Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-05, 21:19   #781
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wy tu o szpilkach i wzroście, a ja mam kategorycznie zabronione przez lekarza noszenie obcasów głównie przez to że mam (nie wiem czy dobrze pisze) haluks w prawej stopie, dodatkowo krótszą nogę przez asymetrie bioder swego czasu chodziłam na rehabilitację, groził mi jakiś wyciąg ale obeszło się bez. Także obcasy noszę tylko, jeśli muszę typu wesela itp. I problem mam z główy ale mimo 170cm wzrostu nawet w wysokich obcasach jestem niższa dość sporo od TŻta
ja tez mam to ustrojstwo i najgorsze ze na jednej stopie, ale u mnie to genetyczne, babcia moja ma straszne nogi... już nawet skłaniałam się ku operacji ale się cykam...
Stary 2014-05-05, 21:23   #782
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Anutka dobra cena pampersów i też dzisiaj dostałam paczuszkę z hippa. Aż się zdziwiłam

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:25   #783
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
pani doktor swoim zwyczajem spóźniła się 40 minut ale moze w naszym przypadku to i dobrze bo się Hubert zdrzemną i na badaniu był mega radosny, zaczepiał ją, gugał i pluł w echo widać jeszcze minimalny przeciek na pfo, ale powiedziała że jest ok z budową serduszka, otwór zarasta i za pół roku do kontroli
super ze z serduszkiem dobrze

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:30   #784
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaa smietana galaretka i żelki samo zdrowie

widzisz jak ja bym sama robiła to widzisz jaki efekt końcowy dobrze ż et. tak potrafią to ich wykozystuje choć moja mama pare razy też się bawiła tortami
Nie chcesz widzieć mojej twórczości
U nas moja mama robiła torty, nie wiem, co mi w tym roku wyjdzie Oby dało się zjeść!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 21:33   #785
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Jak parzonego nie ruszy to spróbuj dac granulat jeśli nie boisz się glukozy
Bede musiala,bo sie meczy,a nie chce wciaz czopka dawac
Stary 2014-05-05, 21:42   #786
rubinka25
Rozeznanie

Witam się wieczorową porą!

ewacia85 świetne torty! Aż mi ślinka cieknie...

Wpadłam dziś do Lidla po pampersy, bo wypatrzyłam wczoraj info. I co? I wyszłam dodatkowo z kilogramowym słoikiem nutelli!
Asiek84 aj kil ju.

Właśnie sobie przypomniałam, że mój syn ma jutro imieniny. Dobrze, że mam w zanadrzu jakiś gadżet, bo tak byłaby lipa.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:02   #787
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Wpadłam dziś do Lidla po pampersy, bo wypatrzyłam wczoraj info. I co? I wyszłam dodatkowo z kilogramowym słoikiem nutelli!
Asiek84 aj kil ju.

Przepraszam, ale wyobrazilam sobie jak nutella w Lidlu Cię wola xD

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 22:02   #788
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się

Julian na szczęście czuje się już prawie dobrze, poza lekkim katarkiem Dziś wybraliśmy się na spacer, mimo zimna, ale świeciło słońce. I akurat w tym czasie zaczął wiać strasznie silny wiatr Na szczęście młody ubrany był na wielką cebulę i przykryty kocykiem

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej
Spałam dzisiejszej nocy ze 3h, młody nam urządził jesień średniowiecza Przyjechaliśmy późno od rodziców, Dawid był po kolacji i wykąpany, więc z auta mąż go zaniósł śpiącego prosto do łóżka, Miłosz po kilku aferach też pod koniec drogi zasnął, więc postanowiłam go nie kąpać tylko zmieniłam pieluchę i przebrałam na śpiocha, dałam cyca i położyłam dalej spać. Była wtedy 21, o 23.30 wstał i przewył 1,5h nie pomógł ani żel na ząbki, ani czopek, ani bujanie, noszenie, śpiewanie, zabawianie, no nic O 1 zasnął w końcu i spał pół godziny, a potem znów pół godziny płaczu. Od 2 o 3 spał i znów pół godziny płaczu. Zasnął 3.30 i o 5 wstał na dobre daliśmy mu zabawki, ale nic go nie interesowało, marudził i popłakiwał więc trzeba było wstawać. Przed chwilą poszedł spać, a ja ledwo patrzę na oczy. Wczoraj dostał pierwszy raz żółtko do obiadku, ale nie wiem czy mógłby go brzuszek po tym boleć

A odnośnie obiadków to jest mały postęp W sobotę ugotowałam mu marchew, kalafior, seler, ziemniak, pietruszka i zjadł wszystko, łącznie z porcją przewidzianą na niedzielę w sumie to ze 160g, bo skoro wcześniej jadł słabo, to robiłam mu małe porcyjki. Wczoraj ugotowałam taki sam zestaw i dodałam żółtko i znów zjadł ze 15og W sobotę dodałam pierwszy raz masło zamiast oliwy, a wczoraj w ogóle mi się zapomniało o tłuszczu, ale może ten smak oliwy mu nie odpowiadał
Współczuję nocki

A propos obiadków - też dziś dodałam masła zamiast oliwy z oliwek, bo sama nie lubię oliwy i mi śmierdzi A z masłem obiadek ładnie pachniał, tylko dałam za mało wody i jest dość gliniasty

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a czemu nie upił, nie smakowało?ja raz zamroziłam mleko, ale potem nawet spróbowałam kropelkę i było oblecha.i już nie mrożę.
nie upił, bo był najedzony
wcześniej mroziłam kilka razy i pił.
Teraz nie mrożę, bo nie ściągam A jak trzeba będzie dać mleczka to da się mm

Cytat:
brawoooo!!!

też powinnam się podietować, zwłaszcza po tym wyjeździe, jadłam takie rzeczy,że aż wstyd.
gofry, naleśniki, białą czekoladę z Mount Blanc
żarcik?!

Ja to dopiero żarłam w mamy Tak - żarłam. To dobre słowo Wczoraj sobie postanowiłam, że nic do kawy nie będę kupować, po czym dziś zaszłam do Stokroty i kupiłam dwie buły z cynamonem i obie zjadłam

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Smarujecie juz czyms buzke dzieciom na slonce ? Co polecacie, jaki krem ?
Kupiłam balsam dla dzieci z faktorem 50 firmy Lirene.

Cytat:
-Dziewczyny (oprócz Kaski,bo pisała) wasze dzieci też takie ruchliwe?i na rękach też nie chcą usiedzieć?i też nie śpią?bo może moja jest nadruchliwa?
nie wiem no, wkręcam sobie już jakieś adhd.

kiedyś się mówiło,że dziecko żywe lub spokojne, a teraz ludziom wkręcają adhd lub autyzm... masakra.

mam syf w domu, nie mam na nic czzasu, cud,że pranie zdażyłam [postawić. Powiesiłam jak miałam ją w nosidle, ale wielu rzeczy tak nie zrobię...
Julian jeszcze nie ruchliwy, ale w dzień praktycznie nie śpi Dziś od 9.30 do 20.30 spał na spacerze od 13.50 do 14. 30, czyli 40 minut Zaszeleściłam w Rossku reklamówką i się obudził.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:05   #789
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Ewacia piękne torty! Jak precyzyjnie wykonane, z wszelkimi detalami

Yhhh ciężki dzień. Dziś znów chciałam wystawić Stanisława na allegro
Z tymi zębami to chyba zwariuję. Biedny maluch męczy się i my razem z nim :/

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Madziuchna a ten balsam jest przeznaczony dla tak małych dzieci? Ja póki co nie smaruję niczym, Avene miał krem z filtrami dla dzieci ale on chyba dopiero od 2 roku życia. Zamierzam kupić koszulkę z filtrami i w ciepłe dni zakładać młodemu.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:06   #790
czaszka_
Zakorzenienie

hej Wam
nie bylo mnie pare dni a tu tyyyyyle nadrabiania moze do jutra mi sie uda
a moze mi ktos cos stresci co sie dzialo?? streszczenie Motyla juz przeczytalam

u nas nic ciekawego
3go bylismy w bieszczadach ale lało wiec nudy, chociaz sie przejechalismy kawałek wieczorem wpadli znajomi.Wczoraj bylismy na zakupach a pozniej reszte dnia spedzilismy u mojego taty.A dzis od rana malujemy sciany w salonie.Lece nadrabiac.

Dobranoc wszystkim i przespanych nocek zycze

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:08   #791
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dziewczynki mam trzy pytania :

1. czy podajecie jeszcze witaminę D3?
2. chcę kupić Julkowi kubek Lovi, ale waham się między treningowym a niekapkiem Który lepszy, dłużej posłuży?
3. jakie macie termoopakowania, jakiej firmy (też muszę kupić)?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Madziuchna a ten balsam jest przeznaczony dla tak małych dzieci? Ja póki co nie smaruję niczym, Avene miał krem z filtrami dla dzieci ale on chyba dopiero od 2 roku życia. Zamierzam kupić koszulkę z filtrami i w ciepłe dni zakładać młodemu.

Napisane na opakowaniu, że dla niemowląt, które skończyły 7 miesięcy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 22:18   #792
tassia
Zakorzenienie

ide spac
musze wstac o 5

madziucna witamine d3 podaje i po rozmowie z ortopeda wiem ze bede podawac do 14 roku zycia conajmiej

co do.kubka to mam wszytskie i nie doradze bo Maciej nie chce z niczego pic

nadrobilam wszystko
poplotkowalam z psiapsoilka i teraz bardzo chce szybko zasnac bo jutro dzien z cyklu hardcore na maksa
ale wole to od dni kiedy sie krece w kolko po mieszkaniu i jedyne co mi wychodzi to balagan

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

ahh opakowanie mam canpol takie styropianowe
generalnie jest ok dla moich potrzeb
pasuja butelki avent
kosztowalo 12 zl
ale nie wiem.na ile sie sprawdza na dluzej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:20   #793
kama1987
Rozeznanie

Witam się dopiero teraz.

Byłam na założeniu holtera dzisiaj, jutro rano muszę go jechać ściągnąć.
Mieliśmy dzisiaj z Zuzią wizytę u neurologa i babka była bardzo zadowolona z postępów Zuzi Mówi że jak zacznie czworakować i nie będzie się chwiała przy tym to możemy skończyć rehabilitację i tylko na kontrole przyjeżdżać Ale i tak do końca sierpnia możemy chodzić na dzień dzisiejszy.
I zwróciła nam uwagę na 1 rzecz, o której mówiłam kiedyś ciotce, która u okulisty pracuje ale mi mówiła że przesadzam. Zuzia zezuje prawym oczkiem i ma je minimalnie mniejsze. Ja też mam tak, że 1 mniejsze, także się tym nie przejmuje zbytnio, ale ten zez Musimy z nią iść do okulisty, znalazłam w Mysłowicach przychodnię dziecięcą i dziewczyny ze śląska. Wie coś któraś o tej przychodni?? Jacy lekarze?? Ok czy olewają? Jutro zadzwonię i umówię Zuzię.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no i po urlopie TZ... smutno mi
Mój TZ też miał urlop cały tydzień, dziś 1 dzień do pracy i to na noc poszedł. Nie lubię samotnych nocy

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam z rana jak zwykle po okropnej nocce, ale humor mi się poprawił, gdy stanęłam na wagę Dokładnie po tygodniu diety mam -2kg
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Syn moj dobrotliwy dał sie matce wyspac do 8 30

A teraz fotki metamorfozy... neistety nie zauwazyłam ze zdjecie przed jest takie ciemne i niewiele widac wiec wybaczcie

Super metamorfoza

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
sporo mamy pomysłów , z kilku trzeba będzie zrezygnować bo za dużo tego
obiad:rosół , podudzia w porach suszonych pomidorach z ziemniakami i sałatą
deser:ciacho,lody,tort
kolacja: faszerowane papryki na ciepło, sałatki (tu jest kilka typów trzeba wybrac 1 ) jajka faszerowane,śledzie, sałatka meksykańska z tortillą, półmisek wędlin, koreczki, mozzarella z pomidorami
Wszystko bym zjadła

Przy gotowaniu weź pod uwagę że dużo zostaje i zrób ciut mniej My przez prawie tydzień nic nie gotowaliśmy tylko dojadaliśmy po chrzcinach

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
znalazłam wczoraj na gumtree fotelik samochodowy chico za 50zł
zadzwoniłam dzisiaj na numer z ogłoszenia i umówiłam się na odbiór w dniu jutrzejszym.
fotelik używany ale wygląda solidnie, wrzucę jutro fotkę jak już go odbiorę.
Z chicco z tego co się orientowałam są fajne Braliśmy je pod uwagę ale Zuzka dostała kasę i ma inny.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
tassia chcesz wpaść i u mnie też zrobić home makeover? Przydałoby się odświeżyć ściany, niby tylko trochę ponad 3 lata, a wyglądają paskudnie.
Ej, ja malowałam ściany 3 mies temu. Pani w sklepie mnie okłamała i mówiła mi że ten kolor który wybrałam nie będzie bardzo jasny To kolor z mieszalnika, miał być coś jak to tylko trochę jaśniejszy. Niewiem jak ale wyszedł jaśniutki, taki strasznie rozbielony pastelowy Ściana jest już cała uwalona, mają tam byc ramki ze zdjęciami i dmuchawce (szablon) Przed zrobieniem tego czeka nas malowanie, ale nie wiem na jaki kolor

Cytat:

Dziewczyny (oprócz Kaski,bo pisała) wasze dzieci też takie ruchliwe?i na rękach też nie chcą usiedzieć?i też nie śpią?bo może moja jest nadruchliwa?

kiedyś się mówiło,że dziecko żywe lub spokojne, a teraz ludziom wkręcają adhd lub autyzm... masakra.

mam syf w domu, nie mam na nic czzasu, cud,że pranie zdażyłam [postawić. Powiesiłam jak miałam ją w nosidle, ale wielu rzeczy tak nie zrobię...
oo tak, Zuza wszędzie chce być i wchodzić.
Ostatnio ma jeszcze coś takiego, że jak nie dostanie tego czego chce do zabawy to marudzi, tzn takiego złośnika robi np jak jej nie chcę dać telefonu czy laptopa

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Kurcze,wciaz walcze z zaparciami u Helenki,nic nie pomaga.Dawalam sliwke,ale nie pomaga,a kiwi i soku z pomaranczy nie chce,bo kwasne.Sa jeszcze jakies inne naturalne sposoby?
U nas pomaga Melilax. Niewiem czy u Ciebie jest, ale bardzo skuteczne to jest i naturalne

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
udalo mi sie tez dorobic obiadkow Jakubowi, bo znikaja strasznie szybko.
tym razem padlo na zupke kalafiorowa i koperkowa z krolika.
inspiracje czerpalam z zupki hippa, ktora dzis dostalam poczta
wiec mamy potrawy z cieleciny, lososia i krolika.
A co zrobiłaś że dostałaś jakąś paczkę?? Bo ja dostałam jak Zuzia miała 4 mies, a tak to nic. Zapisana jestem na ich stronie, coś trzeba zrobić czy sami powinni wysłać??
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:21   #794
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:

Przepraszam, ale wyobrazilam sobie jak nutella w Lidlu Cię wola xD
tu się nie ma co śmiać, ona naprawdę do mnie wołała.

Cytat:

2. chcę kupić Julkowi kubek Lovi, ale waham się między treningowym a niekapkiem Który lepszy, dłużej posłuży?

witaminę D3 podaję cały czas, co do kubka i termoopakowania się nie wypowiem, bo nie mam

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:27   #795
angelikada
Wtajemniczenie

Hej hej

Wybaczcie że tak ni z gruchy ni z pietruchy ale gdy próbuje was nadrobić to moje dziecię mnie wola dzisiaj coś rozwolnienie miała biedna moja ale ale moje słoneczko od soboty umie bić brawo jak się mówi brawo albo śpiewa kosi kosi to klaszcze a druga sprawa to że dzisiaj przed kąpielą jak zawsze siostra położyła ja na brzuszku bo mamy taki fajny blat w łazience no i odwróciła na moment głowę a moje dziecko przekrecilo się na plecy moja siostra myślała że zawału dostanie zwłaszcza że jej główka zwisala lekko i nawet nie chce myśleć co by było gdyby spadła na kafelki :/ Eh no ale na szczęście nic się nie stało i powtórzyła to jeszcze raz jak ja przyszłam i jeszcze raz jak moja mama przyszła do łazienki jestem z niej dumna!i mam nadzieję że już tak zostanie a nie było to tylko chwilowe no i teraz to naprawdę trzeba mieć oczy dookoła głowy jutro mam nadzieję was nadrobie bo robię to niestety na raty ale teraz lecę spać dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 22:28   #796
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

1. tak, codziennie
2. wg mnie najlepszy 360 stopni
3. ja mam TT, bo mam butelki TT

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-05-05, 22:30   #797
kama1987
Rozeznanie

Zapomniałam!

Ewacia, torty super!
100 Lat dla Adrianka i Edzika!!

Cytat:

1. tak, podaję. Póki co będę podawać.
2. ja kupiłam Zuzi ten 360 z Lovi i ma jeszcze http://www.tommeetippee.pl/product/p...k-z-uchwytami/ ale nie jest chętna do picia z nich. Z tego TT zamiast pić to gryzie ustnik.
3. Na moje butelki TT nie znalazłam tak szerokich opakowań, także nie mamy. Jak mi potrzebna ciepła woda na mleko na spacer to biorę termos

Cytat:

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Ja kupiłam z Ziajki, ma faktor 50 i jest od 6 miesiąca. W rossmannie widziałam go ostatnio Fajnie się rozsmarowuje i z tego co używałam to wydaje się być wydajny
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-05, 22:32   #798
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ale czy nasze pociechy nie są jeszcze za małe na kubek 360? Dodam, że Julek pije tylko z butli....

Stary 2014-05-05, 22:39   #799
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czy nasze pociechy nie są jeszcze za małe na kubek 360? Dodam, że Julek pije tylko z butli....
On jest od 9 miesiąca, więc już niedługo
Edi chyba od 7 z niego pił. En w ogóle nie chce, to nie mam stresu, jaki wybrać

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-05, 23:17   #800
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
aż mi się przypomniało,że ja po obejrzeniu 1 części The Ring( lat miałam 17naście) bez kitu-przez tydzień spałam u rodziców. Tata się ze mnie śmiał wtedy strasznie.

Jakiś czas później Tata też oglądał The Ring sam w salonie (wieczorem), a my z bratem czailiśmy aż będą t momenty,że dzwonił telefon. I zadzwoniliśmy na domowy, patrzyliśmy na Tatę ze schodów-aż podskoczył,minę miał niezłą
też tak kiedyś zrobiłam, po filie Moothman czy jakoś tak nastraszyłam mamę, a tata później mi zrobił taką jazdę, że horror przy tym to bajka
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
(...)

Smarujecie juz czyms buzke dzieciom na slonce ? Co polecacie, jaki krem ?
tak, my mamy Lirene dla dzieci z filtrem 50. fajna konsystencja, szybko się wchłania. ogólnie ok
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
(...)

1 maja Jasiek usiadł (sam!!! tralalala), a 2 wspiął się po Bartku i stanął

(...)
ale super!
Cytat:
Tutaj nie ma szans na rehabilitację.Na brzuchu polezy,ale nie za długo

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
no to pozostaje Ci samej ćwiczyć z nią i cierpliwie czekać
Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dziękuję za życzenia
Jeszcze dziś będę z doskoku, bo chcę przygotować mężusiowi dobry obiad (lasagne zasugerował:P) i może jakieś ciacho....

Tu moja mała czytelniczka. Zasnęła przy lekturze Jak mamusia....
how sweet
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Tassia

witam po weekendzie niewyspana jestem jak nie wiem co... auto nam się zepsuło, nie wiadomo co to kupa...

w sobotę robiliśmy to sushi, nie powstrzymałam sie ALE skręciłam nori bez ryżu i gitara alga, łosoś, awokado,chyba wszystko było dozwolone. dobre było. No a wczoraj lizałam pizzę ale nie zjadłam
spadam trochę poczytać klub i posprzątać bo jak zwykle syf po weekendzie

a my byliśmy dziś z Tż na randce tak się chciałam pochwalić, a co!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 05:48   #801
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej. Moje dziecko dzisiaj o 5 30 stwierdziło że szkoda nocy na spanie i zabawa jest tym co akurat mu potrzeba

Cytat:

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

1. Tak, podaję codziennie
2. Mam kubek lovi 360 ale Bartek póki co średnio zainteresowany
3. Mam opakowanie tomme tippy ale ja mam butelki z tej firmy

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:04   #802
kahunia
Zadomowienie

hej

Witam się w nowym wątku tak, tak, mam 27 stron do nadrobienia nie było mnie całą majówkę, bo internet nam padł i dopiero wczoraj zrobili, a jeszcze gości mieliśmy więc nawet na telefonie nie było jak podczytywać.

Postaram się coś nadrobić, ale nie wiem czy się uda w razie czego streszczenie od motyla wystarczy?

Napiszę tylko, że mam małego szoguna w domu - to, że pełza jak szalona to już nic. Wczoraj stanęła w łóżeczku Kolega po spędzeniu z nią 3 dni, stwierdził, że ona chyba do kociołka z magicznym napojem wpadła - tyle ma energii

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:46   #803
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcesz widzieć mojej twórczości
U nas moja mama robiła torty, nie wiem, co mi w tym roku wyjdzie Oby dało się zjeść!
u mnie to moje torty sa anegdota przy kazdym ciescie bo pierwszy jaki zrobilam byl nie do ukrojenia (za duzo zelatyny do masy marcepanowej ). i teraz co jest tort to znajomy sie pyta czy sama pieklam na szczescie ten tort byl tylko w ramach cwiczen bo dwa tyg przed zrobieniem mojego pierwszego torta. ogolnie to biszkopt mi nie wychodzi...

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:

1. zdarza sie
2. u mnie oba tak samo dlugo byly w uzyciu. mam lovi 360 i do tego mozna ustnik niekapowy kupic (twardy i miekki)
3. nie mam. moje dzieci jadly/jedza w temp pokojowej

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-05-06 o 07:19
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 06:54   #804
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

1. Nigdy nie dawałam
2. Nie kupuje wcale bo mam z tt

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 07:07   #805
your Angel
czyli Endżi

Dziewczyny, śliczne dzięki za gratki Julowi stosunkowo długo zajęło ogarnięcie obrotów (masa ), ale potem już z dnia na dzień robił kroki milowe

Tassia, kolor super. Też mam taki w sypialni - Blue Jeans z Dekorala. Ja poszłam w srebrne i błyszczące dodatki

Motyl, mój mały też w ciągłym ruchu. Zakrawało na cud i mega wysiłek z jego strony jak usiedział 30 minut podczas naszego obiadu w restauracji. Jak nie jest senny to mega trudno mu teraz zachować spokój w wózku - tylko chodzenie mu w głowie. Muszę go wtedy przekupować jakimś chrupkiem do łapki albo butlą z soczkiem. Wczoraj całe zakupy w Lidlu i drogę w obie strony pokonał przyssany do butli
No ale mam o tyle dobrze, że są 4 drzemki w dzień w pakiecie.

Ewacia, ale fajnie - gwar jak w przedszkolu! Podziwiam, bo ja bym nie ogarnęła

Teacherko, uroczy bukiecik! No i jaka mama, taka córka

Dołączam się do dziewczyn z traumą po filmie The Ring

Na majówce byliśmy między innymi w tej knajpie gdzie się weselimy za rok. Julo ma fotki na kucyku Było do posikania, bo mały chwytał koniki za ogony Na szczęście koniki nauczone hipoterapii, pewnie nie takie rzeczy przeżyły

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-05-06 o 07:08
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 07:18   #806
teacherka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dziewczynki dziękuję za miłe słowa Tż te konwalie kupił, nie miałby kiedy pozbierać. Taka nasza tradycja, co rok stara się kupić coraz więcej chyba :P Konwalie miałam w bukiecie ślubnym (tylko konwalie) i w ogóle to takie moje ukochane kwiaty.

Z okazji naszego święta chyba Zuzka po raz pierwszy wyruszyła na "spacer" poza matę. hihi, fajnie nam wyfroterowała podłogę, bo miała pod brzuszkiem kocyk (tak leżała na macie, po drzemce tam został:P). Ona jak pełza to robi takie skoki będąc na czworaka... Słodko Co robiła na "wycieczce"? Zaglądała nam pod komodę już dostrzegła przedłużacz z lampeczką

Zbieramy się z Zuzką na targ, odezwiemy się po powrocie
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 07:24   #807
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

Ja kupilam fajny balsam - Vichy Capital Soleil dla dzieci z filtrem 50. W przeciwienstwie do tych wymienionych przez dziewczyny nie zawiera parabenow i jest polecany przez Sroczke

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-06, 07:38   #808
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść.

Szybko odpisuję póki młode śpi

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moj tez tak robi jak go ubeiram
ale sadzam go na kolanach i tak jest o wiele łatwiej, wiadomo wyrywa sie no ale przeciez to dzieci musza wszystko poznac i to normane
natomiast tak jak dzisiaj zasypial to no wiercił sie godzine na czworaka głowa jezdzil po materacu... eh ale juz spi
też kiedyś ją sadzałam na kolanach, ale teraz ona nie daje się sadzać, bo ona chce stać. Prostuje nogi na sztywno i ciężko ją usadzić. aaaa ogólnie orka na ugorze...

Cytat:
Kurcze,wciaz walcze z zaparciami u Helenki,nic nie pomaga.Dawalam sliwke,ale nie pomaga,a kiwi i soku z pomaranczy nie chce,bo kwasne.Sa jeszcze jakies inne naturalne sposoby?
ja też walczę.
zupełnie nie wiem z czego je ma
wczoraj zrobiła chyba z 8 malutkich,plastelinowych kupek

Cytat:
Witam się

Julian na szczęście czuje się już prawie dobrze, poza lekkim katarkiem Dziś wybraliśmy się na spacer, mimo zimna, ale świeciło słońce. I akurat w tym czasie zaczął wiać strasznie silny wiatr Na szczęście młody ubrany był na wielką cebulę i przykryty kocykiem

Współczuję nocki

A propos obiadków - też dziś dodałam masła zamiast oliwy z oliwek, bo sama nie lubię oliwy i mi śmierdzi A z masłem obiadek ładnie pachniał, tylko dałam za mało wody i jest dość gliniasty

nie upił, bo był najedzony
wcześniej mroziłam kilka razy i pił
Teraz nie mrożę, bo nie ściągam A jak trzeba będzie dać mleczka to da się mm

żarcik?!

Ja to dopiero żarłam w mamy Tak - żarłam. To dobre słowo Wczoraj sobie postanowiłam, że nic do kawy nie będę kupować, po czym dziś zaszłam do Stokroty i kupiłam dwie buły z cynamonem i obie zjadłam

Julian jeszcze nie ruchliwy, ale w dzień praktycznie nie śpi Dziś od 9.30 do 20.30 spał na spacerze od 13.50 do 14. 30, czyli 40 minut Zaszeleściłam w Rossku reklamówką i się obudził.
Ale co żarcik?mało zjadłam?bo jeszcze nie pisałam o obiadach. o np. placki ziemniaczane z gulaszem w Oborze, pyszne były!

Cytat:

u nas też chyba zęby, bo płacze jak nigdy aczkolwiek ja już tyle razy mówiłam,że teraz już na pewno zęby i co?jajo

ja mam filtr 50 z La Roche Posay http://www.laroche-posay.pl/produkty...eci-p4174.aspx dużo osób mi polecało no i sroka też całkiem nieźle o nim pisze http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-...i-analiza.html

Cytat:

podaję i będę dłuuugo podawać
ja mam oba, ale 360 jeszcze nie używam. z treningowego zawsze po obiedzie wypije kilka łyków wody,ale szczerze mówiąc niechętnie.
moja ogólnie nie lubi chyba słodkiego?bo próbowałam tę wodę podawać z soczkiem (taka byłam już zdesperowana), z herbatką i potem sam soczek i herbatkę i wszystkim pluła! Tylko wodę, ale też nie za dużo.
Natomiast z tego treningowego ładnie pije, tylko muszę jej go trzymać, bo inaczej ona się nim bawi i wymachuje, a on nie jest niekapek.

ja mam z Canpola takie czerwone z kaczuszką (są inne wzory,ale tak ci może łatwiej będzie znaleźć na All ten rodzaj). Jest do tych szerokich butelek typu TT. Spokojnie 3 godziny trzyma ciepło.

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej hej

Wybaczcie że tak ni z gruchy ni z pietruchy ale gdy próbuje was nadrobić to moje dziecię mnie wola dzisiaj coś rozwolnienie miała biedna moja ale ale moje słoneczko od soboty umie bić brawo jak się mówi brawo albo śpiewa kosi kosi to klaszcze a druga sprawa to że dzisiaj przed kąpielą jak zawsze siostra położyła ja na brzuszku bo mamy taki fajny blat w łazience no i odwróciła na moment głowę a moje dziecko przekrecilo się na plecy moja siostra myślała że zawału dostanie zwłaszcza że jej główka zwisala lekko i nawet nie chce myśleć co by było gdyby spadła na kafelki :/ Eh no ale na szczęście nic się nie stało i powtórzyła to jeszcze raz jak ja przyszłam i jeszcze raz jak moja mama przyszła do łazienki jestem z niej dumna!i mam nadzieję że już tak zostanie a nie było to tylko chwilowe no i teraz to naprawdę trzeba mieć oczy dookoła głowy jutro mam nadzieję was nadrobie bo robię to niestety na raty ale teraz lecę spać dobranoc

ja moją od jakiegoś czasu uczę papa i brawo, ale chyba jeszcze nie ogarnia. tzn.robi tak jakby brawo, tylko inaczej- rączkami macha w górę i w dół i tak nimi obija o udka hehehe
natomiast bardzo się cieszy jak jej śpiewam piosenkę i rączkami klaszczę i macham

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja kupilam fajny balsam - Vichy Capital Soleil dla dzieci z filtrem 50. W przeciwienstwie do tych wymienionych przez dziewczyny nie zawiera parabenow i jest polecany przez Sroczke

mój La Roche też bez parabenów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 07:43   #809
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
nie daję rady...jeszcze prawie wcale nie śpi w dzie

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Dziewczyny (oprócz Kaski,bo pisała) wasze dzieci też takie ruchliwe?i na rękach też nie chcą usiedzieć?i też nie śpią?bo może moja jest nadruchliwa?

U mnie podobnie, Adaś też prawie nie chce spać w dzień. Adaś też taki ruchliwy. Też mamy takie czasem myśli.
Stary 2014-05-06, 07:56   #810
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

1. tak, caly czas.
2. nie mam, nie kupuje.
3. ja mam z canpol babies.

dzien dobry mloda rozrabia od 5:30 z jakimis drzemkami nie wiem o co chodzi.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości