|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Rybka kilka dni temu się odmeldowala, ze czyta ale nie ma czasy pisać i że postara się więcej. Pewnie jest w PL rozchwytywana ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Rozeznanie
|
Właśnie dorwałam centymetr...
111 cm na wysokości pępka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie... Zwyczajny spacer. Może ciut dłuższy ale z wieloma posiadòwkami na ławeczkach...
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
ja na szczęście nie mam cm w domu
![]() ale jestem po wizycie i mam 6 kg na plusie w 27 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie 96 cm ![]() specjalnie z łóżka wstałam, żeby sobie zmierzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tak się zestresowałam porodem i jego wizją, a raczej tym, że nie dostanę się do szpitala itp że odechciało mi się wszystkiego.
Nawet wafle w czekoladzie nie pomagają. |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Rozeznanie
|
Mi lekarz powiedział, że szału nie ma z wielkościa brzucha
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Wtajemniczenie
|
Irsin czemu masz się nie dostać?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
Aha jeszcze miałam napisać aga__cie
Ja na skurcze łydek brałam "magnez skurcz" z potasem i mi pomógł. Dipiero po fakcie skonsultowałam to z ginem ![]() Zszokowałaś mnie tymi wierszykami, kiedy Twoja córa zaczęła mówić? Moja zaczęła sie rozkręcać od 2-3 miesięcy (ma niecałe 2 latka), powtarza jak coś chcę, ale żeby to było mówienie wierszyka albo śpiewanie piosenki to bym nie powiedziała... ![]() ![]() ![]() Celebrinfea kurde no to naprawdę dziwne... "pilnujcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny" ![]() Ja w piątek idę na wizytę a w kolejny mam zamiar wyjechać na tydzień do rodziny na Pomorze (400km), jak tak czytam o waszych przypadkach, to wydaje mi się to niezbyt mądry pomysł... Byłam rano w lidlu, mam cały bagażnik pampersów... stwierdziłam, że przynajmniej potem będzie spokój, nie trzeba będzie przepłacać. W promocji sa od rozm. 2 jeśli na "promocyjnej półce" braknie, polecam udać się na półkę gdzie regularnie pieluchy występują.. tam jest ich pod dostatkiem (przynajmniej w lidlu, w którym byłam). Byłam też w Textilu i jestem... zażenowana... ale chłam ![]() ![]() ![]() Zaraz mąż mi przywiezie wyniki porannych badań, martwię się, bo siusiu zrobiłam przed 5 rano, postawiłam kubeczek przy drzwiach balkonowych (bo tam zimno) i kiedy wyjeżdżałam, było przed 8 to te siuśki wyglądały koszmarnie, zupełnie mętne, kolor jakiś fatalny... normalnie się przeraziłam... babeczka w labku mówiła że tak się zdarza jeśli ciepły mocz włoży się do zimnego miejsca, że wytrąca sie mocznik... ciekawa jestem jaki będzie wynik ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Co do cm, ja wolę się nie mierzyć... mniej wiedzieć dłużej żyć ![]() Co do usg to ja chodze na nfz i mam robione prawie na każdej wizycie, do tej pory chodząc co 3 tygodnie nie miałam rozbionego chyba tylko raz, może dwa... ale wtedy zamiast tego gin podłuchiwał tętna malucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Rozeznanie
|
Takie mam jeszcze pytanie. Od dwóch dni kłuje mnie pod żebrami z prawej strony. Ból taki trochę jak kolka. Czy to możliwe, że w tym miejscu dziecko wepchnęło jakąś część swojego ciała i dlatego mnie tak uwiera? Czy to raczej coś innego
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam o rzeczach na wyjście akurat, teraz nie będzie z tym problemu, bo latem body + pajacyk raczej wystarczy, a poprzednio połowa zimy, więc kilka warstw + kombinezon i koc na wierzch. Cytat:
![]() Jeśli będę miała mieć przypadkiem cc, to też wolałabym swojego lekarza, choć wtedy musiałoby to być w szpitalu oddalonym o ok. 50 km co mi się nie uśmiecha :/ Spokojnie, widocznie taki masz kształt brzucha. Ja mam 89 cm, ostatnio jak mierzyłam, to było 90, ale ewidentnie brzucho zmienił kształt i zaczyna się "podciągać"do góry ![]() --------- Mąż zabrał synka do prababci, to mam godzinkę dla siebie, a potem idziemy do piaskownicy z koleżanką i jej córą. Chłopdno trochę, ale najwyżej posiedzimy trochę i wejdziemy do domu na kawkę. Mała mi tak rusza kończynami, że tablet co chwilę robi falę ![]()
![]() |
#1126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My już w 31 tygodniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
debesciara wydaje mi się, że córa ma jeszcze czas żeby się rozkręcić z mówieniem
![]() mój kuzyn jak był mały to miał 4 lata jak zaczął ładnie mówić zdaniami a tak to było: "Kuba jeść, kuba pić" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Raczkowanie
|
Mamusie, czy którąś z Was nawiedziła kontrola z zusu w czasie ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za 2 dni zaczynam 33 tc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=svelta;46310343]Takie mam jeszcze pytanie. Od dwóch dni kłuje mnie pod żebrami z prawej strony. Ból taki trochę jak kolka. Czy to możliwe, że w tym miejscu dziecko wepchnęło jakąś część swojego ciała i dlatego mnie tak uwiera? Czy to raczej coś innego[/QUOTE}
według położnej w szpitalu to ucisk malucha na wątrobę, jak to mi powiedziała, teraz już będzie co chwilę gdzieś uciskać bo szybko rośnie ![]() Karolinek chyba nie masz co się martwić kontrolą z zusu, do ciężarówek które leżały w szpitalu raczej nie przychodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
Svelta ja mam 106 , a dopiero zaczęłam 7 miesiąc
![]() ![]() Irsin ja przed zmianą gina miałam USG robione na każdej jednej wizycie, zawsze p.doktor mówiła, że trzeba podejrzeć najważniejsze - serduszko, nie dostawałam wtedy zdjęć. Zmieniłam gina i od marca miałam tylko połówkowe, a na każdej wizycie lekarz podsłuchuje serce i ja przy okazji je słyszę. A czy USG może być robione co chwilę - no tutaj zdania są podzielone, na tę chwilę widzę, że nie jest to konieczne, ale różnie bywa ![]() Właśnie wróciłam z zakupów, pierwszy raz taka wytyrana, Pierwszy raz jest mi ciężko z moim brzuchem ehhhh i zaczynam żałować, że moja wyprawka nie jest jeszcze ruszona, chyba muszę włączyć syndrom wicia gniazda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Wam się cycki ruszyły - w jedną czy w drugą, nie ważne, jakiekolwiek zmiany widzicie. A u mnie ani widu ani słychu
![]() Wróciłam do domu, teraz dopiero o 19 wychodzę ![]()
![]() |
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() podczytuje sobie inne wątki ![]() a i zgooglowałam sobie jak wygląda czop śluzowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.