|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() albo chce bekac albo za szybko mu leci, nie nadąża z przełykaniem i się wścieka, albo jest akurat w czasie skoku albo po prostu jest najedzony i juz nie chce a ja mu wpycham cycka![]() frogutka ja nie mam takiego problemu niestety ale jak juz ksieciunio przysnie i spi dosć długo to wybudzam go![]() nie nadrobię was ![]() kolezanka pozyczyla mi nosidło Bondolino - byłam dzis z mlodym na miesice, przespał ładnie 2 h ale jak sie obudził to w 5 minut byłam przy samochodzie! tak wrzeszczał ![]() ale mnie sie podobało bo jemu pewnie nie co do ubierania to ja lubie ładnie FiFka ubierać ale i wygodnie, pajace to nocny strój
|
|
|
|
|
#872 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to nudno masz Cytat:
brzuszek po jakims czasie juz sie poprawia, u nas juz jest o niebo lepiej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#873 |
|
Zadomowienie
|
zamówiłam ergobaby, kolor purple mystic, teraz tylko muszę przekonać TŻta, że kolor nosidełka to kak kolor wózka czy sukienki - dobrany do płci dziecka, a nie rodzica
|
|
|
|
#874 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja np wolę póki co pajacyki, bo szybciej się je wybiera a jak mam skompletować dobrze wyglądający zestaw body, spodnie, skarpetki to mi schodzi Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Metoda jedna: co w głowie, to na języku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem, co Ci poradzić - ja pewnie starałabym się Małą przetrzymać z godzinkę i wykąpać o 19, ale jak taka godzina Wam nie pasi, to nie mam pomysłu
|
|||||||
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo tekst czytany, to nie to samo, co mowiony
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie sie do was dostałam
co u nas otóz mloda nie chce spać ma tylko jedna drzemke popołudniu i to na podwórku a tak trzeba z nia gadać inaczej strzela focha i płacze starszą juz to wkurza i pokazuje ze ona tez mnie potrzebuje wiec musze sie podzielić wczoraj bylismy na szczepieniu którego nie otrzymalismy bo młodej ropieje te oczko pediatra powiedziała ze nie bedzie ryzykowac a jak przesunie o pare dni szczepionke nic sie nie stanie młoda rozwija sie dobrze i waży 4800 niezły wynik skoro nie ma jeszcze dwóch ms a jej waga wyjsciowa 2800 i jest na samym cycu , i ulewamy nie moge na moje dzieciaczki nic zlego powiedziec bo ciesze sie ze obie sa zdrowe a reszta sie zmienni i bedzie coraz lepiej
|
#877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale az szukalam swojego postu i moglo to tak zabrzmiec, bo napisalam, ze nosi caly dzien, a chodzilo mi o to, ze np. jest 14, nie idziemy juz dzisiaj na spacer, ulalo jej sie, wiec przebieram ja i zakladam np. pajaca u nas kolejny powod jest tez taki, ze na 62 mam tylko jedne polspiochy, a jak zakladam spodnie, to skarpety siedza na stopkach pol godziny maks mimo ze podciagam pod kolana... mam tylko jedne frotowe, ktore sie trzymaja. Ale moze macie racje i tez chyba zaczne wprowadzac podzial na pizamki i ciuszki dzienne ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#878 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciaz z checia bym sie ponudzila chociaz jeden dzien ![]() Cytat:
pewnie tylko raz sie nacieszylam, jak z przewracaniem na plecy tylko jeden dzien ![]() Cytat:
body zawsze ukladam tak, ze przymierzam jeden do drugiego i na tej zasadzie stwierdzamm czy wieksze, czy mniejsze. Cytat:
a podgrzewasz mleko? Moze za cieple początkowo? Albo po prostu nie jest juz glodny ![]() Moja tez czasami wydziwia. Cytat:
uciekajace matki z ryczącym dzieckiem sa super Cytat:
Jak sie uswini, to tez przebieram ![]() Wlasnie taka zasade wyznalam. Pierdoły takie gadam, ze szok. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#880 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
piękna waga!!wysłane z smartfona
|
||
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wpadam tylko na chwilę, żeby się przywitać bo na 8 lecę do pracy - dziś znów siedzę w komisjach egzaminacyjnych a po południu jeszcze lekcje. Nie zapomniałam o Was, tylko cierpię na nieustający brak czasu . Wybaczcie, poczytam później. Chciałam się tylko pochwalić, że zamówiłam chrzest dla Natalki na 8 czerwca Miłego dnia
|
#882 |
|
Moderator
|
Dzieki - to tak bede robic, bo brzmi na prawde szybko i wygodnie
![]() Mowisz? To ja codziennie wracajac ze spaceru jestem super Ja dzisiaj od 5 na nogach
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-05-08 o 07:14 |
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
ja od 5:40
z małą 30 minutową drzemką![]() Młoda zaczęła robić poranną kupę i tak waliła, że była cała w g... body pajac, dodatkowa pielucha z szerokiego pieluchowania i jeszcze prześcieradło w naszym łóżkuchyba czas zmienić pampersy na większe Dziś ją zważyłam już 5300agunia u nas czasem też się wygina przy jedzeniu, ale oznacza to , że idzie kupa albo już pojadła. Hania od 20 min leży na macie i jest zachwycona. Sama sobie buja zabawki i się cieszy
|
#885 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Bo ja to chetnie bym spala
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ela- super, że Ola śmieje się już w głos! Musiała Wam sprawić mnóstwo radości! Agunia- mi też jedyne co przychodzi do głowy to: a) akurat coś mu się dzieje w brzuszku: robi kupkę albo bączki idą; u mnie Emilka też się wtedy wygina podczas karmienia b) nie podoba mu się ciągnięcie z butli, skoro dopiero co miał do dyspozycji mięciutką, pachnącą pierś mamy. Virginia- miłego dnia, zalatana kobieto Fajnie, że udało Ci się ogarnąć temat chrzcin. Edzia- waga ładnie idzie do góry. Castia- a jak się w ogóle Filipek czuje? Ja właśnie czekam na położną. Przychodzi do nas pierwszy raz, uwaga... MIESIĄC po urodzeniu Emilki i TRZY TYGODNIE po zgłoszeniu jej do przychodni. Z resztą gdyby nie moje telefony to pewnie zdecydowałaby się na wizytę jeszcze później. Luz. Popołudniu ma do mnie wpaść moja koleżanka z córeczką. Nocka rewelacja, bo znów zostawiłam TŻ na posterunku, a sama się ewakuowałam. Czuję się oczywiście o niebo lepiej fizycznie, ale nie psychicznie. Chciałabym spędzać noce z moją rodziną, a nie uciekać od niej, żeby móc się czuć jak człowiek ![]() Gdyby nie ta cholerna bezsenność wszystko by się układało tak fajnie, nie miałabym żadnych zastrzeżeń.
|
#888 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piotrek z rana się zawsze śmieje głośno, w dzień już nie ![]() Cytat:
witaj w klubie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zawsze mam obok czajnika odlaną do szklanki wodę i właczam czajnik na trzy sekundy i dolewam ciepłej do tego wystarczy odrobinka i w kilka sekund gotowe temperaturę robię na wyczucie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kocham geterki dla maluchów i rozmaite tshirty z nadrukami ![]() Co do przebierania, to trafił mi się egzemplarz który z ręką na sercu jeszcze nigdy nie ulał Przez cały dzień siedzi w tym samym ubranku. Jak mu się minimalnie ulewa to żarłok wciąga to spowrotem do buzi, bo szkoda mu jedzenia
|
||||||||
|
|
|
#889 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz takie duże Nasze dzieciaczki, mam wrażenie że Nasz też juz sie uśmiecha bardziej świadomie ale czekamy na konkretny pierwszy świadomy w pełni uśmieszek ![]() Cytat:
super, że takie grzeczne dzieciątko sie trafiło i oby tak pozostało Cytat:
oby oczko szybko wróciło do zdrowia no i mało płaczu na szczepionce no i za wage! na pewno starsza nie długo sie 'przyzwyczai' i bedzie dużo lepiej, to też i dla niej jakby nowa sytuacja wiadomo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja Córcia śpi z Tżtem a ja mam czas na inke i wizaż dzis usg bioderek więc poprosze o ciuki Dziewczyny dla Nas no i zapisze sie w końcu do dentysty może ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- ciekawe co z JustiLbn tak btw..
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia trzymam kciuki za oczko! Z tym niespaniem to wiem o czym piszesz. Antos tez sie skarży i jest mu przykro, bo zawsze są wrzaski przed wyjściem fo szkoły i po powrocie. Pomiędzy oczywiście tez
![]() Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Martyna kciuki za usg bioderek! Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Side fajnie masz, z Antosiem tez tak miałam, a Marco musze przebierać niekiedy i piec razy. Ciesz sie póki możesz, pózniej przychodzi slinienie i wszystko wiecznie mokre. Z telefonu...
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolu już muszę zwrócić honor :d w tej sekundzie jak to napisałam piotruś się tak obsral że wyszło bokiem i zmiana ubrania
a slina u nad się już zaczęła mały puszczą banki :pMartyna kciuki za usg ! Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Virginia czego uczysz że siedzisz dziś w komisji? ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#892 | |||
|
Zakorzenienie
|
bo z telefonem póki co współpraca udaje się tylko w kwestii czytania ![]() Cytat:
I jakimś dziwnym trafem jem to samo, a nawet więcej i problemów z brzuszkiem nie ma, czasem tylko jakieś pojedyncze "skrzywienie buźki" przy puszczaniu bączka Cytat:
Współczuję pobudki... U nas też była przed 5, ale tż i tak miał wstać o 6 więc wstał godzinę wcześniej i zajął się małą a ja pospałam Cytat:
ale takiej akcji jeszcze nie miałam ![]() Poza tym za wagi maluszków, wszystkie pomyślne szczepionki i to, że dajecie tak świetnie radę ogarniając przy tym wizaż Mnie nie do końca się udaje mimo że mam złote dziecko z tego, co u nas: kikut z pępka odpadł w 23 dobie, choć już myślałam że to nigdy nie nastąpi Nie znosimy kąpieli i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić, bo przecież dziecko kąpać trzeba, ale szkoda mi jej takiej wyjącej w wanience, a krzyk zaczyna się już przy rozbieraniu i kończy dopiero gdy dostanie butlę jedzenia po osuszeniu i ubraniu mimo że nie kąpiemy jej na głoda, tylko ok godziny po jedzeniu ![]() Ubieram Laurę z reguły po kąpieli w body na krótki+ pajac i tak sobie jest do rana, później ją przebieram i tu zależy czy gdzieś wychodzimy czy nie Jeśli tak to jakieś "wyjściowe" ubranie (koszulka/body+spodnie/czasem sukienka) a jeśli nie to nowy pajac lub body z półśpiochami. Mamy problem ze zwykłymi spodniami, bo tak jak któraś tu pisała, skarpetki na stopach trzymają się może z pół godziny bo wszystkie za duże, moje dziecko ma tak chude nóżki, że to aż niezdrowe mi się wydaje Co do spania, moje dziecko to złote dziecko, daje nam się porządnie (jak na rodziców 3 tygodniowego bąbla) wyspać, w dzień budzi się co 3-4 godziny, jeśli nie to sama ją budzę, ale w nocy, po zaśnięciu ok 22-23 budzi się ok 5-6 No i to tyle, muszę iść budzić mojego szkraba
![]() "...tylko ty jak chleb smakujesz mi..." http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120901580113.htm http://www.suwaczek.pl/cache/d6a36ba4d6.png Edytowane przez Karolcia2401 Czas edycji: 2014-05-08 o 20:37 |
|||
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Przepraszam że nie pisałam ale takie tam różne problemy nie pozwalały mi na to.. alejestem na bieżąco podczytuję co u Was ![]() My też mamy podział na piżamki i strój dzienny Jeszcze nie wiem jak szczepimy na szczepienie pójdziemy chyba jutro jak nie to po niedzieli Dzisiaj mamy bioderka więc poproszę o kciuki i musze pochwalić mojego tżta wczoraj byłam w szkole 10 godzin i dał sobie chłopak radę tylko raz zadzwonił w co go przebrać i jestem z niego dumna Miłego dnia
|
#894 |
|
Moderator
|
A robisz wody kupnej czy z kranowy?
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina kciuki za bioderka i brawa dla tz,
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Teqiba wiem ze nie mnie pytalas. Ja tobie mm z kranowy, ale ja mam bardzo dobra wodę. Gdybym miała taki syf jak w pl to robiłbym chyba z mineralnej. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Zaraz musimy wyjść do szkoły, a ja od siódmej z Marco na ręku robie lunch i obieram owoce dla A. Tudzież śniadanie dla niego i pomagam mu sie ubrać. A Marco i tak jęczy lub wyje. I to nie jest brzuch, ani gazy, po prostu mam marudny egzemplarz. Już nie wiem co mam z nim zrobić. Jeszcze czeka mnie płaczący wózek przez pol drogi do szkoły. Z telefonu...
|
#896 | |
|
Moderator
|
za bioderkaCytat:
Doskonale wiem jak to jest miec takiego marude - trzymaj sie Bo ja do placzu w domu juz sie przyzwyczailam ale na dworzu jakos glupio sie czuje idac z takim rozdarciuchem
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Gliwicach mamy wodę wzorcową, można podobno z kranu pić Nie robiłam tego nigdy ale mamy ponoć wyśmienitą wodę dzięki najnowszej oczyszczalni Tak więc ja robię z kranówki którą oczywiście gotuję najpierw Cześć Karolcia Pulina Radom dla tż---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Teqi: jesteś gorsza od pięciolatka jak odpowiem na jedno pytanie masz trzy następne nalej sobie tylko troszkę tej wody do szklanki obok czajnika to na pewno za długo nie będzie stała
|
|
|
|
|
#898 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
przyjadę chyba do ciebie i zrobię kurs "wrzuć na luz ze swoim dzieckiem"
|
|
|
|
#900 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

ale jak juz ksieciunio przysnie i spi dosć długo to wybudzam go