|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
hej i my już po szczepieniu ( błonica, krztusiec, tężec, Polio i grypa ) Milus zniósł dzielnie - bardziej płakał jak sobie guza u lekarki w gabinecie niż jak się pielęgniarka wbijała - ogólnie piękny zdrowo rozwijający się chłopczyk 82cm i 11kg SZCZECIA - kolejne szczepienie na odrę, świnkę i ospę - 7.07
|
|
|
|
#3662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do chodzenia, jak masz watpliwosci no cóz popros o lekarza o skierowanie do poradni na prochową, tam ci lekarka zbada małą, my mamy isc na kontrole 2 miesiace po tym jak zaczal sam chodzić-musze sie zarejstrowac- własnie sprawdzic czy dobrze obciaza stopki 1. z h&m za 5zeta kupiłam 3 pary!!!taniej niz w sh 2.ty to mnie kobieto rozumiesz
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skarpet z sh nie mamy ![]() ale taniej niż te sztuczne paskudy z Auchan. h&m'owe kocham. T. ma 6 par, w których w kólko chodzi ale czarnych nie widziałam. Looknę koniecznie
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
ale to było w tamto lato, nie wiem czy są teraz dostępne
|
#3665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie A. najbardziej lubi jak mam kucyka wtedy ściaga mi gumke i sie smieje Dziś mówie do niej "Ala gdzie jest konik"? a ona wskazuje palcem na konia na biegunach i starała sie wypowiedziec cos w stylu ihaaa ![]() na psa mowi UUU UUU ![]() Cytat:
w dodatu krzywa przegroda bardzo utrudnia mi oddychanie a pozostawiam uchylone na minimum okna w nocy..Cytat:
![]() ![]() jaki duży już facet
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-07 o 13:26 |
||||
|
|
|
#3666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj po buciki z Filipem kupiłam sandałki Emel i drugie po domu Befado. Taki wybór, że nie mogłam się zdecydować przez co dziecko musiało przymierzyć z 10 par butów
ale dzielnie to zniósł, pod sam koniec zaczął marudzić i uciekać, Pani obok skomentowała, że jak na faceta to i tak długo wytrzymałW ogóle w sklepie zabawki dla dzieci, stolik, kostka mula a mój łobuz miał na oku czajnik, przedłużacz, mopa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Filip już kiedyś robił przysiady, cudowny widok Jak starszaki reagują na szczepieni? Bez paniki idą czy się boją? Cytat:
![]() Piękne wymiary |
|||
|
|
|
#3667 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kasiu super, że już po . No i za wagę i wzrost Milusia!oliwka dzięki za recenzję Na razie nie będę kupować, bo sytuacja nieteges, ale jak mi kasy kiedyś przybędzie to sobie sprawię taki, a co. Dzieck mi wstało, więc to by było na tyle. Ona jest taka słodka po przebudzeniu tylko do całowania i przytulania, więc pędzę
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaa jeszcze przy mierzeniu butów Pani zwróciła uwagę, że Filip ma jedną stópkę krótszą. I faktycznie na sandałkach to widać
|
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak go widac, bo jest przy wylocie to albo palcem da sie zlapac, albo patyczkiem, jak gleboko to zalezy, jak nie przeszkadza to czekam, az dziecko zaplacze, wtedy rozmieka i albo jest na wylocie i wycieram chusteczka czy lapie palcem, albo frida - a jak przeszkadza i jest gleboko to kropelka soli fizjologicznej i frida
to taki gesty, dlugi glut, o roznej bariwe, w pol przezroczysta, w pol ciemniejsza, ale nie jest suchy, tylko taki zbity, a po nocy sie wlasnie zbiera gleboko, lub przykleja do scianki, i wtedy ciezko to sciagnac. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ale ty chyba szczepilas na HiB, nie na grype (pisalas wczoraj a HiB to bakteria Haemophilus influenzae Typ b)---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
a ja najbardziej lubie szare lub biale h&m-owe a w ogole to czekam juz na przeceny, pewnie wypadna w polowe czerwca, to obkupie malego w letnie ciuszki, bo wiele rzeczy mi sie bardzo podoba
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-07 o 13:51 |
||
|
|
|
#3670 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paweł dziękuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kla ski:![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super zabawa korekCytat:
Powodzenia w pracy i wszystkiego naj dla coreczki i kciuki za żłobek. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
supernas róznież niebawem czeka szczepienie.
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też. ale białe to zUo. choć na nodze wyglądają super.
Monicca, ale jak krótsze? hm? może to wrażenie? Monika, ale Jakub śpi dwa razy. tak?
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
,głowa mi pęka dziś ..... ale pogoda - masakra ,zimno ,szaro i leje dobrze ze już po spacerze i basenie ,tylko biedny J będzie dziś miał trening od 17 w ulewach ![]() ide nadrabiać ....
|
#3673 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Kurde, napisałam taaakiego długiego posta i mi go wcięło
nie ma nie wiem co sie stało więc szybko po łebkachCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
1. To do serwisu i śmigaj Ja zainstalowałam sobie jeszcze na tel endomondo i dodatkowo mnie będzie mobilizował (mam nadzieję :P)2. To mój Mikul był szczepiony, a Krzyś ma termin na czerwiec (Krzyś i Mikołaj z tego samego dnia) Ale mi mówili żeby przyjść zaraz po skończeniu roku. 3. Ja też mogę dac ankiety rodzicom jak coś. A z moimi w ogóle wszystko w porządku?? 4. Podpinam się: Zdrówka ![]() Cytat:
Cytat:
) zawsze raźniej i mocne oczywiście.2. Na zwykłym. Jechałam z tatą i tż. Tata robi po 50 km nawet a ja po 20 byłam ledwo żywa :P Wstyd, że tata ma lepsza kondycję ode mnie ![]() 3. Jak bym czytała o Mikołaju Cytat:
Za szczepienie i wymiaryy Cytat:
![]() Za 5 zł? ale taniocha!! Z abs czy czymś podobnym? Ok napisałam po raz drugi reszta później bo jedziemy się z Mikołajem gościć do małej Martynki
|
|
#3674 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny urwis!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oliwka -ekspertko !!! padam na kolana ! jak się przeprowadze to zgłaszam się do Ciebi epo pomoc -doradzisz mi co i jak kupic aby się za bardzo nie napracowała
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnim rzutem na tasme zdobylam dwiee szczepionki dla M.
![]() 19. maja szczepienie ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- ojojj
|
#3676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie są . ja szukałam wszędzie .i czarnych na razie nie ma . a My mamy po starszakach czarne - tez z hm . Cytat:
![]() Cytat:
bo tak ogolnie to nikt symetryczny nie jest .tylko na ogół tego nie widać ... My tez skarpetki albo czarne ,albo popielate (jasne lub ciemne) . ostatnio kupiłam w zarze popielate stópki .
|
|
#3677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
u mnie A. jeden paluszek u nogi ma taki "schowany", ale pediatra mowi ze ok, moze taka jej uroda. skonsultuj moze to? ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- kiedy idziecie? my jeszcze zwlekamy, Ala z 9 kwietnia, nie wiem ile mozna jeszcze to przedłuzyc... |
||
|
|
|
#3678 | |||
|
Zadomowienie
|
Jest drzemka
edit. wlasnie sie obudzil ![]() dzieki. Ja te akurat kupowalam na Baby's secret. One sa z zeszlego roku. Ale inne th tez sa super, tylko te koturny dla mnie za wysokie (na spacerze bym sie chyba zabila )Co do roomby to jak tz sie zaczal tym interesowac to nawet myslalam czy Ciebie nie podpytac, dobrze bym trafila Cytat:
Co do stopek to nie pomoge jutro bedzie go lekarka ogladac to moze cos powie![]() Cytat:
poka pokaCytat:
sama siebie zacytowalas u nas tez pada
|
|||
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Alliw-
wow! długasna drzemka .....u nas prawie norma już - bez drzemki ![]() Głowa nadal boli już mam swiatłowstret ,oczy bolą ,zeby tez ![]() wzielam apap , wypiłam kawe .nic nie pomaga....nadal boli tak samo . Co mogę więcej zrobić????????tylko nie piszcie ze odciąć ![]()
|
#3680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale cena 3zł;pnie chce CIe martwić, ale my łapaliśmy ponad tydzień... Odnośnie butów my mamy Bartki (z zeszłego sezonu;p) ale jestesmy zadowoleni...musze mu jeszce tamposzki kupic ale to takie noname
|
|||
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe
my mamy jeszcze srednio dziennie 2-3 godziny snu - albo jedna albo dwie drzemki Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-07 o 15:43 |
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
alliw odsypia istatnie dni
ej niech nie pada, tż ma do 18.00 i mieismy po niego iśc;pLaski czy do dermatologa trzeba skierowanie? |
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
My na szczepieniu byliśmy 2 tyg temu a jesteśmy z 15.04 no ale ja jestem zwolenniczką szczepień. Szczepiliśmy się Priorixem. Przez pierwsze 2 noce (w dzień nie) była gorączka około 38 stopni. Po około 10 dniach wystąpił lekki kaszel, wysypka i lekki katar...wszystko zniknęło po 2 dobach ;-)
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
i wiecie co powiem wam, ze nie rozumiem zachowania mojej t. i wgl wszystkich u tżta w rodzinie.. Wszyscy twierdzą, że A. jest niegrzeczna i nikt nie chce z nia zostać/ zajac sie na chwile lub poswiecic troche jej uwagi.. a ona jest taka, ze wszędzie chce wejsc, wszystko musi zobaczyć, dotknąć, nie uwazam, zeby była niegrzeczna. po prostu jest ciekawa. co za ludzie chyba wedlug nich dziecko ma siedziec w jednym miejscu i w ogole zamilknać, nie rozumiem ich wcale...
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-07 o 16:04 |
||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Pani pytałaś kiedyś czy dziecko mnie naśladuje .... muszę kupić drugiego mopa ... jak chcę go wziąść to wybucha wojna która z nas będzie myła podłogę
A kąpiel w wiadrze z wodą to najlepsza zabawa no nie ważne jaka woda ważne że woda jest mokra w każdej idzie się myć ![]() Despa i Nestelle ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Pani mi się jeszcze nigdy nie udało pobrać małej siusków mimo iż miałam 3 skierownia jeszcze nigdy nie udało mi się zanieść dla mnie jest to niewykonalne albo ja jestem jakaś ciapa ![]() Alliw pytaj pytaj ja tam odnośnie sprzętów domowych i nowości obeznana i mogła bym na ten temat gadać
|
|
|
|
#3686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2.z abs u nas nie pada a cały dzień się zanosi z małymi przerwami na słonko idę sobie coś posprzątac bo mnie tak natchnęło przez was i nawet trochę juz ogarnęlam, muszę korzystać póki mam chęci
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
trolla ja mam też zainstalowane endomondo za każdym razem jak idę na spacer w kwietniu przespacerowałam 45 km niestety u mnie na wsi ciężko zrobić 5 km podczas jednego spaceru.
Achna ja latem 2012 roku heh to tak ze 3-4 razy w tygodniu robiłam po około 40 km po pracy w zeszłe wakacje mi tego brakowało a Aniela nie dała spacerować więc się rozleniwiłam.---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Trolla U nas pada prawie cały dzień i co wyjdzie słonko ubiorę małą to zaczyna lać więc już teraz dałam na wstrzyamnie może jutro pospacerujemy. |
|
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na endomondo poszło zaproszenie, ale nie strzele focha jak nie zaakceptujesz ![]() zamiast sprzątać strzeliłam sobie paznokcie na czerwono
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ubraliśmy sandałki z odkrytymi palcami to było widać ewidentnie, ze jeden bucik jest idealny a drugi jak by za duży ciut. Nie jest to ogromna różnica ale rzucająca się w oczy więc chyba jednak też nie mała kurcze ale chyba to nie problem i nic się z tym nie robiTakie Emelki: http://allegro.pl/emel-e2206-sandaly...137837529.html a te Befado po domu: http://allegro.pl/befado-kapcie-sand...195300568.html |
|
|
|
|
#3690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
nadrobiłam całość i powiem, że nieźle się naśmiałam... jak ja się cieszę, że Wasze "aniołeczki" też taaaakie grzeczne. Moja jak coś nie idzie po jej myśli: wygina się, rzuca na glebę, drze strasznie.... Cała akcja za to trwa kilka sekund i już jest z nami... no chyba, że chodzi o plac zabaw... tu jest rozpacz, jak jej nie puszczę. Kocha piaskownicę, huśtawki, zjeżdżalnię, inne dzieci. Cytat:
![]() Moje śpią, idę zaraz do kuchni, może się uda. Cytat:
A Ciebie tulam (i cicho nie pocieszam, bo później w szkole jest wszystkiego więcej i więcej... chociaż dzieci też chyba bardziej rozgarnięte) Cytat:
(jeden na brzuchu, drugi po kolana) ![]() Despa - zobaczysz, niedługo przyjdziesz po E. a ona w ryk i do cioć.... to dopiero będzie... ambiwalentne. Moja chętnie idzie do sali zabaw i chętnie wychodzi - na razie... póki co. Oliwka - zabiłaś mnie swoim wkładem w edukację odkurzaczową. Ja przyznaję... zaniedbuję dzieci i sprzątam mieszkanie. Moja wina. Ostatnio sprzątałam z Kaliną szuflady w kuchni - dokładnie i rzeczywiście jakbym myła zęby w czasie jedzenia czekolady - ja układam, ona wyrzuca i sama wchodzi do środka. ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Co do szczepień... ja zwolenniczką nie jestem. Szczepię, bo wiem, że plusy są oczywiste... jednak ryzyko zawsze jest. Niedawno naukowcy potwierdzili ostatecznie wszystkie te wcześniejsze doniesienia, o które były spory, na temat związku niektórych szczepionek i autyzmu. Oczywiście wiele czynników może mieć na to wpływ, więc nikogo nie chcę straszyć i zniechęcić. U Igorka szczepienia nie miały żadnego wpływu (chyba, że te wykonane od razu po urodzeniu, ale tego nie ma jak sprawdzić). Kalinkę zaszczepię z kilkumiesięcznym poślizgiem... nie lubię tej szczepionki 13miesiąca.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

- ogólnie piękny zdrowo rozwijający się chłopczyk

hehe dobra,nie sa to sprawy firmowe..

- za dwa tygodnie bede to dopytam. (ale ja tez zawsze codziennie po nocy tez czyszcze swoj nos, bo sie zbiera wydzielina).
w dodatu krzywa przegroda bardzo utrudnia mi oddychanie a pozostawiam uchylone na minimum okna w nocy..
ale dzielnie to zniósł, pod sam koniec zaczął marudzić i uciekać, Pani obok skomentowała, że jak na faceta to i tak długo wytrzymał

(pisalas wczoraj 

kla ski:

poszczepienne a wy już szczepiliście te różyczkę, świnkę i odrę? my mamy dopiero na 27 maja a nasze dzieci prawie ten sam termin urodzone.
dla mnie jest to niewykonalne albo ja jestem jakaś ciapa