|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Kwiatuszku jogurt polecam Bakoma naturalny gesty - jest naprawde smaczny, prosty sklad i jest naprawde gesty
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie wiecie może jak to jest z gwarancją producenta? Wczoraj kupiłam telefon w x-com i dzisiaj zaciął się i nie włączy ponownie
![]() I nie wiem czy mam go oddać do salonu na gwarancję czy odsyła się do producenta skoro gwarancja producenta? W ogóle sprzedawca chciał mnie namówić na dodatkową gwarancję tel, oczywiście odmówiłam i chyba rzucił urok |
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
M. spi, a ja smaze nalesniki, mam troszke czasu by was poczytac
![]() Cytat:
Ile ja sie naszukalam, u nas w sklepie z calego asortymentu jogurtow naturalnych tylko jeden ma bakterie, reszta to zwykly jogurt
|
|
#3724 |
|
Rozeznanie
|
no nie mogę wszystkie okres mają, a ja dalej czekam.... tylko bez insynuacji, nie gratulować
![]() nestelle jak bym o swoim czytała kuchnia-salon-kuchnia - salon -kuchnia na szczescie teraz go biore za rekę i zaprowadzam wiec mi troche lżej, a w kuchni szał; kocia kuweta(wiem masakra ale ja naprawde nie mam gdzie trzymac- je sie tylko z talerzy, nic z blatu), chrupki i woda kota, garnki i pokrywki do dzwonienia, inne szuflady, śmietnik itd. OTJ a mówiłas ze nie do jedzenia? ![]() męczymy się z katarem od ponad tygodnia, teraz taki gęsty ze go przydusza momentami, ale chociaz już przeźroczysty, jak minie 10 dni ide do lekarza po cos mocniejszego muszę coś kupic dla dziewczynki na roczek, tylko ze ona chyba juz wszystko ma, znajomi mają kaskę a ich rodzice jeszcze wiecej i jestem w kropce, zabawek niet. aaa propos ostatnio kupiłam balony w Toysrus i nie zdarzyłam napomowac przed urodzinami, i dąłam gosciom, i wiecie co? na 10 chyba 2 nie pękły przy dmuchaniu, a dmuchali ostroznie po kolejnych wybuchach. chała tak az przykro i wstyd....
Postępuj tak, abyś długo żył i dobrze ci się powodziło.J.M. Bocheński Edytowane przez trolla2405 Czas edycji: 2014-05-08 o 11:26 |
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka dalas czadu z tym minimopem dla Anielki
|
#3726 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla dzielnego Janka ![]() Widze, ze moj Krzys najmniejszy z chlopcow. 9 kg i (chyba) 73 cm. Do tego nadal cale 2 zeby A no sorry, widac 2 kolejne ![]() Zapomnialam napisac - wczoraj po badaniu wskoczylam do Ross po sloiczki, patrze - promocja 49% na kolorowe. I se kupilam 2 lepsze lakiery A najlepsze jest to, ze ja wlasciwie nie maluje paznokci Ale wczoraj pomalowalam, mam liliowe ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() Ale ma zywe kultury bakterii i te L. cos tam
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia czyli chodzilo o HiB, nie o wirus grypy, i dzieki za plan, bo widze, ze MMR u Was tylko raz i po 15 miesiacu. Wczoraj jeszcze czytalam urywki tej mojej ksiazki Pro i kontra, i tam wlasnie pisza, ze najlepsze dzialanie szczepionki wychdzi po 15 miesiacu, wczesniej jest mniejsza skutecznosc z wytwarzaniem przeciwcial. U nas szczepi sie dwa razy w przeciagu drugiego roku zycia, co niby ma zwiekszyc skutecznosc szczepienia - ale utwierdza mnie to w przekonaniu, ze po pierwszej szczepionce zrobie testy z krwi na przeciwciala, czy jedna szczepionka wystarczyla, zeby bez potrzeby nie kluc dodatkowo i tak mocno obciazajaca szczepionka na zywych wirusach
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jogurtu to ja od zawsze jadłam Zott i Filipowi też ten daję. Skład ma taki: mleko, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, żywe kultury bakterii Jak bym widziała Filipa, u nas to wygląda identycznie, codziennie jak wstanie leci czytać, dzięki czemu mama może jeszcze poleżeć w łóżku. Niczym wszystkie przeczyta zwykle mija pół godziny, dzisiaj nawet dłużej |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka, może obejdzie się bez lekarza A prezent, może książeczki? Nie wiem, sama mam problem z prezentami ![]() Tasia - ja sobie przypomniałam dziś o tej promocji w rosie i dodatkowo w naturze jest promo 1lakier plus 1 gratis i szwagierka już wysłana, ma mi kupić 5 lakierów, 2 szminki i co się napatoczy fajnego, a żeby było fajniej to mój prezent na dzień dziecka |
|
|
|
|
#3730 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. no właśnie nie wiem Byłam w kilku sklepach (ze strony befado) i w ogóle nie ma tych butów, w jednym osiedlowym były ale tylko od rozmiaru 23. A mi sie bardzo ich buty podobają. Cytat:
Cytat:
![]() Super fota I ile książek, Lilka by z achwytu nie wyszła ![]() Cytat:
Roszek jak zwykle boski. Ale już bardziej ludzki (Wybacz )Cytat:
Ja mam teraz Bakomy jogurt grecki http://3.bp.blogspot.com/-mVjyI8T51X...00/IMG2546.jpg Bo u mnie produkcja jogurtu stanęła... Kaloryfery nie działają, więc ratuję się kupnym... ![]() Ale to wyniki chyba dobre? Z tego co pamiętam miałam trochę wyższy ten po 2h i było ok
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna a na co szczepisz?
Ja znow mam wachania i mocno rozwazam nie szczepienie... tylko pozniej uslysze jak ostatnio w tv ze epidemia odry i bede robic w pory Z drugiej strony nie wyobrazam sobie dwoch tygodni po szczepieniu... zamecze sie.. Dziewczyny a ile mozna trzymac siuski? Trzeba w ten sam dzien zaniesc? Amelie u mnie tez uwazaja ze Kamil ruchliwy i ciagle kombinuje ale zawsze kazdy podkresla ze grzeczny!! Mama jak sie gorzej czuje to z nim nie zostanie bo naprawde trzeba latac za nim. Mimo to wszyscy uwazaja ze jest bardzo grzeczny tylko łobuziak. Wez Ty ich ustaw do pionu. Tasia moim zdaniem jak najbardziej przejdz na zwykle mm Wczoraj mialam pol dnia wlaczony komp i zastanawialam sie co mialam zrobic... hula hop poszukac ![]() Megi troche mi ulzylo ze Ty szczepisz ![]() Pani haha patrz jakie to łajdaki, Kamil tez wyrywa kubusie kazdemu a ja musze znosic histerie gdy komus oddaje... nigdy nie pil, wiec skad ta fascynacja?! Zreszta K. wode tylko lubi za to butelki uwielbia wszystkie Nestelle jakbym czytala o mnie, biegam i biegam, ale z czasem nabieram coraz wiecej cierpliwosci do biegania, wyjmowania, wkladania.. K.najbardziej lubi mi rozsypywac przyprawy Chwale sie!! W niedziele chrzesnica odprowadza pilkarzy na boisko. Pekam z dumy!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak, jednak dobre te wyniki
Dodzwonilam sie do gina i pogratulowal I chyba kupie zwykle mm, dzieki
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe szczerze mówiąc sama zdębiałam taki wybór teraz, ale nie polecam czegoś czego nie mam.
Ja mam to: http://allegro.pl/hula-hop-jinpoli-a...216830480.html i jest super. Na wstępie ostrzegam że trzeba powoli się rozkręcać bo robi siniaki (jak każde z wypustkami) ale powoli zwiększając czas hulania nie jest to uciążliwe. Mi po roku przerwy praktycznie leciutko obiło biodra, a kręciłam od razu po 0,5h Jedyny minus to przy dziecku nie da się hulać, bo pierwsze co leci do koła i może oberwać. Ale jak śpi to włączam tv lub wizaz na tablecie i hulam
|
|
|
|
#3734 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Doczytałam już, że ok było Cytat:
My 8 i czekamy ![]() 2. 3. Tez mi się się wydaje, że to po prostu taki jego urok. Ja też mam dwa różne cycki i żyje Cytat:
ale czytelnik ![]() A ile książeczek Jak mi jeszcze raz mama powie, że Mikołaj ma za dużo książek to jej pokaże to zdjęcie Mogę?? Cytat:
Cytat:
Właśnie sprawdziłam, ja miałam 145.Cytat:
Idę wieszać pranie. A potem może skocze do Leclerca zobaczyć czy są już espadryle za 10 zł Tylko rowerkiem czy autem? :P Hmmm ))
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia super
|
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z ta glukoza to tak spanikowalam, bo w Krzysiociazy mialam 108 po 2h, a tu teraz nagle 132 No ale jak dobrze, to super
|
|
#3737 | ||
|
Rozeznanie
|
Kurczę Moderna przez Ciebie zaraz narobie w pory ze strachu
Ciekawe dlaczego my tak wcześnie szliśmy sie zaszczepić Jest teraz bardziej narażony. Jak coś mu będzie to rozniosę ten ośrodek w pył I mam za swoje. Mogłam poczytać w necie najpierw, a nie ślepo wierzyć lekarzowi Taka to ze mnie idealna matka Cytat:
Mętlik w głowie. To jak coś będzie nie teges to w ciągu dwóch tygodni wyjdzie? Czy to może być za parę miesięcy np??Cytat:
Ciekawe to hula hop. I takie fajne? będę miała płaski brzuch?
|
|
#3738 | ||
|
Zakorzenienie
|
panika Michas jest nie do przebicia, super!
(dostalas juz przesylke? )Luna teraz zaczynam pierwsze szczepienia i idzie tezec, blonica, krztusiec i polio, za 8 tygodni powtorka, a pozniej odswiezenie za 6-12 miesiecy, ale odswiezac bede dodatkowo plus HiB (prawdopodobnie, jeszzce niezdecydowalam). a MMR lecimy w 23-24 miesiacu zycia, albo jedna dawka albo dwie (bede robic przeciwciala) - i albo calosciowo MMR, albo pojedynczo, czyli najpierw zaszczepie odre, rozyczke wtedy pomine, a swinke pozniej, cos ok. 10 roku zycia (ale swinki nie ma pojedynczej, wiec wtedy polecialoby odswiezenie calosciowym MMRem, wiec i przy okazji poszlaby rozyczka ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
ale nie zadreczaj sie, te najgorsze skutki uboczne sa bardzo bardzo rzadkie
|
|
#3739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tasia ja przeszłam z Bebilonu na Nestle Junior jak mała skonczyla rok Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prezent na roczek - może faktycznie książki jak radza dziewczyny . a może zapytaj czego potrzebują ? zdrówka z tymi balonami ... no skąd mogłas wiedzieć? Dziewczyny - bo się nie znam kompletnie .... i tak tylko informacyjnie chce wiedzieć - jakie mleko mm jest dobre odnośnie składu???? bo wiem ze np. Bebilon ma malto w składzie. czy wszystkie mleka tak maja ?
|
|
#3741 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie i wymiary jak on urósł Cytat:
kciuki za gina ![]() Cytat:
a zębów mamy 4 i już zaraz będą kolejne. monicca jaki rozmiar butków kupiłaś? i ile cm stopy ma Filipek? śliczne sandałki. Brawo za dzielnego Jasia i Adasia za szczepienie no i dla pozostałych również.Nestelle ![]() I miałam o coś pytać i zapomniałam. We wtorek idziemy do szpitala jeśli macie chęć to prosimy o kciuki a i zdrowaśka nie zaszkodzi mam nadzieję że B jest zdrowy tylko potrzebuje reh i czasu.![]() A do dziewczyn które posiadają pchacza chicco? polecacie? chociaż wam dzieci bez tego chodzą ale myślę czy nie kupić używki bo siądą mi plecy od prowadzania a tak może by mały polatał trochę... ![]() może ktoś chce się pozbyć nawet? |
|||||||
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki oczywiscie beda mocno zacisniete ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
rowerem
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem dokładnie jak to będzie ale we wtorek przyjęcie i chyba badania z krwi a w środę rezonans i nie wiem co jeszcze i co dalej mam nadzieję że na tym koniec.
|
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Rozeznanie
|
dziś ma dzień "nicmisieniechce"
Cytat:
Cytat:
2.oczywiscie że pytałam, moze faktycznie tą Czereśniową kupię Tasia za wyniki ![]() Luna0 dziwne to hula hop ja mam skakanke, tez nie do wykonania w tym momencie, młodej tez kupiłam ale jakos nam razie nie idzie, z małym sie boję bo podłazi i kot tez sobie chce kolo pobiegaćaaa własnie mój kot ma hopla na punkcie sztangielek jak cwiczyłam to mi zawsze ręce atakował głupek
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze!Dziewczyny jakich witamin brakuje jak łamią się i rozdwajają paznokcie? Włosy mi nie wypadaja tylko te paznokcie w tragicznym stanie |
|
|
|
|
#3746 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny co do MMR II to ja jednak wolałabym zaszczepić aniżeli narażać dziecko na odrę. Ja miałam odrę w wieku 9 lat. Było u mnie pogotowie 2 razy bo gorączkowałam ponad 40 st miałam majaki i drgawki, mogłam leżeć tylko w ciemnym pokoju bo miałam światłowstręt a po odrze dostałam powikłania w postaci zapalenia ucha. Do dzisiaj pamiętam i nie życzę nikomu. Właśnie u nas w Poznaniu podobno panuje ospa i odra. Nie ma dowodów na to, że to szczepienie wywołuje autyzm.
|
#3747 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() zdaj relację Cytat:
też jestem za Czereśniową Cytat:
Cytat:
wali łapką w okładkę, aż nie zacznę czytać więc najczęściej na śpiocha recytuję Na straganie lub Entliczka ![]() tak. i to dość szybko. dlatego mam taki problem ze złapaniem ( no właśnie? ![]() dla chrześnicy ![]() ![]() Cytat:
)rowerkiem ![]()
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pani T z ksiazeczkami wymiata! Alliw za szczepienie (: Aa i Nestelle dla Roszka! Nabiegasz się teraz za nim (;Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2014-05-08 o 12:47 |
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
nie smutaj
masz możliwość bycia z Bartkiem?
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze mozesz zostac z dzeickiem w szpitalu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

dla dzielnego Janka
A no sorry, widac 2 kolejne 

)
Kaloryfery nie działają, więc ratuję się kupnym... 

az po brodzie ciekla hihi
I mam za swoje. Mogłam poczytać w necie najpierw, a nie ślepo wierzyć lekarzowi
)
ale nie zadreczaj sie, te najgorsze skutki uboczne sa bardzo bardzo rzadkie