|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 7,14% |
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
0 | 0% |
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
5 | 17,86% |
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
13 | 46,43% |
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
0 | 0% |
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
2 | 7,14% |
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
6 | 21,43% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zapisuję się tylko poczekam aż tż wróci z pracy bo nie wiem czy też chce iść czy nie ![]() dziewczyny, może przy okazji jakieś spotkanko w Krakowie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
unas fajna pogoda!
![]() mam nadzieje ze sie nie popsuje bo jak Ali wstanie mam zamiar leciec na spacer dłuuugi ![]()
#1173 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajowo, zazdroszczę trochę tego snu. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spox, Zuza wybrała sobie 5. A Tż po 6 musi do pracy wstawać. Więc zabiera mu godzinę snu... Cytat:
My miałyśmy spacer w nosidle na targ ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Brawo dla Julka! Oby nie ospa! Cytat:
Białe czy zielone? Dużo ugotowałaś czy tak wolno to idzie? Kupiłam dziś w końcu tarkę szklaną, szparagów też mamy zapas i chyba zrobię Zuzce obiadek. W całości już jej dawaliśmy do "pogryzienia". Cytat:
Samodzielne picie cieszy mnie bardzo po cyrkach przy butelce i łyżeczce ![]() Super, że kaszka na mleczku smakowała! ![]() Z tym płaczem Zuzka miała tak w tamtym tygodniu. Ma-sa-kra. Teraz trochę spokojniej się budzi.
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
matal, kciuki mocne za rozmowę
![]() ![]() ![]() Mam tak samo ze słojami ![]() karolson, bosz... może zmiana pediatry ![]() BTW. słuszną ma wagę ![]() Lola, super ![]() ![]() Poziomowa, a on jest smokowy? Bo jeśli tak, to moja znajoma oduczała zasypiania przy cycu w ten sposób, że dawała smoka, ale malucha (z tym smokiem w paszczy), przytulała do piersi - normalnie przez ubranie, ale tak, żeby trochę "oszukać" że karmi. Na początku tylko tak zasypiała, potem wystarczył sam smok w dowolnej pozycji ![]() Jaśko woła mama jak coś chce - raczej jeszcze nie kojarzy wołania z osobą, bardziej z czynnością ![]() ![]() Też mam cyfry i pojazdy... cyfry nie są takie ciekawe, ale pojazdy owszem, rozkłada i mamla... przetestowane, kółek nie połyka, ale ciamka z upodobaniem, bo mu się łatwo je trzyma ![]() monia, ja się właśnie dowiedziałam, że Żuk ma AZS, ale na razie dermokosmetykami mam smarować (o dziwo działają) i szukać przyczyny. Powiedz mi, czy u Was udało się znaleźć? Aha... bardziej chodziło mi o to dlaczego mrówki są złe ![]() Lula ![]() agusiamaskota o to nie jestem sama ![]() ![]() logoasia ![]() tassia zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości ![]() Udało nam się Jaśka przyzwyczaić do jedzenia po drzemce - nie kojarzy piersi z zasypianiem. Owszem zdarzy mu się przy karmieniu zasnąć, ale to raczej sporadyczne wypadki. Dzięki temu mogę go usypiać ja, może Bartek, ewentualnie teściowa (chociaż jej nie wychodzi ![]() Natala niekoniecznie, Żuk zasypia ze smokiem, ale go wypluwa i nic się nie dzieje - smoczek jest do uspokojenia, ułatwienia zaśnięcia, a nie ciamkania całą noc ![]() Powiem tak, co matka, to opinia, co dziecko, to potrzeba ![]() Dla mnie taki układ jest wygodniejszy, a Janek go akceptuje, więc wszyscy happy. Natomiast wiem, że są dzieci, które potrzebują cyca i mamy na okrągło, są też takie mamy ![]() ![]() Identyczne mam podejście do mm, pieluch wielorazowych czy gotowanych/słoikowych obiadków ![]() ![]() Kropla dla Alicji ![]() kaska ![]() agusiowata, no to witam w klubie ![]() ![]() Tassia, bo Ty szpecjalistka jesteś, jak dlugo trwa i jak się objawia lęk separacyjny? I jak z nim walczyć? Czy to, że Młody wyje jak tylko zostanie sam w pokoju - na sekundę nawet - to już to? teacherka, cuksy blogowe śliczne ![]() Kurrrr.... Jasiek wstał 3.50, papu i impreza do 7 ![]() Nie wiem jak się nazywam, za to wiem, gdzie mam głowę, tam gdzie napitala ![]() Jest w sumie też dobra strona, jeszcze kilka dni co raz wcześniejszych pobudek i będę go o północy karmiła ![]() W Rossie od piątku promo każdy drugi słoiczek BoboVity za 50% ![]() Będzie też promo na piłkę z metkami ![]() Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-05-08 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
szparagi robilam biale
mialam duza wiazke ale to dosc wolno idzie najpierw blenderem a potem.przez sitko a teraz dodalam zoltko ziemniaka i.coelecine i bedzie obiadek jak lobuz nie zje to ja sie wypisuje
#1176 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Aha, i uwaga, będę się chwaliła postępami, bo jestem z Gada dumna
![]() Pierwsze zdjęcie 1 maja, drugie dzisiaj ![]() Plecki proste, siada całkiem sam ![]() A w ogóle moje dziecko mnie przeraża... a dokładniej jego wtywory ![]() Wielka szpinakowo-jagodowa kupa zabiła mnie wyglądem, a dobiła zapachem... Jak coś tak małego i słodkiego może robić takie wieeelkie i cuchnące rzeczy?! Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-05-08 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#1179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ![]() a co do kupy to ten, no, hm, bywa ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio - ten hormon co sie u dzieca wydziela podczas karmienia kp chyba jednak troche uspokaja, bo moje zawze wygladaja jak przycpane jak jedza z cyca ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() u nas prawdopodobnie detergenty do prania albo materialy jakies niebawelniane. w nast piatek odbieram wyniki z krwii to moze sie dowiem wiecej Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-05-08 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
I wiecie co? Strasznie przykro mi się dziś zrobiło bo przesłałam rodzicom linka do filmiku z pełzającą Zuzą. Mama powiedziała że super postępy ale bezpieczniej by było na macie (a nie panelach) a tata stwierdził, że to nie jest edukacyjne, że takie zabawy to z kotem sobie można robić (podsuwałam jej telefon, do którego chciała podpełznąć, żeby nagrać film, który m.in. ONI mogliby obejrzeć, ja mam wersję live więc dla siebie tego nie robiłam) i nie obejrzał do końca tylko wyszedł. Ale z nim to w ogóle długa historia i stąd m.in. mój depresyjny nastrój, przez problemy w rodzinie
![]() Siedzę z nią ciągle sama, ewentualnie z Tżem, rodziny na miejscu nie mamy. Moi rodzice ciągle chcą fotki albo na skype. A potem takie komentarze ![]()
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrawiam z silowni. dzis wyjatkowo rowerek i orbik ale nie wiem.czy wysilek na rowerku cos w ogole daje bo za latwo mi idzie apropos leku separacyjnego to jest to.naturalny proces conajmniej do 3 roku zycia ktory miewa okresy silnego nasilenia wtedy co sa skoki albo zmiany zyciowe, a ten teraz powinien trwac max 2 miesiace i roznie dzieci.go przechodza od roznej reakcji np. moj syn jest powazny jak widzi obce osoby i rozglada sie jak wychodze z pomieszcenia po ekstremalne czyli histeria na maksa jak mama znika z zasiegu wzroku lub pojawia sie obca osoba ktora nie daj boze patrzy sie na dziecko jak chcesz konkretnych info i wieceh to jak wroce do domi bo pedalujac nie wychodzi mi to zbut skladnie
![]() |
#1183 | ||
Zakorzenienie
|
W imieniu własnym i Syna
![]() No niby wiem, że bywa, moje też fiolkami nie pachnie, ale żeby aż tak ![]() Cytat:
![]() A powiedz, testy z krwi robiliście na NFZ czy jakoś dodatkowo? Płatne tot jest? gdzie można zrobić? Detergenty raczej u mnie nie, bo wymieniłam wszystko i nadal jest... ciuszki tylko bawełna, wiec szukam nadal... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Wtajemniczenie
|
przepraszam ze bez nadrabiania ale znalazłam ząbka
![]() takei ząbkowanie to ja rozumiem bo nawet nie wiedziałam że coś idzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hej
Cytat:
Cytat:
ja też tak robię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ależ mam nerwa na tż... od dwóch dni szukam fotografa na chrzest i znalazłam panią i za cenę 400 zł: fotki w kosciele podczas uroczystości, 2,5 h na sali gdzie ma być obiad i sesja w jej pracowni w tygodniu... dzwonię do tż podjarana a ten mi mówi że to droga i że zawsze ktoś nam porobi zdjęcia... ![]()
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z ata kupa heheheheh ja codziennie dziwie sie jak moze tak walic
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
ewacia super!! u nas tez teraz grzecznie zabek wyszedl
wczoraj go.znalazlam i fakt ze przez dwa dni poprzedzajace maciej byl.momentami marudny ale nawe nie zczailam ze to przez zeby asiek ja tez uwazam ze fotograf na chrzest to zbedny wydatek ile chcesz tych zdjecmiec? wg mnie 10-15fajnych zdjec mozna wlasnymi silami zrobic pare z kosciola fotki z rodzicami, dziadkami i chrzestnymi jakies grupowe i tyle w krakowie sesja w studio kosztuje nawet i 100zl jak sie dobrze poszuka Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
#1188 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mloda szaleje od 7 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój niegdyś rozrzutny tż zrobił sie nagle oszczędny... nie poznaję Go... stwierdził że ta kasa może iść na cos innego
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-05-08 o 11:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
asiek ja jestem mega rozrzutna a popieram tz twojego
moze jakas kolezanke popros albo.kogos z rodziny u mnir na 3aparatach bylo 300fotek bo malo kto fotografowal bo.mi.nie zalezalo ale i tak znalazlam super fotki-pamiatki i sa ![]()
#1191 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nam robił zdjęcia kolega mojej siostry, który zajmuje się trochę fotografią, robił w kościele i kilka po mszy przed kościołem, mamy zdjęć 80 tylko na płycie, miało być po znajomości a i tak uważam, że dużo nas skasował i jakby moja siostra wcześniej dogadała stawkę to bym się chyba nie zdecydowała ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1194 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
haha ale by miała pani minę jakbyś jej tak powiedziała
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
kasiunia a ile was skasowal
#1197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile Ty płaciłaś za foto?? ja wczoraj dzwoniłam do kolegi mojej bratowej to za sam kościół mi 500 zł krzyknął, a jak zapytałam dlaczego tak drogo to powiedział że niedaleko do stolicy mamy i on ma takie ceny... ![]()
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Asiek mi w kosciele fotki pstrykal i anwet 3 fimilki krotkie nakrecil narzeczony siostry, widac bylo ze wolal to niz siedzenie w lawce ;D
spadamy na specr mam nadzieje ze nei zacznie lać
#1199 |
Wtajemniczenie
|
#1200 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam fotografa na obu chrztach, ale nic nie płaciłam, bo to nasz dobry znajomy i nie chciał kasy, chociaż my chcieliśmy zapłacić
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.