Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 21:02   #1951
mimi_77
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cześć dziewczyny. Majówka, majówka i po majówce...

Mieliśmy dziś rozdać 5 zaproszeń, rozdaliśmy jedno a siedzieliśmy 3 godziny... Jak tak dalej pójdzie to nie damy rady do końca roku ich rozwieść.

Czekam na relacje naszych żonek!!

I witam nowe PM!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:02   #1952
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Witaj, witaj
skad jesteście?
okolice Nowego Sącza
oluska227887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:04   #1953
activelifestyle
Rozeznanie

Dziękuję za wsparcie Babcią się nie przejmuję, jest mi jedynie przykro... Jestem pierwszą córką jej ukochanego syna, która wychodzi za mąż i myślałam, że wykaże więcej entuzjazmu ale jak bym się przejmowała co ona mówi to by mnie tu z Wami nie było - chyba, że mają internet w zakładach zamkniętych gada różne głupstwa odkąd sięgnę pamięcią, więc chyba muszę to całkowicie od siebie odsunąć i o tym nie myśleć

oluska227887 - piękna suknia kiedy przymiarka? Ciekawa jestem jak w niej wyglądasz
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:10   #1954
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Dziękuję za wsparcie Babcią się nie przejmuję, jest mi jedynie przykro... Jestem pierwszą córką jej ukochanego syna, która wychodzi za mąż i myślałam, że wykaże więcej entuzjazmu ale jak bym się przejmowała co ona mówi to by mnie tu z Wami nie było - chyba, że mają internet w zakładach zamkniętych gada różne głupstwa odkąd sięgnę pamięcią, więc chyba muszę to całkowicie od siebie odsunąć i o tym nie myśleć

oluska227887 - piękna suknia kiedy przymiarka? Ciekawa jestem jak w niej wyglądasz
przymiarka dopiero na początku lipca, bo suknia szyje się w Anglii ale mam zdjęcie z dnia, kiedy ją zamówiłam- egzemplarz pokazowy leżał na mnie idealnie, tyle, że był ecru,a moja będzie biała jutro wrzucę tę fotkę, bo dziś nie mam do niej dostępu
Stary 2014-05-04, 21:18   #1955
mojakaren
Zakorzenienie

bardorja my na pierwszy taniec będziemy mieć walca angielskiego jeśli się nauczymy

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja nie mam pieczątki, ale robiłam takie emblematy do drukowania na odwrocie dodam ci dla przykładu
a zdradzisz jak takie coś zrobić?

enzunio gdzie kupiłaś literki? świetne są!

exist_ o co chpdzi z tym dawaniem kasy podczas zapraszania?
ja bym sie chyba spaliła ze wstydu, a TŻ by się nieźle wkurzył ...

Cytat:
od wczoraj nurtuje mnie to pytanie, więc w końcu je zadam :d
czym jest ten taniec 2 na 1, o którym piszecie? pierwsze słyszę!
u nas było tak, że krok w prawo, krok w lewo i nóżka do tyłu
niby proste, ale przez moje naleciałości z zumby nie ogarniałam

pysia1987 też zauważyłam ,że bukiety zimowe są rewelacyjne

anka1897 zmotywowałaś mnie definitywnie!
mam w domu pełno takich drewnianych pudeł różnej wielkości, dorobić tylko napisy i będzie super

oluska227887 witaj! widzę, że mieszkasz koło mojego rodzinnego miasta, jaka to miejscowość?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:21   #1956
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

mojakaren Piwniczna
Stary 2014-05-04, 21:25   #1957
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

exist_ o co chpdzi z tym dawaniem kasy podczas zapraszania?
ja bym sie chyba spaliła ze wstydu, a TŻ by się nieźle wkurzył ...
Ja sama nie wiem o co w tym chodzi, TŻ też nie Daje nam to tylko jego rodzina, jedna ciocia to nazwała plackowe - że niby na placki/ciasta?
Ogólnie jak dali wprost i otwarcie te pieniądze to już spoko, muszą to niech dają (jakbym była bardziej wyszczekana - a i tak dość jestem - to bym mówiła że to poprosimy zbiorczo w kopercie). Ale jego ciotka i babcia wczoraj to przegięły w tym potajemnym wciskaniu mu tych pieniędzy... Czyli co, w dniu ślubu koperta też będzie dla niego i wcisną mu ją jak zniknę w toalecie?? Czy mnie spacyfikują jakoś żebym tylko nie widziała że ciocia wręcza kopertę?

Rodzice się napalili na prośbę o wino lub książkę - ja od mojej mamy mam dostać wybraną przez siebie książkę/album, a TŻ od mojego taty jakiś pyszny alkohol. Super sprawa
Stary 2014-05-04, 21:27   #1958
kiss12550
Zadomowienie

Active- tak jak dziewczyny mówią babcią się nie przejmuj , to starsza osoba w swoim wieku to normalne że ma różne dziwactwa

Oluska - witaj piękna suknia!

Dziewczyny a ja mam problem, moja bliska koleżanka jest ze swoim chłopakiem chyba z 7 czy 8 lat (łącznie z kilkoma przerwami),jej faceta znam zresztą lubię , a ona niedawno podczas rozmowy o zaproszeniach poprosiła mnie żebym wpisała ją z osobą towarzyszącą bo w rodzinie jej faceta wszyscy zawsze tak ja wpisują mimo tego że ją dobrze znają a oni są razem już długo no i za każdym razem jest jej przykro a jej facet uważa że to nic takiego no i ona chciałaby żeby on zobaczył jak to fajnie. I szczerze mówiąc nie wiem co zrobić z jednej strony wiadomo bliższa jest mi koleżanka no ale z drugiej czuję ze będzie mi głupio wobec jej faceta, co byście zrobiły gdyby ktoś Was o coś takiego poprosił?
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:30   #1959
zły jeż
Raczkowanie

Serdeczne gratulacje dla nowych żonek.

Dziękuję za miłe słowa na temat jeżyka, przekazałam mu.

Obejrzałam foty zwierzaków, wszystkie macie cudnych czworonożnych przyjaciół.

Lusiija

Bardzo ładny welon.

bardorja

Gratuluję świetnych efektów diety. Siłownia jest super, ja też chodzę, a raczej chadzam - ostatnio nie miałam czasu. Muszę się zmobilizować. Podziwiam wytrwałość jadłospisową.

Co do pierwszego tańca, chcemy go zrobić na wesoło. Może wymyślimy sobie sami jakiś układ, ale coś prostego, żeby mnie nie przerosło.

oluska

Witaj. Wybrałaś prześliczną sukienkę.

pysia1987

Świetny ten bukiet zimowy, też pożałowałam. Chociaż jeszcze nie ogarniam dobrze tematu i nie wiem co może być, a co nie może być w moim wrześniowym bukiecie.
Stary 2014-05-04, 21:38   #1960
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

kiss12550 na Twoim miejscu porozmawiałabym z koleżanką i powiedziała, że będzie to dla mnie niezręczna i nieprzyjemna sytuacja. Poza tym, przecież koleżanka nie ma wpływu na rodzinę swojego faceta, a on też może nie chciał bezpośrednio mówić komuś ze swojej rodziny "napisz w zaproszeniu tak i tak". Moim zdaniem koleżanka troszkę przesadza

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

zły jeż dziękuję

Dziewczyny, wybrałyście już utwór na pierwszy taniec? Bo nam się koncepcje co 5 minut zmieniają
Stary 2014-05-04, 21:45   #1961
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama- moja babcia też niezbyt entuzjastycznie podchodzi do kwestii naszego ślubu, ale wybaczam jej- w końcu przeżyła już tyle wesel i ślubów, że nie dziwię się, że nie jest w stanie wykrzesać z siebie takiego entuzjazmu, jak ja Zresztą, każdy wiek ma swoje prawa- babcie bywają specyficzne, nie ma się czym przejmować

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Wychowanie fizyczne (kierunek studiów- Wychowanie fizyczne z odnową biologiczną- więc masaże mam gratis z mężem w pakiecie ). Obydwoje uwielbiamy muzykę- ja śpiewam, B. gra na perkusji (już zastanawiamy się nad jakimś popisowym numerem na wesele ). Generalnie straszne z nas świry, ale takie pozytywne świry

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

jeszcze może coś o ślubie i weselu, bo przecież o tym jest wątek
ślub konkordatowy, duże wesele (mój TŻ ma wielką rodzinę), suknia kupiona, buty też, obrączki zamówione, zaproszenia zrobione, teraz zastanawiam się nad bukietem i fryzurą- muszę się wybrać na jakąś próbną makijaż robię sama
Mój mężczyzna garnituru jeszcze nie ma- twierdzi, że zdąży mam nadzieję, bo jeśli nie, to pójdzie do ołtarza w dresie :P
Suknia śliczna!!! Bardzo, bardzo! to taki mój styl - choć wybrałam inną Ale masz fajnie! Masaże darmowe! A ile pieniędzy zaoszczędzisz! Niektóre muszą płacić za masaże :P

Marlenqa22 jakie to wzruszajace!! Moja mama mi mówi, że się cieszy! O jedną mniej xD oczywiście żartuje :PP

zly jeż dziękuję!!
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:46   #1962
cude
Zadomowienie

mala_czarna, dzięki!

Atomoowka, fajny panieński
Z suknią Cię przebiję, 700 stówek, też nówka

Magheru, ładne zaproszenia

marlenqa22, nie przejmuj się, tak już jest

Dotka90, śliczne zaproszenia! Też już kilka rozdaliśmy.

mama_2010, oluska227887, witajcie!

cornflower_girl, jestem ciekawa efektu i też się trochę boję, że Pani zdjęła mi zły rozmiar. Zaręczynowy mam 8, a ona mi 8.5 ... Zaufałam jej i mam nadzieję, że źle nie wyjdę

say-hello, piękne podwiązki! Nawet nie przyszło mi do głowy, że mogą być inne niż tradycyjne

TysiaBB1989, współczuję. Moja Babcia to dziarska kobieta, chodzi sama itd., ale powinna mieć wszczepiony rozrusznik (ostatnio była, ale sie nie zakwalifikowała), a w jej wieku to już większe ryzyko.

KaEs, też fajne podwiązki allegro to jednak dobra rzecz

iliy, wrzosowy - piękny ładne zaproszenia

Lusiija, i gdzie był welon?

Spisaliśmy protokół, czeka nas jeszcze jedna wizyta u księdza - dowiezienie dokumentów. Nie wiem jak to załatwimy.
Wikarego nie będzie na naszym ślubie, więc zostaje proboszcz:/
W tym tygodniu powinny być już obrączki!
Rozdaliśmy większość zaproszeń z mojej strony, było czasem dziwnie. Trochę nawet smutno, miałam nadzieję, że ludzie bardziej się ucieszą.
Pytam TŻ ile kopert bąbelkowych mam kupić: z 10. Ale do kogo? Myślałam, że ze 3, a on wylicza To całkiem wielu osób zobaczę dopiero na ślubie.
Jest problem z noclegiem. W internacie możemy mieć 60 miejsc, max. 70 - ale nic nie wiadomo. Na sali miało być ok. 30, ale teraz możemy być pewni tylko pokoju dla Młodej Pary. Nie mam pojęcia co dalej.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:49   #1963
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
kiss12550 na Twoim miejscu porozmawiałabym z koleżanką i powiedziała, że będzie to dla mnie niezręczna i nieprzyjemna sytuacja. Poza tym, przecież koleżanka nie ma wpływu na rodzinę swojego faceta, a on też może nie chciał bezpośrednio mówić komuś ze swojej rodziny "napisz w zaproszeniu tak i tak". Moim zdaniem koleżanka troszkę przesadza

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

zły jeż dziękuję

Dziewczyny, wybrałyście już utwór na pierwszy taniec? Bo nam się koncepcje co 5 minut zmieniają
Przez pól roku szukałam koncepcji na pierwszy taniec. Spodobał mi się taki:

https://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU

Na pierwszej indywidualnej lekcji Tż mi powiedział, że mu się piosenka nie podoba i woli do tej co ćwiczymy... A jak się go wcześniej pytałam to mało go to interesowało!!!!

W sumie stanęło na: https://www.youtube.com/watch?v=AMD2TwRvuoU

cude -u rodziców został
Planowana data porodu: 1 lipca 2020

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-05-04 o 21:50
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:57   #1964
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

a zdradzisz jak takie coś zrobić?
ja robiłam w Photoshopie, ale można w Corelu, Illustratorze, Indesign - w każdym programie graficznym. Piórka rysowałam sama (na potrzeby zaproszeń), zeskanowałam i wrzuciłam do programu. Reszta to czcionki
Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja mam problem, moja bliska koleżanka jest ze swoim chłopakiem chyba z 7 czy 8 lat (łącznie z kilkoma przerwami),jej faceta znam zresztą lubię , a ona niedawno podczas rozmowy o zaproszeniach poprosiła mnie żebym wpisała ją z osobą towarzyszącą bo w rodzinie jej faceta wszyscy zawsze tak ja wpisują mimo tego że ją dobrze znają a oni są razem już długo no i za każdym razem jest jej przykro a jej facet uważa że to nic takiego no i ona chciałaby żeby on zobaczył jak to fajnie. I szczerze mówiąc nie wiem co zrobić z jednej strony wiadomo bliższa jest mi koleżanka no ale z drugiej czuję ze będzie mi głupio wobec jej faceta, co byście zrobiły gdyby ktoś Was o coś takiego poprosił?
ja bardzo nie lubię takich gierek i odmówiłabym, zrobiłabym po swojemu
Cytat:
Audrey Hepburn - Moon River
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:57   #1965
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Lusiija żeby tylko po ślubie mój B. nie stwierdził, że ode mnie też będzie opłaty pobierał za masaże :P :P

u nas w tej chwili: https://www.youtube.com/watch?v=foyH-TEs9D0 chcemy tańczyć rumbę i cha-cha. Ale znając życie za tydzień koncepcja się zmieni

A "Kiss from a rose" uwielbiam

say-hello pierwszy raz słyszę tę piosenkę- piękna!

Edytowane przez oluska227887
Czas edycji: 2014-05-04 o 22:02
Stary 2014-05-04, 21:58   #1966
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ja też się witam po długim weekendzie, dzisiaj na szczęście wracaliśmy rano i szybciutko Mam nadzieję, że mimo szalonego czasu, jaki mi się teraz zaczyna, będę miała głowę do ślubnych spraw

Exist, to plackowe strasznie dziwne! Ja pierwszy raz o czymś takim w ogóle słyszę, wow! Ale też bym wolała zbiorczo do koperty niż tak po stóweczce, bo wtedy się rozchodzi nie wiadomo na co...

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Kolejne zaproszenia rozdane dziś 3 najfajniejsze, że wszystcy potwierdzili i będą
(...)
Wiadomość dla wszystkich Jeśli któraś uważa, że jest coś ze mną nie tak to alarmować
Super! Widzę, że wszystkie teraz zapraszają, ale najlepsze w tym wszystkim są potwierdzenia!

Co do babci - strasznie dziwnie, no ale chyba nic na to nie poradzisz... jakoś się jej tak uwidziało, może ją tak wychowano, żeby takich rzeczy nie rozpowiadać w ramach "zapeszania"... za to wiem, że to musi być bardzo niezręczne, szczególnie w sytuacji takiej jak ten zakup szafy... no i co innego jednak jak rodzina się chwali Twoim ślubem, a co innego jak kryje to jak największą tajemnicę.

Cytat:
bardorja, moja suknia: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,26907.html

zakochałam się w niej od pierwszego włożenia
Witaj! Fajnie wiedzieć, że mamy kolejną PM z małopolski Suknia piękna, a co do Was - brzmicie na bardzo pozytywną, "pedagogiczną" parę

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak przyjechałam z tego wyjazdu do rodziców to mama nieodstępowała mnie na krok, widziałam ukradkiem że płacze.
Zapytałam czy to przez ślub, ona że tak. i że nie mogą już z tatą spać spokojnie tak bardzo to przeżywają.
Żeby nie było mam 27 lat
Trochę smutne, trochę słodkie Syndrom pustego gniazdka, ech... ja sama to mocno przeżywałam, mimo, że mieszkam tylko na piętrze rodzinnego domu Moi rodzice też przeżywali, ale cóż, taka kolej losu...

...a jutro poniedziałek ...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 21:59   #1967
Le_lena
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Przez majówkę leniłam się z TŻ i znajomymi na mazurach a Wy tu 60 stron napisałyście
Wszystkiego nie nadrobię, jednak gratuluję rozdanych zaproszeń, zakupionych pudełek i widziałam także nowe relacje! Bomba

U mnie z nowości ślubnych - podsłuchałam, że kumple TŻ chcą mu zrobić 3 dniowy kawalerski - nic więcej w weekend się ślubnego nie wydarzyło ( no poza tym że mój tata wraz z kolegą planują jakieś niespodzianki, ale nic się nie dało od nich wyciągnąć więc czekam z niecierpliwością co wymyślili)

Jutro postaram pochwalić się dołem bielizny ślubnej jak nie zapomnę pstryknąć fotki u rodziców

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-04, 22:12   #1968
enzunio
BAN stały

mojakaren na allegro

Le_lena mój Tż też będzie miał 3-dniowy kawalerski

active według mnie to z babcią jest coś nie tak, ale wpływ pewnie na to ma jej wiek, starsi ludzie czasami robią różne dziwne rzeczy, nie martw się

oluska
witaj Mój Tż też jest masażystą

exist może po slubie będziesz już "swoja" i będziesz godna tych pieniędzy
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:15   #1969
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Anesthesia dzięki
co do trudnych "odejść z domu rodzinnego" - moja mama też to przeżywa, mimo, że tak jak Ty, "wyprowadzam się" tylko na piętro rodzice zawsze mocno przeżywają takie rzeczy
Stary 2014-05-04, 22:41   #1970
Liana
Zadomowienie

Active - tak jak pisały Dziewczyny, nie ma się co przejmować. Starsze osoby mają swoje dziwactwa, które wraz z wiekiem tylko nasilają się
U mnie osobą, która niewielu osobom mówiła o moim ślubie jest mój tata !! ale wiem, że on się cieszy, tylko ta uroczystość ma też dla niego przykry wymiar - odejdę z domu, a jestem jedynaczką Tata stara się zapewne nie myśleć o smutnych rzeczach, wiec wypiera z umysłu ślub. Jakoś się z tym pogodziłam, chociaż zdarzało mi się mu wypomnieć

Marlenqa - u mnie jest to samo, rodzice przeżywają moje "odejście", tata mówi że "rodzina się sypie", chociaż przecież tak naprawdę powiększa się o mojego TŻ i jego bliskich
Smutne to jest dlatego że i w moim sercu zasiewa nutkę melancholii, bardzo się cieszę ze ślubu i początku nowego życia, ale coś w pewnym wymiarze się jednak kończy

Oluska - bardzo ładna suknia, bardzo w moim stylu (oczywiście mam kompletnie inną ). Zazdroszczę rumby i cha-cha, uwielbiam taniec towarzyski - ja i TŻ zabijamy się za to w tańcu i tratujemy przy zwykłym 2 na 1
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:41   #1971
mojakaren
Zakorzenienie

exist_faktycznie dziwna sprawa z tą kasą...

Cytat:
mojakaren Piwniczna
super, więc tym bardziej witam sąsiadkę

Cytat:
ja robiłam w Photoshopie, ale można w Corelu, Illustratorze, Indesign - w każdym programie graficznym. Piórka rysowałam sama (na potrzeby zaproszeń), zeskanowałam i wrzuciłam do programu. Reszta to czcionki

ja bardzo nie lubię takich gierek i odmówiłabym, zrobiłabym po swojemu
Audrey Hepburn - Moon River
dziękuję muszę pomęczyć TŻ-a

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:50   #1972
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję muszę pomęczyć TŻ-a
jeśli chcecie tylko literki, to mogę w wolnej chwili się pobawić ale na większe projekty nie mam czasu niestety
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:53   #1973
mama_2010
Raczkowanie

oluska227887 czesc, ja tez sie ujawnilam dopiero co
activelifestyle babcia moze nie chce czegos zapeszac? tak kiedys chyba bylo wnioskuje po tym stwierdzeniu, ze dziecko bedzie dopiero jak sie urodzi a poza tym moj TZ bywa czasem podobny. Jak o czyms nie chce glosic to w dziwny acz podobny sposob odpwiada niczym nikomu nie chcial mowic do poki cos sie nie wydarzylo, rzadko ale bywalo tak kiedys. Dzis juz nie
kiss12550co do tego jak wpisac kolezanki faceta na zaproszeniu to wpisalabym imie i nazwisko. Mysle, ze jesli maja jakies zale miedzy soba to niech sami je zalatwaja, po co mieszac w to Ciebie? tak bym napisala i juz. Jak sie obrazi to wyciagniesz wnioski. Uwazam, ze nieslusznie tylko zrodzi w tobie pozniej poczucie winy nawet jesli tamtemu to "zwisnie" .
A poza tym zaszkodzi sama sobie jak powie mu widzisz jak to milo? bo on sobie pomysli, ze uknula to i tyle bedzie warta. Dziecinada.

Dzis rozdalismy tylko 2 zaproszenia. reszty nie bylo w domach, wracali z majowki jak TZ dzwonil. Jutro wiec
No ale do rzeczy. Jedni mega pozytywnie, nawet jedna mowi zartem ironizujac "w ciazy jestes" a wiedza, ze nie ale to bylo zartobliwie, przesmiewczo, usmialismy sie i zrozumielismy od razu, bo tak czasami mowia, ze jak slub to ciaza pewnie trzymala to zaproszenie chyba z 10 minut i wpatrywala sie, obracala, czytala sobie potwierdzili, i drudzy tez.
Tylko druga znajoma nie wiem skad, wziela i sie uparla, ze w remizie wesele robimy bez urazy dla dziewczyn robiacyh w rezmizach. Nic mi do tego ale powiedzialam jej ze duzo przygotowuje sama z mama, i jak to bedzie wygladac opowiadam a ona na to "no to w remizie? tak sie kiedys w remizach robilo, ze bylo duzo na glowie" i sie zagadalam pozniej z innymi nie dokonczylam. No i niech zaraz rozniesie nowine mi jest troche glupio, bo to dom weselny. Nie mam nic do remiz przypominam

dziewczyny wiem, ze temat byl poruszany ale gdybyscie mialy ochote jeszcze raz jakie obraczki macie? Znaczy jaka proba zlota.

Edytowane przez mama_2010
Czas edycji: 2014-05-04 o 22:59
mama_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 22:59   #1974
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama_2010 Pokaż wiadomość
oluska227887 czesc, ja tez sie ujawnilam dopiero co
activelifestyle babcia moze nie chce czegos zapeszac? tak kiedys chyba bylo wnioskuje po tym stwierdzeniu, ze dziecko bedzie dopiero jak sie urodzi a poza tym moj TZ bywa czasem podobny. Jak o czyms nie chce glosic to w dziwny acz podobny sposob odpwiada niczym nikomu nie chcial mowic do poki cos sie nie wydarzylo, rzadko ale bywalo tak kiedys. Dzis juz nie
kiss12550co do tego jak wpisac kolezanki faceta na zaproszeniu to wpisalabym imie i nazwisko. Mysle, ze jesli maja jakies zale miedzy soba to niech sami je zalatwaja, po co mieszac w to Ciebie? tak bym napisala i juz. Jak sie obrazi to wyciagniesz wnioski. Uwazam, ze nieslusznie tylko zrodzi w tobie pozniej poczucie winy nawet jesli tamtemu to "zwisnie" .
A poza tym zaszkodzi sama sobie jak powie mu widzisz jak to milo? bo sobie pomysli, ze uknula to i tyle bedzie warta. Dziecinada.

Dzis rozdalismy tylko 2 zaproszenia. reszty nie bylo w domach, wracali z majowki jak TZ dzwonil. Jutro wiec
No ale do rzeczy. Jedni mega pozytywnie, nawet jedna mowi zartem ironizujac "w ciazy jestes" a wiedza, ze nie ale to bylo zartobliwie, przesmiewczo, usmialismy sie i zrozumielismy od razu, bo tak czasami mowia, ze jak slub to ciaza pewnie trzymala to zaproszenie chyba z 10 minut i wpatrywala sie, obracala, czytala sobie potwierdzili, i drudzy tez.
Tylko druga znajoma nie wiem skad, wziela i sie uparla, ze w remizie wesele robimy bez urazy dla dziewczyn robiacyh w rezmizach. Nic mi do tego ale powiedzialam jej ze duzo przygotowuje sama z mama, i jak to bedzie wygladac opowiadam a ona na to "no to w remizie? tak sie kiedys w remizach robilo, ze bylo duzo na glowie" i sie zagadalam pozniej z innymi nie dokonczylam. No i niech zaraz rozniesie nowine mi jest troche glupio, bo to dom weselny. Nie mam nic do remiz przypominam

dziewczyny wiem, ze temat byl poruszany ale gdybyscie mialy ochote jeszcze raz jakie obraczki macie? Znaczy jaka proba zlota.
ja mam 585.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 23:09   #1975
enzunio
BAN stały

mama 585

wybrałam utwory ze skrzypaczką
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 23:21   #1976
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Mama, też mam obrączki próby 585

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-04, 23:32   #1977
rabbitka
Rozeznanie

Mama my mamy probe 725.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 23:37   #1978
zakrecona_kropka
Raczkowanie

activelifestyle- Babcie już takie są w pewnym wieku np moja czyni konspiracje ze wszystkiego przed moją mama swoją synową lub dziadkiem niby sie dobrze dogadują itd mama sie opiekuje babcia bo ona już nie chodzi ale zawsze było jak mi babcia dała jakąś kasę to było "tylko nikomu nie mów"

Dziewczyny wiem ze taki temat już był ale jak wiecie nie dawno skarżyłam się że rodzice nie chcą nawet słyszeć o wyborze alkoholi "bo jest czas!" no i nagle ich oświeciło że czasu nie ma i ze wino jest drogie i w ogóle stąd moje pytanie jakie wina polecacie najlepiej takie mniej znane dobre i tanie intreresują mnie wszystkie rodzaje bo wino ma być na stoliku z różnymi alkoholami a nie do kolacji czy też obiadu.
Stary 2014-05-04, 23:42   #1979
anka1897
Wtajemniczenie

Dziewczyny jestem załamana - moja MUA dodala na facebooka zdjęcia nowych makijaży próbnych. Zupełnie nie podobają mi się, muszę szybko umówić sie na próbny żeby w razie potrzeby znalezc kogoś innego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 00:26   #1980
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Witam po majówce 15 stron do nadrobienia... uh...
przyznam się, że podczytywałam nieco na wyjeździe, ale nie miałam czasu odpisać ktoś pisał tu o gipsówce- ostrzegam jest droga. Kupiłam na giełdzie 3 duże gałęzie- 15zł :/... a kupowałam tylko jako dodatek do goździków...

enzunio
Kapitalne te literki aż zaczynam żałować, że nie mam...

gronek
jeszcze raz wszystkiego dobrego Żono!

exist_
u ciekawe jeszcze się z tym nie spotkałam. Nas pytali co chcemy, czy prezenty czy kasę.

Elrosa
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło postaw się w sytuacji cioci- ja bym chyba nie chciała by zepsuł komuś wesele, ale przecież myślą będą przy Was . U mnie też chrzestnego nie będzie.

kiss12550
zdróweczka

Zadumana
Już coraz bliżej! też zaczynam się stresować! Będzie wszystko dobrze . Przejrzyj sobie na spokojnie wypisz czy masz wszystko o niczym nie zapomnisz!

pysia1987
podoba mi się bukiet

activelifestyle
Głowa do góry. Nie rozumiem zupełnie zachowania babci. Dobra- szafa jeszcze jakoś zrozumiem, ale żeby o slubie cicho sza? Dzwine... no ale... znam to skąś...Pamiętam to jak dziś: siedzielismy z tż u moich dziadków i on się uparł żebym babci powiedziała, że mamy datę w kościele już. Wiedziałam, że to nie jest dobry pomysł, ale tż chciał to jej powiedziałam. Wiesz co babcia mi odpowiedziała? "jak zobaczę na papierze to uwierze". Tż strasznie się zdenerwował, mnie było przed nim wstyd cóż... Osoby starsze są DZIWNE. Mają jakiś swój własny świat... Z Tobą jest wszystko w porządku

Witam nowe PM

adziia13
Zostało nam 12 dni!!!!

Podczytałam o tym, że rozdajecie zaproszenia (gratuluję ) i przypomniało mi się jak sami rozdawaliśmy i jaką miałam pewność, że tych, których zapraszam na pewno zobaczę tego dnia... i... przeliczyłam się. Zostały niecałe 2 tygodnie do ślubu. Z mojej rodziny przyjdzie 15 osób- tak, to nie jest żart. Jest mi bardzo przykro... wymówki? Najbardziej rozwaliły mnie takie typu: "mam zaległości na uczelni", "mam zjazd na uczelni", "nie mogę być na waszym ślubie" - bez podania powodu. Rozumiem, że wesele to wydatek itd. ale jeżeli jest czteroosobowa rodzina wypadałoby aby choć jedna z nich przyszła, a w efekcie nie przyjdzie nikt... Co mnie dodatkowo wkurzyło? Większość osób NIE ZADZWONIŁO do NAS a do naszych rodziców, choć na zaproszeniu były NASZE numery... Bardzo mi przykro... gdybym wiedziała, że tak będzie doprosiłabym jeszcze trochę znajomych... i tak ich będzie więcej od mojej rodziny bo ponad 20 osób. Niektóre wymówki znajomych były jeszcze lepsze bo "mam egzamin następnego dnia" i "wyrywam zęba w poniedziałek". Przepraszam, że się żalę... musiałam to wywalić z siebie... miałam się cieszyć a płakac mi się chcę na ten cały slub i wesele,że tak nas ludzie traktują...

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-05-05 o 00:32
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości