|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Ja dzis bylam rano na badaniach, ogolne tsh i watrobowe i w poniedzialek zobaczymy co to ze mna sie dzieje
![]() potem bylismy u mojej babci chwilke bo ma dzis imieniny a pozniej odstawilismy małą tesciowi i pojechalismy z tztem do ortodonty. I bedziemy miec oboje aparaty ale u mnie to jakas gorsza sprawa bo mam podobno strasznie mala szczękę i przez to mam maly nos i problemy z oddychaniem nosem i ze aparat moze nie wystarczyc i bedzie trzeba zrobic operacje i po zalozeniu aparatu po jakis 2 miesiach sie okaze czy ma sens go nosic czy to nic mi nie da![]() zapomnialam sie pochwalic ze mala juz nie tylko na macie obraca sie wogol wlasnej osi ale tez juz pełza do przodu ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- poszlo po rurach
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi nudno samej spacerować![]() moja jedna sąsiadka urodziła 2 miesiące przede mną ale ona wcale nie chodzi na spacery, normalnie ani razu jej nikt nie widział spacerując, za to często wózek wystawia na podwórko, babcia się dowiedziała że ona nie chce brudzić kółek bo mały śpi w wózku w nocy w ich sypialni ![]() dlatego musimy człapać w trójkę, ja, Leo i pies
|
|
#1293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja im mówię :cieszcie się chwilą spokoju ![]() tak serio to już po cichu zazdroszczę
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za brawa, wszystkie przekazane ![]() tassia, jak najbardziej jestem chętna na więcej Obcych się nie boi, ale jak wychodzę z pokoju to jest natychmiast syrena Jupiiiiiii Ewacia, brawa za ząbka Oby wszystkie tak szły Lola, c'nie W głowie się nie mieści...papalinka brawa dla Oli ![]() Janek porzucił próby raczkowania... czołga się, jak czegoś chce i dzielnie ćwiczy wspinanie i stanie. Mam takie dziwne wrażenie, że raczej czai się na chodzenie, niż raczkowanie Na czworaka czasami się buja albo klęczy, przesuwać niczego nie chce.kaska ![]() Larysa gratuluję ząbka pszczoua, oby łagodnie przeszło ![]() Poziomkowa, poka rampki, bo też się na nie czaję Body z krabem fajne jest - mam też z wielorybem I o dziwo jakość niezła, musiałam odplamić z marchewki i marchew zeszła, a kolor nie Mogę mieć inne, bo kupowałam stacjonarnie - bardziej chodziło mi o to, że kształty te same Amelka, ja też mam, ale nie z lwem, tylko ten nowy "na jednej nodze" Piorę normalnie w pralce, na delikatnym, ale zapinam go w poszewkę.monia, dziękuję za info, muszę się w takim razie z Młodym wybrać, bo na razie widziała go tylko dermatolog w LM. Też zmieniłam na Jelp, potem na Dzidziusia, ale wróciłam do Loveli, bo nic się nie działo, a jakoś bardziej mi pasuje. rusałko Nie bardzo... to znaczy spał między 7 a 8.30, potem teściowej na spacerze i teraz padł Bartkowi, także ten teges... Dobrze chociaż, że na rehabilitacji sobie odpoczęłam
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jutro jest polska noc kabaretowa i tz ma wolne i nawet bilety sa jeszcze dostepne a mnie nie stać
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to urodziłam w 42 tyg ciąży, mam nadzieję że z drugie nie będzie tyle czekać![]() Jak będę Leosia tachać to myślę że nie donoszę do 40tygodnia ![]() tylko chciałabym mieć pewność że zrobią cesarkę, to że teraz miałam cc to nie jest już wystarczające wskazanie prawda? wie ktoś coś na ten temat? bo ja sprzeczne opinie słyszę... lecę robić pazury, trzeba się jakoś prezentować
|
|
#1297 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znam szkoły gdzie wymaga się od uczniów zeszytów wyłącznie w twardej okładce, a to jest też koszt i ciężar w plecaku. A co do wycieczek - u nas było sporo wyjść do kina, do muzeum, do teatru, opery. Może zależy to od regionu w jakim się mieszka. Obie moje siostry były na wymianie międzyszkolnej i na praktykach w Irlandii. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Ja też Maję urodziłam tydzień po terminie Dziewczyna - musiała się wystroić
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedziemy do Calistoga - miasteczko w północnej Napa Valley TZ będzie pił wino (w końcu winnice dookoła) a ja będę się wygrzewać w basenach termalnych (albo pływać w zwykłych z Polą )Samo łyżeczką zblendowane. Dodaje kilka kropel soku z cytryny. Smakowało ale szału nie było (największy szał póki co jest na brzoskwinie ). Jak zacznie sama siedzieć to mocno dojrzałe będe jej kroić w kosteczki malutie i podawać żeby sama jadła.pszczoua, za pełzanie dla Julka Biedna dracena
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na poprawę humoru zrobiłam sobie jogurt naturalny z kaszką holle
i zasiadam przed tv i oglądam eurowizję
|
#1300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chodziłaś po bloku i zarazalas
![]() Cytat:
Och mi też by się przydało jakieś towarzystwo. Blok obok jest babka ma córkę około 3letnia i niedawno urodziła drugie dziecko. Ale jest sporo starsza ode mnie, a przynajmniej wygląda mi na taką poważną, a w bloku na przeciwko też jest młoda dziewczyna z wózkiem ją często widzę, może miesiąc albo dwa miesiące urodziła po mnie, ale jest chyba nieśmiała a nie chce jej wystraszyć. Więc w dalszym ciągu chodzę z mym synem bez innego towarzysza nie licząc czasem tżta. Cytat:
Chętnie sama bym się wybrała Cytat:
|
|
#1301 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie
![]() Moj Jakub od godziny zasypia i cos nie bardzo mu to wychodzi ciagle tylko wola bababa bababbbbbbaaaaaaaa, wiec stwierdzilam, ze zaraz go spakuje i jej wysle ![]() nie wiem dlaczego tak, bardzo malo spal w dzien, wiec myslalam, ze szybko usnie, slanial sie przed kapiela, a tu takie klocki... od wczoraj sie nie karmimy. Jakub byl niebardzo zainteresowany cycem, wolal np. przyssac sie do reki, pomimo glodu a tam nie znajdowal cyca, wiec delikatnie mowiac sie denerwowal.tak sie tylko zastanawiam co z pokarmem? nie karmilam juz 48 godzin, nioe czuje zadnego bolu, nie robi sie zaden zastoj, piersi nie sa pelne. wiec nic nie sciagam, dobrze robie? a i mam problem ![]() otoz cwicze sobie od przeszlo 2 miesiecy. najpierw byla mel b, pozniej shred, a teraz robie 2 tydzien body revolution. od kilku dni pobolewaly mnie nogi w kostkach, a dzis zauwazylam, ze sa porzadnie spuchniete ![]() macie jakis pomysl, dlaczego? co mozna na to poradzic? nie chcialabym przerywac cwiczen ![]() czy mogl sie do tego przyczynic fakt, ze czasem cwicze bez obuwia, na bosaka? ale jestem zla
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia to oby szybko pojawilo sie male tassiatko
![]() Madziuchna czytalam o tym ospa party. To ktora chetna? Zapraszam na polnoc kraju ![]() Dziekujemy z Julkiem za brawa za pelzanie i zyczenia zdrowka. Pediatra przepisala syrop uspokajajacy i przeciwswiadowy na sen - Hydroxizinum. Podalam i zaczelam zalowac bo doslownie zwalil go z nog. Nawet nie chcial cycka przed zasnieciem... No i oczywiscie naczytalam sie w necie opinii i juz sie schizuje i chyba mu go wiecej nie podam... |
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka o kurczaki, nie wiem co to może być
może nie robisz rozgrzewki i tak się dzieje- może Matal cos poradzi na szybko pognałam do h&m i kupiłam młodemu fajne skarpetki z abs'em bo on się ślizga po panelach/kafelkach jak wstaje ![]() czy któreś z Waszych maluchów ma cały czas zimne stopy? mój tak... ubieram mu skarpetki- grube, papcie takie skarpetowe, może taka uroda bo ja też tak mam nawet jak mi gorąco
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-05-08 o 21:10 |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
kiedy dadzą znać? Nadal trzymam kciuki
![]()
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Łeeee, ja szczerze nienawidzę kabaretów!
Też przełączyłam na Eurowizję, ale zaraz polecę pod pry i dopiero wtedy bede paczeć (mam nadzieję, że Donatan sratan nie wystąpi do tego czasu ![]() Miałam dziś zacząć 6 week 6 pack, ale zacznę od jutra ![]() Kaśka, Ty pisałaś o cenach słoików w Ross, si? O fuck, rzeczywiście podrożały Już w Lydlu bardziej się opłaca, choć tam mały wybór Jak byłam w u rodziców to z ciekawości zerknęłam w markecie na dział dziecięcy i byłam pozytywnie zaskoczona, bo na mojej wiosce taaaki wybór, że w B. takich słoików nie ma. I większość dużych słoików w cenach małych, gdzie w B. dawno takich nie uświadczyłam.
|
#1306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do cc to nie wiem, ale chyba rzeczywiście nie jest to wystarczające wskazanie, choć z reguły jak pierwsza była cesarka to potem też robią, ale zależy też ile czasu minęło Cytat:
co do bólu kostek to współczuję nie znam się ale chyba ćwiczenie bez butów mogło się do tego przyczynić
|
||
|
|
|
#1307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna tak
rosek tak przyciął w h... siusiaka że masakra strasznie błysną kartą stałęgo klienta, a ceny słoiczków, kleików, enfamila w górę gdzie po tej ich "zniżce" i tak drożej niż np. w lidlu czy kauflandzie ![]() wczoraj w kaufie za słoiczki gerber owocowe płaciłam 2,79 w rosku są za 3,19 ze zniżką 3.03zł niech się wypchają farszem ![]() a! od jutra w rosku coś co się opłaca dowolny słoik bobovita+drugi za 50%
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-05-08 o 21:22 |
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wolno ćwiczyć bez butów! Uszkodzisz sobie stawy Kup jakąś maść chłodzącą i leż z nogami w górze, żeby odciążyć je, możesz spać z nogami na poduszce. No i obowiązkowo z tydzień przerwy od ćwiczeń na nogach, porób sobie coś na ręce, brzuszki jakieś, a za tydzień wróć do BR. Pisałam już w K, ale i tu napiszę, mają dać znać do piątku przyszłego. Ale ja już chyba ogarnę mniej więcej kwestię opiekunki, bo będę mieć mało czasu, tj. 2 tygodnie na znalezienie odpowiedniej, jeśli dostanę pracę. Także chociaż ogarnę na razie co i jak
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska - moj Filip ma non stop zimne stopy
Poziomka chyba ma 73 cm a cc niejest wskazaniem do drugiego cc.
|
|
#1311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak odplamiasz tą wstrętną marchewę?zwróciłam uwagę bo my nie mamy np karetki a u ciebie widziałam ![]() Cytat:
![]() oby cc ![]() Cytat:
i to jest ten ból![]() żartujesz z sn nigdy więcej![]() Cytat:
w ciągu dnia łazi bez skarpet
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień, wybaczcie. byliśmy z Antosiem u mojej znajomej wioskę dalej, mały się wywietrzył a my troszkę poplotkowałyśmy ![]() oglądam eurowizję i stwierdzam że nie podobał mi się polski występ ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to że Leo miał 4,5kg mnie ratuje?
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Amelka tego stelaza na plecy sie nie wyjmuje smialo wrzucaj cale do pralki na male wirowanie i 30 st.
Slyszalam ze bobivity bedzie mniej w rosku i sa tez obnizki cen na dowidzenia. W Auchan od jutra owoce Gerber 1.99
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
super ciesze sie! działajcie! tak samo jak matal będę głaskać Twój brzuszek
zazdroszczę troszkę ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś będzie wiadomo czy nasi dostali się na Eurowizję?
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Ej plamy z marchewki naprawde schodza po wystawieniu na slonce
bez odplamiacza.lszalam tez zeby w lecie niedawac soku marchewkowego i wogole malo marchewki dawac bo cos tam z karotenem na sloncu sie dzieje ktos cos wie?
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
pisałam tyle i skasowałam:P
byłyśmy u lekarza, coś tam zaleciła dietowego, ale jakoś samo się Natce poprawiło, chyba na widok lekary ![]() mój koksik waży 7700 g, czyli 1200 g przez 7 tygodni, całkiem ładnie![]() Oczywiście zaczepiała inne dzieci w poczekalni, śpiewała, krzyczała, wierciła się...rodzice młodszych dzieciaków tylko się przyglądali, a ja im mówiłam,że też och to czeka.ech cała się zapociłam przy ogarnianiu jej. w temacie zasypiania. Dostała mleko, potem wojowała przez jakieś 40 minut (sic!), włączyłam konika i projektor i co?nagle się położyła na plecach, patrzyła na te gwiazdki z projektora i zasnęła. Nawet zmiana pieluchy jej nie obudziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo chyba ty pisałaś,że po domu najlepiej boso lub w skarpetkach?
|
|
#1319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znajomi chca zebysmy poszli z nimi i nam pozycza pieniadze serio?? ![]() ja uwielbiam oczywiscie nie wszystko mi sie podoba![]() dla mnie "wizyta ksiedza" moralnego niepokoju i "niebo" neonowki wymiatają ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
niby zeszlo ale nie wszystkotyle mam ciuszkow zniszczonych przez ta nieszczesna marchewke Cytat:
za wage
|
|
#1320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tz tak zaraził tymi kabaretami. Bardzo też lubię paranienormalnych ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Mogą być chyba takie, one mają gumowa podeszwe(fe?) ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- I też sandałki są dobre podobno
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

i po zalozeniu aparatu po jakis 2 miesiach sie okaze czy ma sens go nosic czy to nic mi nie da

mi nudno samej spacerować

Oby wszystkie tak szły
W głowie się nie mieści...

muszę zmierzyć mój ulubiony gar ile ma litrów i pójdzie w odstawkę

i zasiadam przed tv i oglądam eurowizję 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nigdy więcej