Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 22:39   #871
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko bo ostatnio mam problemy z małym. Jutro idę do pediatry to może coś się dowiem. Problem pojawia sie podczas karmienia. Najpierw daje mu cyca a potem butle z moim mlekiem i do tej pory wszystko bylo ok. A od wczoraj dzieje sie coś dziwnego. Po cycu daje butle i przez kilka minut jest ok. A po chwili zaczyna kręcić glowa na prawo i lewo, prezy sie, butla mu wypada i wtedy ryk, rzuca sie znów na butle, 2 lyki i znow krecenie glowa i ryk. Po jakims czasie sie uspakaja kończy butle. Zmienialam juz butle, probowalam z mm ale nic nie pomaga. MIAŁA KTORAS COŚ TAKIEGO?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Nie rozumiem własnego dziecka

agunia mój robi podobnie ale widzę że są rózne tego przyczyny
albo chce bekac albo za szybko mu leci, nie nadąża z przełykaniem i się wścieka, albo jest akurat w czasie skoku albo po prostu jest najedzony i juz nie chce a ja mu wpycham cycka

frogutka ja nie mam takiego problemu niestety ale jak juz ksieciunio przysnie i spi dosć długo to wybudzam go

nie nadrobię was

kolezanka pozyczyla mi nosidło Bondolino - byłam dzis z mlodym na miesice, przespał ładnie 2 h ale jak sie obudził to w 5 minut byłam przy samochodzie! tak wrzeszczał
ale mnie sie podobało bo jemu pewnie nie

co do ubierania to ja lubie ładnie FiFka ubierać ale i wygodnie, pajace to nocny strój
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 22:40   #872
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Wszystkie dzieci usypiaja.

Wpadam sie pochwalic, ze Ola dzisiaj podczas kąpieli zasmiala sie w glos wczesniej zdarzylo jej sie to tylko przez sen

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Wogóle moje dziecko jest wręcz modelowe-jak z reklamy Wyjątkowo spokojny i grzeczny egzemplarz, ładnie je, dużo śpi, płacze tylko trochę głównie z głodu. W nocy budzi się raz koło 2 i potem dopiero koło 6 rano więc można się wyspać nie marudzi, nie wrzeszczy poprostu dziecko ideał Nastawiłam się, że będzie cieżko i aż jestem w szoku, że dziecko może być takie bezproblemoweTfu tfu... żeby nie zapeszyć

to nudno masz

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór nie nadrobię Was niestety
Całą moją uwagę absorbuje mój synek- ogólnie nie jest dzieckiem marudnym, nieodkładalnym itp. ale te jego problemy z brzuszkiem są bolesne i dla niego i dla mnie. Parę minut po każdym karmieniu, niezależnie czy KP czy MM, zaczyna się prężyć i wyginać i zanosi się strasznym płaczem a ja płaczę razem z nim Ostatnio jest troszeczkę lepiej, masuję mu brzuszek aż zaśnie, ćwiczę nóżkami. Odstawiłam już kropelki delicol i espunisan i herbatkę bo nie było poprawy a po co go męczyć. Położna poleciła tzw. suchą rurkę- windy. Wkłada się ją do pupci i czeka na gazy. Raz zastosowaliśmy bo nie chcemy za bardzo podrażniać.
Gdyby nie te gazy to Antoś to złote dziecko. Dziś np. miał pobudkę tylko o 2 w nocy, potem o 6 a potem spaliśmy do 11

Ja powoli dochodzę do siebie- schudłam już prawie 13 kg i jeszcze z 5 mi zostało nie wiem czy dalej będzie też samo spadało, pewnie nie, nie ma tak łatwo

brzuszek po jakims czasie juz sie poprawia, u nas juz jest o niebo lepiej

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Lepiej tak niż jak ktoś mówi, że idzie nadrabiać 10 stron, a 10 min później pisze że nadrobił ale nie będzie odpisywał

I tyle bo mam TŻ w domu
oj taaak

Cytat:
Może mamusie ze świętokrzyskiego mają szczęscie do pierwszych dzieci
Ja po lajtowej ciązy, znośnym porodzie i grzecznym dziecku boję się drugiej ciąży
nie mów bo ja planowałam drugie

Cytat:
Ja tak na szybko bo ostatnio mam problemy z małym. Jutro idę do pediatry to może coś się dowiem. Problem pojawia sie podczas karmienia. Najpierw daje mu cyca a potem butle z moim mlekiem i do tej pory wszystko bylo ok. A od wczoraj dzieje sie coś dziwnego. Po cycu daje butle i przez kilka minut jest ok. A po chwili zaczyna kręcić glowa na prawo i lewo, prezy sie, butla mu wypada i wtedy ryk, rzuca sie znów na butle, 2 lyki i znow krecenie glowa i ryk. Po jakims czasie sie uspakaja kończy butle. Zmienialam juz butle, probowalam z mm ale nic nie pomaga. MIAŁA KTORAS COŚ TAKIEGO?

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

ja nie wiem, moze sie rozglada?

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nooo sporo. Kurcze, podejrzane było mi to że od kilku dni cała butla zajmuje mu niecałe 5 minut, a jeszcze wcześniej min 15... No i kupiłam nowy smoczek, okazuje się ten stary się chyba "wyrobił" i musiała się dziurka zwiększyći tym samym przepływ większy... Tylko przyzwyczaił się do wygody i teraz z tego nowego nie chce pić bo za wolno leci
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 22:56   #873
olakola
Zadomowienie

zamówiłam ergobaby, kolor purple mystic, teraz tylko muszę przekonać TŻta, że kolor nosidełka to kak kolor wózka czy sukienki - dobrany do płci dziecka, a nie rodzica
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 23:00   #874
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
rano go przebieram
sama tez nie chodze w pizamie w dzien, codziennie tez zakladam czysta, bo sie przewaznie spoce, to juz nie zaloze jej drugi raz
mysle, ze zawsze cos sie uleje, poslini itp., nie chcialabym, aby moje dziecko chodzilo w czyms takim caly dzien
To chyba wiadomo, że jak się Mała uświni to przebieram ale ja np wolę póki co pajacyki, bo szybciej się je wybiera a jak mam skompletować dobrze wyglądający zestaw body, spodnie, skarpetki to mi schodzi

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, że znów wracam do tematu szczepień, ale mam pytanie ile kosztowały was szczepionki skojarzone? I jakim preparatem szczepione były wasze dzieci pentaximem czy infanpixem?
Infanpix 140 zł

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Potem po prostu odsprzedam, ale genralnie służy do 20 kilo i można nosić dziecko na cztery sposoby: z przodu twarzą do siebie lub do świata, z boku na biodrze lub na plecach.
Świetne nosidełko Tylko tak mnie zastanowiło, że wszędzie gdzie czytałam na forach chustowych i nosidełkowych, że nawet jak napisane, że można, to nie nosić przodem do świata, bo niezdrowo. Może poszukaj sobie zanim zastosujesz taką pozycję, bo nie ma co ryzykować

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Zapisałam się na sobotę do psychologa.

Cytat:
Tygrysek ja mam problem z gadaniem do Oli ale juz coraz lepiej mi idzie i czasami nawet sama siebie nie poznaje, ale najgorsze, ze jak tz wraca z pracy i cos sie mnie pyta, to ja nie mam sily opowiadac, bo tak sie juz wczesniej nagadalam
Ja też nie mogłam gadać przez pierwszy miesiąc, ale potem jakoś w kilku miejscach naczytałam się o tym, jakie to ważne i teraz jak się przestawiłam, to gadam do niej jak potłuczona Metoda jedna: co w głowie, to na języku

Cytat:
Wpadam sie pochwalic, ze Ola dzisiaj podczas kąpieli zasmiala sie w glos wczesniej zdarzylo jej sie to tylko przez sen

Cytat:
Nastawiłam się, że będzie cieżko i aż jestem w szoku, że dziecko może być takie bezproblemoweTfu tfu... żeby nie zapeszyć
No właśnie, TeQiba mnie ubiegła w ostrzeżeniu Ale bardzo się cieszę, że Wam się tak układa

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby jak w miare latwo przygotowac wode do mm zeby miala odpowiednia temperature? Bo nie mam termometra na podczerwien i nie mam pojecia jak sie za to zabrac.
My dokarmiamy sporadycznie, więc przegotowuję wodę, studzę i mieszam. Nie sprawdzam temperatury termometrem tylko na ręce - jak nie czuję, że coś mi na nadgarstek skapnęło to znaczy, że temp jest dobra A 2 razy chyba daliśmy w temp. mniejszej niz pokojowa i Ula też wypiła, nie grymasiła

Cytat:
mam nietypowy problem: moje dziecko śpi za dużo
Nie wiem, co Ci poradzić - ja pewnie starałabym się Małą przetrzymać z godzinkę i wykąpać o 19, ale jak taka godzina Wam nie pasi, to nie mam pomysłu

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 23:32   #875
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje - ten sposob tez fajny tylko czy moj nadgarstek wyczuje temperature odpowiednia to nie wiem
ale to tylko na zasadzie -gorace-akurat- za zimne
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
To chyba wiadomo, że jak się Mała uświni to przebieram ale ja np wolę póki co pajacyki, bo szybciej się je wybiera a jak mam skompletować dobrze wyglądający zestaw body, spodnie, skarpetki to mi schodzi
wybacz ze cie urazilam, ale z twojego postu tak nie wynikalo, przynajmiej dla mnie
wiadomo tekst czytany, to nie to samo, co mowiony
Stary 2014-05-07, 23:37   #876
Edzia400
Zakorzenienie

wreszcie sie do was dostałam
co u nas otóz mloda nie chce spać ma tylko jedna drzemke popołudniu i to na podwórku a tak trzeba z nia gadać inaczej strzela focha i płacze starszą juz to wkurza i pokazuje ze ona tez mnie potrzebuje wiec musze sie podzielić
wczoraj bylismy na szczepieniu którego nie otrzymalismy bo młodej ropieje te oczko pediatra powiedziała ze nie bedzie ryzykowac a jak przesunie o pare dni szczepionke nic sie nie stanie
młoda rozwija sie dobrze i waży 4800 niezły wynik skoro nie ma jeszcze dwóch ms a jej waga wyjsciowa 2800 i jest na samym cycu , i ulewamy
nie moge na moje dzieciaczki nic zlego powiedziec bo ciesze sie ze obie sa zdrowe a reszta sie zmienni i bedzie coraz lepiej

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 02:08   #877
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
wybacz ze cie urazilam, ale z twojego postu tak nie wynikalo, przynajmiej dla mnie
wiadomo tekst czytany, to nie to samo, co mowiony
Oj, nie urazilas (do tego u mnie trzeba sie postarac ) ale az szukalam swojego postu i moglo to tak zabrzmiec, bo napisalam, ze nosi caly dzien, a chodzilo mi o to, ze np. jest 14, nie idziemy juz dzisiaj na spacer, ulalo jej sie, wiec przebieram ja i zakladam np. pajaca u nas kolejny powod jest tez taki, ze na 62 mam tylko jedne polspiochy, a jak zakladam spodnie, to skarpety siedza na stopkach pol godziny maks mimo ze podciagam pod kolana... mam tylko jedne frotowe, ktore sie trzymaja.
Ale moze macie racje i tez chyba zaczne wprowadzac podzial na pizamki i ciuszki dzienne

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 02:31   #878
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak uroczo! i już zazdroszczę nie mogę się doczekać kiedy Hania zacznie się śmiać na głos. Na razie tylko się szczerzy, ale ma słodkie dołeczki.

Wogóle moje dziecko jest wręcz modelowe-jak z reklamy Wyjątkowo spokojny i grzeczny egzemplarz, ładnie je, dużo śpi, płacze tylko trochę głównie z głodu. W nocy budzi się raz koło 2 i potem dopiero koło 6 rano więc można się wyspać nie marudzi, nie wrzeszczy poprostu dziecko ideał Nastawiłam się, że będzie cieżko i aż jestem w szoku, że dziecko może być takie bezproblemoweTfu tfu... żeby nie zapeszyć
Nuda
Chciaz z checia bym sie ponudzila chociaz jeden dzien

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Oli my jeszcze czeksmy niby widzę że buzia otwarta usmiechnieta oczy się śmieją a fonii żadnej :-D

Wysłane z mojego GT-I8190

pewnie tylko raz sie nacieszylam, jak z przewracaniem na plecy tylko jeden dzien

Cytat:

Nie patrz na rozmiary bo one sa o kant dupy obić
Mikołaj nosi jedne 68,inne nadal 56

Lepiej tak niż jak ktoś mówi, że idzie nadrabiać 10 stron, a 10 min później pisze że nadrobił ale nie będzie odpisywał

body zawsze ukladam tak, ze przymierzam jeden do drugiego i na tej zasadzie stwierdzamm czy wieksze, czy mniejsze.

Cytat:

a podgrzewasz mleko? Moze za cieple początkowo? Albo po prostu nie jest juz glodny
Moja tez czasami wydziwia.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

kolezanka pozyczyla mi nosidło Bondolino - byłam dzis z mlodym na miesice, przespał ładnie 2 h ale jak sie obudził to w 5 minut byłam przy samochodzie! tak wrzeszczał
ale mnie sie podobało bo jemu pewnie nie

uciekajace matki z ryczącym dzieckiem sa super

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ja też nie mogłam gadać przez pierwszy miesiąc, ale potem jakoś w kilku miejscach naczytałam się o tym, jakie to ważne i teraz jak się przestawiłam, to gadam do niej jak potłuczona Metoda jedna: co w głowie, to na języku
Ja tak samo napisalam, ze caly dzien w jednym, takze sprostowanie:
Jak sie uswini, to tez przebieram

Wlasnie taka zasade wyznalam. Pierdoły takie gadam, ze szok.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 04:12   #879
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
agunia mój robi podobnie ale widzę że są rózne tego przyczyny
albo chce bekac albo za szybko mu leci, nie nadąża z przełykaniem i się wścieka, albo jest akurat w czasie skoku albo po prostu jest najedzony i juz nie chce a ja mu wpycham cycka
Dzięki kochana. No to muszę poszukać i u nas przyczyny. Mam nadzieję że nie jest to wstęp do kolki.

Sent from my GT-I9000 using Wizaz Forum mobile app

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 05:41   #880
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
zamówiłam ergobaby, kolor purple mystic, teraz tylko muszę przekonać TŻta, że kolor nosidełka to kak kolor wózka czy sukienki - dobrany do płci dziecka, a nie rodzica
Przecież to oczywiste że to jak część garderoby

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
co u nas otóz mloda nie chce spać ma tylko jedna drzemke popołudniu i to na podwórku a tak trzeba z nia gadać inaczej strzela focha i płacze starszą juz to wkurza i pokazuje ze ona tez mnie potrzebuje wiec musze sie podzielić
wczoraj bylismy na szczepieniu którego nie otrzymalismy bo młodej ropieje te oczko pediatra powiedziała ze nie bedzie ryzykowac a jak przesunie o pare dni szczepionke nic sie nie stanie
młoda rozwija sie dobrze i waży 4800 niezły wynik skoro nie ma jeszcze dwóch ms a jej waga wyjsciowa 2800 i jest na samym cycu , i ulewamy
nie moge na moje dzieciaczki nic zlego powiedziec bo ciesze sie ze obie sa zdrowe a reszta sie zmienni i bedzie coraz lepiej
piękna waga!!

wysłane z smartfona
Stary 2014-05-08, 07:08   #881
virginia
Zakorzenienie

Hej

Wpadam tylko na chwilę, żeby się przywitać bo na 8 lecę do pracy - dziś znów siedzę w komisjach egzaminacyjnych a po południu jeszcze lekcje. Nie zapomniałam o Was, tylko cierpię na nieustający brak czasu . Wybaczcie, poczytam później. Chciałam się tylko pochwalić, że zamówiłam chrzest dla Natalki na 8 czerwca .

Miłego dnia
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 07:12   #882
teQiba
Moderator

Cytat:
ale to tylko na zasadzie -gorace-akurat- za zimne
Dzieki - to tak bede robic, bo brzmi na prawde szybko i wygodnie

Cytat:
uciekajace matki z ryczącym dzieckiem sa super
Mowisz? To ja codziennie wracajac ze spaceru jestem super

Ja dzisiaj od 5 na nogach

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-05-08 o 07:14
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 07:54   #883
mara86
Raczkowanie

Cytat:

Tak jak ja Nie wiem czemu ale po karmieniu usnąć nie mogłam.

wysłane z smartfona
Stary 2014-05-08, 07:55   #884
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

ja od 5:40 z małą 30 minutową drzemką
Młoda zaczęła robić poranną kupę i tak waliła, że była cała w g... body pajac, dodatkowa pielucha z szerokiego pieluchowania i jeszcze prześcieradło w naszym łóżku
chyba czas zmienić pampersy na większe Dziś ją zważyłam już 5300

agunia u nas czasem też się wygina przy jedzeniu, ale oznacza to , że idzie kupa albo już pojadła.

Hania od 20 min leży na macie i jest zachwycona. Sama sobie buja zabawki i się cieszy
Stary 2014-05-08, 08:21   #885
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Tak jak ja Nie wiem czemu ale po karmieniu usnąć nie mogłam.

wysłane z smartfona
Hmm - ja bym napisala tak: nie wiem czemu ale po karmieniu Kacper nie mogl usnac Bo ja to chetnie bym spala
Stary 2014-05-08, 08:22   #886
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tak robi czasem przy cycku kiedy ja myślę że ona chce jeść, a młoda chce pociumkac na sucho od tak jak smoka

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 08:25   #887
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ela- super, że Ola śmieje się już w głos! Musiała Wam sprawić mnóstwo radości!

Agunia- mi też jedyne co przychodzi do głowy to:
a) akurat coś mu się dzieje w brzuszku: robi kupkę albo bączki idą; u mnie Emilka też się wtedy wygina podczas karmienia
b) nie podoba mu się ciągnięcie z butli, skoro dopiero co miał do dyspozycji mięciutką, pachnącą pierś mamy.

Virginia- miłego dnia, zalatana kobieto
Fajnie, że udało Ci się ogarnąć temat chrzcin.

Edzia-
waga ładnie idzie do góry.

Castia- a jak się w ogóle Filipek czuje?

Ja właśnie czekam na położną. Przychodzi do nas pierwszy raz, uwaga... MIESIĄC po urodzeniu Emilki i TRZY TYGODNIE po zgłoszeniu jej do przychodni.
Z resztą gdyby nie moje telefony to pewnie zdecydowałaby się na wizytę jeszcze później.
Luz.

Popołudniu ma do mnie wpaść moja koleżanka z córeczką.

Nocka rewelacja, bo znów zostawiłam TŻ na posterunku, a sama się ewakuowałam.
Czuję się oczywiście o niebo lepiej fizycznie, ale nie psychicznie.
Chciałabym spędzać noce z moją rodziną, a nie uciekać od niej, żeby móc się czuć jak człowiek
Gdyby nie ta cholerna bezsenność wszystko by się układało tak fajnie, nie miałabym żadnych zastrzeżeń.
Stary 2014-05-08, 08:43   #888
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

Side - który leżaczek FP macie?
nawet nie pytaj bo ma 5 lat jest po bliźniakach znajomych i zgubili pałąk; na bujaku ciągle mamy kocyk womar i jedyne co robi to tylko wibruje. Piotruś go kocha i chce ciągle w nim być. Chciałam mu kupić coś innego ale on go uwielba nawet jak nie wiszą nad nim zabawki czasem przysuwam go obok huśtawki którą mamy baby design i tamten pałąk obracam nad małego i puszczam tamte piosenki

Cytat:

piotrek z rana się zawsze śmieje głośno, w dzień już nie

Cytat:
Jak uroczo! i już zazdroszczę nie mogę się doczekać kiedy Hania zacznie się śmiać na głos. Na razie tylko się szczerzy, ale ma słodkie dołeczki.

witaj w klubie

Cytat:
Dobry wieczór nie nadrobię Was niestety
Całą moją uwagę absorbuje mój synek- ogólnie nie jest dzieckiem marudnym, nieodkładalnym itp. ale te jego problemy z brzuszkiem są bolesne i dla niego i dla mnie. Parę minut po każdym karmieniu, niezależnie czy KP czy MM, zaczyna się prężyć i wyginać i zanosi się strasznym płaczem a ja płaczę razem z nim Ostatnio jest troszeczkę lepiej, masuję mu brzuszek aż zaśnie, ćwiczę nóżkami. Odstawiłam już kropelki delicol i espunisan i herbatkę bo nie było poprawy a po co go męczyć. Położna poleciła tzw. suchą rurkę- windy. Wkłada się ją do pupci i czeka na gazy. Raz zastosowaliśmy bo nie chcemy za bardzo podrażniać.
Gdyby nie te gazy to Antoś to złote dziecko. Dziś np. miał pobudkę tylko o 2 w nocy, potem o 6 a potem spaliśmy do 11

Ja powoli dochodzę do siebie- schudłam już prawie 13 kg i jeszcze z 5 mi zostało nie wiem czy dalej będzie też samo spadało, pewnie nie, nie ma tak łatwo
castia chwaliła te rurki jeśli dobrze pamiętam

Cytat:
Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby jak w miare latwo przygotowac wode do mm zeby miala odpowiednia temperature? Bo nie mam termometra na podczerwien i nie mam pojecia jak sie za to zabrac.
najprostszy zawsze mam obok czajnika odlaną do szklanki wodę i właczam czajnik na trzy sekundy i dolewam ciepłej do tego wystarczy odrobinka i w kilka sekund gotowe temperaturę robię na wyczucie.

Cytat:

mój wiecznie rzuca się to przy butli to przy cycu- taka jego uroda, w brzuchu też to robił i mnie rozrywał od środka

Cytat:
side dzięki za fotki

moje dziecko nie spało od 16:30 i właśnie chyba zasneło, ja padam.

Cytat:
nie ma za co. Pokaż swoje jak przyjdzie. fiolet bardzo ładny

Cytat:
co do ubierania to ja lubie ładnie FiFka ubierać ale i wygodnie, pajace to nocny strój
ja też uwielbiam stroić ale na wygodnie kocham geterki dla maluchów i rozmaite tshirty z nadrukami

Co do przebierania, to trafił mi się egzemplarz który z ręką na sercu jeszcze nigdy nie ulał Przez cały dzień siedzi w tym samym ubranku. Jak mu się minimalnie ulewa to żarłok wciąga to spowrotem do buzi, bo szkoda mu jedzenia Ostatnio kupowałam coś na chrzest i moja mama mówi "wezmę mu takie spodenki miękkie jasne na przebranie" na co ja że przecież ja go nigdy nie przebieram, a pani w sklepie patrzy na mnie i że przeciez takie dziecko się wiele razy przebiera, więc mowię że moje dziecko nie ulewa więc go nie przebieram i pani dziwnie mnie wzrokiem zmierzyła jakbym kłamała
Stary 2014-05-08, 08:51   #889
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Wszystkie dzieci usypiaja.

super! juz takie duże Nasze dzieciaczki, mam wrażenie że Nasz też juz sie uśmiecha bardziej świadomie ale czekamy na konkretny pierwszy świadomy w pełni uśmieszek

Cytat:

nie przechwal super, że takie grzeczne dzieciątko sie trafiło i oby tak pozostało

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no to oby oczko szybko wróciło do zdrowia no i mało płaczu na szczepionce no i za wage! na pewno starsza nie długo sie 'przyzwyczai' i bedzie dużo lepiej, to też i dla niej jakby nowa sytuacja wiadomo

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej

Wpadam tylko na chwilę, żeby się przywitać bo na 8 lecę do pracy - dziś znów siedzę w komisjach egzaminacyjnych a po południu jeszcze lekcje. Nie zapomniałam o Was, tylko cierpię na nieustający brak czasu . Wybaczcie, poczytam później. Chciałam się tylko pochwalić, że zamówiłam chrzest dla Natalki na 8 czerwca .

Miłego dnia
super, że chrzest juz załatwiony

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ela- super, że Ola śmieje się już w głos! Musiała Wam sprawić mnóstwo radości!

Agunia- mi też jedyne co przychodzi do głowy to:
a) akurat coś mu się dzieje w brzuszku: robi kupkę albo bączki idą; u mnie Emilka też się wtedy wygina podczas karmienia
b) nie podoba mu się ciągnięcie z butli, skoro dopiero co miał do dyspozycji mięciutką, pachnącą pierś mamy.

Virginia- miłego dnia, zalatana kobieto
Fajnie, że udało Ci się ogarnąć temat chrzcin.

Edzia-
waga ładnie idzie do góry.

Castia- a jak się w ogóle Filipek czuje?

Ja właśnie czekam na położną. Przychodzi do nas pierwszy raz, uwaga... MIESIĄC po urodzeniu Emilki i TRZY TYGODNIE po zgłoszeniu jej do przychodni.
Z resztą gdyby nie moje telefony to pewnie zdecydowałaby się na wizytę jeszcze później.
Luz.

Popołudniu ma do mnie wpaść moja koleżanka z córeczką.

Nocka rewelacja, bo znów zostawiłam TŻ na posterunku, a sama się ewakuowałam.
Czuję się oczywiście o niebo lepiej fizycznie, ale nie psychicznie.
Chciałabym spędzać noce z moją rodziną, a nie uciekać od niej, żeby móc się czuć jak człowiek
Gdyby nie ta cholerna bezsenność wszystko by się układało tak fajnie, nie miałabym żadnych zastrzeżeń.
na pewno bedzie lepiej, trzeba myslec pozytywnie moze psycholog akurat cos zaradzi, jesteśmy z Wami i 3mamy

moja Córcia śpi z Tżtem a ja mam czas na inke i wizaż
dzis usg bioderek więc poprosze o ciuki Dziewczyny dla Nas
no i zapisze sie w końcu do dentysty może

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

ciekawe co z JustiLbn tak btw..
Stary 2014-05-08, 08:53   #890
mariolasl
Zakorzenienie

Edzia trzymam kciuki za oczko! Z tym niespaniem to wiem o czym piszesz. Antos tez sie skarży i jest mu przykro, bo zawsze są wrzaski przed wyjściem fo szkoły i po powrocie. Pomiędzy oczywiście tez

Z telefonu...

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Martyna kciuki za usg bioderek!

Z telefonu...

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Side fajnie masz, z Antosiem tez tak miałam, a Marco musze przebierać niekiedy i piec razy. Ciesz sie póki możesz, pózniej przychodzi slinienie i wszystko wiecznie mokre.

Z telefonu...
Stary 2014-05-08, 08:58   #891
side85
Zakorzenienie

Mariolu już muszę zwrócić honor :d w tej sekundzie jak to napisałam piotruś się tak obsral że wyszło bokiem i zmiana ubrania a slina u nad się już zaczęła mały puszczą banki :p

Martyna kciuki za usg !

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Virginia czego uczysz że siedzisz dziś w komisji?

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-08, 08:59   #892
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

po raz pierwszy odkąd wróciłyśmy z Laurą do domu czytam was na komputerze więc mam jak napisać bo z telefonem póki co współpraca udaje się tylko w kwestii czytania

Cytat:
Jeśli i tak karmisz MM to polecam spróbować mleko Hipp COMFORT Combiotic Ja zdecydowałam się na dokarmianie MM tylko z powodów brzuszkowych, bo ciągle tylko słyszałam, że to pewnie moja wina że mała się tak męczy z gazami, że co zjadłam czego nie powinnam i takie tam, a teraz, odkąd je to mleko (co drugie karmienie) problem zniknął... A płakała prężąc się codziennie po kilka godzin...
I jakimś dziwnym trafem jem to samo, a nawet więcej i problemów z brzuszkiem nie ma, czasem tylko jakieś pojedyncze "skrzywienie buźki" przy puszczaniu bączka Aha, i dajemy jeszcze do mojego mleka delicol

Cytat:
Mowisz? To ja codziennie wracajac ze spaceru jestem super

Współczuję pobudki...
U nas też była przed 5, ale tż i tak miał wstać o 6 więc wstał godzinę wcześniej i zajął się małą a ja pospałam To ogromny plus tego, że karmimy MM i moim odciąganym mlekiem

Cytat:
Młoda zaczęła robić poranną kupę i tak waliła, że była cała w g... body pajac, dodatkowa pielucha z szerokiego pieluchowania i jeszcze prześcieradło w naszym łóżku
chyba czas zmienić pampersy na większe Dziś ją zważyłam już 5300
moja ostatnio zaczęła walić takie kupy, że jestem w szoku, gdzie jej się to mieści ale takiej akcji jeszcze nie miałam

Poza tym za wagi maluszków, wszystkie pomyślne szczepionki i to, że dajecie tak świetnie radę ogarniając przy tym wizaż Mnie nie do końca się udaje mimo że mam złote dziecko
z tego, co u nas: kikut z pępka odpadł w 23 dobie, choć już myślałam że to nigdy nie nastąpi Nie znosimy kąpieli i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić, bo przecież dziecko kąpać trzeba, ale szkoda mi jej takiej wyjącej w wanience, a krzyk zaczyna się już przy rozbieraniu i kończy dopiero gdy dostanie butlę jedzenia po osuszeniu i ubraniu mimo że nie kąpiemy jej na głoda, tylko ok godziny po jedzeniu
Ubieram Laurę z reguły po kąpieli w body na krótki+ pajac i tak sobie jest do rana, później ją przebieram i tu zależy czy gdzieś wychodzimy czy nie Jeśli tak to jakieś "wyjściowe" ubranie (koszulka/body+spodnie/czasem sukienka) a jeśli nie to nowy pajac lub body z półśpiochami. Mamy problem ze zwykłymi spodniami, bo tak jak któraś tu pisała, skarpetki na stopach trzymają się może z pół godziny bo wszystkie za duże, moje dziecko ma tak chude nóżki, że to aż niezdrowe mi się wydaje
Co do spania, moje dziecko to złote dziecko, daje nam się porządnie (jak na rodziców 3 tygodniowego bąbla) wyspać, w dzień budzi się co 3-4 godziny, jeśli nie to sama ją budzę, ale w nocy, po zaśnięciu ok 22-23 budzi się ok 5-6

No i to tyle, muszę iść budzić mojego szkraba

Edytowane przez Karolcia2401
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:37
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 08:59   #893
paulina_radom
Raczkowanie

Witam
Przepraszam że nie pisałam ale takie tam różne problemy nie pozwalały mi na to.. alejestem na bieżąco podczytuję co u Was
My też mamy podział na piżamki i strój dzienny
Jeszcze nie wiem jak szczepimy na szczepienie pójdziemy chyba jutro jak nie to po niedzieli
Dzisiaj mamy bioderka więc poproszę o kciuki
i musze pochwalić mojego tżta wczoraj byłam w szkole 10 godzin i dał sobie chłopak radę tylko raz zadzwonił w co go przebrać i jestem z niego dumna
Miłego dnia
Stary 2014-05-08, 09:07   #894
teQiba
Moderator

Cytat:
najprostszy zawsze mam obok czajnika odlaną do szklanki wodę i właczam czajnik na trzy sekundy i dolewam ciepłej do tego wystarczy odrobinka i w kilka sekund gotowe temperaturę robię na wyczucie.
A robisz wody kupnej czy z kranowy?
Stary 2014-05-08, 09:22   #895
mariolasl
Zakorzenienie

Paulina kciuki za bioderka i brawa dla tz,

Z telefonu...

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Teqiba wiem ze nie mnie pytalas. Ja tobie mm z kranowy, ale ja mam bardzo dobra wodę. Gdybym miała taki syf jak w pl to robiłbym chyba z mineralnej.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Zaraz musimy wyjść do szkoły, a ja od siódmej z Marco na ręku robie lunch i obieram owoce dla A. Tudzież śniadanie dla niego i pomagam mu sie ubrać. A Marco i tak jęczy lub wyje. I to nie jest brzuch, ani gazy, po prostu mam marudny egzemplarz. Już nie wiem co mam z nim zrobić. Jeszcze czeka mnie płaczący wózek przez pol drogi do szkoły.

Z telefonu...
Stary 2014-05-08, 09:29   #896
teQiba
Moderator

za bioderka

Cytat:
Teqiba wiem ze nie mnie pytalas. Ja tobie mm z kranowy, ale ja mam bardzo dobra wodę. Gdybym miała taki syf jak w pl to robiłbym chyba z mineralnej.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Zaraz musimy wyjść do szkoły, a ja od siódmej z Marco na ręku robie lunch i obieram owoce dla A. Tudzież śniadanie dla niego i pomagam mu sie ubrać. A Marco i tak jęczy lub wyje. I to nie jest brzuch, ani gazy, po prostu mam marudny egzemplarz. Już nie wiem co mam z nim zrobić. Jeszcze czeka mnie płaczący wózek przez pol drogi do szkoły.

Z telefonu...
A taka przegotowana wode ile max mozna trzymac w lodowce?

Doskonale wiem jak to jest miec takiego marude - trzymaj sie Najgorszy jest chyba placzacy wozek Bo ja do placzu w domu juz sie przyzwyczailam ale na dworzu jakos glupio sie czuje idac z takim rozdarciuchem
Stary 2014-05-08, 09:36   #897
side85
Zakorzenienie

Cytat:
A robisz wody kupnej czy z kranowy?
Cytat:
Paulina kciuki za bioderka i brawa dla tz,

[/COLOR]Teqiba wiem ze nie mnie pytalas. Ja tobie mm z kranowy, ale ja mam bardzo dobra wodę. Gdybym miała taki syf jak w pl to robiłbym chyba z mineralnej.

Z telefonu...
Mariola W Gliwicach mamy wodę wzorcową, można podobno z kranu pić Nie robiłam tego nigdy ale mamy ponoć wyśmienitą wodę dzięki najnowszej oczyszczalni Tak więc ja robię z kranówki którą oczywiście gotuję najpierw

Cześć Karolcia Fajnie cię widzieć
Pulina Radom za usg kciuki, i dla tż

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Teqi: jesteś gorsza od pięciolatka jak odpowiem na jedno pytanie masz trzy następne i za to cię uwielbiam bo zadajesz takie nad którymi normalnie nigdy się nie zastanawiam nalej sobie tylko troszkę tej wody do szklanki obok czajnika to na pewno za długo nie będzie stała
Stary 2014-05-08, 09:38   #898
teQiba
Moderator

Cytat:
Teqi: jesteś gorsza od pięciolatka jak odpowiem na jedno pytanie masz trzy następne i za to cię uwielbiam bo zadajesz takie nad którymi normalnie nigdy się nie zastanawiam nalej sobie tylko troszkę tej wody do szklanki obok czajnika to na pewno za długo nie będzie stała
To wiadomo po kim Kacper taki upierdliwy
Stary 2014-05-08, 09:42   #899
side85
Zakorzenienie

przyjadę chyba do ciebie i zrobię kurs "wrzuć na luz ze swoim dzieckiem" dokarmię ci je kilka razy, Kacper się zrobi spokojny, potem wyślę cie na kawę i burgera a sama się nim zajmę przez kilka godzin
Stary 2014-05-08, 09:45   #900
teQiba
Moderator

Cytat:
przyjadę chyba do ciebie i zrobię kurs "wrzuć na luz ze swoim dzieckiem" dokarmię ci je kilka razy, Kacper się zrobi spokojny, potem wyślę cie na kawę i burgera a sama się nim zajmę przez kilka godzin
Brzmi super - zapraszam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości