|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
W ogóle zapomniałam się pochwalić że dostałam laktator i te nakładki na sutki
Zaś szwagierka mnie obdarowała tylko muszę sobie laktator po swojemu umyć i wyparzyć. Ona to zrobiła przed schowaniem ale i tak muszę to po swojemu zrobić. W razie czego później jeden wydatek mniej no chyba że będzie potrzeba a ten się nie będzie sprawdzać
|
|
|
|
#872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś poprasowałam pieluszki, jeszcze pościele i kocyki ale to już zostawię na jutro. Jeszcze muszę dziś kołderkę nieszczęsną w końcu zmniejszyć.
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Mala_Czarno_Biala ale teraz sporo twardych gondoli ma opcję złożenia na płasko
Ja z pośpiechu nie przebrałam sobie koszuli do porodu i rodziłam w koszuli nocnej i po wypraniu była jak nowa także nie wyrzuciłam jej, aczkolwiek gdzieś podświadomie nie chciałabym drugi raz w niej rodzić ![]() Sylwia mam podobne obserwacje co do mężczyzn a kobiet w ciąży Patrz jak o Ciebie zadbali na sylwestra
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-07 o 13:14 |
|
|
|
#874 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale bylam przy porodzie kolezanki, i nic tam sie z ta koszulka nie stalo. Miala i tak podwinieta, a od pasa przerzucona przescieradlem, takze luzik nawet plamki nie bylo.
|
||
|
|
|
#875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kto jak nie my!
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zawsze jak widziałam otyłe osoby i dzieci jak jedzą powiększone zestawy miałam straszne zdanie o nich.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-07 o 13:16 |
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwierz, że nie byłoby Ci do śmiechu jakbyś musiała po każdej kupie przebierać dziecko Zresztą nie jestem odosobnionym przypadkiem i spotkałam się z podobnymi opiniami. Nie mierzyłam długości centymetrem, ale z jakiegoś powodu z żadnymi pieluchami nie miałam takich przebojów jak z tymi. Choć rózne rozmiary to też często różna jakość. Czasem coś tam się przydarzyło, ale zdarza się. Inne to raczej kwestia chłonności, sztywności i albo nam pasowały albo nie itp. A z tymi raz byłam zadowolona a innym razem beznadzieja. Ale dlatego piszę, że są skrajne opinie, bo wiem że są osoby, które są zadowolone i dlatego trzeba sobie samemu sprawdzić. Cały czas to podkreślam. Nie napisałam, ze tylko u chłopców się sprawdzają, tylko, że słyszałam, że częściej mamy chłopców są zadowolone.Jeśli u Ciebie się sprawdziły to super. --- zophiee -cieszę się, że wszystko w porządku i dzięki za info |
|
|
|
|
#878 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I w ogole jest w kropce. wydaje mi sie, ze mam tych ciuszkow sporo a jak tak szykowalam do prania i przegladałam, to zaczelam sie martwic, ze moze za mało? Wiele osob mowi nam bysmy nie przesadzali z iloscia tych malych, bo nie ma sensu, no ale... zerowe doswiadczenie. Poza tym ciekawa jestem czy chcoiaz raz ubiore to piekne sukieniunie w rozmiarze 0-3, czy w ogole bedzie okazja. Bo poza tym, ze to piękne to czy wygodne dla dziecka? Raczej nie.. Cytat:
Cytat:
A co do tętna do podniosłaś mi Tortem Leosia.. Kliknełam na bloga a tam takie rzeczy, piękne urodziny.. Ten tor to z kwestii smaku tylko obłozony tą zabarioną, elastyczną masą cukrową, tak? Babeczki tez z tą masą? Nawet nie wiedziałam, ze są takie barwniki itd (taki ze mnie cukiernik) heheh Przypomnialo mi sie moje dziecinstwo. Wspolne robienie makaronu, gofrow ehh... czy mozna dać dziecku coś wiecej niz miłosć i czas na takie rodzinne imprezki? Super! Cudak <3 Cytat:
A tu dla tych które jeszcze nie widziały nasz wózek, którego nie może przeżyc moja teściowa hahaha ![]() Kacik maluszka nieco później łozeczko czeka na złozenie
|
|
#879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najbardziej żałuję, że w szpitalu nie dają ![]() zophiee super, że wszystko dobrze kluseczka Ci się chyba szykuje |
|
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
może jakieś wadliwe partie wychodziły?
no w każdym razie to prawda, że każdemu co innego może podpasować Cytat:
bo ja bawełniane, albo lniane, cieniutkie, miękkie - używałam nawet na co dzień w upale ale jak masz jakieś koroneczki-dupeczki zapięcia na plecach, sztywny materiał, albo jakieś haleczki - no to takie rzeczy tylko na imprezę jak już w ogóle
|
|
|
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja88 ładniutki... dla czego teściowa nie może go przezyc?
![]() Ja oglądam wózki od rana i powiem Wam że chyba zostanę przy bebetto passcal bo kurcze 3w1 kazdy jeden cene ma sporą nie kupie taniej jak 1500-1600 zł to chyba nie ma co szukać i kombinować tylko brać ten co od razu wpadł mi w oko w sklepie.. z tym że tu on kosztuje 1800 zł...no ale widzę co mi pakuje w sklepie,pokaze jak montować itp... a w ciemno z neta mam obawy,niby widzialam w sklepie wózek ale sama nie wiem.. jakośtakie rzeczy wolę w stacjonarnym kupować,mimo że przeplaca sie
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie
ale naprodukowałyście stron wszystko nadrobiłam, chciałam zacytować co nieco, ale wizaż chyba nie wyrobił i mnie wywaliłoZopiee super z Borysem ![]() Dziewczynom gratuluje nowych tc i zakupów ![]() Chocolate uwielbiam zdjęcia 3d wróciłam z SR, po zajęciach skoczyłyśmy z dziewczynami na kawę do najbliższej galerii i znowu jestem o 300 zł biedniejsza
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Koszule do porodu biorę 3 sztuki- 1 na ramiączkach, 2 z krótkim rękawkiem, do tego leginsy i koszulki do chodzenia, ale nie wiem czy w szpitalu obowiązuje tryb koszulowy, czy można się ubrać normalnie- dopytam dziś położną
pater86 oj tak, jest troszkę powyżej 50 centyla, jak patrzę na siatke centylową karolkya ja mam i jedno i drugie, tzn- w ciągu dnia mam często bóle jak na miesiączkę- z czego w porównaniu do moich miesiączek to są lekkie- ja przy miesiączkach nieraz nie mogłam wytrzymać! A moje przepowiadacze, bo chyba tak je można interpretować czuję jak napięcie z jednoczesnym twardnieniem brzucha, takie schodzące z góry do dołu- trzyma z 15 sek i odchodzi. Od kilku dni co jakiś czas ten skurcz jest bolesny- ale też bez przesady. Pamiętajcie, że trzeba oddychać przeponą w czasie takiego skurczu Co do pieluszek Myślę, że każda z nas, w porozumieniu z dzieciaczkami wybierze te właściwe dla Nas, na razie teoretycznie można tylko rozważać, które będą lepsze. Mala_Czarno_Biala Też mnie ta waga przeraża! No zobaczymy jak się urodzi Ja byłam raz w McD, i to na drivie- też mi jakoś było głupio tam wparadować z brzuchem, hihihi Uwielbiam wieśmaka, i lody ale na razie nie ma mowy! Stawiam na łososia z awokado![]() Monica80 Tak, kamień z serca, zwłaszcza, że główka jest w dół Lecę na kolejną wizytę. Zobaczymy jak tam wyniki no i jak podwozie |
|
|
|
#884 | |||||
|
Konto usunięte
|
Hej
Dostałam dziś wypłatę, więc od razu złożyłam zamówienie w Gemini Ale żeby nie było aż tak pięknie, to mąż, choć w pracy, zdążył mnie już wkurzyć Napisałam mu, że dostałam tą wypłatę i że dzisiaj w takim razie niech sobie nic nie planuje, bo umawialiśmy się, że pojedziemy po komodę, i do OBIego.... Dobrze o tym wiedział, bo trułam mu o tym już od dawna. To on nagle, że jego nogi bolą. Nosz kur... A wczoraj jak po raz kolejny pojechał grać w piłkę, to go nogi nie bolały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mówiłam, że się przekręci Cytat:
|
|||||
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w szpitalu podobno dają, ale jakieś fartuchowate zakrywające tylko od pasa w górę i położna mówiła, że pod tym względem lepiej mieć swoją, bo przemaszerowanie w czymś takim przez pół korytarza jest dość krępujące![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Padam na pyszczek a muszę jeszcze trochę w chacie ogarnąć, bo o 17:00 znowu do lekarza dziś mam super niskie ciśnienie 90/60 kawa pomogła tylko na chwilę Berenika bierz chłopa za fraki i olej te jego bolące nogi nie denerwuj się, bo szkoda Twoich nerwów. obiecał to niech dotrzymuje teraz słowa
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Bogini Bastet dokładnie 36+3 według daty ostatniej miesiączki
Ale jak już kiedyś pisałam, miałam krótkie cykle 23-24 dni, więc owu była zaraz po miesiączce, co za tym idzie Borys może być nawet o tydzień starszy... Termin porodu z pomiarów wychodzi na 25.05. A kiedy się Borys zdecyduje to się okaże Berenika_26 Super, że zamówienie poszło, za kilka dni powinnaś już mieć wszystko u siebie Mam nadzieję, że jednak TŻ, zrozumie, że to dla Ciebie ważne, i uda się wybrać do sklepów i kupić wszysko co potrzebne Ja sobie leżę od godzinki na lewym boczku i mam lekkie skurcze co jakieś 15-12 minut, nie są regularne... Chyba po prostu stresuje się przed wizytą, i tym jak tam moja szyjka sie trzyma ![]() Dobrego popołudnia |
|
|
|
#887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propos kolorków to dla mnei śliczne są też taki biało granatowe, ale rozsądek wygrywa bo coś mi się wydaje że to jasne to wiecznie brudne by były. |
|
|
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja jak tylko o kolor teściowej chodzi to ma pecha...myslalam ze ogólnie jej sie nie podoba.Wam ma sie podobać i byc funkcjonalny.A jak teściowa chce niech na swoje spacery kupi inny kolor :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Ja na sam porod biore szpitalna. Ze soba biore ze 3sztuki. Poprzednio przez caly pobyt korzystalam ze szpitalnych a teraz zobacze. Cytat:
|
||||
|
|
|
#890 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ladny masz kolor, granatowy, praktyczny, ja nie wiem do czego sie tu mozna przyczepic. Cytat:
Hihi, no troche sie z małżem nameczylismy nie powiem... A ja to juz w ogole sily nie mialam, ale czego sie nei robi dla swojego pierworodnego ![]() Tak tort w srodku normalny , oblozony masa cukrową (babeczki tez oblozone ta masa). Zawsze robilam marcepanowa - ona jest przynajmniej pyszna, ale niestety nie barwi sie tak dobrze jak cukrowa (albo ja nie umiem) , bo ona z natury jest zoltawa. Dlatego tym razem byla cukrowa, ktorej my dorosli po prostu nie jedlismy, ale dzieciaki wcinaly Na drugi dzien Leo mial zielona kupe ![]() Barwniki kupilam w necie, w sklepach jest maly wybor. Berenika niektorzy faceci tacy po prostu są, i obstawiam ze po porodzie bedzie jeszcze gorzej. Np wroci z pracy i powie Ci ze potrzebuje chwili dla siebie , bo caly dzien pracowal (a ty SIEDZIALAS w domu). I to nic ,ze caly twoj dzien to tylko opieka nad dzieckiem, lulanie, przewijanie, pranie gotowanie itd itd, i od tego tez swira mozna w koncu dostac. Dla takich facetow to SIEDZENIE w domu. Ja mojego pare razy a bym zatlukla za takie myslenie, ale co zrobic.. Mam wrazenie ze to dotyczy glownie jedynakow (mi sie taki trafil). I tez nie raz tak bylo ze sie umawialismy a to na zakupy a to na wyjscie z dzieckiem, a potem on albo zasypial na kanapie, albo sie spoznial, albo mu sie zwyczajnie nie chcialo... No i co zrobić, ubić?
|
||
|
|
|
#891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam dzisiaj dzień lenia i już nawet drzemkę zaliczyłam ale też wstałam o 6 bo dłużej nie potrafie wyleżeć w łóżku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jedną do porodu ale to szpitalną się dostaję, jak mi się zbrudzi piżama to na szybko albo mąż kupi inną albo się wypierze
|
|||||
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta koszulka miała jedną wadę - jak piersi były "zmęczone" karmieniem to drażniła - teraz chyba ją lekko przerobię, zeby była wygodniejsza ![]() Dziewczyny pytanie do wszystkich - kupujecie muszle laktacyjne? do wietrzenia i do zbierania pokarmu?? |
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że w każdym szpitalu powinny być koszule, bo na porodówkę można trafić dosłownie z ulicy i przecież nie będą czekać aż ktoś dowiezie koszulę do rodzenia. Wydaje mi się, że to raczej problem w tym, że nie chcą ich za bardzo dawać, bo to dla nich dodatkowe koszty, pranie itp. i wolą to przerzucić na pacjenta.
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#894 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
Eee tam jakie koszty... Maja oczywiście ze maja , tak jak do operacji tak i do porodu mogą wam dać . Tylko tak jak dziewczyny piszą , albo to krotkie ze pupy nie zakrywa albo takie rozcięte z tylu , po prostu wygodniej mieć swoją koszulkę lub t- shirt męża ![]() Ja tez nie wiem co to ta muszla ??? Edit- aaa juz wiem . Nie stosowałam , wkładki laktacyjne wydają mi sie lepsze , no ale nie wiem ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-05-07 o 16:28 |
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam się po wizycie ![]() Z moją szyjką lepiej- trzyma się W kanale szyjki jest jeszcze część czopa śluzowego, także odszedł jakiś fragment... Miałam ktg- piszą się skurcze, ale na razie w granicach normy Morfologia ok, i to na czym mi zależało- czyli ilość płytek krwi, jest odpowiednia do znieczulenia Niestety, nie może być zbyt kolorowo- mam zapalenie pęcherza. Jest bezobjawowe chyba w moczu jest białko i ślady glukozy i śluzulekarka postraszyła mnie zatruciem ciążowym Na szczęście ciśnienie niskie, i obrzęki w granicy normy. Mam jeść więcej białka, ograniczyć sól i sód w organizmie- pić wodę niskosodową - zaraz wygugluje jaką, bo mam muszynę, nałęczowiankę i żywca, bo u nas każdy pije inną sylvuniaa84 ja tam właśnie uwielbiam zakupy przez net, bo zawsze coś zaoszczędzę, oglądam w sklepie stacjonarnym, a jak wyhaczę promocję w necie to zamawiam! Nie miałam jeszcze skuchy Maya Nie myślałam o tych muszlach , ale jak będą potrzebne to dokupię Aldrin mam nadzieję, że urodzimy jakoś ten nasze kluski |
|
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo żałowałam po pierwszym porodzie, że ich nie zakupiłam, wolałam to jakoś przeboleć, dlatego obiecałam sobie, że w drugiej ciąży to będzie mój pierwszy zakup ![]() Poprzednio dla moich niestety - bardzo poranionych, popękanych, krwawiących sutków - zwyczajne wkładki laktacyjne były totalną klapą bo się przyklejały do rany i trzeba było za każdym razem odrywać z płaczem przed karmieniem ![]() Polecam na Gemini - taniej niż na allegro Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Zophiee za udaną wizytę.A GBS nie powinno się robić w ok. 35 tc ? ![]() U mnie też się na ktg skurcze zapisywały, ale nawet ich nie czułam ![]() A co do znieczulenia - robiłaś badanie układu krzepnięcia krwi? Będziesz miała jakąś konsultację anestezjologiczną? Pytam ponieważ sama jestem przed badaniami jeszcze, poza tym wyczytałam, że znieczulenie obniża ciśnienie krwi i troszkę tego się obawiam bo ja mam dość niskie... Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-05-07 o 17:26 |
||
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
Prosze o wpisanie wizyty na 15.05
Jestem juz po wywiadówce,z Historii nie najlepiej córce idzie
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia GBS powinno się wykonać pomiędzy 35-37tc, moja lekarka wyjerzdzała na majówkę, i wtedy nie został pobrany, w poniedziałek na wizycie skupiła się na tej mojej szyjce, która wyglądał kiepsko, a dziś ten mocz!
Pobierze w poniedziałek- u nas w labolatorium czeka się około 4-5 dni, więc może nie będzie tak kiepsko, i przed "akcją" uda mi się go odebrać no już nie mam na to wpływu Położna mnie pociesza, że w razie jak się nie wyrobie z wynikiem, to po prostu dostanę antybiotyk, podobnie jak przy pozytywnym wyniku, ech... Nie robiłam badania krzepnięcia krwi- tylko zwykła morfologię. Chodzi mi o poziom płytek krwi- w naszym szpitalu nie podadzą znieczulenia przy poziomie płytek poniżej 150tyś |
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem z karmieniem mimo wkładek to wszystko przeciekało bo z tej niekarmiącej piersi się lało... http://www.bangla.babyonline.pl/opin...zle-laktacyjne |
|
|
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już po wizycie i również mam dobre wieści - szyjka trzyma, Emilce brzusio rośnie w swoim tempie i wszystko jest prawidłowo, wymiary nadal tydzień do przodu
Czytałam, że poruszyłyście temat koszul - nam położna mówiła, żeby wziąć 2 koszule, rodzić można w szpitalnej, więc pewnie w takiej będę rodzić, w razie czego mama mi jakąś podrzuci Jeśli chodzi o sukieneczki - ja też mam kilka na 0-3 mce i zastanawiam się, czy ubiorę i w ogóle już sobie wyobrażam jak teściowa przy 25 stopniach będzie mówiła, że jej zimno Zastanawiam się też jak ubrać dziecko na wyjście ze szpitala? Wiem, że na początku noworodki trzeba ubierać ciepło, bo nie są jeszcze zaklimatyzowane, no ale ciepło to jak? ![]() zophiee super, że wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Berenika proszę wpisz mi kolejną wizytę 21.05. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.

Zaś szwagierka mnie obdarowała tylko muszę sobie laktator po swojemu umyć i wyparzyć. Ona to zrobiła przed schowaniem ale i tak muszę to po swojemu zrobić. W razie czego później jeden wydatek mniej no chyba że będzie potrzeba a ten się nie będzie sprawdzać

Teraz kupiłabym na ramiączkach, zwłaszcza że na porodówkach ponoć zawsze jest mega gorąco...
ale bylam przy porodzie kolezanki, i nic tam sie z ta koszulka nie stalo. Miala i tak podwinieta, a od pasa przerzucona przescieradlem, takze luzik nawet plamki nie bylo.

13.07.2013 

co np. często zdarzało się przy Bella Happy "1" 

Napisałam mu, że dostałam tą wypłatę i że dzisiaj w takim razie niech sobie nic nie planuje, bo umawialiśmy się, że pojedziemy po komodę, i do OBIego.... Dobrze o tym wiedział, bo trułam mu o tym już od dawna. To on nagle, że jego nogi bolą. Nosz kur... A wczoraj jak po raz kolejny pojechał grać w piłkę, to go nogi nie bolały 
aleee pokazuje Boryska