Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 12:01   #841
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Edit. Juz doczytalam.

To nawet jak będzie dwunaczyniowa ton pewnie pod stalą kontrola będziesz,jednak mam nadzieje,ze nie i będzie w porządku wszystko.

Edytowane przez anesh_
Czas edycji: 2014-05-03 o 12:04
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 12:35   #842
etusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Hej gaduly... was nadrobic graniczy z cudem :p
My juz przeprowadzeni zostala tylko sypialnia do rozpakowania.

Czytam was ale na cytowanie czasu nie ma.

Wczoraj bylismy na polowkowym.
Wszystkie organy w porządku, ale niestety mam pepowine dwunaczyniowa za dwa tygodnie do specjalisty. Dzidziol sie wiercil jak szalony i poczulam podczas usg mocne kopniaki. Trzeba obserwowac dzidzie.
A... no i wiadomo juz co będzie. Urodzi nam się Justus jak pani dr powiedziala ze bedzie chlopak to nie moglam wytrzymać ze smiechu bo wszyscy mowli ze będzie dziewucha.
Ja spadam tapetowac

P.s podczas urlopu przytylam 4 kg czyli razem 6 kg od początku ciąży.

Nie mogę się doczekać jak będę się normalnie udzielać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

gratulacje synusia

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Antananariwa ja tez metr w dupie albo i więcej,nie mierze się tam bo zaczne ryczeć ale ostatnio było równo 100cm
jeszcze gdybym w biuscie tyle miała... a tak mma figurę gruszki,masakraaaaaaaaaaa aaaaaaaaaa

ZygaEffka my z Tztem mamy takie telefony stare ktore nie maja aparatow...

Niestabilna brawo dla chlopczyka będzie dobrze

Ja się biorę za książke Karin Slaughter,zupelnie nie mam co robic... jeszcze gdyby byla kasa to moze zakupy czy kino a tak...?
nic sie nie przejmuj ja mam pewnie ponad metr w dupsku dlatego nawet sie nie mierze:P w sumie to poszlo mi torche w biodra w ciazy

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 12:43   #843
małaPaulina
Wtajemniczenie

etusiaaa mi to pierwsze co poszło w biodra...nie wiem czemu?

Ogolnie mysle zeby sobie kupic jakis uzywany rower stacjonarny (jak będę mieć kase oczywiscie) zeby sobie troche pojeździc w domu jak bede na macierzynskim bo pewnie sily i czasu nie bede miala by jechac gdzies na fitness itp itd

Wczoraj jak bylam na fitnessie w krotkich gaciach i jak sie zobaczylam w lustrze to mam cellulit widoczny z tylu az po kolana
Zawsze mialam cellulit ale to co się porobilo mi w ciąży to jest przegięcie pały
W ogole znajoma rozmawiala z lekarzem o rozstępach i powiedzial ze chocby się złotem nacierała to jak będzie jej dane mieć rozstępy to będzie miała...
A mi sie kiedys wydawalo ze cellulit i rozstępy mają kobiety bo o siebie nie dbaja itd...a teraz tak wszyscy myślą na pewno widząc mnie

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:02   #844
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Ogolnie mysle zeby sobie kupic jakis uzywany rower stacjonarny (jak będę mieć kase oczywiscie) zeby sobie troche pojeździc w domu jak bede na macierzynskim bo pewnie sily i czasu nie bede miala by jechac gdzies na fitness itp itd

Wczoraj jak bylam na fitnessie w krotkich gaciach i jak sie zobaczylam w lustrze to mam cellulit widoczny z tylu az po kolana
Zawsze mialam cellulit ale to co się porobilo mi w ciąży to jest przegięcie pały
W ogole znajoma rozmawiala z lekarzem o rozstępach i powiedzial ze chocby się złotem nacierała to jak będzie jej dane mieć rozstępy to będzie miała...
A mi sie kiedys wydawalo ze cellulit i rozstępy mają kobiety bo o siebie nie dbaja itd...a teraz tak wszyscy myślą na pewno widząc mnie
Mi lekarz powiedział podobnie I powiem Ci,że się w ogóle nie smarowałam niczym nawet oliwką,bo ja wiedziałam,że to nic nie daje i mi chyba dopiero robią się rozstępy,bo mam takie pręgi fioletowe na brzuchu i to wcale nie duże a uwierz brzuch mi szybko urósł i z dziecka niedożywionego zrobiłam się nagle wielka i to już w 12 tygodniu,gdzie inne osoby miały już w tym czasie widoczne czerwone rozstępy a ja miałam po prostu brzuch
Cycki też bardzo szybko mi urosły i praktycznie dalej rosną a mam na nich tylko takie niewidoczne,jasne rozstępiki,które pewnie i tak zrobią się czerwone niedługo
I jak widzisz nie ma reguły:Ty dbasz o siebie i zrobiły Ci się widoczne a ja stroniłam całe życie od ćwiczeń,nie smarowałam się niczym na rozstępy i nie są one zauważalne,w sumie pod dobrym światłem widzę tylko to fioletowe coś na brzuchu Także świat jest niesprawiedliwy i większość rzeczy trzeba po prostu doświadczyć i nie ma na to siły,ewentualnie po porodzie będziesz mogła coś z tym zrobić

Lenia mam niesamowitego

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 13:08   #845
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Mi lekarz powiedział podobnie I powiem Ci,że się w ogóle nie smarowałam niczym nawet oliwką,bo ja wiedziałam,że to nic nie daje i mi chyba dopiero robią się rozstępy,bo mam takie pręgi fioletowe na brzuchu i to wcale nie duże a uwierz brzuch mi szybko urósł i z dziecka niedożywionego zrobiłam się nagle wielka i to już w 12 tygodniu,gdzie inne osoby miały już w tym czasie widoczne czerwone rozstępy a ja miałam po prostu brzuch
Cycki też bardzo szybko mi urosły i praktycznie dalej rosną a mam na nich tylko takie niewidoczne,jasne rozstępiki,które pewnie i tak zrobią się czerwone niedługo
I jak widzisz nie ma reguły:Ty dbasz o siebie i zrobiły Ci się widoczne a ja stroniłam całe życie od ćwiczeń,nie smarowałam się niczym na rozstępy i nie są one zauważalne,w sumie pod dobrym światłem widzę tylko to fioletowe coś na brzuchu Także świat jest niesprawiedliwy i większość rzeczy trzeba po prostu doświadczyć i nie ma na to siły,ewentualnie po porodzie będziesz mogła coś z tym zrobić

Lenia mam niesamowitego

A ja bym Ci radzila jednak zacząc się smarowac. Nie zaszkodzi,a pomoc może.
Przykład; moja mama ma multum rozstepow pi ciąży. Myslalam,ze tez jestem skazana,ale pytalam ja czy się smartowasla- mówiła,ze nie. Ja codziennie od poczatku ciazy, a potem nawet kilka razy dziennie i nie mam. Tzn. Przepraszam, wyszły mi na jednym cycku trochę.
Stary 2014-05-03, 13:09   #846
małaPaulina
Wtajemniczenie

Meta no ja na brzuchu jeszcze nie mam ale na pewno to nieuniknione bo najgorsze rozstepy są w III trymestrze podobno...
ze zycie jest niesprawiedliwe to ja wiem

Też mam lenia przez tą pogodę

A ja nie wiem czy smarowanie cokolwiek daje...
moja mama się nie smarowala nic a nic i nie ma rozstepow...
tak samo znam dwie siostry,obie rodzily w tym samym roku,jedna sie nie smarowala i nie ma,druga uzywala kremow z apteki,wydala sporo kasy i ma.Teraz ma roczną córke,smaruje sie do tej pory ale i tak nie wygląda to najlepiej

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-05-03 o 13:12
Stary 2014-05-03, 13:18   #847
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ja pierdzielę tą olerną pogodę. Leje i jest 8st...
Seżarłam no spe, zrobiłam placki po węgiersku bo mi smaka narobiłyście, zamarynowałam karkówkę jak ostatnio pisała Miss i na 18 zaprosiłam siostrę i rodziców, robimy grilla Grill na balkonie zadaszonym, posiedzimy w środku, kaloryfery cieplutkie, majówka pełną parą
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 14:05   #848
Mo_onika_ika
Rozeznanie

A u mnie dzisiaj słonecznie ale nie za ciepło Pogoda w sam raz
No i..... Robię gofry mam polewę, bitą śmietanę, truskawki, banany, nutelle, cukier puder Ale będzie mieszanka słodkości
A wczoraj moje dziecko chyba ułożyło się jakby prostopadle do mnie i się rozciągało.... Po dwóch stronach tak mnie skopało, tak mnie ciągnęło chwilami że szok.. Aż kilka razy powiedziałam ała
Idę mieszać ciasto na goferki i grzać gofrownicę

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 15:10   #849
ZygaEffka
Zadomowienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=4188078127

własnie wchodze na maila a tam info ze wygralam aukcje

zapomnialam ze licytowalam teraz trzeba zaplacic

wzielam espumisan bo nie daje rady z wyproznianiem i gazami , bekam ale tad druga czesc sie nie rusza , wzdęta jestem jak cholera ;/..... i twardnieje mi dzis znow macica mimo brania magnezu , ale moze za duzo sie ruszam...

Słońce własnie wyszło ... jak wrocilismy do hotelu
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 15:24   #850
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Meta no ja na brzuchu jeszcze nie mam ale na pewno to nieuniknione bo najgorsze rozstepy są w III trymestrze podobno...

tak samo znam dwie siostry,obie rodzily w tym samym roku,jedna sie nie smarowala i nie ma,druga uzywala kremow z apteki,wydala sporo kasy i ma.Teraz ma roczną córke,smaruje sie do tej pory ale i tak nie wygląda to najlepiej

ja sie samruje od poczatku ciązy, elencyl mi sie konczy, a i powiem tam smarowałam uda od zewnętzrnej strony i tam, gdzie nie samrowałam czyli od wewenetzrnej zrobilmy mi sie nowe rozstepy, ale uwazam ze powinnysmy sie smarowac to zawsze nawilzenie dla skory.
Ostatnio kupilam Bielenda sexy mama, i zwykly klrem ten z rosmana Babydream i ten jest najfajniszy (cena nie wielka) ale po wysamrowaniu brzuszka jest caly dzien super w dotyku takze polecam koszt chyba ok 10zł

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość

wzielam espumisan bo nie daje rady z wyproznianiem i gazami , bekam ale tad druga czesc sie nie rusza , wzdęta jestem jak cholera ;/..... i twardnieje mi dzis znow macica mimo brania magnezu , ale moze za duzo sie ruszam...

gratulacje ale super ciuszki

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 15:30   #851
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
No i..... Robię gofry mam polewę, bitą śmietanę, truskawki, banany, nutelle, cukier puder Ale będzie mieszanka słodkości
A wczoraj moje dziecko chyba ułożyło się jakby prostopadle do mnie i się rozciągało.... Po dwóch stronach tak mnie skopało, tak mnie ciągnęło chwilami że szok.. Aż kilka razy powiedziałam ała
Dawaj trochę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 15:39   #852
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:

wzielam espumisan bo nie daje rady z wyproznianiem i gazami , bekam ale tad druga czesc sie nie rusza , wzdęta jestem jak cholera ;/..... i twardnieje mi dzis znow macica mimo brania magnezu , ale moze za duzo sie ruszam..

Gratulacje masz już zapas ubranek
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 18:15   #853
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
A ja bym Ci radzila jednak zacząc się smarowac. Nie zaszkodzi,a pomoc może.
Przykład; moja mama ma multum rozstepow pi ciąży. Myslalam,ze tez jestem skazana,ale pytalam ja czy się smartowasla- mówiła,ze nie. Ja codziennie od poczatku ciazy, a potem nawet kilka razy dziennie i nie mam. Tzn. Przepraszam, wyszły mi na jednym cycku trochę.
A ja tam nie będę płakać za rozstępami,jakoś jestem durna i chciałabym chociaż mieć oczywiście niewielkie,bo chociaż będę wiedziała,że jestem w ciąży Może to dlatego,że jeszcze ta ciąża nie dała mi w kość ani mdłościami ani wymiotami
Mi się zdaje,że to trzeba mieć po prostu tendencje do rozstępów Ale może kremy coś działają,zawsze warto próbować jak ktoś bardzo chce zapobiec rozstępom

Cytat:

O tak w III trymestrze to podobno są okropne...Ale Ci powiem moja siostra i koleżanka nie miały nic przez całą ciąże a tu tydzień i 2 tyg. przed porodem jednej i drugiej wyskoczyły i to niemałe ale w obu przypadkach szybko zniknęło... I siostra jest z natury chudej kości,w ogóle taki anorektyk jak ja przed ciąża i jej bebzon wywaliło wielki a koleżanka grubiutka i też dużo jej się przytyło I u nich to tycie było nagle i bardzo nasilone,czyli najlepsze warunki dla rozstępów a jednak stosunkowo późno się pojawiły.Tu nie ma reguły,każdy jest inny jak widać

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-03, 18:34   #854
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
ja sie samruje od poczatku ciązy, elencyl mi sie konczy, a i powiem tam smarowałam uda od zewnętzrnej strony i tam, gdzie nie samrowałam czyli od wewenetzrnej zrobilmy mi sie nowe rozstepy, ale uwazam ze powinnysmy sie smarowac to zawsze nawilzenie dla skory.
Ostatnio kupilam Bielenda sexy mama, i zwykly klrem ten z rosmana Babydream i ten jest najfajniszy (cena nie wielka) ale po wysamrowaniu brzuszka jest caly dzien super w dotyku takze polecam koszt chyba ok 10zł

gratulacje ale super ciuszki

Ja właśnie tez uzywam tego z babydream, najtańszy i ma dobry skład, ktoś tu chyba wklejal kiedyś. I mam tez oliwie z tej firmy dla kobiet w ciąży.

A w popPrzedniej Ciąży smarowałam się AA Mama.
Stary 2014-05-03, 18:49   #855
aa2
Zakorzenienie

bryyyy
u mnie jak u większości dzis beznadziejnie, pogoda sie zepsuła na amen , zabralismy młodego do kuzynek wiec troche poszalał
własnei spiocha sobie słodko

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
zostawiłam Was na pół dnia a Wy tyle stron naskrobałyście, no nic juz nadrobiłam...
a i mam propozycję, szczególnie do małejPauliny może chcesz się zmierzyć, kto ma większy brzuszek....??? z resztą możemy wszystkie...

Dobranoc!!!!
jestem za tymi brzuszkami tez mam sporyy , bardzo szybko mi wyskoczył i jest mega

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Niom chyba z godzine Was nadrabiałam...
Byliśmy dzisiaj w hurtowni dziecięcej rozejrzeć się co ile kosztuje i oglądaliśmy wózki... Małżowi podobał sie firmy bebetto a mi bodajże baby design... Ale najpierw poczytam sobie co i jak i dopiero będę myśleć... I wpadło mi w oko łóżeczko takie ciemnobrązowe z kremowymi elementami... A i w Smyku widziałam taki jakby gips do odciśnięcia stópek po urodzeniu... Za 29.99... Idę spać dobranoc wszystkim Mamuśkom...

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

A i zapomniałam... Kupiłam sobie spodnie w h&m jeansy slim... Fajne nawet jestem mega zadowolona... Niestety rozmiar 38 okazał się już ciasny...

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Jejuuu... Dziewczyny byłam w kibelku i lekkie zaparcie więc się trochę wysilałam i zobaczyłam plamkę krwi na papierze... Małż wypił dwa piwa i mówi że jak znowu się pojawi to pojedziemy na IP... A ja nie wiem co mam robić...
jesli miałas zaparcie to na bank jakieś naczynki jak juz zreszta dziewczyny pisały widziałam potem ze pisałas ze jednorazowe to było wiec na 100 procent-nei martw sie

Cytat:
Jeszcze nie, zaraz sobie swoje zjem:p,a im podziekuje.

Matko jak mnkie ten głupi obchód stresuje.... A byli tylko i po mocz, litry krwi pobrali, cisnuenie , temperatura, takie stamndardowe badania.

Jakaś babka ma za ściana ktg.
Pięknie bije serduszko jakiegoś dzidziusia.
hehe kofffam szpitalne jedzenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46278659]Cześć dziewczyny!
Mam humor tak do bani że szok. Do tego ta pogoda... Zjem śniadanko i zapuszczam się do wyra zaraz... Wczoraj pisałam do mojej ginki o tym bólu brzucha i moich obawach i napisała tylko że mam wziąć 2x1 no spa i jak coś wpaść w poniedziałek na kontrolę... To może to nic poważnego... Brzuch mnie nie boli ale twardy jakiś dziwny. Eh...

Życzę zdrówka i udanych wypadów majowych![/QUOTE]

obserwuj brzucholek, a jak co to powiedz swojemu lekarzowi, mi w poprzedniej ciazy twardniał i sie stawiał , miałam brac magnez i nospe, nospe brałam tylko od czasu do czasu jak faktyczni ejuz źle mi było, a tak to tylko ten magnez -ok 5-6 miesiaca mi sie tak zaczeło dziac

Cytat:
Hej gaduly... was nadrobic graniczy z cudem :p
My juz przeprowadzeni zostala tylko sypialnia do rozpakowania.

Czytam was ale na cytowanie czasu nie ma.

Wczoraj bylismy na polowkowym.
Wszystkie organy w porządku, ale niestety mam pepowine dwunaczyniowa za dwa tygodnie do specjalisty. Dzidziol sie wiercil jak szalony i poczulam podczas usg mocne kopniaki. Trzeba obserwowac dzidzie.
A... no i wiadomo juz co będzie. Urodzi nam się Justus jak pani dr powiedziala ze bedzie chlopak to nie moglam wytrzymać ze smiechu bo wszyscy mowli ze będzie dziewucha.
Ja spadam tapetowac

P.s podczas urlopu przytylam 4 kg czyli razem 6 kg od początku ciąży.

Nie mogę się doczekać jak będę się normalnie udzielać

gratuluje chłopca

Cytat:
chodzi o to ze normalnie pepowina ma trzy naczynia dwie tetnice i jedna zyle. Nasza ma tylko jedną tetnice i zyle

specjalista sprawdzi czy faktycznie jest dwunaczyniowa czy nie jezrli tak musi sprawdzić przeplywy, i na to nie ma rady.

Wiem, pani dr powiedziała ze to nic strasznego i zazwyczaj sie nic nie dzieje. Ale oczywiście moze dojsc di komplikacji, może dzidzia przestac sie rozwijać ale nie dopuszczam tego di myśli twu twu. Jak narazie Justek rosnie jak należy i fika to najważniejsze.

kciuki aby nie wyszła dwunaczyniowa

Cytat:

zazdroszcze gofrów, ja raz próbowałam robic i mi nie wyszły
dlatego jadam tylko na miescie -jak trafie jakies dobre

Cytat:
Ja właśnie tez uzywam tego z babydream, najtańszy i ma dobry skład, ktoś tu chyba wklejal kiedyś. I mam tez oliwie z tej firmy dla kobiet w ciąży.

A w popPrzedniej Ciąży smarowałam się AA Mama.
tez tego uzywam , neistety nei systematycznie
z babydream odkryłam jeszcze mleczko z tej seri do kąpieli i jest super, na dobra sprawe mozna sie po nim juz nie smarowac bo skóra nawilzona
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 18:51   #856
Aliszcze
Zakorzenienie

w 1 ciąży robiłam cuda niewidy, smarowałam regularnie, codziennie wieczorem dodatkowo oliwkę nakładałam. I g. dało. do 7 miesiąca zero rozstępów, po 7 miesiacu zaczęły wyskakiwać, mam ich naprawdę sporo, zwłaszcza na brzuchu, czyli w miejscu, gdzie najwięcej smarowałam Także ja teraz nie cuduje, normalną pielęgnację stosuję i tyle.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 19:07   #857
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
w 1 ciąży robiłam cuda niewidy, smarowałam regularnie, codziennie wieczorem dodatkowo oliwkę nakładałam. I g. dało. do 7 miesiąca zero rozstępów, po 7 miesiacu zaczęły wyskakiwać, mam ich naprawdę sporo, zwłaszcza na brzuchu, czyli w miejscu, gdzie najwięcej smarowałam Także ja teraz nie cuduje, normalną pielęgnację stosuję i tyle.
dokładnei , tez codzienna pielegnacja i starczy
jedyne co zamieniłam to balsamy ze zwykłego na ten babydream
ale ja nawet jak w ciazy nei byłam to czasem do niego wracałam bo fajny

polecam tez serie dla dzieci

moje dziecko sobie wymyśliło ze dzidzia wpadła do dziurki i pokazuje na pępek podchodzi tez do mnei i podnosi mi bluzke i wkłada palucha do pepka
Stary 2014-05-03, 19:12   #858
ZygaEffka
Zadomowienie

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/k1318-Mama_Coffee
Widzieliście to ??? jak zobaczyłam reklamę to padłam ze śmiechu a cena powala na cycki

ja się nie boję rozstępów bo mam ich sporo z okresu dojrzewania w tej chwili są juz tak jasne że ich nie widać a te co mi się teraz robią to tak na prawdę idą tą samą drogą co tamte , a mam aż dwie kropki jak na razie o średnicy 0,5 cm więc phiiii

Aaa a smaruję sie tez dlatego że dzięki temu brzuch nie swędzi mnie , a jak zaczyna swędzieć to jest znak że skóra się rozciąga więc czemu się czymś nie smyrnąć ;-)
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-03, 19:15   #859
aa2
Zakorzenienie

no własnie te swędzenie ...dlatego ja lubie sie po balsamować bo skóra lepsza a jak sie spiesze to nei zawsze sie smaruję
teraz w ogóle jest czad z tym mleczkiem do wody bo serio mi fajnie nawilza, własnei zaraz ide polezec chwilke w wannie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 20:07   #860
Misstic
Wtajemniczenie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46282607]Ja pierdzielę tą olerną pogodę. Leje i jest 8st...
Seżarłam no spe, zrobiłam placki po węgiersku bo mi smaka narobiłyście, zamarynowałam karkówkę jak ostatnio pisała Miss i na 18 zaprosiłam siostrę i rodziców, robimy grilla Grill na balkonie zadaszonym, posiedzimy w środku, kaloryfery cieplutkie, majówka pełną parą [/QUOTE]

Daj znać jak ci mięsko wyszło

Cytat:
Ja właśnie skończyłam robić gofry Zjadłam 3 z bitą śmietaną i odpadam Dosmażyłam reszte i leżą, czekają na mój głód hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:14   #861
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Daj znać jak ci mięsko wyszło

Ja właśnie skończyłam robić gofry Zjadłam 3 z bitą śmietaną i odpadam Dosmażyłam reszte i leżą, czekają na mój głód hehe
Ja właśnie poluje na gofrownice ale tu widzę tylko te na serduszkowe gofry a ha chce te normalne buuuuuuu

Teście zajechali, teraz już prawie śpią w salonie a ja w sypialni bo kręgosłup mnie boli, brxuszek napięty i do tego takie bąki puszczam że w oczy pali więc wolałam im tego oszczędzić :rotlf:

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 20:18   #862
ZygaEffka
Zadomowienie

Byliśmy w planetarium w Centrum Kopernika mała fikała w brzuszku jak szalona podczas seansu chyba podobało jej się oglądanie filmu o "czarnych dziurach "

W tej chwili walczę z bólem gardła nadal i kaszlem do tego , trzeszczy mi aż w uszach piję herbatkę z miodkiem i zajadam tabsy prenalen popijam syropem prenalen na noc wezmę jeszcze apap żebym jutro mogła spokojnie obejrzeć stadion narodowy bo inaczej oszaleje

po 17 wyszło słońce w Warszawie no cóż "taki mamy klimat "...

Zjadłam dziś śniadanie na 5 gwiazdek jak w egipcie idziesz i jesz ile chcesz ... najadłam się tak że jak poszliśmy na obiad to nie mogłam dokończyć obiadu a jadłam zrazy wołowe które jak dla mnie były z wieprza no ale cóż , po tem do tego dostalismy deser ja wzielam naleśniki z prażonymi jabłkami a tż z serem i zjedlismy po dwa kęsy bo pękaliśmy już w szwach , zżarłam espumisan i pierdziałam jak szalona no i w końcu poszła porządna "2"

ogólnie to chciałam obwieścić całemu światu że KOCHAM MOJEGO MĘŻA ! zapewnił mi mnóstwo atrakcji mimo to że boli mnie gardło , martwi mnie twardnienie macicy to jestem zadowolona z majówki
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-03, 20:20   #863
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Widzieliście to ??? jak zobaczyłam reklamę to padłam ze śmiechu a cena powala na cycki

ja się nie boję rozstępów bo mam ich sporo z okresu dojrzewania w tej chwili są juz tak jasne że ich nie widać a te co mi się teraz robią to tak na prawdę idą tą samą drogą co tamte , a mam aż dwie kropki jak na razie o średnicy 0,5 cm więc phiiii

Aaa a smaruję sie tez dlatego że dzięki temu brzuch nie swędzi mnie , a jak zaczyna swędzieć to jest znak że skóra się rozciąga więc czemu się czymś nie smyrnąć ;-)
Widziałam! cena może nie jest jakoś przerażająca,gdyby nie to,że kawa dla mam a tyle w niej sztucznych dodatków... To już lepiej chlapnąć sobie normalną kawę

Stary 2014-05-03, 20:27   #864
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Masz racje, tak na prawdę nie wiadomo,ale tak logicznie patrząc to lepiej nawilzona skora jest mniej podatna na powstawanie rozstepow,bo jest bardziej elastyczna.
To tak na chlopski rozum,ale jeśli ktoś ma bardzo delikatna,wrażliwa skore to i tak mogą wyjść rozstepy, nawet jeśli się smaruje. Inni natomiast maja odporna na rozciąganie skore i nawet gdy sprawę oleją to rozstepy nie wychodzą. Tak mi się wydaje można przyrównać do zmarszczek - jedni maja szybciej, inni później itp.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:

Wyłapałam tylko: NUTELLA :slinotok:

Ale fajnie Justus ćwiczył sonie.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:

Odpocznij może trochę... Może faktycznie za dużo ruchu dziś.

A tak swoja droga to dziewczynki na forum mpglybysmy ubrać w zakupione ubranka przez Ciebie, heheheh. Sliczne są.
Stary 2014-05-03, 20:30   #865
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Widziałam! cena może nie jest jakoś przerażająca,gdyby nie to,że kawa dla mam a tyle w niej sztucznych dodatków... To już lepiej chlapnąć sobie normalną kawę

No sorry ale kwas foliwoy na 100 dni , 5 zł , magnez ,10 złoty , zbożówka 5 zł... a tu 120 gram za 25 złoty pseudo kawy ... litości

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Masz racje, tak na prawdę nie wiadomo,ale tak logicznie patrząc to lepiej nawilzona skora jest mniej podatna na powstawanie rozstepow,bo jest bardziej elastyczna.
To tak na chlopski rozum,ale jeśli ktoś ma bardzo delikatna,wrażliwa skore to i tak mogą wyjść rozstepy, nawet jeśli się smaruje. Inni natomiast maja odporna na rozciąganie skore i nawet gdy sprawę oleją to rozstepy nie wychodzą. Tak mi się wydaje można przyrównać do zmarszczek - jedni maja szybciej, inni później itp.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Wyłapałam tylko: NUTELLA :slinotok:

Ale fajnie Justus ćwiczył sonie.

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Odpocznij może trochę... Może faktycznie za dużo ruchu dziś.

A tak swoja droga to dziewczynki na forum mpglybysmy ubrać w zakupione ubranka przez Ciebie, heheheh. Sliczne są.
W sumie mój mąż dobrze stwierdził . Ze wybierzemy to co nam sie podoba a reszte spowrotem na allegro tak więc nic nie strace
nasz kawałek nieba

Stary 2014-05-03, 20:50   #866
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
A ja tam nie będę płakać za rozstępami,jakoś jestem durna i chciałabym chociaż mieć oczywiście niewielkie,bo chociaż będę wiedziała,że jestem w ciąży Może to dlatego,że jeszcze ta ciąża nie dała mi w kość ani mdłościami ani wymiotami
Mi się zdaje,że to trzeba mieć po prostu tendencje do rozstępów Ale może kremy coś działają,zawsze warto próbować jak ktoś bardzo chce zapobiec rozstępom

O tak w III trymestrze to podobno są okropne...Ale Ci powiem moja siostra i koleżanka nie miały nic przez całą ciąże a tu tydzień i 2 tyg. przed porodem jednej i drugiej wyskoczyły i to niemałe ale w obu przypadkach szybko zniknęło... I siostra jest z natury chudej kości,w ogóle taki anorektyk jak ja przed ciąża i jej bebzon wywaliło wielki a koleżanka grubiutka i też dużo jej się przytyło I u nich to tycie było nagle i bardzo nasilone,czyli najlepsze warunki dla rozstępów a jednak stosunkowo późno się pojawiły.Tu nie ma reguły,każdy jest inny jak widać

Nosz Ty, nie zalamuj mnie. Jakie roztepy.... Później, po ciąży juz nie będziesz chciała mieć.

Ja strasznie nie chce. Mam nadzieje, ze teraz tez się uchowam.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

tez tego uzywam , neistety nei systematycznie
z babydream odkryłam jeszcze mleczko z tej seri do kąpieli i jest super, na dobra sprawe mozna sie po nim juz nie smarowac bo skóra nawilzona
OOo, dobrze,swe mówisz, tez poszukam tego mleczka do kąpieli.

Ja się smaruje codziennie,a nawet dwa razy dziennie. Nie zawsze mi się chce, ale Lubie miec nawilzona skore.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
dokładnei , tez codzienna pielegnacja i starczy
jedyne co zamieniłam to balsamy ze zwykłego na ten babydream
ale ja nawet jak w ciazy nei byłam to czasem do niego wracałam bo fajny

polecam tez serie dla dzieci

moje dziecko sobie wymyśliło ze dzidzia wpadła do dziurki i pokazuje na pępek podchodzi tez do mnei i podnosi mi bluzke i wkłada palucha do pepka

Jejku ja tez uwielbiam serie dla dzieci,ale teraz zamienilam na emolium. A balsam z ziaji - bo tak nam alergologii kazała.

A moja Majeczka za która szaleńczo tesknie robi dokładnie tak samo, a pępek to :pepe.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

Nie otwiera mi się ten link.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
no własnie te swędzenie ...dlatego ja lubie sie po balsamować bo skóra lepsza a jak sie spiesze to nei zawsze sie smaruję
teraz w ogóle jest czad z tym mleczkiem do wody bo serio mi fajnie nawilza, własnei zaraz ide polezec chwilke w wannie
A to jest jakieś mleczko takie jak żel czy tylko do wody je się wlewa? Bo ja nie mam wanny....

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Byliśmy w planetarium w Centrum Kopernika mała fikała w brzuszku jak szalona podczas seansu chyba podobało jej się oglądanie filmu o "czarnych dziurach "

W tej chwili walczę z bólem gardła nadal i kaszlem do tego , trzeszczy mi aż w uszach piję herbatkę z miodkiem i zajadam tabsy prenalen popijam syropem prenalen na noc wezmę jeszcze apap żebym jutro mogła spokojnie obejrzeć stadion narodowy bo inaczej oszaleje
Hu
po 17 wyszło słońce w Warszawie no cóż "taki mamy klimat "...

Zjadłam dziś śniadanie na 5 gwiazdek jak w egipcie idziesz i jesz ile chcesz ... najadłam się tak że jak poszliśmy na obiad to nie mogłam dokończyć obiadu a jadłam zrazy wołowe które jak dla mnie były z wieprza no ale cóż , po tem do tego dostalismy deser ja wzielam naleśniki z prażonymi jabłkami a tż z serem i zjedlismy po dwa kęsy bo pękaliśmy już w szwach , zżarłam espumisan i pierdziałam jak szalona no i w końcu poszła porządna "2"

ogólnie to chciałam obwieścić całemu światu że KOCHAM MOJEGO MĘŻA ! zapewnił mi mnóstwo atrakcji mimo to że boli mnie gardło , martwi mnie twardnienie macicy to jestem zadowolona z majówki
Ale super się bawicie. Cieszę się! Zdrowiej tylko szybko.

A ja 2 nie mogę zrobić w szpitalu....
I w ogóle mam zostawić wkładkę higieniczną do badania z nocy....

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:

W sumie mój mąż dobrze stwierdził . Ze wybierzemy to co nam sie podoba a reszte spowrotem na allegro tak więc nic nie strace
No w sumie racja, może jak będziecie mieli darta to zarobicie jeszcze na tym. Macie głowę do interesów.
Stary 2014-05-03, 20:52   #867
aa2
Zakorzenienie

Anesh nooo do wanny takie mleczko, wlewa sie do wody:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lfuhl-bad.html
takie tylko teraz zmienili opakowania i zamiast różu jest biel

jak sobie radzisz z tęsknota za Mają?
mnie troche poród przeraza ze małego musze zostawic, ostatnio w szpitalu spedziłam dwa tygodnie, mam nadzijej ze teraz tylko z 2-3 dni, poród i do domu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-03, 20:53   #868
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Nosz Ty, nie zalamuj mnie. Jakie roztepy.... Później, po ciąży juz nie będziesz chciała mieć.

Ja strasznie nie chce. Mam nadzieje, ze teraz tez się uchowam.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

OOo, dobrze,swe mówisz, tez poszukam tego mleczka do kąpieli.

Ja się smaruje codziennie,a nawet dwa razy dziennie. Nie zawsze mi się chce, ale Lubie miec nawilzona skore.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Jejku ja tez uwielbiam serie dla dzieci,ale teraz zamienilam na emolium. A balsam z ziaji - bo tak nam alergologii kazała.

A moja Majeczka za która szaleńczo tesknie robi dokładnie tak samo, a pępek to :pepe.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Nie otwiera mi się ten link.

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

A to jest jakieś mleczko takie jak żel czy tylko do wody je się wlewa? Bo ja nie mam wanny....

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Ale super się bawicie. Cieszę się! Zdrowiej tylko szybko.

A ja 2 nie mogę zrobić w szpitalu....
I w ogóle mam zostawić wkładkę higieniczną do badania z nocy....
Z ta wkładką to szaleją ale widocznie takie standardy

Wchodzę do salonu a tu cała rodzinka śpi w najlepsze tz ta zabralam do sypialni i teraz mi chrapie ja też uciekam nyny
Dobranoc bączki

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-03, 21:35   #869
małaPaulina
Wtajemniczenie

Ja dziś też sadzę bąki jak szalona

Ale za to dzidziuś bryka i bryka,coraz częsciej czuje te ruchy i mocniej

Ktoś tu jeszcze jest?

Stary 2014-05-03, 21:40   #870
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziś też sadzę bąki jak szalona

Ale za to dzidziuś bryka i bryka,coraz częsciej czuje te ruchy i mocniej

Ktoś tu jeszcze jest?
Ja jestem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości