|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
nena, Lulla gratulacje dla Waszych dzieciaczków za skończone miesiące
![]() isabele witaj ![]() Ruszcie mnie z kanapy
|
|
|
|
#1412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Isabel czesć! Kojarzę Cię, nie byłaś już kiedyś u nas? A może z innego wątku Cię kojarzę
![]() Cytat:
Cytat:
Eeeej jesteście straszne Ja się nie obrażam, bo nie jestem obrażalska:P ale skoro tyle osób się oburzyło moim postem, to chyba mogę wyjaśnić co miałam na myśli?
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA (czy jakoś tak )
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
kaska niekoniecznie mialam ciebie na mysli
hahanaczelnemu rabinowi raczej chyba daleko od materializmu bo żydzi? chyba ze cos zle rozumiem ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Lula wczoraj czytam jakas wypowiedz gdzies w necie i pisze jeden internauta niedaleko pada jabłoń od jabłoni
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
tak podejrzewałam
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Maja to taki cwaniak, że zliże czekoladę, a biszkopt zostawi
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2014-05-09 o 09:48 |
||
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1418 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja znam taki związek jak "niedaleko pada jabłko od jabłoni" dotyczący tego, że jaki rodzic/wzór to takie dziecko/zachowanie
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego dobrego dla Niny i Bartusia Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-05-09 o 09:55 |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ale zrobilam glupote Maciej obudzil sie ok 24 na jedzenie zrobilam mu butle bo ok 20wypilam male somersby z kolezanka zjadl w tym czasie tz wrocil z biegania i zaczelismy gadac i rozbudzilismy dziecko 1 30 skapitulowalam i dalam cyca z mysla ze moze moje dziecko tez bie umie bez cyca zasnac (po wczorajszych rozmowach chyba mi sie tak pomyslalo) balam sie ale pamietam ze ja kiedys pisala ze lampka wina 4h, wiec dla takich krzykow i placzow musialo starczyca tu dupa , maciej nie spi i o 2 mnie oswiecilo-dentinox co ze mnie za durna matka.? w srode wam pisalam ze zab sie wyrznal a wczoraj zapomnialam ze od tego moze bolec i nie spi wstyd mi:/ a co do cc i sn to podobno jesr jakis okres czasu po ktorym dopiero mozna sn po cc ale nie wiem ile dokladnie chyba ze juz ktos pisal a ja mam zdanie jak zawsze. jak ktos wybiera cc tylko i wylacznie z wygody itp. to jestem na nie bo natura nas stworzyla inaczej, a nie wedle wlasnego widzimisie generalnie mam taki sam stosunek jak do matek ktore od razu twierdza ze nie beda karmic bo im cycki obwisna itp. madre argumenty ale ja to jestem czarna owca w stadzie wizazowym ![]() na sniadanie nalesniki z nutella ![]() Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1424 | |||
|
Wtajemniczenie
|
żartowała! nie rób tego!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)dzięki, czuję się wyłechtana IDĘ!
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#1425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpadlas w sama dyskusje rozgorzala ale nie zrazaj sie u nas tak raz w miesiacu sie dzieje Cytat:
sto lat dla ninozaura niech jej fiordy nie jedza z reki ![]() Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1426 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ola włąśnie zasnęła, a za godzinkę do mnie wpadnie koleżanka w ciąży, rodzi na poczatku lipca i się jaram, że zobaczę brzusia
![]() Ja uwielbiam mru mru, ostatnio oglądałam któryś raz Otwarcie supermarketu Cytat:
. ja miałam lekki poród, byłam do niego super nastawiona, bardzo się bałam cc, zastrzyku w kręgosłup i operacji i na szczęście się udało sn, ale byłam też super nastawiona do kp, a się nie udało. Także nastawienie to nie wszystko. Motyl - Ty mi dałaś nadzieję swoją wypowiedzią, że gdybym kiedyś jednak musiała mieć cc, to to nie musi być wcale trauma, a ja się naprawdę panicznie boję operacji. Każdy inaczej przechodzi. Ja mam bardzo niski próg bólu, mdleje przy okresie itp, a poród był spoko szczęście i już. A że po niepowikłąnym sn się wstaje i idzie, a po cc nie, to już inna historiaCytat:
Cytat:
Książka to też dobry pomysł, tylko jak ona nie czyta, to raczej nieCytat:
moja szwagierka np. strasznie wspomina oba porody, ale ona w ogóle ma w życiu zawsze trudniej niż inni w jej opinii i mi od razu mówiła, jak byłam w ciąży, że ja to mam szczęście, będę mieć lekki poród, bo mam szerokie biodra. Także ten, też nie wiem, co to poród ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też mi się nie spodobał tekst do Agusi. Co do kasy to też racja, niby to nie wszystko, ale jak nie ma to lipa
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sto lat dla NENOzaura ![]() I dla Bartusia też
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia ty jesteś blond owcą
![]() ![]() młoda mi pospała 30 minut, miałam prasować i coo???jajoooooooo
|
#1430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam gdzie rodziłam niby ZZO było ale akurat nie był anestezjologa i rodziłam bez znieczulenia. A anestezjolog który robił znieczulenie babce do CC mnie nie chciał dać znieczulenia. Do dziś nie wiem dlaczego. Napewno nie było za późno. Niemniej poród SN wspominam bardzo dobrze, zero powikłań, poszło szybko i mogę polecić ale wiadomo każdy inaczej to przechodzi. Niemniej jestem dumna ze dałam radę urodzić naturalnie Cytat:
Kurcze dziś mało nie dostałam zawału. Położyłam Staśka spać i poszłam do kuchni. Słysze jakieś piski, pokrzykiwania ale tak bardzo wyraźnie, nie jak zwykle leży sobie w łóżeczku. Wchodzę a Pan Stanisław wisi przewieszny przez łózeczko i próbuje dosięgnąć szuflady z komody, która stoi jakieś 40 cm od łózeczka. Zadowolny bardzo a ja mało co nie zeszłam z tego świata! Boże jak się wystraszyłam. Mężul zaraz obniżył łóżeczko. Boże gdybym weszła trochę później... aż boję się myśleć co mogło się stać. Plus jest taki, że młodzian zaczyna się wspinać i stawać. Idę gotować obiadek młodemu. |
||
|
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
rowniez Sto latek dla Bartusia
|
|
#1433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze w ciąży Dzięki za przywitanie ![]() Moja K. ma skończone 8 miesięcy Ma dwa ząbki na dole, czołga się z prędkością światła Nieskończenie dużo mówi jajajaja, babababa, dadada, tatatata, mamamama A ostatnio usłyszeliśmy od niej "daj" Powoli przygotowuje się do siadania, robi taką pozycję :Leżący krasnal ogrodowy: Dziecko leżąc na plecach obraca się na bok i podpiera się na ramieniu znajdującym się bliżej podłoża. Pozycja taka trenuje nie tylko zmysł równowagi, ale dzięki niej już niedługo będziesz mogła zobaczyć, że niemowlę siada, wychodząc z pozycji leżenia na brzuchu. To chyba tyle o nas
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, serio nie ma co sie spierac jaki porod jest lepszy bo to kazdej indywidualne zdanie. szczerze powiem ze tak naprawde stwierdzic to moze matka ktora rodzila i sn i cc bo ma porownanie. ja nie jestem tylko zwolenniczka cc na zyczenie, bo dla mnie to troche przesadzone.ostatnio nawet z tz gadalam o narodzinach Amelki jako ze malo co pamietam po strzale z fentanylu. pytalam czy sie darlam rzekl ze rodzilam w ciszy, a mloda wyskoczyla jak z procy ![]() Sto lat dla malych solenizantow! pytanko odnosnie tuli czy wasz material tez tak oblazi? jak dajecie rade zapiac te cholerne pasy na plecach, ja sie musze jak debil gimnastykowac no i czy ten dolny pas ma byc sciagniety na maxa czy tak na luzie dopasowany? przyznam ze wczoraj scisnelam sie najmocniej jak sie da i plery mnie bolaly przez to ![]() wczoraj pierwszy spacerek zaliczony i normalnie furora widac w szcz nosidla malo popularne
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-05-09 o 10:32 |
|
|
|
|
#1435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
tassia dziecię się nie budzi, wszystko na spacer gotowę, więc wstawiłam zupę, trudno. Idę jeszcz trochę k. nadrobić
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja miałam cc ze wskazaniem. I niech mi nikt nie mówi, że nie wiem co to poród bo nie rodziłam sn!!! Dla mnie poród to poród. Jak tak można powiedzieć No to teraz ja się od razu narażam
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest 3 dni starsza od twojej ale u nas rychlego siadania to nie wrozylo bo robi tak juz dluuuugo a nie siedzi jeszcze bez podpory,
|
|
|
|
|
#1438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
facet z Neonowki uczył mnie w liceum wosu przez rok , odszedł bo kabaret zaczaął się "rozkręcać" i miał coraz mniej czasu. Na lekcjach taki normalny był, raczej powazny niż zabawny.Cytat:
![]() http://www.znaczkijakrobaczki.pl/201...ak-wybrac.html Cytat:
![]() isabele witaj gratulacje dla Ninki Za 7 i dla Bartusia za 8 miesięcy anutka i jak Kuba sie odstawił całkowicie już? fajnie ze tak sprawnie i naturalnie wam poszło ![]() Cytat:
i ja musze sie wybrac na badania, bo to co się dzieje ze mną ostatnio to jakaś maskara (takiej huśtawki nastrojów, wybuchowości nie miałam jeszcze nigdy).
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed porodem zazdrościłam tych emocji przy sn, oczekiwania, adrenaliny.tego,że po tym wysiłku jest jakaś tam euforia jak się już urodzi. Ale to było przed bo nie spodziewałam się,że i po cc może być taka radość i euforia.ja się nie spieram,który poród lepszy bo jak pisałam na samym początku-nie rodziłam sn to skąd mam wiedzieć?Po prostu ciągle staram się dać swój przykład, że cc też może być super przeżyciem. Ale widzę,że jest to tu odbierane jako jakiś spór ![]() to tak samo możemy znowu prowadzić rozważania czy kp lepsze czy mm, bo przecież kp naturalne, a mm sztuczne, sztuczne jak cc. nie chce mi się już, nigdy nie brałam udziału w dyskusjach o karmieniu i definitywnie kończę tą. moja Tula jest brązowa i też się obiera, ale ja ją czyszczę rolką
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
a do tego powiedzenia 'punkt widzenia zalezy d pnuktu siedzenia'
nie bylas pewna jak to idzie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

więc piszę teraz:

wiadomo, że jak nie ma wyjścia to ok
ah i dodam, że ją lubię
Książka to też dobry pomysł, tylko jak ona nie czyta, to raczej nie
moja szwagierka np. strasznie wspomina oba porody, ale ona w ogóle ma w życiu zawsze trudniej niż inni w jej opinii
trzymajcie
tym bardziej, że dziewczyna w moim odczuciu nie jest materialistką, gdybyś była w takiej sytuacji materialnej też byś liczyła każdego złocisza