|
|
#901 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Edzia
![]() Martyna ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze Ci tak Cytat:
Nic innego nie moge napisać, bo wiem, jak to jest. Ale kiedyś mu przejdzie ![]() Ja też chcę
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Ela - brawa za pierwszy głośny smiech
![]() Mmhym - u nas to samo ze skarpetami. Ostatnio nawet zgubiliśmy jedna w sklepie i nie zorientowaliśmy się, tylko ktoś szedł za nami, widział i podał nam ![]() Edzia - brawa za wagę, kciuki za szczepienie! Nie chce zapeszać, ale widzę delikatna poprawę wyglądu buzi Przemka. Krew mnie zalewa na sama myśl, ze dziś tesciowa będzie nad nim biadolić jaki to on biedny wysypany. Tak mi przyszło do głowy - skoro te problemy są spowodowane hormonami, które mu przekazuje z mlekiem, to może powinnam zrezygnować z jedzenia kurczaka? Nie mam dostępu do zdrowych kur, a te sklepowe podobno takie nafazerowane... Co myślicie? |
|
|
|
#903 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że chemia do mleka nie przejdzie ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
ewentualnie jak nie ma problemów z zasypianiem, to obudź, nic jej nie będzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() No bo jak ja ściągam po 3 godzinach jakieś 130ml, a Ola wypija 100 to ja po karmieniu ściągnęłabym chyba tylko 30 ![]() Cytat:
![]() Najlepsze jest to, że wszytskie piszecie, że wracacie z ryczącymi wózkami, mi też nie raz się to zdarzyło, ale jeszcze nie widziałam nikogo kto szedłby z ryczącym wózkiem. Może wizaż tak źle działa na nasze dzieci? ![]()
|
|
#904 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#905 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki, my po jednej cudnej nocy znów wróciliśmy do standardu, czyli pobudek na karmienie 12, 3, 6
ale w sumie i tak źle nie jest ![]() TZ wczoraj miał usypiać małą, żebym ja mogła odpocząć i na złość Kinga miała słaby dzień więc było płaczu co niemiara i musiałam dokarmiać... może dziś się uda ![]() Dzięki za informacje co robicie z nieśpiącymi dziećmi. Naprawdę muszę się po prostu przełamać i mówić do niej, wierzę że z czasem zacznie mi to wychodzić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
i zazdraszczam. U nas nadal nie ma uśmiechów świadomych ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki, żeby jak najszybciej się poukładało.Ja dziecka starszego wprawdzie nie mam, ale zauważyłam u swojego kota objawy zazdrości. Jak tylko biorę małą do karmienia to kot zaczyna robić wszystko czego mu nie wolno Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dlatego właśnie nie znoszę skarpetek i jak na razie młoda chodzi w pajacach. |
|||||||||
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko właśnie sadzi taka kupę że nie zamierzam się nawet dobierać do tej pieluchy
|
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tak wczoraj było przed powrotem TZ. Nieświadom sytuacji zaczął przebierać ale jak otworzył pieluszkę to go zamurowało i musiałam dokończyć :p |
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego powodu tez trzymam w lodowce, aby to spowolnic ale to nie jest profesjonalna rada, bo jak wiesz, powinnas wstac 30 minut przed karmieniem, zagotowac i ostudzic do wymaganej temperatury tylko jak przewidziec kiedy dziecko sie obudzi, jak sie karmi na zadanie ![]() Cytat:
, ja bym sie w pl wody z kranu nie napila, a tu takDziekuje dziewczyny za wirtualne glaski, tez mam nadzieje, ze przejdzie ![]() chociaz przy drugim dziecku tez sie nie przejmuje kazdym wrzaskiem, ale zal mi Antosia, jak wczesnie rano musze Marco na rekach, bo inaczej obudzi wszystkich sasiadow, czy po szkole jak zaczyna kilkugodzinny maraton marudzenia, a chcialabym z A. troche spedzic czasu, a meza jeszcze nie ma z pracy ![]() Ach te kupy , wczoraj tez mielismy jedna taka, ze po lopatki byl umalowany, musialam go obmyc calego w misce, bo nie nie mialo sensu rozsmarowywanie tej kupy po calym ciele.Dzisiaj chyba tez kupie jakies mleko comfort i zobacze, czy te wrzaski nie sa jednak spowodowane tym, ze mm trudniej mu sie trawi, bo mleko mamy wiadomo szybciutko. Chociaz szczerze mowiac nie wierze w to, tylko jak tonacy brzytwy sie chwytam, bo bol brzucha umiem rozpoznac, no ale… nieomylna nie jestempo powrocie ze szkoly oczywiscie zasnal i spi sobie, a ja zamiast jesc sniadanie, to przyszlam wylac swoja frustracje na wizaz
|
|
#910 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() 2. Jak my wszystkie Mam nadzieje ze moze faktycznie zmiana mleka cos pomoze :kciuki |
|||
|
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja na razie z szybkim pytaniem do mam, które stosowały Biodacynę - jakie dawkowanie zalecił lekarz? Nie wiem co robić - Mała ma zaczerwienioną jedną część białka i oko lekko ropieje. Mam w domu nieotwartą Biodacynę, którą kiedyś lekarka przepisała, gdy Uli zaropiało oko i mówiła, że mogę stosować później, gdyby coś się działo. Ale nie pamiętam jak
Czy od razu do lekarza? To zaczerwienienie mnie trochę martwi.
|
|
|
|
#912 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa to k.pa
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale wymarudzi się teraz, to reszte życia nie będzie marudził
|
|
#913 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Dzisiaj Ulka przebrana z rana w strój dzienny ![]() Cytat:
za wagę ![]() Moja maty nie uznaje - mam nadzieję, że na razie, bo jej wypasioną kupiłam ![]() i brawa dla Tżów ![]() Ja tez uważam jak TeQiba, to chyba chodzi o hormony matki Ze skarpetami to Cytat:
![]() Heh, mi 2 razy się Młoda rozdarła na spacerze, ale wyjęłam ją, uspokoiłam i potem już smok jej wystarczył ![]() To jak ściągałam w odstępie, to jak zastosowałaś metodę 7-5-3? Czy ja coś pomieszałam? Bo gdyby się tak dało to mi by to podpasowało właśnie wieczorem... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#914 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę podobnie jak dziewczyny, że chodzi raczej o Twoje hormony i kurczaki nie mają tu nic do rzeczy. Cytat:
U nas też Emilka zrobiła dziś kupę swojego życia, ale głupia ją przebrałam zamiast zostawić TŻ tą przyjemność. Że też nie mam Twojego sprytu i zaradności życiowej ![]() My po wizycie położnej. Moje dziecko zostało określone jako "zadbane i zdrowe". O krostki na buzi oskarżyła oczywiście moje jedzenie nabiału. Mam wyeliminować na kilka dni, żeby zobaczyć, czy nastąpi poprawa. Już jestem w żałobie za jogurtem i serkami wiejskimi ![]() Teraz czekamy na wizytę mojej koleżanki z córeczkę. Takie dziś jesteśmy towarzyskie
|
|
#915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powinnam się nauczyć bo nie lubię być od nikogo zależna-nawet od Tż poza tym byłoby łatwiej w dni kiedy on tyra do nocyjak się ją obudzi za wcześnie to się wkurza i jest ryk ![]() nie da rady
|
|
#916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to pozostaje Ci kąpanie w pojedynkę jak Ela pisze. Da się to ogarnąć. Ja kąpie sama w pon-wt jak TZ jest na zajęciach. Tak was wypytalam co robic z dzieckiem, chciałam wdrożyć w życie a ona śpi :p |
|
|
|
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
frogutka - ja też kąpie nieraz sama jak TZ w pracy. Wbrew pozorom to nie takie trudne, a nawet bym powiedziała że lepiej mi samemu niż z TZem
No ale nie mówię mu nawet o tym ![]() tequiba - nie do mnie pytanie, ale z wodą robię tak jak Side. Mam w dzbanku wystudzoną wodę przegotowaną i jak robię butlę to gotuję w czajniku i mieszam. Oczywiście z kranówy robię. Podobno w łódzkim nie najgorsza. Aha, butelek też nie sterylizuję co karmienie - mniej więcej co 2-3 karmienie. Pochwalę się, że moje dziecko dziś spało od 20.30 do 5 rano!!! Wyspałam się jak nigdy od 2 miesięcy. Co do kup to u nas wywoływaczem kup jest smoczek. Młody się wtedy skupia na smoczku, tak nad nim pracuje, jednocześnie pracując nad kupą i wydaje przy tym dziwne dźwięki ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
ale kładę na pieluszce tetrowej żeby się nie ślizgał i tylko podtrzymują głowę jedną rękę. Pupa lezy w wanience, drugą ręką myję.
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak ci się pralka zepsuje Mariolu: życzę aby nowe mleko pomogło ![]() Margo- oby buzia zaczęła robić się piękniejsza. znam ten ból Byliśmy w nosidle na targu po warzywa i po dwa zaproszenia do sklepu z kartkami na wszystkie okazje. No i małemu wystawały nogi w skarpetach i spodniach z dresu i miał kawałek skóry odkryty między spodniami a skarpetami. Jest 20C i babsztyl do mnie zza lady przy wszystkich a było pełno ludzi -jemu nogi wystają, zimno mu jest! - nie jest... - niech pani dotknie / łapie mu za nogę/ ma zimną nogę - proszę pani nie jest mu zimno, on nie lubi przegrzewana - i niewygodnie mu w tym, nogi ma wykrzywione - wygodnie noż myślałam że ją wszyscy się gapili na mnie a że pełno tam było starych bab, to pewnie mnie obgadały po wyjściu---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- aga- gratulacje za taką noc! Jeszcze w temacie kąpieli powiem wam że młody od kilku dni poza kąpielą tradycyjnie na pleckach i polewania go jest kąpany tak jak pokazuje Zawitkowski czyli na brzuszku i tak to załapał że jak maż nim buja w wanience i dobija nóżkami do brzegu to Piotrek odbija sie z każdym razem mocniej jak żabka jakby chciał pływać. Za miesiąc pójdziemy z nim chyba faktycznie na basen rewelacyjny widok jak tak się sam odpycha i szuka tymi nóżkami brzegu
|
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
tiaaa... matka patologia... nosi dziecko prawie gołe w jakiejś płachcie...
|
|
|
|
#920 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to się wyspałaś Ja nie kładę pieluszki, wtedy mi się nie ślizga ![]() Cytat:
Nie powiem jaka byłaby moja reakcja przy tej babie... My też kąpiemy na pleckach, a później trzeba na brzuch by rów umyć ![]() Ola uwielbia kąpiele,machanie nogami i bujanie w wodzie
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno
![]() Obok mojego bloku jest mały parking a mimo to jedno auto ciągle staje tak że zamiast jedno koło na ulicy drugie na chodniku to stawia całe auto na chodniku i zostje tak mało miejsca że nie umiem przejechać wózkiem. tak mnie to wkurza, bo jest pełno miejsc wolnych na parkingu 2 metry dalej a ten/ta idiotka ciągle staje w taki sposób na chodniku. Postanowiłam że jak jeszcze raz to zobaczę wsadzę mu za wycieraczkę taką kartę: "drogi kierowco, nie zdziw sie jak jeszcze raz postawisz auto na chodniku który jest do chodzenia a nie parkowana, a twoje auto zostanie porysowane przez wózek, bo ja z dzieckiem nie będę schodziła na ulicę żebyś ty mógł sobie postawić brykę. Ostrzegałam." ps: mój bujaczek jest niezawodny, Piotruś zawsze w nim zasypia, ale może dlatego że oglądamy Zbuntowanego anioła i mu się serial nie podoba Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-08 o 12:50 |
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#923 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moje dziecko cesto robilo duze, teraz jak rzadziej robi to tez Cytat:
Cytat:
![]() co za baba ze tez Polacy uwazaja sie z ekspertow w kazdej dziedzinie i musza cos powiedziec, bo inaczej sie udusza
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas cięzkie noce dlatego rzadko jestem ![]() dzis Mieszko sie obudził o 2ej juz tak na dobre.....jeszcze tak dobrze, bo nie obudzil Tymka, a czasem jeden drugiego budzi i jest impreza ![]() ![]() poza tym Mieszko musiał przejsc na Bebilon Pepti z powodu brzydkich śluzowatych kup i chlustów , wymiotow ..na tm mleku o wiele lepiej ale szkoda ze jest w małych puszkach i po drugie-Pepti wycofuja a ma być Pepti z DHA ktore jest dużo droższe..czy ktoras z Was ma to refundowane ??czy tzreba mieć jakieś testy? pozdrawiamy wszystkie maluszki i mamuśki |
|
|
|
#925 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz slyszalam ze Kacper ma uczulenie na proszek i skaze bialkowa - ani jedno ani drugie nie okazalo sie prawda. Ciekawa jestem ile matek balo sie zaryzykowac i pralo caly czas w platkach i zylo na suchym chlebku przez takie polozne i pediatrow. Co do sytuacji na zakupach ![]() ![]() ![]() Polska chyba nigdy nie osiagnie zachodniego poziomu ![]() Cytat:
Ja wlasnie wrocilam z rekordowego spaceru, ktory trwal 15 minut - najpierw byl marudny wozek, potem placzacy a na koniec gdy pedzilam do domu zaczal sie zanosic ![]() Teraz pocyckal i udaje ze spi - mam nadzieje ze mu wstyd Zaczynam sie martwic o sasiadow obok - napatrza sie na te moje ewakuacje do domu i chyba w ogole na dziecko sie nie zdecyduja Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-05-08 o 13:21 |
||||
|
|
|
#926 | |||
|
Zadomowienie
|
Ja robię z żywca zdrój
Cytat:
Maja chętnie spotka się z chłopakami tym bardziej że i narzeczonego by w końcu poznała ![]() Cytat:
dzisiaj moja babcia mi gadala że czemu Majka w czapce nie jest na dworzu Cytat:
|
|||
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie ![]() Dziecko mi sie dzisiaj naprawilo, ale nie chwale bo do wieczora daleko ![]() Chyba czas mu kupicc mate edukacyjna bo ciekawski sie robi. Chcialam po chrzcinach, bo moze dostaniemy i teraz nie wiem czy czekax to jeszcze 3 tygodnie
|
|
|
|
|
#928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamiast rysowania wózkiem (moze wtedy od ciebie kasę za zniszczenie wyciągnąć) polecam sypanie na maskę chleba dla ptaków. Wtedy nikt Cie za wandalizm ścigać nie bedzie ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
Ja bym poczekała i zasugerowała odpowiedni prezent gościom
|
||
|
|
|
#929 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymaj się jakośco do Filipa- miło ze pytasz ![]() debridat działa!!!!! przestał miewać takie mocne ataki kolki, nie wiem czy to zasługa akurat syropku czy po prostu juz dojrzal mu ten układ trawienny trochę no ale grunt ze jest lepiej tyle ze mój Syn to typ wiecznie marudzącego dziecka, płaczącego, niezadowolonego ze jest po tej stronie brzucha ![]() daje popalić, nie spi w dzien i takie tam ![]() no i ma wzmozone napięcie mięsniowe, jezdzimy na rehabilitacje, nie chce lezec na brzuszku, nie podnosi główki no i w ogóle jest bardzo spięty i nerwowy ![]() Cytat:
![]() przyjedz, przyjedz! dam ci 2 stówki jak mi dziecko naprawisz! hej hej witam Filip się budzi, wezmę go zeby przypakował trochę w cycka i was poczytam ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
a czy wasze dzieci drą się w samochodzie? ja dzis jechałam na rehabilitacje i Filip w taki wpadł szał ze az mi się zanosił, no nie dalo się jechać, stanełam na poboczu, uspokoilam i dalej jadę a ten dalej sie drze coraz bardziej. juz mysłalam ze nie dojadę! co ja mam z nim zrobić zatrzymujecie się jak maluchy wrzeszczą? |
|||
|
|
|
#930 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dlaczego w naszym kraju wszyscy czują się ekspertami od wychowywania cudzych dzieci, a nie radzą sobie ze swoimi? Cytat:
Też mi się nie wydaje, żeby to była skaza białkowa. Oglądałam foty w necie i naszym krostkom zdecydowanie bliżej do trądziku niż wysypki przy skazie. Cytat:
Cytat:
U nas dziś bardzo pozytywny dzień. Ja wyspana, Emilka grzeczna, wizyta koleżanki bardzo udana. Chociaż może podobnie jak Koziemleko nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki, żeby rehabilitacja przyniosła szybkie efekty. A że maruda... To już chyba niestety taki typ. Może mu się jeszcze odmieni Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Przez cały dzień siedzi w tym samym ubranku. Jak mu się minimalnie ulewa to żarłok wciąga to spowrotem do buzi, bo szkoda mu jedzenia
a slina u nad się już zaczęła mały puszczą banki :p