|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
dobrze, że będę miała się od jutra czym zająć - pranie, prasowanie, leżenie
|
|
|
|
|
#1112 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Rybka kilka dni temu się odmeldowala, ze czyta ale nie ma czasy pisać i że postara się więcej. Pewnie jest w PL rozchwytywana ![]() Cytat:
będzie dobrze, tylko głowa do góry ![]() Cytat:
fajna lekarka z takim podejściem, naprawdę a ja dodatkowo trzymam kciuki za ten 07.07 bo sama też celuje w ten termin ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dorwałam centymetr...
111 cm na wysokości pępka! |
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie... Zwyczajny spacer. Może ciut dłuższy ale z wieloma posiadòwkami na ławeczkach...
W piątek na wizycie wszystko ok, a niedziela taka niespodzianka.... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szczęście nie mam cm w domu
ale jestem po wizycie i mam 6 kg na plusie w 27 tyg. |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie 96 cm ![]() specjalnie z łóżka wstałam, żeby sobie zmierzyć |
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tak się zestresowałam porodem i jego wizją, a raczej tym, że nie dostanę się do szpitala itp że odechciało mi się wszystkiego.
Nawet wafle w czekoladzie nie pomagają. |
|
|
|
#1120 |
|
Rozeznanie
|
Mi lekarz powiedział, że szału nie ma z wielkościa brzucha
w szpitalu mi nie wierzyli ktory tydzien mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1121 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1122 |
|
Wtajemniczenie
|
Irsin czemu masz się nie dostać?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Aha jeszcze miałam napisać aga__cie
Ja na skurcze łydek brałam "magnez skurcz" z potasem i mi pomógł. Dipiero po fakcie skonsultowałam to z ginem ale powiedział, że dobrze zrobiłam... znaczy że wzięłam magnez na skurcze... nie kazał mi brać jakiegoś konkretnego, tylko magnez po prostu.Zszokowałaś mnie tymi wierszykami, kiedy Twoja córa zaczęła mówić? Moja zaczęła sie rozkręcać od 2-3 miesięcy (ma niecałe 2 latka), powtarza jak coś chcę, ale żeby to było mówienie wierszyka albo śpiewanie piosenki to bym nie powiedziała... Jedynie co to od jakiegoś czasu przeżegna się przed snem, z moją podpowiedzią i mówi "papa Boziu" Nie uczyłam jej nawet niczego więcej, bo wydawało mi się za wcześnie... ale może to kwestia "przysiądnięcia" z dzieckiem i przyłożenia się trochę... Napisz kiedy u Was córa zaczęła mówić "zdania" ![]() Celebrinfea kurde no to naprawdę dziwne... "pilnujcie się dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny" Ja w piątek idę na wizytę a w kolejny mam zamiar wyjechać na tydzień do rodziny na Pomorze (400km), jak tak czytam o waszych przypadkach, to wydaje mi się to niezbyt mądry pomysł... Byłam rano w lidlu, mam cały bagażnik pampersów... stwierdziłam, że przynajmniej potem będzie spokój, nie trzeba będzie przepłacać. W promocji sa od rozm. 2 jeśli na "promocyjnej półce" braknie, polecam udać się na półkę gdzie regularnie pieluchy występują.. tam jest ich pod dostatkiem (przynajmniej w lidlu, w którym byłam). Byłam też w Textilu i jestem... zażenowana... ale chłam i wcale nie w jakichś szałowych cenach... kupiłam małegmu jedne skarpetki i sobie zwiewne spodnie "alladyny", ale więcej tam moja noga nie postanie Koszule do karmienia były beznadziejne, a stosunek cena-jakość Zaraz mąż mi przywiezie wyniki porannych badań, martwię się, bo siusiu zrobiłam przed 5 rano, postawiłam kubeczek przy drzwiach balkonowych (bo tam zimno) i kiedy wyjeżdżałam, było przed 8 to te siuśki wyglądały koszmarnie, zupełnie mętne, kolor jakiś fatalny... normalnie się przeraziłam... babeczka w labku mówiła że tak się zdarza jeśli ciepły mocz włoży się do zimnego miejsca, że wytrąca sie mocznik... ciekawa jestem jaki będzie wynik ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Co do cm, ja wolę się nie mierzyć... mniej wiedzieć dłużej żyć ![]() Co do usg to ja chodze na nfz i mam robione prawie na każdej wizycie, do tej pory chodząc co 3 tygodnie nie miałam rozbionego chyba tylko raz, może dwa... ale wtedy zamiast tego gin podłuchiwał tętna malucha
|
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Takie mam jeszcze pytanie. Od dwóch dni kłuje mnie pod żebrami z prawej strony. Ból taki trochę jak kolka. Czy to możliwe, że w tym miejscu dziecko wepchnęło jakąś część swojego ciała i dlatego mnie tak uwiera? Czy to raczej coś innego
|
|
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam o rzeczach na wyjście akurat, teraz nie będzie z tym problemu, bo latem body + pajacyk raczej wystarczy, a poprzednio połowa zimy, więc kilka warstw + kombinezon i koc na wierzch. Cytat:
![]() Jeśli będę miała mieć przypadkiem cc, to też wolałabym swojego lekarza, choć wtedy musiałoby to być w szpitalu oddalonym o ok. 50 km co mi się nie uśmiecha :/ Spokojnie, widocznie taki masz kształt brzucha. Ja mam 89 cm, ostatnio jak mierzyłam, to było 90, ale ewidentnie brzucho zmienił kształt i zaczyna się "podciągać"do góry ![]() --------- Mąż zabrał synka do prababci, to mam godzinkę dla siebie, a potem idziemy do piaskownicy z koleżanką i jej córą. Chłopdno trochę, ale najwyżej posiedzimy trochę i wejdziemy do domu na kawkę. Mała mi tak rusza kończynami, że tablet co chwilę robi falę
|
|
#1126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale właśnie... na wysokości brzucha tylko 86 cm, a 11 kg na plusie... i gdzie to poszło? W My już w 31 tygodniu |
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara wydaje mi się, że córa ma jeszcze czas żeby się rozkręcić z mówieniem
mój kuzyn jak był mały to miał 4 lata jak zaczął ładnie mówić zdaniami a tak to było: "Kuba jeść, kuba pić" a moja siostrzenica natomiast, w wieku 2 lat mówiła zdaniami i to w dwóch językach
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1129 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie, czy którąś z Was nawiedziła kontrola z zusu w czasie ciąży?
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za 2 dni zaczynam 33 tc zaczynam coraz częściej myśleć o porodzie, ale też o niuni. zastanawiam sie jak wygląda, do kogo podobna, jak to będzie jak już przyjdzie na świat itp.
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=svelta;46310343]Takie mam jeszcze pytanie. Od dwóch dni kłuje mnie pod żebrami z prawej strony. Ból taki trochę jak kolka. Czy to możliwe, że w tym miejscu dziecko wepchnęło jakąś część swojego ciała i dlatego mnie tak uwiera? Czy to raczej coś innego[/QUOTE}
według położnej w szpitalu to ucisk malucha na wątrobę, jak to mi powiedziała, teraz już będzie co chwilę gdzieś uciskać bo szybko rośnie ![]() Karolinek chyba nie masz co się martwić kontrolą z zusu, do ciężarówek które leżały w szpitalu raczej nie przychodzą
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak po prostu czuję, że mała wsadziła nóżkę pod żebra, ale żadnych kolek nie czuję |
|
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Svelta ja mam 106 , a dopiero zaczęłam 7 miesiąc
Nie ma co się przejmować , ja zmierzyłam się z ciekawości, ważne jest samopoczucie a nie wymiary Irsin ja przed zmianą gina miałam USG robione na każdej jednej wizycie, zawsze p.doktor mówiła, że trzeba podejrzeć najważniejsze - serduszko, nie dostawałam wtedy zdjęć. Zmieniłam gina i od marca miałam tylko połówkowe, a na każdej wizycie lekarz podsłuchuje serce i ja przy okazji je słyszę. A czy USG może być robione co chwilę - no tutaj zdania są podzielone, na tę chwilę widzę, że nie jest to konieczne, ale różnie bywa ![]() Właśnie wróciłam z zakupów, pierwszy raz taka wytyrana, Pierwszy raz jest mi ciężko z moim brzuchem ehhhh i zaczynam żałować, że moja wyprawka nie jest jeszcze ruszona, chyba muszę włączyć syndrom wicia gniazda
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tż się cieszy, bo znowu mu się w ręce mieszczą nie wiem, czy to ze stresu czy jakaś reakcja na luteinę a może chudnę
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Wam się cycki ruszyły - w jedną czy w drugą, nie ważne, jakiekolwiek zmiany widzicie. A u mnie ani widu ani słychu
Wróciłam do domu, teraz dopiero o 19 wychodzę
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnych zbędnych wydatków ![]() podczytuje sobie inne wątki niektóre mamusie czerwcowe serio dopiero zaczynają wyprawkę, a my tak pędzimy hehea i zgooglowałam sobie jak wygląda czop śluzowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

dobrze, że będę miała się od jutra czym zająć - pranie, prasowanie, leżenie

będzie dobrze, tylko głowa do góry 
Jestem zadowolona
fajna lekarka z takim podejściem, naprawdę 
W piątek na wizycie wszystko ok, a niedziela taka niespodzianka....

ale powiedział, że dobrze zrobiłam... znaczy że wzięłam magnez na skurcze... nie kazał mi brać jakiegoś konkretnego, tylko magnez po prostu.
a może chudnę