Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-03, 23:23   #3391
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Jej, ale wam zazdroszczę, od kilku lat marzę o naszym morzu i się wybrać nie mogę... I w tym roku chciałabym bardzo bardzo jechać, ale wiem, że to nie jest tania impreza, drożej niż zagranicą nad morzem i nie wiem co robić.

Do wszystkich Czy macie jakieś namiary na ciekawe miejscówki nad morzem w spoko cenach? najlepiej strony www, z góry dziękuję!

Dziewczyny, ja nie mam jakiejs wymyślnej fryzury normalne półdlugie włosy (nad ramiona) z grzywką na bok (zapuszczam). Tylko chodziło mi o ścięcie, że zrobione super profesjonalnie, że dobrze się układają i jestem zadowolona. Bo wcześniej nosiłam cienką mysią c.i.p.k.e z tyłu głowy.

Dzisiaj Hania przeszła sama siebie, nic nie jadła od 9 rano do 18:30
Próbowałam jej dać domowej zupki, potem sloiczek, potem chlebek z masłem, potem mleko mm, na koniec paluszka, nic nie chciała
Nie chciała też spać, zasnęła mi dopiero o 15:20 i spała 3 godziny do 18:20! (Zawsze ma drzemke gdzieś do 14tej ech). Jak wstala to 18:30 zjadła z hippa kaszkę manną z mlekiem. Myślałam,że nie zaśnie do 22 ale zasnęła 21:30 i zjadła trochę mleka przed snem. Musiałam dać jej ibum, bo od 6 rano nie miala gorączki a na wieczór 38,5.
Generalnie miała dzisiaj dobry humor, była rozgadana i chętna do zabawy, więc może idzie ku lepszemu. Zobaczymy, jak będzie jutro.
http://www.villa-solaris.pl/

a jak dziąsła? nie idą Jej ząbki?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 05:25   #3392
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

K.obudził się wczoraj ok 22 i strasznie płakał nie dało się go uspokoić, cycka nie dał rady jesć przez ten nos i dalej nie wiem o co chodziło... jakby go coś bolało coś okropnego

Agnjeska przyznam, że trochę mnie zmartwiłaś z tym gipsem. mam nadzieję, że u nas nie jest tak źle, bo nie wyobrażam sobie unieruchomić na 3 tyg kogoś, kto 3 sekundy w jednym miejscu nie wytrzyma

alliw w końcu dorwałaś piżamki
za rezerwacje kwatery Janek na pewno odnajdzie się na Mazurach

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

Właśnie nalałam sobie piwka pół szklanki i idę na śpiocha nebulizować Kaliniaka. Tylko chciałam opieprzyć Agateczkę Kobieto - ja akurat doskonale wiem, jak to jest, jak dziecko nie rozwija się standardowo, jak odstaje od rówieśników. I powiem Ci, że dupa. Już 1,5 roku zmagam się z widmem niewiadomej przyszłości i wcale lekko nie jest, tylko już prawie nie płaczę. Natomiast Wy macie przed sobą pracę, która wg mnie całkiem prawdopodobnie wyprowadzi Was na prostą. Teraz jesteście w tyle... ale jak to kiedyś Nestelle napisała (bardziej coś w tym stylu), że w CV pisać nie będzie, kiedy zaczął chodzić :P Za to, jak zostaniesz już teściową będziesz mogła się mądrzyć, ile to Ty pracy włożyłaś w niemowlaka i zrobisz z siebie niedościgniony wzór, ku rozpaczy młodego pokolenia. Ale wracając... czego się wstydzisz? Mam nadzieję, że nie dziecka... to Ty musisz mu dać poczucie wartości, Ty go miłością, bezwarunkową akceptacją "szczepisz" przeciw złu świata. I prywatnie i osobiście: wierzę w Was!
jak zawsze wpadasz i piszesz coś bardzo mądrego

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My nad morzem. Zimno, ok 10 stopni ale slonecznie. Zaliczylismy spacer w nosidle na plecach, niestety nie widzialam min J. na widok morza, obiad na ktorym J. nie chcial jesc sloiczka az sie kelnerka wtracila wrrrrr, drzemke, spacer wozkiem - jedyny spokojny czas dopoki wozek jechal. Generalnie J. tak sie dzis wsciekal ze nie wiem ile wytrzymamy, nigdy nie byl spokojnym dzieckiem ale dzis histerie o wszystko. Ja rozumiem ze zerwalam go w nocy z lozka, ze niewygodnie mu sie spalo w foteliku bo on na brzuchu lubi i probowal sie wiercic, budzil sie, niewyspany, wszystko nowe ale zeby az tak? Na koniec byl straszny ryk w kapieli w klaustrofobicznej lazience pod prysznicem, od jutra bedzie nocnikowany w lazience zeby sie oswoil... Ciezko dzis bylo... Ale morze cudowne jak zawsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
może tylko pierwszy dzień tak, zmiany itp
dziś będzie lepiej

Cytat:

Dziewczyny, ja nie mam jakiejs wymyślnej fryzury normalne półdlugie włosy (nad ramiona) z grzywką na bok (zapuszczam). Tylko chodziło mi o ścięcie, że zrobione super profesjonalnie, że dobrze się układają i jestem zadowolona. Bo wcześniej nosiłam cienką mysią c.i.p.k.e z tyłu głowy.

Dzisiaj Hania przeszła sama siebie, nic nie jadła od 9 rano do 18:30
Próbowałam jej dać domowej zupki, potem sloiczek, potem chlebek z masłem, potem mleko mm, na koniec paluszka, nic nie chciała
Nie chciała też spać, zasnęła mi dopiero o 15:20 i spała 3 godziny do 18:20! (Zawsze ma drzemke gdzieś do 14tej ech). Jak wstala to 18:30 zjadła z hippa kaszkę manną z mlekiem. Myślałam,że nie zaśnie do 22 ale zasnęła 21:30 i zjadła trochę mleka przed snem. Musiałam dać jej ibum, bo od 6 rano nie miala gorączki a na wieczór 38,5.
Generalnie miała dzisiaj dobry humor, była rozgadana i chętna do zabawy, więc może idzie ku lepszemu. Zobaczymy, jak będzie jutro.
dobra, dobra dawaj fotkę skoro Pani się tak zachwyca to nie może chodzić o zwykłe ścięcie

uff oby Hani już całkowicie przeszło
Stary 2014-05-04, 08:11   #3393
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Bzinka - jaki przedzial cenowy? W sezonie generalnie jest masakra cenowa dlatego my wczesniej bylismy we wrzesniu, teraz maj. 2 tygodnie nawet poza sezonem mocno daja po kieszeni a co dopiero w wakacje. W sezonie i tak gdzies chcemy jeszcze jechac bo we wrzesniu bede pracowac.
J. dzis lepiej, roznosi lozeczko, telepie nim zeby go wypuscic. Spal w nocy.
Dalej zimno ale gorzej ze sie chmurzy..

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 08:44   #3394
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Zapomnialam wczoraj sie pochwalić. Byłam w hm i w koncu kupiłam Jankowi pizamkę .

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
.. ale chce półdługie teraz a jak pójdę to przyjdę znowu w krótkich (jedna z tutejszych tnie brzytwą )
kurdeeemollleee. no właśnie ja przedwczoraj miałam już dość długie a teraz - o ile! i oby! jak się dostanę do fryzjera (dzwoniłam do znajomego i ma termin na połowę czerwca...) - bedę mieć znów króciznę. Fryzjera-idiotka podjęła za mnie "życiową" decyzję.....

a brzytwa nie taka straszna...

Achna: "Kurczę napaliłam się na tego boba, oczywiście, nie dokładnie takiego jak ma Pani ":hahaha :

Cytat:
Za to, jak zostaniesz już teściową będziesz mogła się mądrzyć, ile to Ty pracy włożyłaś w niemowlaka i zrobisz z siebie niedościgniony wzór
padłam! już wiem jaką szują bedzie moja matka wobec synówki

Cytat:
My nad morzem. Zimno, ok 10 stopni ale slonecznie.
i tak Ci zazdroszczę. u nas wczoraja taka sama aura, ale bez jodu

Cytat:
Generalnie miała dzisiaj dobry humor, była rozgadana i chętna do zabawy, więc może idzie ku lepszemu.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
skoro Pani się tak zachwyca to nie może chodzić o zwykłe ścięcie
mnie chyba całość bardziej zachwyca. jak kobieta ma dobrą fryzurę, to ma + 20 do życia, do pewności siebie, do sylwetki wyprostowanej, błysku w oku i piersi do przodu (w tramwaju zawsze idzie rozpoznać kobiety "prosto od fryzjera" zadowolone z efektu - nie dość że każda odbijajaca powierzchnia płaska ich, to ta aura za☠☠☠i.stości wokół)

Cytat:
Spal w nocy.
.
oby dziś spokojniej!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 09:51   #3395
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Bzinka - jaki przedzial cenowy? W sezonie generalnie jest masakra cenowa dlatego my wczesniej bylismy we wrzesniu, teraz maj. 2 tygodnie nawet poza sezonem mocno daja po kieszeni a co dopiero w wakacje. W sezonie i tak gdzies chcemy jeszcze jechac bo we wrzesniu bede pracowac.
J. dzis lepiej, roznosi lozeczko, telepie nim zeby go wypuscic. Spal w nocy.
Dalej zimno ale gorzej ze sie chmurzy..

Dzieki za zyczenia zdrowka dla Hani, cos mi cytaty zniknęły, ale wszystkim dziekujemy!
Dzisiaj H kończy 13 miesięcy

Despa dzieki za link, będe sie z nimi kontaktowala dzisiaj, bo już wiem kiedy możemy jechać.
Amelie tez dzięki, poprzeglądam stronę, tylko że oni cen nie podają w większości i mnie to wkurza

Monika niestety w tym roku mamy problem z teminem, zawsze tesciowa zostawala nam z kotem w domu (on jest juz bardzo stary i nie da rady mu zmienic miejsca na ten czas), a tu sie okazalo ze szwagier zarezerwowal t. lot do nich do norwegii na caly miesiac w srodku wakacji mamy mozliwosc tylko na poczatku lipca wlasciwie, bo w sierpniu u mnie w dziale w pracy juz mają wypisane od poczatku roku plany urlopowe i na pewno na 2 tygodnie nie bede mogla jechac. (licze chociaz na tydzień wtedy na wsi). Czerwiec i wrzesień odpada bo to high sezon u mojego tż w pracy i wtedy wlasciwie go w domu nie ma wogóle
A co do ceny, to wszystko zależy za co sie płaci, od warunków,za nowocesne apartamenty z basenem albo z wyzywieniem to wiadomo,ze jestem sklonna dac wiecej Badam rynek od kilku dni, sprawdzam groupona i grupera, ale wiekszosc ofert niestety maja do 30.06. Generalnie szukam rozsądnej oferty, jesli nie ma wyzywienia w cenie to raczej taniej i z dostepem do kuchni, fajnie jak aneks w pokoju jest, plac zabaw dla dzieci, blisko do morza itp...Musze zmienic myslenie, bo ciagle mysle kategoriami zagranicy - za 1000ileś-2000 na tydzien all inclusive

Aaa tak mnie męczycie, wrzucilam wam fotę do klubu, nie mam jakiegoś co widać dokładnie fryz, zreszta jak mówiłam jest to zwykła fryzura i chodzi bardziej o moje odczucia cos, jak Pani pisała...

Despa, Hani idzie jedynka prawa juz od dłuższego czasu, a czy coś więcej, nie widzę niestety.
Dziwna sprawa, bo jak juz się chwyci za jakieś jedzenie (kaszka ) to co ktorąś łyzeczkę ma odruch wymiotny, tak jakby przełykac nie mogla i wypluwa a potem normalnie to jej daje i polyka... tak jakby jej cos w buzi przeszkadzało (bolące gardło?). Spała dzisiaj ładnie 21:30-8:15, obudzila sie bez gorączki, zjadla trochę kaszki i zrobila kupe na nocnik (rzadka i jasna).

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-05-04 o 10:10
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 09:59   #3396
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
:

to ta aura za☠☠☠i.stości
leżę
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:11   #3397
Moderna
Zakorzenienie

Tasia ladne buciki
ile smazylas te nalesniki? 2 godziny?
cudne uczucie kopniaczkow w brzuszku

despa to widze, ze zdania na temat sandalkow podzielone
ale moze ma tez znaczenie, czy dziecko juz ladnie podnosi stopy czy nie?
mojemu jezszce sie zdarza zawadzic, potknac sie wchodzac np. na kraweznik.

trolla spalas w biustonoszu?
czy śpiąc bez popelnilam jakies bledy?

to sie napracowalas - tyle pysznosci przygotowane

pisalyscie o tych fotelikach na rower - niestety nie wiem od kiedy, ale u nas w tych siedziskach to widúje raczej wieksze dzieci, a te male wozone sa w takich przyczepkach - bardzo czesto to widac na ulicach

Amelie oczywiscie, ze mozesz pisac

nestelle brawa za kroki to teraz go juz nie zatrzymasz
Ninka jest super

alliw rowniez bardzo ladne buciki no i brawa za dorwanie pizamek hihi

eluska dla Pawelka

kwiatuszku przy bakteryjnym to podobno mocno czuc ta wydzieline - ale doczytalam, ze dostalas sol do przeplukiwania noska - jak to robisz?
i dlaczego az 3%?
Ja jestem nauczona, ze plukanie nosa robi sie fizologicznym roztworem, czyli 0,9% - jakos 3% sobie nie wyobrazam, czy to nie podrazni za bardzo?

monika jak super, ze juz jestescie na miejscu oby pogoda sie poprawila..
u nas jest teraz zimnej zoski (przesuniete w tym roku o tydzien wczesniej) -brrr... - za tydzien ma byc baaardzo cieplo.

i zdrowka dla wszystkich malutkich i tych duzych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fahrradanhanger-howard-n2got.jpg (39,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Fotolia_43316088_XS.jpg (24,9 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-04 o 10:15
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:12   #3398
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mnie chyba całość bardziej zachwyca. jak kobieta ma dobrą fryzurę, to ma + 20 do życia, do pewności siebie, do sylwetki wyprostowanej, błysku w oku i piersi do przodu (w tramwaju zawsze idzie rozpoznać kobiety "prosto od fryzjera" zadowolone z efektu - nie dość że każda odbijajaca powierzchnia płaska ich, to ta aura za☠☠☠i.stości wokół)
the best
ale masz racje

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

BYou Zosia pieknie spaceruje i jaki multitasking

Agnjeska no no, niezle krzyczy

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-04 o 10:29
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 10:40   #3399
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Moderna tylko teraz mamy maj, ja osobiscie nie uwazam ze juz pora na sandalki, wiec za miesiac ,poltorej juz moze mie zawadzac, eirc sie wstrzymalabym.

Bzinka powiedz ze masz namiar ode mnie ( imie i nazeisko znasz ), ewentalnie ciotka wlasciciela ma dom przylegly do nich Willa Oliwka sie nazywa, tylko nie umiem Ci powiedziec co w pokojach ona daje, ale dobrze maja zrobione strony z rzeczywistum stanem czyli tak jak na zdjeciach rzeczywiscie w pokojach jest
Stary 2014-05-04, 11:03   #3400
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Hej

K.obudził się wczoraj ok 22 i strasznie płakał nie dało się go uspokoić, cycka nie dał rady jesć przez ten nos i dalej nie wiem o co chodziło... jakby go coś bolało coś okropnego

Agnjeska przyznam, że trochę mnie zmartwiłaś z tym gipsem. mam nadzieję, że u nas nie jest tak źle, bo nie wyobrażam sobie unieruchomić na 3 tyg kogoś, kto 3 sekundy w jednym miejscu nie wytrzyma

alliw w końcu dorwałaś piżamki
za rezerwacje kwatery Janek na pewno odnajdzie się na Mazurach

jak zawsze wpadasz i piszesz coś bardzo mądrego

może tylko pierwszy dzień tak, zmiany itp
dziś będzie lepiej

dobra, dobra dawaj fotkę skoro Pani się tak zachwyca to nie może chodzić o zwykłe ścięcie

Nie martw się na zapas może u Was wcale nic się nie dzieje (:

Młody miał n a początku ciężko bo dopiero co zaczął chodzić a tu znowu unieruchomiony ale zaraz nauczył się raczkowac w tym gipsie i jakoś im zlecialo.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 11:18   #3401
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Dziś wietrznie i pochmurnie i zimno a chciałam jechać na wycieczkę rowerową (bez Mikołaja, Mikołaj na służbie u babci by został)

Cytat:
Hej Moje Pikne!
Moja też chora i śpi z glutem po pas. Osłuchowo czysta, gardło i uszy ok. Lekarz mówi, że zębiska potęgują katarzysko, a wychodzą co najmniej 3 sztuki.
Nadrobiłam ostatnie 10 stron... jakie nasze dzieci są już dorosłe. Karol Małpkowy oczywiście starszy o jakiś rok. Oszustka.
Właśnie nalałam sobie piwka pół szklanki i idę na śpiocha nebulizować Kaliniaka. Tylko chciałam opieprzyć Agateczkę Kobieto - ja akurat doskonale wiem, jak to jest, jak dziecko nie rozwija się standardowo, jak odstaje od rówieśników. I powiem Ci, że dupa. Już 1,5 roku zmagam się z widmem niewiadomej przyszłości i wcale lekko nie jest, tylko już prawie nie płaczę. Natomiast Wy macie przed sobą pracę, która wg mnie całkiem prawdopodobnie wyprowadzi Was na prostą. Teraz jesteście w tyle... ale jak to kiedyś Nestelle napisała (bardziej coś w tym stylu), że w CV pisać nie będzie, kiedy zaczął chodzić :P Za to, jak zostaniesz już teściową będziesz mogła się mądrzyć, ile to Ty pracy włożyłaś w niemowlaka i zrobisz z siebie niedościgniony wzór, ku rozpaczy młodego pokolenia. Ale wracając... czego się wstydzisz? Mam nadzieję, że nie dziecka... to Ty musisz mu dać poczucie wartości, Ty go miłością, bezwarunkową akceptacją "szczepisz" przeciw złu świata. I prywatnie i osobiście: wierzę w Was!
i za szybko powrót do zdrowia

Brawa, fanfary i wielkie pokłony dla Ciebie kobieto za te słowa

Też Was trochę rozumiem,(choć to zupełnie inny przypadek) miałam bardzo schorowanego chrześniaka, masakroza, efekt tych chorób (i leków, hormonów, sterydów, antybiotyków które w niego ładowali) tragiczny. Nie pozwolili mi być na jego pogrzebie bo byłam wtedy z Mikolajem w ciąży. Byłam tylko na mszy.

Cytat:

My nad morzem. Zimno, ok 10 stopni ale slonecznie. Zaliczylismy spacer w nosidle na plecach, niestety nie widzialam min J. na widok morza, obiad na ktorym J. nie chcial jesc sloiczka az sie kelnerka wtracila wrrrrr, drzemke, spacer wozkiem - jedyny spokojny czas dopoki wozek jechal. Generalnie J. tak sie dzis wsciekal ze nie wiem ile wytrzymamy, nigdy nie byl spokojnym dzieckiem ale dzis histerie o wszystko. Ja rozumiem ze zerwalam go w nocy z lozka, ze niewygodnie mu sie spalo w foteliku bo on na brzuchu lubi i probowal sie wiercic, budzil sie, niewyspany, wszystko nowe ale zeby az tak? Na koniec byl straszny ryk w kapieli w klaustrofobicznej lazience pod prysznicem, od jutra bedzie nocnikowany w lazience zeby sie oswoil... Ciezko dzis bylo... Ale morze cudowne jak zawsze

Oby dziś było lepiej
Ale Wam zazdroszczę morzeee

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

pisalyscie o tych fotelikach na rower - niestety nie wiem od kiedy, ale u nas w tych siedziskach to widúje raczej wieksze dzieci, a te male wozone sa w takich przyczepkach - bardzo czesto to widac na ulicach
O własnie o taką przyczepke mi chodzi. Chciałabym taką, tylko z tego co widze tu sa jednoosobowe, a na all widziałam tylko dwu.
A nasze maluchy chyba by mozna już w takiej karocy wozić? Jesli oczywiście wyrażą na to ochotę
Stary 2014-05-04, 12:59   #3402
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Czesc czolem - pytacie skad sie wzielam

U nas pogoda fajowo - Grill bedzie

Chcialam upiec ciasto wyszedl zakalaec i dzis na szybko do czynnego sklepu po robione polecialam - wlasnie czekam ba busa do domku.

Wczoraj mialam wspanialy dzien TYLKO Z MILUSIEM po drzemce i obiadku - pojechalisny do Leos Lekeland - oj sie wybawila moja myszka wyszala ze jak wracalam do domku to spal 1,45

Nadrobie was wieczorem
Jutro wolne hihi.

Milego dalszego

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 14:21   #3403
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

Trolla-
to Ty jesteś tą laską co mi cały czas na fb wyskakiwała.. no wiesz, że proponowani znajomi normalnie aż natrętnie czasami
sorki
Cytat:

Cytat:

coś w tym jest
Cytat:

trolla spalas w biustonoszu?
czy śpiąc bez popelnilam jakies bledy?

to sie napracowalas - tyle pysznosci przygotowane

ja spać bez długo nie mogłam, bo mnie cycki bolały, zwlaszcza w wewnętrznej częsci, jak spałam na boku to mnie ciągneły, tak samo karmić nie mogłam bez stanika bo mleko robiące się w drugiej powodowały takie srednio przyjemne uczucia, a jak piersi sobie zwisały to bolało bardziej
wy tak nie miałyście?

przyczepki fajne ale ciezko jezdzic z nimi po kraweznikach, a po ulicy z kultura jazdy naszych kierowców to szkoda gadać.....
ale i tak jestem bardziej na tak niz fotelik

byłyśmy z młodą na wyścigach rowerkowych. była 3 na 3 dziewczynki wiec chyba sportowca z niej nie zrobie były tez dzieciaki ktore ukonczyły 2 latka, słuchajcie szał, boskie te dzieciaki! za rok mały może startować! oczywiscie jak zdąży się nauczyć jezdzic
Stary 2014-05-04, 17:17   #3404
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry Dwa dni u t. to nawet dla mnie za wiele... Ale już w domu jesteśmy, A. śpi, a Tż smaży kiełbaski na grilla, do tego mam piwko i dziś planuję rozpocząć naukę spania w łóżeczku, wieczór pełen wrażeń
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
to bede wpadala czesciej..
Na to czekam!
Cytat:
Dzisiaj H kończy 13 miesięcy
Buziak dla Hani i dużo zdrówka

Udanego końca weekendu laski

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:43   #3405
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dwa dni u t. to nawet dla mnie za wiele... Ale już w domu jesteśmy, A. śpi, a Tż smaży kiełbaski na grilla, do tego mam piwko i dziś planuję rozpocząć naukę spania w łóżeczku, wieczór pełen wrażeń
no to powodzonka
ale mi się zachciało kiełbaski z grilla
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:14   #3406
scarlett26
Zakorzenienie

Nie zacytowało mi : pala: nosz!!!! :bab a:

Wszystkim tęskniącym za morzem powiem że wieje i zimno jak jasna cholera, ale słońce ładne - ale ładna pogoda tylko przez okno i wiatr się wzmaga.... Pewnie dostanę baty, ale co mi tam - przez całą majówkę nawet na spacer nie poszliśmy, jutro Z jedzie do Mamy to zobaczy co to świeże powietrze, chyba, że pogoda do d będzie i nie pójdą.... Generalnie tak zasuwałam w chacie, że w nocy spać nie mogłam tak mnie kręgosłup i ręce bolały.... Ale mam wysprzątaną szafę, garderobę, kuchnię, salon i sypialnię, zrobiony remanent w ciuchach Zośki, wszystko poprane i poprasowane łącznie z pościelą i ręcznikami (ostatnie pranie dosycha, wyprasuję to jeszcze zaraz), zrobione i pomrożone mielone z 2 kg mięsa i kupione mnóstwo różnych dziwnych pierdół w różnych miejscach co zawsze nie po drodze.... A w międzyczasie jeszcze przeczytałam 140 stron artykułów potrzebnych do pracy.... A dzisiaj jeszcze miałam Rodziców na obiedzie... Weekend się kończy, pora odpocząć.... Powinnam sobie zrobić brwi i paznokcie, nie chce mi się.... A przydałoby się trochę ucywilizować przed powrotem do pracy

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:36   #3407
Malpka
Zakorzenienie

hej
widać wolne sie konczy bo zaczynacie pisać i juz mam nadrabianie

Cytat:
[

wstawiam politykujacego Marcela (tylko glosniki nie za glosno, bo mozna oszalec )
https://www.youtube.com/watch?v=UFwxIw4WJLw

a swoja droga, wasze maluchy tez tak wrzeszcza?

nasz też potrafi głośno "mówić" i się strasznie cieszyć ze tak głośno, albo krzyczą na zmianę z Julką

Cytat:
[
Dziś intensywny dzień...
najpierw lekarz z Michasiem (lepiej! możemy wychodzić )
potem drobny szoping (dużo szczawiu , stanik)
spontaniczny fryzjer ( makabra... nigdy więcej spontanicznego fryzjera):mur:
potem zakupowa spożywka (Michał na dziale monopolowym robił przeciągłe aaa! i odgłos przełykanej śliny.... raju, wyszliśmy na patologię... a słowo - nie pijemy przy nim )

i w ogóle mój syn żadnej doniczce z kwiatkiem nie przepuści... musi podlać... zatkanym soczkiem, zakręconą wodą ;)

super ze już lepiej

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

i najważniejsze !!!!!!!wczoraj zrobil pierwsze 4 kroki !!!!! a dziś już sam chodzicały pokój 50 mietrowy przejdzie sam na raz!!!!
Jejkus a jak się cieszy no sam staje i sam sobie brawo robi a potem znowu i znowu !
Jak ja się ciesze ,my wszyscy ,i wszyscy mu brawo bijemy ciagle . i tak się cieszymy nawet nie z tego ze sam chodzi ale z tego ze taką mu to radoche sprawia
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:07   #3408
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Scarlett "lolaboga" czy Ty sie na jakas inspekcje z Oliwka umowilas,czy co? Jak Ci sie nudzi to w nastepny weekend zapraszam, tylko pobad 700 km i jestes.....
Stary 2014-05-04, 20:33   #3409
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Wszystkim tęskniącym za morzem powiem że wieje i zimno jak jasna cholera, ale słońce ładne - ale ładna pogoda tylko przez okno i wiatr się wzmaga.... Pewnie dostanę baty, ale co mi tam - przez całą majówkę nawet na spacer nie poszliśmy, jutro Z jedzie do Mamy to zobaczy co to świeże powietrze, chyba, że pogoda do d będzie i nie pójdą....
my praktycznie cały dzień spacerowaliśmy

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Marudera-Histeriusza ciąg dalszy. Na dodatek marudzi przy jedzeniu, jedyne co pochłonął to deserek, kaszy na noc sporo zostawił, resztę posiłków jakoś mniej lub bardziej chętnie zjadł, pić też niezbyt chce.
Spodobała mu się dziś zabawa w wielkiej piaskownicy, tż uczył go sypać piasek łopatką do wiaderka, jego zdziwienie jak mu spadał piasek - bezcenne, grzebał rękami w piachu, łopatką, ale strasznie zimno było i musieliśmy wracać. Koszmarną histerię urządził, łzy leciały ciurkiem, wył, bo wredna matka zabrała go z piachu. W nosidełku usnął, a późno było i mamy efekt, nadal nie śpi, roznosi łóżeczko, wścieka się....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:41   #3410
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Scarlett "lolaboga" czy Ty sie na jakas inspekcje z Oliwka umowilas,czy co? Jak Ci sie nudzi to w nastepny weekend zapraszam, tylko pobad 700 km i jestes.....
Nigdzie nie napisałam, ze skończyłam, hehe!

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:52   #3411
anika_s
Wtajemniczenie

Scarlett jestes nie do "zajechania"
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:01   #3412
Agnjeska
Zadomowienie

Scarlett mi by się trochę chęci Twoich przydało. .. bo generalne porządki by się przydały a ja dzisiaj aż lustro umylam i stwierdziłam że starczy

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:18   #3413
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo dziękuje za życzenia
i za komplementy "dorosłego" Kamilka

Cytat:

jak dla mnie niedopuszczalne
i to nie chodzi mi o powietrze, tylko dla maluszkow powinno byc cieplo, przeciez je sie do badania rozbiera
Tylko że tam właściwie było ciepło tzn. umiarkowanie w poczekalni zaduch, u niej mały gabinecik, uchylone okno i zimno nie było, ale się zdziwiłam

Cytat:
hehehe.. ja jak czegos szukam np. pilota od tv albo telefonu to szukam najpeirw w misce psa, w wannie, albo na balkonie

to ja nie moge przy M. zmywac, bo wylewa mi wode na podloge - a jak zabiore wiaderko to lament straszny [COLOR="Silver"]
1. ja zaczynam od pralki i raczej trafiam
2. Kamil wczoraj mieszał sobie rączką w wodzie z mopem bo po myciu nie wylałam od razu tylko wyszłam z domu

Ja nie moge przy Kamilu nic myć mocząc w misce z wodą bo mi w niej nurkuje

Cytat:
no to i my mamy katar... raz przezroczysty, raz zielonkawy a jak zielonkawy to źle prawda?
jak zawsze takie rzeczy na weekend albo święta

u nas też wrzucanie do wanny to normalka. ostatnio też sam z siebie ładuje ciuchy do pralki ale najbardziej mnie rozbraja, że potrafi przyciągnąc odkurzacz z pokoju na korytarz i próbuje wsadzić wtyczkę do gniazdka no nijak nie idzie mu przetłumaczyć, że nie wolno. nawet jak siedzi zabezpieczenie to jednak mnie to niepokoi

Luna jaki blondas się zrobil z Kamila. co raz jaśniejszy a niby czemu ten wózek za mały?
dla tż. postarał się. widać, że ciągle zakochany w swojej żonie
1. zielonkawy to bakteryjny
2. Kamil mi wyciąga ładowarkę i podłącza do telefonu
3. Co do wózka to wszyscy tak uważają oprócz mnie
tzn. TŻ, moja mama i bliscy nie, ale przypadkowi znajomi, sąsiedzi itd zawsze komentują.
Od wstawienia zdjęcia jakieś 3 osoby stwierdziły coś w stylu "oooo musicie kupić nową fore bo w tej się już nie mieści"

Agatko

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:49   #3414
Tasia34
Wtajemniczenie

Czesc
Buuuu, koniec dlugiego weekendu, od jutra znow dni bez tz...

Moderna - no tak, prawie 20 nalesnikow, kazdy kilka minut smazony, potem jeszcze ser zawinac i podsmazyc, wyszlo 2 godziny...
Co do spania w staniku - tez tak spalam, wygodniej to raz, poza tym mleko cieklo, wiec wkladki sie przydawaly Do tego wielkie byly i bolesne troche.

Pojechalam dzis do sklepu z wozkami obejrzec spacerowki. Chcialam niedrogi, lekki i w miare choc porzadny Wybralam Caretero Gringo (ma ktoras tej firmy?); ale kupie przez neta, bo 70 zl taniej, niz w tym sklepie

Krzys chodzi coraz wiecej, dzis przeszedl pol pokoju! Tez sobie brawo bije, my Jemu oczywiscie rowniez

Co do nauki nocnikowania - pierwszy dzien zaliczam do nieudanych Raz nie zdazylam, drugi nie zauwazylam nawet... Posadzony na nocnik z gola pupcia uciekal z chichotem

Ide sie umyc i polozyc, niby nie jakis ciezki dzien, ale zmeczona jestem
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:06   #3415
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Krzys chodzi coraz wiecej, dzis przeszedl pol pokoju! Tez sobie brawo bije, my Jemu oczywiscie rowniez

Co do nauki nocnikowania - pierwszy dzien zaliczam do nieudanych Raz nie zdazylam, drugi nie zauwazylam nawet... Posadzony na nocnik z gola pupcia uciekal z chichotem

Ide sie umyc i polozyc, niby nie jakis ciezki dzien, ale zmeczona jestem

moje dziecko jest wyjątkowe, potrafi bardzo ładnie chodzić, nie przewraca się itd, ale nadal preferuje raczkowanie chodzenie jakoś jej za bardzo nie zainteresowalo, hehe. A u nas nadal nocnik to jakas masakra, tak samo jak kąpiel, tak mi jej szkoda, płacze jakby jakas krzywda jej sie działa przy tym i przy tym, juz myslalam, zeby z nia wejsc do wody, moze będzie miala jakies poczucie bezpieczenstwa?

i wiecie co w ogóle jestem pod wrażeniem ile rozumie takie małe dziecko.. jaką ma pamięć..., ostatnio A. zaczęła reagować na polecenie"daj", to co ma w ręku oddaje mi, albo jak sie bawi to oddaje mi zabawki Ostatnio tydzien temu byliśmy u tesciow, oni maja gumoleum i bylo naderwane w jednym miejscu, ona siedziala i drapala drapala az oderwala kawalek "podłogi", dzis od razu jak weszlismy poleciala wlasnie do tego oderwanego miejsca i nie chciala stamtad odejsc... Gdy zakryli to miejsce dywanem, odsunęła dywan... Albo jest jeszcze tak, ze gdy jest mi smutno i sie zdenerwuje i zaczynam plakac to ona tez zaczyna.. W ogole ostatnio jakos przywiązała sie do mnie strasznie, nie da mi nawet do lazienki wyjsc, bo zaraz ryk niesamowity, ostatnio tzta siostra zostala z nia na 2 godziny to mala caly czas plakala, az sie zanosila, nie chciala ani jesc ani spac, piesek kotek nie pomagal, bezustanny placz, a raczej donosny ryk, jak mnie zobaczyla to skakala z radosci...

sie rozpisalam

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-04 o 22:26
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:30   #3416
oliwka__
Zakorzenienie

Scarlett kawał roboty odwaliłaś podziwam zamiast odpoczywać ty działałaś, a odpoczynek należał Ci się bardzo, nie dość że w pracy po pracy ciągle coś, gdzieś i zamiast te 4 dni wypocząć Ty za porządki się wzięłaś.
Choć swoją drogą dla mnie nie pojęte jest jak można mieć tyle w domu do zrobienia ja na prawie 200m i tyle nie mam, tylko że ja odkładam wszytsko na miejsce nawet jak idę coś odłożyć to przy okazji w tym miejscu ogarniam tak więc mam porządek prawie wszędzie bo mam dwie półki w jednej szafie jedna z papierami i wszytskim co nie wiem gdzie włożyć czy wyrzucić a druga z lekamia i tam układam raz na tydzień raz na dwa tygodnie w zalęzności jak się pobrudziło.
Jutro prasowanie właśnie rozwiesiłam ostatnie pranie, wycieranie kurzy, odkurzanie mycie podłogi ewentualnie wymycie drzwi wejściowych w zależności czy pies pobrudzi w nocy i ugotowanie zupy.
Wieczorem mam zawsze tak ogarnięte że rano wystarczy tylko kurze zetrzeć jeszcze raz odkurzyć, wymyć podłogę pościelić łóżko i łóżeczko i ewentualnie opróżnić zmywarkę.
Zawsze obiecuję sobie że nauczę tż wynosić skarpetki po sobie no ale nie mogę poczekać tych paru minut i idąc po drodze zabieram wszystko łącznie ze skarpetkami na starość będę miała przerypane

My po roczku i chrzcinach uff koniec imprezownia czyt. obżerania się czas na dietę
Stary 2014-05-04, 22:33   #3417
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Amelie tez dzięki, poprzeglądam stronę, tylko że oni cen nie podają w większości i mnie to wkurza
jak rezerwowalam jeszcze 2 lata temu, udalo mi sie znalezc noclegi po 30zl/doba od os, wiadomo nie hotel i nie warunki luksusowe, ale tanio

oliwka, a ja wręcz przeciwnie, nie wiem czemu ale zawsze mam bałagan, chociaż systematycznie sprzątam a duzego metrazu nie mamy...

wiecie co jeszcze cos wam powiem, co mi bardzo podnioslo ciśnienie. Jak juz pisalam robilismy roczek A. wczoraj i ... chrzestny nie pojawil sie minęło prawie miesiąc od skonczenia roczku a on nawet nic jej nie dal, nie chodzi o nie wiadomo jaki prezent ale .. o gest... Nie mamy jakichś super relacji, chociaz jest to brat tżta ale ... no jednak chyba wypadalo mu przyjsc, a specjalnie nie przyszedl zeby nam zrobic na zlosc. cham

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-04 o 22:40
Stary 2014-05-04, 22:39   #3418
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
ależ ma strój! wygląda jak maly Komorowski

dlaczego lachony tak na siebie nie patrzą? przez lachonią perspektywę?

Trolla i jak Twój biust przy droższych stanikach? Ma się lepiej?

Dziewczyny a co myślicie o Bartkach? Bo u nas to główna "dobra" firma dla dzieci a jakoś nie słyszałam żebyście o niej pisały
Ja kupie sandały niezabudowane, bo jakoś w upały jednak więcej odkryte

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:54   #3419
oliwka__
Zakorzenienie

Lunka ja Ci nie pomogę w odpowiedzi o firmę Bartek bo nie znam nie kupowałam a też nigdy się wcześniej nikogo nie pytałam o firmy polecane. Teraz jak tutaj dziewczyny piszą na forum to tak myślę i oglądam i jak mi się coś spodoba i jest ok to kupuję choć my dopiero pierwszą parę bucików mamy.

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

oliwka, a ja wręcz przeciwnie, nie wiem czemu ale zawsze mam bałagan, chociaż systematycznie sprzątam a duzego metrazu nie mamy...
to może mi się wydaje że ja mam porządek a dla kogoś innego był by bałagan

Po napisaniu porzpedniego postu poszłam wyprać trampki bo wszytsko inne poprane przy okazji składając domowe ciuchy tż i wkładając na odpowiednią półkę to chyba jest porządek chyba jednak jestem nienormalna
Stary 2014-05-04, 23:00   #3420
Amelie04
Zakorzenienie

oliwka może przesadzasz z tym porządkiem?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości