Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 10:58   #1261
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
to ja sie pisze, mały pewnei padnei w okolicach 19 bo cały dzien nie spi wiec bede miała luzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

szybko zleci
ja mam wizyte 19 ale nie połówkowa bo juz miałam, normalną jedyne co mnie martwi to to ze dostane skierowanie na glukoze bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeee

Super to otworzymy sobie piwo bezalkoholowe i zaszalejmy a coo
Tez mnie czeka teraz glukoza na.następną wizytę. Mówiła dziś gin ze weszły nowe normy i są trzy pobrania ale ona nie wymaga i mogą być dwa
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 11:05   #1262
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Córeczka
Gratki

Cytat:
Napisane przez Agulaa84 Pokaż wiadomość
Oj wiem co czujesz u mnie tez wszystko dobrze i potwierdzilo sie ze to mala dziewczynka- nasza Kornelka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratki

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam badanie polowkowe i jest dziewczynka ;-) a co najważniejsze wszystko jest dobrze. Obawy mojego gina na szczęście sie nie potwierdziły tak sie cieszę ze masakra
Gratki ,

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Wy tam tak nie panikujcie, ze macie dopiero w tym tygodniu polowkowe, pociesze was ze ja mam usg polowkowe dopiero 16 maja i tez jeszcze nie wiem co tam we mnie siedzi takze glowy do gory i cierpliwosci
To mamy razem polowkowe, ale ja już wiem że to chłopak

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 11:12   #1263
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
zapomniałam napisac ze rodziłam bez znieczulenia
a po porodzie cos mi sie stało i dostałam mega powera i trajkotałam jak nakręcona-jakie ja głupoty gadałam to do dziś sie z meżem smiejemy
lekarzowi powiedziałąm ze ma szczeście ze sie wyrobił (obiecał mi ze w ten dzien urodzimy i sie wyrobilismy bo po 22 urodziłam)
połoznym gadałam ze ciesze sie ze urodziłam w tym szpitalu bo w sumie jest obskurny , ale towarzystwo na porodówce fajne to nei mam czego żałowac
no mówie wam szał pał
Ja też bez znieczulenia rodziłam, też podobno głupoty gadałam, jak chcecie znajdę Wam mój opis porodu na wizażu.

Ekaterina gratulacje dla Meza. Super,ze Wam sie powodzi

Trzymaj kciuki za dzisiejsze wizyty.

My z Majeczką właśnie wróciłyśmy ze szczepienia Priorixem (świnka,odra,różyczka), oby malutkiej nic nie było.
Za 7 tygodni mamy kolejne szczepienia- 5w1 i Pneumokoki. Razem 365 zł:O oraz wizytę u alergologa - 100 zł + jakieś leki, zawsze ok. 150 - 200 zł. Skąd na to brać ja pytam?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 11:20   #1264
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wiem co czujesz u mnie tez wszystko dobrze i potwierdzilo sie ze to mala dziewczynka- nasza Kornelka.

Agulka gratuluję Córeczki imię piękne wybraliście my dopiero będziemy negocjować co do imienia
Stary 2014-05-06, 11:28   #1265
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Moja sypialnia świeci czystością nie wiedziałam że jest taka duża
Teraz czas na obranie ziemniaków i zrobienie frytek a potem kuchnia do końca
Jednak będę powiększać jeżeli chodzi o ilość mebli. No i przedpokoj....o masakra ile tam sprzątania a salon........ Połowa to teraz rzeczy na śmieci albo do piwnicy. Ale sie cieszę że tyle już zrobiłam jestem dumna z siebie
Kurde tak sprzatam a czas stoi... Myślałam że to już 14 a tu d....

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 11:32   #1266
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Kobitki
Czy grupa na badanie na jutro się szykuje? Musze zadbać o Bożenke bo na pewno będzie samolot
My po negocjacjach. W środę witamy się z bankiem i mam nadzieje, ze w przeciągu miesiąca formalność będą załatwione
Co do kolorów to ja zakochana jestem w kolorach ziemi są tak wspaniale do życia codziennego, cudownie się czuje w tak pomalowanych ścianach i mieszkanie tez chce tylko i wyłącznie w takich, żadnych kolorów. Po intesywnej pomarańczy w pokoju mówię stanowcze nie ale wiadomo każdy ma swój gust.
a ja zamykam dzisiejszą grupę wizytową, mam dziś połówkowe o godzinie 20 młodą zapakuje w piżamę i moja mama przyjdzie jej dotrzymać towarzystwa

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dostaliśmy wiadomość na koniec dnia
Dzwonili do nas z pod firmy i tz dostał się do firmy już na stale i w pod firmie musi złożyć wypowiedzenie a co za tym idzie lepsza kasa ale się cieszymy teraz to mogę być z dzieckiem w domu przez 2 lata a nie jak myślałam rok
ale bosko! super
Cytat:
zapomniałam napisac ze rodziłam bez znieczulenia
a po porodzie cos mi sie stało i dostałam mega powera i trajkotałam jak nakręcona-jakie ja głupoty gadałam to do dziś sie z meżem smiejemy
lekarzowi powiedziałąm ze ma szczeście ze sie wyrobił (obiecał mi ze w ten dzien urodzimy i sie wyrobilismy bo po 22 urodziłam)
połoznym gadałam ze ciesze sie ze urodziłam w tym szpitalu bo w sumie jest obskurny , ale towarzystwo na porodówce fajne to nei mam czego żałowac
no mówie wam szał pał
ja tylko gadałąm położnej, że chcę cesarkę, mam dosyć bólu, a ona mi, że spoko, zaraz bedzie po krzyku, cesarka niepotrzebna tak "zaraz: to to nie było

Cytat:
kurde cięzko wybrac cos zeby dokładnei pokazywało, musze cyknąc fote brzucha i odpowiednio sie ustawic bo te co wam pokaze to albo jak ide i jak biegne z młodocianym
tak wiec zdjecia nic specjalnego ale cos tam widac
ale fajnie wyglądasz i mały meżczyzna u twojego boku jaki fajny

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj wpadlam do decathlonu i kupilam getry za kolana...
poddałam się bylam wczoraj na fitnessie w tych krotkich gaciach to jak zobaczylam swoj cellulit na udach to myslalam ze zemdleje... i mam schize ze wszyscy kolesie z silowni patrza sie na moj cellulit
Ogolnie nogi mam naprawde spoko,nawet zgrabne ale w spodniach bądź rajtach lato to pora roku ktora przestaje dla mnie istniec
wiem wiem ciagle wam tu marudzę i macie mnie dosc ale juz mi sie ryczeć chce z tego wszystkiego
a kolezanka (170cm waga ze 40kg) na basen mnie wyciąga ale niestety nie mam takiego stroju do nurkowania co zakrywal by mnie całą tylko zwykle bikini takze juz to widze
mam przeczucie graniczące z pewnością, że z Twoim cellulitem nie jest tak źle jak mówisz i wyglądasz za☠☠☠iaszczo

Cytat:
Córeczka
super no to czas kupować sukienki

Cytat:
Wczoraj miałam badanie połówkowe i jest dziewczynka ;-) a co najważniejsze wszystko jest dobrze. Obawy mojego gina na szczęście sie nie potwierdziły tak sie cieszę ze masakra
brawo

a ja po badaniu krzywej cukru, dziś łyknęłam glukozę, jakbym lemoniadkę sobie piła, aż panie w laboratorium były zdziwione jakoś dobrze mi weszła ta glukoza

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 11:55   #1267
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Ale dziś piękna pogoda
Z sąsiadami umawialiśmy się dziś na grilla i wyniknęła niefajna sytuacja.Otóż sąsiadka (mocno przy tuszy) mówi,że chyba się zatruła czosnkiem i brzuch ją boli, na co sąsiad odparł, że to przez słodycze,ona mu na to,że od 3 tygodni jest na diecie i czy nie widać (tu zapozowała ze śmiechem),a on ,że wygląda jakby w ciąży była-dodam, że stara się bezskutecznie o drugie dziecko od 1,5 roku,także czaaaad:/

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Ale on slynie z niewyparzonego języka:/

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 12:00   #1268
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
A i upatrzyłam wózek uzywany ale wygląda na stan bardzo dobry i zastanawiam sie czy nie jechac go dzis obejżec
http://tarnowiak.pl/ogloszenie/58285...eboki-z-budka/
Zobaczyć zawsze można,te wózki wygodne są moim zdaniem I nawet nowe już nie są takie drogie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Hejka laseczki...noc z dupy... kaszel suchy męczący co 5 sek. tż wstawal robić mi herbe z miodem cytryna i malinami ale na wiele to nie pomagało mam oberwany brzuch aż od kaszlu i młoda znów sie nie rusza , do tego znów twardnieje mi macica , ja sie wykoncze chyba zaraz jade do endokrynologa z wynikami plus umowilam sie do internisty na 12,15 wiec zajde sobie do pracy na pogaduchy po wizycie u endo która mam na 10,15 ...oszaleje jak sie okaże ze to zapalenie płuc albo oskrzeli a całkiem możliwe ... czuje się jak młoda gówniara która nabawiła sie zbędnego przeziebienia w ch..wą pogodę ... Jestem nie odpowiedzialna 30 letnią debilką , jeśli coś sie stanie mojej dzidzi to sie zabiję !

Trzymam kciuki za wasze połówkowe

i chciałam napisać że macie śliczne brzuszki mój dzis od rana tez spuchnięty a zazwyczaj jest tylko popołudniami .
Nie martw się,przecież w ciąży nie da się uniknąć choróbsk... Musiałabyś siedzieć całą dobę w sterylnym pomieszczeniu sama i jeść same owoce i warzywa,żeby nie złapać jakiegoś wirusa

Cytat:
Boże dziewczyny zryczalam się jak wariatka ale moje marzenie o córeczce się spełnia aż jestem w szoku
Wszystko dobrze jest zdrowa a stopka ma już 4 cm dziś ładnie współpracowała bo matka się w końcu najadla
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, i życzę wam takiego szczęścia jakie ja właśnie przeżywam
Gratuluję

Cytat:
Wczoraj mialam badanie polowkowe i jest dziewczynka ;-) a co najważniejsze wszystko jest dobrze. Obawy mojego gina na szczęście sie nie potwierdziły tak sie cieszę ze masakra
Super,że wszystko gra
Cytat:
Machamy ciociom wizażu rączką i stopką
Słodziak
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Wy tam tak nie panikujcie, ze macie dopiero w tym tygodniu polowkowe, pociesze was ze ja mam usg polowkowe dopiero 16 maja i tez jeszcze nie wiem co tam we mnie siedzi takze glowy do gory i cierpliwosci
Noo właśnie,a ja mam 14 maja ! I też nic nie wiem ale też uzbroiłam się w cierpliwość,pierwszy raz w tej ciąży

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość

Mi pojawił się jeden z nielicznych u mnie objawów ciąży straszne bóle nóg, głównie kolana i łydki, ale to tak jakby zakwasy, a przecież nic nie robię i ból pleców na wysokości o dziwo łopatek drugi dzień chodzę jak połamana i dziś muszę się na długi spacer wybrać, może to rozchodzę, albo pogorszę jeszcze sprawę
Ja przez pierwsze 3 miesiące to miałam... Ale przestałam pić kawę i zaczęłam pić cappuccino z magnezem i od tamtej pory tfu tfu nie mam I strasznie mnie bolały łydki i udka a łopatki do tej pory mnie pobolewają i w sumie od samego początku...

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja też bez znieczulenia rodziłam, też podobno głupoty gadałam, jak chcecie znajdę Wam mój opis porodu na wizażu.

My z Majeczką właśnie wróciłyśmy ze szczepienia Priorixem (świnka,odra,różyczka), oby malutkiej nic nie było.
Za 7 tygodni mamy kolejne szczepienia- 5w1 i Pneumokoki. Razem 365 zł:O oraz wizytę u alergologa - 100 zł + jakieś leki, zawsze ok. 150 - 200 zł. Skąd na to brać ja pytam?
Ja tam mogę przeczytać opis Twojego porodu Lubię czytać takie rzeczy Ale faktycznie się wykosztujesz... No ale jak chodzi o dziecko to trzeba,bo sobie można odmówić ale dziecku nie.. Szkoda,że u nas wszystko takie drogie i można liczyć tylko na prywatnych lekarzy...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 12:08   #1269
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Córeczka

Cytat:

Cytat:
Cytat:
Machamy ciociom wizażu rączką i stopką
Gratuluję dziewuszek

Stary 2014-05-06, 12:12   #1270
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Kurde dopiero teraz jestem na kompie i wróciłam zobaczyć Wasze brzuszki. Jakie z Was sexi mamusie... ja przy Was to babsko ze wsi, z odrostami, w dresie... no tragedia Normalnie się załamałam...
Jak tylko skończę porządki to idę do fryzjera i kosmetyczki! Czyli pewnie w przyszłym tygodniu. Nie ma bata cholercia nie będę wyglądać jak ciężarna hipopotamica Jakoś ta ciąża mnie odsunęła od dbania o siebie. Smaruję ciałko więcej niż zwykle i na tym się kończy. No nawet podkład mi się skończył i nie mam czym się pomalować w razie co. No cóż. Jakby to powiedzieć... Chyba zdziadziałam

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 12:19   #1271
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Zobaczyć zawsze można,te wózki wygodne są moim zdaniem I nawet nowe już nie są takie drogie

Nie martw się,przecież w ciąży nie da się uniknąć choróbsk... Musiałabyś siedzieć całą dobę w sterylnym pomieszczeniu sama i jeść same owoce i warzywa,żeby nie złapać jakiegoś wirusa

Gratuluję

Super,że wszystko gra

Słodziak

Noo właśnie,a ja mam 14 maja ! I też nic nie wiem ale też uzbroiłam się w cierpliwość,pierwszy raz w tej ciąży

Ja przez pierwsze 3 miesiące to miałam... Ale przestałam pić kawę i zaczęłam pić cappuccino z magnezem i od tamtej pory tfu tfu nie mam I strasznie mnie bolały łydki i udka a łopatki do tej pory mnie pobolewają i w sumie od samego początku...

Ja tam mogę przeczytać opis Twojego porodu Lubię czytać takie rzeczy Ale faktycznie się wykosztujesz... No ale jak chodzi o dziecko to trzeba,bo sobie można odmówić ale dziecku nie.. Szkoda,że u nas wszystko takie drogie i można liczyć tylko na prywatnych lekarzy...
Ty to pierwszy raz chyba masz taka długa przerwę w wizytach kara musi być

My już po obiedzie. Z tz jutro jadę do firmy chyba umowę podpisać, a w czwartek do pod firmy z wypowiedzeniem. Dacie wiarę, że przyjęli tylko dwóch polaków ? Z tz tem jeszcze brata męża kuzynki
Teraz żeby mój się przyłożył do niemieckiego i nie skakał za bardzo

Muszę wejść na kompa zobaczyć wasze bebzolki

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-06, 12:21   #1272
Aliszcze
Zakorzenienie

wydepilowałam nogi, umylam włosy, oporządziłam bożenkę, jestem gotowa na usg przed chwila dzwonili, że jak chcę to moge o 18 przyjść na połówkowe, bo się godzina zwolniła, także jednak wczęsniej będę mieć połówkowe

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 12:24   #1273
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
Kurde dopiero teraz jestem na kompie i wróciłam zobaczyć Wasze brzuszki. Jakie z Was sexi mamusie... ja przy Was to babsko ze wsi, z odrostami, w dresie... no tragedia Normalnie się załamałam...
Jak tylko skończę porządki to idę do fryzjera i kosmetyczki! Czyli pewnie w przyszłym tygodniu. Nie ma bata cholercia nie będę wyglądać jak ciężarna hipopotamica Jakoś ta ciąża mnie odsunęła od dbania o siebie. Smaruję ciałko więcej niż zwykle i na tym się kończy. No nawet podkład mi się skończył i nie mam czym się pomalować w razie co. No cóż. Jakby to powiedzieć... Chyba zdziadziałam
Ja też w końcu muszę wziąć się za siebie... Mimo wszystko odrostów nie mam ale powinnyśmy teraz wyglądać kwitnąco a my w dresach Ja tam się maluję tylko jak gdzieś wychodzę i to tylko na jakiś dłuższy wypad,bo na spacer z psem mi się nie opłaca malować jak i tak będę potem cały dzień w domu

Cytat:
Ty to pierwszy raz chyba masz taka długa przerwę w wizytach kara musi być

My już po obiedzie. Z tz jutro jadę do firmy chyba umowę podpisać, a w czwartek do pod firmy z wypowiedzeniem. Dacie wiarę, że przyjęli tylko dwóch polaków ? Z tz tem jeszcze brata męża kuzynki
Teraz żeby mój się przyłożył do niemieckiego i nie skakał za bardzo

Muszę wejść na kompa zobaczyć wasze bebzolki

Ojj nie przesadzaj,wcale nie taka długa 3 tygodnie Ale po co 4 czekać,to powiedziałam lekarzowi,że 21 maja nie mogę tylko 14 Ale fakt,to była kara. Bo miałam mieć teraz 7 wizytę i przełożył mi.. Drań...
Ale już nie myślę o wizycie,zacznę się niecierpliwić 3 dni przed Teraz wydaje mi się to takie odległe...
Ale dobrze,że mu się udało A jak wy w De to obcujecie z językiem to mu będzie łatwiej Najgorsze,że teraz Polakom na prawdę w głupich Niemczech jest ciężko pracę znaleźć... Nas to już w ogóle nigdzie nie chcą,bo gdzie nie spojrzysz to Polak...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-05-06, 12:27   #1274
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
a ja zamykam dzisiejszą grupę wizytową, mam dziś połówkowe o godzinie 20 młodą zapakuje w piżamę i moja mama przyjdzie jej dotrzymać towarzystwa
ja mam dzis o 15 polowkowe;p czyli w srodku;p jak zawsze nerwy;p
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 12:30   #1275
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Córeczka
brawooo

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Wejdź na pudelka i zobacz zdjęcia Anny Muchy w szortach z pośladkami na wierzchu nogi nie sa pierwszej gladkości a ona paraduje z gołym tyłkiem i wszystkich ma gdzieś woda po porodzie z Ciebie zejdzie i beda nóżki jak z okładki

znalazlam he ale u mnie to wygląda już gorzej niestety

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
witam się przed południem!!
dopiero wstałam... i nawet bardzo głodna nie jestem...
oczywiście też mam dziś wizytę na 16.45, a mój Filipek od 2 dni słabo się rusza...
żeby tylko wszystko było dobrze

małaPaulina ja bym już wolała cellulit niż to co ja mam... całe lato mam z głowy, bo na ŁYDKACH wyszły mi rozstępy, zmieniają nawet kolor raz są fioletowe, ale najczęściej czerwone !!!!!!!!!!! nie ma nawet mowy żebym jakieś szorty założyła tylko długie nogawki...

Latte gratuluję dziewusi!!!
no ja rozstępy tez juz mam,co za zywot będziemy razem latem chodzic w kombinezonach

Cytat:
super

Cytat:

brawo

Ale tych dziewczynek

No ja dziewczyny zmykam na rower,super cieplo nie jest ale slonko swieci, dupa rosnie,trzeba sie ruszyc

Wieczorem mam spotkanie ze znajomymi i zakladam sukienke a co

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 12:30   #1276
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też w końcu muszę wziąć się za siebie... Mimo wszystko odrostów nie mam ale powinnyśmy teraz wyglądać kwitnąco a my w dresach Ja tam się maluję tylko jak gdzieś wychodzę i to tylko na jakiś dłuższy wypad,bo na spacer z psem mi się nie opłaca malować jak i tak będę potem cały dzień w domu

Ojj nie przesadzaj,wcale nie taka długa 3 tygodnie Ale po co 4 czekać,to powiedziałam lekarzowi,że 21 maja nie mogę tylko 14 Ale fakt,to była kara. Bo miałam mieć teraz 7 wizytę i przełożył mi.. Drań...
Ale już nie myślę o wizycie,zacznę się niecierpliwić 3 dni przed Teraz wydaje mi się to takie odległe...
Ale dobrze,że mu się udało A jak wy w De to obcujecie z językiem to mu będzie łatwiej Najgorsze,że teraz Polakom na prawdę w głupich Niemczech jest ciężko pracę znaleźć... Nas to już w ogóle nigdzie nie chcą,bo gdzie nie spojrzysz to Polak...
Polaków jak polaków ale rosjanow to plaga
Mój coś ram gada coś kuma, ale teraz musi więcej, nie ma że boli. Chociaż nie dziwię mu się że jak wraca z roboty to mu się nie chce uczyć bo nie ma siły.praca fizyczna to jednak inna bajka niż biurowa

A druga sprawa to już bez języka cię tu nie zatrudnia, podstawy musisz znać, no chyba że na szmate w pensjonacie, tak jak teraz znajomą, bo do głupiej fabryki jej nie wzięli bo języka nie umie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-05-06 o 12:33
Stary 2014-05-06, 12:37   #1277
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Polaków jak polaków ale rosjanow to plaga
Mój coś ram gada coś kuma, ale teraz musi więcej, nie ma że boli. Chociaż nie dziwię mu się że jak wraca z roboty to mu się nie chce uczyć bo nie ma siły.praca fizyczna to jednak inna bajka niż biurowa

A druga sprawa to już bez języka cię tu nie zatrudnia, podstawy musisz znać, no chyba że na szmate w pensjonacie, tak jak teraz znajomą, bo do głupiej fabryki jej nie wzięli bo języka nie umie

No u nas jest fabryka i facet płaci więcej Rosjanom niż Polakom,mimo,że to w moim mieście i do tego na terenie Polski... I Rosjanie są o wiele lepiej traktowani,ciekawe czemu
Mój Tż też zostawił cv w firmie w DE i co? Język... I też praca na produkcji,ale trzeba. A jeszcze 3 miesiące temu od mojego ojca kolegi nie wymagali i teraz takie zmiany... Jeszcze trochę a w Niemczech na produkcji trzeba będzie mieć wykształcenie wyższe i znać min. 2 języki...

Stary 2014-05-06, 12:47   #1278
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas jest fabryka i facet płaci więcej Rosjanom niż Polakom,mimo,że to w moim mieście i do tego na terenie Polski... I Rosjanie są o wiele lepiej traktowani,ciekawe czemu
Mój Tż też zostawił cv w firmie w DE i co? Język... I też praca na produkcji,ale trzeba. A jeszcze 3 miesiące temu od mojego ojca kolegi nie wymagali i teraz takie zmiany... Jeszcze trochę a w Niemczech na produkcji trzeba będzie mieć wykształcenie wyższe i znać min. 2 języki...
Bo wiesz, chodzi o maszyny z których trzeba umieć czytać co jest grane i w razie awarii samemu coś zrobić albo zawolac majstra i muszą kumac

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-06, 12:48   #1279
Niestabilna
Wtajemniczenie

Bylam na godzinnym spacerku zwiedzić okolice i zobaczyc gdzie i co się znajduje. I chyba przesadzilam bo zersz mnie boli na dole brzucha i nie wiem co sie dzieje. Mam sie martwić czy nie i na dodatek Justus tez nie przywital się z mamusia dzisiaj. Na pocieszenie zrobilam sobie gofry z bita i malinami

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399376862164.jpg (101,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-05-06, 12:56   #1280
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo wiesz, chodzi o maszyny z których trzeba umieć czytać co jest grane i w razie awarii samemu coś zrobić albo zawolac majstra i muszą kumac

Dokładnie ! Ija jestem zdania ze trzeba znac język jak chce die pracowac w jakims kraju.
Co do maszyn i czytania. Moja koleżanka czytac nie potrafi po niemiecku na komputerze wyswietlal sie błąd a ona mie wiedziała i dobrze ze podeszłam skontrolować temperatury bo by sie to skończyło nieszczęściem. Zresztą po co jechac do jakiegos kraju bez kumania, a jeszcze bardziej wkurza mnie to ze obcokrajowcy (z roznych krajów) przyjeżdżają i żyją tylko na socjalach.... wrrrr takich to nym od razu z misiem odesłała. Wrrrrrr

Stary 2014-05-06, 12:56   #1281
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Bylam na godzinnym spacerku zwiedzić okolice i zobaczyc gdzie i co się znajduje. I chyba przesadzilam bo zersz mnie boli na dole brzucha i nie wiem co sie dzieje. Mam sie martwić czy nie i na dodatek Justus tez nie przywital się z mamusia dzisiaj. Na pocieszenie zrobilam sobie gofry z bita i malinami

Kochana a może połóż się i ból przejdzie? Może to tylko się naciagnelo coś od ruchu
Stary 2014-05-06, 12:58   #1282
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana a może połóż się i ból przejdzie? Może to tylko się naciagnelo coś od ruchu
No właśnie leżę, i maly dalej się nie rusza. Od kiedy wiem o tej pepowinie wpadam często w "panikę"

Stary 2014-05-06, 12:59   #1283
Latte88
Zakorzenienie

To potrzes brzuszkiem tak ręką jak śpi powinien się obudzić. Dziś tak nawet ginka małą budziła
Stary 2014-05-06, 13:03   #1284
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie ! Ija jestem zdania ze trzeba znac język jak chce die pracowac w jakims kraju.
Co do maszyn i czytania. Moja koleżanka czytac nie potrafi po niemiecku na komputerze wyswietlal sie błąd a ona mie wiedziała i dobrze ze podeszłam skontrolować temperatury bo by sie to skończyło nieszczęściem. Zresztą po co jechac do jakiegos kraju bez kumania, a jeszcze bardziej wkurza mnie to ze obcokrajowcy (z roznych krajów) przyjeżdżają i żyją tylko na socjalach.... wrrrr takich to nym od razu z misiem odesłała. Wrrrrrr

No moja znajoma była zszokowana że ja i tz pracujemy a nie na herz IV siedzimy ale socjal to i tak wegetacja, a ja chce mieć coś więcej
Niestabilna - ty dalej pracujesz cży tak jak ja verbot ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-06, 13:11   #1285
ZygaEffka
Zadomowienie

Hej dziewuszki
wróciłam od internisty i od endo , wszystko ok , z tarczyca super Doktórka chce mi zapisać nie długo większa dawkę żebym nie przybrała juz za duzo na wadze choć nadal od jelitówki to tylko 2 kg ... a oni chyba chcą mnie odchudzic ale fakt faktem że ten euthyrox to działa cuda i waga stoi . U Internistki osluchowo ok , nie ma żadnych zmian w gardle itp na oskrzelach ani płucach , możliwe że to nawet alergiczny kaszel choć mówiłam jej że od 3 , 4 dni mam tak że raz mnie boli gardło a 2 dni pozniej juz nie i tylko mam ten kaszel który doprowadzi mnie do ostatecznego wkur...wienia za chwil kilka .. zapisała mi mnóstwo witamin... które kosztowały mnie bagatela 100 zł ja się chyba kurfa wykończę . Na pocieszenie poszłam sobie do rossmana i zostawiłam tam 50 złoty ... teraz mam wyrzuty sumienia ale co se nakupowałam lakierów do paznokcie to moje :d promocja -49% jest zajefajna , Polecam .

Zapisałam się w tej klinice do Gina co płacę co miesiąc 29 złoty abonamentu i mam wszytskich lekarzy za free , niech mi zajrzy czego ta niuńka sie mało rusza i czy ten kaszel nie ma jakiegoś wpływu na nia , tak więc idę w czwartek na 19.00 do kobitki jakieś . Pewnie mnie OPR że w ogóle przychodze sobie w połowie ciązy do innego gina niż prowadzący ale placę to wymagam ! .

Przyszła przed chiwlka paczka z ciuszkami kolejnymi i ma przyjść jeszcze jedna ... słuchajcie wsumie wydałam chyba jakies 200 złoty na wszystko a będzie tego z 500 sztuk , więc ja chyba padłam na łeb , ale tż już obiecał że przebierzemy co fajne i reszta od razu na allegro w dzisiejszej paczce przyszlo ponad 100 ciuszków , plus płaszczyki kąpielowe i chyba z 30 sztuk czapeczek i śliniaczków . nie które mają plamki i sa podniszczone ale dobra pralka wyciągnie wszystko ;-)

Popłakałam sie jak je przeglądałam bo oczywiście naszły mnie czarne myśli że Niuńka się nie rusza i już biedna leży tam na dnie macicy i czeka aż ją wyciągną ze mnie ... jestem głupia wiem ale przez te przeziebienia mam depreche w choooooojjjj !!!

A tak ogólnie to gratuluje wszystkim nowych wiadomości po wizytach i trzymam kciuki za reszte ... będzie dobrze
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 13:11   #1286
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No moja znajoma była zszokowana że ja i tz pracujemy a nie na herz IV siedzimy ale socjal to i tak wegetacja, a ja chce mieć coś więcej
Niestabilna - ty dalej pracujesz cży tak jak ja verbot ?

U mnie to ani verbot ani pracuje 31.12 skończyła mi się umowa miałam w lutym dostać nowa 1.01 nie pojawiła sie @ no i po umowie. Teraz dorabiam sobie na boku a tak to tz utrzymuje nas

Stary 2014-05-06, 13:24   #1287
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to ani verbot ani pracuje 31.12 skończyła mi się umowa miałam w lutym dostać nowa 1.01 nie pojawiła sie @ no i po umowie. Teraz dorabiam sobie na boku a tak to tz utrzymuje nas

A to takie buty, bo sobie tak myślę że pracowalas a teraz ciągle w domu to coś musi być na rzeczy
A tz spokojnie utrzymałby i bliźniaki

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-06, 13:29   #1288
Krumcia
Raczkowanie

Ale naskrobałyście od rana
allckarola, Agulaa84, Latte88 gratuluję dziewczynek

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
A i upatrzyłam wózek uzywany ale wygląda na stan bardzo dobry i zastanawiam sie czy nie jechac go dzis obejżec
http://tarnowiak.pl/ogloszenie/58285...eboki-z-budka/
Wózek ładny, obejrzeć nie zaszkodzi Też poluję na podobne używane.

małaPaulina ty narzekasz na nogi, a ja dzisiaj rano zauważyłam, że mam cellulit na ramionach To dopiero tragedia będzie, jak go nie zwalczę

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Mi pojawił się jeden z nielicznych u mnie objawów ciąży straszne bóle nóg, głównie kolana i łydki, ale to tak jakby zakwasy, a przecież nic nie robię
Też tak miewam od kilku tygodni, może nogi przygotowują się do puchnięcia

ZygaEffka, cieszę się, że wszytko ok

Też jestem zdania, że powinno się znać chociaż podstawy języka kraju, w którym chce się pracować i dobrze, że coraz częściej tego wymagają U nas znowu co chwilę słychać arabski. Ostatnio mój TŻ stwierdził, że co druga Arabka, którą mija, jest w ciąży.
Krumcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 13:32   #1289
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Ale naskrobałyście od rana
allckarola, Agulaa84, Latte88 gratuluję dziewczynek

Wózek ładny, obejrzeć nie zaszkodzi Też poluję na podobne używane.

małaPaulina ty narzekasz na nogi, a ja dzisiaj rano zauważyłam, że mam cellulit na ramionach To dopiero tragedia będzie, jak go nie zwalczę

Też tak miewam od kilku tygodni, może nogi przygotowują się do puchnięcia

ZygaEffka, cieszę się, że wszytko ok

Też jestem zdania, że powinno się znać chociaż podstawy języka kraju, w którym chce się pracować i dobrze, że coraz częściej tego wymagają U nas znowu co chwilę słychać arabski. Ostatnio mój TŻ stwierdził, że co druga Arabka, którą mija, jest w ciąży.
Bo u nich o u turków to sposób na życie
A ty gdzie mieszkasz ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-06, 13:43   #1290
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

ZygaEffka dobrze że to nie jakieś paskudne choróbsko I dobrze że się zapisałaś do drugiego lekarza, fajna sprawa z tym abonamentem, co to takiego? Coś z pracy?

Czekam na kolejne wieści z dzisiejszych wizyt i nic ciągle. No dziewczyny, pisać co tam nosicie

Zjadłam kilogram bigosu jak nie jeszcze więcej

I dziś obiecałam sobie, że codziennie rano będę się malować, czesać i ubierać po ludzku Przyszedł chłopaczek spisać licznik wody, myślałam że to moja siostrzyczka, otworzyłam drzwi w leginsach ciążowych, przykrótkawej koszulce i starym swetrze a do tego miałam skarpety takie polarowe naciągnięte za kostkę nie wiem kto miał lepszą minę, ja czy ten biedaczyna hehe masakra
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości