|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cześć dziewczyny. Majówka, majówka i po majówce...
![]() Mieliśmy dziś rozdać 5 zaproszeń, rozdaliśmy jedno a siedzieliśmy 3 godziny... Jak tak dalej pójdzie to nie damy rady do końca roku ich rozwieść. Czekam na relacje naszych żonek!! I witam nowe PM!
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
|
|
|
|
#1953 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wsparcie
Babcią się nie przejmuję, jest mi jedynie przykro... Jestem pierwszą córką jej ukochanego syna, która wychodzi za mąż i myślałam, że wykaże więcej entuzjazmu ale jak bym się przejmowała co ona mówi to by mnie tu z Wami nie było - chyba, że mają internet w zakładach zamkniętych ![]() oluska227887 - piękna suknia kiedy przymiarka? Ciekawa jestem jak w niej wyglądasz
|
|
|
|
#1954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam zdjęcie z dnia, kiedy ją zamówiłam- egzemplarz pokazowy leżał na mnie idealnie, tyle, że był ecru,a moja będzie biała jutro wrzucę tę fotkę, bo dziś nie mam do niej dostępu
|
|
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardorja my na pierwszy taniec będziemy mieć walca angielskiego jeśli się nauczymy
![]() Cytat:
enzunio gdzie kupiłaś literki? świetne są! exist_ o co chpdzi z tym dawaniem kasy podczas zapraszania? ja bym sie chyba spaliła ze wstydu, a TŻ by się nieźle wkurzył ... Cytat:
![]() niby proste, ale przez moje naleciałości z zumby nie ogarniałam ![]() pysia1987 też zauważyłam ,że bukiety zimowe są rewelacyjne ![]() anka1897 zmotywowałaś mnie definitywnie! mam w domu pełno takich drewnianych pudeł różnej wielkości, dorobić tylko napisy i będzie super oluska227887 witaj! widzę, że mieszkasz koło mojego rodzinnego miasta, jaka to miejscowość?
|
|
#1956 |
|
Raczkowanie
|
mojakaren Piwniczna
|
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daje nam to tylko jego rodzina, jedna ciocia to nazwała plackowe - że niby na placki/ciasta? Ogólnie jak dali wprost i otwarcie te pieniądze to już spoko, muszą to niech dają (jakbym była bardziej wyszczekana - a i tak dość jestem - to bym mówiła że to poprosimy zbiorczo w kopercie). Ale jego ciotka i babcia wczoraj to przegięły w tym potajemnym wciskaniu mu tych pieniędzy... Czyli co, w dniu ślubu koperta też będzie dla niego i wcisną mu ją jak zniknę w toalecie?? Czy mnie spacyfikują jakoś żebym tylko nie widziała że ciocia wręcza kopertę? ![]() Rodzice się napalili na prośbę o wino lub książkę - ja od mojej mamy mam dostać wybraną przez siebie książkę/album, a TŻ od mojego taty jakiś pyszny alkohol. Super sprawa
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Active- tak jak dziewczyny mówią babcią się nie przejmuj , to starsza osoba w swoim wieku to normalne że ma różne dziwactwa
![]() Oluska - witaj Dziewczyny a ja mam problem, moja bliska koleżanka jest ze swoim chłopakiem chyba z 7 czy 8 lat (łącznie z kilkoma przerwami),jej faceta znam zresztą lubię , a ona niedawno podczas rozmowy o zaproszeniach poprosiła mnie żebym wpisała ją z osobą towarzyszącą bo w rodzinie jej faceta wszyscy zawsze tak ja wpisują mimo tego że ją dobrze znają a oni są razem już długo no i za każdym razem jest jej przykro a jej facet uważa że to nic takiego no i ona chciałaby żeby on zobaczył jak to fajnie. I szczerze mówiąc nie wiem co zrobić z jednej strony wiadomo bliższa jest mi koleżanka no ale z drugiej czuję ze będzie mi głupio wobec jej faceta, co byście zrobiły gdyby ktoś Was o coś takiego poprosił? |
|
|
|
#1959 |
|
Raczkowanie
|
Serdeczne gratulacje dla nowych żonek.
Dziękuję za miłe słowa na temat jeżyka, przekazałam mu. ![]() Obejrzałam foty zwierzaków, wszystkie macie cudnych czworonożnych przyjaciół. ![]() Lusiija Bardzo ładny welon. ![]() bardorja Gratuluję świetnych efektów diety. Siłownia jest super, ja też chodzę, a raczej chadzam - ostatnio nie miałam czasu. Muszę się zmobilizować. Podziwiam wytrwałość jadłospisową. ![]() Co do pierwszego tańca, chcemy go zrobić na wesoło. Może wymyślimy sobie sami jakiś układ, ale coś prostego, żeby mnie nie przerosło. ![]() oluska Witaj. pysia1987 Świetny ten bukiet zimowy, też pożałowałam. Chociaż jeszcze nie ogarniam dobrze tematu i nie wiem co może być, a co nie może być w moim wrześniowym bukiecie.
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
kiss12550 na Twoim miejscu porozmawiałabym z koleżanką i powiedziała, że będzie to dla mnie niezręczna i nieprzyjemna sytuacja. Poza tym, przecież koleżanka nie ma wpływu na rodzinę swojego faceta, a on też może nie chciał bezpośrednio mówić komuś ze swojej rodziny "napisz w zaproszeniu tak i tak". Moim zdaniem koleżanka troszkę przesadza
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- zły jeż dziękuję Dziewczyny, wybrałyście już utwór na pierwszy taniec? Bo nam się koncepcje co 5 minut zmieniają
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marlenqa22 jakie to wzruszajace!! Moja mama mi mówi, że się cieszy! O jedną mniej xD oczywiście żartuje :PP zly jeż dziękuję!!
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
mala_czarna, dzięki!
Atomoowka, fajny panieński ![]() Z suknią Cię przebiję, 700 stówek, też nówka ![]() Magheru, ładne zaproszenia ![]() marlenqa22, nie przejmuj się, tak już jest Dotka90, śliczne zaproszenia! Też już kilka rozdaliśmy. mama_2010, oluska227887, witajcie! cornflower_girl, jestem ciekawa efektu i też się trochę boję, że Pani zdjęła mi zły rozmiar. Zaręczynowy mam 8, a ona mi 8.5 ... Zaufałam jej i mam nadzieję, że źle nie wyjdę![]() say-hello, piękne podwiązki! Nawet nie przyszło mi do głowy, że mogą być inne niż tradycyjne TysiaBB1989, współczuję. Moja Babcia to dziarska kobieta, chodzi sama itd., ale powinna mieć wszczepiony rozrusznik (ostatnio była, ale sie nie zakwalifikowała), a w jej wieku to już większe ryzyko. KaEs, też fajne podwiązki allegro to jednak dobra rzecz ![]() iliy, wrzosowy - piękny ładne zaproszeniaLusiija, i gdzie był welon? Spisaliśmy protokół, czeka nas jeszcze jedna wizyta u księdza - dowiezienie dokumentów. Nie wiem jak to załatwimy. Wikarego nie będzie na naszym ślubie, więc zostaje proboszcz:/ W tym tygodniu powinny być już obrączki! Rozdaliśmy większość zaproszeń z mojej strony, było czasem dziwnie. Trochę nawet smutno, miałam nadzieję, że ludzie bardziej się ucieszą. Pytam TŻ ile kopert bąbelkowych mam kupić: z 10. Ale do kogo? Myślałam, że ze 3, a on wylicza To całkiem wielu osób zobaczę dopiero na ślubie.Jest problem z noclegiem. W internacie możemy mieć 60 miejsc, max. 70 - ale nic nie wiadomo. Na sali miało być ok. 30, ale teraz możemy być pewni tylko pokoju dla Młodej Pary. Nie mam pojęcia co dalej. |
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU Na pierwszej indywidualnej lekcji Tż mi powiedział, że mu się piosenka nie podoba i woli do tej co ćwiczymy... A jak się go wcześniej pytałam to mało go to interesowało!!!! W sumie stanęło na: https://www.youtube.com/watch?v=AMD2TwRvuoU cude -u rodziców został
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-05-04 o 21:50 |
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam w Photoshopie, ale można w Corelu, Illustratorze, Indesign - w każdym programie graficznym. Piórka rysowałam sama (na potrzeby zaproszeń), zeskanowałam i wrzuciłam do programu. Reszta to czcionki
Cytat:
Cytat:
|
|
#1965 |
|
Raczkowanie
|
Lusiija żeby tylko po ślubie mój B. nie stwierdził, że ode mnie też będzie opłaty pobierał za masaże :P :P
u nas w tej chwili: https://www.youtube.com/watch?v=foyH-TEs9D0 chcemy tańczyć rumbę i cha-cha. Ale znając życie za tydzień koncepcja się zmieni ![]() A "Kiss from a rose" uwielbiam ![]() say-hello pierwszy raz słyszę tę piosenkę- piękna!
Edytowane przez oluska227887 Czas edycji: 2014-05-04 o 22:02 |
|
|
|
#1966 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się witam po długim weekendzie, dzisiaj na szczęście wracaliśmy rano i szybciutko
Mam nadzieję, że mimo szalonego czasu, jaki mi się teraz zaczyna, będę miała głowę do ślubnych spraw ![]() Exist, to plackowe strasznie dziwne! Ja pierwszy raz o czymś takim w ogóle słyszę, wow! Ale też bym wolała zbiorczo do koperty niż tak po stóweczce, bo wtedy się rozchodzi nie wiadomo na co... Cytat:
![]() Co do babci - strasznie dziwnie, no ale chyba nic na to nie poradzisz... jakoś się jej tak uwidziało, może ją tak wychowano, żeby takich rzeczy nie rozpowiadać w ramach "zapeszania"... za to wiem, że to musi być bardzo niezręczne, szczególnie w sytuacji takiej jak ten zakup szafy... no i co innego jednak jak rodzina się chwali Twoim ślubem, a co innego jak kryje to jak największą tajemnicę. Cytat:
Suknia piękna, a co do Was - brzmicie na bardzo pozytywną, "pedagogiczną" parę Cytat:
Syndrom pustego gniazdka, ech... ja sama to mocno przeżywałam, mimo, że mieszkam tylko na piętrze rodzinnego domu Moi rodzice też przeżywali, ale cóż, taka kolej losu... ...a jutro poniedziałek |
|||
|
|
|
#1967 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Przez majówkę leniłam się z TŻ i znajomymi na mazurach a Wy tu 60 stron napisałyście ![]() Wszystkiego nie nadrobię, jednak gratuluję rozdanych zaproszeń, zakupionych pudełek i widziałam także nowe relacje! Bomba ![]() U mnie z nowości ślubnych - podsłuchałam, że kumple TŻ chcą mu zrobić 3 dniowy kawalerski - nic więcej w weekend się ślubnego nie wydarzyło ( no poza tym że mój tata wraz z kolegą planują jakieś niespodzianki, ale nic się nie dało od nich wyciągnąć więc czekam z niecierpliwością co wymyślili) Jutro postaram pochwalić się dołem bielizny ślubnej jak nie zapomnę pstryknąć fotki u rodziców ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#1968 |
|
BAN stały
|
mojakaren na allegro
Le_lena mój Tż też będzie miał 3-dniowy kawalerski active według mnie to z babcią jest coś nie tak, ale wpływ pewnie na to ma jej wiek, starsi ludzie czasami robią różne dziwne rzeczy, nie martw się oluska witaj exist może po slubie będziesz już "swoja" i będziesz godna tych pieniędzy |
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
Anesthesia dzięki
co do trudnych "odejść z domu rodzinnego" - moja mama też to przeżywa, mimo, że tak jak Ty, "wyprowadzam się" tylko na piętro rodzice zawsze mocno przeżywają takie rzeczy
|
|
|
|
#1970 |
|
Zadomowienie
|
Active - tak jak pisały Dziewczyny, nie ma się co przejmować. Starsze osoby mają swoje dziwactwa, które wraz z wiekiem tylko nasilają się
U mnie osobą, która niewielu osobom mówiła o moim ślubie jest mój tata !! ale wiem, że on się cieszy, tylko ta uroczystość ma też dla niego przykry wymiar - odejdę z domu, a jestem jedynaczką Tata stara się zapewne nie myśleć o smutnych rzeczach, wiec wypiera z umysłu ślub. Jakoś się z tym pogodziłam, chociaż zdarzało mi się mu wypomnieć ![]() Marlenqa - u mnie jest to samo, rodzice przeżywają moje "odejście", tata mówi że "rodzina się sypie", chociaż przecież tak naprawdę powiększa się o mojego TŻ i jego bliskich Smutne to jest dlatego że i w moim sercu zasiewa nutkę melancholii, bardzo się cieszę ze ślubu i początku nowego życia, ale coś w pewnym wymiarze się jednak kończy ![]() Oluska - bardzo ładna suknia, bardzo w moim stylu (oczywiście mam kompletnie inną ). Zazdroszczę rumby i cha-cha, uwielbiam taniec towarzyski - ja i TŻ zabijamy się za to w tańcu i tratujemy przy zwykłym 2 na 1
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
exist_faktycznie dziwna sprawa z tą kasą...
super, więc tym bardziej witam sąsiadkę ![]() Cytat:
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chcecie tylko literki, to mogę w wolnej chwili się pobawić
ale na większe projekty nie mam czasu niestety
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
oluska227887 czesc, ja tez sie ujawnilam dopiero co
![]() activelifestyle babcia moze nie chce czegos zapeszac? tak kiedys chyba bylo wnioskuje po tym stwierdzeniu, ze dziecko bedzie dopiero jak sie urodzi a poza tym moj TZ bywa czasem podobny. Jak o czyms nie chce glosic to w dziwny acz podobny sposob odpwiada niczym nikomu nie chcial mowic do poki cos sie nie wydarzylo, rzadko ale bywalo tak kiedys. Dzis juz nie![]() kiss12550co do tego jak wpisac kolezanki faceta na zaproszeniu to wpisalabym imie i nazwisko. Mysle, ze jesli maja jakies zale miedzy soba to niech sami je zalatwaja, po co mieszac w to Ciebie? tak bym napisala i juz. Jak sie obrazi to wyciagniesz wnioski. Uwazam, ze nieslusznie tylko zrodzi w tobie pozniej poczucie winy nawet jesli tamtemu to "zwisnie" . A poza tym zaszkodzi sama sobie jak powie mu widzisz jak to milo? bo on sobie pomysli, ze uknula to i tyle bedzie warta. Dziecinada.Dzis rozdalismy tylko 2 zaproszenia. reszty nie bylo w domach, wracali z majowki jak TZ dzwonil. Jutro wiec ![]() No ale do rzeczy. Jedni mega pozytywnie, nawet jedna mowi zartem ironizujac "w ciazy jestes" a wiedza, ze nie ale to bylo zartobliwie, przesmiewczo, usmialismy sie i zrozumielismy od razu, bo tak czasami mowia, ze jak slub to ciaza pewnie trzymala to zaproszenie chyba z 10 minut i wpatrywala sie, obracala, czytala sobie potwierdzili, i drudzy tez.Tylko druga znajoma nie wiem skad, wziela i sie uparla, ze w remizie wesele robimy bez urazy dla dziewczyn robiacyh w rezmizach. Nic mi do tego ale powiedzialam jej ze duzo przygotowuje sama z mama, i jak to bedzie wygladac opowiadam a ona na to "no to w remizie? tak sie kiedys w remizach robilo, ze bylo duzo na glowie" i sie zagadalam pozniej z innymi nie dokonczylam. No i niech zaraz rozniesie nowine mi jest troche glupio, bo to dom weselny. Nie mam nic do remiz przypominam![]() dziewczyny wiem, ze temat byl poruszany ale gdybyscie mialy ochote jeszcze raz jakie obraczki macie? Znaczy jaka proba zlota. Edytowane przez mama_2010 Czas edycji: 2014-05-04 o 22:59 |
|
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1975 |
|
BAN stały
|
mama 585
wybrałam utwory ze skrzypaczką |
|
|
|
#1976 |
|
Raczkowanie
|
Mama, też mam obrączki próby 585
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1977 |
|
Rozeznanie
|
Mama my mamy probe 725.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
activelifestyle- Babcie już takie są w pewnym wieku np moja czyni konspiracje ze wszystkiego przed moją mama swoją synową lub dziadkiem niby sie dobrze dogadują itd mama sie opiekuje babcia bo ona już nie chodzi ale zawsze było jak mi babcia dała jakąś kasę to było "tylko nikomu nie mów"
![]() Dziewczyny wiem ze taki temat już był ale jak wiecie nie dawno skarżyłam się że rodzice nie chcą nawet słyszeć o wyborze alkoholi "bo jest czas!" no i nagle ich oświeciło że czasu nie ma i ze wino jest drogie i w ogóle stąd moje pytanie jakie wina polecacie najlepiej takie mniej znane dobre i tanie intreresują mnie wszystkie rodzaje bo wino ma być na stoliku z różnymi alkoholami a nie do kolacji czy też obiadu.
|
|
#1979 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem załamana - moja MUA dodala na facebooka zdjęcia nowych makijaży próbnych. Zupełnie nie podobają mi się, muszę szybko umówić sie na próbny żeby w razie potrzeby znalezc kogoś innego
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po majówce
15 stron do nadrobienia... uh...przyznam się, że podczytywałam nieco na wyjeździe, ale nie miałam czasu odpisać ktoś pisał tu o gipsówce- ostrzegam jest droga. Kupiłam na giełdzie 3 duże gałęzie- 15zł :/... a kupowałam tylko jako dodatek do goździków...enzunio Kapitalne te literki aż zaczynam żałować, że nie mam...gronek jeszcze raz wszystkiego dobrego Żono! ![]() exist_ u ciekawe jeszcze się z tym nie spotkałam. Nas pytali co chcemy, czy prezenty czy kasę.Elrosa Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło postaw się w sytuacji cioci- ja bym chyba nie chciała by zepsuł komuś wesele, ale przecież myślą będą przy Was kiss12550 zdróweczka Zadumana Już coraz bliżej! też zaczynam się stresować! Będzie wszystko dobrze o niczym nie zapomnisz!pysia1987 podoba mi się bukiet activelifestyle Głowa do góry. Nie rozumiem zupełnie zachowania babci. Dobra- szafa jeszcze jakoś zrozumiem, ale żeby o slubie cicho sza? Dzwine... no ale... znam to skąś...Pamiętam to jak dziś: siedzielismy z tż u moich dziadków i on się uparł żebym babci powiedziała, że mamy datę w kościele już. Wiedziałam, że to nie jest dobry pomysł, ale tż chciał to jej powiedziałam. Wiesz co babcia mi odpowiedziała? "jak zobaczę na papierze to uwierze". Tż strasznie się zdenerwował, mnie było przed nim wstyd cóż... Osoby starsze są DZIWNE. Mają jakiś swój własny świat... Z Tobą jest wszystko w porządku Witam nowe PM ![]() adziia13 Zostało nam 12 dni!!!! ![]() Podczytałam o tym, że rozdajecie zaproszenia (gratuluję ) i przypomniało mi się jak sami rozdawaliśmy i jaką miałam pewność, że tych, których zapraszam na pewno zobaczę tego dnia... i... przeliczyłam się. Zostały niecałe 2 tygodnie do ślubu. Z mojej rodziny przyjdzie 15 osób- tak, to nie jest żart. Jest mi bardzo przykro... wymówki? Najbardziej rozwaliły mnie takie typu: "mam zaległości na uczelni", "mam zjazd na uczelni", "nie mogę być na waszym ślubie" - bez podania powodu. Rozumiem, że wesele to wydatek itd. ale jeżeli jest czteroosobowa rodzina wypadałoby aby choć jedna z nich przyszła, a w efekcie nie przyjdzie nikt... Co mnie dodatkowo wkurzyło? Większość osób NIE ZADZWONIŁO do NAS a do naszych rodziców, choć na zaproszeniu były NASZE numery... Bardzo mi przykro... gdybym wiedziała, że tak będzie doprosiłabym jeszcze trochę znajomych... i tak ich będzie więcej od mojej rodziny bo ponad 20 osób. Niektóre wymówki znajomych były jeszcze lepsze bo "mam egzamin następnego dnia" i "wyrywam zęba w poniedziałek". Przepraszam, że się żalę... musiałam to wywalić z siebie... miałam się cieszyć a płakac mi się chcę na ten cały slub i wesele,że tak nas ludzie traktują...
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-05-05 o 00:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

Babcią się nie przejmuję, jest mi jedynie przykro... Jestem pierwszą córką jej ukochanego syna, która wychodzi za mąż i myślałam, że wykaże więcej entuzjazmu
ale jak bym się przejmowała co ona mówi to by mnie tu z Wami nie było - chyba, że mają internet w zakładach zamkniętych 
kiedy przymiarka? Ciekawa jestem jak w niej wyglądasz

Daje nam to tylko jego rodzina, jedna ciocia to nazwała plackowe - że niby na placki/ciasta? 

Podziwiam wytrwałość jadłospisową. 
To całkiem wielu osób zobaczę dopiero na ślubie.
tak bym napisala i juz. Jak sie obrazi to wyciagniesz wnioski. Uwazam, ze nieslusznie tylko zrodzi w tobie pozniej poczucie winy nawet jesli tamtemu to "zwisnie" .