|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 7,14% |
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
0 | 0% |
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
5 | 17,86% |
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
13 | 46,43% |
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
0 | 0% |
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
2 | 7,14% |
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
6 | 21,43% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Hej
![]() Zdycham dalej. Na szczęście Ola w nocy nie jadła, bo chyba bym się nie zwlokłą z łóżka, a teraz jej tłumaczę, że musi być dzisiaj samodzielna, bo mamusia ledwo żyje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super, że schodzi ![]() To ja dziękuję za taką urodę...
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Wczoraj miałam ciężki dzień. Adaś wył i tylko pół godziny spał przez cały dzień. Sama z nim byłam. Jak mówię, że ma guzy, nie umiem upilnować. Wkurza mnie hasło: musisz pilnować. Mam przez 10 godzin nic nie jeść, nic nie pić, pampersa założyć, dziecko nie kąpać (wodę trzeba nalać).
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana jak zwykle po okropnej nocce, ale humor mi się poprawił, gdy stanęłam na wagę
![]() ![]()
#634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#635 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Matal aha, to ja tylko wymiotowałam
![]() ![]()
#638 |
Zakorzenienie
|
#639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#640 | ||
Zadomowienie
|
witam się po masakrycznej nocce. Spałam w sumie może z 3 godziny
![]() Szymek miał zatkany nos i nie mógł oddychać, chyba tż go zaraził, bo chory ![]() Cytat:
![]() a na brzuchu leży czy też nie bardzo? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Spałam dzisiejszej nocy ze 3h, młody nam urządził jesień średniowiecza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A odnośnie obiadków to jest mały postęp ![]() ![]() ![]() ![]() Moja siostra za chwilę zaczyna maturę ![]() ![]() Teraz ponadrabiam, wybaczcie że wyciągam starocie, ale lubię wszystko przeczytać i się odnieść do wszystkiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem co to za kwiatki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co z Zuzą, że taka temperatura? zdrówka dla niej ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że mimo pogody urodzinki udane, ja bym grilla nie odpuściła ![]() rok temu 1 maja robiliśmy Dawidowi urodziny, też uparłam się na grilla, a było mega zimno i deszczyk siąpił ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a Tobie życzę zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dodam, że ja mam zbliżony problem, w szkole zawsze tak było, że jak coś nauczyciel dyktował i był wyraz z h lub f, to ja się musiałam dosłownie ułamek sekundy zastanowić, która to litera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po dłuuugim weekendzie.
Mąż wrócił do pracy, a tak dobrze było go mieć ponad tydzien w domu... Dziś nasza druga rocznica ślubu ![]() My już zdrowi, ale Zuzia niestety nadal ma katarek ![]() W ogóle bardzo się rozgadała ostatnio. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję Wam spadków wagi, ja się nie mogę zabrać za dietę czy ćwiczenia (na te nie mam warunków lokalowych ![]() Rusałko, pytałaś o ubranka Tchibo. Zuzia dostala w prezencie dres i komplet body. Dres jeszcze czeka na swoją kolej a body nosimy już jakieś 2 miesiące. Rozmiar 74-80. Myślę, że trochę je jeszcze ponosi, bo nie rośnie teraz jakoś bardzo szybko, ale wzrostu de facto ma jakieś 70 cm. Jakbym miała teraz kupować to już większy rozmiar... Fajnie wyglądają na brzuszku, bo są takie "szczupłe" a nie takie wory jak niektóre. Jakościowo są rewelacyjne! Nie rozciągają się, nie wypychają, nie gniotą! Nawet bez prasowania są fajne, mięciutkie i gładkie. Warte swojej ceny.
#644 | ||||
Rozeznanie
|
![]() witam sie poweekendowo. bylam caly czas na biezaco, ale nie mialam jakos mocy pisac. w ogole jakas taka bezsilnosc i dol mnie ogarnal ![]() ah ladnie zaczelam tydzien :/ nawet slonce nie poprawia mi humoru. Jakub dal mi dzis w nocy popalic ![]() pobudke zapewnil mi juz o 6.20 i pomimo, ze tz zabral go do innego pomieszczenia, to tak glosno wolal baba, mama, tata, ze nie udalo mi sie juz usnac ![]() Zalegle i spoznione ale bardzo szczere zyczenia dla Emilki i Helenki ![]() Cytat:
![]() ![]() a waga ladna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko ja troche mam wiecej 178cm, bo doczytalam, ze Ty masz 173? i cale zycie bylam zakompleksiona z tego powodu. ciagle bylam najwyzsza. najgorzej bylo w szkole, gdzie nawet chlopaki byli nizsi ![]() ale jakies dwa lata temu stwierdzilam, ze wale to i kupilam sobie buty na 8cm obcasach i zaczelam bardzo czesto takie nosic. jestem wtedy wyzsza niz tz, bo on ma 184cm, ale wcale mi to juz nie przeszkadza. wazne, zebym sie dobrze czula ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale zapewne kazde dziecko jest inne. zobaczymy, jak to bedzie u nas, ale cos mi sie wydaje, ze moj Jakub jest zywszy niz moj siostrzeniec, wiec moze byc wesolo ![]() Cytat:
![]() ![]() super, ze jestes z niego dumna i ze tak wspaniale potrafi sie zachowywac ![]() ![]() ![]() nam we wrzesniu minie okragle 10 lat razem ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie troche gorzej, bo pojadlam wczoraj ciasta na imieninach u mojej siostry, ale nie poddaje sie ![]() dlatego tez wiem, ze nie wytrwalabym na zadnej diecie, gdzie nie moge czegos zjesc, bo szybko bym ja zarzucila. wole wyeliminowac rzeczy bardziej tuczace, jesc mniej i zdrowo i wiem, ze to tez poskutkuje. zwlaszcza, ze zdarzaja mi sie raz na jakis czas grzeszki ![]() no nic maly spi, ja ide sie ogarniac i moze wyskocze do netto te pampki kupic. do pozniej ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- doczytalam, ze nie tylko ja mialam nieprzespana nocke, wiec lacze sie w bolu ![]() Kasiuni_a ![]() Teacherka zdrowka dla Zuzinki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Współczuję nieprzespanych nocek, u nas dziś wyjątkowo dobrze, ale nie zazdrośćcie, bo przez ostatni tydzień była masakra, dobrze, że Tż był w domu to bez wyrzutów sumienia pozwalałam mu pomagać w nocy (łącznie z usypianiem godzinnym po parę razy itd.)
A ta dobra nocka to sen od 20.30 do 23.15, 20 minut kp, sen do 4:30, kp i sen do 7! ![]() ![]()
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój ostatnio miał falstart i sie obudził o 4:30 i tak do 5:15 mi śpiewał, ale na szczęście do 9 pospaliśmy jeszcze ![]() i piona z TZ... mój też po 2tygodniach tacierzyńskiego wrócił do pracy i teraz do września czekanie na kolejny urlop ![]()
![]() |
#648 | |||
Zadomowienie
|
hej, hej
witam się po nocy, ech ale mały zafundował mi rozrywkę 4 pobudki i wycie od 1.30 do 3 nie wiem co się dzieje, obstawiam ze bolał go brzuszek, tylko po czym ( kuź.a była wczoraj u mnie sis Tż czyżby coś mu dała?) dałam mu w końcu troszkę koperku włoskiego do picia uspokoił sie i zasnął spał do 6 miałam iść dzić do gin. a tu @, nie wiem co się dzieje rozregulował mi się okres nie moge się ogarnąć co , jak i kiedy, mam nadzieję ze to minie. a i u nas pogoda zapowiada się ładna , wreszcie słoneczko ale na razie zimno jest, ponoć ma być lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dużo zdrówka dla Julka ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#651 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() dziewczyny łączę się w bólu po nieprzespanej nocy ![]() jestem tylko w szoku, bo młody darł się ciągiem 1,5h a Dawid nawet się nie przebudził, tzn. Miłek go nigdy w nocy nie budzi, ale dziś to naprawde była straszna histeria, a on spał ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |||
Zadomowienie
|
o kurcze widzę że nie tylko ja miałam nockę do bani, ściskam was dziewczyny i
![]() ewcia dobroci dla Adiego, ale mieliście imprezkę, jak tam po? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z rzodkiewką to najczęściej robie o tej porze roku torebka ryżu ugotowanego (nie rozgotowanego!) odsączyć, ostudzić duuuży pęczek rzodkiewek 3 średnie kiszone ogórki 5 jaj na twardo duuuży pęczek szczypiorku 1x kukurydza z puszki sól, pieprz majonez, tę sałatkę robiłam u mamy , super smakuje a szczególnie teraz kiedy jest już świeża rzodkiewka i szczypiorek, polecam z tuńczykiem 1 puszka tuńczyka sałatkowego w sosie własnym (dobrze odsączyć) 1x kukurydza z puszki 1x groszek z puszki 4 x ogórek konserwowy 4 kawałki papryki konserwowej ( ja daję takie połówki) 8 jaj na twardo przepiórczych ( ale mogą być też kurze mniejsze) 100 g sera zołtego sól, pieprz majonez wszystko mieszam ze sobą oprócz jaj i sera, układam w miseczkach posypuję serem startym na grubych oczkach, na to układam połówki jaj tak po 4-6 połówek zalezy jakich jaj używam i jeszcze jedna ale tej jeszcze nie robiłam, spróbuję w sobotę z kuskusem 150 g kuskusu - zalać wrzątkiem przykryć talerzem, odstawić na 3 min aż wchłonie wodę 8-10 suszonych pomidorów 1 świezy średni ogórek 4 kawałki marynowanej papryki 2 łyżki zielonych oliwek pokrojonych w talarki 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka natki pietruszki łyżka oliwy, pieprz sól posiekac, doprawić, dodać oliwę o ile wszystkie sałatki,na które przepisy podałam wczoraj mozna robić dzień wcześniej, wtedy nawet lepiej smakują bo smaki sie przegryzą ( acha wszystkie te przepisy wypróbowałam) , to tą ostatnią to raczej trzeba by było robić max kilka godzin przed podaniem. Smacznego |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
papalinka powinnam wyrwac juz dawno ale ciaza pozniej kp i zwklekalam no to teraz mam za swoje
powolutku jakby dzisiaj lepiej musze wyleczyc ten stan zapalny i dopiero pojsc jaika brawo ![]() matal to musi byc fajne uczucie ze cie zapraszaja ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#654 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
nie raz i nie dwa mowilam mu o wszystkim co mnie boli, ale to nie wiele daje, on potrafi sie zmienic tylko na chwile, a pozniej znowu to samo... w sobote mielismy taka klotnie, ze sie spakowal, chcial sie wyprowadzic, ale kryzys juz zarzegnany i jest "dobrze"... Cytat:
dokladnie, kazdy mowi inaczej. Mi mowia, ze jestem szalona, ze chce zeby mloda byla bardziej aktywna i jeszcze bede plakac za tym, ze potrafila caly dzien przelezec ![]() Cytat:
7 ![]() ![]() Cytat:
a mnie nie sluchaja... szczegolnie moja babcia, zawsze bierze i nosi mloda nawet jak ona grzecznie siedzi i sie bawi, a jak zwroce jej uwage to slysze tylko oj tam oj tam ![]() Cytat:
![]() ![]() moj po czterech dniach wolnych tez poszedl dzisiaj do pracy. Moze nam to dobrze zrobi, ze wreszcie troche odpoczynku od siebie... a teraz opowiem wam cos co przydazylo nam sie w nocy o malo co zawalu nie dostalam... z soboty na niedziele nie moglam zasnac, na zmiane bylo mi goraco i zimno, a gdy w koncu udalo mi sie przymkanac oko obudzilo mnie dvd, zalaczylo sie samo i zaczelo mega glosno szumiec na caly blok ! nie moglismy go wylaczyc, tz mnie nastraszyl, ze duchy wiec ja schowalam sie pod koldre ( ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |||||||
Zakorzenienie
|
Czeeść.
Młoda śpi, w końcu chwila dla siebie... co do tego raczkowania to doktorka,która była u nas na tej wizycie mówiła,że są dwie szkoły-jedni uważają,że jednak najlepiej jak dziecko najpierw raczkuje, a drudzy,że nie jest to konieczne o ile do wszystkiego dochodzi samo.Czyli jak moja już stoi no to czasu nie zawrócę,ważne,że sama się tego nauczyła. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nooo dzieci tak rosną szybko...aczkolwiek moja taką uroczystość będzie miała dopiero w wieku 15 lat-Konfirmację. Tak się zastanawiałam-większość dzieci tutaj to albo chrzczone w wierze katolickiej, albo nie chrzczone. A jest któreś jeszcze w jakiejś innej wierze, czy moja rodzynek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]() wszystko co dobre szybko się kończy. mi też smutno,że już po wyjeździe... Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawoooo!!! też powinnam się podietować, zwłaszcza po tym wyjeździe, jadłam takie rzeczy,że aż wstyd. gofry, naleśniki, białą czekoladę z Mount Blanc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.