|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Przypomniał mi się wczorajszy dialog z TY w nocy
Mówię do niego Nie chrap kochanie Co? Mariusz nie chrap Co? Nie chrap proszę Nie rozumiem Nie chrap kur*a! Dlaczego przeklinasz?
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Julci i oczywiście dla Adiego ![]() ewacia, ups... coś namieszałam przy nadrabianiu ![]() czaszka Jasiek śpi jak mu się uwidzi Są dni, ze jedna drzemka 20 min, są takie, że książkowo, 30 minut przed każdym karmieniem, a w zeszłym tygodniu pół dnia mi przespał ![]() Amelka mariiasia może... chociaż wg. mnie wychodzi charakter.. po tatusiu ![]() papalinka ![]() Super, że bioderka ok teacherka, no niestety telefon był po drugiej stronie pokoju ![]() Jaśko ma fetysz, ewidentny fetysz stóp/klapków/skarpetek Podpełza i głaszcze, grucha do nich, ślini, je... nie ważne moje czy Bartka... teściową też ogryza, a dzisiaj próbował sznurowadeł mojego taty, który wpadł z wizytą i nie spodziewał się ataku ![]() Larysko Czarna, pierogi z hali targowej ![]() Lulla |
|
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dziś na obiad knedle
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
kope lat. Net mi szwankował i mialam giga tyły. Nadrobiłam ale zapomniałam co komu eh na pewno STO LAT dla Adiego Dzisiaj na obiad naleśniki ![]() Maja śpi w dzień trzy razy. Pierwsza drzemka 0,5 h, druga od 1 do 2h i trzecia 0,5h. wstaje po nocy o 9 i idzie spać ok 21 wiec wydaje mi sie że dużo śpi. ALE żeby nie było tak kolorowo to te krótsze drzemki są u mnie na rękach przy cycu W m/y czasie jak zniknęłam to moje dziecko przeszło metamorfozę. Zrobiła się radosna i ciągle sie smieje. Na okrągło śpiewa LALaLa i z radości mówi tak słodko Giiiii. Marudzi już dużo mniej. Bawi sie juz nawet godzinę sama. Polubiła spacery. Nie wiem co jej sie tak odmieniło ale niech tak zostanie Zrobiła sie też mobilnejsza i samodzielna. Pełza, kręci i obraca sie jak szalona. Nie siada sama ale w wózku podciąga sie do siadu. To tyle z nowości ![]() Teacherko podaj prosze linka do tego krzeselka co macie bo nie moge znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Uwielbiam Dostałam znowu paczkę z Hippa z zupką
Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2014-05-06 o 18:03 |
|
|
|
#906 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Położyłam już Miłosza spać
Strasznie dziś marudził, chciał być ciągle na rączkach, kiepsko spał nawet na spacerze i teraz wieczorem był już nie do zniesienia, więc mu dałam kaszę i wykąpałam wcześniej niż zwykle. I tak mam masę pobudek w nocy, więc co za różnica ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zapisuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ja zawsze mu kołdrę szarpie ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Hej logoasia!
Mi też było bardzo miło na naszym spacerku i ekspresowej kawce/herbatce Marcinek cudowny!
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś jadłam zawijańca tassi, wczoraj robiłam i było na dwa dni
![]() A teraz robię schab w piekarniku, będzie dla tż. A sobie jutro chyba sałatkę zrobię po prostu. Brak inwencji mnie dopadł. W ogóle mam kiepski humor
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka, a to/ten tsh to bada się na czczo, czy można obojętnie o jakiej porze dnia? Muszę sobie zrobić
![]() A propos picia/niepicia - mój mały też niechętny do tego, ale stosuję patent teściowej (nie wiem, na ile słuszny) poję go soczkiem z wodą przed jedzeniem albo po zabawie, jak się zmęczy. Julek lubi jak picie jest ciepłe ![]() Ps. Kompletuję zamówienie w G. i sprawdziłam, że jak na cito kupowałam Cebion i Nasivin w stacjonarnej aptece to przepłaciłam w sumie 17 zł (na Cebionie 7 zł, na Nasivinie 5 zł).
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Deprecha, astma, alergia i anemia - więc nic mi się nie chce i na nic nie mam siły, a dzieci wyją jedno przez drugie, bo coś chcą non stop. Do tego boli mnie głowa i chyba 7 dzień z rzędu jadę na przeciwbólowych, a tu non stop ciuchcie jeżdżą...
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, "żarcik" a propos Twego jedzenia dotyczył tego, że uważam, że ile byś nie zjadła i czego, to i tak będzie wyglądać extra
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
matal nazbierało się tego sporo, przytulam mocno, bo nic innego zrobić nie mogę
Dziś jest international no diet day
|
|
|
|
#914 | ||||
|
Zakorzenienie
|
padam z nóg dzisiaj...
Sto lat dla Michałka, Julki i Adusia!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Dziękuję,ale naprawdę czuję się jak kupa, jutro jadę na zakupy i zaczynam II fazę SB, tragedia bez diety ćwiczenia mi nic nie dają, a raczej bardzo mało...
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przejdę na SB jak skończę KP
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak na 3 dni w sam raz. Pluje grudkami. Z owocow jabluszko Gerbera i banan taki normalny. Kaszka Holle ryzowa wchodzi najlepiej a mleko staram die ograniczac do 2 razy na dobe. A dziekuje dobrze pogoda ladna, domek super, jezioro przez ogrodzenie, nawrt lodka poplywalam. Filip grzeczny. Zabraklo mi zwiedzania czy odwiedzenia jakiegos miasta ale nasi znajomi z 4 mcznym dzieckiem niechcieli sie ruszac z domku . Co do kapci to moj Filip uwielbia mije kapcie - pieski normalnie szau.. Madziuchna ale tych rzeczy z Gemini niemialabys od reki - ja zawsze tak sobie tlumacze.
|
|
|
#917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ona już tylko mleko
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
vea nasze dzieciaczki by sie dobraly, Wiki tez ma fetysz stóp, kapci/pantofli
pierwszy obrót był wlasnie dzięki mojemu klapkowi, bo chciała go dorwać ![]() A co do mojej siostry, to macie racje, ze niepowazna. Ten jej facet zrobił z niej takiego kolka, ze masakra. Całkowicie przejęła jego poglądy i zachowania. Tylko nie sądziłam, ze taki numer wywinie... No ale nie ma tego złego, znaleźliśmy super chrzestną, miła, ucieszyła sie bardzo, nawet powiedziała , ze to dla niej zaszczyt No i poprosiłam jeszcze mojego ulubionego kuzyna, zeby przywiózł i odwiózł mamę (to 160 km i moja siostra miała z nią jechać do domu), zgodził sie, wiec super, ze sie zobaczymy.
|
#919 |
|
Rozeznanie
|
Robię sobie urlop od wizażu
nie wiem jeszcze na ile i czy wrócę. Trzymajcie się Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#920 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
io |
|||||
|
|
|
#921 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Dzieć śpi, starszyzna zajęta więc mogę w spokoju przysiąść
![]() Susanna tekst o allegro świetny. Uśmiałam się ale czasem faktycznie ma się na to ochotę ![]() Mariasia zazdraszczam randki . Super Brawa dla Szymusia za pełzanie ![]() Kahunia brawa za pełzanie i wstawanie Amelki ![]() Kasiunia kciukam za dietę ![]() Ewacia mnie się podoba krótsza ![]() Wszystkiego najlepszego dla Adrianka [/COLOR] Czarna współczuję katarku i ja bym psikała, nie zaszkodzi a może pomoże Amelko wszystkiego najlepszego dla Michałka xViolet nieładnie siostra zrobiła, chyba bym szału dostała a już w ogóle słysząc takie wymówki Ładny komplecik upolowałaś, może się skuszę i bujnę do nas do TESCO, może coś dla chłopców mają Vea padłam jak czytałam co Jasiu wykombinował z kojcem, chciałabym to zobaczyć a co do kupy to Czaszka wszystkiego najlepszego dla Julki a co do spania to mój Bartosz śpi dwa razy, pierwszy raz około 10 i czasem śpi godzinkę albo krócej i po południu jest drugi sen, zazwyczaj na spacerze około dwóch godzin papalinka super że z bioderkami ok ![]() Lola za szpagaty Larysa Logoasia Kaśka Miki- demolka Lula Ja mojego zawsze trzepnę w bark i ciszaaaa Laloca za postępy Mai Matal Nephelim Trzymkaj się No widzę że dzisiaj względna cisza była i za dużo sie nie nazbierało. Ja w zasadzie czasem w ciągu dnia podczytam z telefonu ale łatwiej i szybciej pisze się na laptopie. Moje dziecko też kocha papucie,zwłaszcza takie na nogach
|
|
#923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Majunia śpi, a to ja popracuję |
||
|
|
|
#924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja sis tez starsza ...też niższa i czesto słyszałam że młodsza.....ale szcuplejsi wyglądaja młodziej no i ona ubiera czasem dziecięce rozmiary także ten![]() |
|
|
|
|
#925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
po 1 dziekujemy za zyczenia i gratki
![]() po 2 dzieki za komentarze dot.spania. Widze ze nie tylko moje dziecko tak malo spi i jej sie zmienia co chwile Najlepsze jest to ze zawsze spi tak malo, ja dzis tego posta napisalam a Julka mi zrobila niespodzianke i spala az 2,5h po poludniu.To sie ostatni raz zdarzylo chyba pare miesiecy temu![]() dzis znowu mi sie nie udalo nic nadrobic bo prawie caly dzien sprzatalam w domu ![]() aaa i zapomnialam powiedziec ze u nas w rze jest taki program sprawdzania rozwoju dzieci i jutro mamy na 9:30 umowiona wizyte, mam nadzieje ze nic zlego nie wyjdzie ![]() Cytat:
moj małz tez czesto chrapie i nie moge zasnac przez to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj sieCytat:
![]() Cytat:
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie narzekam ale chyba przemęczenie ze mnie wychodzi bo wieczorami padam jak mucha
dzisiaj zasnełam z adim o 20
|
|
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() dopiero teraz zagladam, bo ciagle zalatana jestem. ostatnio coraz mniej czasu na wizaz, ale przynajmniej nie piszecie za duzo ![]() najpierw co u nas: wczoraj wieczorem po dluzszej przerwie dalam malemu piers na noc, bo ostatnio dawalam tylko rano. no i pierwsza pobudka byla juz o 23.30 zamiast o 5 tak wiec moje mleko jest do kitu.ale bylam zla na siebie potem jeszcze pobudka o 4, o 5.30 - chcial wstac, ale go spacyfikowalam. w efekcie pospalismy do 8, co nie zdarzylo sie od jakis 2 miesiecy ![]() chwalimy sie, ze dzis wyszedl nam trzeci zabek - dolna dwojeczka a i mam pytanie, czy jak wasze dzieciaczki pelzaja do przodu to robia tak, ze bardziej korzystaja z jednej strony ciala? bo moj Kubus czesciej podpiera sie prawa raczka i lewym kolankiem, a prawa nozke tak jakby ciagnie po ziemi. nie wiem czy to normalne, czy powinnam sie martwic ![]() to teraz ide nadrabiac...
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny, wpadam żeby się przywitać.
byłam dzisiaj u fryzjera a potem poleciałam na targ, żeby kupić róże do ogrodu i tak mi przewiało łepetynę , że boli mnie jak jasna cholera.... ![]() a tż poszedł na noc do pracy, jestem sama z dziećmi w domu
|
|
|
|
#929 |
|
Wtajemniczenie
|
mam jeszcze pytanie ...cofnijcie się do tego pieknego czasu zwanego ciążą i powiedzcie mi jakei miałayście sposoby na wymioty...ja tego ni edoświadczyłam więc nie wiem czy można jakoś sobie z tym radzić
|
|
|
|
#930 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam , zeby bylo wszystko dobrze z oczkami. ja i moj Jakub tez mamy jedno oko wieksze ![]() nic nie robilam, sama bylam zdziwiona sama sie dawno rejestrowalamCytat:
![]() dobrze, ze sie nic nie stalo. oj sama dobrze wiem, jak nie wolno nawet na sekunde sie odwrocic Cytat:
![]() brawa za osiagniecia Cytat:
za spacerki Zuzi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Są dni, ze jedna drzemka 20 min, są takie, że książkowo, 30 minut przed każdym karmieniem, a w zeszłym tygodniu pół dnia mi przespał 

Zrobiła sie też mobilnejsza i samodzielna. Pełza, kręci i obraca sie jak szalona. Nie siada sama ale w wózku podciąga sie do siadu. To tyle z nowości
zapisuję
jak ten czas szybko ucieka
fajnie, że Fifi się nauczył.

Marcinek cudowny! 

(na Cebionie 7 zł, na Nasivinie 5 zł).

Teraz żałuję, bo trzeba mi było wziąć też kosmetyk z najwyższej półki