|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
czesc kochane
Taka sytuacja u nas wczoraj: -tugeza nocna 3,5 godz ![]() -pobudka przed 7 ![]() -od 11 dziecie tak spiace, ze sie przewracało w czasie chodzenia, podejmowałam 8 prób uspienia, za kazdym razem wyrywał sie, szarpał, a puszczony luzem odbijał od scian, no dętka normalnie.... Reasumując, uspienie dzieciecia na drzemke zajęło mi 2 h 47 min..... Lady w tym czasie kopsnęłaby maraton Drzemka trwała 3,5 godz , na noc usnał normalnie przed 20 ![]() Aha, winowajcami były dwie górne trójki, dzis juz pieknie wyszły teraz jeszcze przeprawa w niedługim czasie z dolnymi trójkami bo juz sie bielą Przeczytałam wczoraj ale tak wieszały mi sie internety, ze czas oczekiwania na załadowanie sie strony przekraczał moje pokłądy cieprliwosci, tyle z wczoraj zapamietałam, ze: Marsi cos rozkłada, kuruj sie kochana Ewulkaaa sie poryczała po naszych zachwytach nad jej obecną figurą i samozaparciem, wobec etgo Skarbie dzis tez mozesz łezke uronic, bo i ja dołączam do grona chwalacych Elllmi wróciła do swiata zywych i wizazujacych Lady zbiera sie remoncik- czekam na fotorelacje Neti, Hope i (chyba) Nancy podjeły walke o figure i Wam dziewczynki bardzo mocno kibicuje i trzymam za Was kciuki to teraz nadrabiam co tam dzisiaj naskrobałyscie |
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
szamponem z hippa
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46331802]Nancy, myję szamponem Mixa Baby, też w rossie, kilkanaście złotych ale na kilka mcy mam. Aussie podobno dobre, tak kojarzę?[/QUOTE] to ile on ma litrow, 10???? ![]() Cytat:
za wyniki!o jejciu, smutna historia z ta dziewczynka... mlody juz spiocha malz robi kolacje a ja spr klasowki
|
|
|
|
|
#3663 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje tu Ciebie Cytat:
omg ![]() Cytat:
kiedyś się bała a potem jej przeszłoCytat:
)2.my mamy szampon Johnson baby Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-05-06 o 20:50 |
|||||
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam pytanko - jak dzieciaczki tugezuja Wam w nocy przez tyyyyyyyyyyle czasu to jak to wyglada? ubieracie dziecie, siebie i co, bawicie sie normalnie? czy probujecie uspic dziecko nie wiem, noszac np.? podziwiam i wspolczuje |
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też wystarcza na parę m-cy. Daria ma mało włosów więc wystarczy mała kropelka szamponu. Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Zazdroszcze przespanych nocek, u Nas poki co sie nie zapowiada, tak od 2-3 pobudek jest ciągle.... kiedy to sie skonczy ![]() co do mycia wlosów to z Mikim nie mamy zadnego problemu, z córą było gorzej ale pomogła konewka plastikowa taka do zabawy w piaskownicy... Od kiedy zaczeliśmy jej nią polewać wodę to było ok teraz to i prysznicem da sobie spłukać ![]() a odkurzacz - Miki uwielbia jak go wyciagam, czasem sam by to najchetniej zrobil, próbuje połaczyć te rury no i w ogole bardzo lubi jak odkurzam ![]() jutro mnie czeka ciezki dzien w pracy, ogolnie mam ciezki tydzien.... wybaczcie ze tylko tyle ale głownie mi sie to rzuciło w oczy jak nadrabiałam tak szybciochem
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie cytuje, bo mi połowe ucieło
pamietam: dla wszystkich budujących szybkiego wianka DEBRAH, tak, mój tez wszystko odkłąda na miejsce, Pan Porządkowy pieknie mówi Amelcia ![]() LADY, gratuluje wieczoru z meżem i nocki Pietraszkowej ![]() IFWKA, znowu u Was niefajno? Przytulam CALA, strasznie mi Ciebie brak tutaj PSTRYŃ na fejsie? To by sie musiał swiat skonczyc ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Pstryniu, nie zapędzaj sie u nas jest tak: całonocnie swieci sie takie miniminiswiatełko przy kontakcie, jak sie Bartulo w nocy obudzi to sobie lezy/siedzi na łozku, spiewa, gada, kotłuje sie, wyjmuje mi oczy, za wlosy ciagnie, stópki daje do całowania itp. Jak mu sie juz znudzi, czytaj: spac mu sie zachce to sie kladzie na mnie jak zaba i zasypia dosc szybko ![]() Mozna powiedziec, ze u nas tugeza raczej w pogodnym klimacie
|
||
|
|
|
#3668 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas jak były to i ja i Hania w piżamach;p i nie usypiałam dopóki nie widziałam, że spać się chce
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Totalnie glupie gadanie zafiksowanej na punkcie pracy pracoholiczki
Na dodatek na sile chce M.do roboty na catering w sobote jak on w pt w nocy wraca z 4dniowej delegacji, nie ma sie kto nam zajac mlodym a poza tym na prawie 12godz zostawic u kogos mlodego jak NIGDY z NIKIM poza M.tyle nie zostal no dzisiaj przeszla sama siebie My myjemy mydelkiem lub plynnem do kapieli/szamponem 3w1 z babydream. Znowu histeria przy usypianiu zmeczona tym juz jestem i smutno mi ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaeel, odnosnie pytania o gadzety- moze jakies mini przewodniki po danym kraju?
Little, jakzes Ty to zrobiła? Co do strachliwosci/odwagi: jesli chodzi o odkurzacz to od niedawna dopiero mały sie nie boi. Wczesniej musial siedziec u kogos na kolanach, najlepiej w innym pomieszczeniu teraz drepta wokoło jak odkurzam ![]() To tyle, jesli chodzi o sprzety głosnochodzące. Natomiast, co do bycia odwaznym w pozostałych aspektach to rzekłabym, ze Bartulo wykazuje sie nawet brawurą on idzie jak czołg dzis wczołgał sie za psiną pod auto wchodzenie po drabince malarskiej opanowane perfekt bez asekuracji ![]() Najlepszą zabawą podwórkową jest obecnie podlewanie z węża wszystkiego, czego dosiegnie potrafi i z godzine przy tym slęczec Sama do siebie gadam ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- LADY, olej Rób swojeA M. musi na ten catering? Mam nadzieje, ze Wasze koszmarne zasypiania szybko mina |
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby histerie przy zasypianiu minęły
|
|||
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia o losie, ale Cie Bartulo przecioral!!!!! Dobrze, ze zebiszcza juz wyszly:-*
Eeee to macie lajtowe tugezy, u nas to Na calego Pstryniu, jak taka tugeza sie zdarza, to przez dluzszy czas u nas histeria, jak sie uspac nie da to puszczam na ziemie i bawimy sie I nie, nie to, ze on sie sam bawi a ja drzemie, nie, jest skakanie po mnie wydlubywanie oczu ciaganie za uszy wsadanie paluszkow do mojego nosa, potem znowu histeria, znowu tugeza, tutaj juz problem ze zmeczeniem sie zaczyna i dziecko zaczyna sie krecic wokol wlasnej osi plus wpada na sciany bo chodzi ze swoja podusia przy twarzy, histeria, az w koncu pada gdzie popadnie i na czym (glownie na matce:P) popadnie. Takze tak to. Z czego histeria jest taka, ze to jest....no wrzask, taki okropny i przerazliwy wrzask, ze az serce sie kroi No ale na szczescie jakis czas juz nie bylo takiej tugezy, obym w zla pore nie powiedziala ![]() Sylwus, 2.47 Jakbym tyle maraton poleciala to bym w kadrze Polski na nowo byla wiec tego... Nie te czasy juz ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
HJE, a Ciebie gdzie wsysło
![]() Głodna jestem, a do lodówki daleko
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa, to "luzik" w takim razie
to i tak masz spokojnego synka ze przez 3,5 godz wytrzymuje Ci na lozku!!!!u nas zaraz bylby paluszek skierowany w strone jego pokoju i heja banana matka baw sie ze mna ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane jestescie
![]() Nie musi na ten catering, ale im osob brakuje i sciagaja kogo popadnie, ja ide bo chce miec na waciki Ale M.??? Po cholere ma smazyc kielbasy za grosze jak zasuwa w robocie tyle godz przy kompie ledwie z warszawy by wrocil i na catering mialby jechac:/ zero myslenia z jej strony naprawdeSylwia no ja u niej dorabiam dostaje papiery do wklepania na kompa okres ma i chyba dlatego takie gadki:/ Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochaaam Twoje teksty!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spac bo sie malza nie doczekam (jakis wazny obiad firmowy
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Was to dopiero hardcore jest..... Wspólczuje, nie ma nic gorszego niz taka bezradnosc, kiedy chcesz a nie mozesz dziecku pomoc sie wyciszyc dopóki ono samo nie padnie.... Skarbie, toż Ty smigasz jak meserszmit i jeszzcze narzekasz? Ja teraz zupelnie bez kondycji jestem, kiedys biegałam zawody, ale to szkolne czasy.... teraz zadyszka po 100 m o cholerka, czyli cos pomieszłam? Uciekam spaciu |
|
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Witam się po majówce ![]() Minęła nam super, pobyt w Kazimierzu udał się super, mieliśmy dodatkowe ręce do zabawiania Juleczki więc nawet mogliśmy spokojnie zjeść obiad czy kolację, co normalnie jest rzadkością Pogoda była umiarkowana, w sobotę cały dzień padało ale na szczęście w hotelu była duża sala zabaw z basenem piłkowym i zjeżdżalnią więc nie było źle.Przedłużyliśmy jeszcze sobie majówkę o wczoraj, mąż wziął wolne i spotkaliśmy się ze znajomymi którzy mają 2 tyg maleństwo ![]() Czytałam Was regularnie ale nie będę już cytować tylko od teraz postaram się już na bieżąco udzielać. I uwaga, uwaga, poniżej prezentujemy siebie Nasz debiut (mam nadzieję że zdjęcia się załadują)Edit: Nie mogę załadować zdjęć, wyświetła mi się taki komunikat pomimo że już się wylogowałam i zalogowałam ponownie, ktoś tak miał i coś doradzi? |
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie powinnam ale najpierw powinnam popracować nad silną wolą ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Majulmi fajnie, że pobyt udany co do zdjęć to ja niestety nie pomogę :/ może za duży format? |
|
|
|
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
próba zdjęć
![]() Udało się, próbowałam za dużo zdjęc na raz, jak wzięłam po dwa to poszło. Więc oto my : |
|
|
|
#3685 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaaaaaa, nie mówiłam, ze ciucma ze mnie? Najlepszego bym Wam nie powiedziała Bo dzis dowiedziałam sie, ze rozwidnia sie przed 5 ![]() Dobranocki |
|||
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3687 |
|
Wtajemniczenie
|
neti - dzięki za pamięć kochana
![]() U nas czasu brak po prostu na wizaż.
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
DobranocWysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ja też już lecę spać bo jutro znów na rano do pracy. Dobranoc ![]() Wysłane z mojego SM-T2105 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

teraz jeszcze przeprawa w niedługim czasie z dolnymi trójkami bo juz sie bielą

to ile on ma litrow, 10????

kiedyś się bała a potem jej przeszło
to jak to wyglada? ubieracie dziecie, siebie i co, bawicie sie normalnie? czy probujecie uspic dziecko nie wiem, noszac np.? podziwiam i wspolczuje 

Na dodatek na sile chce M.do roboty na catering w sobote jak on w pt w nocy wraca z 4dniowej delegacji, nie ma sie kto nam zajac mlodym a poza tym na prawie 12godz zostawic u kogos mlodego jak NIGDY z NIKIM poza M.tyle nie zostal no dzisiaj przeszla sama siebie
zmeczona tym juz jestem 

Na calego