|
|
#931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
martyna, paulinaradom trzymam kciuki za bioderka
![]() margo super ze buziuńka już ładniejsza! co do przebierania to ja tez rzadko - bardzo często Fifi jest w tym samym ubranku od rana do wieczora. w sumie to prawie zawsze - czasami mu się zdarzy zafajdać ubranie kupskiem to wiadomo ze przebieram. on nie ulewa wiec nie ma po co go przebierać ![]() Cytat:
tyle ze to samo mam co Ty - szkoda mi mojej Malwinki!![]() ale ona jest bardzo dzielna! sama się sobą zajmuje, przykro mi czasami jak prosi o przeczytanie ksiązeczki a filip akurat wrzeszczy wnieboglosy - no nie da się czytać i tak myslę ze jest jej smutno wtedy bardzo a ona mówi 'to nic pozniej mi poczytasz' odklada ta ksiażeczke i idzie do swoich lalek ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() oddałabym wszystko za taki - choć jeden! ![]() kąpie tak samo jak ty u nas wywoływaczem kupsztali jest wibracja w leżaczku ![]() frogutka to ty nie moczysz uszek małej? młody ma tyle wody ze on pływa w niej i uszy tez sa zamoczone w całosci
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-05-08 o 14:30 |
||
|
|
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na poważnie, to chyba coś w tym jest, moja Ewa jest zmarzluch potworny... jak leży ubrana normalnie na kocyku to się krzywi, popłakuje, chce na ręce, jak ją zawinę dodatkowo w rożek czy becik to dopiero jest ok, dziecko spokojne. U ans w mieszkaniu teraz nie grzeją, na dworze jako tako, chłodno jest, ja chodzę w dresach i bluzie, to ta ubrana jak na syberii - pod pajacem ma jeszcze skarpetki albo na pajacu paputki polarowe, pod obowiązkowo jakiś kaftanik albo body, a na głowie czapkę i oczywiście w coś zawinięta a jak do odbicia ją podnosimy w samym ubranku albo w trakcie zmiany pampka za moment jest czkawka![]() a i znaleźliśmy przyczynę jej płaczu w kąpieli- było jej za zimno! zwykle nagrzewamy farelką pokój i ona cały czas chodzi w trakcie kąpieli, my zgrzani i spoceni, a tej zimno wczoraj mąż trzymał farelkę cały czas tak, żeby bezpośrednio na nia dmuchała i dopiero dziecko przestało płakać i się odprężyło przez cała kąpiel, potem suszenie, oliwkowanie, przebieranie itd. I pamiętacie, ze jak durna kupowałam dodatkowe kocyki i beciki, bo mi się podobały? 3 rożki, 2 bety, 7 kocyków no, to teraz wszystkie mi się przydają. Wszędzie mam porozkładane, w sypialni kilka - w kołysce i na łóżku, gdzie z nią śpię w nocy, w jadalni gdzie spędzamy większa część dnia na narożniku, i w dużym pokoju, żeby zawsze były pod ręką pod przykrycia czy zawinięcia Małej. Lubi tak i jużOla gdy ja nosiłąm Marcela w nosidle to też starsze panie zwykle mnie pytały z troską, czy mu wygodnie bo nózki tak zwisają... tego nie przeskoczysz
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-05-08 o 14:37 |
|
|
|
|
#933 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Tylko TZ prowadzi a ja z tylu staram sie go uspokajac co czasem nic nie daje... Cytat:
2. To przez Kacpra - ja jestem grzeczna ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
niezapominajka u nas Windi nadal w uzyciu ale ja wolę go odgazowac i mu ulzyc niz patrzec jak cierpi i krzyczy.
stosujemy praktycznie codziennie ![]() choc teraz po tym debridacie jest lepiej i chyba juz 3 dni nie uzywalismy. ale z tego wszystkiego dla mnie te rurki to numer 1 na kolkę - kropelki nie pomagały w ogóle ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- teqiba smutne to prawda?buuuu łzy mi staneły w oczach ![]() tak myslałam ze Kacper ma to samo! chłopaki muszą się trzymac razem![]() ja jezdzę codziennie z nim sama - ale takiej histerii jak dzisiaj jeszcze nie było
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-05-08 o 14:43 |
|
|
|
#935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I jest bardzo pomocny, ciągle przybiega do nas z pytaniem, czy mi czegoś nie potrzeba, a ja przez większą częśc dnia ruszyć sie za bardzo nie mogę bo Mala do cycka podłączona, to mi przynosi picie czy biszkopty do podgryzania, przykrywa nas kocem. gdy ją przebieram to podaje pampki, ubranka. Kochany jest naprawdę. i tylko czasem zapytuje: "mami ale nie kochasz bardziej Ewy prawda? kochasz nas tak samo?" a ja mu wtedy odpowiadam że tak samo, ale jego dłużej o 7 lat (to nasz stały tekst odkąd zaszłam w ciąże). Musi się dziecko upewnić, czy nic się nie zmieniło ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
ale jak Ewa krzyczy to trzeba od razu reagować bo ma głupi zwyczaj zanoszenia się, cała robi się bordowa i przestaje oddychać. tak więc nie ma mowy, żeby jechał w samochodzie tylko z kierowca, musi być jeszcze ktoś, kto ewentualnie wyjmie ją z fotelika i uspokoi, zanim kierowca zdązy zjechać na pobocze i zatryzmac sięczy 3 tygodniowe dzieci uśmiechają się świadomie? Bo Ewa jakby w odpowiedzi na nasze zaczepki autentycznie uśmiecha się, a przynajmniej tak to wygląda. Słodziak jeden a jak juz tata coś do niej mówi to w ogóle, córunia tatunia od początku...
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-05-08 o 14:51 |
||
|
|
|
#936 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polacy sa bardzo podatni na sugestie, naduzywaja lekow i parafamaceutykow i sa hipochondrykami ![]() wspolczuje takiego spaceru ![]() Cytat:
kciuki za rehabilitacje ![]() nie, nie dra sie, czasami poplacza, ale krotko nie, nie zatrzymuje sie, wole dojechac do celu i tam sie dzieckiem zajac porzadnie, a nie na szybcika na postoju Cytat:
![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas podobnie i wlasnie za takie zachowanie chcialabym, aby Marco sie nie darl, jak Antos cos chce ![]() mam nadzieje, ze to minie i to w miare szybko
|
|
#937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No tak, panny Ewy nie można dobudzić, a mi już mleko kipi w tych cycach jak bolą was piersi i czujecie takie mrowienie między karmieniami, to odciagacie troche dla ulgi? |
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Halo, halo
![]() Witam się dzisiaj po migrenie- po dwóch kawach i spacerze przeszła na szczęście. Dziecko me zamiast ćwiczyć na kocu, to trzeci dzień z rzędu na nim na brzuchu zasypia A propos ściagania to przed chwilką godzinę po karmieniu wzięłam swój ręczny TT i wyszło 60 ml w 10 minut z obu, ale nie opróżniałam do końca. Także wychodzę z założenia, że moja laktacja ma się bardzo dobrze. Mleko mogłoby tylko w nocy starczać na dłużej niz 3,5 godziny, ale nie marudzę więcej ![]() Położne to by tylko wyrzucały wszystko z diety, a nie pamiętają, że krostki na buzi to od hormonów, trądzikowe, z przegrzania... I tylko wciskają głupoty o nabiale w diecie. Skaza białkowa to 2-5% przypadków, nie dajcie się zwariować. Gorzej potem Wam będzie osteoporozę u siebie leczyć. Side- ja bym tak, czy inaczej ta karteczke napisała ![]() Pomysł tygryska- hardcore ![]() Byłam wczoraj u gina- Emilka dostała skarpetki, a mnie przebadał od cycków po podwozie. I dostałam minipigułki- mam nadzieje, że libido nie zjedzie mi do poziomu minusowego. Historie kupowe ![]() ![]() ![]() U nas Emi przestała robić w nocy- ogranicza się do max, 3 dziennie, ale zwykle są dwie, za to porządne. Zazdroszczę nieulewania- za to jest jeden plus- włożę wszystkie ciuszki przynajmniej raz, bo Małą trzeba przebierać ![]() Dzieci na kąpiel bym nie budziła- zawsze można umyć na przewijaku, a uśpić to czasem trudniej po takim wybudzeniu. W sytuacjach kryzysowych wolę Małej nie wykąpać, niż męczyć siebie i ja dwoma godzinami usypiania. Ela- gratulacje za głośny śmiech ![]() No i widzę rośnie w siłę klub wielbicielek nosideł A głupie baby w sklepach- olać ciepłym moczem
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
W nawiązaniu do ostatniego pytania Tygryska: dla tych co nie mają pomysłu na zabawy z maluchami
![]() https://mamotoja.pl/zabawy-rozwijajace.html
|
#940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() aha, i Marcel ulewał do końca 6 miesiąca nie musisz czekać roku i na szczęście, bo ulane mleko to jak cie moge ale po marchwiowych zupkach to juz byłby dramat
|
||
|
|
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Castia- gratulacje za brzuszek. I trzymam kciuki za rehabilitacje
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Castia - cieszę się, ze u Was się poprawiło i Filip juz tak nie cierpi
![]() Bebe - wychodzi na to, ze Ewy tak maja. Moja przestala się zanosić krótko przed 3 urodzinami. Oby u Was szybciej skończyły się takie atrakcje. Mama wzięła mi Przemka na spacer, w tym czasie skończyłam sprzątanie chałupy. Teściów jak nie było, tak nie ma, a Ewa średnio co 10 minut pyta kiedy przyjadą.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2014-05-08 o 17:11 |
|
|
|
#943 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze, że lepiej Mały się czuje Cytat:
![]() A co do spaceru - I nie uspokaja się też jak go wyciągniesz na chwilę? To za karę nie zabieraj go na spacery ![]() Cytat:
świetny pomysł, trzeba zapamiętać w razie W. [QUOTE=Castia;46359045 debridat działa!!!!! przestał miewać takie mocne ataki kolki, nie wiem czy to zasługa akurat syropku czy po prostu juz dojrzal mu ten układ trawienny trochę no ale grunt ze jest lepiej a czy wasze dzieci drą się w samochodzie? [/QUOTE] Moja raczej lubi jazdę samochodem Cytat:
- ale bardzo rozsądna z niej dziewczynka, serduszko Mojej też moczymy uczy Cytat:
|
||||||
|
|
|
#944 | ||
|
Zadomowienie
|
martyna, paulinaradom podłączam się pod kciuki za bioderka
![]() Cytat:
Cytat:
jakie te wasze dzieciaczki cudowne
|
||
|
|
|
#945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Powiedz mi czy te rurki stosujesz jednorazowo- na opakowaniu jest napisane, że nie wolno ich ponownie używać ale moja położna powiedziała, że po wygotowaniu, wyparzeniu nie widzi przeciwwskazań. Nie jest to tania zabawa bo za 10 rurek zapłaciłam coś ok 35 złA co to za syrop jest ten debridat? Na receptę? I jeszcze mam pytanie o to napięcie mięśniowe, kto to zdiagnozował i w jakim wieku?Mój Antek jak ma wzdęcia to się tak strasznie rzuca i szału dostaje, że zaczęłam mu się baczniej przyglądać... Jakie są objawy tego wzmożonego napięcia mięśniowego?
|
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Trochę pomysłów na zabawę z dzieckiem jest też tutaj:
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...-miesiaca.html Jeśli chodzi o jazdę samochodem, to Gucio usypia po włączeniu silnika ![]() Czy skok może objawiać się też większą ilością snu? Bo byłam dzisiaj z młodym w pracy u siebie no i nie dość że przespał całą drogę w jedną i drugą stronę to i na miejscu otworzył oko może kilka razy, wzięty na ręce chwilę popatrzył i znowu kimnął. I śpi nadal...
|
#947 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Poczytam.---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
No to będę miała co czytać jak młoda usnie ![]() Co do jazdy samochodem to u nas dobrze. Jak sie wsiadzie z wyjącym dzieckiem to po przejechaniu kawałka na pewno uśnie. O tyle stresujące jak się samemu jedzie że najpierw jest straszny wrzask który w sekundę przechodzi w całkowitą ciszę... |
||
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
To mozna moczyc uszy? My staramy sie tego unikac. Wiadomo, czasami sie cos zmoczy, ale jak mozna to super.
Swoja droga, nie wiem skad mi sie wzielo, ze nie mozna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Castia, Bebe kocham Wasze starszaki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#949 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Te nasze chlopaki sa inne od wszystkich - do tej pory bylam przekonana ze wszystkie dzieci lubia jezdzic autem ![]() Cytat:
![]() Ale starszy brat z niego na medal ![]() Kacper tak samo potrafi sie zanosic dlatego nigdy go z placzem nie przetrzymuje bo raz mnie wystraszyl tym bezdechem. Co do usmiechu to nie mam pojecia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przeciez jak sie naleje woda do ucha to bedzie awantura? Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-05-08 o 18:23 |
|||||
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Ci zostaly spacery w chuscie, dopoki Kacper sie nie naprawi
![]() No, ale dzisiaj sie naspacerowaliscie ![]() No wlasnie z ta woda w uchu moze byc kiepsko, nie wiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Tequiba - a próbowałaś kiedyś odwrócić Kacpra w wózku na brzuszek? U nas ten patent działał na Ewe, która nie znosila spacerów w wózku. Jak zaczynała wrzeszczeć, my ja myk na brzuch i momentalnie spokój. Można bylo nawet 3h spacerować
|
|
|
|
#952 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Trudny przypadek mi sie trafil Bebe - kiedy sie Twoj Marcel naprawil? Dlugo jeszcze musze czekac?
|
|
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jesteście wielkie
za Waszymi namowami odważyłam się i dziś po raz pierwszy wykąpałam Młodą sama ![]() Wiem, że to drobnostka, ale jestem z siebie taka dumna
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu nie chodzi o lubi/ nie lubi, tylko o odcięcie widokow/bodzcow z zewnątrz. Spróbuj, bardziej niż zwykle chyba nie będzie wrzeszczał
|
|
|
|
#955 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
ale smarujecie!
pisze znow z Niusia na reku wiec wybaczcie bledy itp. angielskiego ![]() Cytat:
za bioderka, i jak, wszystko ok? dla TZetaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja planuje na serio isc z Niusia na basen, wpadajcie do nas, wybierzemy sie razem Cytat:
ma gust syneczek, byle czego nie pooglada ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie zacytowalo mi wszystkich ale Limonce chcialam zyczyc powodzenia na wizycie u psychologa, mysle ze dobrze ze sie zdecydowalas i mam nadzieje ze Ci pomoze. I jeszcze tej z Was, ktora dostala blogoslawienstwo od gina na igraszki (nie pamietam kto) chcialam napisac:do dziela!!! ![]() Wrocilam z matur, poszlam z Malutka na spacer, potem mialam lekcje ale mniej wiec dzis troche wiecej czasu spedzilam z Natalka Zmykam kapac Niusie pa
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
Hej. melduję się po dwutygodniowym wypoczynku za miastem, niestety nie miałam dostępu do internetu ale od jutra postaram się nadrobić nowy wątek.
miłego wieczoru i przespanej nocy życzę kobietki |
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas już tez Emi śpi. Zatankowała 1,5 piersi i liczę, ze pośpi do północy z tym, że u nas dziś dzień bezkapielowy był.
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Frogutko brawo!
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Mój maz mnie czasami zastanawia. Dziś rozmawia sobie z Marco, który z dnia na dzien coraz lepiej gaworzy. Nagle wola mnie podekscytowany mówiąc, ze Marco wyraźnie powiedział mama Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Czy wasze dzieci już trzymają ładnie główkę? Chodzi mi o to, ze jak podnosicie je z łóżeczka, to już nie trzeba panicznie trzymać głowy, No dziecko potrafi samo sie usztywnic i trzyma głowę, która nie opada do tylu. Wiecie o co mi chodzi lub ciągnięte za rączki jakby do siadu (pediatra to robiła), to ciągnie głowę do przodu i ja ładnie trzyma. Ewentualnie czy w wyższej pozycji na kolanach to ciągną główkę do przodu jakby do siadu. Bo moje dziecko to robi, a głowy na brzuchu nie podnosi![]() Z telefonu...
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-05-08 o 19:58 |
|
|
|
#959 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() super ![]() Cytat:
Po bioderkach Macie jakieś sposoby na pleśniawki??
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam ambitny plan samodzielnej kąpieli, ale się nie odważyłam... czekam na jutro z tż ![]() Cytat:
nie do końca ogarniam moje bezproblemowe dziecko nie pracując, a u Ciebie taka organizacja... ![]() U nas dziś dzień pełen wrażeń, mała prawie nie spała całe popołudnie... miałam ją wykąpać dziś ale bałam się krzyków i marudzenia, więc dałam jeść i poszła spać w swoim łóżku a ja mam czas, żeby odciągnąć mleko z całego dnia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

tyle ze to samo mam co Ty - szkoda mi mojej Malwinki!

ale kładę na pieluszce tetrowej żeby się nie ślizgał i tylko podtrzymują głowę jedną rękę. Pupa lezy w wanience, drugą ręką myję.

wszyscy się gapili na mnie a że pełno tam było starych bab, to pewnie mnie obgadały po wyjściu

klask i:

jakie te wasze dzieciaczki cudowne
żonka swojego męża
ale Limonce chcialam zyczyc powodzenia na wizycie u psychologa, mysle ze dobrze ze sie zdecydowalas i mam nadzieje ze Ci pomoze. I jeszcze tej z Was, ktora dostala blogoslawienstwo od gina na igraszki (nie pamietam kto) chcialam napisac: