Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 17:26   #3121
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Myska0 ja przez całą ciążę nic a teraz wyszło że w moczu liczne szczawiany etc. Dostałam furaginum i mam pić conajmniej 2,5 litra płynów.
Nie łam się, gin coś zaradzi
Ja nie miałam jeszcze pobieranego gbs! Czy mam w czwartek na wizycie gwalcic gina o to? Co by się stało jak zacznę rodzic i w szpitalu nie pokaże wyniku? Zapobiegawczo podają anty?
Tylko, że ja wizytę mam 13-ego - jeśli do tego czasu nie urodzę No nic, może się skontaktuje jakoś z moją gin wcześniej.
Ja też sama przypomniałam gin o tym badaniu. Ogólnie jak nie masz wyników GBS to traktują Cię profilaktycznie jako dodatnią i dają antybiotyk.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Przepraszam, nawet nie nadrabiam, bo chciałam tylko na szybko napisać co po wizycie...

Tak jak myślałam: Hela jest dokładnie w takim samym położeniu jak 3 tygodnie temu, nic się nie zmieniło, ale z racji tego, że wszystko ładnie pozamykane doktor dał nam jeszcze jedną szansę do wizyty za 2 tygodnie. Mówiłam, że zależało mi na porodzie siłami natury i gin powiedział, że u drugoródki, która pierwszy poród miała sn istnieje możliwość urodzenia kolejnego dziecka ułożonego pośladkowo również drogami natury. Takowy poród jednak to poród patologiczny, który musi być inaczej prowadzony, kierowany, generalnie musiałabym się wcześniej położyć i tak do szpitala, żeby od pierwszego skurczu mieć kontrolę lekarza i położnych... Opowiedział mi wszystko o obydwóch możliwościach narodzenia dziecka ułożenia pośladkowego i do następnej wizyty mam się zastanowić, w razie jeżeli Mała się nie obróci na podstawie pomiarów i wagi pomoże mi podjąć decyzję
Dobrze, że masz jeszcze szanse Spokojnie, może jeszcze się obróci
Ja też bym się na pośladkowy poród sn nie decydowała....

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
dziewczyny, to skoro ten GBS mam dodatni, to znaczy że nie mam co siedzieć w domu do ostatniej chwili, żeby zdążyli mi podac ten antybiotyk 4h przed? zreszta....skad oni wiedza, ze jeszcze 4 h zostały....
A to trzeba 4 godziny przed porodem podać antybiotyk? O tym nie słyszałam.......

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 17:40   #3122
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Asia mój gin mi mówił że najlepiej podać antybiotyk przed odejściem wód płodowych, ale że nie zawsze jest to możliwe bo przecież pierwszym objawem porodu może być właśnie odejście wód niż skurcze. A jak skurcze zaczną się co 10min to już lepiej jechać do szpitala aby zdążyli podać antybiotyk.
Stary 2014-05-05, 17:40   #3123
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

A to trzeba 4 godziny przed porodem podać antybiotyk? O tym nie słyszałam.......
gdzies mi się obiło o uszy ze 4 h przed... ale może coś pogmatwałam... no bo jak to policzyć, za wróżbitów tam robią?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 17:46   #3124
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Rowerem? Ja bym się nie odważyła bo potem bym się nie ruszyła

Odpoczywaj, a po pomidory wyślij kogoś

Pochwal się co kupiłaś w sh

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie mam kogo wysłąć własnie

ale już byłam, i wzięłam sobie gigantyczna pake chrupek kukurydzianych

fakt, ze na rowerze po tych wybojach nie jechałam, tylko po asfalcie, bo czułam, jak mi się siodełko wbija w (nie powiem co)

pochwalę się, jak mi teściowa wyjdzie z pokoju, bo siedzi i czyta gazety, a tu jeszcze taki wielki plik
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 17:57   #3125
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
My mamy dwie paczki "1"
Dwie paczki "2" dady mega pak
I planujemy jeszcze kupić w lidlu 2 paczki"2"
Pojedyńczo nie kupię no tż nie pozwala

Ja mam tylko paczkę "1" bo całą ciąże miałam przeczucie, że dziecko będzie duże i może nawet będą mu za małe (na USG była wciąż 1,5 - 2 tygodnie większy), ale teraz zrobił się idealny więc może jednak tę paczkę wykorzystam . I wysłałam TŻ po "2" do Lidla, dzwonił przed chwilą, że tylko kartony puste zostały po pieluchach

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
zrobiłam shake czekoladowego ( czekoladowe lody z lidla zblenderowałam z mlekiem- lepszy niż w McDonaldsie ).
Ciekawe ile kg mam na plusie już, półtora tygodnia temu u gina było 7,2 a teraz ciągle jadłabym tylko słodycze :P
A ja nie mogę bo jestem chora
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 17:58   #3126
agaaga89
Zakorzenienie

Wiecie co u nas się dziś działo rano w Lidlu za tymi pieluchami?!?! Weszłam z Filipem tylko po bułki, ale tłok był taki, że wymiękłam a do kasy wąż ludzi z całymi pudłami w wózkach

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:00   #3127
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
I wysłałam TŻ po "2" do Lidla, dzwonił przed chwilą, że tylko kartony puste zostały po pieluchach
Ja jadę jutro i mam nadzieję, że jakieś dwie paczki się dla mnie znajdą

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 18:04   #3128
Ramona_85
Zakorzenienie

moje skromne łupy w sh dla niuni

ludzi było full, bo dziś dzień targowy wypadł, ale odzież taka sobie, teraz przywożą z Anglii, wczesniej z Niemiec i wydawało mi się, ze ładniejsze ciuchy były
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3123527.jpg (53,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3123525.jpg (65,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3123522.jpg (47,3 KB, 16 załadowań)
Stary 2014-05-05, 18:04   #3129
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Ja jadę jutro i mam nadzieję, że jakieś dwie paczki się dla mnie znajdą
Zapomniałam mu powiedzieć, żeby zapytał czy jutro dołożą nowe. Może rano wyślę mamę żeby sprawdził.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:05   #3130
Ramona_85
Zakorzenienie

a po ile te pieluchy w tym lidlu??
U mnie zielone '2' sa w regularnej cenie 38 zł
Stary 2014-05-05, 18:07   #3131
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
a po ile te pieluchy w tym lidlu??
U mnie zielone '2' sa w regularnej cenie 38 zł
29.99.

A łupy bardzo fajne, w szczególności pajac i sweterek

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-05-05 o 18:13
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 18:09   #3132
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

a mi się udało kupić ostatnią paczkę "2" w lidlu mam go pod nosem także może jeszcze będą w tym tygodniu, narazie mam jedną paczkę 108 sztuk i jedną 72 :P no i do szpitala "1"

a ja nie mogę rodzić ani 1 czerwca ani 23-25 maja bo nie ma ani tż ani teściowej, która pracuje w szpitalu
ciekawe tylko czy Majka posłucha...

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:32   #3133
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Asia ja slyszałam o 2 godz ale na jakiej zasadzie to nie wiem :p

Seksta i bez wyniku traktuja jak pozytywny GBS szwagierce podali antybiotyk bo nie miala badania

Zaraz mi łepetyne w kosmos wysadzi, mialam szybki i sprawny poród to teraz z zapalenia piersi umieram, tż na siłowni a starszak wymyśla i stoi w łóżku zamiast spać

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 18:59   #3134
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Nadrobiłam tylko do połowy, bo pora karmienia się zbliża

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
BEATUSIA, nie wiem jak wyglada sprawa u Ciebie czy juz probowalas tego, ale ja mialam identyko problem, mala nie spala, plakala, myslalam, ze glodna. wiesz co pomoglo, normalnie jak reka odjal? zawinelamja mega ciasno w pieluszke, potem w kocyk. jak nie moje dziecko normalnie, musze ja budzic na karmienia, bo taki spioch sie z niej zrobil.
Te wiązanie w pieluszkę było praktykowane przez położna w szpitalu... sama jak musiałam na siusiu to też tak wiązałam Amelcię przed oddaniem na przechowanie, by problemów nie robiła...

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Iga mnie obudziła przed 6 i idę zaraz odsypiać bo się bawi z dziadkami
wczoraj byliśmy u teściów i też trochę odpoczęłam

tak justiwi wiadomo co u Kasib
przekazuję tą radosną nowinę iż :
Oleńka Kasiabka jest już z nami ur. 03.05 o godz 15.10
Waży 3160g i ma 54cm

i kolejna radosna nowina od Justyny
Franuś Urodzil sie 4.05. o godz. 13.45, duży mały facet 4kg i 57cm
Poród zakończył sie cc, JUstyna napiszę więcej jak dojdzie do siebie.

gratulujemy dziewczyny !!!!!!!!!
Gratuluję dziewczyny i witam nowe maluszki

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
niki a tego twinpigs nie zamkneli czasem na jesien? cos było nie tak z pracodawca/właścicielem... chyba, ze juz wszystko gra....

witam
czuje sie koszmarnie na razie... te rece to juz standard, ale przeziebienie mnie wzielo, jestem niewyspana, niedobrze mi i najgorsze - wyskoczyla mi opryszczka na ustach... w czwartek wizyta. ciekawe czy gin znów bedzie mówił o rodzeniu w maseczce......
Dużo zdrówka bidulko

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Mamusie a powiedzcie mi rano przemywacie swoim Maluszkom buźke i smarujecie jakimś kremem ??
Ja przemywam samą wodą i wsio

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny..
Co prawda termin mam na koniec czerwca początek lipca

Ale chciałabym się was bardziej zaawansowanych podpytać,
Czy któraś mała problem z bólem spojenia łonowego, boli mnie jak się przekręcam czy wstaję, po schodach też ciężko wchodzić..
Zaczeło mi się to przed majówką i nie puszcza mimo leżenia..chociaż jak leże w jednej pozycji to też mni boli
A jak mały gdzieś tam kopie czy się wierci to taki ból jak by mi igły wbijali..
Czy gin coś doradził?

Gratulacje dla WSZYSTKICH nowych dzieciaczków i szczęśliwych mam
Pod koniec ciąży to normalne. Ale mnie zaczęło boleć dużo wcześniej i miałam z tym iść do ortopedy, bo mogły to być te poluźnione wiązadła (tyle że ja prawie chodzić nie mogłam). Trochę mi przeszło jak mała usiadła na pupie... i i tak cc mnie nie ominęło

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:28   #3135
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Carolyna, nie ma to jak miłe powitanie od teściowej.. Ale nie ma co się przejmować
A jak tam Twoje cukry? Dalej mierzysz tak regularnie? Zdarzają Ci się skoki? Bo mi teraz skoki wróciły
ja te wszystkie teksty mojej teściowej traktuję z przymrużeniem oka... ostatnio coś takiego walnęła, no nie pamiętam dosłownie, ale chodziło o to że "w SR to rodzić uczą" no i ją musiałam uświadamiać że przecież nikt nikogo rodzić nie nauczy

a odnośnie cukrów to przyznaję, czasem mi się zdarzy zapomnieć, albo "w gościach" jak jestem to też sobie odpuszczam ale generalnie jest w porządku, takie malutkie skoki, np. ostatnio 121 po sprawdzonym posiłku, pewnie jakbym zmierzyła ponownie to byłoby mniej, ale już mi szkoda pasków albo dziś po obiedzie (kasza jaglana, schab w ciemnym sosie i zielona sałata) tylko 83 aż zajadłam kostką gorzkiej czekolady (szaleje) ... coraz bliżej porodu to i cukry łaskawsze

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 19:57   #3136
chansons
Zadomowienie

kasian86 a te staniczkisy do karmienia kupowałaś jak na teraz, czy większe? Bo właśnie mam dylemat
Ja chyba kupię w H&m.. oglądałam dzisiaj i mi się podobają

sylvunia widzę, że w zusie jak zwykle wrażliwi trzeba było na koniec opierniczyć babę!

karolkya kciuki za męża

Seksta powiem tż o Twoich kocykach, my mamy cztery i usłyszałam wczoraj pytanie: a po co tyle

Ramona a jak się osiąga taki stan? z tym pół litra
za zakupy

agaaga kurcze, ale rozważasz w ogóle ten poród pośladkowy? Cały czas trzymam kciuki za nietoperka!
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:15   #3137
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
To ja biorę 15
Mój Tż się z Ewcią dogaduje, że ma wyjść 15, bo to czwartek, dobry czas na piątkowe pępkowe, w sobotę odeśpi, w niedzielę przyjadą Mamcie (bo w pierwszej dobie mają zakaz ode mnie), a w poniedziałek wychodzimy ze szpitala i zaczynamy nowy okres w życiu
No i co ja na taki ich plan mogę
Spoko U nas tż wprowadził zakaz rodzenia przed 15 maja

Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
Mój maż to odwrotnie zakochany w synku i wszystko robi przy nim nawet sie smiali w rodzinie ze robi wiecej niz ja bo ja tylko karmie
Zazdroszczę i też po cichu na to liczę u swojego. Widzę, jak z każdym dniem mu się odmienia. Co wieczór rozmawia z "brzuchem", zaczepia, sam już twierdzi, że chce być z nami w domu po porodzie
A trzy miesiące temu nie rozumiał, czego ja od niego chcę faceci

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Ciekawe jak mój będzie się zajmował dzidziusiem... On całkowicie lajtowo do tego wszystkiego podchodzi. Jak zapytałam jakie ciuszki przywiezie dla malucha na wyjście ze szpitala to powiedział: No jak to co.. Będzie ciepło to spodenki, koszulkę, trampki i czapkę kaszkietówkę
Świetny zestaw na pewno modny i mega wyjściowy

Seksta matko po co Ci 8 kocyków? Masz 7 szt z nazwami dni tygodnia na każdy dzień i jeden na noc?
Pytam, bo ja na chwilę obecną mam dwa i trzeci jutro zamówię... Sądzę, że mi tyle wystarczy i jakby co to przed jesienią dokupię.

Iemand a wąchałaś mopa tak jak Ilkas??

Lucynkaxd to chyba razem wizytujemy w czwartek. Ja też jestem mega ciekawa, czy jakiekolwiek oznaki nadchodzącego porodu się pojawią?
Czuję się całkiem dobrze i nie mam przepowiadaczy ani nic, więc przeczuwam, że weźmie mnie z zaskoczenia

agaaga w takim razie spróbuj z tymi ćwiczeniami na odwrócenie, żeby Hela może jednak sie odwróciła. Poza tym, masz bardzo fajnego, rzetelnego lekarza. Super, że liczy się z Twoim zdaniem i tak dobrze wszystko tłumaczy

A ja się chwalę:
dziś popołudniu zupełnie niechcący i totalnie przypadkowo zamówiliśmy wózek

Mieliśmy jechać szukać tego Jedo w Legnicy, Lubinie lub Polkowicach bo to najbliższe lokalizacje ale dziś nie wyszło.
Ponieważ do terminu porodu zostało 12 dni, wymyśliłam plan B. U nas w sklepie z wózkami jest Lupo Comfort, który świetnie mi się prowadził, ale kolory mi nie podeszły. Wymyśliłam, że tż go "zamaca" i potem sam pojedzie do sklepu i porówna z jedo. Wchodzimy dziś do sklepu z wózkami u nas a tam JEDO FYN MEMO stoi i się do mnie uśmiecha Wprowadzili go do sprzedaży jakieś 3 tygodnie temu i od razu zamówiliśmy wózek w kolorze 254 (szary melanż) z zieloną parasolką i fotelik cabrio fix
Fotelik będzie jeszcze w tym tygodniu a wózek przyjdzie nam raczej po porodzie, bo czas oczekiwania 2-3 tygodnie, ale najważniejsze, że temat klepnięty

Dalej się sama do siebie uśmiecham, jak o tym piszę

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-05 o 20:21
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:21   #3138
chansons
Zadomowienie

justiwi no to gratuluję zakupu!
06.2011
05.2014
Stary 2014-05-05, 20:23   #3139
Karlain
Rozeznanie

Ramona śliczne ciuszki

dziewczyny, ja przybieram na masie codziennie nowy kilogram... nie widać tego aż tak bardzo ale codzienne ważenie to potwierdza (dodam, że waga jest dobra)
czy któreś z was miały zaleconą dietę, ze względu na wagę???
najpierw tłumaczyłam sobie, że to woda mi się gromadzi, ale teraz mam wątpliwości, dużo jem...

poza tym już któryś raz mam dziwne odgłosy z brzucha
tzn kiedy mała się gramoli i przeciąga coś mi strzela, jakby dziecko strzelało kostkami
za pierwszym razem myślałam, że pękł mi pęcherz płodowy w wyniku tego, że dzidzia się aż tak ruszała (zawsze w miejscu gdzie ma rączki i stópki a podnosi te stópki do czółka- i wtedy tak mi strzela coś w dole brzucha)
ale nic nie leciało, nie sączyło się
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 20:32   #3140
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
justiwi no to gratuluję zakupu!
Dzięki

Najlepsze jest to, że do sklepu trafiliśmy przypadkiem, bo tz nie był w ogóle zachwycony pomysłem, by to on podjął decyzję w kwestii wózka ale super, że się zgodził i wyszło jak wyszło. Tak to byśmy znów zakup odłożyli o tydzień, bo tż jutro jedzie na tydzień na Śląsk w delegację a tak to zamówienie już się mieli w systemie

A wy ile czkaliście na swój wózek? Bo łudzę się, że może nieco szybciej go dostarczą

karlain nie pomogę z odgłosami

Co do ilości pieluch, to mam 43 szt "1" pampersa i 30 szt "1" babydream z rossmanna, do tego 156 szt (mega paka) "2" dady i 96 szt "3" z pampersa i to tyle na razie.

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-05 o 20:37
Stary 2014-05-05, 20:37   #3141
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość

tzn kiedy mała się gramoli i przeciąga coś mi strzela, jakby dziecko strzelało kostkami
za pierwszym razem myślałam, że pękł mi pęcherz płodowy w wyniku tego, że dzidzia się aż tak ruszała (zawsze w miejscu gdzie ma rączki i stópki a podnosi te stópki do czółka- i wtedy tak mi strzela coś w dole brzucha)
niestety mam to i mialam w poprzedniej ciązy, mysle ze to kostki małemu strzelaja nie znosze tego, bo to glosne jest

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Mieliśmy jechać szukać tego Jedo w Legnicy, Lubinie lub Polkowicach bo to najbliższe lokalizacje ale dziś nie wyszło.
Ponieważ do terminu porodu zostało 12 dni, wymyśliłam plan B. U nas w sklepie z wózkami jest Lupo Comfort, który świetnie mi się prowadził, ale kolory mi nie podeszły. Wymyśliłam, że tż go "zamaca" i potem sam pojedzie do sklepu i porówna z jedo. Wchodzimy dziś do sklepu z wózkami u nas a tam JEDO FYN MEMO stoi i się do mnie uśmiecha Wprowadzili go do sprzedaży jakieś 3 tygodnie temu i od razu zamówiliśmy wózek w kolorze 254 (szary melanż) z zieloną parasolką i fotelik cabrio fix
Fotelik będzie jeszcze w tym tygodniu a wózek przyjdzie nam raczej po porodzie, bo czas oczekiwania 2-3 tygodnie, ale najważniejsze, że temat klepnięty

Dalej się sama do siebie uśmiecham, jak o tym piszę
super ja mam jedo fyn 4ds bo kupowany 2 lata temu i tez w tym kolorku szarym
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:39   #3142
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość

Co do diety się nie wypowiem. Ale moja Mała też strzela mi w brzuchu I to już od kilku tygodni. Na początku się przestraszyłam, ale znalazłam info w necie, że to normalne przy bardzo ruchliwych szkrabach. Co prawda lekarze się na ten temat nie wypowiadaj. Ale znalazłam blog położnej, która tłumaczy, że takie ruszające się dziecko może na przykład uderzać w nasze jelita i powoduje pękanie pęcherzyków powietrza tam się znajdujących Do mnie to przemawia

Cytat:
Dzięki

Najlepsze jest to, że do sklepu trafiliśmy przypadkiem, bo tz nie był w ogóle zachwycony pomysłem, by to on podjął decyzję w kwestii wózka ale super, że się zgodził i wyszło jak wyszło. Tak to byśmy znów zakup odłożyli o tydzień, bo tż jutro jedzie na tydzień na Śląsk w delegację a tak to zamówienie już się mieli w systemie

A wy ile czkaliście na swój wózek? Bo łudzę się, że może nieco szybciej go dostarczą

karlain nie pomogę z odgłosami
Przeznaczenie My wzięliśmy ze sklepu prosto bo mieli dostawę
06.2011
05.2014
Stary 2014-05-05, 20:46   #3143
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

super ja mam jedo fyn 4ds bo kupowany 2 lata temu i tez w tym kolorku szarym
Ooo widzisz Super, że piszesz. Powiedz mi proszę, jak ten kolor się sprawdza w kwestii usuwania plam? Wiem, że nie istnieje kolor niebrudzący ale wolę taki niż biały czy czarny

Stary 2014-05-05, 20:50   #3144
ulrika
Raczkowanie

Cytat:

Co do ilości pieluch, to mam 43 szt "1" pampersa i 30 szt "1" babydream z rossmanna, do tego 156 szt (mega paka) "2" dady i 96 szt "3" z pampersa i to tyle na razie.
omg to ja mam tylko 43 "1" pampersa :-D zobaczymy jaka sie Mala urodzi, na zas sie nie zabezpieczalam w temacie pieluszkowym.
Stary 2014-05-05, 20:54   #3145
muffinka90
Zakorzenienie

Karlain mi tez pykalo jak mala pod zebrami sie krecila, mysle, ze nie masz sie czym martwic, co do wagi nie pomoge, ja mialam odwrotny problem, bo nie moglam przytyc

Agaaga trzymam kciuki, zeby sie cora jeszcze obrocila a jak sie zapatrujesz na porod posladkowy? Jakie jest ryzyko? Jakby dziecko bylo malutkie to bym sie zdecydowala, panicznie boje sie ciecia

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2014-05-05 o 20:57
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 20:57   #3146
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
omg to ja mam tylko 43 "1" pampersa :-D zobaczymy jaka sie Mala urodzi, na zas sie nie zabezpieczalam w temacie pieluszkowym.

Wiesz, możliwe że zrobiłaś lepiej, bo jak widzisz, ja mam pieluszki trzech różnych firm i nie wiem, jak dziecięca na nie zareaguje. Może wszystkie nam podpasują, może tylko jedne a może żadne
Ja babydream kupiłam bez namysłu, bo kosztowały z kartą rossnę 9,99 za paczkę a dady były w cenie 50zł za 156 szt i żal było nie wziąć (właściwie to "teściowa" je nam kupiła). Dlatego np. teraz na tą promocję w lidlu, w ogóle się nie napalam.

Poza tym, jak zaczną Wam się zwalać goście na oględziny to coraz częściej dzwonią i pytają co kupić, więc śmiało będziesz mogła powiedzieć :pieluszki takie a takie.
My byliśmy rok temu w marcu u znajomej to powiedziała, że białe pampersy rozmiar 2 i już

Muffinko to ile waży obecnie Twoja kruszynka?? Jak sobie radzicie?

Monijaa wpisz mi proszę na pierwszej stronie chłopczyk/synek (jak wolisz) i co do ujednolicania czcionki, to jeszcze mamusie rozpakowane są wpisane część prosto, a część kursywą

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-05-05 o 21:01
Stary 2014-05-05, 21:00   #3147
Karlain
Rozeznanie

ooo czyli nie jestem jedyna...nie sądziłam, że będziecie wiedzieć o co mi chodzi naprawdę
hehehe

ale szalejecie z tymi pieluchami, ja mam tylko te najmniejsze do szpitala duużą paczkę pampersów
może też powinnam się wybrać po te promocje choć nie wiem czy się nie spóźniłam skoro takie zainteresowanie
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:05   #3148
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Ja chyba kupię w H&m.. oglądałam dzisiaj i mi się podobają
Ja kupiłam tam taki biały karmniczek z 25% rabatem i jestem zadowolona ze stosunku jakości do ceny
Polecam zapisać siebie albo Tż do newslettera na stronie H&M, podaje się maila, na który następnego dnia przesyłają kupon -25% na jedną rzecz.

Cytat:
A ja się chwalę: dziś popołudniu zupełnie niechcący i totalnie przypadkowo zamówiliśmy wózek
Brawo za zakup i witaj w gronie jedo-wców

U mnie w lidlu całkiem spoko, pampy były, nawet późnym wieczorem, więc polowanie zakończone sukcesem.

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:10   #3149
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Chansons kupilam jak na teraz, duzo wiecej tam nie upchne

Agaaga kciuki za przewrotke malej, kiedys czytalam ze mozna sobie dzwoneczek zamontowac w okolicach szanownej, ze dziecko do tego dzwieku bedzie chcialo sie przekrecic

Phdwao ja tez kupowalam dwa lata temu szary jedo fyn 4ds
I Justiwi powiem Ci ze kolor sie super sprawdza, Hania moja to dziecko jesienne, wiec wiadomo jaka pogoda i nigdy nie bylo problemu ze chodzilam z uwalonym wozkiem takze na kolor absolutnie nie moge narzekac

Dobrej nocy dziewczyny

kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:11   #3150
ilkas
BAN stały

Cytat:
Iemand a wąchałaś mopa tak jak Ilkas??
haha bardzo śmieszne A swoją drogą mój mop już używany więc przestał dla mnie atrakcyjnie pachnieć

Seksta , nie no coś Ty..to już sama końcówka więc nie przybierzesz nagle 5 kg A po porodzie to pewnie będziemy się wszystkie motywowac do zrzucania ja teraz też mało przytyłam, ale po poprzedniej ciązy zostało mi +3 kg więc będzie co zrzucać
Ja gbs też jeszcze nie mam. Dostałam przed długim weekendem zestwa i sama mam sobie pobrać...bo były wolne dni i on by nie mógł tego zostawić w loboratorium. No i chyba jutro sobie go zrobię i zawiozę próbkę, bo czasu coraz mniej..ale dziś nie dałam rady po tej koszmarnej nocy z Milą. Także koniecznie dopytaj swojego gina w czw !

Agaaga89 , oo super. Widzę, że na wizycie dostałaś bardzo szczegółowe info Póki co trzymam jeszcze kciuki, za obrót. Szansa zawsze jest!

Nikii, aa no tak. Zapomniałam, żę jeszcze dodatkowo na środzie Ci zależy. No to nie masz wyjścia...musisz tego 7 !

Ramona, za udane łupy. Szczególnie ten pajacyk wpadł mi w oko

Carolyna, tak pytam o te cukry, bo u mnie właśnie bliżej porodu coś zaczęły szaleć I wkurza mnie to strasznie, bo mam np 2 duże skoki w ciągu jednego dnia. Ehh niech już ten Leon się urodzi, bo mam dość tej cukrzycy. Normalnie już na sam widok glukometru mnie odrzuca

Justiwi, oo no to gratuluję wyboru wózka

Mycha, w którym w kocu szpitalu zdecydowałaś się rodzić?

Ejjj oglądałyście już dziś GoT?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości