Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 08:43   #991
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to geny, bo dzisiaj ola od 5 rano jak stara baba do 6 jechala gorzkie żale zamiast normalnie gadac to ta żalila sie na glos skladajac co jakic czas rece po mnie tego nie ma na pewno.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tylko nie mów że wychowasz dziecko na zakopnnicę ? Choć może za matkę grzesznicę grzechy odpokutuje
Miałam w klasie w podstawówce "kolegę" który wyrósł na strasznego bandziora, rabował wszystkie babki z torebek w okolicy i wolę nie wiedzieć co więcej bo teraz siedzi już kilka lat, jego siostra za to została zakonnicą. Zawsze zastanawia mnie w takich sytuacjach jak dwoje dzieci w odstępie od siebie 2 lat moga być tak różne biorąc pod uwagę te same geny i takie samo wychowanie

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

zaszalałam, właśnie zamówiłam Garnuszek na klocuszek z Fisher Price Piotrek jeszcze nie tak rozwinięty intelektualnie, ale nienawidze dostawać pieniędzy a na chrzciny mi sie pomysły skończyły więc kazałam moim rodzicom kupić to co wiem że za pół roku będziemy chcieli więc zamawiam mamie na internecie

Zastanawiam się ile takie dziecko jeszcze posiedzi w bujaczku? Bo ten nasz to faktycznie stary rozkap tylko wibruje, aż mi żal Piotrusia- tyle że on chce siedzieć tylko w nim...może jednak bym sie ulitowała i mu kupiła jakiś inny...tylko że skończył już dwa miesiące, a ostatnio obcowałam z 7 miesięczniakiem to jak to w niego włożyliśmy to już nie chciał siedzieć.

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-05-09 o 08:41
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:52   #992
mariolasl
Zakorzenienie

Moje dziecko używalo bujaczka aż zaczęło chodzić.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Trzymam kciuki za oczko Uli

Z telefonu...
Stary 2014-05-09, 08:56   #993
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
tak chwalicie sie dzieciaczkami to ja wam też pokaże moją pocieszkę dzisiaj po spacerku
Prześliczna jest!!!! ma jeszcze więcej włosków niż Ewa, a myślałam że moja taka kudłata

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz o wode
Kurcze to chyba cos nie tak u mnie, bo wczoraj bylo 70 a dzis 60 czyli tendencja spadkowa
a może po prostu Kacper więcej wyssał dzisiaj?
jak robisz 7-5-3? najpierw 7 jedna pierś, potem druga i tak kolejno po 5 i 3 minuty? bez przerw?

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się ile takie dziecko jeszcze posiedzi w bujaczku? Bo ten nasz to faktycznie stary rozkap tylko wibruje, aż mi żal Piotrusia- tyle że on chce siedzieć tylko w nim...może jednak bym sie ulitowała i mu kupiła jakiś inny...tylko że skończył już dwa miesiące, a ostatnio obcowałam z 7 miesięczniakiem to jak to w niego włożyliśmy to już nie chciał siedzieć.
posiedzi posiedzi
ja mam 7-letni bujak z FP, ale mam nadzieję, że jeszcze posłuży
a zamiast nowego bujaka kupię ewce huśtawkę chad valley, jest świńsko rózowa
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 08:58   #994
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko nie mów że wychowasz dziecko na zakopnnicę ? Choć może za matkę grzesznicę grzechy odpokutuje
Miałam w klasie w podstawówce "kolegę" który wyrósł na strasznego bandziora, rabował wszystkie babki z torebek w okolicy i wolę nie wiedzieć co więcej bo teraz siedzi już kilka lat, jego siostra za to została zakonnicą. Zawsze zastanawia mnie w takich sytuacjach jak dwoje dzieci w odstępie od siebie 2 lat moga być tak różne biorąc pod uwagę te same geny i takie samo wychowanie

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

zaszalałam, właśnie zamówiłam Garnuszek na klocuszek z Fisher Price Piotrek jeszcze nie tak rozwinięty intelektualnie, ale nienawidze dostawać pieniędzy a na chrzciny mi sie pomysły skończyły więc kazałam moim rodzicom kupić to co wiem że za pół roku będziemy chcieli więc zamawiam mamie na internecie

No zwykle w rodzinie rodzenstwo jest bardzo rozne

Ja tez bede chciala ten garnuszek, ale pewnie bede sama kupowala wiec poczekam.

Moj lezaczek jest niby do 18 kg i ma opcje siedzenia prawie na prosto jak nie bedzie chciala siedziec to sprzedam, ale jak bedzie siadala w nim chetnie to bedzie siedziala do 18tki
Chociaz przyznam, ze teraz lezy w nim na plasko. Nogi dotykaja jednej krawedzi, a do glowy brakuje jakies 7 cm.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:04   #995
mariolasl
Zakorzenienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Olakola, chyba cię jednak nie zrozumiałam. Sama nie znoszę jak ktoś mi sie wymądrza na tematy o których nie na pojęcia, a ze robiła coś 40 lat temu inaczej, to nie znaczy wcale ze lepiej. I rozróżniam życzliwe rady, troskę od złośliwości.

edit: nie wierze tez, ze panie, ktore tak gadaja maja dobre intencje

Z telefonu...

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Znieczulica to dla mnie to, jak widzimy ze dziecko chodzi bez śniadania do szkoły i nie reagujemy. Lub dziecko zostawionego w domu głodne bo rodzice na baletach. Lub słyszenue bicia za ściana.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Ale wiesz ja z tych mam, które nie przejmują sie odkryta gola nóżka. Bo jesli dziecko nie ma rajstop to znaczy, ze wcale nie jest zimno i dziecku nie dzieje sie krzywda.

Z telefonu...

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:43
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:29   #996
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

tygrysek moja pocieszka też w granicach 4 kg, dokładniej dowiem sie w przyszłym tygodniu jak pojedziemy na szczepienie grunt to to że zdrowe, a urosnąć też mają czas
cudna a jakie ma włoski

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Bylismy w koncu u lekarza, bo to oczko Uli nieladnie wyglada i ma zapalenie spojowki ;( nie widac zeby to ja bolalo, choc marudna i placzliwa jest dzisiaj strasznie (ale nie spala znowu w ciagu dnia porzadnie nawet 40 min, wiec nie wiem czy to to nie jest tego przyczyna) jednak oko ropieje troche i na bialku ma popekane zylki i takie zolte cos. Ten antybiotyk byl jednak dobrym pomyslem, ale przynajmniej wiem na 100 jak go stosowac. Sie do niej przypeletalo
za oczka

Cytat:
a na serio to Ola się przekręca a Piotrek trzyma głowę i się cieszy że to zrobił i nie ma potrzeby już robienia niczego więcej Trzyma, trzyma i nagle bum na przewijak głowa leży i młody je ceratę Za to gada z rana cały czas ojjjj, aguuu, aguguuu, iiiiii, okiiiiiiiiiiiii, uuuuuuujjj i ceszy się jak mysz do sera. Jak mu robię buzią taki dźwięk brrrrr jak auto i wargi mi buczą to Piotrek za każdym razem oczy w słup najpierw a potem się śmieje. Nieraz od robienia tego triku słabo mi i kręci mi się w głowie bo nie łapię długo powietrza, ale czego się nie robi dla dziecka Niezmiennie nawet przy zrobieniu mu tego po raz tysięczny, młody się dziwi że matka tak potrafi
Ahhh ten Piotruś moja Maja takie same dźwięki wydaje i mamy te same zabawy

Ale mi szkoda mojej Majki bidulka walczy z pleśniawkami i od dzisiaj jesteśmy na gencjanie na wodzie nie podobało jej się smarowanie i teraz wygląda tragicznie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:52   #997
teQiba
Moderator

Cytat:
To chyba normalne, ja nie zawsze sciagam tyle samo, a jak chcialam podkrecic laktacje, to czasami bylo mniej, czasami wiecej, dopiero po 3 dniach cos ruszalo
Tylko sie nie denerwuj.

Dobrze ze piszesz ze to dopiero po kilku dniach daje efekty bo ja juz sie wystraszylam na powaznie ze nic sie nie dzieje

Cytat:
Bylismy w koncu u lekarza, bo to oczko Uli nieladnie wyglada i ma zapalenie spojowki ;( nie widac zeby to ja bolalo, choc marudna i placzliwa jest dzisiaj strasznie (ale nie spala znowu w ciagu dnia porzadnie nawet 40 min, wiec nie wiem czy to to nie jest tego przyczyna) jednak oko ropieje troche i na bialku ma popekane zylki i takie zolte cos. Ten antybiotyk byl jednak dobrym pomyslem, ale przynajmniej wiem na 100 jak go stosowac. Sie do niej przypeletalo

Cos Ty, co to jest za roznica te 10 ml. Ja teraz po 2,5 godzinie od karmienia sciagnelam 60 ml, a Ula wczesniej zjadla z butli 80 ml i pewnie zmiescilaby wiecej... ale dzisiaj malo pilam, to fakt i ziolka ostatnio jakos odpuscilam, musze sie poprawic. Ty pijesz te ziolka od Tequillli?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Biedna Ulenka Oby szybko jej to przeszlo

Dobrze ze mi przypomnialas bo o nich zapomnialam - mialam wrazenie nic nie dawaly wiec odstawilam, ale teraz sprobuje znowu

Cytat:
Jak mu robię buzią taki dźwięk brrrrr jak auto i wargi mi buczą to Piotrek za każdym razem oczy w słup najpierw a potem się śmieje. Nieraz od robienia tego triku słabo mi i kręci mi się w głowie bo nie łapię długo powietrza, ale czego się nie robi dla dziecka Niezmiennie nawet przy zrobieniu mu tego po raz tysięczny, młody się dziwi że matka tak potrafi
Akurat siedze przed Kacprem i mu tak zrobilam - tez sie mocno zdziwil

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

a może po prostu Kacper więcej wyssał dzisiaj?
jak robisz 7-5-3? najpierw 7 jedna pierś, potem druga i tak kolejno po 5 i 3 minuty? bez przerw?
Dokladnie tak robilam

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ale mi szkoda mojej Majki bidulka walczy z pleśniawkami i od dzisiaj jesteśmy na gencjanie na wodzie nie podobało jej się smarowanie i teraz wygląda tragicznie
Kolejna biedna dziewczynka Oby jej rez szybko to zeszlo
Stary 2014-05-09, 09:55   #998
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze ze piszesz ze to dopiero po kilku dniach daje efekty bo ja juz sie wystraszylam na powaznie ze nic sie nie dzieje
Cycki musza skumac, ze maja wiecej produkowac
Zwykle jest tak podczas skoku, ze dziecko nagle zaczyna wiecej jesc, nie najada sie, marudzi, po kilku dniach laktacja sie stabilizuje i jest spoko

Pisze jakbym byla specjalistka od laktacji ale jestem sekretarka wojka google

Stary 2014-05-09, 09:58   #999
teQiba
Moderator

Cytat:
Cycki musza skumac, ze maja wiecej produkowac
Zwykle jest tak podczas skoku, ze dziecko nagle zaczyna wiecej jesc, nie najada sie, marudzi, po kilku dniach laktacja sie stabilizuje i jest spoko

Pisze jakbym byla specjalistka od laktacji ale jestem sekretarka wojka google

Nawet nie wiesz jak mi teraz humor poprawilas Musze Cie ucalowac
Stary 2014-05-09, 10:03   #1000
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Mam dziś trochę wolniejszy dzień bo mam tylko kursy od 15 więc od rana do Was zaglądam co by sobie znów zaległości nie narobić . Zaraz też chcę zrzucić w końcu na laptopa zdjęcia Niusi to może w nast.poście się pochwalę swoją Córcią .

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
Hej. melduję się po dwutygodniowym wypoczynku za miastem, niestety nie miałam dostępu do internetu ale od jutra postaram się nadrobić nowy wątek. miłego wieczoru i przespanej nocy życzę kobietki
powodzenia

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Mój maz mnie czasami zastanawia. Dziś rozmawia sobie z Marco, który z dnia na dzien coraz lepiej gaworzy. Nagle wola mnie podekscytowany mówiąc, ze Marco wyraźnie powiedział mama . Co tez mu do głowy przychodzi

Czy wasze dzieci już trzymają ładnie główkę? Chodzi mi o to, ze jak podnosicie je z łóżeczka, to już nie trzeba panicznie trzymać głowy, No dziecko potrafi samo sie usztywnic i trzyma głowę, która nie opada do tylu. Wiecie o co mi chodzi lub ciągnięte za rączki jakby do siadu (pediatra to robiła), to ciągnie głowę do przodu i ja ładnie trzyma. Ewentualnie czy w wyższej pozycji na kolanach to ciągną główkę do przodu jakby do siadu. Bo moje dziecko to robi, a głowy na brzuchu nie podnosi
Może Marco to mały geniusz, kto wie .
Moja Niunia aż tak jeszcze nie trzyma chociaż nie trzeba aż tak panicznie pilnować, żeby jej nie poleciała ale co ja tu mówię przecież jest dużo młodsza od Marco.

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Po bioderkach wszytsko stosownie do wieku mamy często kłaść na brzuszku i nosić najlepiej na biodrze albo na żabkę niewygodne skoro są robione dla dzieci??
za bioderka!
Na pleśniawki nic nie poradzę bo jak dotąd na szczęście nie miałyśmy tego problemu.

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
podziwiam Cię! nie do końca ogarniam moje bezproblemowe dziecko nie pracując, a u Ciebie taka organizacja...
Dziękuję ale wiesz co mówią - im więcej zajęć tym lepsza organizacja .

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie u pediatry. Mały ma 4,5 tygodnia i waży 5200g Czyli wykarmiam go prawidłowo. Mały niestety ma trądzik i te dziwne napady wieczorne to najprawdopodobniej kolka Dostał debridat. Mam nadzieję że pomoże.
dla Syneczka, jaki duży!!!
A ten debridat to na trądzik czy na kolki?

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Jak czytam ile ważą wasze pociechy to stwierdzam, że moja to kruszynka. Dziś się zważylismy i dobilismy jedynie do 4kg, a ma skończone 6 tygodni
Kochana moja perełka w 7tyg. ważyła 4100 więc nie narzekaj .

Cytat:
i wybaczcie że nie odpisuję każdej ale muszę sama ogarnąć dwójkę dzieciaczków a do tego teściowa zaczyna miewać swoje humorki i muszę uważać aby mi nerwy nie puściły czytam was i odpowiadam w myślach bo na odpisanie już czasu mi brak

a z tymi uszami to też nie wiem czemu niby nie można moczyć, po kąpaniu też zakładam czapeczkę

tygrysek moja pocieszka też w granicach 4 kg, dokładniej dowiem sie w przyszłym tygodniu jak pojedziemy na szczepienie grunt to to że zdrowe, a urosnąć też mają czas
o właśnie, mądrze powiedziane/napisane!
za ogarnianie dwójki Maluszków i żeby nerwy przy teściowej nie puściły .
Ja też już aż tak nie pilnuję podczas kąpieli, jak zdarza mi się troszkę zamoczyć uszka to przecież nie koniec świata. Po kąpieli też zakładam czapeczkę, chociaż moja Gwiazdeczka akurat czapeczek nie lubi.

Cytat:
Biedna rybka , mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Cytat:
1.może zgłoś go do tego programu na tvn co wychowują obce dzieci? Jak to się nazywa... a na końcu matka pisze do dziecka list i dziecko zmenia się w ideał

2.a na serio to Ola się przekręca a Piotrek trzyma głowę i się cieszy że to zrobił i nie ma potrzeby już robienia niczego więcej Trzyma, trzyma i nagle bum na przewijak głowa leży i młody je ceratę Za to gada z rana cały czas ojjjj, aguuu, aguguuu, iiiiii, okiiiiiiiiiiiii, uuuuuuujjj i ceszy się jak mysz do sera. Jak mu robię buzią taki dźwięk brrrrr jak auto i wargi mi buczą to Piotrek za każdym razem oczy w słup najpierw a potem się śmieje. Nieraz od robienia tego triku słabo mi i kręci mi się w głowie bo nie łapię długo powietrza, ale czego się nie robi dla dziecka Niezmiennie nawet przy zrobieniu mu tego po raz tysięczny, młody się dziwi że matka tak potrafi

3.Virginia- jak tam poziom naszych maturzystów. Leżymy i kwiczymy?
Ad 1 - wprawdzie nie do mnie ale ubawiłaś mnie jak zwykle zresztą.
Ad 2 - moja Niusia też zwykle kończy z buźką wetkniętą w pieluszkę czy co jej tam akurat podłożę jak leży na brzuszku.
A Mamusia utalentowana nie ma co, takie miny robić, tylko się nie zapowietrz kochana .
Ad 3 - trudno powiedzieć bo na razie to były pisemne i wiesz jak jest kodowane itp więc TOP SECRET , przekonam się dopiero na ustnych i to tylko jak jest z angielskim ale ogólnie jestem zdania że dzisiejsza matura to i tak pikuś, w końcu żeby zdobyć te marne 30% i ją zdać to na prawdę żadna sztuka.

No ciotki wizażowe, moja Niunia kończy dziś 2 miesiące, może byście jakąś SURPRISE PARTY urządziły czy coś?

I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:09   #1001
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzień dobry gaduły

Cytat:
Nie wiem czy to geny, bo dzisiaj ola od 5 rano jak stara baba do 6 jechala gorzkie żale
Ela, wiem, że powtarzam to do znudzenia, ale uwielbiam Cię

Side- garnuszek to zabawka klasyk, na pewno Wam się przyda. Nie znam dziecka, które nie bawiłoby się nim chętnie.
Chociaż z drugiej strony po co Wam zabawki skoro Piotrusiowi wystarczy warcząca matka?
Jeżeli chodzi o leżaczek to my mamy starego grzmota, którego dostaliśmy od mojej koleżanki i też się zastanawiam czy nie zamówić na chrzciny jakiegoś bardziej wypasionego. Tylko nie wiem czy Młoda w ogóle będzie lubiła siedzieć w leżaczku, bo jeszcze tego nie praktykowałyśmy. Od kiedy sadzałyście swoje maluchy w leżaczkach?
Chociaż może podobnie jak Bebe poproszę w ramach prezentu raczej o huśtawkę?

Uparta- ale gwiazda

mmhym-
zdrówka dla Uli Oby oczko szybko doszło do siebie

Strasznie mądre macie dzieci. Takie starsze rodzeństwo to skarb!
U mojego brata, któremu właśnie urodziła się córeczka, jej starsi bracia (7 lat i 4 lata) nadali jej ksywkę Straszliwy Bobas i gdy zaczyna płakać uciekają z okrzykiem "Straszliwy Bobas atakuje"

Gratuluję wszystkim rosnących maluszków i zdrowych bioderek

Wszystkim walczącym z pleśniawkami życzę jak najszybszego uporania się z problemem.
Tak z ciekawości: od czego robią się pleśniawki?

Emilka coraz lepiej śpi w nocy. Dziś od 20.00 do 2.00, krótka przerwa na karmienie i znów sen kamienny do 6.30. Wczoraj wieczorem urządziłyśmy sobie imprezę: puściłam dziecięce hity i tańczyłyśmy w rytm "Jesteśmy jagódki"- widocznie to ją tak wykończyło
Jaka szkoda, że nie mogę wziąć z niej przykładu

Natomiast dziś rano zrobiła kupę, której nawet Piotruś Side by się nie powstydził Miny też odwalała podobne "nie wiem o co chodzi, nie mam z tą kupą nic wspólnego"
Coraz sprytniejsze się te nasze maluchy robią. Skąd one znają zasadę "Nigdy się do niczego nie przyznawaj. Jak Cię złapią na kradzieży (robieniu kupy) za rękę, mów, że to nie Twoja ręka (kupa)"

Idę wycinać obrazki dla noworodków, które sobie wydrukowałam z netu i będę dziś próbowała stymulować Emilkę
Stary 2014-05-09, 10:10   #1002
virginia
Zakorzenienie

Ps. Macie pozdrowienia od BeautifulLie, Staś jest tak absorbujący, że nie pozostawia jej czasu na wizaż .
Stary 2014-05-09, 10:11   #1003
mariolasl
Zakorzenienie

Virginia gratulacje dla Natalii!

Z telefonu...
Stary 2014-05-09, 10:12   #1004
Limonka1987
Zakorzenienie

Virgo- stooo laaaat, stooo laaaat, niech żyje, żyje naaaAAAAAM! A kto? NATUSIA!!!
Fajnie, że masz dziś wolniejszy dzień. Będziecie się mogły trochę sobą nacieszyć.
Stary 2014-05-09, 10:13   #1005
mariolasl
Zakorzenienie

A Marco wcale nie jest starszy od Natalii, bo liczą mu sie teraz tygodnie korygowane, a wiec ma 7 tyg korygowanych.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

I mam nadzieje, ze plesniawki Majki wreszcie pójdą sobie precz

Z telefonu...
Stary 2014-05-09, 10:35   #1006
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
No ciotki wizażowe, moja Niunia kończy dziś 2 miesiące, może byście jakąś SURPRISE PARTY urządziły czy coś?

A Ty nie rodzilas 14.03?
Stary 2014-05-09, 10:37   #1007
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
zaszalałam, właśnie zamówiłam Garnuszek na klocuszek z Fisher Price
Szwagierka ma - tak, ta szwagierka - i bardzo sobie chwali Ja też szukam pomysłów do podsunięcia pytającym gościom
dzięki za trik z burczeniem - Ulka też to lubi

Cytat:
Dopiero teraz dojrzałam zdjęcie na kompie - jaka ślicznaaaa wygląda na dużo starszą

Ela, moja tez sie tak czasem żali ulubionemu słonecznikowi na przewijaku - takim strasznie smutnym tonem powtarza agu, agu...

W C&A do 11.05 wszystko -20%

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:42   #1008
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela, moja tez sie tak czasem żali ulubionemu słonecznikowi na przewijaku - takim strasznie smutnym tonem powtarza agu, agu...

W C&A do 11.05 wszystko -20%
Dokladnie tak nie jest to marudzenie, ale wylewanie zali na to ciezkie zycie

Stacjonarny czy na necie?
Kurde wyplata dzisiaj

Stary 2014-05-09, 10:47   #1009
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie tak nie jest to marudzenie, ale wylewanie zali na to ciezkie zycie

Stacjonarny czy na necie?
Kurde wyplata dzisiaj
Bo się te nasze dzieci muszą urobić, pojeść, beknąć, zrobić kupkę i nie daj Boże jescze na brzuszku poćwiczyć, bo matka na wizażu wyczytała że cza

I tu i tu

Virginia, gratki dla Natalki

Drugie serce
Stary 2014-05-09, 10:53   #1010
mara86
Raczkowanie

Ja uwielbiam Eli teksty i jak parskam do telefonu to tz zawsze pyta,co tam?? Wiec mu czytam i tez jest rozbawiony

Cytat:
Mara, chyba cię jednak nie zrozumiałam. Sama nie znoszę jak ktoś mi sie wymądrza na tematy o których nie na pojęcia, a ze robiła coś 40 lat temu inaczej, to nie znaczy wcale ze lepiej. I rozróżniam życzliwe rady, troskę od złośliwości.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Znieczulica to dla mnie to, jak widzimy ze dziecko chodzi bez śniadania do szkoły i nie reagujemy. Lub dziecko zostawionego w domu głodne bo rodzice na baletach. Lub słyszenue bicia za ściana.

Z telefonu...

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Ale wiesz ja z tych mam, które nie przejmują sie odkryta gola nóżka. Bo jesli dziecko nie ma rajstop to znaczy, ze wcale nie jest zimno i dziecku nie dzieje sie krzywda.

Z telefonu...
Kochana chyba pomyliłaś się, bo ja nic takiego nie pisałam Nie bardzo mogę sobie dopasować twoją odp.do któregoś z moich postów. Nie wiem o co chodzi?!

Cytat:
Ps. Macie pozdrowienia od BeautifulLie, Staś jest tak absorbujący, że nie pozostawia jej czasu na wizaż .
Pozdrów ja od nas. Życz dużo wytrwałości i cierpliwości dla przy Stasiu.

wysłane z smartfona
Stary 2014-05-09, 10:56   #1011
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
ad1. Od kiedy sadzałyście swoje maluchy w leżaczkach?

ad 2. Emilka coraz lepiej śpi w nocy. Dziś od 20.00 do 2.00, krótka przerwa na karmienie i znów sen kamienny do 6.30. Wczoraj wieczorem urządziłyśmy sobie imprezę: puściłam dziecięce hity i tańczyłyśmy w rytm "Jesteśmy jagódki"- widocznie to ją tak wykończyło
Jaka szkoda, że nie mogę wziąć z niej przykładu

ad3.Idę wycinać obrazki dla noworodków, które sobie wydrukowałam z netu i będę dziś próbowała stymulować Emilkę
ad.1 Ja planuję zacząć tak mniej więcej od 3 miesiąca.
ad 2.dla Emilki i sprytnej Mamy, jagódki rulezzzz!
ad.3. Owocnych stymulacji!!! Podasz linka?

Cytat:
Virginia gratulacje dla Natalii!
Dziękuję!!!

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Virgo- stooo laaaat, stooo laaaat, niech żyje, żyje naaaAAAAAM! A kto? NATUSIA!!!
Fajnie, że masz dziś wolniejszy dzień. Będziecie się mogły trochę sobą nacieszyć.
Dziękujemy!
Bardzo się z tego cieszę .

Cytat:
A Marco wcale nie jest starszy od Natalii, bo liczą mu sie teraz tygodnie korygowane, a wiec ma 7 tyg korygowanych.
Przepraszam, nie wiedziałam .

Cytat:
A Ty nie rodzilas 14.03?
tak i dziś dokładnie Natalka kończy 8 tygodni .

Cytat:
Bo się te nasze dzieci muszą urobić, pojeść, beknąć, zrobić kupkę i nie daj Boże jescze na brzuszku poćwiczyć, bo matka na wizażu wyczytała że cza

Virginia, gratki dla Natalki
Wizaż skarbnica wiedzy . U mnie jakiś wujek, komentując jakiegoś Maluszka, który robił kupkę mówił 'każdy ma swoje biedy, jeden (coś tam), drugi wysrać się nie może' .

Dziękuję!!!

I wysyłam zdjęcia księżniczki, więcej na fb ale wciąż czekam na zaproszenia .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg n2.jpg (55,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n21.jpg (53,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n34.jpg (67,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n38.jpg (65,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n39.jpg (74,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n12.jpg (73,5 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:02
Stary 2014-05-09, 10:59   #1012
Ela87
Zakorzenienie

Moje dziecko ewidentnie ma mnie dość albo chce bym była na bierząco z wizażem
Marudziła, marudziła, płakała, gadałam do niej, pokazywałam zabawki, przytulałam. Się wkurzyłam zostawiłam ją na łózku poszłam siku, wróciłam a ta leży i cieszy sama do siebie No i już tak z 10 minut se leży. Nie ruszam jej bo jak mnie zobaczy to znowu zacznie marudzić

Cytat:

I tu i tu

Obiecałam sobie, że nie kupuje niczego na necie już może wyciągne tżta w niedziele

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam Eli teksty i jak parskam do telefonu to tz zawsze pyta,co tam?? Wiec mu czytam i tez jest rozbawiony
ja też parskam zawsze i pluje, to tż się pyta i musze mu opowiadać
ale ja nie z moich tekstów się ciesze

BeautifullLie dla Stasia, że Cie na wizaż nie wpuszcza

Stary 2014-05-09, 11:17   #1013
mmhym
Zadomowienie

Virginia, ja np. świętuję akurat każdego 15 Natalka śliczna, ma piekne oczy

Ela, gdzieś czytałam, że jak dziecko odwraca od nas lub od zabawek buzie to znaczy "mamo daj mi wreszcie spokój, chcę się wyciszyć" - więc dobrze, że ten spokój jej dałaś

Mnie jakieś buty dla Młodej kuszą

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:24
Stary 2014-05-09, 11:20   #1014
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Nadrobię potem ale teraz się żale jadę autobusem i śmierdzi tak potem że chyba zaraz obydwoje z piotrkiem puścimy pawia...

W smyku na www jest mnóstwo rzeczy minus 40%. Ja już skorzystałam

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-05-09, 11:24   #1015
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Virginia, ja np. świętuję akurat każdego 15

Ela, gdzieś czytałam, że jak dziecko odwraca od nas lub od zabawek buzie to znaczy "mamo daj mi wreszcie spokój, chcę się wyciszyć" - więc dobrze, że ten spokój jej dałaś

Mnie jakieś buty dla Młodej kuszą
Ja też świętuje 19go

Ale ja chce z nią posiedzieć, pogadać pobawić się jak może nie chcieć ze mną siedzieć?

Ja butów nie kupuje dopóki mała nie zacznie chodzić. Gdzieś czytałam, że lepiej by stopa swobodnie pracowała
Chyba, że jakieś mięciutkie. Bo kiedyś w przychodni widziałam babkę jak wciska buciki synkowi, który nawet nie siedzi. Umęczyła się przy tym straszliwie, a synek namarudził

Stary 2014-05-09, 11:41   #1016
mariolasl
Zakorzenienie

Mara, masz racje, wybacz, to byla Olakola ,
juz poprawilam
przepraszam
tak to jest jak sie pisze jedna reka i skacze po tekscie

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:43
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:48   #1017
mariolasl
Zakorzenienie

Virginia, ale dlaczego przepraszasz? Nie musisz wszysktiego wiedziec, pamietac , chcialam tylko wyjasnic, bo nie mozna oczekiwac od czteromiesiecznego wczensiaka, ze bedzie robil to samo , co dziecko czteromiesieczne urodzone w terminie. W pierwszym roku zycia bierze sie pod uwage tygodnie, miesiace korygowane, a pozniej ma juz powoli rownac sie do wieku faktycznego
Natalia ma piekne oczy

Ja nie swietuje 31 kazdego miesiaca, zgadnijcie dlaczego
I ciesze sie, ze teraz moge chociaz sie porownac wagowo troche do tych maluszkow urodzonych w kwietniu
Stary 2014-05-09, 12:07   #1018
teQiba
Moderator

Cytat:
Najgorsze dla nich sa te wizazowe rady
Widze ze zmienilas image

Cytat:
tak i dziś dokładnie Natalka kończy 8 tygodni .
No ja tak jak dziewczyny licze dzien narodzin dlatego sie zdziwilam, ze rodzilas po mnie a my jeszcze 2 miesiecy nie mamy - ale juz rozumiem

Cytat:
To moje dziecko najczęściej mowi "mamo daj mi wreszcie spokoj, chce sobie poryczec"

Cytat:
Nadrobię potem ale teraz się żale jadę autobusem i śmierdzi tak potem że chyba zaraz obydwoje z piotrkiem puścimy pawia...

W smyku na www jest mnóstwo rzeczy minus 40%. Ja już skorzystałam

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Fuuuuj wspolczuje.
Biedny Piotrus - niedawno sie urodzil a juz jego malenki nosek zderzyl sie z szara rzeczywistoscia

Cytat:
Ja butów nie kupuje dopóki mała nie zacznie chodzić. Gdzieś czytałam, że lepiej by stopa swobodnie pracowała
Chyba, że jakieś mięciutkie. Bo kiedyś w przychodni widziałam babkę jak wciska buciki synkowi, który nawet nie siedzi. Umęczyła się przy tym straszliwie, a synek namarudził
Ja tez nie bede wczesniej butow kupowac
Nie rozumiem po co zakladac buty dziecku ktore nie umie chodzic
Stary 2014-05-09, 12:15   #1019
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

To moje dziecko najczęściej mowi "mamo daj mi wreszcie spokoj, chce sobie poryczec"
tak moze byc, bo faceci nie lubia sie zwierzac i jak maja zly dzien, to lepiej ich zostawic.
W ogole dzieki TeQiba, ze uspalas mi Ole, lezala mi na klacie, zaczelam sie smiac z tego co napisalas, przez co cala sie trzęslam, patrze a ta usnela

Stary 2014-05-09, 12:25   #1020
teQiba
Moderator

Cytat:
tak moze byc, bo faceci nie lubia sie zwierzac i jak maja zly dzien, to lepiej ich zostawic.
W ogole dzieki TeQiba, ze uspalas mi Ole, lezala mi na klacie, zaczelam sie smiac z tego co napisalas, przez co cala sie trzęslam, patrze a ta usnela

Do uslug

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości