Ja mam uzywana hustawke z fp 3w1 ale nie wiem od kiedy moge wsadzac w nia dziecko? Niby hustawka do 9kg ale chyba miesieczne dziecko jest jeszcze za male? Probowalam wsadzac Zo z wkladka z fotelika w nia ale jakos nie wyglada to chyba dobrze

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-03, 19:34   #625
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba trzeba przeczekac

z pierwszy miesiac.

A to dzieci nie maja zawsze lekko stopek do srodka? Bo moja lekko ma

piszecie o talich rzeczach, ze az musze zobaczyc jak ta przepuklina sie objawia.
Chociaz w srode mamy szczepienia, to pediatra pooflada mala

ciekawe czy jej tak zostanie, ale rzesy ma po mnie, ja mam tak samo dlugie dlatego nie lubie sie malowac, bo jakje umaluje to mi sie wydaje, ze widac je z kilometra

podziwiam Cie za toniedokarmianie, ale jak sobie w miare radzisz, to nie dokarmiaj

Ja jutro bede miala placki juz nie raz jadlam nie zebym namawiala Cie do zlego

Ja unikam slonca. Mam krem z filtrem, jakis co Sroka polecala, jak bede wybierala sie na baardzo dlugie spacery to bede koniecznie smarowala

Krem z filtrem

No ja mam sama spacerowke rozkladana na plasko? Ma trzy poziomy i jeden jest lekko po skosie jak w lezaczkach i czasami mloda marudzi, podniose oparcie i jest spokoj no ale jakbym miala gondole, to pewnie jeszcze w gondoli bym wozila

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Ale macoe dluga przerwe juz w szczepieniach

Ja dzisiaj siedzialam 10 minut na sloncu. Jestem czerwona jak burak na twarzy teraz

No ja tez jak juz ide chwile przez slonce, ale ogolem nigdy slonce nie swiecilo jeszcze na Ole tzn moze z sekundke jak z auta do domu ja nieslismy.

Wlasnoe sprawdzilam mam krem z filtrem 50 URIAGE to jest jakis mineralny czy cos, nie pisze po polsku, zamawialam z gemini

Piotr tez ma stopki lekko wygiete do srodka. To w koncu to jest zle?

Cytat:

Gratuluje

Cytat:
GRATULACJE!!!

Jak nie ma awantur, to mysle, ze nie ma sensu, moze on tez potrzebuje poprostu sobie possac

Ja od poczatku jem na co mam ochote
A placki normalnie z cebula, czosnkiem, pieprzem i chilli
Az noe moge doczekac sie jutra

Och... marza mi sie placki ale cebuli nie mozemy na razie

Cytat:
No idzisiaj Ola udowodnila, ze nie lubi jak sie ja nosi. Bylismy na urodzinach siostrzenicy i siostrzenca tzta, no i malo miejsca tam bylo, to Ola u nas na rekach byla i na kolanach, okropnie marudzila caly czas, poszlam z nia do pokoju siostrzenca, sprawdzic pampersa, polozylam ja na lozku, a ta nagle usmiechnieta i rozgadana cala godzine lezala na tym lozku sookojnie, a my z tz na zmiane z nia tam siedzielismy.

No i zachustowalam dzisiaj Ole bo chcialam isc do ogrodka, poszlam, zaczela sie tak wiercic i jesc moja koszulke, ze chusta sie poluzowala i musialam ja rozwiazac bo juz mi sie nie chcialo jej naciagac wsadzilam do wozka i od razu usnela

Niektore dzieci tak maja. Moze ona pozniej bedzie bardziej samodzielna od innych?

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Witajcie!
Lutien gratulacje!!!!!!! Cieszę się, że jesteś zadowolona z porodu i że tak szybko poszło. Ja nie przypominam sobie żadnego bólu więc chyba nie bolało, bardziej rana po nacięciu ale i tak nie brałam żadnych leków.

Chodzików też nie uznaje. I "pomagania" naturze też nie. Jak dziecko będzie chciało siadać to usiądzie, jak będzie chciało chodzić to zacznie chodzić nic na siłę.
Parę dni temu była u mnie babcia. Opowiadała jak to ona i moja ciocia (matka 3 dzieci) nakarmiły moją 3 miesięczną dziewczynkę (córkę kuzynki która ich odwiedziła) rosołkiem z utartą marcheweczką i makaronikiem. Dziecko się zajadało aż się jej uszy trzęsły. Najlepsze jest to, że ta kuzynka nie zareagowała, a nawet się śmiała. Moja mama też pewnie będzie próbowała takich sztuczek- bo przecież oni tyle dzieci wychowali a ja jak zawsze najmądrzejsza- książek się naczytam i jakieś zakazy wprowadzam. To jest powód dla którego nie mam zamiaru ani na chwilę zostawić mojego dziecka z kim z rodziny!

Cytat:
A ja mam juz dosyc
Nigdzie z tym moim dzieckiem nie mozna wyjsc - wiecznie cos nie pasuje i ryczy.
Auto go w ogole nie uspakaja a wrecz jest jeszcze gorzej bo przeciez nie moge go wziac na rece.
Wczoraj bylismy w gosciach i prawie cala wizyte wyl, dzisiaj na zakupach i tez nic nie kupilismy bo nie bylo jak.
Z tego wszystkiego poklocilam sie z TZem.
Czemu mi sie takie placzliwe dziecko trafilo
Moj tez ostatnio gdzie nie wyjde to placze. Jedynie w chuscie na spacer moge wyjsc ale zatrzymac sie na dluzej juz nie moge

Ja pierwszy raz na tel pisze. Gratuluje niemowlaczkow. Pieknej masy ciala i udanych wizyt

U nas zaczely sie bezsenne dni... maraton w zabawianiu mamy
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 19:57   #626
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Piotr tez ma stopki lekko wygiete do srodka. To w koncu to jest zle?
jak lekko to raczej nie, bo to naturalne u maluszków, Młody jednak jedną stopę wygina bardzo bardzo, o wiele bardziej niż drugą (może minąć samo, albo nie) i tu już trzeba obserwować, na razie mamy ogłaskiwać (i trzymać kciuki, żeby minęło)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:02   #627
Ela87
Zakorzenienie

Czbasia co do wozka to ladne, na pozniejsze miesiace mysle, ze ok. To zalezy czego oczekujesx i jak bedziesz uzytkowac.
Fotelik ladny, moze poszukaj jakis opini na necie

Stary 2014-05-03, 20:12   #628
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Lutien gratulacje

I w zasadzie to tyle, bo weszlam tylko zobaczyc czy lutien w koncu urodzila
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:14   #629
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Moj tez ostatnio gdzie nie wyjde to placze. Jedynie w chuscie na spacer moge wyjsc ale zatrzymac sie na dluzej juz nie moge

Ja pierwszy raz na tel pisze. Gratuluje niemowlaczkow. Pieknej masy ciala i udanych wizyt

U nas zaczely sie bezsenne dni... maraton w zabawianiu mamy
U mnie tez czasem chusta pomaga - az sie zastanawiam czy na zakupy jej nie nosic

Jak sie przyzwyczaisz do telefonu to zostaniesz kolejna naczelna gadula watku

Stary 2014-05-03, 20:15   #630
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Baardzo długo wybieralismy imię a Mieszko tak wyszedł na koncu i jakoś nam podpasowalo bo krótkie rzadko występujące fajne skojarzenia mieliśmy pasowało do Tymona a jak zobaczyłam małego to juz nie mial wątpliwości.ale w szpitalu imie zrobiło furorę lekarZe podśpiewywali tekst"Mieszko Mieszko nasz koleżko"
mnie tez się podoba wpada w ucho i b. oryginalne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości