|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Miałam w klasie w podstawówce "kolegę" który wyrósł na strasznego bandziora, rabował wszystkie babki z torebek w okolicy i wolę nie wiedzieć co więcej bo teraz siedzi już kilka lat, jego siostra za to została zakonnicą. Zawsze zastanawia mnie w takich sytuacjach jak dwoje dzieci w odstępie od siebie 2 lat moga być tak różne biorąc pod uwagę te same geny i takie samo wychowanie ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- zaszalałam, właśnie zamówiłam Garnuszek na klocuszek z Fisher Price ![]() Zastanawiam się ile takie dziecko jeszcze posiedzi w bujaczku? Bo ten nasz to faktycznie stary rozkap tylko wibruje, aż mi żal Piotrusia- tyle że on chce siedzieć tylko w nim...może jednak bym sie ulitowała i mu kupiła jakiś inny...tylko że skończył już dwa miesiące, a ostatnio obcowałam z 7 miesięczniakiem to jak to w niego włożyliśmy to już nie chciał siedzieć. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-09 o 08:41 |
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko używalo bujaczka aż zaczęło chodzić.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Trzymam kciuki za oczko Uli ![]() Z telefonu...
|
#993 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak robisz 7-5-3? najpierw 7 jedna pierś, potem druga i tak kolejno po 5 i 3 minuty? bez przerw? ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
ja mam 7-letni bujak z FP, ale mam nadzieję, że jeszcze posłuży a zamiast nowego bujaka kupię ewce huśtawkę chad valley, jest świńsko rózowa
|
|||
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez bede chciala ten garnuszek, ale pewnie bede sama kupowala wiec poczekam. Moj lezaczek jest niby do 18 kg i ma opcje siedzenia prawie na prosto Chociaz przyznam, ze teraz lezy w nim na plasko. Nogi dotykaja jednej krawedzi, a do glowy brakuje jakies 7 cm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Olakola, chyba cię jednak nie zrozumiałam. Sama nie znoszę jak ktoś mi sie wymądrza na tematy o których nie na pojęcia, a ze robiła coś 40 lat temu inaczej, to nie znaczy wcale ze lepiej. I rozróżniam życzliwe rady, troskę od złośliwości.
edit: nie wierze tez, ze panie, ktore tak gadaja maja dobre intencje ![]() Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Znieczulica to dla mnie to, jak widzimy ze dziecko chodzi bez śniadania do szkoły i nie reagujemy. Lub dziecko zostawionego w domu głodne bo rodzice na baletach. Lub słyszenue bicia za ściana. Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Ale wiesz ja z tych mam, które nie przejmują sie odkryta gola nóżka. Bo jesli dziecko nie ma rajstop to znaczy, ze wcale nie jest zimno i dziecku nie dzieje sie krzywda. Z telefonu...
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-05-09 o 11:43 |
|
|
|
#996 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za oczka ![]() Cytat:
Ale mi szkoda mojej Majki bidulka walczy z pleśniawkami i od dzisiaj jesteśmy na gencjanie na wodzie nie podobało jej się smarowanie i teraz wygląda tragicznie
|
|||
|
|
|
#997 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby szybko jej to przeszlo Dobrze ze mi przypomnialas bo o nich zapomnialam - mialam wrazenie nic nie dawaly wiec odstawilam, ale teraz sprobuje znowu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oby jej rez szybko to zeszlo |
|||||
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykle jest tak podczas skoku, ze dziecko nagle zaczyna wiecej jesc, nie najada sie, marudzi, po kilku dniach laktacja sie stabilizuje i jest spoko ![]() Pisze jakbym byla specjalistka od laktacji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#999 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Musze Cie ucalowac |
|
|
|
|
#1000 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mam dziś trochę wolniejszy dzień . Zaraz też chcę zrzucić w końcu na laptopa zdjęcia Niusi to może w nast.poście się pochwalę swoją Córcią Cytat:
![]() Cytat:
.Moja Niunia aż tak jeszcze nie trzyma chociaż nie trzeba aż tak panicznie pilnować, żeby jej nie poleciała ale co ja tu mówię przecież jest dużo młodsza od Marco. Cytat:
za bioderka!Na pleśniawki nic nie poradzę bo jak dotąd na szczęście nie miałyśmy tego problemu. Cytat:
Cytat:
dla Syneczka, jaki duży!!!A ten debridat to na trądzik czy na kolki? Cytat:
.Cytat:
za ogarnianie dwójki Maluszków i .Ja też już aż tak nie pilnuję podczas kąpieli, jak zdarza mi się troszkę zamoczyć uszka to przecież nie koniec świata. Po kąpieli też zakładam czapeczkę, chociaż moja Gwiazdeczka akurat czapeczek nie lubi. Cytat:
, mam nadzieję, że szybko przejdzie.Cytat:
ubawiłaś mnie jak zwykle zresztą.Ad 2 - moja Niusia też zwykle kończy z buźką wetkniętą w pieluszkę czy co jej tam akurat podłożę jak leży na brzuszku. A Mamusia utalentowana nie ma co, takie miny robić, tylko się nie zapowietrz kochana .Ad 3 - trudno powiedzieć bo na razie to były pisemne i wiesz jak jest kodowane itp więc TOP SECRET , przekonam się dopiero na ustnych i to tylko jak jest z angielskim ale ogólnie jestem zdania że dzisiejsza matura to i tak pikuś, w końcu żeby zdobyć te marne 30% i ją zdać to na prawdę żadna sztuka.No ciotki wizażowe, moja Niunia kończy dziś 2 miesiące, może byście jakąś SURPRISE PARTY urządziły czy coś?
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry gaduły
Cytat:
Side- garnuszek to zabawka klasyk, na pewno Wam się przyda. Nie znam dziecka, które nie bawiłoby się nim chętnie. Chociaż z drugiej strony po co Wam zabawki skoro Piotrusiowi wystarczy warcząca matka? ![]() Jeżeli chodzi o leżaczek to my mamy starego grzmota, którego dostaliśmy od mojej koleżanki i też się zastanawiam czy nie zamówić na chrzciny jakiegoś bardziej wypasionego. Tylko nie wiem czy Młoda w ogóle będzie lubiła siedzieć w leżaczku, bo jeszcze tego nie praktykowałyśmy. Od kiedy sadzałyście swoje maluchy w leżaczkach? Chociaż może podobnie jak Bebe poproszę w ramach prezentu raczej o huśtawkę? ![]() Uparta- ale gwiazda mmhym- zdrówka dla Uli Strasznie mądre macie dzieci. Takie starsze rodzeństwo to skarb! U mojego brata, któremu właśnie urodziła się córeczka, jej starsi bracia (7 lat i 4 lata) nadali jej ksywkę Straszliwy Bobas i gdy zaczyna płakać uciekają z okrzykiem "Straszliwy Bobas atakuje" Gratuluję wszystkim rosnących maluszków i zdrowych bioderek ![]() Wszystkim walczącym z pleśniawkami życzę jak najszybszego uporania się z problemem. Tak z ciekawości: od czego robią się pleśniawki? Emilka coraz lepiej śpi w nocy. Dziś od 20.00 do 2.00, krótka przerwa na karmienie i znów sen kamienny do 6.30. Wczoraj wieczorem urządziłyśmy sobie imprezę: puściłam dziecięce hity i tańczyłyśmy w rytm "Jesteśmy jagódki"- widocznie to ją tak wykończyło ![]() Jaka szkoda, że nie mogę wziąć z niej przykładu ![]() Natomiast dziś rano zrobiła kupę, której nawet Piotruś Side by się nie powstydził Coraz sprytniejsze się te nasze maluchy robią. Skąd one znają zasadę "Nigdy się do niczego nie przyznawaj. Jak Cię złapią na kradzieży (robieniu kupy) za rękę, mów, że to nie Twoja ręka (kupa)" Idę wycinać obrazki dla noworodków, które sobie wydrukowałam z netu i będę dziś próbowała stymulować Emilkę
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Ps. Macie pozdrowienia od BeautifulLie, Staś jest tak absorbujący, że nie pozostawia jej czasu na wizaż
.
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia gratulacje dla Natalii!
Z telefonu...
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Virgo- stooo laaaat, stooo laaaat, niech żyje, żyje naaaAAAAAM! A kto? NATUSIA!!!
![]() Fajnie, że masz dziś wolniejszy dzień. Będziecie się mogły trochę sobą nacieszyć.
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
A Marco wcale nie jest starszy od Natalii, bo liczą mu sie teraz tygodnie korygowane, a wiec ma 7 tyg korygowanych.
Z telefonu... ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- I mam nadzieje, ze plesniawki Majki wreszcie pójdą sobie precz ![]() Z telefonu...
|
#1006 |
|
Moderator
|
A Ty nie rodzilas 14.03?
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zadomowienie
|
Szwagierka ma - tak, ta szwagierka
- i bardzo sobie chwali ![]() dzięki za trik z burczeniem - Ulka też to lubi ![]() Cytat:
Ela, W C&A do 11.05 wszystko -20%
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest to marudzenie, ale wylewanie zali na to ciezkie zycie ![]() Stacjonarny czy na necie? Kurde wyplata dzisiaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tu i tu ![]() Virginia, gratki dla Natalki
|
|
|
|
|
#1010 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam Eli teksty i jak parskam do telefonu to tz zawsze pyta,co tam?? Wiec mu czytam i tez jest rozbawiony
![]() Cytat:
Nie bardzo mogę sobie dopasować twoją odp.do któregoś z moich postów. Nie wiem o co chodzi?!Cytat:
wysłane z smartfona
|
||
|
|
|
#1011 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 2. dla Emilki i sprytnej Mamy, jagódki rulezzzz! ![]() ad.3. Owocnych stymulacji!!! Podasz linka? Dziękuję!!! Cytat:
Bardzo się z tego cieszę Cytat:
.tak i dziś dokładnie Natalka kończy 8 tygodni .Cytat:
. U mnie jakiś wujek, komentując jakiegoś Maluszka, który robił kupkę mówił 'każdy ma swoje biedy, jeden (coś tam), drugi wysrać się nie może' .Dziękuję!!! I wysyłam zdjęcia księżniczki, więcej na fb ale wciąż czekam na zaproszenia
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-05-09 o 11:02 |
||||
|
|
|
#1012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ewidentnie ma mnie dość
albo chce bym była na bierząco z wizażem ![]() Marudziła, marudziła, płakała, gadałam do niej, pokazywałam zabawki, przytulałam. Się wkurzyłam zostawiłam ją na łózku poszłam siku, wróciłam a ta leży i cieszy sama do siebie No i już tak z 10 minut se leży. Nie ruszam jej bo jak mnie zobaczy to znowu zacznie marudzić ![]() Cytat:
Obiecałam sobie, że nie kupuje niczego na necie już może wyciągne tżta w niedziele ![]() Cytat:
![]() ale ja nie z moich tekstów się ciesze ![]() BeautifullLie dla Stasia, że Cie na wizaż nie wpuszcza
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
Virginia, ja np. świętuję akurat każdego 15
Natalka śliczna, ma piekne oczy ![]() Ela, gdzieś czytałam, że jak dziecko odwraca od nas lub od zabawek buzie to znaczy "mamo daj mi wreszcie spokój, chcę się wyciszyć" - więc dobrze, że ten spokój jej dałaś ![]() Mnie jakieś buty dla Młodej kuszą
Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-05-09 o 11:24 |
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobię potem ale teraz się żale jadę autobusem i śmierdzi tak potem że chyba zaraz obydwoje z piotrkiem puścimy pawia...
W smyku na www jest mnóstwo rzeczy minus 40%. Ja już skorzystałam ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja chce z nią posiedzieć, pogadać pobawić się jak może nie chcieć ze mną siedzieć?![]() Ja butów nie kupuje dopóki mała nie zacznie chodzić. Gdzieś czytałam, że lepiej by stopa swobodnie pracowała Chyba, że jakieś mięciutkie. Bo kiedyś w przychodni widziałam babkę jak wciska buciki synkowi, który nawet nie siedzi. Umęczyła się przy tym straszliwie, a synek namarudził
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Mara, masz racje, wybacz, to byla Olakola
,juz poprawilam przepraszam tak to jest jak sie pisze jedna reka i skacze po tekscie
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-05-09 o 11:43 |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia, ale dlaczego przepraszasz? Nie musisz wszysktiego wiedziec, pamietac
Natalia ma piekne oczy Ja nie swietuje 31 kazdego miesiaca, zgadnijcie dlaczego I ciesze sie, ze teraz moge chociaz sie porownac wagowo troche do tych maluszkow urodzonych w kwietniu
|
#1018 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Widze ze zmienilas image ![]() No ja tak jak dziewczyny licze dzien narodzin dlatego sie zdziwilam, ze rodzilas po mnie a my jeszcze 2 miesiecy nie mamy - ale juz rozumiem ![]() Cytat:
Cytat:
Biedny Piotrus - niedawno sie urodzil a juz jego malenki nosek zderzyl sie z szara rzeczywistoscia ![]() Cytat:
Nie rozumiem po co zakladac buty dziecku ktore nie umie chodzic
|
||||
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole dzieki TeQiba, ze uspalas mi Ole, lezala mi na klacie, zaczelam sie smiac z tego co napisalas, przez co cala sie trzęslam, patrze a ta usnela Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1020 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Do uslug
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

po mnie tego nie ma na pewno.

bidulka walczy z pleśniawkami i od dzisiaj jesteśmy na gencjanie na wodzie nie podobało jej się smarowanie i teraz wygląda tragicznie

za bioderka!
, mam nadzieję, że szybko przejdzie.

albo chce bym była na bierząco z wizażem
może wyciągne tżta w niedziele