|
|
#1021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
U nas bylo kiepsko z samochodem, bo wytrzymywal jakas godzine a potem wlaczala mu sie syrena NIe bylo sposobu, nie lubil jezdzic (chyba ze spal..) NO i dlugie podroze z maluchem w foteliku nie sa zbytnio komfortowe dla niego.My latalismy, do 2 lat za dziecko prawie nic sie nie placi - to jest duuzy plus W samolocie sprawdza sie dobrze chusta albo nosidlo, ajkw trakcie lotu maly mial problem z zasnieciem to spacerowalam w chuscie kilkaminut po korytarzu i ladnie zasypial. No i rodzimy w lecie, wiec w zimie mozna gdzies w cieplejszy klimat wyskoczyc
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale nie będę kupowała nowego. nie wiem czy w ogóle rożek mi się przyda, bo tyle opinii już słyszałam![]() żebra mnie bolą przeokrutnie, w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie aż nie mogę znaleźć sobie miejsca w domu dzisiaj
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Ja się witam ze szpitala. Pojechałam z rana na ta dodatkowa konsultację i niestety zostawili mnie na obserwacji. Póki co nie wiem nic. Mają zrobić jeszcze dodatkowe badania i wtedy się dowiem wszystkiego. Czekam teraz aż maz przywiezie mi wszystkie potrzebne rzeczy bo nie nam nic. Mam nadzieje ze potrzymaja mnie parę dni i puszcza. Trzymajcie kciuki za nas.
|
#1024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do gardła to dzis obudziłam sie z bólem przy przełykaniu,ale boli chyba migdał albo węzeł.. sama nie wiem tak z boku po prawej stronie.. jakies porady jak to zwalczyc może macie?? Cytat:
a w razie czego zawsze mozna dokupic ;-) 32 tydz zakończony
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-05-09 o 10:03 |
||
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i Was wypuszczą W sumie to rację macie z tymi rożkami. Ten co dostałam to właśnie bardziej teraz taka kołderka się zrobiła ale może nie będzie tak źle. No to nie kupuję. W razie czego się dokupi Teraz przecież tego pełno jest po sklepach
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-09 o 10:06 |
|
|
|
|
#1026 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Nie mam wcale pomysłu na dzisiejszy dzień,rano miałam iść na badania, ale przypomniałam sobie o nich dopiero w połowie śniadania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 9 miesiąc!! Ból miednicy towarzyszy mi już od jakiegoś miesiąca, raz mocniejszy raz lżejszy. Rozejście spojenia to jest już skrajny przypadek Chodzi o to, że ona się tak jakby uelastycznia...przygotowu je do porodu ![]() Jeśli chodzi o poród to nie wpadaj w panikę, bo to wszystko siedzi w Twojej głowie - staraj się myśleć o tym pozytywnie, każdy inaczej to przeżywa i każdy poród jest inny, także nie układaj sobie czarnych scenariuszy ![]() Cytat:
Też dzisiaj śnił mi się erotyk ale z mężem w roli głównej ![]() Cytat:
to nie pozostaje nic innego jak życzyć szerokiej drogi i wygodnej podróży Cytat:
Bardzo fajny asortyment mają w tym sklepie, szczególnie podoba mi się ta pościel w szare motylki
|
|||||
|
|
|
#1027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście trzymam za Was kciuki
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
zamówiłam w końcu inny rożek- też nie wiem czy sie przyda, więc wybrałam tańszą opcję
Zdecydowałam się jeszcze na zakup 2 prześcieradeł - http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...211598075.html http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...146364848.html a rożek taki- tylko jasno szary z ciemniejszym szarym http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-b...192478789.html planuję dokupić jeszcze pościel taką: http://artillo.pl/product/posciel-zy...ki,110760.html ale to dopiero jak będzie łóżeczko beat@ za gar! Ty wyrzuciłaś czy teściówka??bazile spokojnej podróży Bogini Bastet my planujemy wypad kilkudniowy nad morze na początku września, o ile będzie pogoda.... A może wiosną gdzieś polecimy z małym zobaczymy jak się będziemy ogarniaćTeraz są hotele przyjazne mamom z dziećmi- mają tam wszystkie udogodnienia, więc nie będzie tragedii z ilością rzeczy. No ale to na razie teoretycznie ![]() Jak masz rożek, to nie kupuj nowego, zobaczysz, czy w ogóle to będzie odpowiadać dziecku. Ja w ogóle takich rzeczy nie mam, a ze względu na partyzantkę, czyli brak łóżeczka, mamy tylko kosz mojrzesza- chcę mieć choć pewność, że dziecko się nie rozkryje i będzie bezpiecznie spać |
|
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
ANTERIA
daj znać jak dowiesz się czegoś więcej i nie martw się, wszystko będzie dobrze!! |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Ja garowi pomogłam i dziura na wylot
i zakamuflowałam to No ale jak teściówka nalała wody i zaczęło dołem wylatywać to wywaliła sama. Usłyszałam tylko z kuchni, oooooo dziura hahaha no to do kubła - i woła mnie żebym zobaczyła. Udałam wielkie zdziwienie ale za to jak mi się śmiać chciało. Ubaw miałam |
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
![]() Podczytuje n telefonie wiec bez cytownia bedzie. Anteria zycze Ci by wszystko bylo dobrze, wazne ze wzieli na obserwacje moze cos stwierdza ![]() Rozki ja mam w spadku po bratankach ale sa juz tak wyprane ze chyba kupie nowy. Ale to pozniej zobaczymy. Pieluszki my zdecydowalismy sie na pampersy z wygody niestety, siostra meza probowala ale sie poddala. Moze ogranicze chusteczki mokre bo mam zamiar uzywac czegos ala wielorazowe. klski: za tygodnie nam zostalo 22 dni za wszystkie wizytujace i badania ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() złosliwa baba w ciązy
|
|
#1033 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Inna sprawa, że są mamy, które uważają że takie przyspieszanie jest bez sensu i nauka powinna odbywać się świadomie. Ja natomiast uważam, że jeśli dziecko się nie zmusza do siadania na nocnik ( niestety jest to czasem robione na siłę, kiedyś chyba też za bardzo się z tym raczej nie szczypano) i jest to robione na luzie to nie widzę nic złego w nauce. Jak wyjdzie to wyjdzie jak nie to trudno, za jakiś czas spróbujemy ponownie. Takie jest moje podejście. Ja podobno lałam w pieluchę do dwóch lat, a nie było wtedy pampersów. Podobno nawet sama sobie zmieniałam ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
jak mus to mus
ale przyznaję się że ucierpiała jeszcze łyżeczka do herbaty z której uczyniłam wspólnika
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to 1:0 dla Ciebie
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
warzne ze zadziałało i gar poszedł w odstawke
|
|
#1038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobra robota ![]() Cytat:
znam te materiały ze sklepu internetowego z tkaninami kusi mnie żeby uszyć kołderkę sama, no chyba to nic trudnego a koszt co najmniej o połowę mniejszy. no i satysfakcja przeogromna |
||
|
|
|
#1039 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może w przyszłym już się uda. Chciałabym nad morze ale 800 km z dzieckiem raczej kiepsko widzę. Cytat:
![]() ![]() klask i: bardzo dobrze zrobiłaś. Wiem doskonale co przeżywasz przy wspólnych obiadach z teściami. Ja z moją mamą mało nerwicy się nie nabawie. Ale to długa historia. Melduje- połowa naszego prania wyprasowana. Jak już będe dzieciowe rzeczy prasować to przynajmniej na siedząco będzie łatwiej bo np pościeli nie dam rady na siedząco, za duże. A i zamówiłam przewijak, rożek i organizer na łóżeczko w kolorze pościeli.
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to jutro chyba przemeblowanie będzie. Zależy czy szwagier rozkręcił już łóżeczko i czy będzie można je zabrać
Bo jak nie to nawet małym palcem nie kiwnę. Żebym w jakikolwiek sposób mogła naszym łóżkiem manewrować to łóżeczko potrzebne bo nie mam zamiaru w razie czego tydzień później zaś wszystkiego przestawiać.W ogóle coś mnie chęć naszła na sprzątanie dziś i mam w planie nawet porządnie umyć podłogę. Chciałabym nawet pod naszym łóżkiem ale nie będę tego sama odsuwać choć kusi ![]() Aaa zapisałam się wczoraj w szkole rodzenia na konsultację do anastezjologa pod kątem ZZO. No ale jak to u nas w kraju bywa okazuje się że dopiero to u nas w szpitalu wprowadzają i jeszcze nie ma i lekarz nie potrafił określić czy zaczną znieczulać za tydzień, czy za miesiąc czy za 3. A największym absurdem jest to że uwaga ... znieczulenie będzie dostępne w godzinach od 8 rano do 15 jaja takie że szkoda gadać. Ale się ludzie oburzyli wczoraj. Czyli jak będę już rodzić po 15-tej to mi powiedzą sorry podajemy tylko do 15:00 Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-09 o 11:05 |
|
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Moje dziecko wyjechało wczoraj z dziadkami nad morze Ale do prasowania to mi jeszcze daleko... Zacznę chyba od pieluch czy ręczników, żeby się za szybko nie zniechęcić![]() A ciuszków jak się okazało to mam tyyyyyle i wszystkie takie piękne ![]() Robię kawę i biorę się za nadrabianie, tylko jakieś 7 stron...
|
|
|
|
#1042 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i najważniejsze, że bóle przeszły...bazile dziękuję za listę Cytat:
beat@ brawo za misterny plan z garnkiem!!!---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
i życzę duuuużo wytrwałości w praniu i prasowaniu ![]() Cytat:
mąż przyjdzie i przesunie ![]() A z tym znieczuleniem to jakieś jaja, aż trudno uwierzyć... Chyba wolałabym żeby w moim szpitalu już w ogóle nie było znieczulenia niż żeby było tylko do 15 |
|||||
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak to jest - jak się dostanie takie znieczulenie do sn o 15:00 to taki anastezjolog może od razu iść do domu? Czy musi jakiś czas być przy pacjencie lub przynajmniej gdzieś tam w okolicy? |
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc będą cyrki się tam dziać. No ale pan doktor tłumaczył się tym że większość szpitali tak zaczynała a teraz mają już to dostępne całą dobę. No ale w obecnych czasach to powinni się porządnie przygotować i ruszyć z tym już pełną parą. Lepiej już żeby to wprowadzili później ale całodobowo niż szybko aby tylko mieć ale tylko w wyznaczonych godzinach. Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-05-09 o 11:31 |
|
|
|
|
#1045 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ostatnio pisałam, że kupię białe 1 pampersa, ale wczoraj byłam w rossmanie i kupiłam zielone
10 szt. więcej, a cena ta sama![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Przygotowania idą pełną parą
Ja chyba moge powiedzieć, że mamy wszystko już! Ciuszki wszystkie uprane, zostało tylko dokończyć ostatnią turę ich prasowania pościel i kocyki wyprane i ładnie poskładane czekają Moja wyprawka też już w całości. Zamierzam spakować torbę na dniach... Będe spała spokojniej hehe tylko nie będe jej trzymała na widoku żeby nie myśleć codziennie, że jestem " na wylocie już" Biedny tylko popatrzył się na mnie i dokończył sałatkę ze spokojem :p
|
#1047 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wanienkę jak i całą resztę trzymam u siostry w pokoju, dobrze, że dopiero w czerwcu przyjedzie, bo chyba by padła "mdleje:A kolor wózka bardzo mi się podoba Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46342161] hmm, a od kiedy trzeba to odciągać i do kiedy najpóźniej to trzeba zrobić [/QUOTE] W sumie to nie wiem my normalnie zawsze myliśmy czy w kąpieli czy pod prysznicem tak zwyczajnie, z wierzchu. No i ta dziurka mu już trochę zarosła czy się zakleiła. Tylko, że mój ma już ponad 4 lata. No i teraz lekarz mu to odkleił (nawet nie wiem jak to nazwać ) i tą dziurkę ma już większą i sobie odciąga siusiaka i myje jakby to co jest w środku. Ale to dziwnie brzmi Byś musiała pediatrę podpytać. No ale w sumie jakbyśmy dalej z tym nic nie zrobili to potem może zbierać się ropa i potrzebny jest jakiś zabieg ze znieczuleniem...Cytat:
Cytat:
za wizytę i za szybkie wyleczenie infekcjiCytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#1048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Alergia mnie dopadła, pół spaceru z psem przekichałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.

, podróżowanie z Małym

), ale nie będę kupowała nowego. nie wiem czy w ogóle rożek mi się przyda, bo tyle opinii już słyszałam

Przynajmiej Polski, bo nie wiem czy odwaze się na lot samolotem z malenstwem.. ? Dlatego jednorazowki to zbawienie.

51 dni
jak chodze lub wstaje, wtedy jest najgorzej! Czasem bol jest mega silny, promieniuje na biodro i noge. Czytalam, ze to rozejscie spojenia. Ale powiem o tym lekarzowi na najblizszej wizycie.
za 9 miesiąc!! 

zobaczymy jak się będziemy ogarniać
klski: za tygodnie nam zostalo 22 dni
no to dzisiaj się przekona, wyślę mu linki, którą pościel ma zamówić i kupić
13.07.2013 

Ale do prasowania to mi jeszcze daleko... Zacznę chyba od pieluch czy ręczników, żeby się za szybko nie zniechęcić
mąż przyjdzie i przesunie