|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Cytat:
![]() Mi jest właśnie teraz trudniej bo w razie czego to wystarczy ciuszki przeprać, łóżeczko rozłożyć i mogę wracać z małym a wcześniej się pilnowałam bo to remont, bo brudno, bo płucka nierozwinięte. Ja wcześniej myślałam o masażu ale że biorę globulki i luteinę to wolę tam dodatkowo nie grzebać. Cieszę się że rozmowa owocna ale jak mąż wybrał to co ja to nadal nie wybrał ![]() ![]() A co masz na myśli pisząc że nie chcesz za wcześnie rodzić? ja to bym pewnie skakała ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Na warsztatach babeczka wiązała chustę niecałą minutę i w jej wykonaniu to naprawdę nie wydawało się trudne tak więc wierzę że Ci się uda ![]() Aldi kupowałaś 1 czy 2? 30zł to na prawdę dobra cena. z tego co kojarzę w Rossmanie ze zniżką płaciłam 37zł/94szt. Nie wiesz do kiedy ta promocja? Auchan mam daleko ale po drodze do lekarza tylko nie wiem właśnie jak z rozmiarem bo 1 mam 113 a 2 94 i kuzynka mamie jeszcze paczkę wczoraj dała ale nie wiem czy małą czy dużą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Pradip - mam nadzieję, że Kacper polubi chustę, bo ja ogólnie niewiele noszę go na rękach, ale jak ma takie płaczliwe dni to chętnie spróbuję... i ułatwiłoby mi to życie kiedy chcę wyskoczyć na chwilkę do sklepu, a z wózkiem nie chce mi się wychodzić
a mówili coś na temat ubierania dzieci podczas noszenia w chuście? |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spojrzałam na prognozę pogody i przez najbliższe 2 tygodnie mogę zapomnieć o ładnej pogodzie i suszeniu prania na słonku ![]() Ale potem wrzuciłam zdjęcie Tygryska i znów mi się buzia śmieje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no też słyszałam, ze wystarczy kilka razy zawiązać ale trzeba to robić dobrze, bo koleżanka tak wiązała ale sama się uczyła i malutka teraz ma problemy z bioderkami ale ja bardzo chce właśnie próbować wiązania ![]() ![]() fajny weekend Ci się zapowiada z 2 ukochanymi chłopakami ![]() Cytat:
![]() co do wózka to tak jak znajde adaptery do naszego fotelika które będą pasować do tako to chce tako a jak nie będę mogła dopasować fotelika do stelaża wózka czyli nie znajdę adapterów to wtedy wybiorę jedo bo tutaj mam pewność, że pasuje ![]() ![]() ja mam 2 w sumie to 1 mam jedną małą paczkę 50 sztuk a teraz jak kupuje to tylko 2 kogokolwiek pytam to mówi, że z jedynek im wypływa wszystko więc zaryzykowałam i mam 2 zobaczymy czy po urodzeniu nei zmienie zdania ![]() ej Ty nadal bierzesz luteinę? a luteina nie ma służyć podtrzymaniu ciąży? Twój maluszek nie będzie chciał wyjść z tego brzuszka ![]() nie masz wypranych ubranek? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie mój gin uprzedził że do 12.05 go nie ma ale w trakcie porodu też nie obiecuje że ze mną będzie bo oni się zmieniają no i poza tym poród będzie tak fajny że położna mi starczy ![]() No to szukaj tych adapterów bo jeśli chcesz zamawiać to późnawo już ![]() ![]() No nie ma w gazetce o Pampersach tylko na stronie ale pisząc Ci ile mam stwierdziłam że więcej nie kupuje bo nie wiem czy małemu podpasują no i w który rozmiar nasze Kluseczki będą się mieścić. Mam poprane tylko w zwykłym proszku, potem nie prałam przez remont a teraz przez leżenie no i słupek na ciuchy nadal stoi u mamy ![]() Cały czas biorę tą zakichaną luteine więc mi tu nie kracz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi podczas porodu też położna starczy i pewnie mojego i tak nie będzie ale świadomość że on jest na oddziele mi pomoże a do tego jak on będzie to mogę chcieć znieczulenie i mogę liczyć na pomoc w skurczach i podaniu większej dawki oxy a jak nie ma lekarza prowadzącego to zauważyłam, że u nas w szpitalu olewają pacjentki, niektóre po kroplówce dostały kolejną i poród szedł szybciej a te które nie miały lekarza w szpitalu leżały i czekały i czekały i czekały i ...... co do wózka to rodzice zamawiają a nie ja więc mi to lotto gdzie oni kupią czy przepłacą i drogi w sklepie kupią czy zamówią z netu ![]() ![]() Co do pampersów to zgadzam się z Tobą ja mam jedne dady i jedne pampersy w sumie "2" mam ok 150 i więcej odpuszczam, później zobacze może huggisy albo happy i wybiore które najbardziej mi podpasują ale na już nie będę kupować bo właśnie nie wiem ile ten klusek będzie rósł ![]() eeee to teraz wrzucisz do pralki albo mąż wrzuci w razie problemów i wrócisz na gotowe ![]() ok już nic nie kraczę i nic nie mówie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładnie się z wózkiem ustawiłaś ![]() ![]() Do prania i prasowania mam już ochotników ale mi się marzy samej to zrobić i nacieszyć oko suszącymi się na słonku ciuszkami ![]() Wczoraj się zaczęłam zastanawiać kiedy odstawić luteinę ale nic mi z tego myślenia nie wyszło i dziś mnie zmotywowałaś do drugiego podejścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy tak jest w każdym szpitalu ![]() ![]() no właśnie fotelik mam więc do domu przyjadę ze szpitala a rodzice czekają na zwrot z US, mi też się nie spieszy bo wiem, że nim przyjadę do domu ze szpitala to oni staną na głowie i ten wózek będzie w domu ![]() też chciałam sobie sama wyprać i prasować ale jak nie było rady to trudno, teraz się cieszę ubrankami już gotowymi, więc pozwól na pomoc innym ![]() pogadaj z lekarzem na wizycie sama nie odstawiaj, mój mi kazał odstawić bo mówił, że nie chce abym przenosiła tą ciąże a jak przez odstawienie urodzę to już nic złego się nie stanie, więc lepiej to skonsultuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama ne odstawie choć nie do końca stosuję się już do zaleceń lekarza bo kazał mi się przerzucić na luteinę pod język odkąd biorę globulki bo one osłabiają działanie a że w domu miałam 3 opakowania dowcipnej to biorę ją rano i w południe a tylko wieczorem pod język i nospy też 2 zamiast 3 łykam... Ale mnie dziś brzucho boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
Pradip - u nas w sumie pampersy 1 służyły długo, pamiętam kilka nam przeciekło z boku, ale złapałam się na tym, że nie układałam siuśka w dół i pewnie przez to. W sumie między tymi 1 a 2 nie ma takich strasznych różnic - jedynie 2 są dłuższe
widzicie z tą wagą to chyba różnie jednak, bo Meduzka też miała mieć duże dziecko, a Piotruś miał 3,2kg tyle, że był długi Aldrin - ja podczas porodu dowiedziałam się jak to jest z tą oxy. Ja myślałam, że się ją po prostu podłącza i tyle a to jest cała procedura i czasami trzeba zaczynać ją od początku. A to bez lekarza nie zwiększą dawki oxy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj chyba sobie pogram bo mnie taka chrapka naszla że powstrzymać się nie mogę.
Małgoś już mnie nie boli gardło, masz wybaczone ![]()
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak znajome pedantki to tak dziwnie, więc Cie rozumiem ![]() ojej to leż cały czas dopóki mężuś nie wróci z pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz nam jak to jest z tym oxy? Cytat:
typowo jak na @ z bólem krzyża w pakiecie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Pradip - z jednej strony to nawet lepiej jak na początku pieluszka jest krótsza ze względu na kikut pępuszka - choć w sumie i tak trzeba zawinąć
przy pieluszkach to różnie, bo waga ma znaczenie, ale też wszystko zależy od budowy dziecka - jak ma szczupłą pupkę to dłużej pochodzi. My używaliśmy chyba gdzieś do 6 tyg ja właśnie jadłam sobie japoński sernik na zimno - zamówiłam, żeby spróbować czy nadaje się jako ciasto na chrzciny i jest super pyszny mam nadzieję, że nic nie pomylę z ta oxy - a więc zaczyna się od dawki 2 mg i co jakiś czas podkręca się o 2 mg i tak do 8mg (zwiększa się co około 20-40 min), następnie kolejne zwiększa się już co 4mg - najwyższa dawka to 32mg. Oczywiście cały czas jest się monitorowanym .. oczywiście np jeśli 18mg jest odpowiednie dla danej osoby to taką zostawiają... jeśli jednak okazałoby się, że organizm źle by zareagował, czy dziecko źle by zareagowało to proces trzeba powtórzyć od samiuteńkiego początku - czyli całość się wydłuża niesamowicie Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-05-02 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam jakiś czas temu program o znieczuleniach i wychodzi na to ze u nas też tak jest tylko mi się kojarzy ze co godzinę zwiększali dawkę wiec faktycznie dłuuuugo. Małgos powiedz mi bo piszesz ze Kacperek teraz taki ruchliwy jest czy w brzuszku też się tak wiercił? Aldrin jak Ci odpisałam o tym małpowym bólu to zaczęłam sie zastanawiać skąd to właściwie wiem skoro mnie zazwyczaj brzuchpodczas @ nie bolał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Wtajemniczenie
|
hej kobitki
![]() Ale dzisiaj depresyjna pogoda....wrrrr A wam jak dzionek mija?
#4697 |
Zakorzenienie
|
Pradip - tak, był ruchliwy, ale z drugiej strony może to tylko moje wyobrażenie, bo właściwie nie mam porównania
z ta oxy to pewnie wszędzie tak jest, w końcu to ten sam lek |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś tak sobie ale już się dzień kończy ![]() A jak u Was ? jak po pierwszych kilku dniach? Wnioski, przemyślenia, rady? Cytat:
Niby lek ten sam ale jednak jedni są za nim inni twierdzą że spowalnia poród itd |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie wszystko dobrze ![]() ![]() Najczęściej podczas przewijania ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Meduzka - Kacper ostatnio nasiusial sobie na twarz
![]() Pradip - oxy spowalnia porod? chyba raczej zzo bo jak moze spowalniac kiedy podaje sie ja przy wywolywaniu Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-05-02 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak w jakiejś gazecie czytałam że nieodpowiednia dawka i czas podania wzmaga ból lub spowalnia i też się zastanawiałam czy to nie przy zzo tak się może zdarzyć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Pradip - a to mowisz w przypadku nieodpowiedniej dawki - to byc moze - pewnie dlatego dawke dostosowuje sie indywidualnie. To ze wzmaga skurcze to rzeczywiscie tak jest bo w koncu o to chodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Wtajemniczenie
|
Pradip pytałaś się w co bedę grać więc mam taką serie gier Nancy Drew, typowa przygodówka point and click, uwielbiam takie i sobie zagram jak tylko dziadostwo zainstaluję.
#4704 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Wy wszystkie na majówkę wybyłyście? Ja to mogę po ogródku pontonem pływać ![]() Niestety nawet na to nie mam siły bo Kuba w nocy dostał takiego powera że rączkami to mi przy kolanach machał a nóżkami zęby liczył... Tak mnie wszystko boli że oddychać momentami nie mogę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Wtajemniczenie
|
Pradip u mnie tez mona pływać i do tego zimno.
Majówka nam się nie udała. Siedzimy w domku i leniuchujemy. A pewnie w poniedziałek zrobi się pogoda jak TŻ do pracy będzie musiał iść. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4706 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | |||
Zakorzenienie
|
Witajcie majówkowo i pochmurnie, u nas dopiero dzisiaj się pogoda zepsuła, wczoraj jeszcze było piękne słoneczko tylko, że chłodniej trochę ale spokojnie można było grillować a dzisiaj to deszcz i szaro buro i ponuro...
Cytat:
Cytat:
![]() mówiłaś na wizycie o tych bólach brzucha które promieniują na kręgosłup? Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki co na początek kupowałyście / kupiłyście do wózka kocyk , kołderkę i podusię . Bo nie mam pojęcia ?
#4709 |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Powoli wracam do żywych, chociaż jest ciężko... K w poniedziałek wraca do pracy i aż mi się chce płakać jak o tym pomyślę ![]() Malutka nam rośnie jak na drożdżach, przytyła już prawie kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej 2 tygodnie po terminie po co to tyle czekać ![]() ![]() Mówiłam o bólach to dał luteinę i pomogło na trochę. Mały kopie coraz mocniej albo mi się tak wydaje bo już obolałe mam wszystko ![]() Cytat:
Dobrze że nie pojechałam po te pampersy bo mama przywiozła nam dużą pakę 2 Huggis i ze 30szt jakiś rozpakowanych pampersów ![]() ![]() Mamusie faktycznie tak tryska z "nieużywanej" piersi? Kuzynka mówiła że te nakładki uratowały jej życie bo inaczej to by do jednej piersi przystawiała córcie a do drugiej męża ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;46284791]Cześć ![]() Powoli wracam do żywych, chociaż jest ciężko... K w poniedziałek wraca do pracy i aż mi się chce płakać jak o tym pomyślę ![]() Malutka nam rośnie jak na drożdżach, przytyła już prawie kg ![]() Ale się cieszę że się odezwałaś ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.