|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Agateczka
na wtorek! Matulu ale mi muli wizaz... nic idę dalej pracować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj niby dotarla do granicy Polski
(swoja droga niemiecka poczta przy przesylkach miedzynarodowych niepopisuje sie szybkoscia )---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
(jezei dobrze pamietam, to tam szczepia dwa razy)
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!!!a pchacza polecam ,choć to nie jest tak ze dziecko pcha go przez wieksza czesc czasu .... R pchał pachacz ,ale i krzesło ,stolik ... no i więcej w sumie jeździł autkiem puchatka . teraz juz nie tyka pchacza -wiec był krotko w uzyciu .czeka na kuzynke.
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() straszne sa te choroby.. ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() M. uwielbia pchac wozek na spacerach ![]() a teraz zamowilam mu taczki, ciekawa jestem, czy sprawia mu frajde ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Amelie moja mama to wpierdziela żelki, mowi, ze dobre na paznokcie
|
|
#3755 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a T. super! bo przecież nic nie może być na swoim miejscu! Cytat:
u nas wczoraj 6 wyszedł ![]() a na co szczepisz? Cytat:
![]() Cytat:
Balony kiedyś kupiłam w tesco i było to samo ![]() Cytat:
![]() ja podaje BD bo jest naprawdę tanie, a wcale nie gorsze chociaż zdarza się że nie rozpuści się całkiem. Wcześniej dawałam hipp ale ono drogie Cytat:
![]() ta szczepionka najczęściej ma powikłania w 8-12 dobie Ja lubię jednak po paru dniach już mam ładnie zarysowany brzuszek (zależy też od stanu wyjściowego )Cytat:
takie świadome te Twoje szczepienia a nie bo musisz ![]() Cytat:
Cytat:
Ja posiadam pchacz ale przeżywa on drugą młodość Kamil od 6 rano potrafi nim śmigać po całym mieszkaniu!Ja polecam i to bardzo bo to też super zabawka z tymi kulkami oprócz opcji pchaczA aaaaaa! Było za cicho. Wiedziałam! Kamil mi rozsypał przyprawy ![]() jeszcze jak wpadłam z krzykiem "KAMIIIIILLLL!!!" to zaczął biegać i rozsypywać wszędzie ![]() nie wspomnę że godzine temu odkurzałam po raz pierwszy i myłam podłogi jak odkurzyłam to ledwo go puściłam a on taki bieg do przypraw... musze je przeprowadzić.Chyba wam nie pisałam jeszcze ale jak kiwam palcem i mówie K. nie, nie, nie to on też kiwa i krzyczy ne, ne, ne po czym zagaduje sztuczkami. stały repertuar to: ababa-klepanie buzi na idianina, brumkanie buzią, papa, czasami jeszcze brawo iii sięga po to czego mu nie wolno ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Tylko mnie najbardziej przeraża to że gorączki to akurat "normalne" powikłanie po tej szczepionce. I też nie nawet o ten autyzm mi chodzi... Jest jeszcze mnóstwo innych powikłań których nie chce tu pisać, (bo spokojne te co niewiedzą), a które zostawiają ślad na dłuższy czas. |
||||||||||
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę się doczekać
już chłop uprzedzony, że będzie niemiecki odswieżał ![]() hehe, z racji, że dopiero dwa razy byliśmy na spacerze odkąd T. chodzi chętnie, też uwielbia. ale po domu też i wozić przyjaciół ![]() bo "nie, nie, nie" i "no no no" to najlepsza zachęta dla dziecia ![]() a wrzucę Wam jeszcze T. (wczoraj zmniejszałam na drugie forum... sorry za wysyp i proszę się nie bać otworzyć lodówki - może Torresa tam nie będzie )jak wozi tygryska, jak segreguje makulaturę i jak czyści 8 zębów (szoruje conajmniej 4 razy dziennie... muszę na paście oszukiwać )
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak masz racje, szczepie bardzo swiadomie, i staram sie bardzo rozwaznie.. ale i tak mam kilka niewiadomych (ktorych moj lekarz i tak pewnie nie rozwinie) np. szczepienie na tężec - gdy w organizmie dziecka jest duzo przeciwcial matki, to zwieksza sie ryzyko alergii o polowe (w niemowlat wykryto tzw. cytokiny (bialka odpowiedzialne za alergie - pisze w skrocie, bez konkretow) wlasnie po wczesnym szczepieniu) - i jak ja nadal karmie piersia, czy nadal stezenie przeciwial jest wysokie, czy mimo wszystko zmalalo - zadrecza mnie to )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-08 o 13:15 |
|
|
|
|
#3758 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
jak zwykle nadrabiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie tam sa tylko rysunki i podpisy, dziec i tak nie umie czytac, wiec mozna go po polsku oszukiwac ![]() zdjecia super ale on czysci te zeby z pasta, tak sam? M. sama szczoteczke z woda chetnie wezmie do pysia, ale z pasta... ojj nieee
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że mi jakiś cytat zeżarło
![]() co Ty on ma tylko takie włosowate rondo na czubku głowy... a tak to łysol. muszę mu obciąć tą kępę, ale szkoda mi tej namiastki włosia ![]() już dddaaaawno. ale nie przeszkadza to w lekturze ![]() Cytat:
W ogóle T., w porównaniu do Waszych dzieci, wcale nie mówi. ma swoje jakieś dźwięki, jakieś tony, ale zero całych zdań ![]() i tak ulubiona kwestia migowo-"mówiona" mojego chłopa: - Synku, jak mama mówi, nie rusz laptopa? Tu Michał śmiga palcem wskazującym, pokazuje "no-no", marszczy się. - Synku, a jak ty się z tego śmiejesz? - HA HA (gromko, głośno i wyraźnie )(moja ulubiona kwestia: - Synu, a jak małe dzieci płaczą? -" aAAAAAaaaa..." (tak ciuchuteńko, tak ślicznie )
|
|
|
#3761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Komu SPI dziecko od10.30...?? Nio komu Boshe jak pomysle ze musze isc do pracy to az mi sie ne chce:-( nadal wszystko mnie Boli - @ moglaby sie juz skonczyc. AGATECZKO ....!!!! !!Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
I sie obudzil 7min temu - jak na busa wychodzilam. Babcis mowi ze zjedza zupke i wyjda na spacer.
Najchetniej bym sie do domu wrocila - nie wiem czy dam rade do konca wytrzymac ( mam Zamkniecie ) wzielam dwa 100ketanole i dalej boli Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#3765 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo za 16 ( ) zabJogurtu Janek nie je, ale tztowi kupuje z firmy Jana, napisane jest ze probiotyczny i dalabym sobie reke uciac ze nie bylo w skladzie mleka w proszku, ale ostatnio jeszcze raz sprawdzialm sklad i jest. Bez mleka w proszku namierzylam tylko grecki bakomy. Super jest tez jogurt balkanski z Maluty, z takim chlopem na etykiecie. ten polecam bardzo, tak ogolnie do kuchni. Cytat:
Cytat:
masz racje takie chwile sa bezcenne Cytat:
![]() Cytat:
![]() dotykanie polki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ogromniaste brawo dla chrzesnicy |
||||||||
|
|
|
#3766 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do jogurtu to tam jest jeszcze śmietanka to nie wiem czy może ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() polecam pchacza!
|
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
Luna na pneumo
Co do odczynow po szczepieniu siedziałam w tym temacie przerażona skutkami. Odczynników jest masa groźnych i nie groźnych. Występują od kilku godzin po szczepieniu do nawet kilku miesięcy. Często jak ma się coś dziać to głównie obserwuje się dziecko do miesiąca czasu.i uważam podobnie jak Luna że lepiej nie wiedzieć. |
|
|
|
#3768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i Cytat:
![]() my po lekarzu. plucka czyste, gardlo tez. raczej zęby. jak nie przejdzie to w poniedzialek kontrol, a w sobote zbadac siki chociaz mówi że na infekcje moczową nie wygląda bo by taki wesoły nie był i nie jadł. i dawac nurofen a nie paracetamol. mówiła że wit d 400 starczy, dopuszczalne jest do 800. ale polecała w kroplach że tam jest troche ponad 400, a w kapsułkach to dla niemowląt najlepiej. miala mi dac recepte i zapomniałam można bez kupić?
|
|
#3769 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z wlosowatego ronda leze Cytat:
![]() No to sie posmialam ![]() Janek padl po 13, jak na po szczepieniu byl wyjatkowo zywotny ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja też sobie palcem grozi ale bez nono :p Też mało mówi tylko "nie ma"(i tu rozkłada ręce) Dać, pa i mama a i ostatnio tatek (statek) A z języka własnego króluje dida i biba zazwyczaj na zwierzątka tak mówi (; Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3771 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z moim synem to się ćwiczyć jakkolwiek nie da. Wczoraj jak robiłam trening pośladków Mel B. to właził pode mnie albo łapał mnie za nogi i się cieszył![]() Zazdroszczę! Ja 8 dni co miesiąc Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() okradliśc ie bibliotekę?![]() Cytat:
W mojej lodówce hula jedynie światło, ale pierdzielę, nie idę do sklepu, zimno i pada![]() Cytat:
A ostatnio chodzi i gada 'dzyń' wcześniej na telefon, teraz już na wszystko ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja dziś zmieniłam harmonogram dania o 9 już byłam na spacerku i zakupach później obiad dla tż a na końcu sprzątanie następnie krótkie posiedzenie u t. na dole później mała do spania ja zaczęłam nadrabiać i mi się usnęło bo ciężka noc była już nie pamiętam czasów w gdzie w dzień spałam no może po porodzie z małą przy cycku w pierwszych dniach. Zrobiłam dla małej obiadek i racuszki serowe na deserr z musem malinowy Pani Torres boski i ze tak ślicznie siedzi i czyta Aniela też tak robi.Agateczka oby wszystko dobrze się ułożyo Nestelle Roszek czadowy Biegaczem zostanie? może powli do maratonu zaczyna trenować.Trolla ty po 5 km biegasz ja bym po 100 metrach padła wielki szacunek dla Ciebie!ODRA ja miałam to szczęście że odrę i ospę przeszłam jako niemowlka na pewno odrę przechodziłam mając 9 miesięcy bo mama mówi że nie zdażyli zaszczepić jak zachorowałam ale ja do żłobka bodajże od 6mc chodziłam tak więc wszystkie choroby przeszłam szczepiona czy nie. Tajgusia może przejście choroby też zależy od wieku w jakim się przechodzi z resztą wiadomo każdy inaczej każdą chorobę przechodzi i inaczej się ona odbija na organiźmie. Ale nie zazdroszczę przeżyć. Kasia Miluś z arbuzem uroczy miałam coś pisać jeszcze ale moja krótka pamięć na to nie pozowla ![]() Scarllet jak tam u Was? Alliw buziaki dla Jaśka ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- OTJ u nas też pusto a na zakupy nawet jak mam chęć jechać to nie mam auta bo na serwisie i zrobić nie mogą przymusowa dieta?
|
|
|
|
#3773 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skrzyp i pokrzywa bądź preparaty drożdżowe wzmocnią paznokcie ![]() belisse też chwalą albo merz specialtak będę z nim ![]() Cytat:
![]() tak będę z synkiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za opinie pchacza ![]() oliwka
Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2014-05-08 o 16:37 |
||||||
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
LunaO mi hula hop nie działa no ja nie wiem może coś źle robię albo za krótko mało kręcę? Mam to z wypustkami ... jednak lepsza dla mnie zawsze była skakanka ale skakanie teraz to jakaś masakra z tymi cyckami latającymi a raczej plackami bo tyle zostało z moich cycków i przy każdym skoku mi urywa a niby staniki dobrze dobrane ... ale jak mogą być dobrze jak jedna pozostałość po piersi jest a po drugiej śladu nie ma całkowity zanik
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- LunaO U mnie na szczęście póki co mała nie otwiera szuflad, szafek w kuchni. Próbowała ale jakoś jej to wyperswadowałam. |
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Tobie?!
![]() heh. ale jak nie wiedzieć ![]() ![]() hm. moja też tak ostatnio mówiła... no i kciuki za łapanie siuchów. tja. śmiej się śmiej Włosiasta Matko-Królowo ![]() ![]() muszę chołubić rondo ![]() bo na receptę duuuużo taniej. i niby każde dziecko powinno taki refundowany jeść... jakoś nikt mi recepty nie wypisał... dużo! "tatek" - toż to mowa! a po jakiemu mówi? ![]() hehe, nie... mama ma fioła :/ (ale tata już też )"dzyń dzyń" to T. powie w 2016. może ![]() Cytat:
Mój to tylko by ziemniaki z masłem i mięsko jadł choć nie pyskuję. wczoraj i dziś bosko zjadł i botwinkę, i kalarepkę, i cukinię, i paprykę ![]() tylko rzodkiewką pluje... i arbuzem. Tak!, pozazdrościłam Milusiowi... a! i poszłam zrobić morfo. i... za późno przyszłam. jakie szczęście że mi się sikutów nie udało złapać Lunka, pytałam i w ciągu 2 godzin do laba trzeba dostarczyć. ale w międzczasie powinien pojemnik być w lodówce
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-05-08 o 17:02 |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A. już śmiga sama po domu i po dworzu ![]() zrywa kwiatki i daje mi
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-08 o 17:06 |
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla małej ![]() Widzisz, doczekałaś się
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Pani u nas Aniela zajada się puree dyniowym z rybą nie było łososia więc dostała dorsza zjadła wszystko.
|
|
|
|
#3780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agateczka wiesz jakie są warunki w szpitalu? bo jak nie to sobie przedzwoń na dyzurkę pielegniarek, (najlepiej popoludniu, z reguły wtedy jest luźniej )i się dowiedz. moze sie okazac ze potrzebujesz np leżak bo nie mają łóżek dla rodziców, pościel itp oliwka mnie to się maraton marzy, przebiegne no bo kto jak nie ja?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

na wtorek! 

)
(jezei dobrze pamietam, to tam szczepia dwa razy)
jeśli macie chęć to prosimy o kciuki a i zdrowaśka nie zaszkodzi mam nadzieję że B jest zdrowy tylko potrzebuje reh i czasu.
i kolejna 

Jest teraz bardziej narażony. Jak coś mu będzie to rozniosę ten ośrodek w pył
I mam za swoje. Mogłam poczytać w necie najpierw, a nie ślepo wierzyć lekarzowi
jednak po paru dniach już mam ładnie zarysowany brzuszek (zależy też od stanu wyjściowego 

05.07.2008
on ma tylko takie włosowate rondo na czubku głowy... a tak to łysol.