Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 09:46   #1021
Monica80
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
my też mamy w planach, które oczywiście zweryfikuje życie, podróżowanie z Małym z doświadczeń znajomych widzę, że tym, którzy chcą udaje sięale wszyscy podróżują samochodem, bo do samolotu trudno wziąć te wszystkie klamoty no i nie można zrobić przerwy w podróży

U nas bylo kiepsko z samochodem, bo wytrzymywal jakas godzine a potem wlaczala mu sie syrena NIe bylo sposobu, nie lubil jezdzic (chyba ze spal..) NO i dlugie podroze z maluchem w foteliku nie sa zbytnio komfortowe dla niego.
My latalismy, do 2 lat za dziecko prawie nic sie nie placi - to jest duuzy plus W samolocie sprawdza sie dobrze chusta albo nosidlo, ajkw trakcie lotu maly mial problem z zasnieciem to spacerowalam w chuscie kilkaminut po korytarzu i ladnie zasypial. No i rodzimy w lecie, wiec w zimie mozna gdzies w cieplejszy klimat wyskoczyc

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:46   #1022
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Ja cały czas zastanawiam się nad rożkiem. Dostałam co prawda od szwagierki ale przy dwójce jej dzieci był już kilka razy prany i z miękkiego zrobił się baaaaardzo miękki. No i się zastanawiam czy warto inwestować w nowy
też mam spadkowy rożek i był tyle razy prany, że to bardziej kołderka teraz (moja siostra używała właśnie jako kołderkę do kołyski), ale nie będę kupowała nowego. nie wiem czy w ogóle rożek mi się przyda, bo tyle opinii już słyszałam

żebra mnie bolą przeokrutnie, w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie aż nie mogę znaleźć sobie miejsca w domu dzisiaj
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 09:54   #1023
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Hej dziewczyny. Ja się witam ze szpitala. Pojechałam z rana na ta dodatkowa konsultację i niestety zostawili mnie na obserwacji. Póki co nie wiem nic. Mają zrobić jeszcze dodatkowe badania i wtedy się dowiem wszystkiego. Czekam teraz aż maz przywiezie mi wszystkie potrzebne rzeczy bo nie nam nic. Mam nadzieje ze potrzymaja mnie parę dni i puszcza. Trzymajcie kciuki za nas.
Stary 2014-05-09, 10:01   #1024
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć,
ja dziś niczym ranny ptaszek
Piszecie o pieluszkach. Nie znam oferty pieluch wielorazowych, w ogóle nie brałam tego pod uwagę. Po prostu uważam, ze nie dałabym sobie rady. Chwilami i tak przytłacza mnie ilość obowiązków domowych, mam wrażenie, ze prania u nas non stop tony, mimo, ze jestesmy tylko we 2, dostaje szału jak musze stawiac suszarke w salonie i zagracac pokoj (mamy malusie mieszkanko 40m), a jakby doszły pieluszki to stalaby chyba non stop. Przerazajaca jest wizja odpadow i zanieczyszczenia srodowiska, nie jest mi to obojetne, ale coz :/
Poza tym planujemy aktywne zycie z maluszkiem. Słyszałam, ze do roku fajnie sie podrozuje z małym dzieckiem (pod warunkiem, ze nie ma kolek). Wiec jak jakims cudem ich unikniemy to chciałabym pokazac corce troszke swiata Przynajmiej Polski, bo nie wiem czy odwaze się na lot samolotem z malenstwem.. ? Dlatego jednorazowki to zbawienie.
Ale nie neguje. Jesli ktos chce, z jakichkolwiek wzgledów (finansowych, srodowiskowych) nie mam nic przeciwko..!

Ale wytłumaczcie mi jedno.. moi rodzice mówią, ze każdy z nas (ja i 2 rodzenstwa) korzystało z nocnika max do roku. Już nawet od 8. miesiaca życia. To było normalne. Nie mieli takich gigantycznych kłopotów z przestawieniem i nauczeniem dziecka.
A teraz prawie kazdy 2latek biega zapieluszkowany.. troche masakra. I to chyba najsilniejszy argument popierajacy wielorazówki.
Masz mase pracy= masz motywacje przestawic dziecko.

Idę dzis do internisty. Od dluzszego czasu ciagle boli mnie gardlo. Tzn boli, mija na pol dnia, rano znowu boli lub odzywa sie wieczorem. Zjadlam juz mase roznych tabletek, pomaga a za chwile znowu. Nie mam zadnych innych objawow infekcji (katar, kaszel), ale martwi mnie ten przewlekly stan zapalny i powiedzialam dosc.
Pewnie da mi antybiotyk, bo lekarze teraz nic innego nie potrafia robic, no ale chyba nic innego mi nie zostaje;/

Zostało 33 dni

Widziałam właśnie, zdziwiłam się, ze nie chciały dołączyc. Ale tam dosłownie kilka babeczek i wyglada na to, ze dobrze sie znają.
Ten drugi wątek czerwcówek to chyba jakas grupa z FB sie przeniosła... tak wyczytałam ;-)

Co do gardła to dzis obudziłam sie z bólem przy przełykaniu,ale boli chyba migdał albo węzeł.. sama nie wiem tak z boku po prawej stronie.. jakies porady jak to zwalczyc może macie??

Cytat:
też mam spadkowy rożek i był tyle razy prany, że to bardziej kołderka teraz (moja siostra używała właśnie jako kołderkę do kołyski), ale nie będę kupowała nowego. nie wiem czy w ogóle rożek mi się przyda, bo tyle opinii już słyszałam

żebra mnie bolą przeokrutnie, w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie aż nie mogę znaleźć sobie miejsca w domu dzisiaj
ja tez mam rożek spadkowy,nie kupuje nowego,nie ma sensu,bedzie ciepło i nawet nie wiem czy ten bede uzywac.. te nowe zazwyczaj sa grube,dziecko sie zapoci chyba w takim...
a w razie czego zawsze mozna dokupic ;-)

32 tydz zakończony

Edytowane przez sylvuniaa84
Czas edycji: 2014-05-09 o 10:03
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:03   #1025
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja się witam ze szpitala. Pojechałam z rana na ta dodatkowa konsultację i niestety zostawili mnie na obserwacji. Póki co nie wiem nic. Mają zrobić jeszcze dodatkowe badania i wtedy się dowiem wszystkiego. Czekam teraz aż maz przywiezie mi wszystkie potrzebne rzeczy bo nie nam nic. Mam nadzieje ze potrzymaja mnie parę dni i puszcza. Trzymajcie kciuki za nas.
Trzymam mocno kciuki za was
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i Was wypuszczą

W sumie to rację macie z tymi rożkami. Ten co dostałam to właśnie bardziej teraz taka kołderka się zrobiła ale może nie będzie tak źle. No to nie kupuję. W razie czego się dokupi Teraz przecież tego pełno jest po sklepach

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2014-05-09 o 10:06
beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:03   #1026
poziomkka
Zadomowienie

Hej mamuśki
Nie mam wcale pomysłu na dzisiejszy dzień,rano miałam iść na badania, ale przypomniałam sobie o nich dopiero w połowie śniadania
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Kurka Wy tu już rodzicie, a ja jeszcze mam tyle czasu 51 dni
Będziecie tulić maluchy, zapomnicie co to dźwiganie brzucha, a ja się jeszcze będę toczyć do zimy Nie chce któraś na mnie poczekać???
Nie martw się, ja jestem jedną z zamykających listę

Cytat:
A od kilku dni caly czas boli mnie miednica, krocze. Masakra jak chodze lub wstaje, wtedy jest najgorzej! Czasem bol jest mega silny, promieniuje na biodro i noge. Czytalam, ze to rozejscie spojenia. Ale powiem o tym lekarzowi na najblizszej wizycie.
za 9 miesiąc!!
Ból miednicy towarzyszy mi już od jakiegoś miesiąca, raz mocniejszy raz lżejszy. Rozejście spojenia to jest już skrajny przypadek Chodzi o to, że ona się tak jakby uelastycznia...przygotowu je do porodu
Jeśli chodzi o poród to nie wpadaj w panikę, bo to wszystko siedzi w Twojej głowie - staraj się myśleć o tym pozytywnie, każdy inaczej to przeżywa i każdy poród jest inny, także nie układaj sobie czarnych scenariuszy

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

Co za sny dziś znów miałam, aż wstyd pisać. Mąż się mnie rano pyta dlaczego powiedziałam że podobają mi się "medycy na rowerach" i kim jest Bartek

Też dzisiaj śnił mi się erotyk ale z mężem w roli głównej

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
dzien doberek
a mi zostalo 37 dni,ale jakos jestem przekonana,ze bedzie to jednak mniej
dzis czeka mnie 1200 km do pokonania
mam nadzieje,ze damy rade.Powrot do De na porod,juz prawie jestem spakowana,nie lubie sie pakowac.Chociaz wole sie pakowac,niz rozpakowywac.
Hohooo to nie pozostaje nic innego jak życzyć szerokiej drogi i wygodnej podróży
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Mi wczoraj wieczorem towarzyszyły lekkie skurcze- więc ciepły prysznic, no-spa i leżałam z książką... od rana na razie ok, choć zobaczymy jak będzie, bo mam zamiar dziś posprzątać nasz pokój i zrobić kącik dla małego ludzika
http://effii.pl/sklep/spiworki/rozek...agwiazdka.html
jest lniany z bawełną, więc może nie będzie jakiś strasznie ciepły
Ja z kolei miałam przepowiadacze z rana i to jeden po drugim ze 3, ale minęły
Bardzo fajny asortyment mają w tym sklepie, szczególnie podoba mi się ta pościel w szare motylki ale to za pół roku dopiero, bo póki co mamy kołyskę
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:04   #1027
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Ja się witam ze szpitala. Pojechałam z rana na ta dodatkowa konsultację i niestety zostawili mnie na obserwacji. Póki co nie wiem nic. Mają zrobić jeszcze dodatkowe badania i wtedy się dowiem wszystkiego.
Anteria, trzymajcie się dzielnie na pewno wszystko będzie ok z Maleństwem i po wszystkich badaniach Was wypuszczą
Oczywiście trzymam za Was kciuki
Stary 2014-05-09, 10:06   #1028
zophiee
Zakorzenienie

zamówiłam w końcu inny rożek- też nie wiem czy sie przyda, więc wybrałam tańszą opcję
Zdecydowałam się jeszcze na zakup 2 prześcieradeł -
http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...211598075.html
http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...146364848.html

a rożek taki- tylko jasno szary z ciemniejszym szarym
http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-b...192478789.html

planuję dokupić jeszcze pościel taką:
http://artillo.pl/product/posciel-zy...ki,110760.html

ale to dopiero jak będzie łóżeczko

beat@ za gar! Ty wyrzuciłaś czy teściówka??
bazile spokojnej podróży
Bogini Bastet my planujemy wypad kilkudniowy nad morze na początku września, o ile będzie pogoda....
A może wiosną gdzieś polecimy z małym zobaczymy jak się będziemy ogarniać
Teraz są hotele przyjazne mamom z dziećmi- mają tam wszystkie udogodnienia, więc nie będzie tragedii z ilością rzeczy. No ale to na razie teoretycznie
Jak masz rożek, to nie kupuj nowego, zobaczysz, czy w ogóle to będzie odpowiadać dziecku.
Ja w ogóle takich rzeczy nie mam, a ze względu na partyzantkę, czyli brak łóżeczka, mamy tylko kosz mojrzesza- chcę mieć choć pewność, że dziecko się nie rozkryje i będzie bezpiecznie spać
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:09   #1029
poziomkka
Zadomowienie

ANTERIA daj znać jak dowiesz się czegoś więcej i nie martw się, wszystko będzie dobrze!!
Stary 2014-05-09, 10:11   #1030
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
beat@ za gar! Ty wyrzuciłaś czy teściówka??
Ja garowi pomogłam i dziura na wylot i zakamuflowałam to No ale jak teściówka nalała wody i zaczęło dołem wylatywać to wywaliła sama. Usłyszałam tylko z kuchni, oooooo dziura hahaha no to do kubła - i woła mnie żebym zobaczyła. Udałam wielkie zdziwienie ale za to jak mi się śmiać chciało. Ubaw miałam

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-05-09, 10:19   #1031
karolkya
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki
Podczytuje n telefonie wiec bez cytownia bedzie.
Anteria zycze Ci by wszystko bylo dobrze, wazne ze wzieli na obserwacje moze cos stwierdza
Rozki ja mam w spadku po bratankach ale sa juz tak wyprane ze chyba kupie nowy. Ale to pozniej zobaczymy.
Pieluszki my zdecydowalismy sie na pampersy z wygody niestety, siostra meza probowala ale sie poddala. Moze ogranicze chusteczki mokre bo mam zamiar uzywac czegos ala wielorazowe.
klski: za tygodnie nam zostalo 22 dni
za wszystkie wizytujace i badania

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-05-09, 10:21   #1032
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Ja garowi pomogłam i dziura na wylot i zakamuflowałam to No ale jak teściówka nalała wody i zaczęło dołem wylatywać to wywaliła sama. Usłyszałam tylko z kuchni, oooooo dziura hahaha no to do kubła - i woła mnie żebym zobaczyła. Udałam wielkie zdziwienie ale za to jak mi się śmiać chciało. Ubaw miałam

złosliwa baba w ciązy
Stary 2014-05-09, 10:25   #1033
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Helloł w piątek

Co za sny dziś znów miałam, aż wstyd pisać. Mąż się mnie rano pyta dlaczego powiedziałam że podobają mi się "medycy na rowerach" i kim jest Bartek
.

Cytat:

wczoraj gadałyśmy o naszych tżetach i ich niechęci do wydawania kasy na dziecko. zostawiłam pootwierane okna z pościelą dla niemowląt, bo nie mamy. a mój tżet jak wrócił z pracy i usiadł na kompa pyta się mnie: po co Ty oglądasz te głupoty, przecież one nie są nam do niczego potrzebne no to dzisiaj się przekona, wyślę mu linki, którą pościel ma zamówić i kupić
:
Myślałam, że chodzi Ci o takie okna w domu i tak dumam o co chodzi

Cytat:

mam nadzieje,ze damy rade.Powrot do De na porod,juz prawie jestem spakowana,nie lubie sie pakowac.Chociaz wole sie pakowac,niz rozpakowywac.
Kciuki za podróż, żeby tam Cię nie wytrzęsło za bardzo

Cytat:

Ale wytłumaczcie mi jedno.. moi rodzice mówią, ze każdy z nas (ja i 2 rodzenstwa) korzystało z nocnika max do roku. Już nawet od 8. miesiaca życia. To było normalne. Nie mieli takich gigantycznych kłopotów z przestawieniem i nauczeniem dziecka.
A teraz prawie kazdy 2latek biega zapieluszkowany.. troche masakra. I to chyba najsilniejszy argument popierajacy wielorazówki.
Masz mase pracy= masz motywacje przestawic dziecko.
Duzo zależy od dziecka. Są wśród moich znajomych dzieci, co po roczku zaczęły sygnalizować, że chcą kupkę i pięknie siedzą na nocniku. Z moją ciężko się jeszcze dogadać pod tym względem, bo na nocniki siada na sekundę i zwiewa. W wakacje jak będzie cieplej to spróbuję popuszczać ją trochę bez pieluszki i zobaczymy.
Inna sprawa, że są mamy, które uważają że takie przyspieszanie jest bez sensu i nauka powinna odbywać się świadomie. Ja natomiast uważam, że jeśli dziecko się nie zmusza do siadania na nocnik ( niestety jest to czasem robione na siłę, kiedyś chyba też za bardzo się z tym raczej nie szczypano) i jest to robione na luzie to nie widzę nic złego w nauce. Jak wyjdzie to wyjdzie jak nie to trudno, za jakiś czas spróbujemy ponownie. Takie jest moje podejście.
Ja podobno lałam w pieluchę do dwóch lat, a nie było wtedy pampersów. Podobno nawet sama sobie zmieniałam

Cytat:
my też mamy w planach, które oczywiście zweryfikuje życie, podróżowanie z Małym z doświadczeń znajomych widzę, że tym, którzy chcą udaje sięale wszyscy podróżują samochodem, bo do samolotu trudno wziąć te wszystkie klamoty no i nie można zrobić przerwy w podróży
Jak moja miała pół roku to byliśmy nad morzem i jechaliśmy nocą. Generalnie dużo zależy od dziecka. Teraz jakby się udało to też chciałabym wyskoczyć może jakoś w sierpniu czy wrześniu. Z tym, że ilość bagaży jest odwrotnie proporcjonalna do wielkości dziecka
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:26   #1034
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość

złosliwa baba w ciązy
jak mus to mus ale przyznaję się że ucierpiała jeszcze łyżeczka do herbaty z której uczyniłam wspólnika

Patrycja 28.06.2014

Stary 2014-05-09, 10:27   #1035
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:

No to 1:0 dla Ciebie
Stary 2014-05-09, 10:28   #1036
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-05-09, 10:35   #1037
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
jak mus to mus ale przyznaję się że ucierpiała jeszcze łyżeczka do herbaty z której uczyniłam wspólnika
ha ha ha
warzne ze zadziałało i gar poszedł w odstawke
Stary 2014-05-09, 10:36   #1038
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Ja garowi pomogłam i dziura na wylot i zakamuflowałam to No ale jak teściówka nalała wody i zaczęło dołem wylatywać to wywaliła sama.
Szatan nie kobieta
dobra robota

Cytat:
Zdecydowałam się jeszcze na zakup 2 prześcieradeł -
http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...211598075.html
http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...146364848.html

planuję dokupić jeszcze pościel taką:
http://artillo.pl/product/posciel-zy...ki,110760.html

ale to dopiero jak będzie łóżeczko
Piękna pościel i prześcieradełka
znam te materiały ze sklepu internetowego z tkaninami kusi mnie żeby uszyć kołderkę sama, no chyba to nic trudnego a koszt co najmniej o połowę mniejszy. no i satysfakcja przeogromna
Stary 2014-05-09, 10:41   #1039
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Weź to na plus, będziesz na obserwacji, lekarze będą mieć wszystko pod kontrolą. A pare dni w szpitalu szybko minie i na pewno rozwieje Twoje obawy.

Cytat:
Bogini Bastet my planujemy wypad kilkudniowy nad morze na początku września, o ile będzie pogoda....
A może wiosną gdzieś polecimy z małym zobaczymy jak się będziemy ogarniać
Teraz są hotele przyjazne mamom z dziećmi- mają tam wszystkie udogodnienia, więc nie będzie tragedii z ilością rzeczy. No ale to na razie teoretycznie
Ja też bardzo bym chciała nad morze pojechać. W tym roku wiem że z wakacjami możemy się pożegnać- niemowalak+ duże wydatki.
Może w przyszłym już się uda. Chciałabym nad morze ale 800 km z dzieckiem raczej kiepsko widzę.

Cytat:
klask i: bardzo dobrze zrobiłaś. Wiem doskonale co przeżywasz przy wspólnych obiadach z teściami. Ja z moją mamą mało nerwicy się nie nabawie. Ale to długa historia.

Melduje- połowa naszego prania wyprasowana. Jak już będe dzieciowe rzeczy prasować to przynajmniej na siedząco będzie łatwiej bo np pościeli nie dam rady na siedząco, za duże.

A i zamówiłam przewijak, rożek i organizer na łóżeczko w kolorze pościeli.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 10:56   #1040
beat@
Zakorzenienie

U nas to jutro chyba przemeblowanie będzie. Zależy czy szwagier rozkręcił już łóżeczko i czy będzie można je zabrać Bo jak nie to nawet małym palcem nie kiwnę. Żebym w jakikolwiek sposób mogła naszym łóżkiem manewrować to łóżeczko potrzebne bo nie mam zamiaru w razie czego tydzień później zaś wszystkiego przestawiać.

W ogóle coś mnie chęć naszła na sprzątanie dziś i mam w planie nawet porządnie umyć podłogę. Chciałabym nawet pod naszym łóżkiem ale nie będę tego sama odsuwać choć kusi

Aaa zapisałam się wczoraj w szkole rodzenia na konsultację do anastezjologa pod kątem ZZO.
No ale jak to u nas w kraju bywa okazuje się że dopiero to u nas w szpitalu wprowadzają i jeszcze nie ma i lekarz nie potrafił określić czy zaczną znieczulać za tydzień, czy za miesiąc czy za 3.
A największym absurdem jest to że uwaga ... znieczulenie będzie dostępne w godzinach od 8 rano do 15 jaja takie że szkoda gadać. Ale się ludzie oburzyli wczoraj. Czyli jak będę już rodzić po 15-tej to mi powiedzą sorry podajemy tylko do 15:00

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:05
Stary 2014-05-09, 11:02   #1041
kamilla123
Rozeznanie

Hej!

Moje dziecko wyjechało wczoraj z dziadkami nad morze Więc ostatni raz jestem sama w domu i mam zamiar dobrze to wykorzystać. Ja zrezygnowałam, bo w sumie uświadomiłam sobie, że za miesiąc może już być "po", a ja tu daleko w polu. Rozpoczęłam akcję pranie 3 pralki już poszły. Wczoraj była ładna pogoda i wszystko szybko wyschło, ale dzisiaj już chmury, wiatr i deszcz Ale do prasowania to mi jeszcze daleko... Zacznę chyba od pieluch czy ręczników, żeby się za szybko nie zniechęcić

A ciuszków jak się okazało to mam tyyyyyle i wszystkie takie piękne mogłabym non stop oglądać Szkoda, że te ciuszki nie rosną razem z dzieckiem

Robię kawę i biorę się za nadrabianie, tylko jakieś 7 stron...
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 11:13   #1042
pater86
Zadomowienie

Cytat:
dzien doberek
a mi zostalo 37 dni,ale jakos jestem przekonana,ze bedzie to jednak mniej
Oj trzymam kciuki za podróż, na pewno nie będzie należała do najprzyjemniejszych...
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Nie brałam nospy, bo samo przeszło na szczęście. Już miałam brać, ale jednak zrezygnowałam. Ale dobrze wiedzieć, że Wy też tak macie
Pokazuje komode jestem bardzo zadowolona
Super komoda, ważne, że jesteś zadowolona i najważniejsze, że bóle przeszły...
bazile dziękuję za listę
Cytat:
Bardzo dobrze, że jesteś na obserwacji, przynajmniej dowiesz się co się dzieje i na pewno uspokoisz...
beat@ brawo za misterny plan z garnkiem!!!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
A ciuszków jak się okazało to mam tyyyyyle i wszystkie takie piękne mogłabym non stop oglądać Szkoda, że te ciuszki nie rosną razem z dzieckiem
Robię kawę i biorę się za nadrabianie, tylko jakieś 7 stron...
Korzystaj z wolności i życzę duuuużo wytrwałości w praniu i prasowaniu
Cytat:
Chciałabym nawet pod naszym łóżkiem ale nie będę tego sama odsuwać choć kusi

Aaa zapisałam się wczoraj w szkole rodzenia na konsultację do anastezjologa pod kątem ZZO.
Ty to już lepiej nie tykaj się przesuwania łóżka mąż przyjdzie i przesunie
A z tym znieczuleniem to jakieś jaja, aż trudno uwierzyć... Chyba wolałabym żeby w moim szpitalu już w ogóle nie było znieczulenia niż żeby było tylko do 15
Stary 2014-05-09, 11:19   #1043
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

A największym absurdem jest to że uwaga ... znieczulenie będzie dostępne w godzinach od 8 rano do 15 jaja takie że szkoda gadać. Ale się ludzie oburzyli wczoraj. Czyli jak będę już rodzić po 15-tej to mi powiedzą sorry podajemy tylko do 15:00

A jak to jest - jak się dostanie takie znieczulenie do sn o 15:00 to taki anastezjolog może od razu iść do domu? Czy musi jakiś czas być przy pacjencie lub przynajmniej gdzieś tam w okolicy?
Stary 2014-05-09, 11:29   #1044
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

A jak to jest - jak się dostanie takie znieczulenie do sn o 15:00 to taki anastezjolog może od razu iść do domu? Czy musi jakiś czas być przy pacjencie lub przynajmniej gdzieś tam w okolicy?
Ja sądzę że z porodówki nawet po anastezjologa wtedy dzwonić nie będą bo on później w sumie jak to wczoraj powiedział jest się przypisanym do takiej osoby. Prędzej będą gadać że w tej chwili jest zajęty, czy że jeszcze za wcześnie itp. Już oni sobie coś tam wymyślą. Szczerze mówiąc to wątpię aby i o 14 go wzywali bo jak wczoraj powiedział zanim takie znieczulenie się poda to z pół godziny mija bo to się ruszyć wtedy nie wolno a zanim on się z igłą zamierzy to w międzyczasie będą skurcze więc trzeba będzie robić przerwy i zanim zacznie działać to prawie 15 będzie.
Tak więc będą cyrki się tam dziać.
No ale pan doktor tłumaczył się tym że większość szpitali tak zaczynała a teraz mają już to dostępne całą dobę. No ale w obecnych czasach to powinni się porządnie przygotować i ruszyć z tym już pełną parą. Lepiej już żeby to wprowadzili później ale całodobowo niż szybko aby tylko mieć ale tylko w wyznaczonych godzinach.

Patrycja 28.06.2014

Edytowane przez beat@
Czas edycji: 2014-05-09 o 11:31
Stary 2014-05-09, 11:42   #1045
kamilla123
Rozeznanie

Ostatnio pisałam, że kupię białe 1 pampersa, ale wczoraj byłam w rossmanie i kupiłam zielone 10 szt. więcej, a cena ta sama

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Skorzystałam z przywileju przed majówką, kiedy w Tesco były tłumy. Kasa pierwszeństwa zamknięta (standard)"
A myślałam, że tylko u mnie w Tesco tak jest

Cytat:
jak poszłam na zakupy to zaszłam do mcdonalda, korzystam bo może to był mój ostatni raz
No ja się wczoraj skusiłam na kfc

Cytat:
hej hej
Ja już po USG
Wszystko w porządku, ilość wód, lożysko, narządy wewnętrzne
To nie koniec dobrych info! Borys jest główką w dół:jup i:

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile koszul do karmienia bedziecie brać do szpitala? Bo wzięłam się za torbe i nie wiem ile ich spakować
Ja na razie mam 2, jak jeszcze gdzieś jakąś fajną znajdę to kupię. Ale w pn byłam w szpitalu w labo i czekałam na wyniki, to jest przy takim głównym szpitalnym korytarzu, którym wszyscy chodzą. I widziałam małżeństwo jak szło z takim małym noworodkiem (domyślam się, że na usg), bo wtedy trzeba przejśc tym publicznym korytarzem i ta babka była w dresie. Więc myślę, że zabiorę awaryjnie jakieś getry czy spodnie dresowe jeszcze
Stary 2014-05-09, 12:10   #1046
kinia8906
Raczkowanie

Przygotowania idą pełną parą Ja chyba moge powiedzieć, że mamy wszystko już! Łóżeczko pomalowane, mam nadzieje, że dziś lub jutro wstawimy to wrzuce fotke Ciuszki wszystkie uprane, zostało tylko dokończyć ostatnią turę ich prasowania pościel i kocyki wyprane i ładnie poskładane czekają Moja wyprawka też już w całości. Zamierzam spakować torbę na dniach... Będe spała spokojniej hehe tylko nie będe jej trzymała na widoku żeby nie myśleć codziennie, że jestem " na wylocie już" Ale już bym chciała żeby ten miesiąc jakoś zleciał bo zaczeło mnie męczyć wszystko i dobijać. Ostatnio TŻ niewinnie oberwał o głupotę przez moje humorki głupie. Zrobił zakupy, kupił warzywa, świeże pieczywko wracając z pracy i zaczął robić dla nas pyszną sałatkę a ja mu urządziłam awanturę, że za drobno pokrojone... Biedny tylko popatrzył się na mnie i dokończył sałatkę ze spokojem :p

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:10   #1047
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Hah powodzenia, ja mam dwie pierwsze partie za sobą i teraz czeka mnie prasowanie... Tylko nie mam motywacji, bo nie mam jeszcze szafy, wolałabym odkladac od razu tam gdzie trzeba.
No ja tak samo:/ komody brak i wszystko na razie wrzucam do wanienki a wanienkę jak i całą resztę trzymam u siostry w pokoju, dobrze, że dopiero w czerwcu przyjedzie, bo chyba by padła "mdleje:

A kolor wózka bardzo mi się podoba

Cytat:
Co do pieluszek Myślę, że każda z nas, w porozumieniu z dzieciaczkami wybierze te właściwe dla Nas, na razie teoretycznie można tylko rozważać, które będą lepsze.
Prawda

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46342161]
hmm, a od kiedy trzeba to odciągać i do kiedy najpóźniej to trzeba zrobić
[/QUOTE]

W sumie to nie wiem my normalnie zawsze myliśmy czy w kąpieli czy pod prysznicem tak zwyczajnie, z wierzchu. No i ta dziurka mu już trochę zarosła czy się zakleiła. Tylko, że mój ma już ponad 4 lata. No i teraz lekarz mu to odkleił (nawet nie wiem jak to nazwać) i tą dziurkę ma już większą i sobie odciąga siusiaka i myje jakby to co jest w środku. Ale to dziwnie brzmi Byś musiała pediatrę podpytać. No ale w sumie jakbyśmy dalej z tym nic nie zrobili to potem może zbierać się ropa i potrzebny jest jakiś zabieg ze znieczuleniem...

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

Dziewczyny pytanie do wszystkich -
kupujecie muszle laktacyjne? do wietrzenia i do zbierania pokarmu??

Cytat:
Hej!
Witam się po wizycie
Z moją szyjką lepiej- trzyma się także leżenie przyniosło efekty
W kanale szyjki jest jeszcze część czopa śluzowego, także odszedł jakiś fragment...
Miałam ktg- piszą się skurcze, ale na razie w granicach normy

Morfologia ok, i to na czym mi zależało- czyli ilość płytek krwi, jest odpowiednia do znieczulenia
Niestety, nie może być zbyt kolorowo- mam zapalenie pęcherza. Jest bezobjawowe chyba w moczu jest białko i ślady glukozy i śluzu
:
za wizytę i za szybkie wyleczenie infekcji

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie i również mam dobre wieści - szyjka trzyma, Emilce brzusio rośnie w swoim tempie i wszystko jest prawidłowo, wymiary nadal tydzień do przodu Jedyne co to pogorszyły mi się wyniki krwi, więc kazał mi brać Prenatal już do końca ciąży. Milka waży 2200 Kruszynka moja
Stary 2014-05-09, 12:11   #1048
NecroKitty
Wtajemniczenie

Alergia mnie dopadła, pół spaceru z psem przekichałam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Pieluszki my zdecydowalismy sie na pampersy z wygody niestety, siostra meza probowala ale sie poddala. Moze ogranicze chusteczki mokre bo mam zamiar uzywac czegos ala wielorazowe.
klski: za tygodnie nam zostalo 22 dni
za wszystkie wizytujace i badania
Ja chusteczki kupiłam do szpitala bo mają na liście i ewentualnie potem w awaryjnych sytuacjach bo w domu to waciki albo pupa pod kran
Stary 2014-05-09, 12:16   #1049
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość

W sumie to nie wiem my normalnie zawsze myliśmy czy w kąpieli czy pod prysznicem tak zwyczajnie, z wierzchu. No i ta dziurka mu już trochę zarosła czy się zakleiła. Tylko, że mój ma już ponad 4 lata. No i teraz lekarz mu to odkleił (nawet nie wiem jak to nazwać) i tą dziurkę ma już większą i sobie odciąga siusiaka i myje jakby to co jest w środku. Ale to dziwnie brzmi Byś musiała pediatrę podpytać. No ale w sumie jakbyśmy dalej z tym nic nie zrobili to potem może zbierać się ropa i potrzebny jest jakiś zabieg ze znieczuleniem...
Mi pediatra kiedys powiedzial zeby do roku nie robic nic. A potem wlasnie przy myciu zaczac delikatnie odciagac. Nasz ma niestety problem z tym od zawsze bo ma zwezenie, ale umie juz sam sciagac tylko trzeba mu przypominac. Jesli bedzie to robil regularnie to lekarz mowi ze nie bedzie pozniej problemu.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 12:40   #1050
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
No ale jak to u nas w kraju bywa okazuje się że dopiero to u nas w szpitalu wprowadzają i jeszcze nie ma i lekarz nie potrafił określić czy zaczną znieczulać za tydzień, czy za miesiąc czy za 3.
To są jakieś jaja z tym znieczuleniem. Czyli albo Ci się uda dostać albo nie. No to tylko w Polsce tak może być.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości