Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 12:50   #3751
Agnjeska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Agateczka na wtorek!

Matulu ale mi muli wizaz... nic idę dalej pracować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 12:51   #3752
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
, ale dziś jeszcze nie wychodziliśmy
wczoraj niby dotarla do granicy Polski (swoja droga niemiecka poczta przy przesylkach miedzynarodowych niepopisuje sie szybkoscia )

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
U nas mmr też tylkp raz. Nas czeka 22 maja razem z meginogokami ( czy jal też to się piszę) aż sie boję bp J zawsze strasznie płacze.
o widzisz, Niemcy chyba ida troche po amerykansku (jezei dobrze pamietam, to tam szczepia dwa razy)
Stary 2014-05-08, 12:52   #3753
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
We wtorek idziemy do szpitala jeśli macie chęć to prosimy o kciuki a i zdrowaśka nie zaszkodzi mam nadzieję że B jest zdrowy tylko potrzebuje reh i czasu.

A do dziewczyn które posiadają pchacza chicco? polecacie? chociaż wam dzieci bez tego chodzą ale myślę czy nie kupić używki bo siądą mi plecy od prowadzania a tak może by mały polatał trochę...
może ktoś chce się pozbyć nawet?
tule bardzo ,bardzo i będę trzymać !!!!

a pchacza polecam ,choć to nie jest tak ze dziecko pcha go przez wieksza czesc czasu .... R pchał pachacz ,ale i krzesło ,stolik ... no i więcej w sumie jeździł autkiem puchatka .
teraz juz nie tyka pchacza -wiec był krotko w uzyciu .czeka na kuzynke.
Stary 2014-05-08, 12:55   #3754
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do MMR II to ja jednak wolałabym zaszczepić aniżeli narażać dziecko na odrę. Ja miałam odrę w wieku 9 lat. Było u mnie pogotowie 2 razy bo gorączkowałam ponad 40 st miałam majaki i drgawki, mogłam leżeć tylko w ciemnym pokoju bo miałam światłowstręt a po odrze dostałam powikłania w postaci zapalenia ucha. Do dzisiaj pamiętam i nie życzę nikomu. Właśnie u nas w Poznaniu podobno panuje ospa i odra. Nie ma dowodów na to, że to szczepienie wywołuje autyzm.
ojejjj
straszne sa te choroby..

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a pchacza polecam ,choć to nie jest tak ze dziecko pcha go przez wieksza czesc czasu .... R pchał pachacz ,ale i krzesło ,stolik ... no i więcej w sumie jeździł autkiem puchatka .
hehe
M. uwielbia pchac wozek na spacerach
a teraz zamowilam mu taczki, ciekawa jestem, czy sprawia mu frajde

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Amelie moja mama to wpierdziela żelki, mowi, ze dobre na paznokcie
Stary 2014-05-08, 13:04   #3755
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
oooo, tak! cisza jest zawsze złym znakiem

Jeszcze a propos porządków. Tak mam kilka razy dziennie. seledynowe pudło to na większe formaty, skrzynka na mniejsze, pudełko po butach ulubione broszurki, prospekty. a T. siedzi i metodycznie "czyta" jedną po drugiej l: i na kupkę i kolejna
Też się zgadzam. jak słyszę ciszę to wołam "Kaamiiiiiilllll"
a T. super! bo przecież nic nie może być na swoim miejscu!

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Byliśmy z rana zrobić morfologie. Pobranie z paluszka. T. Nawet nie pisnął. Dostał pochwałę że jest bardzo dzielny i grzeczny. Jutro szczepienie. Ale chyba jednak tego nie zniesie. No i widać kolejne ząbki. Została ostatnia czwórka i trzy trójki. Mamy juz 13 sztuk.
O ile ząbków u nas wczoraj 6 wyszedł
a na co szczepisz?

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
niezły jest, my mamy całe 8
Z tego co wyczytałam to można źle robić przysiady, a nawet większość źle je robi. Ja robiłam wczoraj drugi dzień i dziś nóg i tyłka nie czuję, do tego @,
nestelle - pościgi za R. super opisałaś
pani - jaki czytelnik:: imponująca kolekcja książeczek

A. dziś prawie pożarł naklejkę 'dzielny pacjent':
Ja złe przysiady robiłam w szkole, czyli byle odbębnić. Teraz się spinam ii ała

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
męczymy się z katarem od ponad tygodnia, teraz taki gęsty ze go przydusza momentami, ale chociaz już przeźroczysty, jak minie 10 dni ide do lekarza po cos mocniejszego

aaa propos ostatnio kupiłam balony w Toysrus i nie zdarzyłam napomowac przed urodzinami, i dąłam gosciom, i wiecie co? na 10 chyba 2 nie pękły przy dmuchaniu, a dmuchali ostroznie po kolejnych wybuchach. chała tak az przykro i wstyd....
Trolla to podpytaj o mucofluid, bo to super lek na taki gęsty katar.
Balony kiedyś kupiłam w tesco i było to samo

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
No wlasnie przydaloby sie zaoszczedzic... Ktore jest nieco tansze i da sie wypic?
Hehe chyba każde się da
ja podaje BD bo jest naprawdę tanie, a wcale nie gorsze chociaż zdarza się że nie rozpuści się całkiem. Wcześniej dawałam hipp ale ono drogie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Kurczę Moderna przez Ciebie zaraz narobie w pory ze strachu Ciekawe dlaczego my tak wcześnie szliśmy sie zaszczepić Jest teraz bardziej narażony. Jak coś mu będzie to rozniosę ten ośrodek w pył I mam za swoje. Mogłam poczytać w necie najpierw, a nie ślepo wierzyć lekarzowi Taka to ze mnie idealna matka

Niby gorzej jest nie szczepić. Ale ja już sama nie wiem w co wierzyć Mętlik w głowie. To jak coś będzie nie teges to w ciągu dwóch tygodni wyjdzie? Czy to może być za parę miesięcy np??

Ciekawe to hula hop. I takie fajne? będę miała płaski brzuch?
Nie mów tak, pewnie jakbyś poczytała to i tak byś zaszczepiła... będzie ok!
ta szczepionka najczęściej ma powikłania w 8-12 dobie

Ja lubię a czy płaski? To zależy od Ciebie. mi brzuch wyszczupla ale ja kręcę nieregularnie i jem śmieci jednak po paru dniach już mam ładnie zarysowany brzuszek (zależy też od stanu wyjściowego )

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Luna teraz zaczynam pierwsze szczepienia i idzie tezec, blonica, krztusiec i polio, za 8 tygodni powtorka, a pozniej odswiezenie za 6-12 miesiecy, ale odswiezac bede dodatkowo plus HiB (prawdopodobnie, jeszzce niezdecydowalam).

a MMR lecimy w 23-24 miesiacu zycia, albo jedna dawka albo dwie (bede robic przeciwciala) - i albo calosciowo MMR, albo pojedynczo, czyli najpierw zaszczepie odre, rozyczke wtedy pomine, a swinke pozniej, cos ok. 10 roku zycia (ale swinki nie ma pojedynczej, wiec wtedy polecialoby odswiezenie calosciowym MMRem, wiec i przy okazji poszlaby rozyczka )
fajnie... takie świadome te Twoje szczepienia a nie bo musisz

Cytat:
Dziewczyny - bo się nie znam kompletnie .... i tak tylko informacyjnie chce wiedzieć - jakie mleko mm jest dobre odnośnie składu???? bo wiem ze np. Bebilon ma malto w składzie. czy wszystkie mleka tak maja ?
np. Hipp nie ma malto ale laktoze

Cytat:
We wtorek idziemy do szpitala jeśli macie chęć to prosimy o kciuki a i zdrowaśka nie zaszkodzi mam nadzieję że B jest zdrowy tylko potrzebuje reh i czasu.

A do dziewczyn które posiadają pchacza chicco? polecacie? chociaż wam dzieci bez tego chodzą ale myślę czy nie kupić używki bo siądą mi plecy od prowadzania a tak może by mały polatał trochę...:
Zdrowasiek nie odmawiam ale chętnie się pomodlę

Ja posiadam pchacz ale przeżywa on drugą młodość Kamil od 6 rano potrafi nim śmigać po całym mieszkaniu!
Ja polecam i to bardzo bo to też super zabawka z tymi kulkami oprócz opcji pchaczA

aaaaaa! Było za cicho. Wiedziałam! Kamil mi rozsypał przyprawy
jeszcze jak wpadłam z krzykiem "KAMIIIIILLLL!!!" to zaczął biegać i rozsypywać wszędzie
nie wspomnę że godzine temu odkurzałam po raz pierwszy i myłam podłogi
jak odkurzyłam to ledwo go puściłam a on taki bieg do przypraw... musze je przeprowadzić.

Chyba wam nie pisałam jeszcze ale jak kiwam palcem i mówie K. nie, nie, nie to on też kiwa i krzyczy ne, ne, ne po czym zagaduje sztuczkami. stały repertuar to: ababa-klepanie buzi na idianina, brumkanie buzią, papa, czasami jeszcze brawo iii sięga po to czego mu nie wolno

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do MMR II to ja jednak wolałabym zaszczepić aniżeli narażać dziecko na odrę. Ja miałam odrę w wieku 9 lat. Było u mnie pogotowie 2 razy bo gorączkowałam ponad 40 st miałam majaki i drgawki, mogłam leżeć tylko w ciemnym pokoju bo miałam światłowstręt a po odrze dostałam powikłania w postaci zapalenia ucha. Do dzisiaj pamiętam i nie życzę nikomu. Właśnie u nas w Poznaniu podobno panuje ospa i odra. Nie ma dowodów na to, że to szczepienie wywołuje autyzm.
No tak, bo Ty widzisz to z tej drugiej strony...
Tylko mnie najbardziej przeraża to że gorączki to akurat "normalne" powikłanie po tej szczepionce. I też nie nawet o ten autyzm mi chodzi...
Jest jeszcze mnóstwo innych powikłań których nie chce tu pisać, (bo spokojne te co niewiedzą), a które zostawiają ślad na dłuższy czas.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:08   #3756
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj niby dotarla do granicy Polski
nie mogę się doczekać już chłop uprzedzony, że będzie niemiecki odswieżał

Cytat:
M. uwielbia pchac wozek na spacerach
hehe, z racji, że dopiero dwa razy byliśmy na spacerze odkąd T. chodzi chętnie, też uwielbia. ale po domu też i wozić przyjaciół

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
T iii sięga po to czego mu nie wolno
bo "nie, nie, nie" i "no no no" to najlepsza zachęta dla dziecia

a wrzucę Wam jeszcze T. (wczoraj zmniejszałam na drugie forum... sorry za wysyp i proszę się nie bać otworzyć lodówki - może Torresa tam nie będzie )
jak wozi tygryska, jak segreguje makulaturę i jak czyści 8 zębów (szoruje conajmniej 4 razy dziennie... muszę na paście oszukiwać )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ząbki.jpg (73,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg makulatura.jpg (74,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózkowanie.jpg (68,6 KB, 32 załadowań)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:10   #3757
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze jak wpadłam z krzykiem "KAMIIIIILLLL!!!" to zaczął biegać i rozsypywać wszędzie
jak odkurzyłam to ledwo go puściłam a on taki bieg do przypraw... musze je przeprowadzić.

Chyba wam nie pisałam jeszcze ale jak kiwam palcem i mówie K. nie, nie, nie to on też kiwa i krzyczy ne, ne, ne po czym zagaduje sztuczkami. stały repertuar to: ababa-klepanie buzi na idianina, brumkanie buzią, papa, czasami jeszcze brawo iii sięga po to czego mu nie wolno
ale sie usmialam

tak masz racje, szczepie bardzo swiadomie, i staram sie bardzo rozwaznie.. ale i tak mam kilka niewiadomych (ktorych moj lekarz i tak pewnie nie rozwinie) np. szczepienie na tężec - gdy w organizmie dziecka jest duzo przeciwcial matki, to zwieksza sie ryzyko alergii o polowe (w niemowlat wykryto tzw. cytokiny (bialka odpowiedzialne za alergie - pisze w skrocie, bez konkretow) wlasnie po wczesnym szczepieniu) - i jak ja nadal karmie piersia, czy nadal stezenie przeciwial jest wysokie, czy mimo wszystko zmalalo - zadrecza mnie to )

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-05-08 o 13:15
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:11   #3758
Malpka
Zakorzenienie

hej
jak zwykle nadrabiam

Cytat:
\

Poza tym lapie psa za ogon i tak biega za nim po domu - cwiczy juz do nart wodnych?

Cytat:
Czy ja wczoraj pisałam, że T. chętniej raczkuje niż chodzi? już nie. od 7ej rano 90% czasu spędza chodząc... co Roszkowi zajęło jedno popołudnie, T. miesiąc

Cytat:

Był pod wieczór bardziej marudny ale pewnie dlatego, że przez to szczepienie zamiast iść spać normalnie o 11 poszedł o 12:30 i spał tylko do 14.
Teraz śpi, co jakiś czas lece do niego z termometrem ale ok jest. Chociaż pani pielęgniarka mówiła, że gorączka jeśli wystąpi to po tygodniu dopiero i z wysypką może być. Zobaczymy.

Aha waży ok 10 300 i mierzy 79cm
u nas tez mowiła ze po tygodniu moze być n szczęście nic nie było i mam nadzieje ze juz nie bedzie, a wymiary mamy bardzo podobne
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:12   #3759
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogę się doczekać już chłop uprzedzony, że będzie niemiecki odswieżał

a wrzucę Wam jeszcze T. (wczoraj zmniejszałam na drugie forum... sorry za wysyp i proszę się nie bać otworzyć lodówki - może Torresa tam nie będzie )
jak wozi tygryska, jak segreguje makulaturę i jak czyści 8 zębów (szoruje conajmniej 4 razy dziennie... muszę na paście oszukiwać )
hehe na szczescie tam sa tylko rysunki i podpisy, dziec i tak nie umie czytac, wiec mozna go po polsku oszukiwac

zdjecia super
ale on czysci te zeby z pasta, tak sam?
M. sama szczoteczke z woda chetnie wezmie do pysia, ale z pasta... ojj nieee
Stary 2014-05-08, 13:21   #3760
pani22ka
Zakorzenienie

Wiedziałam, że mi jakiś cytat zeżarło

Cytat:
aaaa! widze porost włosków! juz coraz gęstsze!
co Ty on ma tylko takie włosowate rondo na czubku głowy... a tak to łysol.
muszę mu obciąć tą kępę, ale szkoda mi tej namiastki włosia

Cytat:
ksiega juz rozczłonowana ...?
już dddaaaawno. ale nie przeszkadza to w lekturze

Cytat:
i mówisz ze nono wystarczy ?
u nas tez nie może dotykać ..wielu rzeczy.... tylko kto by tam się słuchał
hehe, no co Ty. tak jak u Was. skubany bierze, to co nie wolno i sam sobie grozi palcem.

W ogóle T., w porównaniu do Waszych dzieci, wcale nie mówi. ma swoje jakieś dźwięki, jakieś tony, ale zero całych zdań
i tak ulubiona kwestia migowo-"mówiona" mojego chłopa:
- Synku, jak mama mówi, nie rusz laptopa?
Tu Michał śmiga palcem wskazującym, pokazuje "no-no", marszczy się.
- Synku, a jak ty się z tego śmiejesz?
- HA HA (gromko, głośno i wyraźnie )

(moja ulubiona kwestia:
- Synu, a jak małe dzieci płaczą?
-" aAAAAAaaaa..." (tak ciuchuteńko, tak ślicznie tak jak on NIGDY nie płakał )

Stary 2014-05-08, 13:28   #3761
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba wam nie pisałam jeszcze ale jak kiwam palcem i mówie K. nie, nie, nie to on też kiwa i krzyczy ne, ne, ne po czym zagaduje sztuczkami. stały repertuar to: ababa-klepanie buzi na idianina, brumkanie buzią, papa, czasami jeszcze brawo iii sięga po to czego mu nie wolno [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------
.
świetny jest !

Cytat:
Wiedziałam, że mi jakiś cytat zeżarło

włosy właściwe rosną w 2-3 roku zycia
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:35   #3762
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Komu SPI dziecko od10.30...?? Nio komu

Boshe jak pomysle ze musze isc do pracy to az mi sie ne chce:-( nadal wszystko mnie Boli - @ moglaby sie juz skonczyc.

AGATECZKO....!!!! !!

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 13:41   #3763
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
mnie od 11.30 śpi
Stary 2014-05-08, 14:12   #3764
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

I sie obudzil 7min temu - jak na busa wychodzilam. Babcis mowi ze zjedza zupke i wyjda na spacer.

Najchetniej bym sie do domu wrocila - nie wiem czy dam rade do konca wytrzymac ( mam Zamkniecie ) wzielam dwa 100ketanole i dalej boli

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:18   #3765
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
co do skarpet to ja jestem wredna i do t. zakładam małemu jasne
niech wie. a co się będę

brawo za 16 () zab
Jogurtu Janek nie je, ale tztowi kupuje z firmy Jana, napisane jest ze probiotyczny i dalabym sobie reke uciac ze nie bylo w skladzie mleka w proszku, ale ostatnio jeszcze raz sprawdzialm sklad i jest. Bez mleka w proszku namierzylam tylko grecki bakomy. Super jest tez jogurt balkanski z Maluty, z takim chlopem na etykiecie. ten polecam bardzo, tak ogolnie do kuchni.

Cytat:
już widze Was w przyszłości - z lupą i ultrafioletem ,kłótnie która lepiej sprząta

Cytat:
wczoraj przeżyłam pierwsze wymuszenie (sic :P) zakupowe Michaliczenko w piaskownicy olewał plecy nawet najbardziej ponętnych blondyn i nie zrobił żadnego masażu....bo skrajne emocje i przyśpieszenie wywoływał... Kubuś Play histeria jak malowana
jak byliśmy w zieleniaku też wypatrzył ustrojstwo. zakup być MUSIAŁ. napić się z tego nie umie, bo przelałam mu tam jego sok, ale duma z trzymania paskudnej zielonej butelki - bezcenna...

Cytat:
Mój R jest przeboski ,przesłodki .
masz racje takie chwile sa bezcenne

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Florek wchodzi na łóżko, siada, czeka aż przylecę, kładzie się na plecy i czeka aż go będę łaskotać i się chichra

Cytat:
Jeszcze a propos porządków. Tak mam kilka razy dziennie. seledynowe pudło to na większe formaty, skrzynka na mniejsze, pudełko po butach ulubione broszurki, prospekty. a T. siedzi i metodycznie "czyta" jedną po drugiej i na kupkę i kolejna
lomatko
dotykanie polki

Cytat:
Byliśmy z rana zrobić morfologie. Pobranie z paluszka. T. Nawet nie pisnął. Dostał pochwałę że jest bardzo dzielny i grzeczny. Jutro szczepienie. Ale chyba jednak tego nie zniesie. No i widać kolejne ząbki. Została ostatnia czwórka i trzy trójki. Mamy juz 13 sztuk.

Cytat:
Zapomnialam napisac - wczoraj po badaniu wskoczylam do Ross po sloiczki, patrze - promocja 49% na kolorowe. I se kupilam 2 lepsze lakiery A najlepsze jest to, ze ja wlasciwie nie maluje paznokci
Ale wczoraj pomalowalam, mam liliowe
ciazowe zachcianki

Cytat:
Pani haha patrz jakie to łajdaki, Kamil tez wyrywa kubusie kazdemu a ja musze znosic histerie gdy komus oddaje... nigdy nie pil, wiec skad ta fascynacja?! Zreszta K. wode tylko lubi za to butelki uwielbia wszystkie

ogromniaste brawo dla chrzesnicy
Stary 2014-05-08, 14:22   #3766
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Hej Juz po szczepieniu. Janek byl spokojny, tylko przy kluciu troszke zaplakal. Wazy 10,3 kg. I lekarka wypatrzyla ze idzie jakas dolna czworka, wiec moze stad te niespokojne nocki (chociaz dzis tylko dwie pobudki).

Moze pozniej uda mi sie nadrobic.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
(yyy... jak się nazywa pani w żłobku? żłobczanka? )

W mm musi być mleko w proszku, bo mm jest w proszku. Ale w jogurcie już nie musi być proszku, więc po co taki kupować?
Ja mam teraz Bakomy jogurt grecki
http://3.bp.blogspot.com/-mVjyI8T51X...00/IMG2546.jpg
Bo u mnie produkcja jogurtu stanęła... Kaloryfery nie działają, więc ratuję się kupnym...

a co do jogurtu to tam jest jeszcze śmietanka to nie wiem czy może

Cytat:
Chwale sie!! W niedziele chrzesnica odprowadza pilkarzy na boisko. Pekam z dumy!!!

Cytat:
Dziewczyny - bo się nie znam kompletnie .... i tak tylko informacyjnie chce wiedzieć - jakie mleko mm jest dobre odnośnie składu???? bo wiem ze np. Bebilon ma malto w składzie. czy wszystkie mleka tak maja ?
Bebiko i Hipp nie mają.

Cytat:

A do dziewczyn które posiadają pchacza chicco? polecacie? chociaż wam dzieci bez tego chodzą ale myślę czy nie kupić używki bo siądą mi plecy od prowadzania a tak może by mały polatał trochę...

polecam pchacza! choć kiedyś szalał to teraz jak ma łatwy dostęp to już tak nie szaleje. muszę mu schować na pare dni

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:26   #3767
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Luna na pneumo
Co do odczynow po szczepieniu siedziałam w tym temacie przerażona skutkami. Odczynników jest masa groźnych i nie groźnych. Występują od kilku godzin po szczepieniu do nawet kilku miesięcy. Często jak ma się coś dziać to głównie obserwuje się dziecko do miesiąca czasu.i uważam podobnie jak Luna że lepiej nie wiedzieć.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:35   #3768
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

i

Cytat:
W ogóle T., w porównaniu do Waszych dzieci, wcale nie mówi. ma swoje jakieś dźwięki, jakieś tony, ale zero całych zdań

(moja ulubiona kwestia:

my po lekarzu. plucka czyste, gardlo tez. raczej zęby. jak nie przejdzie to w poniedzialek kontrol, a w sobote zbadac siki chociaz mówi że na infekcje moczową nie wygląda bo by taki wesoły nie był i nie jadł.
i dawac nurofen a nie paracetamol.
mówiła że wit d 400 starczy, dopuszczalne jest do 800. ale polecała w kroplach że tam jest troche ponad 400, a w kapsułkach to dla niemowląt najlepiej. miala mi dac recepte i zapomniałam
można bez kupić?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 14:40   #3769
alliw
Zadomowienie

Cytat:
No tak, jednak dobre te wyniki Dodzwonilam sie do gina i pogratulowal

Cytat:
3. Tez mi się się wydaje, że to po prostu taki jego urok. Ja też mam dwa różne cycki i żyje

Cytat:

Cytat:
heh... u nas tak nie działa wali łapką w okładkę, aż nie zacznę czytać więc najczęściej na śpiocha recytuję Na straganie lub Entliczka

Cytat:
boski jest

Cytat:

Cytat:

(moja ulubiona kwestia:
nie mowi, ale jaka komunikacja
z wlosowatego ronda leze

Cytat:
Najchetniej bym sie do domu wrocila - nie wiem czy dam rade do konca wytrzymac ( mam Zamkniecie ) wzielam dwa 100ketanole i dalej boli

No to sie posmialam
Janek padl po 13, jak na po szczepieniu byl wyjatkowo zywotny Zajrzalam do niego czy wszytsko w porzadku, ale boje sie sprawdzic czy ma temp, bo jak go dotkne to pewnie sie obudzi

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
my po lekarzu. plucka czyste, gardlo tez. raczej zęby. jak nie przejdzie to w poniedzialek kontrol, a w sobote zbadac siki chociaz mówi że na infekcje moczową nie wygląda bo by taki wesoły nie był i nie jadł.
mówiła że wit d 400 starczy, dopuszczalne jest do 800. ale polecała w kroplach że tam jest troche ponad 400, a w kapsułkach to dla niemowląt najlepiej. miala mi dac recepte i zapomniałam
można bez kupić?
ufff. Tez pytalam o wit D. Mamy nie zwiekszac dawki, 400 j wystarczy. recepte na wit d? a po co?
Stary 2014-05-08, 15:11   #3770
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

(moja ulubiona kwestia:
Ale suuuper! (;

Moja też sobie palcem grozi ale bez nono :p

Też mało mówi tylko "nie ma"(i tu rozkłada ręce)
Dać, pa i mama a i ostatnio tatek (statek)
A z języka własnego króluje dida i biba zazwyczaj na zwierzątka tak mówi (;

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:07   #3771
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe szczerze mówiąc sama zdębiałam taki wybór teraz, ale nie polecam czegoś czego nie mam.
Ja mam to: http://allegro.pl/hula-hop-jinpoli-a...216830480.html
i jest super. Na wstępie ostrzegam że trzeba powoli się rozkręcać bo robi siniaki (jak każde z wypustkami) ale powoli zwiększając czas hulania nie jest to uciążliwe. Mi po roku przerwy praktycznie leciutko obiło biodra, a kręciłam od razu po 0,5h
Jedyny minus to przy dziecku nie da się hulać, bo pierwsze co leci do koła i może oberwać. Ale jak śpi to włączam tv lub wizaz na tablecie i hulam
Chyba się skuszę, ale z drugiej strony co, jeśli ja jestem totalne beztalencie i się nie nauczę kręcić tym ustrojstwem Z moim synem to się ćwiczyć jakkolwiek nie da. Wczoraj jak robiłam trening pośladków Mel B. to właził pode mnie albo łapał mnie za nogi i się cieszył
Cytat:
ja juz nie mam @ miałam całe 3 dni ,a w sumie to nawet nie całe
Zazdroszczę! Ja 8 dni co miesiąc
Cytat:
Ogromne kciuki
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakich witamin brakuje jak łamią się i rozdwajają paznokcie? Włosy mi nie wypadaja tylko te paznokcie w tragicznym stanie co pomoze? belissa?
Jakieś skrzypowity podobno działają cuda, ale osobiście nie stosowałam. Może jakaś odżywka? Teraz te promocje w rossie
Cytat:
hehe, to jak będzie trzeba, w szczytnym celu wszak, to zrobię fotę wszystkich książeczek (jeszcze kupka w łóżeczku, na krzesełku do karmienia, kilka w łazience i dwie półki )
okradliśc ie bibliotekę?
Cytat:
Ja nie mam pojęcia ale jak widzę zdjęcia Torresa to mam przed oczami mojego syna. Zawsze W mojej lodówce hula jedynie światło, ale pierdzielę, nie idę do sklepu, zimno i pada
Cytat:

(moja ulubiona kwestia:
Cudnie
A ostatnio chodzi i gada 'dzyń' wcześniej na telefon, teraz już na wszystko
Cytat:
Łączę się w bólu

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:33   #3772
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

Ja dziś zmieniłam harmonogram dania o 9 już byłam na spacerku i zakupach później obiad dla tż a na końcu sprzątanie następnie krótkie posiedzenie u t. na dole później mała do spania ja zaczęłam nadrabiać i mi się usnęło bo ciężka noc była już nie pamiętam czasów w gdzie w dzień spałam no może po porodzie z małą przy cycku w pierwszych dniach. Zrobiłam dla małej obiadek i racuszki serowe na deserr z musem malinowy

Pani Torres boski A ile książek i ze tak ślicznie siedzi i czyta Aniela też tak robi.

Agateczka oby wszystko dobrze się ułożyo ściskamy cieplutko

Nestelle Roszek czadowy Biegaczem zostanie? może powli do maratonu zaczyna trenować.

Trolla ty po 5 km biegasz ja bym po 100 metrach padła wielki szacunek dla Ciebie!

ODRA ja miałam to szczęście że odrę i ospę przeszłam jako niemowlka na pewno odrę przechodziłam mając 9 miesięcy bo mama mówi że nie zdażyli zaszczepić jak zachorowałam ale ja do żłobka bodajże od 6mc chodziłam tak więc wszystkie choroby przeszłam szczepiona czy nie.

Tajgusia może przejście choroby też zależy od wieku w jakim się przechodzi z resztą wiadomo każdy inaczej każdą chorobę przechodzi i inaczej się ona odbija na organiźmie. Ale nie zazdroszczę przeżyć.

Kasia Miluś z arbuzem uroczy

miałam coś pisać jeszcze ale moja krótka pamięć na to nie pozowla

Scarllet jak tam u Was?

Alliw buziaki dla Jaśka za szczepienie i oby było dobrze

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

OTJ u nas też pusto a na zakupy nawet jak mam chęć jechać to nie mam auta bo na serwisie i zrobić nie mogą przymusowa dieta?
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:35   #3773
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
mocne będzie dobrze!

Dziewczyny jakich witamin brakuje jak łamią się i rozdwajają paznokcie? Włosy mi nie wypadaja tylko te paznokcie w tragicznym stanie co pomoze? belissa?

skrzyp i pokrzywa bądź preparaty drożdżowe wzmocnią paznokcie
belisse też chwalą albo merz special

Cytat:
nie smutaj.
masz możliwość bycia z Bartkiem?
tak będę z nim inaczej sobie nie wyobrażam

Cytat:
ahh to musicie tam zostac? Nie moga tych badan zrobic ambulatoryjnie?
Mam nadzieje, ze mozesz zostac z dzeickiem w szpitalu
niestety tak to w naszym kraju jest trzy dni muszą przetrzymać to kasę wezmą
tak będę z synkiem

Cytat:
Agateczka na wtorek!

.
dziękujemy

Cytat:
tule bardzo ,bardzo i będę trzymać !!!!

Cytat:

Zdrowasiek nie odmawiam ale chętnie się pomodlę

Ja posiadam pchacz ale przeżywa on drugą młodość Kamil od 6 rano potrafi nim śmigać po całym mieszkaniu!
Ja polecam i to bardzo bo to też super zabawka z tymi kulkami oprócz opcji pchaczA .

Cytat:

polecam pchacza! choć kiedyś szalał to teraz jak ma łatwy dostęp to już tak nie szaleje. muszę mu schować na pare dni

Cytat:
Chyba się skuszę, ale z drugiej strony co, jeśli ja jestem totalne beztalencie i się nie nauczę kręcić tym ustrojstwem Z moim synem to się ćwiczyć jakkolwiek nie da. Wczoraj jak robiłam trening pośladków Mel B. to właził pode mnie albo łapał mnie za nogi i się cieszył

Ogromne kciuki
ja mam to samo hula co Lunka, i też średnio mi idzie kręcenie na początku polecam się grubiej ubrać to nie będzie bardzo bolało

Dzięki za opinie pchacza

oliwka

Edytowane przez Agateczka*
Czas edycji: 2014-05-08 o 16:37
Agateczka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 16:39   #3774
oliwka__
Zakorzenienie

LunaO mi hula hop nie działa no ja nie wiem może coś źle robię albo za krótko mało kręcę? Mam to z wypustkami ... jednak lepsza dla mnie zawsze była skakanka ale skakanie teraz to jakaś masakra z tymi cyckami latającymi a raczej plackami bo tyle zostało z moich cycków i przy każdym skoku mi urywa a niby staniki dobrze dobrane ... ale jak mogą być dobrze jak jedna pozostałość po piersi jest a po drugiej śladu nie ma całkowity zanik

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

LunaO Kamilek wybacz teraz się śmieję ale jakby mi Aniela tak zrobiła to pewnie też by mi nie było do śmiechu

U mnie na szczęście póki co mała nie otwiera szuflad, szafek w kuchni. Próbowała ale jakoś jej to wyperswadowałam.
Stary 2014-05-08, 16:45   #3775
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
OTJ u nas też pusto a na zakupy nawet jak mam chęć jechać to nie mam auta bo na serwisie i zrobić nie mogą przymusowa dieta?
Taa, dieta, w szafce leży czekoooolaaaadaaaa
Cytat:
LunaO mi hula hop nie działa no ja nie wiem może coś źle robię albo za krótko mało kręcę? Mam to z wypustkami ... jednak lepsza dla mnie zawsze była skakanka ale skakanie teraz to jakaś masakra z tymi cyckami latającymi a raczej plackami bo tyle zostało z moich cycków i przy każdym skoku mi urywa a niby staniki dobrze dobrane ... ale jak mogą być dobrze jak jedna pozostałość po piersi jest a po drugiej śladu nie ma całkowity zanik
Ja jak kiedyś miałam cycki to też mi latały przy skakaniu ale teraz jak nie mam to luz, mogę kankana tańczyć na golasa i nic mi nie lata

Stary 2014-05-08, 17:01   #3776
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Tobie?!

Cytat:
i uważam podobnie jak Luna że lepiej nie wiedzieć.
heh. ale jak nie wiedzieć

Cytat:
hm. moja też tak ostatnio mówiła...
no i kciuki za łapanie siuchów.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
z wlosowatego ronda leze
tja. śmiej się śmiej Włosiasta Matko-Królowo muszę chołubić rondo

bo na receptę duuuużo taniej. i niby każde dziecko powinno taki refundowany jeść... jakoś nikt mi recepty nie wypisał...

Cytat:
Dać, pa i mama a i ostatnio tatek (statek)
dużo!
"tatek" - toż to mowa!
a po jakiemu mówi?

Cytat:
okradliśc ie bibliotekę?
hehe, nie... mama ma fioła :/ (ale tata już też )

"dzyń dzyń" to T. powie w 2016. może

Cytat:
Zrobiłam dla małej obiadek i racuszki serowe na deserr z musem malinowy
, ale macie pyszności...
Mój to tylko by ziemniaki z masłem i mięsko jadł choć nie pyskuję. wczoraj i dziś bosko zjadł i botwinkę, i kalarepkę, i cukinię, i paprykę
tylko rzodkiewką pluje... i arbuzem. Tak!, pozazdrościłam Milusiowi...

a! i poszłam zrobić morfo. i... za późno przyszłam. jakie szczęście że mi się sikutów nie udało złapać
Lunka, pytałam i w ciągu 2 godzin do laba trzeba dostarczyć. ale w międzczasie powinien pojemnik być w lodówce

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-05-08 o 17:02
Stary 2014-05-08, 17:02   #3777
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Taa, dieta, w szafce leży czekoooolaaaadaaaa

Ja jak kiedyś miałam cycki to też mi latały przy skakaniu ale teraz jak nie mam to luz, mogę kankana tańczyć na golasa i nic mi nie lata
nie przesadzaj, chyba nie jest az tak źle

A. już śmiga sama po domu i po dworzu i sama wstaje z kucka jestem taaaka happy zrywa kwiatki i daje mi

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-05-08 o 17:06
Stary 2014-05-08, 17:13   #3778
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
nie przesadzaj, chyba nie jest az tak źle

A. już śmiga sama po domu i po dworzu i sama wstaje z kucka jestem taaaka happy zrywa kwiatki i daje mi
Jest jeszcze gorzej, serio.
Brawa dla małej Widzisz, doczekałaś się

Stary 2014-05-08, 17:15   #3779
oliwka__
Zakorzenienie

Pani u nas Aniela zajada się puree dyniowym z rybą nie było łososia więc dostała dorsza zjadła wszystko.
Stary 2014-05-08, 17:30   #3780
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

Trolla to podpytaj o mucofluid, bo to super lek na taki gęsty katar.
Balony kiedyś kupiłam w tesco i było to samo

.
dzieki, jeszcze nie stosowałam

Agateczka wiesz jakie są warunki w szpitalu? bo jak nie to sobie przedzwoń na dyzurkę pielegniarek, (najlepiej popoludniu, z reguły wtedy jest luźniej )i się dowiedz. moze sie okazac ze potrzebujesz np leżak bo nie mają łóżek dla rodziców, pościel itp

oliwka mnie to się maraton marzy, przebiegne no bo kto jak nie ja?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości