|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Cytat:
Co do deko: to ja też się zastanawiam co zrobić... u nas w kościele dekoruje tylko zakonnica i tylko przy ołtarzu. Ja chciałabym jeszcze takie kule z goździków z tiulem przy ławkach. Na sali też chciałabym porobić stroiki z wazonów wypełnionych wodą i goździkami bo są tylko takie wysokie wazony ze sztucznymi kwiatami.. na nic więcej nie chcę się porywać bo nie dam rady ![]() btw te dekoracje które wrzuciłaś z gipsówką są super! Cytat:
Z dwojga złego wolałabym kotyliony, jakies małe wstażeczki.
|
|
#2132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Dziewuszki Kochane
![]() Wróciliśmy z poślubnych wojaży. Super było, pochodziliśmy, w łóżku pobaraszkowaliśmy, pojedliśmy, popiliśmy, ogólna sielanka no i dobrze, że jeszcze jutro wolne, bo taki mocny powrót do rzeczywistości mógłby być bolesny. ![]() Następne śluby się posypały, więc gratuluję wszystkim świeżo upieczonym Żonom i z ekscytacją czekam na kolejne wydarzenia. ![]() Trochę podczytam co u Was, nadrobić niestety nie dam rady, ale.. postaram się teraz być na bieżąco. ![]() Cytat:
Dokładnie! Tylko wełna i wysoki splot! Szybko się gniecie, ale też szybko prostuje. TŻ na ślubie jak wysiadał z auta to już miał tył pognieciony. Weszliśmy do USC i garniak prosty! Poza tym, TŻ zachwycony garniakiem. Że super się nosi, jest lekki i przyjemny. Mówił, że na weselu grzał się podczas tańca, twarz mokra, ale garnitur przepuszczał powietrze i rewelacyjnie się w nim czuł. ![]() Cytat:
Mój Mąż ![]() Raczej masywny, ale nogi szczupłe, tyłek mały, lekki brzuszek i więcej w klacie i barkach. Byliśmy w JEDNYM sklepie, zmierzył kilka i nie każdy leżał dobrze. Czwarty chyba pasował idealnie, chociaż w porównaniu do marynarki trzeba było zwęzić spodnie, więc sklepy z taką opcją (w cenie) polecam. Niemalże cały strój dla niego (garnitur, koszula x2, buty, pasek) kupiliśmy w sklepie LAVARD, bo przy zakupie garniaka (trochę ponad 750zł) na resztę było -30%,
|
|
|
#2133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że pierścionek się znalazł, nawet nie chcę myśleć ile stresu się najadłaś. misia880, mojakarenDotka90 tutaj są ostatnie makijaże próbne. Umówiłam się na próbny na środę (najbliższą). Poza tym nawiązałam kontakt z inną makijażystką - ma wolny termin Wino białe i różowe będziemy mieli tej samej firmy (Varna) natomiast czerwone i białe(półwytrawne) innej. zakrecona_kropka u nas będzie Varna różowa i biała półsłodka Szczeperka super że panieński się udał! dla dziewczyn! Bielizna mega sexowna! Akurat na noc poślubną ![]() cornflower_girl gratuluję rocznicy bardzo fajny ten taniec, jednak dla mnie trochę za długi. Skróciłabym go tak do max. 2:30. za relację z wesele, już nie mogę doczekać się Twojej własnej, tyle szczegółów ![]() Makijaż próbny nie mój ![]() Jednak faktycznie może być tak jak napisałaś, umówiłam się na środę na próbny i zobaczymy co to będzie ![]() namisek1990 przykro z powodu odmów gości bardzo fajny gest ze strony cioci i wujka! mała kartka a tyle radości może dać ![]() Lg_ago za buty, trzymam kciuki abyś trafiła na właściwy rozmiar i aby były wygodne. Co zrobisz z La Bodami?Cytat:
Jednak w tym drugim przypadku w znacznym stopniu płaciło się za metkę.Teoretycznie im więcej wełny a mniej sztucznych domieszek tym garnitur będzie się bardziej gniótł. Jednak oprócz na skład trzeba patrzeć również na skręt wełny bo od niego również zależy czy będzie się gniótł. Im większy splot (najlepsze są 120 - 130), tym wełna szybciej wraca do pierwotnej postaci czyli mniej się gniecie (z informacji od sprzedawczyni). Zdecydowaliśmy się z Tż na obrączki, jutro zamawiamy. W rozliczeniu damy własne złoto. Obrączka z lewej Tż a z prawej moja Oczywiście soczewkowe.
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2014-05-05 o 22:16 |
||
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzęsy długie, tylko tusz nie ten;p a makijaż poza tym świetny
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
anka ale przecież napisałaś to co ja
![]() daliscie 799, ja napisałam ze zaczynają od 800 zł -to przeciez ta sama cena no i czym wyzsza cena tym placi sie za metkę
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-05-05 o 22:17 |
|
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
O, też piąty lipca? Witamy z Lg_ago w naszym gronie
![]() Wycięłam dziś 120 dużych baz do zawieszek (chciałam mniej, ale TŻ się uparł -"co, takie łyse butelki mam rozdawać?") i 80 małych do winietek. Niby nic takiego (wycinałam maszynką Big Shot), a ręce bolą mnie jak po machaniu hantlami ![]() Nadal mamy kłopot z gośćmi... martwiłam się, że brakuje nam noclegów, a teraz dostaliśmy tyle odmów, że noclegów jest w sam raz. Tylko brakuje nam 5 osób do minimalnej liczby gości... niby mamy listę rezerwową, ale jest problem - ja mam 4 kolegów z pracy i jeśli miałabym ich zaprosić, to tylko wszystkich na raz (czyli 8 osób), K. ma 2 pary, z czego jeden to jego dawny kolega ze studiów z dziewczyną (kontakt od tego czasu mają sporadyczny, choć pracują w jednej korpo - ale w innych oddziałach), a drudzy to przyjaciele teściów. Z drugiej strony, ja też z kolegami utrzymuję praktycznie tylko zawodowe kontakty, ale jeden z nich - szefu - co i rusz wypytuje mnie o sprawy weselne i widocznie czeka na zaproszenie. Nie wiem, co robić, K. każe mi wliczać do liczby gości muzyków i fotografa (od razu +4)... chciałabym, żeby mi ktoś powiedział, co zrobić ![]() W tę sobotę mam próbną fryzurę i makijaż! Nie mogę się już doczekać Mam pytanie do dziewczyn, które stosowały skarpetki peelingujące. Przez Was też się skusiłam i w sobotę wymoczyłam sobie w nich stópki. Ale póki co nic się nie dzieje - tzn. nie schodzi mi skóra. Stopy wyglądają strasznie, są mocno przesuszone i bardzo twarde. Do tego się nie pocą (to akurat zaliczam na plus, mam z tym spory problem), ale mimo częstego mycia ciągle pachną jakoś tak kwaśno... tak ma być czy coś popsułam?
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
paula600324 jak dla mnie rzęsy trochę niestarannie, ale reszta ok
![]() Cytat:
![]() Ja bym zaprosiła tych od Ciebie i tych od TŻ, nie masz pewności że wszyscy przyjdą... nawet te kilka osób więcej to lepiej niż kilka za mało (jeśli macie jakieś sankcje na sali). Co do skarpetek: to z tego co czytałam zaczynają działać po ok 4-5 dniach
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-05-05 o 22:19 |
|
|
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Cornflower, dzięki za tak dużo uwag! Twoje ostateczne wnioski są pocieszające
Za to co do kapeli, zgadzam się z bardorja - zespół czy orkiestra to ogromna część wesela, potrafią rozkręcić beznadziejną imprezę i schrzanić potencjalnie fajną... dlatego zespół dla nas był kryterium kluczowym i mam nadzieję, że trafi w gusta biesiadników tak, jak podbił moje serce madzixx88, witaj nasza żonko! I w ogóle wesele do 6, ach! My celujemy w takie do 3-ciej, ale mam nadzieję, że może samoczynnie zabawa będzie trwała do rana ![]() Kotyliony - u nas nie będzie i uważam to raczej za totalnie zbędny i w dodatku często szpetny "gadżet" ![]() Garnitury - my jeszcze nie kupowaliśmy, ale przy pomyślnych wiatrach można skompletować dobre wdzianko dla PM w cenie ok. 800zł, ale wątpię, że za 300zł
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-05-05 o 22:18 |
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już poprawiłam błąd
|
|
#2140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szczeperka - to muszę się tam wybrać ![]() Co do garnituru to nie wiem czy droższy znaczy porządniejszy.... Spotkałam się z sytuacją następującą: brat mojego TŻ szukał garnituru teraz właśnie na nasze wesele i oglądał w lavard. Ten, który mu się podobał kosztował 800 zł. Pojechał dzień później do Ptaka. Zobaczył na wystawie identyczny. Wchodzi do sklepu i pyta o cenę: 300 zł. Opowiada tej Pani, że widział już taki gdzieś, a ona mu na to, że szyją do sklepów różnych (powymieniała kilka w tym lavard) i powiedziała jeszcze, że szyją najpierw wszystko, a potem tylko doszywają metki ![]() enzunio - dziękuję za odpowiedz, bo też siedzę teraz w tym temacie
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś doła bo sypią się odmowy
Nawet nie próbuję nadrabiać, przepraszam
|
#2142 | |
|
Raczkowanie
|
faaaajne autko
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mające odzywke long 4 lashes : czy ta odzywka nie osłabi mi potem moich rzęs ? mam dość długie ogólnie, i podkręcone, zaczynam ją stosować żeby były jeszcze dłuższe i teraz właśnie moja obawa, czy jak odstawie, to sie nie okaże że zaczną mi sie sypać moje
|
|
#2144 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu tak na serio nie chodzi o cenę i o metkę, ale o skład i splot. Jeśli znajdziecie garnitur ze 100% wełny w splocie 120-140's to bierzcie nawet za 100zł. ![]() Cytat:
|
|
|
#2146 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daaaaaaaaaaaaaawno mi się tak system nie posypał.
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Mało który tusz dobrze rozczesuje moje rzęsy, dlatego zdecydowałam się na przedłużanie ![]() Dzięki
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie!
![]() Więc wszystkim Paniom który wypda na 1, 2, 3 dni przed.. nie bójcie żaby! Nie przyjdzie.
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2152 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jeszcze pokoje czekają ...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) zazdroszcze! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście kupiliśmy okap podszawkowy oraz płytę gazową i piekarnik elektryczny do zabudowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny! Chyba skompletowałam strój dla siebie. Zupełnie spontanicznie , po 5 minutach pobytu w sklepie kupiłam białe buty w Ryłko za 250 zł. Nie są idealnie białe ale nie są też ecru, chyba mają inny minimalnie kolor niż suknia. To bardzo źle? Jak bardzo do sprzedam albo oddam ![]() I w ogóle mamy rezerwacje na podróż poslubną!!!
|
|
|
#2153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W życiu nie będzie widać. W ogóle mało butów spod sukni widać. Ja to się musiałam nieźle namachać, żeby ktoś (kto nie wiedział) zauważył, że miałam fioletowe buty pod kiecką.
|
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, ale aby nie tak, że za 9 m-cy
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jednak bałam się z La BOdy kupić bez mierzenia stacjonarnego. Te z Ryłko są bardzo dopasowane ale licze, że się rozejda a jak nie to zaniose do szewca na rozciąganie Ewentualnie kupie jakies niższe , może taneczne? Ale też się boję przez internet... Kochana a masz jeszcze jakieś rady?
|
|
|
#2156 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Bardzo fajny pomysł. ![]() Super wyjazd i fajna relacja, musiała być świetna zabawa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cieszę się bardzo, że wszystko się tak udało. Życzę Wam dużo szczęścia. Cytat:
![]() A u mnie dalej króluje remont i nic nie rusza przez to ze ślubnych tematów. Wypadałoby znaleźć makijażystkę, obmyślić fryzurę, ale całymi dniami jeżdżę za lampami i płytkami. ![]() Na koniec miesiąca przeprowadzka (o ile kuchnię mi zrobią...) i wtedy się zacznie PMkowanie.
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
namisek, poka poka!
Lg_ago, szukam takich właśnie butów! Powiesz skąd i za ile? W sklepach widzę tylko z obcasem klockiem lub super cienką szpilką, nic pomiędzy ![]() cornflower, fajny tekst, pocieszający Zdałam sobie sprawę, że zostały nam 2 miesiące i 20 dni. To bardzo mało wliczając w to egzamin magisterski i przeprowadzkę oraz to, że TŻ będzie mógł zająć się sprawami ślubnymi dopiero 2 tygodnie przed. Trzeba brać się do roboty! :PKwaśna truskawka, a zaręczynowy nie będzie niszczył obrączki? Zawsze możecie wziąć i przetopić zakrecona_kropka, a jak jest niewymiarowy? Mój TŻ jest b. wysoki i szczupły, wydłużanie spodni i dopasowanie marynarki zawsze były w cenie. Koszt garniaka nie różni się od tego dla wymiarowych-600 - 1000 zł. iliy W ogóle wtedy większość gości raczej chyba nie przyjedzie. Pozostaje mieć nadzieję, że wszystko jakoś się ułoży. Jakoś wcześniej źle się zgadaliśmy z TŻ. Do tej pory byłam przekonana, że jedynymi dziećmi na weselu będą dzieci jego rodzeństwa. A tu niespodzianka, jeszcze ze 4. Mam nadzieję, że w tę trochę daleką dla nich podróż wybiorą się bez maleńkich. sensuall, nam się akurat trafiła aukcja za 1 zł. Kobieta zrobiła w sumie 3 błędy, w zasadzie tylko jeden trochę pokrzyżował nam plany. Wybraliśmy inną teksturę papieru, nieporozumienie w sprawie czcionki (napisaliśmy, że wszystko z czcionki nr x chcemy zmienić na y, zmieniła tylko w środku, na froncie nie) i ta ostatnia pomyłka: prosiliśmy o usunięcie w pustych zaproszeniach tekstu o potwierdzeniu - i tak był. Nie było czasu tego odkręcać, więc rozdamy zaproszenia sąsiadom wcześniej, zwykle robi się to 2 tygodnie przed uroczystością lub krócej. No i nie chciałam, zeby Mama sam chodziła do sąsiadów, ale wygląda na to, że będzie musiała:/ mama_2010, nie zdążyłam wcześniej zobaczyć Twojej sukni, ładna ![]() Plan na jutro: wyprawa do USC:P |
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
na takie akcje to zaklinam tylko.. u mnie!
Cytat:
Założyłam o 15:00, zdjęłam ok. 3:30. Nic, a nic mnie nogi nie bolały. Dopiero jak zdjęłam to zaczęły delikatnie pulsować. Rady poza tym: pewnie dużo, ale tak o! to nie bardzo przychodzą mi do głowy. Pytajcie więc co chcecie. ![]() Jedno jest pewne, nawet jeśli coś jest nie tak jak chciałyście to NIKT tego nie wie, tylko Wy, więc sie nie stresujcie i cieszcie tym dniem. ![]() Zeszło nam - co mnie bardzo zaskoczyło, maaaaało alkoholu, zaraz wam wstawię rozpiskę którą zrobiłam.
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za miłe słowa dotyczące mojego pudełka i dekoracji na autko
Jutro ruszamy dalej z zaproszeniami, a we czwartek idziemy do kościoła dać na zapowiedzi. W końcu! ![]() Przepraszam za spam ale muszę to napisać gdzieś. Dostałam okres w 17 dniu cyklu! nie wiem co się dzieje byliśmy teraz na majówce 4 dni nad jeziorem 120 km od mojego domu. Dużo się piło, mało się jadło.Ale od takiego czegoś okres może przyjść 10 dni za wcześnie? ![]() Wpisałam sobie w necie co to oznacza i naczytałam się że w ciąży można mieć takie dziwne krwawienia, no zgłupiałam. Nadżerek itp. rzeczy nie mam co regularnie chodzę do gina, robię wyniki i jest ok. Boję się że na ślub też mi tak dziko wypadnie ![]() Poczekać aż ten okres się skończy i iść do lekarza czy może dać sobie na luz?
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
ZUŻYCIE ALKOHOLU!
![]() Wino musujące - kupionych 7 (0,75L) Zeszło 5, zostały 2 (zamknięte) Wino białe i czerwone - kupionych 30 (1L) Zeszło 10, zostało 10 (zamkniętych) oraz 10 otwartych (jakby je połączyć w pełne to myślę, że by z 7 wyszło) Wódka czysta - kupione 30 (0,5L) Zeszło 15, zostało 11 (zamkniętych) oraz 4 otwarte (prawie całe) Wódka smakowa żurawinowa - kupione 20 (0,5L) Zeszło 9, zostało 8 (zamkniętych) oraz 3 otwarte (trochę upite) Whisky - kupione (3L w butelce na stojaku) Zeszło niemalże całe! Zostało dosłownie na 3-4 drinki. Muszę przyznać, że ten stolik (stało obok stolika słodkiego) miał niesamowite powodzenie. ![]() Wnioski moje: ludzie już nie chlają tak jak kiedyś. ![]() Nie otwierajcie dużo win, bo dostaniecie później takie jak my, ledwo napoczęte - swoją drogą, ja wszystkie zamroziłam w woreczkach na kostki lodu. Mamy teraz pełną szufladę procentowych kosteczek. Będą do gotowania - potrawek, sosów, itd.Kilka flaszek daliśmy. Goście pili 9h, było 48 dorosłych osób. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Jeśli przytrafiło się to raz czy dwa to bym nie panikowała. Lekarz nic pewnie nie zaradzi tylko każe obserwować.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

Przetapianie może i fajny pomysł, ale nie ma sensu bo obraczki pasuja na nas idealnie, kształt taki jak chcieliśmy tylko ten nieszczęsny odcień mi przy pierścionku nie pasuje ale bez niego jest dobrze. Tż przekonał mnie do tych obraczek i tak będę nosiła samą obrączkę

dla dziewczyn! Bielizna mega sexowna! Akurat na noc poślubną 
Jednak w tym drugim przypadku w znacznym stopniu płaciło się za metkę.
Ta sałatka kojarzy mi się raczej z imprezami jesienno-zimowymi

Nawet nie próbuję nadrabiać, przepraszam 
takim samochodem będziemy jechać