|
|
#3751 | |
|
To ja :)
|
Dot.: Scent Bar LII
Cytat:
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyyy mnie to jakoś różnicę robiło
|
#3753 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja chyba wolę humus
![]() Cytat:
, trwa to długo, bo też brak mi zapału ![]() Cytat:
Cytat:
, natomiast wszystkie zeszły na nowotwory, wet. powiedział, że to nader częste u szciurków bry znad odzyskanego neta (24 godziny bez sieciuni, toż to skandal )obstalowałam dziś kwiatki i zioła u ogrodnika, jutro odbieram i sadzę, sadzę, sadzę ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- kwiata śliwki jeszcze nie odpalałam, w ogóle ostatnio mało palę, bo drzwi na taras mamy wciąż otwarte, widać yc to zabawa na jesień i zimę
|
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. apokalipsa ![]() 3. kwiaty sa piękne . Za to nietopsz kocha, ale nie posiada wystarczających środków (ziemia, ziemia ziemia a raczej jej brak. Wszystko na glinie . Odżywki i inne ceregiele co kwiat to inne wymogi, nie może sobie pozwolić na ogródek marzeń, ale lofcia i w sumie ma rękę. Wszystko rośnie jak gópie. Nietopsz kciał jaśmina sadzić (i w sumei popieram, bo tęsknię za takim prawdziwym bo twierdzi że od tego mu się dźwiga Chuop nie zna żadnego modelu kwiatka, nie zna się an nazwach ale nie oszukasz dziada, bo jaśmin akurat cwanika zna ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
No chyyyyba że mi doradzisz, (chooociaż, my teraz takie problemy mamy że do kwiatków głowy nie mam Balkon mam zacieniony, a jednak spaliło mi tam cyprysika na węgiel Taras to wciąż dach bez osłony i tam to warunki są dla agawy jedynie Nietopsz w sumie z roku na rok coś tam w donicach na kostce, wokół domu ustawia, nie no radzi sobie, i tak mi nic nazwy nie mówią. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-05-07 o 17:24 |
||
|
|
|
#3755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie szczury przerażają, nie mogę patrzeć na te ogony Cytat:
![]() Zamknęli mi fitness po drugiej stronie ulicy
|
||
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ziemię w ogrodzie też mam glinianą + piasek + gruz , nic nie rośnie.Z ok. 50 cebul zasadzonych jesienią wykiełkowało ok. 15 z czego aż 3!! tulipany, z posadzonych 15. Dynię zeżarły mi ślimaki. Na jaśmin na razie nie mam szans, podobnie na magnolię o której marzę i jeszcze rododendrona bym chciała. Dlatego sadzę tylko do pojemników na tarasie. Na zacienionym balkonie doskonale poradzą sobie begonie (polecam szczególnie te zwisające cudne są w sumie większości roślin powinny wystarczyć te 4 godz. słońca a w miejsce cyprysika posadź lawendę, jeśli nie jej lubisz zapachu, kup tę bezzapachową wygląda obłędnie i absolutnie nie używam pierdyliona nawozów jeden do kwitnących, drugi do zielonych i wystarczy aaaaach już zacieram ręce
|
|
|
#3757 |
|
Nindżopesz
|
U mnie 3 na 3 lawendy padły
A cyprysy rosno jak durne. W ogóle najlepiej rosną cyprysy, bukszpany i taka wierzba-krzaczek.Wierzby stojące jednego gatunku co rok padają (nie pamiętam które to), teraz kupiłam sobie Hakuro. No i myślę co by tu posadzić żeby szybko zarosło ściany. |
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam, myślałam, że masz tam bujny czarodziejski ogród (tzn ślimaki pamiętam ) 2. begonie - nie lubię, zwis niepożądany. (to jest wciąż balkon bez balustrady, więc COŚ tam chcę upiększyć. Jest stelaż metalowy brrrrr. pelargonie - brrrr, nietopsz ma pierdyliard na placu 3. fuksje - nietopsz mi mówił że wymagające i delikatne- dla mnie odpada, acz pamiętam rodzinny dom przyjaciółki, kolor 4. aksamitki brrr bakop? komarzyca i starzec brzmią jak cudne trio z baśni ) wyguglam 5 LAWENDA - bingo ! Może "dostanę" od Mam Wielkie dzięki Ja w Obikach i Lirojach odlatuję, chiałabym wszytsko, ale wszytsko mi umiera ( Edit: zostawię tak ) Chuop ma rację, nie umiem pielęgnować. Wody dawałam. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
Ale to czujesz jaki u mnie hardkor musiał być że mi cyprys dedł na czarno, zjarało go, ale chyba temp a nie słońce. Susza czy co? No ale innym nie zjarało ![]() No i muszę wybrać coś dla 3 tyg niemowlaka - odwiedzinkowy prezent. Ciuchy odpadają, bo mają nadmiar. Mam pomysł na pieluchy only, ale to takie praktyyyyczne. No bo nic nie wiem co warto podarować (oczywiście symboliczna kwota do 40zł) i nawet gdzie to kupic. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-05-07 o 18:21 |
||
|
|
|
#3759 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. dziwne, dziwne zaiste. Ja za cffietami nie przepadam, obecnie mam lub planuję kupić: bluszcze, winorośle, Hakuro, wierzbę-krzaczek jak nad wodą rosną, wierzbę normalną zwisającą, brzozę, tawuły, cyprysy, pęcherznicę zieloną, jałowce, malutkie bukszpany, mini iglaki i jakieś płożące fiołki lub dzwonki, hgw. Tylko kieeedy to wszystko urośnie do normalnych rozmiarów... |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie mam jobla na punkcie fioletu kto oglądał Breaking Bad to wie o co cho z żoną Hanka, lekko trzepnietą Chuopin się przygląda temu maniactwu z przerażeniem w oczach i obawą, ale mówi, że póki nie przywłaszczam sobie sklepowego asortymentu to jest luz, moge mieć bzika na punkcie fioletu. ![]() Poza tym heloooooł, wizaż jest fioletowy więc wiadomo kiedy się zaczęło ![]() Z tym balkonem, jest problem, jak nie mam balustrady, boję się że mi te drzewka wylecą na podwórko Wiatr i te sprawy. Nie mają oparcia. Może to jednak nie jest dobry pomysł zanim się nie zbalustrujemy?
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-05-07 o 18:33 |
|
|
|
|
#3761 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)u mnie w planie Kobea pnąca Cytat:
bacopa też nie mam balustrad a cyprysik mógł być trefny ![]() Cytat:
ale to zwisymoże czas dziurwę we ścianie wywiercić i coś jednak powiesić
|
|
|
#3762 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Miałam groszek - rósł dłuuugi, nędzny i rzadki. Miałam kobeę - rosła średnio po czym wlazł w nią koth. Teraz tylko wieszam coś na kratach żeby kothy nie dosięgały ale i tak wszystko tak strasznie wolno się rozrasta. |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wolno się rozrasta to może zbyt słabo zasilane? może bluszcze oblukaj, albo nasturcję
|
|
|
#3764 |
|
Nindżopesz
|
Albo mam za małe doniczki/zbyt gęsto sadzę? No nic, w tym roku daję szansę winoroślom i bluszczom, najwyżej nakupię więcej.
Nasturcji chyba jeszcze nie miałam, też wezmę je pod uwagę
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Panaroja
|
sand zaglądających zza pleców
![]() niii , kotha leży na myszy , mysza leży na biurku a ja siedzę nad biurkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ideu bo mnie goniou
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#3766 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
ooo sceny balkonowe
u mnie na razie straszą donice z zeszłorocznymi badylami ale na parapecie już mam sadzonki pomidorów i zaraz znowu wysiewam rzodkiewkę mrozy już się chyba skończyły...? zioła różne chciałabym ale rok temu mi coś nie rosły... może tym razem dam bazylię i rukolę razem z pomidorami..? groszek pafnący też rósł słabo, ale chyba dam mu jeszcze jedną szansę.... choć lepiej rosła ozdobna fasola, fasolę z czystym sumieniem mogę polecić dla zazielenienia a jeśli mogę wrócić do tematu butów to stałam się fanką firmy Softinos
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#3767 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
^^
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Panaroja
|
Jestem znofu
imacham znad tiramisu . Robiłam pierwszy raz w życiu i wszyło mi bosssskie ![]() Redzia - jeszcze zwykła fasola ozdobna do pięcia się na ścianę jest dobra . Groszek pachnący wymaga południowej wystawy czyli mnóstwa światła , na balkonach marnie wychodzi . Na Rodos kupiłam sadzonki pomidorów , ponoć koktailowe rosną jak głupie i wszędzie , więc kupiłam 6 , ciekawe czy urosną Rejcz - lawenda jest fajna - byle miała światło i nie mokro , to będzie róść , na Rodos mi rośnie bez niczego
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#3769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o Cytat:
, pomidory już zamówiłam ![]() o jesujesu zabraknie mi miejsca
|
|
|
#3770 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
widzę że sezon sadzonkowy w pełni - takoż i u mnie kupiłam w niedziele doniczkę z truskawkami wiszącymi w lidlu, wisi na balkonie i ma już trzy kfiatki ![]() i to na razie tyle z moich upraw ![]() chcialabym jakieś kwiatki i zielska ale mi nie wychodzą, często mamy łikendy wyjazdowe i wtedy zwykle sie ususzą zanim zakwitną, zniechęca mie to ![]() a u nietopsza plantacja pomidorków koktajlowych wszelkiej maści, hoduje je z nasion i aktualnie z tysiącpińcet kubków po jogurtach z sadzonką pomidorka w całym mieszkaniu
Edytowane przez dixi Czas edycji: 2014-05-07 o 21:40 |
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
No wiesz co
Cytat:
![]() Nie wiem czy się wciśnie ![]() Ja na balkonie mam iglaki, pietrucha z nasion i koper, lawenda z nasion, ale nie wiem czy coś będzie z niej, rzodkiew, ale też nie wiem co z niej wyszło Z kwiatów to kupię chyba jakieś surfinie czy coś ![]() Chciałabym pomidory, ale nie wiem czy coś wyrośnie , nie wiem jakie zanabyć najlepiej.---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#3773 |
|
Nindżopesz
|
Nooo
Maja, miałaś może przyjemność z nową książką Kossakowskie Takeshi Cień Śmierci (czy jakoś tak)? Tytuł nadęty ale że para-japońskie to mnie zainteresowało ale nie wiem czy warto kupować
|
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
dziś właśnie odkryłam te piankowe wynalazki, kliknęło mi sie na wizażu - oyesu... czego to jeszcze nie wymyślą
: ale tak myślę że oddychające to może jest? coś jak softszel ![]() mój krzaczek sie trzymie póki co |
|
|
|
#3775 |
|
Nindżopesz
|
Nie zdziwię się jeśli to jest wręcz żywe
![]() Swoją drogą dobry materiał na suknie ślubne. Można wykroić super hiper rozłożystą bezę i reklamować ją jako lekką, oddychającą, nie wymagającą gimbazyliona halek. Do tego może jeszcze daje się przetrzeć szmatą w wypadku chlapnięcia flaczkami, bigosem czy winem. |
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. oraz na bodziaki i kaftany didowe, fartuchy kucharsko - kelnerskie, krawaty.... na wszystko pianka przyszłością krawiectwa lekkiego
|
|
|
|
|
#3778 |
|
|
Wyłączyli mi ciepłą wodę na 2 dni... Fryzjerowi, u którego byłam, też. Wodą z czajnika mi głowę płukał...
A u mnie na tarasie wszystko usycha... Nawet, kiedy w upały chowam do domu. Nie mam balkonu ładnego. Nikt od mojej strony budynku nie ma :-(
|
#3779 |
|
|
No, to spektakularna pobudka chyba będzie -już miała być ciepła woda od 4 rano. I wszystko, co jest, to godzina 5 i paskudna perspektywa kąpieli w lodzie...
|
#3780 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
moje w doniczkach na balkonie nie miały takich długich gronek jak w opisie, koło 10 pomidorków było zamiast 60-70. no to w tym roku zamiast 3 krzaczków będę miała więcej i dwie odmiany.Cytat:
ja też pomidory robię z nasion, z tym że dość ograniczone ilości bo nie mam rodos tylko balkon, teraz siedzą w mini szklarence z plastików po rukoli w eko doniczkach z rurek po papierze toaletowym ![]() Cytat:
brrr, aż mi się zimno zrobiło, mycie w lodzie dobre jest jak są upały ale nie w takie dni jak dziś...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

musiałam naciągnąć krótki rękawek bo nie wyrabiałam

miałam ambitny plan żeby ogarnąć mieszkanie ale zanim się zebrałam w sobie przeszedł mi zapał
, trwa to długo, bo też brak mi zapału 

Wszystko na glinie

, ziemię w ogrodzie też mam glinianą + piasek + gruz 

(tzn ślimaki pamiętam
) Chuop ma rację, nie umiem pielęgnować. 

ale na parapecie już mam sadzonki pomidorów i zaraz znowu wysiewam rzodkiewkę 
myślałam że gdzieś po tajemku wykopalaś