|
|
#961 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() debridat jest na recepte, to taka zawiesina- podaje 3x dziennie. a napiecie zdiagnozowała pediatra, z tym że mnie samą niepokoiły ciągle zacisiniete piąstki, głowkę odchylał do tyłu, układał się tak w rogal, krzyzował nozki, ciezko go było ubrać taki był sztywny i napięty nie bylismy u neurologa jeszcze ale się wybieram tylko terminy okropne ![]() Cytat:
![]() przeciez uszy sie myje potem wycieram dokładnie i juz .wiem ze dawniej się nie myło i pilnowało zeby woda się do uszu nie dostała - moja mama ma na tym punkcie obsesje ![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
ja codziennie, co drugi dzień daje aphtin na smoczek
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz bedziesz chciala robic to tylko sama
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
frogutka gratulacje
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem dlaczego.
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś po wizycie u pediatry. Mały ma 4,5 tygodnia i waży 5200g
Czyli wykarmiam go prawidłowo. Mały niestety ma trądzik i te dziwne napady wieczorne to najprawdopodobniej kolka Dostał debridat. Mam nadzieję że pomoże.
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
porządna waga![]() Mam nadzieję, że debridat pomoże i oby to nie była kolka. dzięki Twojej instrukcji się odważyłam i faktycznie dupka się przykleiła![]() dzięki, ponieważ napisałaś, że moczycie uszy to uznałam, że nawet jak Hance przypadkiem chlapne odrobinę to nic się nie stanie. Mimo to ja narazie myję uszy wacikiem. Boje się, że się naleje i będzie ryk, albo nie daj boże jakieś zapalenie. Dziękuję dziewczyny za uznanie. Pierwsza samodzielna kąpiel nie taka straszna, ba wręcz fajnie było, tylko pod koniec już musiałam śpiewać, co by Hanię zabawiać, a że mi słoń na ucho nadepnął to szczęscie że mieszkamy w domku i nie ma sąsiadów
|
|
#968 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. No, a głowy na brzuszku nie chce podnosić Cytat:
za bioderkaCo do pleśniawek Ja walczę z nimi od miesiąca i mam ciężki przypadek bo się zaparły i nie znikają |
|||
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam ile ważą wasze pociechy to stwierdzam, że moja to kruszynka. Dziś się zważylismy i dobilismy jedynie do 4kg, a ma skończone 6 tygodni
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
![]() kciuki za Debridat, oby pomogl ![]() Dziekuje za odpowiedzi w sprawach trzymania glowki Ela, twoja dziewczyna w ogole swietnie rozwinieta ruchowo, wiec tu bylam pewna, ze tak ![]() kup jej opaske z kwiatem za to albo z kokarda
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja staram się bardzo dokladnie wytrzec uszka rozkiem recznika i zalozyc na chwilę czapeczkę po kąpieli |
|
|
|
|
#972 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z tel.
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola moja rozwiinieta ruchowo, ale umyslowo to szkoda gadac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
mariola mój nie trzyma ładnie, kiwa się. a na brzuchu głowa mu lata jak tym pieskom w samochodach
|
|
|
|
#975 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#976 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś miała tylko body z krótkim rękawem założone, getry i skarpetki ale wieczorem już chlodniej sie zrobilo balkon był otwarty to bluzę na toma załozoną ale wtedy kocykiem nie przyktrywam. Na noc jej tą bluzę zdejmie Tż i kocykiem bawełnianym przykryje i tyle. A w domu już nie palimy w piecu więc temp ok 20 w nocy jest chociaz nie wiem, może mniej bo ja pod samą głowę się kołdrą przykrywam ;p A młoda pod cienkim kocykiem śpi. Ale ja jestem zmarzluch i nawet latem w egipcie pod kołdrą spałam okryta aż po sam nos ;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=teQiba;46349584] Dziewczyny macie jakies sprawdzone sposoby jak w miare latwo przygotowac wode do mm zeby miala odpowiednia temperature? Bo nie mam termometra na podczerwien i nie mam pojecia jak sie za to zabrac. /QUOTE] Ja gotuję wodę i przelewam do termosu i do butelki, te z butelki daje do lodówki i potem mieszam gorącą z zimną. Na początku robiłam z kranówki, ale ponoć dla nerek to nie dobrze i teraz z wody źródlanej ale to dopiero od kilku dni. Pytałaś później ile taka woda może stać? Nie wiem ja się nie zastanawiałam, u mnie stoi aż się zużyje;p Cytat:
|
|||||
|
|
|
#977 | |
|
Raczkowanie
|
frogutka brawa za Waszą pierwszą samodzielną kąpiel
Cytat:
a mi się jeszcze każdy pyta czy córcia nie jest czasami zazdrosna i się dziwią jeszcze że mi pomagatak chwalicie sie dzieciaczkami to ja wam też pokaże moją pocieszkę dzisiaj po spacerkui wybaczcie że nie odpisuję każdej ale muszę sama ogarnąć dwójkę dzieciaczków a do tego teściowa zaczyna miewać swoje humorki i muszę uważać aby mi nerwy nie puściły czytam was i odpowiadam w myślach bo na odpisanie już czasu mi brak a z tymi uszami to też nie wiem czemu niby nie można moczyć, po kąpaniu też zakładam czapeczkę tygrysek moja pocieszka też w granicach 4 kg, dokładniej dowiem sie w przyszłym tygodniu jak pojedziemy na szczepienie grunt to to że zdrowe, a urosnąć też mają czas
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze raz dzieki za odp
nie, nic nie trzeba moj wczesniak idzie swoim trybem i tutaj znowu sie przekonuje, ze pewne rzeczy robi wczesinej, co niby ma robic pozniej, a te co wczesniej, to nie robi ![]() tak sobie mysle, ze jak umie juz w miare ladnie trzymac glowke, to nie bede sie stresowac podnoszeniem, widocznie on uwaza, ze ma jeszcze czas ![]() no i ma racje, bo czas ma do konca korygowanego 3 miesiaca ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- uparta sliczna ja uszy mocze, zawsze moczylam przy jednym i drugim dziecku, czapek nie zakladam nie moczy sie tylko uszu jak jest zapalenie uszu, ale to glownie mnie sie tyczy, bo to ja miewam
|
#979 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do bab- to co ją obchodzi to, nawet jakby mu było zimno to to Twoje dziecko i nikomu nic do tego jak jest obrane i w czym noszone. Niech się baba nie wtrąca;p Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
uff jeszcze 2 strony do nadrobienia |
|||||
|
|
|
#980 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Kurcze to chyba cos nie tak u mnie, bo wczoraj bylo 70 a dzis 60 czyli tendencja spadkowa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#981 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...-miesiaca.html /QUOTE] Dziękuję również za linki, jutro poczytam, przyda się bo też nei wiem co robić z małą ![]() Cytat:
Cytat:
za bioderkaCytat:
za wagę, a trądzik przejdzie, nie ma sie co martwicCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sprobowac Cytat:
slodka A jakie wloski ma piekne ![]() Cytat:
Tylko sie nie denerwuj. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#983 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bylismy w koncu u lekarza, bo to oczko Uli nieladnie wyglada i ma zapalenie spojowki ;( nie widac zeby to ja bolalo, choc marudna i placzliwa jest dzisiaj strasznie (ale nie spala znowu w ciagu dnia porzadnie nawet 40 min, wiec nie wiem czy to to nie jest tego przyczyna) jednak oko ropieje troche i na bialku ma popekane zylki i takie zolte cos. Ten antybiotyk byl jednak dobrym pomyslem, ale przynajmniej wiem na 100 jak go stosowac. Sie do niej przypeletalo
Dzieki Virginia za odp. Cytat:
![]() Cytat:
Moja na brzuchu trzyma wg mnie bardzo stabilnie, nie majda jej sie, ale w pionie na rekach jej sie zdarza nie tak rzadko ![]() Cytat:
tradzik jest bardzo czesty, nie martw sie i za brzuszkowe sprawy.Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-05-08 o 23:27 |
||||
|
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że nie tylko moja taka drobniutka ![]() Śliczne malenstwo i ma niesamowicie gęste włosy. |
|
|
|
|
#985 | |||
|
Zadomowienie
|
uparta - ale śliczne bobo
frogutka - za kąpielCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy mnie zrozumiecie - ale ja wolałabym usłyszeć, że dziecku ucho wystaje z czapki, albo że goła noga, niż o tym nie wiedzieć; fakt, że tamta baba przegieła, ale może chciała dobrze w pierwszej chwili pomyślałam, że Castia w ciąży i jej gratulujesz |
|||
|
|
|
#986 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wysłane z smartfona
|
||||
|
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
Frogutka i ja się przyłączam do braw za kąpiel.
Pisalyscie o uszach w czasie kąpieli, u mnie było tak, że na początku nie moczylismy bo mama powiedziała, że nie powinno się moczyć (tak było za czasów jak ona mnie kapala) a ja wyłączyłam internet i wyczytałam to co mówi mariolasl i teraz już moczymy i wycieram dobrze ręcznikiem ale broń boże patyczkiem do ucha. Byłam w środę u gina, zbadał mnie porządnie od cycoszkow po kaczuche i wszystko jest dobrze. Więc dziś zamierzam wziąć się trochę za sport ale powoli (po tylu miesiącach to i tak będzie ciężko). Miłego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#988 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dwa kocyki ale chyba jeszcze jeden jakiś będę musiała kupić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Genów nie oszukasz a na serio to Ola się przekręca a Piotrek trzyma głowę i się cieszy że to zrobił i nie ma potrzeby już robienia niczego więcej ojjjj, aguuu, aguguuu, iiiiii, okiiiiiiiiiiiii, uuuuuuujjj Uparta, słodkości to twoje maleństo mmhym- mam nadzieję że Ula szybko wyleczy oczko i nie będziecie się męczyć Virginia- jak tam poziom naszych maturzystów. Leżymy i kwiczymy? ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Castia- tekst Malwinki złamał mi serce Frogutka- dziecko całe, a ty sobie samej zmieniłaś pieluchę po wszystkim Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-05-09 o 07:36 |
|||
|
|
|
#989 | |
|
Raczkowanie
|
Musiałam wrócić do nakładek. Znowu miałam uszkodzone brodawki ;( A tak się cieszyłam.
Cytat:
wysłane z smartfona
|
|
|
|
|
#990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to geny, bo dzisiaj ola od 5 rano jak stara baba do 6 jechala gorzkie żale po mnie tego nie ma na pewno.Piotrus ma ubaw, bo matke sobie ustawil ![]() Cytat:
zeby szybko jej przeszlo.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

a jak juz tata coś do niej mówi to w ogóle, córunia tatunia od początku...

jakie te wasze dzieciaczki cudowne 

żonka swojego męża
wszyscy się gapili na mnie a że pełno tam było starych bab, to pewnie mnie obgadały po wyjściu