Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 23:12   #3961
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Ania nie mówi "am am" tylko w taki dziwny sposób mlaska, generalnie wysuwa język i chowa jak jaszczurka w wolnym tłumaczeniu "jedzenie" jak kot na podwórku je to tak robi,jak mówię że idziemy na obiad to tak robi, generalnie się rozumiemy

no i dzisiaj byłyśmy na podwórku, bawiłyśmy się kamyczkami a ona zaczęła właśnie ruch jaszczurkowaty więc ja długo nie myśląc wzięłam ją pod pachę, powiedziałam że idziemy jeść do domu i ona nawet nie płakała wchodząc do niego jak zazwyczaj przyszłyśmy, zrobiłam kisiel, posadziłam w kszesełku i w 5 minut kisielku nie było żałowałam,że nie zrobiłam większej porcji
to super sposób
mój Kuba nie mówił "am am" aż do dzisiaj, kiedy to obudził się po 5 a o 5:30 powiedział "am am", dałam kawałek buły, bo nawet nie wierzyłam, że zje i zjadł
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 23:29   #3962
hje
Zakorzenienie

Ale mi poucinało

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja o wiele bardziej wole uzywki z lumpa niz np nowki z Pepco (nie gniewajcie sie, wiem, ze sporo z Was tam kupuje). Wnerwia mnie pepcowa jakosc - po jednym praniu robia sie kulki :/
To zależy na jakie się trafi ogólnie, ale ja też wolę używki

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
O kuzwa, ogladnelam wlasnie skrot wszystkich wystepow i sie przerazilam. A myslalam, ze po tylu latach w UK nic mnie juz nie zdziwi
Koncita Kiełbasa, nie? Strasznie mnie wkurza jej/jego? faworyzowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46368021]Ja z Pepco mam kilka rzeczy, ALE najpierw dokładnie macam. Mamy świetną bluzkę dla Agu za 15zł NIC się z nią nie dzieje, piorę w pralce, wiruję i jest ok. A np. rajtki paskudne legginsy takie jakby sztruksowe fajne. No różnie bywa.[/QUOTE]
My mamy komplet polarowy, w którym Pola chyba od pół roku śmiga i jak nówka dalej, leginsy też wszystkie dobre

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Jego brat od mojej babki na operacje wyciągnąl kase a co się okazało to sobie motor nowy kupił, masakra, nie?

Ale jaja Cleo i Donatan dostali się do finału Eurowizji

Eeee, przecież pewniaki byli W finale będą w pierwszej 5 jak nic
W półfinale mieli najwięcej głosów

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
aha, i moje dziecko pierwszy raz zasnelo wczoraj zupelnie samo!!!
a ze na podlodze...
Padł jak stał

Cytat:
:
gojka final jest jutro ale nie powiem Ci, o ktorej godzinie
U nas o 21, to u Was chyba o 20

Cytat:
w ogóle tak mi się przykro zrobiło, mam 9 cioć i 8 wujków... i NIKT nie przyjedzie do mnie na wesele kilkoro kuzynostwa tak, ale z ciotek kompletnie nikt. Niby nie powinno mi zależeć, nie utrzymujemy codziennego kontaktu, w zasadzie w ogóle go nie ma, no i myśłałam że wesele to będzie dobra okazja, a tu taki zonk więc na 100 osobowe wesele z mojej strony będzie 27 osób, z czego 10 znajomych. Nie wiem, wstyd to chyba nie? ze my jacys nie tacy są czy jak? jakoś mi się przykro zrobiło
A jakie powody ich nieobecności?
Nie martw się, na mojej siostry weselu na 120 osób, 30 było ze strony szwagra. U nas - 120 ze strony tż, 60 z mojej

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Widzialyscie ta reklame Tigera bodajze? Z ta raciczka i tygrysem? Ale zem sie sploszyla??? Dawno nie widzialam lepszej reklamy, sikam ze smiechu co ja widze
Yep, też lubię Ale i tak pierwsza z "co mi będą jakieś hu...huhu" Sebastiana jest nie do pobicia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ciuchy z F&F są rewelacyjne., mam kilka uzywek, jakosc dobra. Podobne odczucia mam do H&M, Next. Nawet sobie jak kupuje, to wole np z lumpka ale firmowe niz byle jaką bluzke, któr po dwóch praniach pojdzie na scierke
Potwierdzam, na razie ciuszki wszelkie z F&F są najlepsze jakie mamy. Co do H&M, to niestety ostatnimi czasy trochę się pogorszył

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
A czy można pod taki etap podpiąć napinanie całego ciała? Moja M czasem jak się zdenerwowany, to właśnie tak robi. Aż jej się głową trzęsie z nerwów. Nie wiem czy to normalne, czy lepiej skonsultować z pediatra.
Moja robi to samo, dodatkowo zaciska przy tym zęby tak, że aż jej głową trzęsie

Deli, co z babcią?

---------------------------------

Dziś byłyśmy na dworze od 7.40 do 11.30 i tylko dlatego, że zaczęło padać , młodzież pospała godzinę i znowu od 14 do 19

Mama mnie wczoraj yebła na łopatki doszczętnie... Jestem złą matką, a już gorszą żoną, bo, uwaga, mój mąż musi biedny co wieczór przygotowywać termos na noc dla dziecka. A nie powinien, bo on pracuje zawodowo, a ja nie, i on przychodzi zmęczony z pracy, a ja nie. Ja Polę przewijam, ubieram, karmię, kąpię, usypiam, a tż ten pieprzony termos co wieczór przygotowuje i jest źleee! Ku.wa, jeszcze raz d niej usłyszę, że "on nic przy Poli nie robi" (jaka zmiana zdań) to mnie chyba rozniesie...
A dzisiaj dawała jej czipsy "do spróbowania"
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 23:32   #3963
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko jeszcze u nas pomogło wykręcenie uchwytów do szafek, do których nie chciałam, żeby Kuba miał dostęp i przeznaczenie 1 szafki i dwóch szuflad, w których Kuba może grzebać, ile chce. Jak chce dobrać się, do szafki, której mu nie wolno, to mówię, że tej nie wolno ruszać, bo coś tam ale tu też jest fajnie i pokazuję mu np super hiper fajne puszki, które się turlają turlającą puszką zawsze się zainteresuje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 23:35   #3964
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ania nie mówi "am am" tylko w taki dziwny sposób mlaska, generalnie wysuwa język i chowa jak jaszczurka w wolnym tłumaczeniu "jedzenie" jak kot na podwórku je to tak robi,jak mówię że idziemy na obiad to tak robi, generalnie się rozumiemy

Hje, widzę cię!

mów co tam u was, jestem sprawgniona informacji, bo ostatnio nas nie rozpieszczasz
O kurde, Pola robi bardzo podobnie
Czasem się oblizuje, też mlaska, ale tak... autentycznie, jakby naprawdę coś jadła, i nawet ślinę głośno przełyka Ale czasem też mówi "am" albo "niam"

Oj, ale mi się miło zrobiło
Wczoraj był cały zestaw informacji ode mnie

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

http://kobieta.onet.pl/zdrowie/profi...ci-curry/m2zb5 paCZcie
Stary 2014-05-09, 23:45   #3965
Debrah
Zakorzenienie

Zanim napiszę to ja mam pytanie - ktoś wie gdzie jest Fewcia :prosi???

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

O, kurcze, trzymam mocno!!! Az mnie ciarki przeszly

Chyba mam problem ze stawianiem granic... A wlasciwie ich brakiem.
Jak wiecie jest u nas moj tata. Oczywiscie stwierdzil, ze Kuba jest rozpieszczony, bo na wszystko mu pozwalam. Kuba wymusza i tego typu teksty polecialy :/
Sytuacja z dzis: robimy z tata obiad, Kuba sie bawi sam, ale co chwile podchodzi pod moje nogi, wyciaga raczki i chce, by go nosic i nazywac rozne przedmioty (tesc nauczyl ).
Jak mowie mu, ze teraz go nie wezme, bo musze robic obiadek to nastepuje dziki wrzask i za chwile lzy jak grochy. Wiec po kilku takich wyczynach skapitulowalam (tata na to "co sie przejmujesz, nic mu nie bedzie jak troche poplacze" :/) i poszlam na podloge z nim sie bawic.
Nastala cisza, dziecko przeszczesliwe, usmiechniete.
Tata dokonczyl obiad sam po czym stwierdzil, ze Kuba oczywiscie wymusza, bo go rozpiescilam.

Jemy obiad. Ja na kanapie, Kuba na podlodze bawi sie. Po chwili zaczal nagle plakac (nie wiem o co kaman), wszedl na kanape (od kilku dni sam potrafi ), przytulil sie do mnie i za chwile zaczal sie po mnie wspinac, przewalać. Wygladalo mi to na potrzebe przytulenia, uspokojenia.
Ja z talerzem w reku probuje jesc obiad.
Co na to tata? "na wszystko mu pozwalasz, nawet w spokoju nie mozesz obiadu zjesc??"

Nie bardzo wiem jakbym miala inaczej zachowac sie w tych sytuacjach.
Kuba mial dzis wyjatkowo marudny dzien. Wlasciwie nie buczal tylko jak jadl i byl na dworze...

I druga sprawa - nie wiem tez zbytnio jak reagowac na ten histeryczny placz. Zwykle pojawia sie wtedy, gdy czegos nie pozwalam/cos zabieram. Co prawda niezbyt czesto czegos zabraniam, ale przeciez np nie pozwole dziecku obgryzac brudnych ziemniakow tak, jak by tego chcialo
Zamiast placzu czesto pojawia sie dziki pisk.
Wczesniej w takich sytuacjach staralam sie odwracac uwage inna zabawka albo czyms rownie ciekawym, ale ostatnio to nie dziala. Kuba chce koniecznie tej rzeczy, ktora mu przed chwila zabralam/schowalam, bo inaczej zaczyna wlasnie plakac/piszczec.

Poradzicie cos?
To teraz masz dwa wyjścia - robić to co jest społecznie akceptowane, bo podkreśla rodzicielską "władzę", której to należy pilnować nieprzerwanie, bo dziecię na głowę wejdzie, albo robić jak czujesz ty, jako matka swojego dziecka.

Ja tu już ostatnio pisałam w temacie " ile pozwalać", odnośnie domowego burdello.
Co do taty - on jest z tej pierwszej grupy więc doradza zgodnie z owym poglądem, ale gdyby się zastanowić : to jak właściwie masz reagować?
Zakładając, że olejesz - to co - jesz obiad przy płaczącym dziecku? Smakuje ci on? Masz z tego przyjemność? No ja np. nie mam, nie smakuje mi jedzenie w stresie, i patrzenie na łzy mojego dziecka. Reaguję zawsze, nie odraczam reakcji swojej, bo to mi nic nie da dobrego. Nie to, że biegnę na złamanie karku do dziecka, i wszystko jest na tip-top bo nie zawsze się da. Ale jak nie mogę szybko podejść to mówię do dziecka. Ja w ogóle mnóstwo gadam z moją córką, tłumaczę, przegaduję. Staram się krótko, na miarę jej możliwości rozwojowych, ale często mi się dziób nie zamyka.
Z jedzeniem obiadu często mam kłopoty, więc jej wtedy też coś do jedzenia daję, może wysiedzi przy tym akurat, nawet jeśli nie je. Ale zdarzało mi się nie raz i nie dwa jeść zimne, jeść na raty, jeść pomiędzy jedną bajeczką a drugą, pomiędzy kp, wstaw co chcesz.

No bo co innego?
Dziecko nie rozumie dlaczego "zwykle tak a teraz nie", nie robi na złość, nie wymusza. Jeśli potrzebuje uwagi to bez złośliwości i bez drugiego dna. Jeszcze nie łączy, że wtedy mama nie zje obiadu i będzie głodna itp itd.

A jeśli są sytuacje kiedy na prawdę nie może czegoś - bo nauczyłam się weryfikować to, i jak mam "zostaw" na końcu języka, to robię sobie stop klatkę i myślę " ale właściwie dlaczego nie chcę jej pokazać tego lub dać? Czy serio mam powód czy z zasady?" - jeśli mi wyjdzie, że powód mam z doopy wzięty to jej pokazuję, z rzeczami trudnymi pod nadzorem. Wiecie, że przestaje już grzebać w szafkach w kuchni?
Bo się nasyciła widać. Przeniosła się do swojej komody w sypialni - rusza pierwszą szufladę tylko bo w niej są przegródki i jej skarpetki/pieluchy itp, bierze te przegródki wyjmuje, bawi się i potem ODKŁADA NA MIEJSCE.
Zauważyłam, że jeśli jej pokażę gdzie co ma leżeć, do czego służy itp itd - to ona to przyjmuje i używa zgodnie z przeznaczeniem, odkłada na miejsce. Nasyci się, nabawi tym i jest spokój.

Pilota od tv np już nie tknie, od razu biegnie schować do szuflady. Do tego stopnia, że jak na działce byliśmy i dziadek chciał jej dać taki od starego tv, bo wiedział, że na pilot był szał to co zrobiła? Poszła i schowała do pierwszej szuflady jaką spotkała na drodze, mało się nie posikałam:d
Nawet mnie goni do tego, żebym odkładała rzeczy na miejsce :d Wiem, że jej to minie kiedyś, ale na razie "pozwalanie kontrolowane" się sprawdza bardzo.
Jeśli zabronię czegoś to też mam pisk/histerię, rzadko się uprę i zabiorę - robię to jeśli to serio niebezpieczne. Ale wtedy nie zostawiam jej płaczącej - raczej się z tym nie zgadzam (chociaż pewnie jak będzie starsza to będzie zależnie od jej potrzeby, na razie jestem zdania, że ona własnych emocji jeszcze " nie udźwignie" żeby ją z nimi zostawić. Przytulam, nazywam jej emocje typu " wiem, że jesteś teraz bardzo zła bo chciałaś to i to, ale nie mogę ci tego dać bo skaleczysz palec a ja się bardzo o ciebie boję i nie chcę żeby cię bolało" - na przykład.
Zawsze uzasadniam dlaczego nie dam, dlaczego się nie zgadzam.
Potem odwracam uwagę na ile się da.

Pewne rzeczy trzeba po prostu przetrwać. Z poglądem "ignoruję, wypłacze się to przejdzie " - się nie zgadzam.
I nie uważam, że nie stawiam granic - stawiam, aczkolwiek czasem je przesuwam jeśli dojdę do wniosku, że były bez sensu.
Jak wy sobie wyobrażacie stawianie granic roczniakowi? Bo ja nie przez ośli upór czy tresurę.

Oczywiście nie dam jej z tego powodu lodów na obiad i nie pójdę o 3 rano na spacer. Ale uzbroję się w tłumaczenie , raz , drugi i dziesiąty, dam bliskość jak przyjdzie jakaś wielka emocja, której ani ja ani dziecko nie ogarniamy, a potem zajmę czymś innym.
Przede wszystkim pomaga mi myśl, że dziecko jest z natury dobre, nie ma złych intencji, po prostu często nie rozumie - czemu nie tak i nie teraz. I nie ma w tym jego winy.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Pytanko jakie kredki kupowalyscie dla dzieci Bambino?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zwykłe mamy, jakieś świecowe, bo takich nie zje.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:51   #3966
Delicjanka
Zakorzenienie

Dziękuje za kciuki!
dziewczyny, wiem czasem narzekałam na moją dyktatorke, czasem juz troche ironicznie podchodziłam itd. Ale ja jestem związana chyba z babcią najbardziej, jak wczoraj od sis usłyszalam, ze pod maszynami to nogi mi się ugięły, juz wczoraj nie miałam jak jechać do szpitala... ale dziś na pewno pojadę. Ponoc juz lepiej. Matula z babcią poszła do lekarza bo miala spuchnięte nogi.. i dr dała skierowanie do szpitala "na wszelki' i poszła babcia a na następny dzień była tak sina, ze ją wzieli na erke i pod respiratory jakieś.. lekarz mowi że już lepiej, nawet nie chce myśleć ze moze byc coś źle.

Amelka ma chyba uczulenie na komary! ostatnio jak ją ukąsił jej policzek był mega czerwony, to miejsce napuchło- wieczorem sie zrobiło stożkowate i twarde i takie nieładne...a wczorqaj znowu ją udziabał i znowu to samo. Podaje wapno i smaruje jej takim czymś w kulce, Amelka się nie drapie, a wygląda to jakby się pół nocy drapala;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 07:52   #3967
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuje za odpowiedz , najbardziej mnie martwi że u mnie już jest 12 tydzień ciąży a ja dopiero zaczne leczenie.
spokojnie, zobaczysz dostaniesz eutyrox pewnie i wszystko będzie dobrze
Cytat:

no i dzisiaj byłyśmy na podwórku, bawiłyśmy się kamyczkami a ona zaczęła właśnie ruch jaszczurkowaty więc ja długo nie myśląc wzięłam ją pod pachę, powiedziałam że idziemy jeść do domu i ona nawet nie płakała wchodząc do niego jak zazwyczaj przyszłyśmy, zrobiłam kisiel, posadziłam w kszesełku i w 5 minut kisielku nie było żałowałam,że nie zrobiłam większej porcji

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Hje, widzę cię!

mów co tam u was, jestem sprawgniona informacji, bo ostatnio nas nie rozpieszczasz

debrah - jak tam ospa?
o u nas jest tak samo z językiem al jeszcze mówi mniam mniam
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale mi poucinało

To zależy na jakie się trafi ogólnie, ale ja też wolę używki

Koncita Kiełbasa, nie? Strasznie mnie wkurza jej/jego? faworyzowanie

My mamy komplet polarowy, w którym Pola chyba od pół roku śmiga i jak nówka dalej, leginsy też wszystkie dobre

Eeee, przecież pewniaki byli W finale będą w pierwszej 5 jak nic
W półfinale mieli najwięcej głosów

Padł jak stał

U nas o 21, to u Was chyba o 20

A jakie powody ich nieobecności?
Nie martw się, na mojej siostry weselu na 120 osób, 30 było ze strony szwagra. U nas - 120 ze strony tż, 60 z mojej

Yep, też lubię Ale i tak pierwsza z "co mi będą jakieś hu...huhu" Sebastiana jest nie do pobicia

Potwierdzam, na razie ciuszki wszelkie z F&F są najlepsze jakie mamy. Co do H&M, to niestety ostatnimi czasy trochę się pogorszył

Moja robi to samo, dodatkowo zaciska przy tym zęby tak, że aż jej głową trzęsie

Deli, co z babcią?

---------------------------------

Dziś byłyśmy na dworze od 7.40 do 11.30 i tylko dlatego, że zaczęło padać , młodzież pospała godzinę i znowu od 14 do 19

Mama mnie wczoraj yebła na łopatki doszczętnie... Jestem złą matką, a już gorszą żoną, bo, uwaga, mój mąż musi biedny co wieczór przygotowywać termos na noc dla dziecka. A nie powinien, bo on pracuje zawodowo, a ja nie, i on przychodzi zmęczony z pracy, a ja nie. Ja Polę przewijam, ubieram, karmię, kąpię, usypiam, a tż ten pieprzony termos co wieczór przygotowuje i jest źleee! Ku.wa, jeszcze raz d niej usłyszę, że "on nic przy Poli nie robi" (jaka zmiana zdań) to mnie chyba rozniesie...
też nie rozumiem zachwytu nad tą Koncita
a co do tekstu mamy to żal

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:11   #3968
pstryczek84
Zakorzenienie

hej!
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

je.blam!
po stokroć je.blam!

iffonka-do lekarza szybciutko i wszystko bedzie ok!

Cytat:
Ja jestem chora na tarczyce, mój pierwszy wynik to 16,5!!! przy normie dla kobiet w ciąży 2 też czytałam, co się naryczałam to moje, z tym że u mnie lekarze bez ogródek mówili - z takim wynikiem albo pani porodni, albo urodzi chore dziecko. To był dramat! I co?? urodziłam zdrowiuteńką Aneczkę, moje cudo najukochańsze
najważniejsza szybka reakcja i wprowadzeniem hormonów, pewnie będziesz musiała kontrolować i wsio, nie martw się!
o matko!

Cytat:
Moja Marta trzy dni pod rząd nawet przed siusiu mnie wolała, ale potem jej się odwidzialo
Dzisiaj za.to przeszła samą siebie. Zwiala mi z nocnika i zrobiła 2 na panele

/

u nas w nocy byla taka burza ze hej! ja prawie wyszlam z siebie a mlody spal w najlepsze

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:13   #3969
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
o u nas jest tak samo z językiem al jeszcze mówi mniam mniam
mniam
U nas jak Marti jest głodna, to tego by nikt nie przeoczy. Zaczyna normalnie krzyczeć am am mniam i nie ma bata, trzeba jej dać cokolwiek, bo się nie uciszy
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:02   #3970
mala_19kw
Zakorzenienie

Nancy-właśnie ostatnio wybrałam się do rossmanna po pieluchomajtki i ... Kupiłam pampersy Przez pomyłkę. Były w identycznym opakowaniu i po prostu wzięłam z półki nie czytając etykiety na paczce. W domu okazało się że mam pampersy i wcale sobie nie ułatwiłam wręcz przeciwnie,pampersy które kupiłam są tak tandetne że marzę tylko o tym żeby nadszedł już ich koniec. W każdym razie wracając do sedna-kupię następnym razem (sprawdze trzy razy zanim wyjde zadowolona z zakupów ).

Za nami noc ok,ranek trochę gorszy bo zanim zrobiłam mleko mały się rozbudził-impreza trwała dwie h i tak pospaliśmy do 8.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:26   #3971
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczyny...zaraz nadrabiam...a na dzień dobry-Antonio rano , jak mama segregowala pranie-już chciał sie wykąpać ;p padlam ze śmiechu....

I w jeszcze w kwestii pozwalania dzieciom na wyciaganie z szafek....jak chce zjeść śniadanie to tak to wygląda

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399706765473.jpg (60,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1399706776858.jpg (31,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1399706787713.jpg (32,9 KB, 32 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:27   #3972
marsi11
Zakorzenienie

hej,
widzę,że gadacie o eurowizji, ja wlączylam na chwilkę jak zobacyłam babę z brodą myślałam,że pawia puszcze
sorry nie kumam, talent przeciętny, w x factor co drugi tak śpiewa
rozuemie,że za kilka lat w tv będą trendy piosenkarzy z kutasem na czole i takich będą faworyzować
Boże co się dzieje na tym świecie? nic dziwnego,że potem wiele ludzi ma problem z tożsamością jak tak ludziom mieszają we łbach
przepraszam ale ja jestem konserwatystką i niestety brak mi tolerancji dla odmieńców, zboczeńców i innych seksualnych dziwadeł
na to dzieci nie powinny patrzeć bo to nie jest nauka tolerancji, o nie!!!

Cytat:
U nas jak Marti jest głodna, to tego by nikt nie przeoczy. Zaczyna normalnie krzyczeć am am mniam i nie ma bata, trzeba jej dać cokolwiek, bo się nie uciszy
heheh u nas tak samo

pogoda z dupy a miałam iść z młodym na wiejski festyn, potem mamy w planach basen ale kurcze mam wątpliwości bo jeszcze smarkam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:33   #3973
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry!

ja już po śniadaniu, kawce przy kołaczu (sąsiad się dziś wydaje ) i sprzeczce z mężem czyli można już spokojnie zacząć dzień

dziś moje dziecko obudziło nas o...7:44 jestem w szoku! tak to można żyć

mam weekend na napisanie pracy mgr (sorry dziewczyny, że was tak męczę, do środy to machnę i macie ze mną już święty spokój ), Ania już jest u babci więc i ja muszę zacząć. Tłumaczę sobie, że to tylko kilka dni spinku doopy i KONIEC. NIGDY WIĘCEJ EDUKACJI!

Hje - co twoja mama ma za pomysły to ja nie wiem ŻE TY NIBY NIE JESTEŚ ZMĘCZONA! łomatkozcórką że o czpisach nie wspomnę
a ty chyba jesteś aniołem, że to wszystko wytrzymujesz, ja bym tym wszystkim pierdutnęła i tyle

miłego dnia!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-05-10 o 09:34
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:42   #3974
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny...zaraz nadrabiam...a na dzień dobry-Antonio rano , jak mama segregowala pranie-już chciał sie wykąpać ;p padlam ze śmiechu....

I w jeszcze w kwestii pozwalania dzieciom na wyciaganie z szafek....jak chce zjeść śniadanie to tak to wygląda

Antonio wymiata poprostu!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej,
widzę,że gadacie o eurowizji, ja wlączylam na chwilkę jak zobacyłam babę z brodą myślałam,że pawia puszcze
rozuemie,że za kilka lat w tv będą trendy piosenkarzy z kutasem na czole :mur: i takich będą faworyzować
Boże co się dzieje na tym świecie? nic dziwnego,że potem wiele ludzi ma problem z tożsamością jak tak ludziom mieszają we łbach
przepraszam ale ja jestem konserwatystką i niestety brak mi tolerancji dla odmieńców, zboczeńców i innych seksualnych dziwadeł

Stary 2014-05-10, 09:47   #3975
charlizz
Zadomowienie

moja mama za to rano mi powiedziała, że słyszała jak Ola płakała nad ranem i już miała przyjść i powiedzieć mi, żebym dała jej smoka Jak ona ewidentnie nie płakała o smoka tylko na zęby,poza tym... po 9ciu dniach niepamięci o smoku, nagle mam jej teraz dac co za głupota.
muszę schować dobrze albo po prostu wyrzucić, bo licho wie co jej do głowy przyjdzie, jak będzie kładła Olę na drzemkę pod moja nieobecność

co do eurowizji - nie oglądałam i mam spokojną głowę, bo ja też nie mam tolerancji dla takich udziwnień

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:59   #3976
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
moja mama za to rano mi powiedziała, że słyszała jak Ola płakała nad ranem i już miała przyjść i powiedzieć mi, żebym dała jej smoka Jak ona ewidentnie nie płakała o smoka tylko na zęby,poza tym... po 9ciu dniach niepamięci o smoku, nagle mam jej teraz dac co za głupota.
muszę schować dobrze albo po prostu wyrzucić, bo licho wie co jej do głowy przyjdzie, jak będzie kładła Olę na drzemkę pod moja nieobecność

co do eurowizji - nie oglądałam i mam spokojną głowę, bo ja też nie mam tolerancji dla takich udziwnień

a jeśli mogę spytać - jak odstawiłaś Olę od smoczka? po prostu schowałaś i koniec, bez płaczu się obyło czy jak?
Bo u nas np w chwili obecnej sobie nie wyobrażam jak to zrobić moja siostra obu synom na drugie urodziny odstawiła, w ich obecności tłumaczyła im że teraz smoczki są dla dzidziusiów i wrzuciła je do pieca, a oni widzieli jak płoną i w sumie...nie upominali się o nie! Raz młodszemu się przypomniało, to podeszła do pieca, otworzyła, smoka nie było i cześć pieśni, koniec historii.
A ja właśnie nie mam pomysłu jakby to zrobić nie że mi się śpieszy, ale tak się zastanawiam

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-10, 10:16   #3977
hje
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to samo Ale najlepsze... jestem jeszcze bardziej flak, niż jak wstajemy przed 7

Marsi, kutas na czole mnie rozwalił Swoją drogą, kto wie, już sobie nosy na czole hodują
A tak wracając do Konczity, tak jak też pisałam, wkurzyło mnie strasznie, jak nawet ta prowadząca tak ją faworyzowała, publiczność to już nie wspomnę... Mam nadzieję, że TO nie wygra!

U nas do 9 gdzieś też była pogoda z dupy, lało, wiało, zimno, ciemno, ale teraz tylko wieje i pikne słońce świeci
Stary 2014-05-10, 10:19   #3978
ania13.03
Zadomowienie

hje tak dokladnie Zniechecilo mnie to do calej Eurowizji. Ok, rozumiem, ze tolerancja (ktorej najwyrazniej mi brakuje) ale sorry, nie czuje tego po prostu

A to wiadomo kto mial najwiecej w polfinale glosow? Myslalam, ze to tajne jest? Ja ta piosenke ze 3 razy w zyciu moze slyszalam ale dla mnie to tez pewniak byl Podoba mnie sie nawet

A tekst mamy - zbieram szczene z podlogi

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
A mówiłam Wam,że odzwyczaiłam Olę od smoka? poszedł w niepamięć i spokój jest, nie ma szukania a i w nocy się nie budzi.
Super, brawo!

nawijko, nie wiem co Ci poradzic bo u nas poczatki "buntu dwulatka" przy Gabi byly podobne (chodzi mi o ten krzyk przechodzacy w pisk i o to, ze nie dalo sie niczym odwrocic uwagi) Przeszlo w koncu samo ale trwalo dobry rok Oby u Was minelo szybko i nie nabralo na sile jak u nas

Deli uff, dobrze, ze juz lepiej.

A tak poza tym to witam sie w pierwszy dzien weekendu Wczoraj zasnelam rowno z dziewczynami wiec mnie dzisiaj taki roz☠☠☠☠☠☠☠nik powital, ze chcialam spowrotem do lozka uciec W zwiazku z tym zaraz zabieram sie za porzadki. Milego dnia kochane!

marsi, "kutas na czole" dobrze napisane.

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2014-05-10 o 10:21
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:23   #3979
pstryczek84
Zakorzenienie

wybywam niedlugo z Kubencjuszem na "miasto" no i wypadaloby sie troche upodonic do czlowieka no wiec jak jestem z nim sama to czesto maluje sie u niego w pokoju. dostaje moje kosmetyki i zazwyczaj robi z nich zupke
ale dzis zazadal gabeczki do makijazu dalam mu moja ostatnia czysta nieuzywana a ten co? lazi teraz po pokoju i maluje wszystko co ma buzie o, a teraz fluiduje traktorek

Stary 2014-05-10, 10:37   #3980
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny...bądźcie wyrozumiale...teraz w modzie gender...to co komu przeszkadza broda u kobiety czy tam fiut na,czole
Swoją drogą zebrało mi sie na wymioty jak to zobaczyłam...poprostu niesmaczne...

O i nowe promocje w biedronce..

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1399711053446.jpg (47,0 KB, 30 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-05-10, 10:40   #3981
ania13.03
Zadomowienie

pstryczku

Jeszcze Wam tylko opowiem akcje z dzisiaj Wstalam rano, patrze na telefon tzta bo widze, ze miga a tam polaczenia nieodebrane z pracy. Ok. Patrze na inne polaczenia a tam na liscie "Little Angel"
Zagotowalo sie we mnie, budze go i pytam: kto to jest Little Angel??? a on smieje
Juz myslalam, ze mnie tam cos trafi a tz w koncu pyta: "a jak sie nazywa przedszkole Gabi" Little Angels

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-10, 10:50   #3982
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
pstryczku

Jeszcze Wam tylko opowiem akcje z dzisiaj Wstalam rano, patrze na telefon tzta bo widze, ze miga a tam polaczenia nieodebrane z pracy. Ok. Patrze na inne polaczenia a tam na liscie "Little Angel"
Zagotowalo sie we mnie, budze go i pytam: kto to jest Little Angel??? a on smieje
Juz myslalam, ze mnie tam cos trafi a tz w koncu pyta: "a jak sie nazywa przedszkole Gabi" Little Angels

swoja droga - pomyslam o naszej little

Stary 2014-05-10, 10:58   #3983
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
pstryczku

: rotfl:

dobre toooo

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-05-10, 11:09   #3984
misiaeel
Wtajemniczenie

Deli dobrze, że już lepiej

neti Antoś Ci porządki robi

marsi padłam z kutasa na czole
niedobrze mi się zrobiło jak Ją/Jego zobaczyłam.

charlizz schowaj smoczka

hje u nas na zmianę deszcze z pięknym słońcem

ania padłam z połączeń

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-05-10, 11:18   #3985
ania13.03
Zadomowienie

No mowie Wam, to uczucie kiedy zrobimy z siebie kompletna idiotke- bezcenne

misia moja reakcja byla podobna, tak mnie to zniesmaczylo, ze szok

Neti rozumiem, ze Antonio juz liste zakupow robi?

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-05-10, 11:25   #3986
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej,
rozuemie,że za kilka lat w tv będą trendy piosenkarzy z kutasem na czole i takich będą faworyzować

heheh u nas tak samo

pogoda z dupy a miałam iść z młodym na wiejski festyn, potem mamy w planach basen ale kurcze mam wątpliwości bo jeszcze smarkam
Ja jestem tolerancyjna( mam znajomych/znajome ktore sa kobietami ale zachowuja sie, nazywaja i inni rowniez podchodza do nich jak do mezczyzn no i ok), ale dla mnie to przegiecie. I z jakiej paki mamy to akceptowac? Od kiedy wiekszosc musi sie dostosowywac do mniejszosci?

Cytat:
dzień dobry!

ja już po śniadaniu, kawce przy kołaczu (sąsiad się dziś wydaje ) i sprzeczce z mężem czyli można już spokojnie zacząć dzień

mam weekend na napisanie pracy mgr (sorry dziewczyny, że was tak męczę, do środy to machnę i macie ze mną już święty spokój ), Ania już jest u babci więc i ja muszę zacząć. Tłumaczę sobie, że to tylko kilka dni spinku doopy i KONIEC. NIGDY WIĘCEJ EDUKACJI!

Hje - co twoja mama ma za pomysły to ja nie wiem ŻE TY NIBY NIE JESTEŚ ZMĘCZONA! łomatkozcórką że o czpisach nie wspomnę
a ty chyba jesteś aniołem, że to wszystko wytrzymujesz, ja bym tym wszystkim pierdutnęła i tyle

miłego dnia!
Idz pisac prace!!

Cytat:
pstryczku

Ania, sory no mialo sie nie wydac a patrz skubaniec mial mnie wpisac po imieniu

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:28   #3987
mala_19kw
Zakorzenienie

Pstryniu,Ania-padłam z was i chyba nie zdołam wstać

Jako że nie oglądam tv (lub robię to okazjonalnie) musiałam wygooglować sobie tą Konczite i ku.wa z szoku wyjść nie mogę Jacie☠☠☠☠☠☠☠e co to?
Ludziom to naprawdę się w dupach przewraca
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:35   #3988
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
No mowie Wam, to uczucie kiedy zrobimy z siebie kompletna idiotke- bezcenne

misia moja reakcja byla podobna, tak mnie to zniesmaczylo, ze szok

Neti rozumiem, ze Antonio juz liste zakupow robi?
no właśnie mnie tak samo. i nie rozumiem skąd nagle tyle tolerancji i zrozumienia u wszystkich

Hania śpi a ja oglądam toy story na polsacie zamiast sprzątać
o matko właśnie leciała reklama Barbie z psem, którego się karmi a potem naciska na ogon i on kupe robi. albo z kotem, który sika do kuwety i trzeba sprzątnąć.
a do zestawu z psem są widełki do sprzątnięcia kupy

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2014-05-10 o 11:43
Stary 2014-05-10, 12:45   #3989
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hejka...

ANIA...tak listę zakupów zrobił....ale mu nie smakowała

Misia...leniuchuj..a co tam

Ja już po kolenym treningu...nadal nie mogę wyrobić 100% normy...zawsze coś ominę...zrobię pauzę na pare sekund- no ale kurde naprawdę jak czuję że nie dam rady to co... ale leci ze mnie jak z kranu-gęba i nie tylko -cała mokra Tak się spala tłuszcz???
Myslałam, że z treningu na trening będzie łatwiej- a tu wclae nie..dziś jeszcze na wieczór orbitrek...i może się przełamię i pobiegam-chociaż z 500 m jak dam radę to sukces będzie
a teraz prysznic i już rilax- wczoraj wszytsko sprzątnęłam- dziś rano zrobiłam leczo i młodemyu kompot z rabarbaru i buraczkową- także mam wolne

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
pstryczku

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-05-10 o 12:44
Stary 2014-05-10, 13:44   #3990
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ania, sory no mialo sie nie wydac a patrz skubaniec mial mnie wpisac po imieniu

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
no właśnie mnie tak samo. i nie rozumiem skąd nagle tyle tolerancji i zrozumienia u wszystkich

Hania śpi a ja oglądam toy story na polsacie zamiast sprzątać
o matko właśnie leciała reklama Barbie z psem, którego się karmi a potem naciska na ogon i on kupe robi. albo z kotem, który sika do kuwety i trzeba sprzątnąć.
a do zestawu z psem są widełki do sprzątnięcia kupy
I prawidlowo, niech sie dzieci ucza od malego Tutaj za nieposprzatanie po swoim psie mozna dostac mandat i przynajmniej problem z kupami co kilka krokow na chodnikach i na trawie rozwiazany

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hejka...

ANIA...tak listę zakupów zrobił....ale mu nie smakowała

Misia...leniuchuj..a co tam

Ja już po kolenym treningu...nadal nie mogę wyrobić 100% normy...zawsze coś ominę...zrobię pauzę na pare sekund- no ale kurde naprawdę jak czuję że nie dam rady to co... ale leci ze mnie jak z kranu-gęba i nie tylko -cała mokra Tak się spala tłuszcz???
Myslałam, że z treningu na trening będzie łatwiej- a tu wclae nie..dziś jeszcze na wieczór orbitrek...i może się przełamię i pobiegam-chociaż z 500 m jak dam radę to sukces będzie
a teraz prysznic i już rilax- wczoraj wszytsko sprzątnęłam- dziś rano zrobiłam leczo i młodemyu kompot z rabarbaru i buraczkową- także mam wolne

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

A co do pogrubionego to - "pamietaj, ze Twoje cialo moze wiecej niz podpowiada Ci Twoj umysl... " (Ewa Chodakowska)

18.01.2013 - Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości