|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() Ja też sama przypomniałam gin o tym badaniu. Ogólnie jak nie masz wyników GBS to traktują Cię profilaktycznie jako dodatnią i dają antybiotyk. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też bym się na pośladkowy poród sn nie decydowała.... ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Asia mój gin mi mówił że najlepiej podać antybiotyk przed odejściem wód płodowych, ale że nie zawsze jest to możliwe bo przecież pierwszym objawem porodu może być właśnie odejście wód niż skurcze. A jak skurcze zaczną się co 10min to już lepiej jechać do szpitala aby zdążyli podać antybiotyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
gdzies mi się obiło o uszy ze 4 h przed... ale może coś pogmatwałam... no bo jak to policzyć, za wróżbitów tam robią?
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale już byłam, i wzięłam sobie gigantyczna pake chrupek kukurydzianych ![]() fakt, ze na rowerze po tych wybojach nie jechałam, tylko po asfalcie, bo czułam, jak mi się siodełko wbija w (nie powiem co ![]() pochwalę się, jak mi teściowa wyjdzie z pokoju, bo siedzi i czyta gazety, a tu jeszcze taki wielki plik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko paczkę "1" bo całą ciąże miałam przeczucie, że dziecko będzie duże i może nawet będą mu za małe (na USG była wciąż 1,5 - 2 tygodnie większy), ale teraz zrobił się idealny więc może jednak tę paczkę wykorzystam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co u nas się dziś działo rano w Lidlu za tymi pieluchami?!?!
![]() ![]()
#3127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
moje skromne łupy w sh dla niuni
![]() ludzi było full, bo dziś dzień targowy wypadł, ale odzież taka sobie, teraz przywożą z Anglii, wczesniej z Niemiec i wydawało mi się, ze ładniejsze ciuchy były ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
a po ile te pieluchy w tym lidlu??
U mnie zielone '2' sa w regularnej cenie 38 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A łupy bardzo fajne, w szczególności pajac i sweterek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-05-05 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Wtajemniczenie
|
a mi się udało kupić ostatnią paczkę "2" w lidlu
![]() a ja nie mogę rodzić ani 1 czerwca ani 23-25 maja bo nie ma ani tż ani teściowej, która pracuje w szpitalu ![]() ciekawe tylko czy Majka posłucha... |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
Asia ja slyszałam o 2 godz ale na jakiej zasadzie to nie wiem :p
Seksta i bez wyniku traktuja jak pozytywny GBS szwagierce podali antybiotyk bo nie miala badania ![]() Zaraz mi łepetyne w kosmos wysadzi, mialam szybki i sprawny poród to teraz z zapalenia piersi umieram, tż na siłowni a starszak wymyśla i stoi w łóżku zamiast spać ![]()
#3134 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nadrobiłam tylko do połowy, bo pora karmienia się zbliża ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a odnośnie cukrów to przyznaję, czasem mi się zdarzy zapomnieć, albo "w gościach" jak jestem to też sobie odpuszczam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3136 |
Zadomowienie
|
kasian86 a te staniczkisy do karmienia kupowałaś jak na teraz, czy większe?
![]() Ja chyba kupię w H&m.. oglądałam dzisiaj i mi się podobają ![]() sylvunia widzę, że w zusie jak zwykle wrażliwi ![]() karolkya kciuki za męża ![]() Seksta powiem tż o Twoich kocykach, my mamy cztery i usłyszałam wczoraj pytanie: a po co tyle ![]() Ramona a jak się osiąga taki stan? z tym pół litra ![]() ![]() agaaga kurcze, ale rozważasz w ogóle ten poród pośladkowy? Cały czas trzymam kciuki za nietoperka!
#3137 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A trzy miesiące temu nie rozumiał, czego ja od niego chcę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Seksta matko po co Ci 8 kocyków? ![]() Pytam, bo ja na chwilę obecną mam dwa i trzeci jutro zamówię... Sądzę, że mi tyle wystarczy i jakby co to przed jesienią dokupię. Iemand a wąchałaś mopa tak jak Ilkas?? ![]() Lucynkaxd to chyba razem wizytujemy w czwartek. Ja też jestem mega ciekawa, czy jakiekolwiek oznaki nadchodzącego porodu się pojawią? Czuję się całkiem dobrze i nie mam przepowiadaczy ani nic, więc przeczuwam, że weźmie mnie z zaskoczenia ![]() agaaga w takim razie spróbuj z tymi ćwiczeniami na odwrócenie, żeby Hela może jednak sie odwróciła. Poza tym, masz bardzo fajnego, rzetelnego lekarza. Super, że liczy się z Twoim zdaniem i tak dobrze wszystko tłumaczy ![]() A ja się chwalę: dziś popołudniu zupełnie niechcący i totalnie przypadkowo zamówiliśmy wózek ![]() ![]() ![]() Mieliśmy jechać szukać tego Jedo w Legnicy, Lubinie lub Polkowicach ![]() Ponieważ do terminu porodu zostało 12 dni, wymyśliłam plan B. U nas w sklepie z wózkami jest Lupo Comfort, który świetnie mi się prowadził, ale kolory mi nie podeszły. Wymyśliłam, że tż go "zamaca" i potem sam pojedzie do sklepu i porówna z jedo. Wchodzimy dziś do sklepu z wózkami u nas a tam JEDO FYN MEMO stoi i się do mnie uśmiecha ![]() ![]() Fotelik będzie jeszcze w tym tygodniu ![]() ![]() Dalej się sama do siebie uśmiecham, jak o tym piszę ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-05 o 20:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zadomowienie
|
justiwi no to gratuluję zakupu!
![]()
#3139 |
Rozeznanie
|
Ramona śliczne ciuszki
![]() dziewczyny, ja przybieram na masie codziennie nowy kilogram... nie widać tego aż tak bardzo ale codzienne ważenie to potwierdza (dodam, że waga jest dobra) czy któreś z was miały zaleconą dietę, ze względu na wagę??? najpierw tłumaczyłam sobie, że to woda mi się gromadzi, ale teraz mam wątpliwości, dużo jem... poza tym już któryś raz mam dziwne odgłosy z brzucha tzn kiedy mała się gramoli i przeciąga coś mi strzela, jakby dziecko strzelało kostkami za pierwszym razem myślałam, że pękł mi pęcherz płodowy w wyniku tego, że dzidzia się aż tak ruszała (zawsze w miejscu gdzie ma rączki i stópki a podnosi te stópki do czółka- i wtedy tak mi strzela coś w dole brzucha) ale nic nie leciało, nie sączyło się |
![]() ![]() |
![]() |
#3140 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Najlepsze jest to, że do sklepu trafiliśmy przypadkiem, bo tz nie był w ogóle zachwycony pomysłem, by to on podjął decyzję w kwestii wózka ale super, że się zgodził i wyszło jak wyszło. Tak to byśmy znów zakup odłożyli o tydzień, bo tż jutro jedzie na tydzień na Śląsk w delegację a tak to zamówienie już się mieli w systemie ![]() A wy ile czkaliście na swój wózek? Bo łudzę się, że może nieco szybciej go dostarczą ![]() karlain nie pomogę z odgłosami Co do ilości pieluch, to mam 43 szt "1" pampersa i 30 szt "1" babydream z rossmanna, do tego 156 szt (mega paka) "2" dady i 96 szt "3" z pampersa i to tyle na razie.
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-05 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
omg to ja mam tylko 43 "1" pampersa :-D zobaczymy jaka sie Mala urodzi, na zas sie nie zabezpieczalam w temacie pieluszkowym.
#3145 |
Zakorzenienie
|
![]() Karlain mi tez pykalo jak mala pod zebrami sie krecila, mysle, ze nie masz sie czym martwic, co do wagi nie pomoge, ja mialam odwrotny problem, bo nie moglam przytyc Agaaga trzymam kciuki, zeby sie cora jeszcze obrocila ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2014-05-05 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, możliwe że zrobiłaś lepiej, bo jak widzisz, ja mam pieluszki trzech różnych firm i nie wiem, jak dziecięca ![]() ![]() Ja babydream kupiłam bez namysłu, bo kosztowały z kartą rossnę 9,99 za paczkę a dady były w cenie 50zł za 156 szt i żal było nie wziąć (właściwie to "teściowa" je nam kupiła). Dlatego np. teraz na tą promocję w lidlu, w ogóle się nie napalam. Poza tym, jak zaczną Wam się zwalać goście na oględziny to coraz częściej dzwonią i pytają co kupić, więc śmiało będziesz mogła powiedzieć :pieluszki takie a takie. My byliśmy rok temu w marcu u znajomej to powiedziała, że białe pampersy rozmiar 2 i już ![]() Muffinko to ile waży obecnie Twoja kruszynka?? Jak sobie radzicie? Monijaa wpisz mi proszę na pierwszej stronie chłopczyk/synek (jak wolisz) i co do ujednolicania czcionki, to jeszcze mamusie rozpakowane są wpisane część prosto, a część kursywą ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-05-05 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Rozeznanie
|
ooo czyli nie jestem jedyna...nie sądziłam, że będziecie wiedzieć o co mi chodzi
![]() ![]() hehehe ale szalejecie z tymi pieluchami, ja mam tylko te najmniejsze do szpitala duużą paczkę pampersów może też powinnam się wybrać po te promocje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam tam taki biały karmniczek z 25% rabatem i jestem zadowolona ze stosunku jakości do ceny
![]() Polecam zapisać siebie albo Tż do newslettera na stronie H&M, podaje się maila, na który następnego dnia przesyłają kupon -25% na jedną rzecz. Cytat:
![]() ![]() U mnie w lidlu całkiem spoko, pampy były, nawet późnym wieczorem, więc polowanie zakończone sukcesem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
Chansons kupilam jak na teraz, duzo wiecej tam nie upchne
![]() Agaaga kciuki za przewrotke malej, kiedys czytalam ze mozna sobie dzwoneczek zamontowac w okolicach szanownej, ze dziecko do tego dzwieku bedzie chcialo sie przekrecic ![]() Phdwao ja tez kupowalam dwa lata temu szary jedo fyn 4ds ![]() I Justiwi powiem Ci ze kolor sie super sprawdza, Hania moja to dziecko jesienne, wiec wiadomo jaka pogoda i nigdy nie bylo problemu ze chodzilam z uwalonym wozkiem ![]() ![]() Dobrej nocy dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
BAN stały
|
haha bardzo śmieszne
![]() ![]() ![]() Seksta , nie no coś Ty..to już sama końcówka więc nie przybierzesz nagle 5 kg ![]() ![]() ![]() Ja gbs też jeszcze nie mam. Dostałam przed długim weekendem zestwa i sama mam sobie pobrać...bo były wolne dni i on by nie mógł tego zostawić w loboratorium. No i chyba jutro sobie go zrobię i zawiozę próbkę, bo czasu coraz mniej..ale dziś nie dałam rady po tej koszmarnej nocy z Milą. Także koniecznie dopytaj swojego gina w czw ! Agaaga89 , oo super. Widzę, że na wizycie dostałaś bardzo szczegółowe info ![]() ![]() Nikii, aa no tak. Zapomniałam, żę jeszcze dodatkowo na środzie Ci zależy. No to nie masz wyjścia...musisz tego 7 ! ![]() Ramona, ![]() ![]() Carolyna, tak pytam o te cukry, bo u mnie właśnie bliżej porodu coś zaczęły szaleć ![]() ![]() Justiwi, oo no to gratuluję wyboru wózka ![]() Mycha, w którym w kocu szpitalu zdecydowałaś się rodzić? ![]() Ejjj oglądałyście już dziś GoT? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.