Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 12:08   #2431
astraroth
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to astraroth
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2

Cytat:
Napisane przez moniccc Pokaż wiadomość
Mam taką torebkę, tyle że z Allegro ( oczywiście przepłaciłam, ale wtedy nie wiedziałam jeszcze o Ali ) W środku jest przypinana po bokach taka jakby saszetka wielkości torby i ona jest zasuwana na zasówak.Mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi... Ja jestem z niej bardzo zadowolona, zmieści wszystko
Cytat:
Napisane przez moniccc Pokaż wiadomość
Bardzo fajna jakość, nie mam nic do zarzucenia...w innych już dawno by mi uszy puściły naprawdę wszystko pomieści
Cytat:
Napisane przez malaczarna_83 Pokaż wiadomość
Ja mam tę torebkę, z tym że kupiłam ją na allegro. Ona ma w środku drugą mniejszą torebkę wpinaną w środku do tej zewnętrznej. Mniejsza torba jest zamykana na zamek.
Cytat:
Napisane przez malami34 Pokaż wiadomość
wklejam zdjęcia torebki
http://www.aliexpress.com/snapshot/6061430033.html

po paru dniach stwierdzam, że nie jest warta swojej ceny - nie wiem jak się tego chińskiego smrodu pozbyć
Dziewczyny, dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Zastanawiałam się też nad torebką pokazaną przez Małą Mi, ale jeśli piszesz, że nie jest warta swojej ceny to zamówię tą, której miniaturkę wkleiłam . Muszę tylko dopytać Chińczyka, czy na pewno ma tą małą torebkę w środku, bo z nimi to różnie bywa. No i dopisać, żeby nie zapomniał o pasku na ramię. W takim razie zamawiam .
Wczoraj kliknęłam kilka rzeczy, ale pewnie Wy nie interesujecie się takimi ciuszkami, bo to stricte do biegania:
- biustonosz http://www.aliexpress.com/snapshot/6081384068.html
- spodenki niby kompresyjne http://www.aliexpress.com/snapshot/6081601525.html
Jak przyjdą to dam znać co to za wynalazki
Zastanawiam się też nad Salomonami (buty do biegania w terenie), ale nie przypominam sobie, żeby ktoś o nich pisał. W moich obecnych asfaltówkach aż strach wybierać się do lasu, bo zaraz wyrżnę orła na pierwszej lepszej ścieżce pokrytej liśćmi.
astraroth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 12:52   #2432
bzyczka1
Zakorzenienie

U mnie jedna paczka już w WER Warszawa a druga, wcześniej wysłana, nadal NULL CAN :/ już tracę nadzieję że ona dotrze na czas, o ile w ogóle dotrze.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 12:56   #2433
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez astraroth Pokaż wiadomość

Monia, nie wiem czy ktoś Ci odpowiedział, ale narazie spór jest w statusie czekającym na ruch sprzedawcy. Jak on odpowie to Ty następnie musisz zrobić ruch. U mnie wyglądało to mniej więcej tak z czytnikiem ebooków.
Patrząc na Twoją sytuację, musisz poczekać na odp. sprzedającego a jeśli się z nią nie zgadzasz (ze sposobem rozwiązania zaproponowanym przez seller'a) to modyfikujesz spór.
Dzieki ci wielkie Chinczyk mnie olal i sie nie zgodzill. nic nawet do mnie nie napisal, wiesniak
Escalowalam wlasnie spor!

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 13:07   #2434
shamarh
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Ja też mam mały biust więc pewnie u mnie się nie sprawdzi ale to nie jakieś pieniądze więc postanowiłam go wypróbować

Co do tego ze skrzydełkami - wydaje mi się, że będzie o wiele lepszy bo on bardziej ma się czego trzymać. Jak się tamten nie będzie sprawdzać to zamówię ten

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

WITAMY CIĘ
Jeśli chodzi o strój ja się cały czas waham nad rozmiarem że S będzie taki mini mini a w sumie sama nie mam biustu haha więc zaryzykuje nad S!

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Twoja sukienka znajduje się w Guangzhou - Kanton (miasto w Chinach)
2014 -Received by China Post - Dongguan - Poland -20140501
2014-Export Security Scan - Guangzhou - Poland - 20140503
dziękuje
a z jakiej strony dowiedziałaś sie w takim mieście jest przesyłka?
shamarh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 13:17   #2435
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Ja ciagle czekam az uplynie czas na anulacje zamowienia od jace k - oczywiscie chce, zebym zmienila powod na to, ze to ja pomylkowo kliknelam na przedmiot, zostalo jeszcze 10 dni, ciagle wysyla mi ta sama wiadomosc, ze prosi o zmiane powodu, bo inaczej nie zaakceptuje anulacji.
Otworzylam tez spor dotyczacy koszuli, ktora mi niby wyslal - podal tracking, ktory od 3 tyg nie dziala a on ciagle twierdzi, ze mam byc spokojna bo paczka jest w drodze, kiedy na zadnej ze stron nie wyszukuje mi tej przesylki.

W dodatku mam koszule in custom control od 14.04 i nic sie nie ruszylo... czekam tez na zarowy naszyjnik i kilka innych drobiazgow - ogolnie jakis zastoj na ali sie zrobil.

W dodatku mam jeszcze eskalowany spor, ktory nie ejst rozpatrzony od 2 tyg - ile srednio to trwa ?
Stary 2014-05-04, 13:30   #2436
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kiecka Pokaż wiadomość
Ja ciagle czekam az uplynie czas na anulacje zamowienia od jace k - oczywiscie chce, zebym zmienila powod na to, ze to ja pomylkowo kliknelam na przedmiot, zostalo jeszcze 10 dni, ciagle wysyla mi ta sama wiadomosc, ze prosi o zmiane powodu, bo inaczej nie zaakceptuje anulacji.
Otworzylam tez spor dotyczacy koszuli, ktora mi niby wyslal - podal tracking, ktory od 3 tyg nie dziala a on ciagle twierdzi, ze mam byc spokojna bo paczka jest w drodze, kiedy na zadnej ze stron nie wyszukuje mi tej przesylki.

W dodatku mam koszule in custom control od 14.04 i nic sie nie ruszylo... czekam tez na zarowy naszyjnik i kilka innych drobiazgow - ogolnie jakis zastoj na ali sie zrobil.

W dodatku mam jeszcze eskalowany spor, ktory nie ejst rozpatrzony od 2 tyg - ile srednio to trwa ?
Też mam trzy rzeczy in custom control już z 17 kwietnia i nic się nie dzieje. Ja jedno anulowałam od jacka k, bo potrzebna mi kasa była, mam u niego jeszcze dwa zamówienia, zostało 9 dni ale żadnej wiadomości jeszcze nie dostałam od niego żebym anulowała.
Stary 2014-05-04, 13:49   #2437
matkachrzestna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Petrycja Pokaż wiadomość
Też mam trzy rzeczy in custom control już z 17 kwietnia i nic się nie dzieje. Ja jedno anulowałam od jacka k, bo potrzebna mi kasa była, mam u niego jeszcze dwa zamówienia, zostało 9 dni ale żadnej wiadomości jeszcze nie dostałam od niego żebym anulowała.

moje z 14. 04 maja ten sam status, czekam i czekam, moze w tym tygodniu cos sie ruszy a od jacka k miałam trzy zamówienia i wszystkie anulowałam po tym jak napisałam do niego maila czy zamierza to wysłac, jesli tak to kiedy, odpisał mi że nie ma na stanie i nie bedzie miał i zebym anulowała. Wczoraj dostałam maila ze zaaokceptował to wszystko i w przeciagu tygodnia powinnam miec zwrot kasy.
matkachrzestna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 13:52   #2438
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matkachrzestna Pokaż wiadomość
moje z 14. 04 maja ten sam status, czekam i czekam, moze w tym tygodniu cos sie ruszy a od jacka k miałam trzy zamówienia i wszystkie anulowałam po tym jak napisałam do niego maila czy zamierza to wysłac, jesli tak to kiedy, odpisał mi że nie ma na stanie i nie bedzie miał i zebym anulowała. Wczoraj dostałam maila ze zaaokceptował to wszystko i w przeciagu tygodnia powinnam miec zwrot kasy.
Ja dostałam zwrot na drugi dzień jak zostało mi 9 dni to już poczekam, zasługuje na negatywa, tak to znów będzie mi wysyłał wiadomości, że mam zmienić powód.
Stary 2014-05-04, 14:04   #2439
Jaguthka
Raczkowanie

Do dziewczyn, którym paczki utknęły w Szanghaju (moja jest tam od 16 kwietnia): napisałam do Chińczyka, ten odpisał mi:

"Hi dear friend, it's because Shanghai Airport was on a fire, they strengthen security check, pls don't worry, and hope you could wait patiently, thanks for your understanding! "

Czyli na lotnisku w Szanghaju wybuchł ogień, dlatego wzmocniono tam ochronę, żeby zapobiec takim zdarzeniom w przyszłości. Mamy się o nic nie martwić i czekać ciepliwie.

Nie wiem czy w to wierzyć, Internet milczy na ten temat.
Jaguthka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 14:12   #2440
Daria116
Raczkowanie

GG do Daria116

Cytat:
Napisane przez kfiatuszek90 Pokaż wiadomość
w wątku ze zdjęciami opisywałam tą torebkę i dodawałam zdjęcie, zerknij sobie
Dziękuję bardzo!
Ja także jestem ciekawa co do tych rozmiarów strojów, bo są piękne, ale boję się, że L będzie za mała
Więc dajcie znać, zwłaszcza jak ktoś będzie zamawiał jakiś większy rozmiar :P
Stary 2014-05-04, 16:40   #2441
czarna_kiecka
Zakorzenienie

to dziwne, ze niektorym z was jace k zaakceptowal anulacje (chyba, ze wybralyscie pwood taki, jak on chcial ? ) a mi ciagle nie chce zaakceptowac, chociaz i tak najbardziej denerwuje mnie to, ze od 3 tyg nie dziala tracking, a on mi wmawia, ze wszystko jest ok, otworzylam wlasnie dispute w tej sprawie, moze do niego dotrze.

mam w custom control koszule w panterke, ktora kojarze, ze innej wizazance, od tego samego sprzedawcy, doszla w 3 tyg, a u mnie ciagle wlasnie jest w Shanghai i nic...ostatni status mam cos o export scan i od 14.04 nic sie nie zmienia...
Stary 2014-05-04, 17:22   #2442
mogg
Zakorzenienie

ja mam to samo, paczka od 14.02 w shanghai i nic nie wiadomo co z nią dalej :///
U mnie również przedłużają sobie czas na wysyłkę ubrań :// jak napisałam e-mail to raz dwa wysłał chinol jeden
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:31   #2443
Silence_
Zakorzenienie

sylviadoll, daj znać jak dojdzie Ci ten biustonosz, jest piękny Ciekawa jestem jak wypada ten rozmiar.

Dziewczyny, pod jakimi słowami szukać takiego lub podobnego zestawu:

Mierzyłam ten w hm no ale 160zł za całość, trochę dużo Szukałam pod słowami high waisted, 2in1 ale wyskakują takie gładkie, bez wzorów i jeszcze z długimi rękawami

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:53   #2444
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Silence_ Pokaż wiadomość
sylviadoll, daj znać jak dojdzie Ci ten biustonosz, jest piękny Ciekawa jestem jak wypada ten rozmiar.

Dziewczyny, pod jakimi słowami szukać takiego lub podobnego zestawu:

Mierzyłam ten w hm no ale 160zł za całość, trochę dużo Szukałam pod słowami high waisted, 2in1 ale wyskakują takie gładkie, bez wzorów i jeszcze z długimi rękawami
Może spróbuj pod hasłem set lub checker (kratka) ??
Kusi mnie ta spódnica, tylko boję się zamawiać bo jest rozmiar one size i nie ma podanych wymiarów.
http://www.aliexpress.com/item/2014-...695857911.html
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:03   #2445
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Może spróbuj pod hasłem set lub checker (kratka) ??
Kusi mnie ta spódnica, tylko boję się zamawiać bo jest rozmiar one size i nie ma podanych wymiarów.
http://www.aliexpress.com/item/2014-...695857911.html
Tu masz podane: http://www.aliexpress.com/item/Octop...686678233.html

waist 65 cm hip 77 cm beleaguer foot 61 cm skirt long 60 cm

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:38   #2446
malami34
Raczkowanie

Dziewczyny - ja od niedawna zamawiam na ali - powiedzie mi czy ten płaszcz pomimo drogiej wysyłki to dobra cena?

http://www.aliexpress.com/item/New-2...778684688.html
malami34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 20:16   #2447
Kissulka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Młoda86 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam huntery od tego sprzedawcy http://www.aliexpress.com/snapshot/302066699.html buty ok, wyglądają identycznie, ale przesyłka szła do mnie z 1,5 miesiąca. Fakt, że wtedy były święta, ale jednak
Dziękuję za link A czy mogłabym prosić o zdjęcia?
Cytat:
Napisane przez Pralinka94 Pokaż wiadomość

zamawiałam stąd http://www.aliexpress.com/snapshot/269194166.html
są identyczne jak oryginały i szybka przesyłka
A wrzuciłabyś zdjęcia?

Cytat:
Napisane przez Mex33 Pokaż wiadomość
Gimnazjalistka? Dlaczego? Ludzie mam dopiero 19 lat i to coś dziwnego że nie znam się jeszcze na tych wszystkich sprawach związanych z bankami, kartami itp? Ty na 100% pewnie już w wieku 8 lat znałaś się na tym wszystkim....

To wy się zachowujecie jak gimnazjalistki! Cały czas mnie obrażacie i " najeżdżacie" na mnie. Ja próbuję spokojnie porozmawiać w przeciwieństwie do was...
Bo się wykłócasz jak gimbaza. Dziwne, że nikt Cię jeszcze nie zgłosił adminkom...
Ja w Twoim wieku, a było to tylko kilka lat temu, normalnie ogarniałam kartę, płatności, konto w banku. Dziecko drogie (bo tak się zachowujesz), wyjdź spod parasola rodziców, bo w 30 lat wciąż nic nie będziesz umiała.
Kissulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:05   #2448
agnesfitness
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Teraz ja zgłaszam się ze stanikowym dylematem!

Kusi mnie ten model, może taki któraś z Was miała/widziała? Zastanawiam się czy dobrze będzie się trzymał ciała: http://www.aliexpress.com/item/Deep-...31414.html?s=p jak się domyślacie szukam czegoś pod 'skąpą' kieckę. Noszę 70C, jeśli to istotne...

I też zastanawiałam się nad silikonowym, chyba się przewijał nawet w wątku gdzieś, ale czy to się nadaje do noszenia pod sukienkę typu backless i czy faktycznie tak zbiera ładnie biust? Oooo proszę http://www.aliexpress.com/item/Women...539042691.html

Ja zamawiałam ten z drugiego linka- ogólnie przyszedł mi pognieciony i za to minus, kolejna sprawa- mimo,że napisałam do sprzedawcy jakie mam wymiary to źle mi podpowiedział- niestety okazał się za mały. Numer trackingowy nie działał przez cały okres wysyłki. Z plusów- gdyby był nie pognieciony i o rozmiar większy to bym się cieszyła, gdyż ma dobry 'klej' i ładnie zbiera piersi Zamawiał stąd: http://www.aliexpress.com/item/Free-...605957493.html
agnesfitness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:16   #2449
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astraroth Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziękuję serdecznie za odpowiedzi. Zastanawiałam się też nad torebką pokazaną przez Małą Mi, ale jeśli piszesz, że nie jest warta swojej ceny to zamówię tą, której miniaturkę wkleiłam . Muszę tylko dopytać Chińczyka, czy na pewno ma tą małą torebkę w środku, bo z nimi to różnie bywa. No i dopisać, żeby nie zapomniał o pasku na ramię. W takim razie zamawiam .
Wczoraj kliknęłam kilka rzeczy, ale pewnie Wy nie interesujecie się takimi ciuszkami, bo to stricte do biegania:
- biustonosz http://www.aliexpress.com/snapshot/6081384068.html
- spodenki niby kompresyjne http://www.aliexpress.com/snapshot/6081601525.html
Jak przyjdą to dam znać co to za wynalazki
Zastanawiam się też nad Salomonami (buty do biegania w terenie), ale nie przypominam sobie, żeby ktoś o nich pisał. W moich obecnych asfaltówkach aż strach wybierać się do lasu, bo zaraz wyrżnę orła na pierwszej lepszej ścieżce pokrytej liśćmi.

Ja sie interesuję i szukam jakieś bluzki dry fit na długi rękaw ale ceny są podobne jak w Tkmaxx w uk wiec nie wiem czy ryzykowac.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:42   #2450
talusiax33
Zadomowienie

Teraz patrzę a Jacek K wystawił mi trzy komentarze (5 gwiazdek) w tłumaczeniu coś takiego:

"Dziękujemy za zakup, spodziewamy się z 5 gwiazdek dla nas. Jeśli nie jesteś spełniony, należy skontaktować się z nami, zanim dasz nam złą opinię, kocham cię, (* ^ __ ^ *) zapraszamy ponownie do naszego sklepu"

Haha jestem posikana z Niego bo ja mu dałam negatywy

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ale śmieszne spodenki http://www.aliexpress.com/item/Candy...742194070.html wyglądają jak lekko rozkloszowana kiecka

Edytowane przez talusiax33
Czas edycji: 2014-05-04 o 21:39
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:45   #2451
Petrycja
Zakorzenienie

Właśnie sprawdziłam numer nadania i moje conversy już są w Warszawie więc może jest szansa, że je dostane jutro
Stary 2014-05-04, 21:50   #2452
karola4
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie sprawdziłam numer nadania i moje conversy już są w Warszawie więc może jest szansa, że je dostane jutro
a od kogo zamawiałaś i kiedy?
karola4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:57   #2453
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola4 Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam 10.04 i cały czas mam status International Postal System co to znaczy?
Stary 2014-05-04, 22:10   #2454
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola4 Pokaż wiadomość
http://www.aliexpress.com/item/Hot-s...516618790.html

zamawiałam 19 kwietnia

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Ccarolinaa Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam 10.04 i cały czas mam status International Postal System co to znaczy?
Ja mam taki status jeśli chodzi o NB zamawiane 7 kwietnia i wysłane tydzień później i nic się nie rusza.
Stary 2014-05-04, 22:30   #2455
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Cytat:

zamawiałam 19 kwietnia

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Ja mam taki status jeśli chodzi o NB zamawiane 7 kwietnia i wysłane tydzień później i nic się nie rusza.
Hmmm czyli nie wiadomo o co chodzi ;(
Stary 2014-05-04, 22:32   #2456
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ccarolinaa Pokaż wiadomość
Hmmm czyli nie wiadomo o co chodzi ;(
Ja raz tak miałam, że widniało tylko w numerze kiedy paczka została nadana, a okazało się, że przesyłka przyszła kilka dni później, więc liczę, że i tym razem tak będzie

Edytowane przez Petrycja
Czas edycji: 2014-05-04 o 22:33
Petrycja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:34   #2457
Ccarolinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja raz tak miałam, że widniało tylko w numerze kiedy paczka została nadana, a okazało się, że przesyłka przyszła kilka dni później, więc liczę, że i tym razem tak będzie
Mam nadzieję bo zaraz prawię miesiąc
Stary 2014-05-04, 22:48   #2458
karola4
Rozeznanie

Cytat:

zamawiałam 19 kwietnia

Oooo super wiadomość, też zamówiłam wczoraj u tego sprzedawcy, wrzucisz zdjęcia jak dojdą?

Co do NB ja zamawiałam moje 27.03 i dalej ich nie mam, od 31.03 wiszą na statusie Opening
karola4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 23:13   #2459
Kdjdfn
Zakorzenienie

Przesada jest z tymi paczkami czekam na strój zamówiony 25.03, 2 pary butów i coś do mnie dojść nie mogą, a inna bluzka zamawiana dużo później doszła w 2 tygodnie od momentu zamówienia. :/
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 23:17   #2460
nafiyqa
Zakorzenienie

Mam pytanie o buty NB, bo widze, ze ciesza sie sporym zainteresowaniem.
Dlaczego na niektorych aukcjach to "N" naszyte na bucie jest jakby odwrocone, a na niektorych jest normalne? I co wiecej - przy odwroconym "N" cena zwykle jest wyzsza...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości