|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
ja zaszlam w ciaze wmarcu a do grudnia mialam czas okreslony. rodzilamwlistopadzie,okaz alo sie,ze zus ciągnie pensje z tej pracy mimo zakonczonej juz wspolpracy
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Jest do końca sierpnia, a chciałabym dalej pracować i wiedzieć, że po urodzeniu dziecka mam do czego wracać, a nie zostać na bezrobociu. Zbyt długo walczyłam o to, by znaleźć pracę w zawodzie. |
|
|
|
|
#2343 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec ja na slub bede sie zastanawiac nad tym, albo nad YSL bo mi przypasowaly bardzo A wczoraj kupiłam w Rossmannie na -49% ten błyszczyk z Loreala, tą podróbe YSL i dla mnie bez szalu. Klei się i po godzinie nie miałam sladu plus za ładny zapach i opakowanie z pedzelkiem (ale chamsko zerznięte od YSL).Cytat:
Cytat:
dla mnie wyrzucone pieniadze w błoto, na szczescie kosztował w Rossmannie na przecenie nie wiele ponad 20zł ![]() Cytat:
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-05-06 o 22:18 |
||||
|
|
|
#2344 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas my. Sala sobie zastrzegła, że nie ona. Ale to chyba jakaś mała kwota, nie robi kosztów całej imprezy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję ślicznej sukni.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Lg_Ago swietne buty
oby mniejszy rozmiar byl dobry ![]() Anka swietne obraczki Enzunio butow Ci teraz nie braknie sukienka Twojej mamy na slub sluczna! bedzie pieknie wygladac Corn swietna relacja weselna jeny Ty zawsze tak szczegolowo wszystko ogarniasz, ja to po 2 minutach zapominam co mialam pisac ![]() Kasia sandalki boskie :love; te z H&M! beda pasowac! kurcze tez takie chce ![]() Mama swietna suknia i figura ![]() Szczeperka super panienski ![]() Namisek swietna fryzurka ![]() Opium mysle ze Tobie by koralowe pasowaly Magdalenka ja sobie zamowilam Dior Addict pomadke, czekam az przyjdzie i dam znac jak sie sprawuje, ale opiniema dobre ![]() musze sie wyzalic, prosze nie cytujcie, bo mnie przyrodni brat TZta wkurzyl... Ogolem nasze wesele jest bez dzieci i wszyscy o tym wiedzieli, bo nie jednokrotnie o tym wspominalismy, a teraz on i jego 16letnia (ciaza planowana no ale to norma tu w UK) dziewczyna stwierdzili, iz zamiast zostawic ich 6 miesiacznego syna z jej mama, jak bylo to zaplanowane, zabiora go na nasz slub i wesele... i poinformowali nas o tym wczoraj, znaczy tata TZta nam piwiedzial, bo oni nie raczyli o tym wspomniec, pomijam fakt brak klasy,gdyz stwierdzili, ze przeciez nie musza nas informowac bo i tak beda miec jedzenie dla niemowlaka i my nie musimy za niego placic no ale przeciez nie o to chodzi, od poczatku podkreslalismy, ze wesele jest bez dzieci i nie robimy zadnych wyjatkow bo byloby by to nie fair wobec innych gosci, no ale coz oni sa madrzejsi i chca ciagnac dziecko 6 godzin w jedna strone, potem byc z nim 10 godzin na weselu i wracac... no witki mi opadaja na brak odpiwiedzialnosci, ale wkoncu nastolatki to co innego moglam sie spodziewac... nie wiem jak to sie skonczy..
|
#2346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
K. się śmieje, że poprosimy DJ'a, żeby zapamiętał kto go prosił o jakieś disco-kawałki, bo będziemy po weryfikować listę znajomych po guście muzycznym![]() Dzisiaj zaproponowałam TŻtowi, że może jednak zamiast ja przyjmować jego-zmienilibyśmy na jego stare, bardzo stare rodowe nazwisko (czyli aktualnie+ta, lub +ty). I teraz siedzimy i grzebiemy w necie, jak tutaj odkopać/odtworzyć drzewo genealogiczne do biskupa z 14 wieku
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Justyna.kociaczek, buty wypas
enzunio dzis w pracy kawalek przerwy wykorzystalam na czytanie twojej listy czuje, ze musze wrocic na spokojnie do czytania, cos mi sie z niej na pewno przyda.rabbitka nie maja z kim zostawic dziecka? Szkoda takiego malucha przeciez bedzie glosno, duzo ludzi i przede wszystkim dostosowalabym sie do zaproszenia i wesela bez dzieci. Taki kawal drogi ![]() Znalazlam odpowiadajace mi obraczki, jutro zagadam z TZ czy moga byc ![]() Prawie skonczylismy rozdawac zaproszenia, Zostalo jedno. No i jeszcze jakis znajomy TZta prawdopodobnie dojdzie o ile bedzie mogl przyjechac. Stres opadl beda a moze nie.Bedzie cudnie Edytowane przez mama_2010 Czas edycji: 2014-05-06 o 23:11 |
|
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pięknie się trzyma i nie wysusza ust ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2349 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Wam bardzo za wszystkie rady Jak kogoś nie zacytowałam to sorki ale coś mi się spie.... :P Mój TŻ ma bardzo duże uda więc w większość garniaków zwykłych sie nie mieści bo albo góra jest za duża albo spodnie za małe ogólnie się rozejrzeć ale w planach mamy kupienie garnituru na 2 dzień wesela więc takiego w granicy do 500 zł nie z pełnej wełny ale na pierwszy dzień będziemy szukać 100% ![]() Dziś byliśmy pierwszy raz z zaproszeniem do mojej rodziny a dokładnie do mojej chrzestnej, spodziewałam się że będzie dużo gorzej a było o dziwo nawet fajnie, wesoło:P Baaardzo wypytywali o to co mamy itd (ale to raczej po to żeby potem obgadywać- Oni tacy są) na zaproszenie spojrzeli nie podziękowali ale powiedzieli że postarają się być.. czytając to ile osób wam odmawia boję się że ludzie mi się zgubią na sali.. zapraszamy 110 osób sala jest na 100- 120 ale jak tak patrze na tą listę to sama widzę że być może przyjdzie tylko połowa.. ;(
Edytowane przez zakrecona_kropka Czas edycji: 2014-05-06 o 23:21 |
||||||||
|
|
|
#2350 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No i suknia w domu ufff
Leży idealnie, jest cudna i kocham ją strasznie A tak się bałam, że sie nie zmieszczę, bo jak zawsze jem zdrowo, tak od jakiegoś 1,5 tygodnia codziennie o 21.30 zajadałam się wielką paczką chipsów. Jechałam z duszą na ramieniu czy się zmieszczę. No i w końcu poczułam, że to już tak blisko. Słyszę normalnie dzwony bijące z kościoła Dziękuje Wam kochane za kciuki. Po drugie robiłam dziś prezent dla świadkowej w ramach podziękowań. Nic nie kupiłam bo chciałam aby to było coś symbolicznego i własnoręcznie robionego. Zrobiłam więc kilka kul musujących do kąpieli o różnych zapachach i kolorach. Kupię tylko celofan i ładnie zawinę i myślę, że będzie ok. Co myślicie? Czy to nie za skromny podarek? Cytat:
taaaa zapomniałam hahah Może jak znajdę czas to jutro pstryknę już w domu. Cytat:
Suknia ładna ale faktycznie bez ramiączek będzie lepiej. Cytat:
![]() mi podobnie. Jeszcze na dłoniach bym zniosła, ale na stopach nie mogę jakoś patrzeć na te kolory. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rabbitka ej no to bardzo nieładnie z ich strony. Ja bym im jednak przypomniała, jakie ustalenia były. No i kurde szkoda malucha takie maleństwo a taki gwar i zamieszanie wokół niego.
Edytowane przez Atomoowka Czas edycji: 2014-05-06 o 23:33 |
||||||
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja bym im powiedziałam to co Ty nam napisałas. Ze wesele jest całkowicie bez dzieci i nie robicie żadnych wyjątkow, zeby inni goście nie poczuli się urażeni poza tym moze trzeba im uzmysłowić, ze wesele dla takiego małego dziecka (głosna muza itd) to niezbyt dobry pomysł. A jak dziecko bedzcie chcialo spać to co...w wozku na sali go ululają ![]() Ja bym powiedziała prostu z mostu...najwyzej odpadnie Ci dwóch nieodpowiedzialnych ludzi, wiec nie wiele do stracenia ![]() Cytat:
jutro przed pracą pojde oblukać, moze sie zalapie na -49% przez ostatnie pół roku wzbogaciłam się o kilkanaście szminek uzależnilam sie chyba ![]() A dziewczyny, ten bukiet, który Wam pokazywałam ostatnio babka wyceniła na 320zł wiec go biore dodatkowo zrobi mi dwie butonierki i bransoletke z kwiatem dla swiadkowej a ten mnie mega urzekł Tyle, ze jednych kwiatków teraz ta babka nie ma i musimy czekać az je znajdzie
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-05-06 o 23:38 |
||
|
|
|
#2352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza kwiatami koronka i kilka perełek - również niewielki koszt. Może spróbujesz stworzyć sama taki bukiet? Koszt na pewno będzie niższy. Mój bukiet z broszek kosztował mnie max 150zł. Broszki kompletowałam od września i prawie wszystkie sprowadziłam z chińskiego allegro, bo na naszym allegro cena detaliczna potrafi być o kilkanaście razy wyższa niż cena hurtowa (a broszka ta sama). Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-05-07 o 04:59 |
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia jakie to kwiatki ![]() Dzieki za porade |
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
namisek fryzura bardzo ładna
kochane rozdaliśmy wczoraj 4 zaproszenia Mojej babci.. wzieła i pow, że jest stara i raczej nie przyjdzie. wiec jak to ja pow, że chocby miala sie przyczałgać to ma byc i odmow nie przyjmuje ![]() mojej cioci i wujkowi plus kuzyn z dziewczyna ![]() no i chrzestny z żona i córka wszędzie było miło ![]() mój wujek do mnie z tekstem A PO CO WYŚCIE Z TYM ZAPROSZENIEM PRZYJECHALI??? co myśleliscie, że jak nas nie zaprosicie to my nie przyjdziemy |
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
Atomoowka super że z suknią wszystko dobrze
za brak zdjęć masz Kule do kąpieli to bardzo fajny prezent, ja bym się ucieszyła Miałam dzisiaj koszmar ślubny, pierwszy od kilku m-cy śniło mi się że ślub był o 9 rano bo potem ksiądz nie miał czasu, w ogóle miałam mega beznadzieją fryzurę, a w kościele nie było TŻ.. ślub mimo wszystko się osbył, a po mszy wracałam do domu z koleżanką na piechotę, obie byłyśmy w sukniach ślubnych. Pod domem czekało kilkoro gości i pojechaliśmy na grilla na wieś
|
#2358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj uzupełniłam kolekcję o kolejny kolor :P Piękny bukiet! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
swiat_katarzyny buty są przepiękne i będą Ci pasowały do tej ślicznej sukni, jak mogłaś mieć w domu takie cudeńka i w nich nie chodzić? ja też na drugi dzień kupuję płaskie butki ![]() gratki dziewczyny!! ![]() Atomoowka ale fajnie, że suknia już w domu i wszystko Ci pięknie pasuje ![]() zakrecona_kropka powodzenia z garniakiem! w wielu salonach oferowane są usługi krawieckie w cenie więc na pewno Panie coś Wam doradzą ![]() pysia1987 bukiet bomba!!!
|
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
namisek świetn fryzura ![]() rabbitka sytuacja z dzieckiem podobna jak u mnie. Zaprosiliśmy kolegę TŻ który ma niespełna roczne dziecko. Nie ma dziewczyny bo on i matka tego dziecka nie są parą, ot zwykła imprezowa wpadka. Dając im zaproszenie w grudniu myśleliśmy że są parą i wpisaliśmy tą dziewczynę jako osobę towarzyszącą. Oczywiście wiedzieliśmy że przyjdą, ale niedawno kolega nas poinformował że zabierają ze sobą dziecko, że ta dziewczyna będzie na weselu tak do 20 i prosił nas o nocleg bo trzeba gdzieś położyć dzieciaka. I tu mega zdziwienie z mojej strony, po co im ten dzieciak na weselu, i w ogóle po co ta dziewczyna, skoro oni nie są razem a ona i tak po 2 godz pójdzie uśpić dzieciaka i zostanie z nim w hotelu ![]() Wczoraj wstępnie usadzilismy gości, było ciężko, nie sądziłam że to takie trudne. Ale ten program który wrzucałyście dla mnie słabo czytelny, ja wydrukowałam wszystkie nazwiska, wycięłam karteczki i na podłodze układaliśmy stoły, w razie czego można było szybko przełożyć karteczkę do innego stołu.
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Witam, powracam, niekoniecznie do żywych, bo jestem taka chora, że nie wiem jak się nazywam (a w robocie siedzieć muszę
przeczytałam relacje ślubne w międzyczasie, cudowne
|
#2362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
namisek ładna fryzura!
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
pysia1987 baardzo fajny bukiet
![]() Ślubuję 22.08.2014 i chciałabym się już umówić na próbną fryzurę i makijaż, czy to nie za szybko? Jaki macie kolor przewodni? U mnie na sali będzie biel i brąz Ogólnie chciałabym iść na dwie próbne fryzury bo nie wiem czy kok czy loki |
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Atomówka super że suknia pasuje!
Kule fajny prezent, mi by sie spodobał Liczy się gest! Ja mojej świadkowej nie planowałam nic kupować Może powinnam? Rabbitka dla mnie skrajna głupota ciągnąć takie małe dziecko w taką daleką podróż by zabrać je na wesele. Przecież dla takiego malucha to będzie męczarnia... Pomijam już kwestię że się wpraszają z dzieckiem, na wesele na którym dzieci nie będzie i o tym wiedzą... Lecę na czesanie i make-up i przymiarkę 17 DDS
|
#2365 |
|
Zadomowienie
|
Namisek fajna fryzura, sama będę szukać czegoś podobnego
![]() zakrecona_kropka mój ma podobny problem z garniturem (inny rozmiar spodni, a inny marynarki) i w sklepie nie było problemu z zamówieniem takiego kompletu-niekompletu (kupowaliśmy w takim małym sklepiku osiedlowym, nie wiem, jak w sieciówkach). Do tego chyba wszędzie są w ofercie usługi krawieckie. Atomoowka pomysł z kulkami mi się podoba ![]() domar123 wydaje mi się, że to wcale nie za wcześnie. Ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana i makijażystkę rezerwowałam już na przełomie października i listopada, bo zobaczyłam efekty jej pracy u biorącej ślub koleżanki i zdecydowałam się w minutę ![]() Bardzo proszę Was o kciuki! Wczoraj podjęliśmy decyzję co do mieszkania i bardzo chciałabym, żeby nic się w niej nie zmieniło i wszystko poszło po mojej myśli
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
Atomoowka
super, że suknia Ci się podoba i jest taka jaką chciałaś ![]() My dopiero rozdaliśmy jakieś 7 zaproszeń, miło jest jak ludzie się cieszą na Nasz ślub
|
#2367 |
|
Konto usunięte
|
namisek bardzo fajna fryzurka
![]() Atomoowka pomysł z kulami świetny, takie prezenty od serca są najlepsze, ja bardzo bym się ucieszyła ![]() Elrosa ![]() USC załatwiony, TŻ zdania nie zmienił i bierze moje nazwisko W sobotę idziemy do księdza, boję się tego
|
|
|
|
#2368 | ||||
|
BAN stały
|
Dzień dobry
Nie wiem co Ci doradzić, bo u nas też kilkoro dzieci będzie wciśniętych. Niby powinno się być szczerym i powiedzieć prosto z mostu, ale zależało mi i przede wszystkim Tżtowi na tych osobach (jego rodzina), więc nic nie powiedziałam... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pysia (miałam zacytowane, ale chyba wizaż od jakiegoś czasu daje ciała bo od dwóch miesięcy giną mi cytowania ) super, że taka cena, obyś była zadowolonaalucior Najbardziej cieszy się mój tata, że dzieci będą miały moje nazwisko
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-05-07 o 09:23 |
||||
|
|
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie opalenizna w tym sezonie jest nieunikniona. To faktycznie jednak wybiorę się do fryzjera. A planuje ktoś może też rozpuszczone loki?
Jeśli chodzi o dzieci na weselu to u nas będzie duużo. Jestem najmłodsza z sióstr, mój narzeczony też najmłodszy, więc wszystkich kogo zapraszamy mają dzieci Ma któraś z was ślub w piątek tak jak ja? ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Atomoowka super, że suknia się Tobie podoba To przecież najważniejsze
|
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to było bardzo pozytywne
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

plus za ładny zapach i opakowanie z pedzelkiem (ale chamsko zerznięte od YSL).
w ogóle czasem mam wrażenie, że jestem chłopczycą...

dla mnie wyrzucone pieniadze w błoto, na szczescie kosztował w Rossmannie na przecenie nie wiele ponad 20zł
oby mniejszy rozmiar byl dobry 

no ale to norma tu w UK) dziewczyna stwierdzili, iz zamiast zostawic ich 6 miesiacznego syna z jej mama, jak bylo to zaplanowane, zabiora go na nasz slub i wesele... i poinformowali nas o tym wczoraj, znaczy tata TZta nam piwiedzial, bo oni nie raczyli o tym wspomniec, pomijam fakt brak klasy,gdyz stwierdzili, ze przeciez nie musza nas informowac bo i tak beda miec jedzenie dla niemowlaka i my nie musimy za niego placic
K. się śmieje, że poprosimy DJ'a, żeby zapamiętał kto go prosił o jakieś disco-kawałki, bo będziemy po weryfikować listę znajomych po guście muzycznym