|
|
#601 | |
|
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
A dokarmianiem sie nie przejmuj - kobiet karmiacych walacznie piersia jest na prawde niewiele. Takie dziwne czasy nastaly... Wazne ze w ogole kp
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty ja masz bez czapki.. Odkryj ja bo zimno jej jest (20 stopni wszyscy w krótkim rekawku. Młoda w body z długim rękawem rajstopy i sukienka wiec ok) , daj ja ponosze. Albo bujaja mi ją w wózku... A najgorsze to ze podchodza do wózka łapią ja za ręce i do niej mówią jak ona śpi Mloda zawsze u nich płacze
|
|
#603 | ||
|
Zadomowienie
|
super dziewczynka
![]() Cytat:
moja miała ciut mniej ale też pączuś z niej Cytat:
marze aby pojść na swoje i nie słuchac tych dobrych rad
|
|
#604 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Przemo znów pozatykany, a wczoraj ani śladu kataru nie bylo. Jak tak dalej pójdzie, to w poniedziałek nie tylko do kontroli z buzia, ale i do sprawdzenia co tam się w nosie dzieje.
Przy okazji pytanie - z katarem szlyscie do chorych dzieci? Boję sie, ze jak pójdę do zdrowych to mnie ochrzania, a jak do chorych, to złapiemy coś gorszego... Z drugiej strony wygodniej mi oboje wziąć do chorych, bo Ewa też do kontroli. Echhh, sama nie wiem, co zrobić... I najgorsza wiadomość - teście się zapowiedzieli na czwartek i maja zostać do niedzieli...
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-05-03 o 10:44 |
|
|
|
#606 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
"no ja to już rozróżniam jak on placze jak jest głodny a jak płacze jak mu coś jest" popatrzyłąm tylko jak na głupią i nic nie powiedziałam bo jak ona może coś takiego rozróżniać jak ja tego nie potrafie albo mały trochę marudził to mówi że naszykuje mi pieluchę gorącą a ja sie pytam po co "no przecież go brzuszek boli" mówie że nie potrzeba bo go nie boli brzuch tylko już jest śpiący a ona poszła i za chwilę przyszła i mówi "ale to naprawde pomaga" Cytat:
Miłego dnia
|
|
#607 | |||
|
Zadomowienie
|
Cudna
Cytat:
Cytat:
masakra jakaś ja na szczęście nie muszę takich mądrości wysłuchiwać teściowej nie mam, a moja mama się nie wtrąca w wychowanie bo jak sama powiedziała urodziła mnie 25lat temu to były inne czasy, a pozatym mało co pamięta Cytat:
![]() Dziewczyny nie żałuje żadnej złotówki jaką wydałam na huśtawkę moje dziecko zmęczone zabawą gdy nie może zasnąć albo gdy ma ostrego nerwa jest wkładana do tego magicznego urządzenia 5minut i zasypia ![]() A ostatnio straszna zadziora się z niej zrobiła całymi dniami dyskutuje ze wszystkim co ma w zasięgu wzroku pokrzykuje na Nas, a spania w wózku na spacerach nie uznaje Najlepiej wziąść na ręce wtedy głowa jej lata na wszystkie strony bo przecież to wszystko takie interesujące |
|||
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kusisz kusisz Szukałam jakiejś używki ale nic nie mogę znaleźć ze swojej okolicy
|
|
#609 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, dziś juz lepiej
![]() Rano, po karmieniu o 6, wyrzuciłam TŻ do salonu z nieśpiącym dzieckiem i pospałam do 9 ![]() Widzę, że temat "dobrych rad" ruszylyscie U mnie dosyć mało tego bo na 6 dziadków tylko mój teść nie słucha co mówię i zawsze wie lepiej. Pozostali dzielą się swoimi doświadczeniami, ale jeszcze bardziej słuchają co ja mowię. Tak jak któraś z was napisała, uznają że dużo sie na świecie pozmieniało i to co za ich czasów się stosowało moze być juz prehistoria :p Pozatym podkreślają że ja najwięcej z małą siedzę i lepiej się orientuję o co może chodzić. My zaraz ruszamy na kolejną wyprawę. Tym razem imieniny w rodzinie. Kinga to się najeździ samochodem w tym tygodniu
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry świątecznie.
Goście pojechali, a teraz małe sprzątanie- moja chrześnica to kumata dwulatka, więc tragedii nie ma. Bąbelek śpi- noc po szczepieniu, odpukać, zupełnie normalna. Od siostry dostałam ogromne pudło ciuchów markowych na 68-74-80 po Lence, więc niestety (albo stety) ominą mnie zakupy przez najbliższe pół roku. Rzeczy śliczne... Będzie mała strojnisia.
|
#612 | ||
|
Raczkowanie
|
Hejka!!
Jestem w dalszym ciągu na działce. Pogoda nie dopisała ale będąc w domu robiłabym to samo co tu a tu chociaż bliżej łona natury. Niestety problem z netem mam. Widziałam, że zdjęcia dzieciaczków wrzuciłyście, obejrze w domu na kompie. Życzę udanego weekendu!!! Cytat:
Cytat:
wysłane z smartfona
|
||
|
|
|
#613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Gratulacje dla Lutien!! Tequiba obydwaj moi synkowie to trudne "elementy" tymek od małego nie spał i czesto marudził Mieszko tez mi sie daje we znaki,nie mam czasu sie wysikac:p a jeszcze tz zaraz zacznie wyjazdy ja czwarte piętro bez pomocy .jedtem autentycznie przerazona
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Moj Mieszko tez ulewa starszy strasznie ulewal ale nic nie robiliśmy bo przybierał .samo przeszło jak miał pół roku.teraz pytałam Polozna,mówiła ze zagęszczacz odradza bo moze mieć problemy z brzuszkiem i zaparcie.mowila tez zeby zwracać uwagę czy to sa chlusty pachnące treścią żołądkowa,bo wtedy to niby moze byc refluks Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2014-05-03 o 14:57 |
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że wszyscy na działeczkach albo z rodziną, bo cisza na wątku jak nigdy
![]() Kate1623- też jestem zainteresowana huśtawką, strasznie zachęcająco ją opisałaś ![]() Wrzuciłabyś jakiegoś linka? Trisdom- będziesz stroić córeczkę ![]() Ja już nie mogę się doczekać aż Emilka wyrośnie z rozmiaru 56 cm, bo co rozmiar więcej to mam dla niej coraz fajniejsze ubranka ![]() Też mam już zapasy do 80 cm, a co wizyta gości to te zapasy się powiększają ![]() Ela- zapomniałam Cię zapytać: wróciłaś do treningów? Ja tylko czekam na wizytę kontrolną u gina i jeśli dostanę zielone światło i czas pozwoli, znów zacznę trenować. Nie mogę się doczekać! Dziś znów dokarmiłam Emilkę MM po porannym karmieniu i muszę Wam powiedzieć, że moje dziecko to anioł! Jest spokojna jak nigdy i nawet pierwszy raz udało mi się ją uśpić bez cyca i/lub lulania. Teraz przytulają się z TŻ na kanapie, a ja piję Karmi na laktację i serfuję po necie
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
Niby kazde dziecko inaczej reaguje. Olek normalnie przybiera i na wlasna reke zaczelismy stosowac bebilon bo baaaaardzo ulewal. Moj tz mowi ze nic Olkowi po.tym nie jest wiec chyba ja taka przewraliwiona.
a jeszcze niedyskretne pytanie skad pomysl na imie Mieszko?
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Unas jest tak paskudna pogoda, ze juz dwie drzemki dzisiaj walilam po poludniu
![]() Limonka zaczynam juz powoli w przyszlym tyg jak bedzie ladna pogoda to moze uda mi sie jakos ogarnac ta piwnice ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2014-05-03 o 16:03 |
|
|
|
|
#618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam taką Fisher Price papasan :
|
||
|
|
|
#619 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() laska ![]() ![]() Cytat:
super, że wszystko dobrze po wizycie Cytat:
![]() my weekend grilowo spędziliśmy, Zosia pospała dwa dni na dworze a dziś już zimno i siedzimy w domu
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo zimne rec slysze co chwile, ale udaje, ze tego nie słyszę i nie komentuje, nie odpowiadam
w sumie juz jakis czas nie slyszalam tego, moze olewanie poskutkowalo Ogolem to wspolczuje Wam takich "pomocy i doradcow" ja wzglednie mam spokoj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien ogromne gratulacje. Zdrówka dla Was
A ja rozgladam sie za spacerówka i metlik niesamowyity. Myslalam o tym http://allegro.pl/4baby-caprice-rozk...185281322.html albo http://allegro.pl/wozki-4baby-shape-...189212187.html A Wy co polecaci?? ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- A ten fotelik to cos warta czy dziadostwo??? http://allegro.pl/foteliki-4baby-fre...189208480.html |
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom, ale masz fajnie z ubrankami. Ja juz od 3-6 miesiecy za bardzo nie mam, bede musiala dokupic.
Cytat:
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam uzywana hustawke z fp 3w1 ale nie wiem od kiedy moge wsadzac w nia dziecko? Niby hustawka do 9kg ale chyba miesieczne dziecko jest jeszcze za male? Probowalam wsadzac Zo z wkladka z fotelika w nia ale jakos nie wyglada to chyba dobrze
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
|
|
#625 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pierwszy raz na tel pisze. Gratuluje niemowlaczkow. Pieknej masy ciala i udanych wizyt U nas zaczely sie bezsenne dni... maraton w zabawianiu mamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
jak lekko to raczej nie, bo to naturalne u maluszków, Młody jednak jedną stopę wygina bardzo bardzo, o wiele bardziej niż drugą (może minąć samo, albo nie) i tu już trzeba obserwować, na razie mamy ogłaskiwać (i trzymać kciuki, żeby minęło)
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Czbasia co do wozka to ladne, na pozniejsze miesiace mysle, ze ok. To zalezy czego oczekujesx i jak bedziesz uzytkowac.
Fotelik ladny, moze poszukaj jakis opini na necie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Lutien gratulacje
I w zasadzie to tyle, bo weszlam tylko zobaczyc czy lutien w koncu urodzila
|
|
|
|
#629 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Jak sie przyzwyczaisz do telefonu to zostaniesz kolejna naczelna gadula watku ![]() |
|
|
|
|
#630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wpada w ucho i b. oryginalne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.

wskoczyła w 95 centyl...
i moc
teściowej nie mam, a moja mama się nie wtrąca w wychowanie bo jak sama powiedziała urodziła mnie 25lat temu to były inne czasy, a pozatym mało co pamięta
Najlepiej wziąść na ręce wtedy głowa jej lata na wszystkie strony bo przecież to wszystko takie interesujące 

bezwstydnica mi rosnie 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013