Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-08, 17:47   #2641
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość

myboyismine - gratuluję auta Pochwalisz się jakie?
w załaczniku (zdj z neta losowe: ) honda accord

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

dzwoniła dziś babka z salonu ślubnego, moja kieca będzie gotowa dopeiro na 15 czerwca. i sie okazalo,ze to ja sie pomylilam myslalam ze bedzie 1.06
wykłucam si nia przez tel, patrze wkalendarz a 1 nie mam nic wpisane, patrze na 15 i jak wół jest napisane '1przymiarka'
smutno mi, cieszylam sie ze to juz niedlugo, a tu czas sie wydluża

jedziemy w niedziele rozdac kilka zaporszen. rozmawiajac przez tel z kuzynem zapytal mnie czy nocleg jakis jest, a ja ze zapewniony jest. to bylo tak szybko, zenie pomyslalam. a mieszkaja od sali weselnej jakies 17km. potem mowie to mamie, a ona ze tak bliskomieszkaja, ze zapewniac im nocleg to bzdura. i musze to odkrecic, nie wiem jak. help! mam czas do niedzieli
myslalam ze powiem im, ze przystojniaka rodzina sie zjezdza z mazur i nie ma juz miejsc a oni poniewaz z daleka to maja pierwszenstwo w bukowaniu pokojow. ale boje sie ze pomysla ze w takim razie sa dla mnie waznijesi gosci narzeczonego niz moi i odmówią nie wiem co robic, glowa od myslenia mi pęka

faktycznie troszkę bez sensu płacić jak tak blisko mieszkają... można spróbować odkręcić, powinni zrozumieć, że ine osoby są mają dalej i powinny mieć pierwszeństwo. Odmówić raczej nie odmówią

ja za to swoich gości też przezywam. Myślałam że ok 100 będzie a będzie ostatecznie ponad 70
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg honda.jpg (49,7 KB, 20 załadowań)
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:51   #2642
mysza_myszowska
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

http://www.akces2.com/natalie-obuwie...lstandard.html

całe czerwone z weluru bez tego lakierowanego paseczki na X jak na zdjęciu 6cm obcas flare

myślicie że ok?

Mnie się podobają, ale ja to w ogóle jestem fanką akcesu

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

NASZ DZIEŃ 24.05.2014
mysza_myszowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:51   #2643
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Hej! Dzisiaj odebrałam zdjęcia od mojego fotografa. Jesteśmy mega zadowoleni! Chwalę się
radość aż bije od Was! ślicznie wyglądałaś

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia biżu, w klubie fotki na mnie!
aaa cuuudo!
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 17:53   #2644
activelifestyle
Rozeznanie

bardorja - oczekiwanie jest najgorsze... ja muszę czekać do początku lipca w ślubuję miesiąc przed Tobą, więc i tak jesteś w lepszej sytuacji
Co do kuzyna, to powiedz mu, że trzeszczało w słuchawce nie a na poważnie to ja bym przeprosiła i powiedziała, że nie zapewniacie miejsc noclegowych, albo że robicie to tylko w przypadku kogoś, kto mieszka naprawdę daleko. W ogóle to nie rozumiem zachowania tego kuzyna... Jak można pytać o taką rzecz w jego przypadku? Skoro mieszka tak blisko to przecież może taksówkę wziąć albo ktoś po niego przyjechać. U mnie będą goście z Wrocławia (wesele 50 km od Łodzi) i nie pytali o nocleg Wiem, że nocują u znajomych. Ale rozumiem, że nie każdy musi mieć znajomych w miejscu sali, więc nocleg takim osobom zapewniamy. Ale to tylko moim koleżankom ze studiów, bo one mieszkają ponad 70 km od miejsca wesela, a potem ciężko by im było znów wracać na poprawiny.

Kasiulenkowo - buty będą piękne
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:10   #2645
mojakaren
Zakorzenienie

wszystkim dziewczynkom gratuluję studnióweczek

Lg_ago
1) obrączki wybraliście przepiękne! i szczerze mówiąc tej różnicy między modelami praktycznie nie widać! a najważniejsze, że każdy jest zadowolony
2) ale kaszana z tymi butami na zdjęciu faktycznie widać od razu, że są za duże juz nie wspominając o tym jak Ty się w nich musisz kiepsko czuć.. w tej sytuacji jedyne co pozostaje chyba to prośba do sklepu żeby przyjęli zwrot i oddali kasę bo nijak się tego nie da ugryźć... jeszcze możnaby popróbować rozbić te małe buciki, ale skoro mówisz, że nawet ustać w nich nie możesz to chyba nic z tego ;/

Atomoowka bardzo dobrze, że kupiłaś te kwiaty bukiet z nich zapowiada się super

Anesthesia dawaj zapro z tą czcionką - naprawdę wiesz o tym, że tylko my BRIDEZILLE zwracamy na takie duperelki uwagę

rabbitka ja już nie wiem z czego TŻ się będzie cieszył bardziej - z tego, że zostałaś jego żoną czy z tego obłędnego prezentu

ysia gdzie znajdziemy resztę?

Anesthesia ale świetna biżu! lecę do klubuuuu

activelifestyle pomysł na dekorację bardzo mi się podoba i brałabym wersję pierwszą - wcale nie będzie za skromnie
i jaki świetny ksiądz!

Kasiulenkowo za buty, moje mają niemal identyczny przód

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:22   #2646
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
hej nadrabiam z doskoku w miarę regularnie ale nie udzielam się bo sobie tuż przed ślubem wymyśliliśmy TŻ zmianę pracy, a ja zmianę działu i stanowiska w mojej firmie

ale udało się ubrać Pana Młodego atramentowy garnitur, biała koszula x2, spinki, ciemnoczerwona mucha (ja mam ciemnoczerwone dodatki) i kupiliśmy buty:
http://conhpol.pl/sklep/uploads/plik...8-s1-s9-17.jpg
mam do Was pytanie z ciekawości jak to oceniacie (te buty do całości, generalnie TE buty na ślub/wesele)? bo teściu na początku na kolor sznurówek kręcił nosem, jacyś znajomi powiedzieli, że na własny ślub to tylko czarne buty z czarnymi sznurówkami... ale to chyba zależy od klimatu imprezy, prawda? ja mam zwiewną sukienkę, wesele raczej małe bo będzie ok 60 osób więc dosyć kameralnie i na luzie do tego podchodzimy

w ogóle TŻ wielki przeciwnik muchy w sklepie zdecydował się jednak na muchę to tak jak ja miałam z welonem

u nas 37 a ja zarówno pierścionek jak i obrączkę mam 12 (z tej samej firmy) i w sumie udaję, że nie myślę o możliwości spuchnięcia palców, może przy obrączce to będzie bardziej odczuwalne niż przy pierścionku
Buty rewelacyjne

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Tak jeszcze w temacie butów, ale tanecznych...
Polecam do butów tanecznych nakładki na fleki! Właśnie przyszło moje zamówienie i obcas w nich w ogóle się nie ślizga po parkiecie

Tylko dodają około 1 cm wysokości (dla mnie to akurat plus).

A teraz z innej beczki. Nasi goście potrafią dać w kość

Dziś dowiedziałam się że chrzestni Tż (mieszkają z Anglii) przyjeżdżają na nasz ślub ze swoimi dwoma wnuczkami - 10 i 14 lat. I robią to mimo że nie zapraszamy na wesele z dziećmi (!) i mimo, że te dwie dziewczyny nawet nie były zaproszone! Ani ja, ani Tż ich w ogóle nie znamy.
Teściowa oczywiście się zgodziła i już powiedziała chrzestnym że mogą je zabrać... A jaki jest powód? Bo nie mają ich z kim zostawić!
O mamo a gdzie sa rodzice tych dzieci? no chyba, że dziadkowie sa opiekunami prawnymi to rozumiem, ale w innym wypadku nie kumam ludzie mają tupet

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Choć dla mnie nie był dobry, bo zaczęłam go od łez
Pojechałam na giełdę z rana, wpadam ucieszona patrzę, patrzę, szukam i co? Nie ma kuźwa eustom
Nigdzie. Obeszłam całą giełdę, pytałam, nic, zero. Biało wszem, fioletowych brak. Powód? Bardzo podrożały i nie opłacało się sprowadzać. No to co ryk. Serio na chwilę świat mi się zawalił.
No ale cóż ślub będzie, bo przecież nie odwołam, szybko myślę. Jedyne fioletowe kwiaty pasujące kolorem i w miarę koncepcją to margerytki. Problem? Nie znam w ogóle tych kwiatów, nie wiem ile wytrzymają, nie wiem jak się układają. No trudno kupiłam bo co robić?
Efekt bukietu próbnego ( musiałam w ogóle zobaczyć ile ich zejdzie na jeden bukiet i jak się trzymają ) na dole. Proszę mówcie co sądzicie?
Mnie się bukiet bardzo podoba

Dziękuje wszystkim za pozytywne opinie naszej sali
Jak patrze na te zdjecia to wiem, ze warto bylo tyle szukać i tyle nerwów stracic, zeby w koncu znalezc tą jedną jedyną TŻ oczywiscie tez salą jest zachwycony a jeszcze się pojawiły nowe opinie o sali, same superlatywy więc sie ciesze mega

Moze przynajmniej to wynagrodzi durną umowę (nie mozemy wniesc wlasnego alko, ani napojów, przez miesiac od podpisania umowy moglismy zrezygnowac tracąc tylko zaliczke, a po miesięcu bysmy juz musieli płacic 40% całego wesela )

Ale i tak jestem dobrej mysli

Aaa..mój kolega z pracy bierze ślub w tym roku. Płaca za dwa dni uwaga: 350zł/os bez alkoholi i napojów dodatkową jeszcze wynajmuja barmana i kupuja mnóstwo. Kolorowych alko, syropów itd a sala dupy nie urywa

Dla mnie cena zaporowa

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-08 o 18:41
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:26   #2647
Lg_ago
Zadomowienie

Anka dziękuje ! Daj znać, jak u Ciebie zdecydujecie się na obrączki - czy jednak na bank inne, czy jakieś te same

activelifestyle dla mnie gipsówka na ławki, tylko w opcji z samą wstążką. Wg mnie z taką ilością tiulu, traci swój urok - jest delikatna, elegancka, skromna sama w sobie. Ten tiul ją zabija

Cytat:

Cytat:
Hej! Dzisiaj odebrałam zdjęcia od mojego fotografa. Jesteśmy mega zadowoleni! Chwalę się
Podwójne

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Widziałam w klubie, współczuję i trzymam kciuki za znalezienie nastepnych

Lg trudny wybór.... bazując tylko na tych zdjęciach wzięłabym obrączkę z paskiem

Czyli głosujesz na wybór TŻ

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Przyszla moja pomadka dzis, kolor, konsystencja fajna, gorzej z trwaloscia wiec bede szukac dalej.

Zamowilam tez prezent slubny dla TZ, niebieskiego ipoda z grawerem, bedzie zadowolony
Kolor szminki piękny, szkoda, że tak nietrwała !
A prezent dla TŻ - super wyszła ta dedykacja, pamiątka na zawsze

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Lg_ago
1) obrączki wybraliście przepiękne! i szczerze mówiąc tej różnicy między modelami praktycznie nie widać! a najważniejsze, że każdy jest zadowolony
2) ale kaszana z tymi butami na zdjęciu faktycznie widać od razu, że są za duże juz nie wspominając o tym jak Ty się w nich musisz kiepsko czuć.. w tej sytuacji jedyne co pozostaje chyba to prośba do sklepu żeby przyjęli zwrot i oddali kasę bo nijak się tego nie da ugryźć... jeszcze możnaby popróbować rozbić te małe buciki, ale skoro mówisz, że nawet ustać w nich nie możesz to chyba nic z tego ;/
Dzięki

Czy któraś wie, gdzie w PL, może być internetowo dostanę taką deseczkę na obrączki, w miarę przystępnej cenie

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 18:49   #2648
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

Piękne fotki

A ja sie zakochałam w tej dekoracji kościoła taka prosta a taka efektowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (74,5 KB, 96 załadowań)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-05-08, 18:56   #2649
monikkad
Wtajemniczenie

Hej
Dawno mnie tu nie było, jedynie najstarsze PM-ki mnie pewnie pamiętają
Wpadam dać znać, że ślub jak najbardziej aktualny

Dziś 50 dni !!!!!!!!

To, co załatwiliśmy ostatnio to:
1) florystka i zaklepanie bukietu (będą fuksjowe piwonie albo eustomy w razie niedostępności tych pierwszych) oraz dekoracji auta (będzie z tych kwiatów co bukiet)
2) zamówiliśmy tort - będzie wg tego schematu: http://www.piekarniarema.pl/index.ph...eselne/a-4-276, czyli 4 pięterka, różyczki będą fuksjowe i pudrowy róż (fuksjowe zamiast fioletowych), a listki ecru i biel z domieszką różu, będzie w całości czekoladowy z wiśniami kandyzowanymi w środku )
3) Spisaliśmy pierwszą część protokołu, niestety u nas to jest na raty i drugą część spisuje się po zapowiedziach; daliśmy też już na zapowiedzi i za 3 tygodnie mamy iść odebrać papierek, że się odbyły, a potem druga część protokołu
4) Spotkaliśmy się z kamerzystą, fotografem i DJ-em, dogadaliśmy wszystkie szczegóły.

I tak sobie załatwiamy, co tam trzeba Na jutro jesteśmy umówieni z kamerzystą na kręcenie teledysku narzeczeńskiego. Trzymajcie kciuki, żeby pogoda się nie skiepściła !!!!

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Piękne fotki

Pięęęęękna jest ta deko! Tak, jak piszesz. Prostota, a zarazem mega efektowne

Będę chciała właśnie coś na ten styl. Mama mojej druhny dekoruje mi kościół, już dokupiłam płatki róż, żeby właśnie tak rozsypać. No i może uda się wypożyczyć lampiony, ale to jeszcze niepewne.
Stary 2014-05-08, 19:00   #2650
Anesthesia
Wtajemniczenie

No i , nie dam dzis zapro bo sa dodatkowe osoby... a tak sie juz nastawilam to bedzie bardzo trudne do zalatwienia ;p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:05   #2651
Lemon_Drop
Zadomowienie

An a może dałoby radę zaprosić każdego na osobności?
Stary 2014-05-08, 19:09   #2652
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Przepraszam ale nie nadrobię wszystkiego mega dużo

Gratki 100dniówek

Ysia fotki śliczne tylko dlaczego tak mało????
I takie pytanie jakiego koloru jest Twoja suknia?

Anesthesia biżu super szkoda że nie widzę na Tobie ale na pewno pięknie wyglądasz
A co do zaproszeń to ja bym dała z tą "złą" czcionką chociaż obie są naprawdę ładne

myboyismine podobać miSię ta Wasza fura

cornflower_girl grzebień i welon - zdecydowanie a suknie masz bomba

pysia1987 a idźźźź z tą przepiękną salą zazdraszam

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-05-08 o 19:12
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:19   #2653
activelifestyle
Rozeznanie

Dziękuję za opinie odnośnie dekoracji z gipsówki

pysia1987 - 350zł/os Normalnie rozbój w biały dzień
Dekoracja kościoła bardzo ładna - prosta i efektowna

monikkad - piękny tort Gratuluję załatwionych spraw i 50 dni
Stary 2014-05-08, 19:40   #2654
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
[B

Czy któraś wie, gdzie w PL, może być internetowo dostanę taką deseczkę na obrączki, w miarę przystępnej cenie

nie wiem, ale z chęcią sie też dowiem!!!

edit: samemu mozna coś takiego stworzyć i chyba nie jest to zbyt trudne
http://manualni.pl/jak-wyhodowac-mech-na-scianie/
Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Hej

Dziś 50 dni !!!!!!!!

To, co załatwiliśmy ostatnio to:

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2014-05-08 o 19:41
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 19:46   #2655
cude
Zadomowienie

myboyismine, ja tak planuję

rabbitka, fajny pomysł

ysia, śliczne zdjęcia!

Anesthesia, biżuteria piękna!

bardorja, my w tej chwili mamy jakieś 60 miejsc. Mieliśmy mieć 70+ 30 i też się zastanawiam co zrobić. Wszystkie były nam potrzebne

Wkładki do zaproszeń, nie mogłam się zdecydować Pomysł z tego wątku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (35,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (32,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140508_192328.jpg (37,1 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez cude
Czas edycji: 2014-05-08 o 19:51
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:07   #2656
sensuall
Zadomowienie

Cytat:
Twoj wyraz twarzy mówi sam za siebie

Anesthesia piękna biżuteria!

activelifestyle cieszę się, że wszystko poszło po Twojej myśli w kwestii wystroju kościoła.

Kasiulenkowo buciki piękne, długo będziesz na nie czekać?

myboyismine 79 osób to będzie nasze całe wesele
monikkad
brawa za załatwienie tylu spraw
Stary 2014-05-08, 20:10   #2657
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość

Extra pomysł

Dzisiaj doszedł mój bucik (Pani pomyliła i dostałam dwa z różnego rozmiaru) ale w końcu jest para (foto w załączniku)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czółenka srebrne.jpg (16,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC0007.jpg (53,9 KB, 103 załadowań)
Stary 2014-05-08, 20:16   #2658
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Extra pomysł

Dzisiaj doszedł mój bucik (Pani pomyliła i dostałam dwa z różnego rozmiaru) ale w końcu jest para (foto w załączniku)
są piękne gdzie kupiłaś? szukam czegoś podobnego do sukni poprawinowej Możesz napisac jak z wygodą i jaki jest obcas?

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:17   #2659
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Off top

dziewczyny, nie jestem najlepsza kucharką i potrzebuje Waszej pomocy przychodzą do nas jutro znajomi, dwa malzeństwa i musze cos wymyslic do zarcia: prostego, nietrudnego i smacznego co by pasowalo do wodki i piwa Ci znajomi nie sa jacyś aę, więc kawioru serwowac nie bede narazie mam wymyslone: na początek chipsy (bez nich sie nie obejdzie). Na kolacje sałatka z makaronu, z suszonymi pomidorami, czosnkiem i serem feta, bagietki czosnkowe z trzema dipami, zakaski typu oliwki, pomidor z mozzarellą, grzybki...co jeszcze? macie jakis pomysł? Help
Bo chyba głupio dać po prostu chleb, a do tego żolty ser, salami, szynka, jajka, kielbaski itp?
A Tż mówi, ze najlepiej będzie pizze zamówic i po klopocie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:18
Stary 2014-05-08, 20:20   #2660
zły jeż
Raczkowanie

Gratulacje dla studniówkowiczek.

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Efekt bukietu próbnego ( musiałam w ogóle zobaczyć ile ich zejdzie na jeden bukiet i jak się trzymają ) na dole. Proszę mówcie co sądzicie?

Mnie się bardzo podoba, jeden z moich ulubionych kolorów.

Cytat:
Przepraszam, bo nie nadrobiłam ostatnich stron, ale potrzebuję dość pilnie Waszej rady!

Chcę zaprosić na wesele 4 osoby ode mnie z firmy. Problem jest taki, że u nas każdy pracuje trochę zdalnie i z 2 z tych osób widuję się obecnie bardzo sporadycznie. Wiem, że będziemy mieć jeszcze spotkania firmowe w pełnym gronie, ale wtedy mogą być to spotkania większe, gdzie będzie też kilka osób, których na wesele prosić nie chcę. No i dzisiaj mam spotkanie w firmie i na 99% będzie tylko to grono "weselne", więc bardzo fajna, kameralna atmosfera do wręczenia zaproszeń bez głowienia się "o matko, jak to zrobić, żeby tamci się nie obrazili" i bez martwienia, czy z kimśtam się jeszcze zobaczę w dogodnych okolicznościach, żeby dać zaproszenie.
Więc wydaje mi się, że dzisiaj są okoliczności sprzyjające, aleee... oczywiście Amelia dopiero dzisiaj wyśle mi poprawione fronty zaproszeń A chciałabym im dać te ładniejsze zaproszenia...

Co sądzicie, ten Times New Roman na okładce to wielka wtopa? Czekać, czy olać i dać im dzisiaj tą niepoprawioną wersję?
Ja bym olała i dała niepoprawione. TNR jest spoko, klasyka. Da radę.

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Zmiana kodu na jedno cyfrowy: 9 DDŚ
Gratki, to juz lada chwila.

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Zamowilam tez prezent slubny dla TZ, niebieskiego ipoda z grawerem, bedzie zadowolony
Bardzo fajny pomysł na prezent.

Cytat:
Super, tacy szczęśliwi, świetnie wyglądaliście.

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
to będe miała zajęcie jak zacznę zaraz oglądać

mamy auto do ślubu
Gratuluję autka.

Cytat:
Piękne fotki

Rzeczywiście, efektowna, ładnie to wygląda.

Cytat:
Extra pomysł

Super.

Ja się wybieram w sobotę na wesele do znajomych TŻ-a. Właśnie przygotowaliśmy prezent. Zamiast kwiatów państwo młodzi chcieli wino. A Wy dziewczyny planujecie prosić o jakieś "zamienniki"?
Stary 2014-05-08, 20:21   #2661
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Jak zwykle pięknie
Nie myślałaś nad reklamowaniem pasty do zębów?

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Byłam u księdza w sprawie dekoracji Jak do tej pory, żadnego ślubu nie przybyło, więc ksiądz, tak jak ja i dziewczyna, która ma ślub też 2go sierpnia, zaakceptował pomysł gipsówki
super, że się dogadaliście, gipsówka jest wdzięcznym kwiatkiem, taki obłoczek

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Hej
.
Gratulacje, oby do przodu

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Jeśli to głosowanie to pierwsza wersja podoba mi się najbardziej

Cytat:
Extra pomysł

Bardzo ładne, gratulacje!

edit:
zapomniałam o najważniejszym, kupiłam buty!
miały nie być białe, ale... są
La boda, obcas 8,5 cm, mega wygodne, polecam tę firmę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (17,5 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:24
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:27   #2662
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

activelifestyle super że się udało z dekoracją

zły jeż, alucior dziękuję
La Boda - piękne!!!

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
są piękne gdzie kupiłaś? szukam czegoś podobnego do sukni poprawinowej Możesz napisac jak z wygodą i jaki jest obcas?
Dziękuję już myślałam że mi się nie uda upolować srebrnych czółenek dlatego cieszę się jak głupia
Chodziłam w nich troszkę po domu i jak dla mnie są wygodne obcas 9 cm, kupiłam je na allegro są z H&M

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:28
Stary 2014-05-08, 20:28   #2663
Lemon_Drop
Zadomowienie

Widzę że dziś dzień butów

Cytat:
Wow! Jakie ty masz nooogi! Buciki extra!

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
zapomniałam o najważniejszym, kupiłam buty!
miały nie być białe, ale... są
La boda, obcas 8,5 cm, mega wygodne, polecam tę firmę!
Piękne, klasyczne buty! No i do tego wygodne - wiem bo też mam z La Body
Twoje mają platformę?

Cytat:
Dziękuję już myślałam że mi się nie uda upolować srebrnych czółenek dlatego cieszę się jak głupia
Chodziłam w nich troszkę po domu i jak dla mnie są wygodne obcas 9 cm, kupiłam je na allegro są z H&M
To chyba takie same Ysia miała
Stary 2014-05-08, 20:32   #2664
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Twoje mają platformę?
Nie, dla mnie buty z platformą nie nadają się do tańczenia
dzięki
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:33   #2665
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Widzę że dziś dzień butów

Wow! Jakie ty masz nooogi! Buciki extra!

Twoje mają platformę?

To chyba takie same Ysia miała
Eeee tam nogi jak nogi zresztą aparat taki se ale dziękuję
Tak dokładnie to te same bo jak je już raz wklejałam na forum ysia pisała że ma takie same i podobno wytrzymała w nich całą noc więc "chyba" wygodne

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:35
Stary 2014-05-08, 20:33   #2666
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Extra pomysł

Piękne a jak z wygodą?

pysia1987 - narzeczony ma dobry pomysł a tak na serio wydaje mi się, że całkiem sporo tego jedzenia serwujesz Sałatka będzie sytna, więc nie wiem czy jest sens dawać jeszcze jedno większe danie Nie wiem może zrobiłabym kaczkę po chińsku? Ewentualnie kurczaka, bo kaczkę nie każdy lubi

edit:
alucior - buty

Edytowane przez activelifestyle
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:35
Stary 2014-05-08, 20:39   #2667
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Piękna!

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
mamy auto do ślubu
gratulacje! Autko bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
buty ślubne wybrałam te:

myślicie że ok?
Bardzo ładne buciki

Cytat:
Aaa..mój kolega z pracy bierze ślub w tym roku. Płaca za dwa dni uwaga: 350zł/os bez alkoholi i napojów dodatkową jeszcze wynajmuja barmana i kupuja mnóstwo. Kolorowych alko, syropów itd a sala dupy nie urywa

Dla mnie cena zaporowa
350zł? W życiu bym tyle nie zapłaciła za talerzyk.

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
A Wy dziewczyny planujecie prosić o jakieś "zamienniki"?
Prosimy o wino (mój pomysł) i słodycze (Tż )
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:48   #2668
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Off top

ja mam przepis na dobrą sałatkę na takie imprezy, prostą i niedrogą
- paczka 100g łososia wędzonego
- 4 większe ziemniaki
- 3 jajka
- zielony koperek
- musztarda francuska

Gotujesz ziemniaki obrane, w całości w wodzie z kostką rosołową. Jak ostygną kroisz na cząstki. Dodajesz pokrojonego łososia, obsypujesz koperkiem, mieszasz z 2-3 łyżkami musztardy. Na koniec dodajesz jajka ugotowane na półtwardo (żeby się nie rozwaliły przy mieszaniu). Sałatka jest mega, zawsze wszystkim smakuje
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 20:49   #2669
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

zakrecona_kropka powodzenia z garniakiem! w wielu salonach oferowane są usługi krawieckie w cenie więc na pewno Panie coś Wam doradzą
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

zakrecona_kropka mój ma podobny problem z garniturem (inny rozmiar spodni, a inny marynarki) i w sklepie nie było problemu z zamówieniem takiego kompletu-niekompletu (kupowaliśmy w takim małym sklepiku osiedlowym, nie wiem, jak w sieciówkach). Do tego chyba wszędzie są w ofercie usługi krawieckie.
Dziękuje bardzo za rady i w ogóle za trzymanie kciuków odwiedziliśmy wczoraj 3 salony w jednym garnitury były dosyc dobre 80-90%wełny w przystępnej cenie 450 zł no ale niestety szycie na miarę- 1000zł.. w drugim w ogóle nie było nic fajnego ani rozmiarów. W trzecim były bardzo fajnie wyglądające garnitury ceny ok 450 zł za szycie na miarę 500zł no ale skład masakryczny.. 20% wełny tylko a reszta coś czego nazwy nawet nie pamiętam.. ale nie wiem czy jednak nie wybierzemy tam to w końcu garnitur na 2 dzień i na wesele w czerwcu na które idziemy a wyglądają na prawdę dobrze i są dobrze uszyte- zdanie krawcowej Teściowej :P Co o tym myślicie?

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
a Wy? jestescie tradycjonalistkami? czy na luzie?
logiczne też,że wiekszosc z was (jak nie wszytskie ) ktora mieszka ze soba, wspolzyje z narzeczonym, wstrzymujecie sie miesiac przed, tydzien przed, dzien przed? czy latam wam to koło ... zachowujecie czystość do ślubu czy jakos specjalnie sięnie bronicie przed seksem ?
No ja bym chciała sobie zrobić przerwę od pierwszej spowiedzi próbuje nakłonić do tego TŻ, pewnie już od soboty nie będziemy sie widzieć aż do Pon :P

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość

Mały spam. Byłam dzisiaj na rozmowie kwalifikacyjnej na pracownika biurowego.
Do 20:00 mieli się odezwać. Po 20:00 otrzymałam email od pana który ze mną rozmawiał (nie wiele starszy ode mnie), że nie mogą mnie przyjąć ponieważ mam za duże kwalifikacje, nie mogliby mi dużo zapłacić i byłabym pokrzywdzona.
Ale.. w drodze rekompensaty zaprasza mnie na kawę

Świat upadł na głowę, słowo daję!
Jak już chciał podbijać mógł Ci chociaż pracę dać:P

Cytat:
Parodia, ale lepiej tak, niż w drugą stronę Bo ja nienawidzę wszędobylskiego "wymagane doświadczenie", dla kogoś startującego na rynku pracy to koszmar... miałam to szczęście, że w ręce wpadła mi fajna praca po stażu, ale gdy szukałam czegoś "na sucho", to nigdzie nie miałam szans, nawet na kasie w spożywczym...

Bardzo ładne, gratuluję!
No ja się właśnie z tym spotykam nie mam pracy bo nie mam doświadczenia a jak miałam szanse na staż to mi powiedzieli że mam zbyt wysokie wykształcenie ;/

Cytat:
Ysia cudowne te zdjęcia i Wy cudowni

Co do kolorowych alkoholi Teściowa chciała 30 butelek "brązowych alkoholi" czyli whisky itp ale wybiłam jej ten pomysł z głowy i będzie 30 butelek na całe wesele a nie na rodzinę.

Edytowane przez zakrecona_kropka
Czas edycji: 2014-05-08 o 20:54
zakrecona_kropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-08, 21:04   #2670
activelifestyle
Rozeznanie

zakrecona_kropka - a na pierwszy dzień ma garnitur czy smoking/frak..? Wiem, że to może jest dziwne i totalne "fo pa", ale mój TŻ chce iść w tym samym garniturze przez 3 dni wesela... Tak jak na chlodno o tym myślę, to chyba nie jest takie złe rozwiązanie... Ale jeśli byłabym na Twoim miejscu i koniecznie garnitur miałby być inny to szukałabym chyba dalej
Trochę niedokładnie napisałaś o co chodzi z alkohole, albo nie umiem czytać ze zrozumieniem Chciała 30 butelek i będzie 30 butelek, więc nie wiem o co tu chodzi....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości