Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 12:44   #3661
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

hej i my już po szczepieniu ( błonica, krztusiec, tężec, Polio i grypa )
Milus zniósł dzielnie - bardziej płakał jak sobie guza u lekarki w gabinecie niż jak się pielęgniarka wbijała - ogólnie piękny zdrowo rozwijający się chłopczyk

82cm i 11kg SZCZECIA

- kolejne szczepienie na odrę, świnkę i ospę - 7.07

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 12:48   #3662
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej laseczki :-* siedzę w pracy i zastanawiam sie nad dwoma kwestiami hehe dobra,nie sa to sprawy firmowe..
A mianowicie- Hania codziennie ma nos zatkany jakimiś glutami, sa to taki klejace grudki, ale raczej suche, nie chcą wyjść przy odciaganiu a jej to bardzo przeszkadza, bo ja chyba ciągnie w nosie. Skąd to sie bierze,bo to nie jest typowy katar. I jak z tym walczyć? Wczoraj kilka razy psikalam solą i odciągalam, jak już trochę wyszło, to delikatnie wyciagalam palcem. One sa takie ciemne jakby trochę krwią podbarwione. Martwię sie co to.

I druga kwestia - nie wiem dlaczego, ale Hania staje ciagle na paluszkach, rzadko kiedy widzę,żeby stała na całej stopie. Przecież tak to ona sie w życiu nie nauczy stawać bez podparcia. Martwi mnie to i zastanawiam sie czy trzeba jej jakoś pomoc lub skorygować takie stawianie stopki?

To sie wyzalilam :-D
Czekam jak zwykle na wasza pomoc w dręczących mnie wątpliwościach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ciemne gluty, bardziej kozy wyciagam zwlaszcza jak mały był na spacerze, ufajda sie na jam kims placu zabaw itp. wtedy widze ze to prawie co dzien cos wyciagam, nie są podbarwione krwią, po prostu ciemne. psikaj co dzień wodą morską, u nas pomaga, troche same wychodzą, czasem pociągnę gruszką. chyba ze to cos innego wtedy nie pomogę.

co do chodzenia, jak masz watpliwosci no cóz popros o lekarza o skierowanie do poradni na prochową, tam ci lekarka zbada małą, my mamy isc na kontrole 2 miesiace po tym jak zaczal sam chodzić-musze sie zarejstrowac- własnie sprawdzic czy dobrze obciaza stopki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

1.skąd? z absem?

2.a! pani do prasowania
1. z h&m za 5zeta kupiłam 3 pary!!!taniej niz w sh
2.ty to mnie kobieto rozumiesz
Stary 2014-05-07, 13:04   #3663
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ogólnie piękny zdrowo rozwijający się chłopczyk

82cm i 11kg SZCZECIA
: jupi:

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
z h&m za 5zeta kupiłam 3 pary!!!taniej niz w sh
skarpet z sh nie mamy
ale taniej niż te sztuczne paskudy z Auchan.
h&m'owe kocham. T. ma 6 par, w których w kólko chodzi ale czarnych nie widziałam. Looknę koniecznie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:10   #3664
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
: jupi:

skarpet z sh nie mamy
ale taniej niż te sztuczne paskudy z Auchan.
h&m'owe kocham. T. ma 6 par, w których w kólko chodzi ale czarnych nie widziałam. Looknę koniecznie
ale to było w tamto lato, nie wiem czy są teraz dostępne
Stary 2014-05-07, 13:24   #3665
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ja też nie przepadam za kotami psa jeszcze jakoś zniosę choć kiedyś mi zupełnie nie przeszkadzały psy w domu ale od kiedy dziecko to mnie jakoś drażni. A my mamy w domu rybki, jeża i psa. U rodziców 2 psy i 4 koty
mnie najbardziej drażnilaby sierść .. u tesciow maja psa i duzo kotow i jak widze te kłaki na dywanie, kanapie, wszedzie to zbiera mnie na wymioty, A. zaraz by wszystko zjadla...

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Podjąć by się podjęli, za to im płacą, a poza tym nigdy nie wiadomo jak mała zachowywałaby się w towarzystwie innych bez mamy

Jakbym widziała mojego syna. Ostatnio kaszkę zagryzał ciapem W aucie buty ściągam od razu. A najbardziej A. się śmieje jak ciągnie mnie za włosy, a ja mówię, że mnie boli, no zanosi się ze śmiechu
ostatnio z siostra tżta tylko płakała

u mnie A. najbardziej lubi jak mam kucyka wtedy ściaga mi gumke i sie smieje

Dziś mówie do niej "Ala gdzie jest konik"? a ona wskazuje palcem na konia na biegunach i starała sie wypowiedziec cos w stylu ihaaa na psa mowi UUU UUU a jak zobaczy jakieś dziecko to od razu wola DZIDZIA i to baardzo wyraznie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
bzinka M. ma codziennie takie glutki, jeden na dzien - ja zawsze mu czyszcze po nocy, tak pol godziny, godzine po wstaniu, wtedy schodza dobrze (M. nie ma kataru, jeszcze nigdy nie mial) - wedlug mnie to normalne, ale nie pytalam nigdy o to lekarza - za dwa tygodnie bede to dopytam. (ale ja tez zawsze codziennie po nocy tez czyszcze swoj nos, bo sie zbiera wydzielina).
jeejjj ja po nocy mam tak suchy nos, że oddychac nie moge w dodatu krzywa przegroda bardzo utrudnia mi oddychanie a pozostawiam uchylone na minimum okna w nocy..

Cytat:

Milus zniósł dzielnie - bardziej płakał jak sobie guza u lekarki w gabinecie niż jak się pielęgniarka wbijała - ogólnie piękny zdrowo rozwijający się chłopczyk

82cm i 11kg SZCZECIA

jaki duży już facet

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-07 o 13:26
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:32   #3666
monicca1989
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj po buciki z Filipem kupiłam sandałki Emel i drugie po domu Befado. Taki wybór, że nie mogłam się zdecydować przez co dziecko musiało przymierzyć z 10 par butów ale dzielnie to zniósł, pod sam koniec zaczął marudzić i uciekać, Pani obok skomentowała, że jak na faceta to i tak długo wytrzymał
W ogóle w sklepie zabawki dla dzieci, stolik, kostka mula a mój łobuz miał na oku czajnik, przedłużacz, mopa

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czy ja pisałam ze nie biegam?
ano kłamałam - już biegam ,50 m na sekundę
R nauczył się wchodzić na kanape ona ma ok. 3,5-4m . i biega po niej z jednego końca na drugi
ratunku ...koniec z bezstresowym siedzeniem przed kompem
Ćwiczy mamę

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o przysiadach więc zrobiłam 60 napilam się wody i patrzę (nie tyłek nie urósł ) ale Kamil robi przysiady jaki świetny jest. Ale az strach się bać jak tak wszystko naśladuje... czyli seks tylko jak śpi
Też zrobiłam siła wizażu
A Filip już kiedyś robił przysiady, cudowny widok

Cytat:
oj tam ...ja ide za tydzień z całą magiczną 3 i tez nie pamiętam
Jak starszaki reagują na szczepieni? Bez paniki idą czy się boją?

Cytat:
Do tego Jakub i szkoła ...wykończa mnie .
a to dopiero 2 klasa ,i dopiero jedno szkolne dziecko .....
Poprzestane na magicznej 3 . taka wersja na dziś .
a na dziś?

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość

Aha waży ok 10 300 i mierzy 79cm
Piękne wymiary
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:40   #3667
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
bzinka M. ma codziennie takie glutki, jeden na dzien - ja zawsze mu czyszcze po nocy, tak pol godziny, godzine po wstaniu, wtedy schodza dobrze (M. nie ma kataru, jeszcze nigdy nie mial) - wedlug mnie to normalne, ale nie pytalam nigdy o to lekarza - za dwa tygodnie bede to dopytam. (ale ja tez zawsze codziennie po nocy tez czyszcze swoj nos, bo sie zbiera wydzielina).
A jak oczyszczasz?
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

Dziś mówie do niej "Ala gdzie jest konik"? a ona wskazuje palcem na konia na biegunach i starała sie wypowiedziec cos w stylu ihaaa na psa mowi UUU UUU a jak zobaczy jakieś dziecko to od razu wola DZIDZIA i to baardzo wyraznie
Wow ! Super

kasiu
super, że już po . No i za wagę i wzrost Milusia!

oliwka
dzięki za recenzję
Na razie nie będę kupować, bo sytuacja nieteges, ale jak mi kasy kiedyś przybędzie to sobie sprawię taki, a co.

Dzieck mi wstało, więc to by było na tyle.
Ona jest taka słodka po przebudzeniu tylko do całowania i przytulania, więc pędzę
Stary 2014-05-07, 13:45   #3668
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

82cm i 11kg SZCZECIA

Super, że już po i piękne wymiary

Aaaa jeszcze przy mierzeniu butów Pani zwróciła uwagę, że Filip ma jedną stópkę krótszą. I faktycznie na sandałkach to widać
Stary 2014-05-07, 13:50   #3669
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
A jak oczyszczasz?
jak go widac, bo jest przy wylocie to albo palcem da sie zlapac, albo patyczkiem, jak gleboko to zalezy, jak nie przeszkadza to czekam, az dziecko zaplacze, wtedy rozmieka i albo jest na wylocie i wycieram chusteczka czy lapie palcem, albo frida - a jak przeszkadza i jest gleboko to kropelka soli fizjologicznej i frida

to taki gesty, dlugi glut, o roznej bariwe, w pol przezroczysta, w pol ciemniejsza, ale nie jest suchy, tylko taki zbity, a po nocy sie wlasnie zbiera gleboko, lub przykleja do scianki, i wtedy ciezko to sciagnac.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:

82cm i 11kg SZCZECIA

super, wysoki chlopczyk i oby bez goraczki
ale ty chyba szczepilas na HiB, nie na grype (pisalas wczoraj a HiB to bakteria Haemophilus influenzae Typ b)

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
czarnych nie ma, ale jest zestaw niebieski i tam sa ciemnogranatowe
a ja najbardziej lubie szare lub biale h&m-owe

a w ogole to czekam juz na przeceny, pewnie wypadna w polowe czerwca, to obkupie malego w letnie ciuszki, bo wiele rzeczy mi sie bardzo podoba

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-07 o 13:51
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 13:58   #3670
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej

K.obudził się wczoraj ok 22 i strasznie płakał nie dało się go uspokoić, cycka nie dał rady jesć przez ten nos i dalej nie wiem o co chodziło... jakby go coś bolało coś okropnego
Hej, u nas zdarzylo sie tak pare razy moze cos sie sni a duzo wrazen w dzien nie wiem albo ząbki.. u mojego mogą/mogły byc ząbki.
Cytat:

eluska dla Pawelka
Paweł dziękuje

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a co myślicie o Bartkach? Bo u nas to główna "dobra" firma dla dzieci a jakoś nie słyszałam żebyście o niej pisały
Ja kupie sandały niezabudowane, bo jakoś w upały jednak więcej odkryte
my mamy butki BARTKA dopiero 1 para ale sa super jak narazie i planuje powoli cos na lato kupic
Cytat:
Czesc ,
witam się po Cudownym weekendzie .....

R od piątku chodzi .chodzi i chodzi ..... tak mu się podoba i tak załapał ze 3/4 przemieszczania to tylko na 2 nogach . raczkowanie jest be
i cudownie sobie radzi - jakby już z brzucha wyszedł na 2 nogach .

ide nadrabiać ....
SUPER BRAWO ZA CHODZENIE kla ski:
Cytat:

A dziś pierwszy raz Hania nie chciała zostać u babci i tulila mnie bardzo mocno i troszkę płakała tak mi było okropnie smutno ja zostawiać po 4 dniach razem buu

Ja mocno przezywam jak moje dziecko placze i chce na raczki przytulic sie a ja musze wyjsc... ale to chwilowe moze u nas bedzie juz niebawem ok.. bo ostatnie dni sa nieciekawe.. dodatkowo zabki męczą synka
Cytat:
oliwka ja niepotrafie odkładać rzeczy na swoje miejsce, w pierś się biję, no nie potrafię, a nawet jak się staram to i tak coś mi staje na drodze i muszę lecieć gdzies coś zrobić, a ze pewno jest to kwestia tez organizacji to inna sprawa. moze w domu gdzie ma się wiecej miejsca jest łatwiej, bo masz strfy robocze, bo suszarka z praniem ci nie stoi w pokoju i nie psuje efektu nawet jak masz posprzątane super, bo masz miejsce na szafki w przedpokoju na buty i kurtki i nie wisi to wszytsko na wierzchu taka jak u mnie

młoda bawi się w "korek", poustawiała autka i jest korek-nasłuchało się dziecko wczoraj radia hahaha
Skąd ja to znam, ze względu na brak miejsca tez trochę ostatnio mamy nieład, za dużo zabawek, za duzo ubranek malo miejsca na ulozenie wszytskiego..jeszcze troche

Super zabawa korek

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ja spoko, aczkolwiek caly czas mysle jak sobie radzi. Panie nie dzwonią, więc chyba ogarniają Ją. Chłop zaprowadzał, to przez pół godziny nie chciała go puścić, a tylko wyszedł ze żłobka cipa t. zadzwoniła żeby zapytać, jak tam jej najukochańsza wnusia, czy bardzo płacze......W takich chwilach mam jej ochotę wyciąć w ryj.....
A w pracy cóz, fajnie zobaczyć znajome twarze, dostałam inny rejon-ponoc lepszy i inwentaryzacje robię....

Powodzenia w pracy i wszystkiego naj dla coreczki i kciuki za żłobek.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:

82cm i 11kg SZCZECIA

super

nas róznież niebawem czeka szczepienie.
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:02   #3671
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
j
no ja też. ale białe to zUo. choć na nodze wyglądają super.

Monicca, ale jak krótsze? hm? może to wrażenie?

Monika, ale Jakub śpi dwa razy. tak?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 14:11   #3672
nestelle
Zakorzenienie

czesc,
głowa mi pęka dziś .....
ale pogoda - masakra ,zimno ,szaro i leje dobrze ze już po spacerze i basenie ,tylko biedny J będzie dziś miał trening od 17 w ulewach

ide nadrabiać ....
Stary 2014-05-07, 14:21   #3673
achna79
Rozeznanie

Kurde, napisałam taaakiego długiego posta i mi go wcięło nie ma nie wiem co sie stało więc szybko po łebkach

Cytat:

więc z całego serca wszystkim życzę niebrudzących się podłóg, nieleniących się kotów i pań do sprzątania i prasowania!
Podpinam się chociaż Oliwka chyba nie byłaby z tych życzeń zadowolona

Cytat:
Dobry dzień,zapowiada się piękny, ciepły dzień. Obu nic się nie zmieniło

Dupa :P Już pada

Cytat:
pisalas we wczesniejszym poscie o wysypce, i to prawda, nierzadkoscia jest wystapienie odry poszczepiennej, najczesciej ok. 10 dni po szczepieniu: goraczka, wysypka
Tak, ale już teraz patrzę czy wszystko jest ok.

Cytat:

1. [/COLOR]achna za rowerek ale bym sobie pojeździła tylko najpierw rower trzeba na serwis oddać

2.
Tasia poszczepienne a wy już szczepiliście te różyczkę, świnkę i odrę? my mamy dopiero na 27 maja a nasze dzieci prawie ten sam termin urodzone.

3. [/COLOR]Dragusiu ja Ci mogę wysłać moją ankietę bo tż jak zawsze zaraz teraz mu się niechce później nie mam czasu a on takich pierdół robić nie będzię więc nie wiem czy będę Ci pomocna chyba że na weekend mój tato zjedzie i się spytam rodziców może wypełnią
Chyba że któraś z Was zrobi za mojego tż ? :0
Przepraszam

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

4.
Dragusia za Florka oby to nic poważnego a może gorączka na ząbki? Albo też 3dniówka?[COLOR="Silver"]

1. To do serwisu i śmigaj Ja zainstalowałam sobie jeszcze na tel endomondo i dodatkowo mnie będzie mobilizował (mam nadzieję :P)
2. To mój Mikul był szczepiony, a Krzyś ma termin na czerwiec (Krzyś i Mikołaj z tego samego dnia) Ale mi mówili żeby przyjść zaraz po skończeniu roku.
3. Ja też mogę dac ankiety rodzicom jak coś. A z moimi w ogóle wszystko w porządku??
4. Podpinam się: Zdrówka

Cytat:
3. tez sobie próbowałam przetłumaczyć ze sprzątanie to takie ćwiczenia, ale jakoś nie bardzo; moja podświadomość nie może tego przełknąć

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
1. Ja przełożyłam szczepienie na jutro, bo okazało się, że Tż ma wolne, więc razem pojedziemy Wierzę, że wszystko będzie ok tak jak i Ty, bo inaczej bym zwariowała...

2. Na zwykłym czy stacjonarnym? Nieźle się najechałaś Ja wczoraj zrobiłam 50 przysiadów, a dziś myślałam, że nie zejdę po schodach

3.O to to, A. nie dość, że zawsze w innym kierunku niż matka to jeszcze za rękę się trzymać nie da absolutnie
1. We dwoje ( a raczej troje ) zawsze raźniej i mocne oczywiście.
2. Na zwykłym. Jechałam z tatą i tż. Tata robi po 50 km nawet a ja po 20 byłam ledwo żywa :P Wstyd, że tata ma lepsza kondycję ode mnie
3. Jak bym czytała o Mikołaju

Cytat:

82cm i 11kg SZCZECIA

Za szczepienie i wymiaryy

Cytat:
ciemne gluty, bardziej kozy wyciagam zwlaszcza jak mały był na spacerze, ufajda sie na jam kims placu zabaw itp. wtedy widze ze to prawie co dzien cos wyciagam, nie są podbarwione krwią, po prostu ciemne. psikaj co dzień wodą morską, u nas pomaga, troche same wychodzą, czasem pociągnę gruszką. chyba ze to cos innego wtedy nie pomogę.

1. z h&m za 5zeta kupiłam 3 pary!!!taniej niz w sh
2.ty to mnie kobieto rozumiesz
Ciemne, a nawet czarne gluty to ja miałam jak paliłam w piecu

Za 5 zł? ale taniocha!! Z abs czy czymś podobnym?

Ok napisałam po raz drugi reszta później bo jedziemy się z Mikołajem gościć do małej Martynki
Stary 2014-05-07, 14:28   #3674
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
nestelle- u nas to samo, na "nonono"reaguje przeraźliwym chichotem. wchdiz na fotel-ok, schodzi-ok, ale on wstaje i próbuje sie dostać do stołu, który jest pół metra dalej... I nałogowo żre buty...potrafi na spacerze ściągnąc sobie buty i wsadzic do paszczy...albo w aucie w foteliku i ma taki zacisk, że nie moge czasem wyciągnac...ostatnio jezdził boso, bo nie małam już siły... a na "nonono" jest tylko szelmowski usmiech...
kolejny urwis!
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Krzys mnie dzis rozczulil - podszedl, zlapal obiema raczkami moja glowe, przysunal buzie do mojej i pocalowal w usta... Potem przytulil sie policzkiem, i potem raz jeszcze pocalowal Caly czas obejmujac Poplakalam sie

Cytat:
wiecie, myślałam że Wasze dzieci wszystkie takie potulne i tylko K. się nie słucha ale dobrze wiedzieć, że nie tylko on reaguje dzikim śmiechem na nonono jak zaczyna harce przy kuchence i mówie no no no i idę w jego stronę żeby go od niej zabrac to motorka w dupie dostaje, przebiera nózkami jakby chciał wejść w tą kuchenkę, dziki śmiech i kręci szybko pokrętłami żeby jak najwięcej się nakręcić zanim go odciągnę

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Kurde trzeci dzien mnie glowa boli, ewidentnie @ bedzie,pytanie kiedy bo znowu mi sie cykl popierdzielil.
.
łaczę się w bólu
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
i jeszcze nie wyciągnęłaś wniosków? przecież to takie proste, KUPCIE MU CZARNE SKARPETY

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
J. ma szare i chyba mu się za bardzo nie brudzą a ja na pewno nie myję codziennie podłóg

w ogóle to dołączam do grona brudasów jak czytam jak kilka z Was sprząta. ja nie sprzątam, nie mam kiedy. na mycie podłogi z J. nie mam szans, a jego drzemka 30-40 minut też na wiele mi nie pozwala bo zanim poogarniam to już się nie wyrobię. Niestety nie wiem co to jest 2-godzinna drzemka w ciągu dnia..
jak ja Cie rozumiem .... tez nie mam kiedy .a R często w ogole drzemek nie ma .
Cytat:
idę dziś z Florkiem do lekarza na 14 bo juz mnie wkurza ta gorączka. wczoraj było fajnie ale od wieczora znowu.
coś miałam rzec hm...

Oliwka -ekspertko !!! padam na kolana ! jak się przeprowadze to zgłaszam się do Ciebi epo pomoc -doradzisz mi co i jak kupic aby się za bardzo nie napracowała
Stary 2014-05-07, 14:33   #3675
Moderna
Zakorzenienie

Ostatnim rzutem na tasme zdobylam dwiee szczepionki dla M. jutro beda - maskara jakas, braki w produkcji, nie do dostania w calych Niemczech, dopiero jedna apteka internetowa gdzies zdobyla dwie dawki w Dreznie uffff
19. maja szczepienie

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
głowa mi pęka dziś .....
ojojj
Stary 2014-05-07, 14:40   #3676
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

82cm i 11kg SZCZECIA

Cytat:
ale to było w tamto lato, nie wiem czy są teraz dostępne
Nie są . ja szukałam wszędzie .i czarnych na razie nie ma . a My mamy po starszakach czarne - tez z hm .
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj po buciki z Filipem kupiłam sandałki Emel i drugie po domu Befado. Taki wybór, że nie mogłam się zdecydować przez co dziecko musiało przymierzyć z 10 par butów ale dzielnie to zniósł, pod sam koniec zaczął marudzić i uciekać, Pani obok skomentowała, że jak na faceta to i tak długo wytrzymał
W ogóle w sklepie zabawki dla dzieci, stolik, kostka mula a mój łobuz miał na oku czajnik, przedłużacz, mopa

Cytat:
Aaaa jeszcze przy mierzeniu butów Pani zwróciła uwagę, że Filip ma jedną stópkę krótszą. I faktycznie na sandałkach to widać
mocno?
bo tak ogolnie to nikt symetryczny nie jest .tylko na ogół tego nie widać ...
Cytat:
no ja też. ale białe to zUo.

My tez skarpetki albo czarne ,albo popielate (jasne lub ciemne) .
ostatnio kupiłam w zarze popielate stópki .
Stary 2014-05-07, 14:58   #3677
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

czarnych nie ma, ale jest zestaw niebieski i tam sa ciemnogranatowe

a w ogole to czekam juz na przeceny, pewnie wypadna w polowe czerwca, to obkupie malego w letnie ciuszki, bo wiele rzeczy mi sie bardzo podoba
jak dobrze , ze u mnie w miescie otwieraja h&m

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Super, że już po i piękne wymiary

u mnie A. jeden paluszek u nogi ma taki "schowany", ale pediatra mowi ze ok, moze taka jej uroda. skonsultuj moze to?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

nas róznież niebawem czeka szczepienie.
kiedy idziecie? my jeszcze zwlekamy, Ala z 9 kwietnia, nie wiem ile mozna jeszcze to przedłuzyc...
Stary 2014-05-07, 15:27   #3678
alliw
Zadomowienie

Jest drzemka od 12:40, takze juz ponad 2,5h laby mam
edit. wlasnie sie obudzil

Cytat:
Robię postępy, kuchnia ogarnięta, w pokoju tylko odkurzyć

Cytat:
alliw świetne buciki już przeglądam sama
dzieki. Ja te akurat kupowalam na Baby's secret. One sa z zeszlego roku. Ale inne th tez sa super, tylko te koturny dla mnie za wysokie (na spacerze bym sie chyba zabila )

Co do roomby to jak tz sie zaczal tym interesowac to nawet myslalam czy Ciebie nie podpytac, dobrze bym trafila

Cytat:
A mianowicie- Hania codziennie ma nos zatkany jakimiś glutami, sa to taki klejace grudki, ale raczej suche, nie chcą wyjść przy odciaganiu a jej to bardzo przeszkadza, bo ja chyba ciągnie w nosie. Skąd to sie bierze,bo to nie jest typowy katar. I jak z tym walczyć?
Janek tez czesto ma takie. prawie codziennie mu wyciagam jak same nie wyjda przy okazji jakiegos placzu. Psikam woda i odciagam frida. Nie wiem skad sie biora, chyba jak mawia moj tz z zycia

Co do stopek to nie pomoge

Cytat:
ciekawe co Maryjanowi... Może zębiska???
jutro bedzie go lekarka ogladac to moze cos powie

Cytat:
82cm i 11kg SZCZECIA

Cytat:
poka poka

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Ona jest taka słodka po przebudzeniu tylko do całowania i przytulania, więc pędzę

Cytat:
Dupa :P Już pada
sama siebie zacytowalas
u nas tez pada
Stary 2014-05-07, 15:32   #3679
nestelle
Zakorzenienie

Alliw- wow! długasna drzemka .....
u nas prawie norma już - bez drzemki nawet po basenie

Głowa nadal boli już mam swiatłowstret ,oczy bolą ,zeby tez
wzielam apap , wypiłam kawe .nic nie pomaga....nadal boli tak samo .
Co mogę więcej zrobić????????tylko nie piszcie ze odciąć
Stary 2014-05-07, 15:38   #3680
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
hej

a KAcperka może zębicha męczą

---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 05:59 ----------

a jednak są zabezpieczenia pokręteł kuchenki
dzięki Byou
qrde nie wiem w nocy 38,5 dzis juz nic, czekam z lękiem do wieczora, zeby znów wieczorem nie wyskoczyła temp. ..i dalej szorstka buzia i na czoło wchodzi..cholera po czym?
Cytat:
Florek też w przeciwną, a najchętniej na chodnik i na drogę albo po pasach tam i z powrotem

nadrobiłam

wczoraj musiałam być w kato. zawiozłam prace promotorowi niech czyta i oby poprawek nie było. i PRZYPOMINAM O ANKIETACH.

idę dziś z Florkiem do lekarza na 14 bo juz mnie wkurza ta gorączka. wczoraj było fajnie ale od wieczora znowu.
coś miałam rzec hm...
qrde sorki dragusia,tż system przeinstalowywał i wszystko poooszło.
Cytat:

13ego. dobrze, że nie przesądna(m). ale jeśli cokolwiek będzie nie halo - lekki katarek czy cuś, to nie zaszczepię za nic.

ktokolwiek widział, ktokolwiek wie??? z absem?
(na szarych też nie widać )

Akcja łapania siuchów zakończona totalnym fiaskiem. Jak mam iść na kontrolę?! buuuuu
u nas w osiedlowym sklepiku kupiłam superowe skarpetki jest napisane, że do raczkowania, maja abs-y z tyłu i z przodu. Szare w romby, ale były rózne ale cena 3zł;p
nie chce CIe martwić, ale my łapaliśmy ponad tydzień...
Odnośnie butów my mamy Bartki (z zeszłego sezonu;p) ale jestesmy zadowoleni...musze mu jeszce tamposzki kupicale to takie noname
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:40   #3681
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Nie wiem skad sie biora, chyba jak mawia moj tz z zycia
hehe

my mamy jeszcze srednio dziennie 2-3 godziny snu - albo jedna albo dwie drzemki
Cytat:
Głowa nadal boli już mam swiatłowstret ,oczy bolą ,zeby tez
wzielam apap , wypiłam kawe .nic nie pomaga....nadal boli tak samo .
Co mogę więcej zrobić????????tylko nie piszcie ze odciąć
poloz sie spac?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-07 o 15:43
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:45   #3682
klementyna1
Zakorzenienie

alliw odsypia istatnie dni ej niech nie pada, tż ma do 18.00 i mieismy po niego iśc;p
Laski czy do dermatologa trzeba skierowanie?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:46   #3683
Tajgusia
Raczkowanie

My na szczepieniu byliśmy 2 tyg temu a jesteśmy z 15.04 no ale ja jestem zwolenniczką szczepień. Szczepiliśmy się Priorixem. Przez pierwsze 2 noce (w dzień nie) była gorączka około 38 stopni. Po około 10 dniach wystąpił lekki kaszel, wysypka i lekki katar...wszystko zniknęło po 2 dobach ;-)
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 15:50   #3684
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Akcja łapania siuchów zakończona totalnym fiaskiem. Jak mam iść na kontrolę?! buuuuu
u nas tez z tym był cyrk, ja przykleilam woreczek i postawilam A. w lozeczku, jak zrobila siku to sama sobie go zdjęłą...

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
My na szczepieniu byliśmy 2 tyg temu a jesteśmy z 15.04 no ale ja jestem zwolenniczką szczepień. Szczepiliśmy się Priorixem. Przez pierwsze 2 noce (w dzień nie) była gorączka około 38 stopni. Po około 10 dniach wystąpił lekki kaszel, wysypka i lekki katar...wszystko zniknęło po 2 dobach ;-)
ja sie zbieram zbieram i nie wiem, moze pod koniec maja sie w koncu zdecyduje..

i wiecie co powiem wam, ze nie rozumiem zachowania mojej t. i wgl wszystkich u tżta w rodzinie.. Wszyscy twierdzą, że A. jest niegrzeczna i nikt nie chce z nia zostać/ zajac sie na chwile lub poswiecic troche jej uwagi.. a ona jest taka, ze wszędzie chce wejsc, wszystko musi zobaczyć, dotknąć, nie uwazam, zeby była niegrzeczna. po prostu jest ciekawa. co za ludzie chyba wedlug nich dziecko ma siedziec w jednym miejscu i w ogole zamilknać, nie rozumiem ich wcale...

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-07 o 16:04
Stary 2014-05-07, 16:08   #3685
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Pani pytałaś kiedyś czy dziecko mnie naśladuje .... muszę kupić drugiego mopa ... jak chcę go wziąść to wybucha wojna która z nas będzie myła podłogę
A kąpiel w wiadrze z wodą to najlepsza zabawa no nie ważne jaka woda ważne że woda jest mokra w każdej idzie się myć

Despa i Nestelle

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Pani mi się jeszcze nigdy nie udało pobrać małej siusków mimo iż miałam 3 skierownia jeszcze nigdy nie udało mi się zanieść dla mnie jest to niewykonalne albo ja jestem jakaś ciapa

Alliw pytaj pytaj ja tam odnośnie sprzętów domowych i nowości obeznana i mogła bym na ten temat gadać
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 17:15   #3686
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

1. To do serwisu i śmigaj Ja zainstalowałam sobie jeszcze na tel endomondo i dodatkowo mnie będzie mobilizował (mam nadzieję :P)

2.Za 5 zł? ale taniocha!! Z abs czy czymś podobnym?

1.mnie endomondo mobilzuje-zwłaszcza jak widzę ile kalorii teoretycznie spaliłam, i tak wogole jak sobie popatrze ze tyle przebiegłam to mi się lepiej robi i dumna z siebie jestem i blada chociaz narazie to strasznie rekreacyjnie wszystko robie
2.z abs

u nas nie pada a cały dzień się zanosi z małymi przerwami na słonko

idę sobie coś posprzątac bo mnie tak natchnęło przez was i nawet trochę juz ogarnęlam, muszę korzystać póki mam chęci
Stary 2014-05-07, 17:37   #3687
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

trolla ja mam też zainstalowane endomondo za każdym razem jak idę na spacer w kwietniu przespacerowałam 45 km niestety u mnie na wsi ciężko zrobić 5 km podczas jednego spaceru.

Achna ja latem 2012 roku heh to tak ze 3-4 razy w tygodniu robiłam po około 40 km po pracy w zeszłe wakacje mi tego brakowało a Aniela nie dała spacerować więc się rozleniwiłam.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Trolla U nas pada prawie cały dzień i co wyjdzie słonko ubiorę małą to zaczyna lać więc już teraz dałam na wstrzyamnie może jutro pospacerujemy.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 18:54   #3688
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
trolla ja mam też zainstalowane endomondo za każdym razem jak idę na spacer w kwietniu przespacerowałam 45 km niestety u mnie na wsi ciężko zrobić 5 km podczas jednego spaceru.

Achna ja latem 2012 roku heh to tak ze 3-4 razy w tygodniu robiłam po około 40 km po pracy w zeszłe wakacje mi tego brakowało a Aniela nie dała spacerować więc się rozleniwiłam.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Trolla U nas pada prawie cały dzień i co wyjdzie słonko ubiorę małą to zaczyna lać więc już teraz dałam na wstrzyamnie może jutro pospacerujemy.
dzieciaki były z tesciową, uciekali przed grzmotami ale nic nie lało

na endomondo poszło zaproszenie, ale nie strzele focha jak nie zaakceptujesz

zamiast sprzątać strzeliłam sobie paznokcie na czerwono
Stary 2014-05-07, 19:18   #3689
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
mocno?
bo tak ogolnie to nikt symetryczny nie jest .tylko na ogół tego nie widać ...

Cytat:
Monicca, ale jak krótsze? hm? może to wrażenie?
Jak ubraliśmy sandałki z odkrytymi palcami to było widać ewidentnie, ze jeden bucik jest idealny a drugi jak by za duży ciut. Nie jest to ogromna różnica ale rzucająca się w oczy więc chyba jednak też nie mała kurcze ale chyba to nie problem i nic się z tym nie robi

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

poka poka
Takie Emelki:
http://allegro.pl/emel-e2206-sandaly...137837529.html
a te Befado po domu:
http://allegro.pl/befado-kapcie-sand...195300568.html
Stary 2014-05-07, 19:56   #3690
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć,
nadrobiłam całość i powiem, że nieźle się naśmiałam... jak ja się cieszę, że Wasze "aniołeczki" też taaaakie grzeczne. Moja jak coś nie idzie po jej myśli: wygina się, rzuca na glebę, drze strasznie.... Cała akcja za to trwa kilka sekund i już jest z nami... no chyba, że chodzi o plac zabaw... tu jest rozpacz, jak jej nie puszczę. Kocha piaskownicę, huśtawki, zjeżdżalnię, inne dzieci.
Cytat:
z własnego doświadczenia:
nie mów hop, póki nie wypijesz ciepłej herbaty
I życiowe i śmieszne...
Moje śpią, idę zaraz do kuchni, może się uda.
Cytat:
czesc,
głowa mi pęka dziś .....
ale pogoda - masakra ,zimno ,szaro i leje dobrze ze już po spacerze i basenie ,tylko biedny J będzie dziś miał trening od 17 w ulewach

ide nadrabiać ....
Nestelle - R. jest mega. Miłość do lamp może być silna jak żadna - Igor wielbił je mocno, dopiero jak pokochał wszystko na kody i guziki, to mu przeszło... teraz za to nawet jak otwiera prysznic, to udaje, że wbija kod do zamku.
A Ciebie tulam (i cicho nie pocieszam, bo później w szkole jest wszystkiego więcej i więcej... chociaż dzieci też chyba bardziej rozgarnięte)

Cytat:
Jak ubraliśmy sandałki z odkrytymi palcami to było widać ewidentnie, ze jeden bucik jest idealny a drugi jak by za duży ciut. Nie jest to ogromna różnica ale rzucająca się w oczy więc chyba jednak też nie mała kurcze ale chyba to nie problem i nic się z tym nie robi
Jestem niemal pewna, że to taka typowa asymetria, która każdy ma gdzieś. Ja mam jedno ucho wyżej od drugiego... ze 1,5 cm. O cyckach nie wspomnę (jeden na brzuchu, drugi po kolana)

Despa - zobaczysz, niedługo przyjdziesz po E. a ona w ryk i do cioć.... to dopiero będzie... ambiwalentne. Moja chętnie idzie do sali zabaw i chętnie wychodzi - na razie... póki co.

Oliwka - zabiłaś mnie swoim wkładem w edukację odkurzaczową.
Ja przyznaję... zaniedbuję dzieci i sprzątam mieszkanie. Moja wina.
Ostatnio sprzątałam z Kaliną szuflady w kuchni - dokładnie i rzeczywiście jakbym myła zęby w czasie jedzenia czekolady - ja układam, ona wyrzuca i sama wchodzi do środka.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Co do szczepień... ja zwolenniczką nie jestem. Szczepię, bo wiem, że plusy są oczywiste... jednak ryzyko zawsze jest. Niedawno naukowcy potwierdzili ostatecznie wszystkie te wcześniejsze doniesienia, o które były spory, na temat związku niektórych szczepionek i autyzmu. Oczywiście wiele czynników może mieć na to wpływ, więc nikogo nie chcę straszyć i zniechęcić. U Igorka szczepienia nie miały żadnego wpływu (chyba, że te wykonane od razu po urodzeniu, ale tego nie ma jak sprawdzić). Kalinkę zaszczepię z kilkumiesięcznym poślizgiem... nie lubię tej szczepionki 13miesiąca.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości