Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-06, 21:52   #2341
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Oooo rany! Przywracasz wiarę, dziękuję.

.

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja bardzo bym chciała, ale musimy się wstrzymać co najmniej do września, wtedy się dowiem, co z nową umową
a co z umową?
ja zaszlam w ciaze wmarcu a do grudnia mialam czas okreslony. rodzilamwlistopadzie,okaz alo sie,ze zus ciągnie pensje z tej pracy mimo zakonczonej juz wspolpracy

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 21:58   #2342
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

a co z umową?
ja zaszlam w ciaze wmarcu a do grudnia mialam czas okreslony. rodzilamwlistopadzie,okaz alo sie,ze zus ciągnie pensje z tej pracy mimo zakonczonej juz wspolpracy

Jest do końca sierpnia, a chciałabym dalej pracować i wiedzieć, że po urodzeniu dziecka mam do czego wracać, a nie zostać na bezrobociu. Zbyt długo walczyłam o to, by znaleźć pracę w zawodzie.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 22:16   #2343
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
domar
Witaj

Dziewczyny pomocy!
Chodzę już 2 tydzień za jakąś szminką lub błyszczem na ślub, ale nic nie spełnia moich oczekiwań. Co Wy miałyście, co macie, bądź planujecie?

Przetestowałam kilka rzeczy, ale nic nie spełnia moich oczekiwań Chciałabym coś w miarę trwałego, bez wysuszania ust.

- atrament do ust Sephora - kolory bardzo intensywne, zapowiadało się dobrze, ale po godzinie robi się skorupa na ustach i wygląda to nieciekawie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-infusion.html
-pomadka lakier YSL - widziałam pozytywne opinie, jednak ja się rozczarowałam, po jakiś 40 minutach zauważyłam, że znika, nierównormiernie, podkreśla spierzchnięte usta, chociaż moje są dosyć dobrze nawilżone
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...r-couture.html
- błyszczyk Dior (hybrydowy makijaż) - rzekoma nowość w Sephora, cena 145 zł w Sephorze. Pięknie wygląda jakieś 40 minut, potem się utlenia, matowieje, zostawia ślady
http://www.dolce.pl/christian-dior/a...ick/30707.php5

Dzisiaj testuję szminkę Kanebo
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ka-do-ust.html
Spełnia moje oczekiwania jeżeli chodzi o wygląd ust - pięknie nawilżone, natomiast trwałość - średnia.
Doszłam jednak do wniosku, że wolę poprawić usta częściej i żeby wyglądały gładko i zdrowo niż z kolorem i wysuszoną skorupą na nich.

Polećcie swoje szminkowo-błyszczykowe nr 1
Ja jeszcze testowałam, ten i super jest
Wiec ja na slub bede sie zastanawiac nad tym, albo nad YSL bo mi przypasowaly bardzo ale znalazłam patent na niego...kilka mega cieniutkich warstw, i wtedy sie nie klei i dłuzej sie utrzymuje
A wczoraj kupiłam w Rossmannie na -49% ten błyszczyk z Loreala, tą podróbe YSL i dla mnie bez szalu. Klei się i po godzinie nie miałam sladu plus za ładny zapach i opakowanie z pedzelkiem (ale chamsko zerznięte od YSL).

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Czytam czytam, ale się nie wypowiadam co do szminek bo nie używam wcale w ogóle czasem mam wrażenie, że jestem chłopczycą...

Dziewczyny gratuluję 4 miesięcy do ślubu :kolaski:

Opiumalfa
ten samochód fajnie wygląda! Ja chciałam trabanta ale nikt nie miał w dobrym stanie...

Atomoowka

trzymam kciuki, będzie suknia git

swiat_katarzyny
super buty ten kolor

Witam nową PM

Wstawiam foto fryzury (odstają kosmyki bo nie używałyśmy lakieru, chciałam jedynie ogólny efekt zobaczyć), wybaczcie za jakość zdjęć

Super fryz

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem. Kupilam narazie balsam?/blyszczyk z Clarinsa... Ale to jeszcze nie to. Jutro chce kupic blyszczyk z L'Oreal, ten a'la atrament z YSL... Poza tym mam na liscie pomadke z MAC...
Tak jak wyzej, ja nie polecam dla mnie wyrzucone pieniadze w błoto, na szczescie kosztował w Rossmannie na przecenie nie wiele ponad 20zł

Cytat:

a co z umową?
To myśl utrzymuje mnie przy życiu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-06 o 22:18
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 22:44   #2344
zły jeż
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
u mnie też w regionie nigdy nie było kotylionów, dopiero na wizażu dowiedziałam się o tym zwyczaju. mnie się to w ogóle nie podoba, tak jak dziewczyny piszą - zbędny gadżet. na studniówce nosi się przypinki
U mnie sprawa z kotylionami wygląda identycznie.

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Aa jeszcze jedno.. jak jest u was z płaceniem za jedzenie zespołu muzycznego? Słyszałam, że niektórzy nie płacą tyle ile za gości lub biorą mniej, bo niby idą do pracy a nie pojeść. U mnie w restauracji jest zwyczaj sadzania ich poza salą (bo jest mała z 2 stołami), ale ja początkowo miałam usadzić ich z wszystkimi tylko trochę na boku. Co myślicie?
My płacimy za ekipę muzyczno-fotograficzną 50%. Siedzieć będą trochę na boku w sali, tak chyba lepiej, zresztą poza nie ma nawet gdzie.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

zły jeż Wasze gniazdko jest najważniejsze. A jaką będziesz miała frajdę z organizacji już na swoim
Dzięki, muszę o tym pamiętać, jak mnie ten remont dobija.

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kto opłaca ZAIKS?
U nas my. Sala sobie zastrzegła, że nie ona. Ale to chyba jakaś mała kwota, nie robi kosztów całej imprezy.

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Serio? A ja uwielbiam bezszwowe majtki - ale nosze tylko sloggi z Triumpha więc są meega wygodne
Też je bardzo lubię, mam jedne takie Sloggi.

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PMki Jestem nową wizażanką, a zarazem PM2014Widzę, że przygotowania pełną parą Ja z moim narzeczonym swój dzień mamy 22.08.2014
Witaj. Gratuluję ślicznej sukni.

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
PCO to zespół policystycznych jajników - wiąże się ze zbyt wysokim poziomem prolaktyny... Też niestety to mam
I ja niestety też.

Cytat:

Wstawiam foto fryzury (odstają kosmyki bo nie używałyśmy lakieru, chciałam jedynie ogólny efekt zobaczyć), wybaczcie za jakość zdjęć
Śliczna.
Stary 2014-05-06, 22:58   #2345
rabbitka
Rozeznanie

Lg_Ago swietne buty oby mniejszy rozmiar byl dobry

Anka swietne obraczki

Enzunio butow Ci teraz nie braknie sukienka Twojej mamy na slub sluczna! bedzie pieknie wygladac

Corn swietna relacja weselna jeny Ty zawsze tak szczegolowo wszystko ogarniasz, ja to po 2 minutach zapominam co mialam pisac

Kasia sandalki boskie :love; te z H&M! beda pasowac! kurcze tez takie chce

Mama swietna suknia i figura

Szczeperka super panienski

Namisek swietna fryzurka

Opium mysle ze Tobie by koralowe pasowaly

Magdalenka ja sobie zamowilam Dior Addict pomadke, czekam az przyjdzie i dam znac jak sie sprawuje, ale opiniema dobre

musze sie wyzalic, prosze nie cytujcie, bo mnie przyrodni brat TZta wkurzyl... Ogolem nasze wesele jest bez dzieci i wszyscy o tym wiedzieli, bo nie jednokrotnie o tym wspominalismy, a teraz on i jego 16letnia (ciaza planowana no ale to norma tu w UK) dziewczyna stwierdzili, iz zamiast zostawic ich 6 miesiacznego syna z jej mama, jak bylo to zaplanowane, zabiora go na nasz slub i wesele... i poinformowali nas o tym wczoraj, znaczy tata TZta nam piwiedzial, bo oni nie raczyli o tym wspomniec, pomijam fakt brak klasy,gdyz stwierdzili, ze przeciez nie musza nas informowac bo i tak beda miec jedzenie dla niemowlaka i my nie musimy za niego placic no ale przeciez nie o to chodzi, od poczatku podkreslalismy, ze wesele jest bez dzieci i nie robimy zadnych wyjatkow bo byloby by to nie fair wobec innych gosci, no ale coz oni sa madrzejsi i chca ciagnac dziecko 6 godzin w jedna strone, potem byc z nim 10 godzin na weselu i wracac... no witki mi opadaja na brak odpiwiedzialnosci, ale wkoncu nastolatki to co innego moglam sie spodziewac... nie wiem jak to sie skonczy..

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:04   #2346
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam czytam, ale się nie wypowiadam co do szminek bo nie używam wcale w ogóle czasem mam wrażenie, że jestem chłopczycą...

Mam to samo

Elegancko!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
My tez nie bedziemy miec disco-polo a ze Sląska jestem nie lubimy, ja zdzierze po pijaku tylko, ale na wlasnym weselu nie wypada sie uchlać wiec nie bedzie za to bEdzie muzyka lata 60-70-80, polski rock no i duuuużo Michaela Jacksona
U nas tak samo-w sensie muzycznym K. się śmieje, że poprosimy DJ'a, żeby zapamiętał kto go prosił o jakieś disco-kawałki, bo będziemy po weryfikować listę znajomych po guście muzycznym

Dzisiaj zaproponowałam TŻtowi, że może jednak zamiast ja przyjmować jego-zmienilibyśmy na jego stare, bardzo stare rodowe nazwisko (czyli aktualnie+ta, lub +ty). I teraz siedzimy i grzebiemy w necie, jak tutaj odkopać/odtworzyć drzewo genealogiczne do biskupa z 14 wieku
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:09   #2347
mama_2010
Raczkowanie

Justyna.kociaczek, buty wypas

enzunio dzis w pracy kawalek przerwy wykorzystalam na czytanie twojej listy czuje, ze musze wrocic na spokojnie do czytania, cos mi sie z niej na pewno przyda.

rabbitka nie maja z kim zostawic dziecka? Szkoda takiego malucha przeciez bedzie glosno, duzo ludzi i przede wszystkim dostosowalabym sie do zaproszenia i wesela bez dzieci. Taki kawal drogi

Znalazlam odpowiadajace mi obraczki, jutro zagadam z TZ czy moga byc bo juz czas zamowic, nie ma zartow

Prawie skonczylismy rozdawac zaproszenia, Zostalo jedno. No i jeszcze jakis znajomy TZta prawdopodobnie dojdzie o ile bedzie mogl przyjechac. Stres opadl i jak na razie to jedna osoba na 99,9% nie bedzie wiec raczej nie bedzie a 2 osoby w nawiasie beda a moze nie.
Bedzie cudnie

Edytowane przez mama_2010
Czas edycji: 2014-05-06 o 23:11
mama_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:09   #2348
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
domar
Witaj

Dziewczyny pomocy!
Chodzę już 2 tydzień za jakąś szminką lub błyszczem na ślub, ale nic nie spełnia moich oczekiwań. Co Wy miałyście, co macie, bądź planujecie?

Przetestowałam kilka rzeczy, ale nic nie spełnia moich oczekiwań Chciałabym coś w miarę trwałego, bez wysuszania ust.

- atrament do ust Sephora - kolory bardzo intensywne, zapowiadało się dobrze, ale po godzinie robi się skorupa na ustach i wygląda to nieciekawie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-infusion.html
-pomadka lakier YSL - widziałam pozytywne opinie, jednak ja się rozczarowałam, po jakiś 40 minutach zauważyłam, że znika, nierównormiernie, podkreśla spierzchnięte usta, chociaż moje są dosyć dobrze nawilżone
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...r-couture.html
- błyszczyk Dior (hybrydowy makijaż) - rzekoma nowość w Sephora, cena 145 zł w Sephorze. Pięknie wygląda jakieś 40 minut, potem się utlenia, matowieje, zostawia ślady
http://www.dolce.pl/christian-dior/a...ick/30707.php5

Dzisiaj testuję szminkę Kanebo
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ka-do-ust.html
Spełnia moje oczekiwania jeżeli chodzi o wygląd ust - pięknie nawilżone, natomiast trwałość - średnia.
Doszłam jednak do wniosku, że wolę poprawić usta częściej i żeby wyglądały gładko i zdrowo niż z kolorem i wysuszoną skorupą na nich.

Polećcie swoje szminkowo-błyszczykowe nr 1
U mnie zdecydowanie bourjois rouge edition velvet pięknie się trzyma i nie wysusza ust

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-06, 23:18   #2349
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

my zapłaciliśmy 800zl za niewymiarowy (super slim, praktycznie nieosiągalny w większości sklepów)
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
garnitury z wełny 100% lepiej sie układają, nawet Tz czuł róznice gdy takie przymierzał, po prostu nie sa tak sztywne, dostsoowują sie super do sylwetki, nawet jak sie pogniotą to szybko wracają do poprzedniego stanu i do konca wesela wygląda sie super. a te z domieszkami po prostu troche bardziej sie gniota i skóra gorzej oddycha = mężczyzna się szybciej poci... im wieksza sktetność (110, 120, 130, 140s) tym szybciej wracają do poprzedniego stanu
Cytat:
wszystko zalezy od skladu - garnitury z 40% wełny zaczynaja się od 300 a końca sie na 600 zł a garniutry z 100% welny wysoko skretnej (od 120s) zaczynaja sie od 800 zł a konca na 2500 ale to wyjatki, z reguły do 1500 zł stoją... my kupilismy 100% 130s za 1100 na poprawiny bedziemy już szukac garnitutu z domieszką, za max 600 zł
Cytat:
oj tam... moj wybral za 480zl... bez przesady
Mowilismy ze do slubu le nie wiem jak u was u mnie nie ma roznicy wielkiej

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

zakręcona kropka Nie słyszałam o takich tanich garniakach, nawet nie ślubnych... Za 1000 zł na pewno będzie, trochę taniej pewnie też - ale na pewno nie 1/3 tej kwoty
Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Jak rozglądalismy się z Tż to mówili nam, że zależy czy chcemy porządny, na którym naprawdę nie widać zagnieceń itp. po kilkugodzinnym weselu czy 'byle jak najtaniej'. Tak samo z koszulą opcja tańszej to trzeba kupić ze dwie żeby była na przebranie a z lepszej bawełny może być i jedna.
Ogólnie wszystko zależy od jakości materiałów i zatajenie informacje że to ślubny nie ma tu nic do rzeczy. Z tego co się orientowaliśmy to skompletowanie całości (garnitur, koszula, krawat) od średniej półki licząc to ok 1500 w górę
Cytat:
Dokładnie! Tylko wełna i wysoki splot!
Szybko się gniecie, ale też szybko prostuje. TŻ na ślubie jak wysiadał z auta to już miał tył pognieciony. Weszliśmy do USC i garniak prosty! Poza tym, TŻ zachwycony garniakiem. Że super się nosi, jest lekki i przyjemny.
Mówił, że na weselu grzał się podczas tańca, twarz mokra, ale garnitur przepuszczał powietrze i rewelacyjnie się w nim czuł.

Jasne, że kupić na 300zł, ale w 100% sztuczny. Za te z wełny trzeba już jednak więcej zapłacić, chociaż nam trafiła się na prawdę fajna oferta,

Mój Mąż też jest niewymiarowy można by powiedzieć.
Raczej masywny, ale nogi szczupłe, tyłek mały, lekki brzuszek i więcej w klacie i barkach.
Byliśmy w JEDNYM sklepie, zmierzył kilka i nie każdy leżał dobrze. Czwarty chyba pasował idealnie, chociaż w porównaniu do marynarki trzeba było zwęzić spodnie, więc sklepy z taką opcją (w cenie) polecam.
Niemalże cały strój dla niego (garnitur, koszula x2, buty, pasek) kupiliśmy w sklepie LAVARD, bo przy zakupie garniaka (trochę ponad 750zł) na resztę było -30%,

Cytat:
A my właśnie kupiliśmy w LAVARD i w outlecie PTAK - swoją drogą ceny o jakies 300zł miniej na garniturze niż w LAVARD w Łodzi.
I tu tak na serio nie chodzi o cenę i o metkę, ale o skład i splot. Jeśli znajdziecie garnitur ze 100% wełny w splocie 120-140's to bierzcie nawet za 100zł.

Dziękuję Wam bardzo za wszystkie rady Jak kogoś nie zacytowałam to sorki ale coś mi się spie.... :P Mój TŻ ma bardzo duże uda więc w większość garniaków zwykłych sie nie mieści bo albo góra jest za duża albo spodnie za małe jutro wyruszamy na polowanie ogólnie się rozejrzeć ale w planach mamy kupienie garnituru na 2 dzień wesela więc takiego w granicy do 500 zł nie z pełnej wełny ale na pierwszy dzień będziemy szukać 100%

Dziś byliśmy pierwszy raz z zaproszeniem do mojej rodziny a dokładnie do mojej chrzestnej, spodziewałam się że będzie dużo gorzej a było o dziwo nawet fajnie, wesoło:P Baaardzo wypytywali o to co mamy itd (ale to raczej po to żeby potem obgadywać- Oni tacy są) na zaproszenie spojrzeli nie podziękowali ale powiedzieli że postarają się być..
czytając to ile osób wam odmawia boję się że ludzie mi się zgubią na sali.. zapraszamy 110 osób sala jest na 100- 120 ale jak tak patrze na tą listę to sama widzę że być może przyjdzie tylko połowa.. ;(

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-05-06 o 23:21
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:32   #2350
Atomoowka
Wtajemniczenie

No i suknia w domu ufff
Leży idealnie, jest cudna i kocham ją strasznie
A tak się bałam, że sie nie zmieszczę, bo jak zawsze jem zdrowo, tak od jakiegoś 1,5 tygodnia codziennie o 21.30 zajadałam się wielką paczką chipsów. Jechałam z duszą na ramieniu czy się zmieszczę.
No i w końcu poczułam, że to już tak blisko. Słyszę normalnie dzwony bijące z kościoła

Dziękuje Wam kochane za kciuki.

Po drugie robiłam dziś prezent dla świadkowej w ramach podziękowań.
Nic nie kupiłam bo chciałam aby to było coś symbolicznego i własnoręcznie robionego. Zrobiłam więc kilka kul musujących do kąpieli o różnych zapachach i kolorach. Kupię tylko celofan i ładnie zawinę i myślę, że będzie ok. Co myślicie? Czy to nie za skromny podarek?

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Atomoowka, trzymam kciuki!

Przyszły obrączki! Może dziś uda się TŻowi wcześniej wyrwać z pracy i je odebrać
czekamy na foty

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Atomoowka nie zapomnij o zdjęciach!
taaaa zapomniałam hahah
Może jak znajdę czas to jutro pstryknę już w domu.

Cytat:
Tak wyglądała jak kupowałam Ja będę miała bez ramiączek Suknia jest u krawcowej
Załącznik 5674620
Załącznik 5674621
Witaj
Suknia ładna ale faktycznie bez ramiączek będzie lepiej.

Cytat:

mi się podoba bardzo.

Cytat:

białe kojarząmi sie z korektorem, a czarne z brudem
mi podobnie.
Jeszcze na dłoniach bym zniosła, ale na stopach nie mogę jakoś patrzeć na te kolory.

Cytat:
coś czuje ze oprócznowego wątku żony 2014 będzie też 'ciężarówki 2014'
Ja się przyłączam

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam buty na ślub!!!
http://www.aliexpress.com/item/Drops...775814038.html
Jeszcze będzie ze mnie baletnica

Poza tym doświadczyłam dzisiaj pierwszego koszmaru o tematyce ślubnej. Śniło mi si, że spóźniłam się na własny ślub, przez co go odwołano
Najgorsze jest to, że (cholera!!!) to takie do mnie podobne

Cytat:
Jestem załamana... Mama znalazla sliczna sukienke, ktora mega duzo kosztowala, ale namowilam ja ze to tez jej dzien i pojechalysmy.. okazalo sie ze bylo pare ladnych ale do zadnej nie weszla i nr wiekszego nie ma! ;(
Ej głowa do góry, na pewno coś znajdziecie.

Rabbitka ej no to bardzo nieładnie z ich strony. Ja bym im jednak przypomniała, jakie ustalenia były. No i kurde szkoda malucha takie maleństwo a taki gwar i zamieszanie wokół niego.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2014-05-06 o 23:33
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-06, 23:33   #2351
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Lg_Ago swietne buty oby mniejszy rozmiar byl dobry

Anka swietne obraczki

Enzunio butow Ci teraz nie braknie sukienka Twojej mamy na slub sluczna! bedzie pieknie wygladac

Corn swietna relacja weselna jeny Ty zawsze tak szczegolowo wszystko ogarniasz, ja to po 2 minutach zapominam co mialam pisac

Kasia sandalki boskie :love; te z H&M! beda pasowac! kurcze tez takie chce

Mama swietna suknia i figura

Szczeperka super panienski

Namisek swietna fryzurka

Opium mysle ze Tobie by koralowe pasowaly

Magdalenka ja sobie zamowilam Dior Addict pomadke, czekam az przyjdzie i dam znac jak sie sprawuje, ale opiniema dobre

musze sie wyzalic, prosze nie cytujcie,
Cieżka sprawa ale ja bym im powiedziałam to co Ty nam napisałas. Ze wesele jest całkowicie bez dzieci i nie robicie żadnych wyjątkow, zeby inni goście nie poczuli się urażeni poza tym moze trzeba im uzmysłowić, ze wesele dla takiego małego dziecka (głosna muza itd) to niezbyt dobry pomysł. A jak dziecko bedzcie chcialo spać to co...w wozku na sali go ululają
Ja bym powiedziała prostu z mostu...najwyzej odpadnie Ci dwóch nieodpowiedzialnych ludzi, wiec nie wiele do stracenia

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
U mnie zdecydowanie bourjois rouge edition velvet pięknie się trzyma i nie wysusza ust

O ciekawe czy w rossmannie są jutro przed pracą pojde oblukać, moze sie zalapie na -49% przez ostatnie pół roku wzbogaciłam się o kilkanaście szminek uzależnilam sie chyba

A dziewczyny, ten bukiet, który Wam pokazywałam ostatnio babka wyceniła na 320zł wiec go biore dla przypomnienia daje foto w załaczniku dodatkowo zrobi mi dwie butonierki i bransoletke z kwiatem dla swiadkowej więc wydam 200zł mniej niz planowałam pierwotnie w prawdzie broszek w nim nie wiele, ale ładne broszkowe co mi sie podobaja to od 500zł w gore. Tańsze tez są , ale sa wtedy strasznie małe, a jam duża baba a ten mnie mega urzekł
Tyle, ze jednych kwiatków teraz ta babka nie ma i musimy czekać az je znajdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (141,8 KB, 57 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-06 o 23:38
Stary 2014-05-06, 23:39   #2352
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Jest do końca sierpnia, a chciałabym dalej pracować i wiedzieć, że po urodzeniu dziecka mam do czego wracać, a nie zostać na bezrobociu. Zbyt długo walczyłam o to, by znaleźć pracę w zawodzie.
rozumiem. akurat ja znajde pracęw swoim zawodzie wszędzie, dlatego dziecko było priorytetem.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 04:56   #2353
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Cieżka sprawa ale ja bym im powiedziałam to co Ty nam napisałas. Ze wesele jest całkowicie bez dzieci i nie robicie żadnych wyjątkow, zeby inni goście nie poczuli się urażeni poza tym moze trzeba im uzmysłowić, ze wesele dla takiego małego dziecka (głosna muza itd) to niezbyt dobry pomysł. A jak dziecko bedzcie chcialo spać to co...w wozku na sali go ululają
Ja bym powiedziała prostu z mostu...najwyzej odpadnie Ci dwóch nieodpowiedzialnych ludzi, wiec nie wiele do stracenia

O ciekawe czy w rossmannie są jutro przed pracą pojde oblukać, moze sie zalapie na -49% przez ostatnie pół roku wzbogaciłam się o kilkanaście szminek uzależnilam sie chyba

A dziewczyny, ten bukiet, który Wam pokazywałam ostatnio babka wyceniła na 320zł wiec go biore dla przypomnienia daje foto w załaczniku dodatkowo zrobi mi dwie butonierki i bransoletke z kwiatem dla swiadkowej więc wydam 200zł mniej niz planowałam pierwotnie w prawdzie broszek w nim nie wiele, ale ładne broszkowe co mi sie podobaja to od 500zł w gore. Tańsze tez są , ale sa wtedy strasznie małe, a jam duża baba a ten mnie mega urzekł
Śliczny bukiet, ale trochę drogi. Nie wiem co prawda skąd są gerbery (o ile to gerbery?), ale róż tego typu jest pełno na chińskim allegro i są za grosze. Przykład tutaj: klik i klik, gerbery klik
Poza kwiatami koronka i kilka perełek - również niewielki koszt.
Może spróbujesz stworzyć sama taki bukiet? Koszt na pewno będzie niższy.
Mój bukiet z broszek kosztował mnie max 150zł. Broszki kompletowałam od września i prawie wszystkie sprowadziłam z chińskiego allegro, bo na naszym allegro cena detaliczna potrafi być o kilkanaście razy wyższa niż cena hurtowa (a broszka ta sama).

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-05-07 o 04:59
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:06   #2354
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Śliczny bukiet, ale trochę drogi. Nie wiem co prawda skąd są gerbery (o ile to gerbery?), ale róż tego typu jest pełno na chińskim allegro i są za grosze. Przykład tutaj: klik i klik, gerbery klik
Poza kwiatami koronka i kilka perełek - również niewielki koszt.
Może spróbujesz stworzyć sama taki bukiet? Koszt na pewno będzie niższy.
Mój bukiet z broszek kosztował mnie max 150zł. Broszki kompletowałam od września i prawie wszystkie sprowadziłam z chińskiego allegro, bo na naszym allegro cena detaliczna potrafi być o kilkanaście razy wyższa niż cena hurtowa (a broszka ta sama).
Niestety nie mam takich zdolności, wiec wole sie za to nie zabierać bo wyrzuce kase w błoto. Nie mam tez zadnej bliskiej kolezanki, która by umiała coś takiego zrobić nie mam pojęcia jakie to kwiatki
Dzieki za porade

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-05-07, 07:26   #2355
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
domar
Witaj

Dziewczyny pomocy!
Ja na ślubie miałam szminkę i błyszczyk od Mary Kay i było naprawdę dobrze. Kolor ładnie się trzymał, usta trochę się lepiły, ale to chyba norma przy błyszczykach? Ogólnie nie znam się zbytnio, bo na co dzień nie maluję ust.

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Atomoowka, trzymam kciuki!

Przyszły obrączki! Może dziś uda się TŻowi wcześniej wyrwać z pracy i je odebrać
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:28   #2356
misia880
Zakorzenienie

namisek fryzura bardzo ładna

kochane rozdaliśmy wczoraj 4 zaproszenia
Mojej babci.. wzieła i pow, że jest stara i raczej nie przyjdzie. wiec jak to ja pow, że chocby miala sie przyczałgać to ma byc i odmow nie przyjmuje

mojej cioci i wujkowi plus kuzyn z dziewczyna
no i chrzestny z żona i córka wszędzie było miło

mój wujek do mnie z tekstem A PO CO WYŚCIE Z TYM ZAPROSZENIEM PRZYJECHALI??? co myśleliscie, że jak nas nie zaprosicie to my nie przyjdziemy ??

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 07:30   #2357
Lemon_Drop
Zadomowienie

Atomoowka super że z suknią wszystko dobrze za brak zdjęć masz
Kule do kąpieli to bardzo fajny prezent, ja bym się ucieszyła

Miałam dzisiaj koszmar ślubny, pierwszy od kilku m-cy śniło mi się że ślub był o 9 rano bo potem ksiądz nie miał czasu, w ogóle miałam mega beznadzieją fryzurę, a w kościele nie było TŻ.. ślub mimo wszystko się osbył, a po mszy wracałam do domu z koleżanką na piechotę, obie byłyśmy w sukniach ślubnych. Pod domem czekało kilkoro gości i pojechaliśmy na grilla na wieś
Stary 2014-05-07, 07:31   #2358
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:

Są w rossmanie wczoraj uzupełniłam kolekcję o kolejny kolor :P
Piękny bukiet!

Stary 2014-05-07, 07:35   #2359
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
nawet wam dziewczyny nie mówiłam, ale strasznie drżałam czy nasz zespół będzie pasował do naszych gosci... 3/4 rodziny to ludzie mieszkający na wsiach, lubiących tradycyjne imprezy, a jak to moja mama okresliła, mamy zespół z klasą... dziś coś mnie tknęło i weszłam na ich strone internetową i uaktualnili repertuar, jest i enej i bałkanica nawet nie wiecie jak odetchnęłam z ulgą
super, takie hiciory jednak muszą być

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Moja mama jest jakaś kompletnie dziwna!

Rozmawiałyśmy sobie przed chwilą i mówię, że jeszcze dopraszamy na wesele moich kolegów z pracy, bo sporo osób się nam wykruszyło. A na to mama fochem: "ale czemu nie moje koleżanki, przecież już dawno ci mówiłam o nich, one powinny mieć pierwszeństwo!". Yyyy, mamo, bo to moje wesele przecież?
W sumie największy dla mnie problem z tymi jej koleżankami to fakt, że to... moje byłe nauczycielki. Przykro mi, ale po prostu nie widzę opcji, żebym piła wódkę z moją dawną chemiczką albo tańczyła z matematykiem i jego żoną-biologicą...

swiat_katarzyny buty są przepiękne i będą Ci pasowały do tej ślicznej sukni, jak mogłaś mieć w domu takie cudeńka i w nich nie chodzić? ja też na drugi dzień kupuję płaskie butki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aaaa w ogóle, to

Misia, Aloffkowa

równe 4 m-ce do ślubu!
gratki dziewczyny!!

Atomoowka ale fajnie, że suknia już w domu i wszystko Ci pięknie pasuje te ostatnie dni przygotowań muszą być super

zakrecona_kropka powodzenia z garniakiem! w wielu salonach oferowane są usługi krawieckie w cenie więc na pewno Panie coś Wam doradzą

pysia1987 bukiet bomba!!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:00   #2360
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Moja mama i siostra (świadkowa) są teraz na etapie szukania sukienek na moje wesele no i klops - w sklepach nic nie ma Możecie podpowiedzieć, gdzie Wasi bliscy znaleźli coś ciekawego?
Moja mama kupiła z zwykłej hurtowni odzieżowej sukienkę w kolorze brudnego różu, z króciutkim żakietem. Sukienka ma na górze koronkę, długość do połowy łydki. Zapłaciła 200 zł więc cenowo bardzo ok.

namisek świetn fryzura

rabbitka sytuacja z dzieckiem podobna jak u mnie. Zaprosiliśmy kolegę TŻ który ma niespełna roczne dziecko. Nie ma dziewczyny bo on i matka tego dziecka nie są parą, ot zwykła imprezowa wpadka. Dając im zaproszenie w grudniu myśleliśmy że są parą i wpisaliśmy tą dziewczynę jako osobę towarzyszącą. Oczywiście wiedzieliśmy że przyjdą, ale niedawno kolega nas poinformował że zabierają ze sobą dziecko, że ta dziewczyna będzie na weselu tak do 20 i prosił nas o nocleg bo trzeba gdzieś położyć dzieciaka. I tu mega zdziwienie z mojej strony, po co im ten dzieciak na weselu, i w ogóle po co ta dziewczyna, skoro oni nie są razem a ona i tak po 2 godz pójdzie uśpić dzieciaka i zostanie z nim w hotelu

Wczoraj wstępnie usadzilismy gości, było ciężko, nie sądziłam że to takie trudne. Ale ten program który wrzucałyście dla mnie słabo czytelny, ja wydrukowałam wszystkie nazwiska, wycięłam karteczki i na podłodze układaliśmy stoły, w razie czego można było szybko przełożyć karteczkę do innego stołu.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:17   #2361
KaMilka4891
Zadomowienie

Witam, powracam, niekoniecznie do żywych, bo jestem taka chora, że nie wiem jak się nazywam (a w robocie siedzieć muszę )
przeczytałam relacje ślubne w międzyczasie, cudowne już się doczekać nie moge kolejnych no i przede wszystkim swojej
Stary 2014-05-07, 08:26   #2362
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...weselne-wpadki - całkiem przydatny poradnik SOS dla PM-ek!
Przydatne! Jakbym winem suknię zaplamiła to byłaby masakra...
namisek ładna fryzura!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:38   #2363
domar123
Raczkowanie

pysia1987 baardzo fajny bukiet
Ślubuję 22.08.2014 i chciałabym się już umówić na próbną fryzurę i makijaż, czy to nie za szybko? Jak pójdę na przymiarkę sukni i będę mieć bez ramiączek to pokażę Mówię wam, dopiero po ich odcięciu suknia nabrała wyrazu Jaki macie kolor przewodni? U mnie na sali będzie biel i brąz A ja bukiet myślę o białych różach. Jestem skromna i dlatego tak Ogólnie chciałabym iść na dwie próbne fryzury bo nie wiem czy kok czy loki
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:45   #2364
cashmere
Zakorzenienie

Atomówka super że suknia pasuje! Kule fajny prezent, mi by sie spodobał Liczy się gest! Ja mojej świadkowej nie planowałam nic kupować Może powinnam?

Rabbitka dla mnie skrajna głupota ciągnąć takie małe dziecko w taką daleką podróż by zabrać je na wesele. Przecież dla takiego malucha to będzie męczarnia... Pomijam już kwestię że się wpraszają z dzieckiem, na wesele na którym dzieci nie będzie i o tym wiedzą...

Lecę na czesanie i make-up i przymiarkę
17 DDS

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 08:53   #2365
Elrosa
Zadomowienie

Namisek fajna fryzura, sama będę szukać czegoś podobnego

zakrecona_kropka mój ma podobny problem z garniturem (inny rozmiar spodni, a inny marynarki) i w sklepie nie było problemu z zamówieniem takiego kompletu-niekompletu (kupowaliśmy w takim małym sklepiku osiedlowym, nie wiem, jak w sieciówkach). Do tego chyba wszędzie są w ofercie usługi krawieckie.

Atomoowka pomysł z kulkami mi się podoba

domar123 wydaje mi się, że to wcale nie za wcześnie. Ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana i makijażystkę rezerwowałam już na przełomie października i listopada, bo zobaczyłam efekty jej pracy u biorącej ślub koleżanki i zdecydowałam się w minutę

Bardzo proszę Was o kciuki! Wczoraj podjęliśmy decyzję co do mieszkania i bardzo chciałabym, żeby nic się w niej nie zmieniło i wszystko poszło po mojej myśli
Stary 2014-05-07, 09:17   #2366
Robusta
Wtajemniczenie

Atomoowka
super, że suknia Ci się podoba i jest taka jaką chciałaś
My dopiero rozdaliśmy jakieś 7 zaproszeń, miło jest jak ludzie się cieszą na Nasz ślub

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:19   #2367
201605100
Konto usunięte

namisek bardzo fajna fryzurka

Atomoowka pomysł z kulami świetny, takie prezenty od serca są najlepsze, ja bardzo bym się ucieszyła

Elrosa

USC załatwiony, TŻ zdania nie zmienił i bierze moje nazwisko
W sobotę idziemy do księdza, boję się tego
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:22   #2368
enzunio
BAN stały

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
musze sie wyzalic, prosze nie cytujcie,
Nie wiem co Ci doradzić, bo u nas też kilkoro dzieci będzie wciśniętych. Niby powinno się być szczerym i powiedzieć prosto z mostu, ale zależało mi i przede wszystkim Tżtowi na tych osobach (jego rodzina), więc nic nie powiedziałam...

Cytat:
Napisane przez mama_2010 Pokaż wiadomość

enzunio dzis w pracy kawalek przerwy wykorzystalam na czytanie twojej listy czuje, ze musze wrocic na spokojnie do czytania, cos mi sie z niej na pewno przyda.
Czytaj, czytaj, ja sama korzystałam z list PM 2013

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
No i suknia w domu ufff
Leży idealnie, jest cudna i kocham ją strasznie
A tak się bałam, że sie nie zmieszczę, bo jak zawsze jem zdrowo, tak od jakiegoś 1,5 tygodnia codziennie o 21.30 zajadałam się wielką paczką chipsów. Jechałam z duszą na ramieniu czy się zmieszczę.
No i w końcu poczułam, że to już tak blisko. Słyszę normalnie dzwony bijące z kościoła
Kto broi ten się boi

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

mój wujek do mnie z tekstem A PO CO WYŚCIE Z TYM ZAPROSZENIEM PRZYJECHALI??? co myśleliscie, że jak nas nie zaprosicie to my nie przyjdziemy ??
Spoko!

Cytat:
pysia1987 baardzo fajny bukiet
Ślubuję 22.08.2014 i chciałabym się już umówić na próbną fryzurę i makijaż, czy to nie za szybko? Jak pójdę na przymiarkę sukni i będę mieć bez ramiączek to pokażę Mówię wam, dopiero po ich odcięciu suknia nabrała wyrazu Jaki macie kolor przewodni? U mnie na sali będzie biel i brąz A ja bukiet myślę o białych różach. Jestem skromna i dlatego tak Ogólnie chciałabym iść na dwie próbne fryzury bo nie wiem czy kok czy loki
Fryzura spoko, ale według mnie na makijaż jest jeszcze za wcześnie, a to dlatego, ze widzę sama po sobie, że byłam 4 razy na solarium i podejrzewam, że makijaż który miałam robiony byłby teraz za słaby (w sobotę mam drugi makijaż próbny), a Ty masz wesele w sierpniu to chcąc czy nie chcąc opalisz sobie buzię (chyba, że używasz filtrów cały czas), ja bym poczekała

Pysia (miałam zacytowane, ale chyba wizaż od jakiegoś czasu daje ciała bo od dwóch miesięcy giną mi cytowania ) super, że taka cena, obyś była zadowolona

alucior u nas też klamka zapadła!! Najbardziej cieszy się mój tata, że dzieci będą miały moje nazwisko

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-05-07 o 09:23
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:34   #2369
domar123
Raczkowanie

Faktycznie opalenizna w tym sezonie jest nieunikniona. To faktycznie jednak wybiorę się do fryzjera. A planuje ktoś może też rozpuszczone loki?
Jeśli chodzi o dzieci na weselu to u nas będzie duużo. Jestem najmłodsza z sióstr, mój narzeczony też najmłodszy, więc wszystkich kogo zapraszamy mają dzieci Zatem zaproszonych gości będzie ok 50 a dzieci ok 10 Dlatego wesele planujemy do 3 godziny bo już wiemy, że wszyscy będą z dziećmi się wykruszać, chociaż planujemy wziąć pokoik dla gości. Ale mieszkamy blisko siebie i sala też blisko więc wszyscy będą wracać do domu
Ma któraś z was ślub w piątek tak jak ja?

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Atomoowka
super, że suknia Ci się podoba i jest taka jaką chciałaś
My dopiero rozdaliśmy jakieś 7 zaproszeń, miło jest jak ludzie się cieszą na Nasz ślub
My zaproszeń jeszcze nie rozdajemy. Planujemy w okolicach końca czerwca
Atomoowka super, że suknia się Tobie podoba To przecież najważniejsze
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 09:36   #2370
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
chrzestna tż powiedziała, że nawet jakbyśmy dali tylko zawiadomienie to i tak by przyszła na wesele ale to było bardzo pozytywne
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości