|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
Powiedziałabym nawet, że im mniej się chodzi tym mniej boli Chodziło mi o to, że jak już tak Cię boli, że czujesz, że nie możesz wstać z łóżka to nie pozostaje nic innego jak wesprzeć się na czymś i na siłę postawić się do pionu i zacząć powoli iść. Z każdym krokiem jest coraz lepiej, a minie to całkowicie dopiero w ciągu dnia. Bo za każdym razem jak się położysz nawet na godzinę to wstając jest to samo ;/ Przynajmniej u mnie. Jeśli chodzi o piłkę, to nie wiem, nie mam więc nie testowałam ![]() Aha - jak chodzisz w ciągu dnia to staraj się żółwim tempem
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
Sylwia_88 napisze tyle: pamiętaj, ze to Ty i Twoje szczęście jest najważniejsze. Ma się jedno, kruche życie. Nikt, dosłownie nikt nie ma prawa Ci go niszczyć. Jakkolwiek. Czy słowami czy nie daj Boze czynami.
Każdy wymaga od nas wiele a sam z siebie nie daje nic, mimo ze mu się wydaje inaczej. Chociażby ciąża. Piękny stan- to książkowy mit. A tak naprawdę ogromne wyrzeczenie i wysiłek dla organizmu kobiety. Masa dolegliwości. Wydaje mi się, ze mało który facet by to wytrzymał. Jak chłopak jest przeziębiony do można oszaleć, bo tak nad sobą się uzala a co my mamy powiedzieć. Twardo znosimy wszystkie dolegliwości od pierwszych dni nosząc na barkach odpowiedzialność za życie i zdrowie maluszka. Czasem się nie da i dzieje się rzeczy niezależne a i tak jesteśmy oskarzane... Ale wracając do tematu. Nikt nie chciałby usłyszeć takich słów. Nie wiem jak bym zareagowała. Ale musisz wyciągać konsekwencje takich zachowan i jasno dawać do zrozumienia, ze masz uczucia a on je rani. Najśmieszniejsze jest to, ze tak cwaniakuje a jak dzieciak przyjdzie na świat i bedzie musiał wziąć go na ręce czy przewinąć to sam narobi w gacie ze strachu. Taki bedzie męski. I wtedy wypomnij mu te slowa. "No weź go", co nie poradzisz sobie? Ty? Łatwo gadać przy kolegach .. No nic, nie wiem ile TZ ma lat,ale mam nadzieje, ze dorośnie. A Ty nie płacz. Tylko twardo walcz o siebie. Pamiętaj: nic na sile.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-05-10 o 00:13 |
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny współczuję przepraw z Tztami. Chyba zaczynam doceniać swojego. Ma też swoje za uszami ale i tak jest kochany.
Ja się witam po nie całej godz snu. W nocy zaczęły bolec mnie plecy a później pojawiły się niestety skurcze. Teraz od swych godz leze na ktg i przyjmuje leki. Na szczęście szyjka trzyma a wody nie uciekają a tego się obawiałam. Teraz czeka mnie parę dni obserwacji i brania leków chcą żebym jaknajdluzej ciążę dotrzymała. Łatwo nie jest. Teraz skurcze po lekach ustały ale plecy mam w opłakanym stanie. Do tego ciągle obawa czy mały urośnie. Heh czekają nas ciężkie dni...
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie weekendowo.
Ledwo mowie tam boli mnie ten migdał,tantum verde nie daje rady chyba zdechne dzis w dodatku ząb sie ukruszyl mi i ja juz szukam dentysty,tylko kto mnie chora przyjmie.....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez wczoraj sie meczylam ze skurczami ale dzis juz lepiej
na ktg rysowaly sie dosc wysokie i polozna byla bardzo zdziwiona ze mnie nie boli jak sie pytala stwierdzilam ze sa poprostu nieprzyjemne moze mam wysoki prog bolu? oby no ale dzis narazie jest ok wiec mam nadzieje ze to jeszcze nie czas pozdrawiam Was buziaki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Prowansja jak ból jest taki silny to skonsultuj to z lekarzem. Może to nie być groźne, ale może to być rozejście spojenia.
Sylwia - nawet nie wiem co mam Ci napisać... ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Ale życzę, żeby to był jednak wysoki próg bólu. ![]() Będziesz mieć cc czy rodzisz naturalnie? |
|
|
|
|
#1087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale polozna naprawde zdziwiona poki sie nic nie dzieje naturalnie ale ofc w trakcie moze wyjsc ze cc eh ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tż zaraz jedzie do mechanika z tym autem, mam nadzieję, że jednak wyjdzie troszkę taniej ![]() Sylwia, aż mnie zatkało jak to przeczytałam. On często ma takie akcje? Nie mam pojęcia, jak bym zareagowała gdyby to mój mąż mi takie coś powiedział, sle tak jak pisze Prowansja, musisz o siebie walczyć. Nie płacz, tylko pokaż mu, że jesteś silną, niezależną babką i nie pozwalaj sobie na takie ponizanie. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1089 |
|
Konto usunięte
|
Witam się w 38 tc
do tp według OM zostało mi 21 dni....Wybaczcie, że tak z doskoku ostatnio, i że nie będę cytować, ale podczytalam trochę na telefonie. Cały czas ogarniamy jeszcze z tztem mieszkanie, ciągle coś jeszcze trzeba dokupić, uporządkować, itd. Dzisiaj właśnie siedzę na uczelni, muszę się poumawiac na wcześniejsze egzaminy i siedzę dziś rod 8 do 20 :banghead: Jutro za to mam komunię brata ciotecznego, ale w domu, więc sobie odpoczne... W tygodniu będę miała ciut więcej czasu, mam nadzieję... |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46386469]Witam się w 38 tc
do tp według OM zostało mi 21 dni.....[/QUOTE] ![]() dzien dobry witam się w dość pochmurny dzień ![]() ogarniam mieszkanko, wczoraj zakupiliśmy kartony w Castoramie i teraz szukam im miejsca ![]() jeden na pewno przeznaczę na 'pudełko pamiątek' dla dorosłej Zosi na zaś ![]() tylko co tam włożyć?? Macie jakieś pomysły?? Myślałam już o gazecie lokalnej ze zdjęciem z porodówki, jakąs jeszcze gazetą, mam już bransoletkę ręcznie wykonaną dla Zosi przez mojego chrzesniaka
|
|
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
ale dzisiaj się wyspałam uwielbiam sobotnie leniwe poranki poddałam się małej depilacji tu i ówdzie - normalnie misja na marsa![]() lecę Was nadrobić trochę
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Widze, że nie będe sama w narzekaniu... jestem wykończona i chce mi sie płakać
Zasnełam coś ok 1 a potem to nie było spanie bo co chwile się budziłam. Uciskała mnie na żołądek i w pęcherz. Żaden bok do spania nie był dobry :/
|
#1093 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety, nie mogą mi teraz przedłużyć, bo muszą kogoś znaleźć na moje miejsce, ale po macierzyńskim postarają się zrobić wszystko żebym mogła wrócić na swoje stanowisko![]() jaaaaasne najzabawniejsze jest to, że zostałam pracownikiem roku 2013 dostałam nagrodę i wszyscy zapewniali mnie, że zrobią wszystko żebym tylko została w korporacji po czym gdy przyszło co do czego zostałam olanaw firmie jest boom macierzyński i w tym samym m-cu co ja odeszło 6 lasek na zwolnienie lekarskie z powodu ciąży Cytat:
Cytat:
mi się w ciąży włączył straszny lęk, że coś się może zdarzyć i stracę tżeta i teraz, gdy np. nie odbiera tel zaczynam się denerwować. a jak gdzieś jedzie to już w ogóle....Cytat:
co do facetów to wszystko Dziewczyny w naszych rękach mój tżet to super facet, ale często bardzo wkurzający najlepsza recepta to "lustereczko" czyli zachowywanie się jak on gdy nie robi nic w domu, rozrzuca rzeczy, nie robi zakupów ja robię to samo (choć szlag mnie trafia ) aż w końcu dotrze do jego zakutego łba, że czas wziąć się do roboty jeżeli chodzi o jedzenie przed kompem to tez ten temat mam wypracowany - prośby i groźby nie docierały do niego, więc raz mnie tak wkurzył, że wyrwałam mu talerz i jego zawartość spuściłam w toalecie mój tżet wie, że jestem trochę nieobliczalna i żartów nie ma ![]() z alkoholem to mamy problem w druga stronę, mnie tżet wkurza, że prawie nie pije (amator sportowiec) ![]() a i z bolącego gardełka szybko się wyleczył, w sumie od razu jak wrócił do domu
|
|||||
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Witam sie po wizycie, mialo byc tylko pobranie GBS ale przy okazji mialam badanie. Jako ze jutro koncze 37 tc to mam zielone swiatlo do porodu. Odstawiam juz Luteine, magnez i nospe. Mam nie przejmowac sie bolami brzucha jak na okres bo to normalne w tym czasie. Szyjka juz krociutka i rozwarcie na opuszek. Takze mozliwe ze juz bardzo blisko do powitania corci na swiecie. Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też miewam bolesnośc brzucha jak na okres, czyli że te popularne przepowiadacze ![]() super, ze szyjka reaguje już, to Karolkya może mały doping? przeczytałam cały numer M jak Mama czerwcowy, nudy w domu trochę ogarnęłam łazienkę, czeka mnie jeszcze kuchnia, ale to po obiedzie
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramonka o doping poprosze po 20 jakos tak bym wolala to bym ze wszystkim na spokojnie sie wyrobila
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś pospałam dłużej niż zwykle bo prawie do 9. A nie raz po 6 już się budzę. Koontynuując temat naszych facetów- spałam dziś w salonie. Wieczorem tż był na balkonie, widział że pościel wyniesiona i się wietrzy. Chciał iść spać i do mnie wali z prentesjami czemu nie powiedziałam że pościel na balkonie, łóżko nie pościelone itd. Nosz kur...jak z dzieckiem. Wniósł ją sam. Poszedł spać. Ale jak weszłam do sypialni, zobaczyłam jak on pościelił to łożko to trzasnęłam drzwiami i poszłam do salonu spać. Bez prześcieradła bo po co się przemęczać, moja poduszka byle gdzie, kołdra odwrotnie ![]() Od rana kończyłam w ślimaczym tempie wczorajsze sprzątanie, niedawno skończyłam ale zrobiłam wszystko co chciałam łącznie z umyciem podłóg. I właśnie wójek z 3 dzieci przyjechał to już nie będe miała spokoju. Dziewczynki znów będą się moim brzuchem zachwycać
|
|
#1098 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
witam się sobotnio po kawce i słodkości. Pogoda brzydka i nic mi się nie chce, mam pozwolenie od lekarza na bycie bardziej aktywną więc myśleliśmy nad jakimś kinem, ale nawet na to nie mam za bardzo ochoty... Pewnie skończy się na siedzeniu w domu i oglądaniu telewizji, albo czegoś na kompie. Chciałam dziś jechać do hurtowni dziecięcej oglądnąć karuzele nad łóżeczko, bo mama kazała mi sobie wybrać, ale specjalnie tylko po to jechać to się nie opłaca i tak oto, nie wiem co ze sobą robić... Cytat:
no to pięknie, trzymam kciuki żebyś do 20 wytrzymała, wszystko przygotowała i urodziła raz dwa ![]() A powiedz jak brałaś luteinę itd. to masowałaś krocze? Bo ja też jeszcze biorę to samo co Ty i boję się cokolwiek robić żeby nie wywołać lub przyspieszyć porodu... Cytat:
czasami szkoda słów i nerwów...
|
||
|
|
|
#1099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja dziś cały dzień na nospie, bo mnie brzuch bolał i teraz taki twardszy jest... Tż sobie piwkuje z moim bratem i tatą, więc tylko się modlę, żeby nic się nie zaczęło dziać ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
Bluesky89 leż i odpoczywaj. Oby przeszło.
Ja też dziś sobie dołożyłam. Ledwo nogi za sobą wleke. Cały czas miałam coś do zrobienia. Wzięłam długą kąpiel i idę spać za chwilę.
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, dokładnie taki mam zamiar
właśnie przygrzałam sobie pierożki, oglądam x factor i później kąpiel ![]() Kochana, odpocznij porządnie ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Ależ bym zjadła pierożki
![]() Dziewczyny a powiedzcie jak Wam ten brzuch twardnieje to cały czy część? Bo ja nie wiem czasami czy to plecki, lub pupę dzidzia wypina czy to macica pracuje ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Właśnie zjadłam prawie całe opakowanie prażynek |
|
|
|
#1104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jak miałam twarnienia to tak dołem brzucha mniej więcej do pępka. A wypinanie pupy czuje zawsze nad pępkiem. A miałam iść spać ;/
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-10 o 22:45 |
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam się niedzielnie pogoda nie ciekawa, choć najwazniejsze, ze nie pada ![]() uciekam zaraz na ![]() mąż w pracy do 19, także dziś cały dzień sama
|
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
wczoraj mialam troche latania bo Tz mial jakies uroczystosci miejske, wrocilismy o 19 i padlam. Za to bylam w pepco i obkupilam sie w pudelka na drobiazgi. Dzisiaj ide szukac czarnej farby bez amoniaku bo pol roczne odrosty zaczynaja mnie dobijac Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w niedzielny poranek
Z rzeczy pozytywnych to zaczynamy dziś 34 tydzień Z niepozytywnych nie spałam znów prawie całą noc. Gdzieś przed 5 zasnęłam, a po 6 dzieci wujka już biegały po domu i nie dało się spać. Całą noc twardniał mi brzuch i chyba 3 razy złapały mnie skurcze. Do tego jakieś kłucie w brzuchu i żołądku, nie mogłam się z bólu z boku na bok przewrócić. Powiedzcie mi czy to takie uczucie jak by ktoś mi brzuch ściskał, brakowało skóry na brzuchu i mięśni macicy? Tak się bałam że myślałam że zwariuje na tym łóżu. I chyba zaczynają mnie lęki porodowe łapać. I takim nie fajnym akcentem zaczynamy niedzielę. Mąż w pracy cały dzień a ja mam zamiar leżeć i nic nie robić. Idę spać.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-05-11 o 09:21 |
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to u Ciebie jak u mnie mąż niedzielę spędzi całą w pracy ![]() współczuję niewyspania mnie się dziś wyjątkowo udało pospać do 6.45 ![]() jak nigdy, bo zwykle się budzę przed 6, ale to dobrze, bo potem wieczorem już po 20 mnie muli ![]() co do skurczy, to przepowiadacze u mnie odczuwam w dolnej części brzucha, podbrzusze, pobolewa jak na okres, przy tym brzuch przybiera dziwne kształty, wyczuwam główkę dziecka i kolanka ![]() skurcze porodowe to będziesz odczuwała raczej w górnej częsci brzucha, w dnie macicy i będzie dzidziola ściągać w dół, czyli może być odczucie parcia na stolec.... tego nie miałam jeszcze, ale tak opisywała mnie mniej więcej położna
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
pogoda do bani, oboje z tżetem jesteśmy jacyś rozdrażnieni dzisiaj i od rana na siebie warczymy boli mnie żołądek, zjedzenie na śniadanie kanapki z makrelą to nie był dobry pomysł ![]() zaczęłam kompletować zamówienie na gemini i mam problem z termometrem, brałyście te na podczerwień? ![]() Sylwia gratuluję 34 tc ja jutro zaczynam 35 |
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny
im bliżej rozwiązania tym szybciej mi ucieka czas... wybaczcie, że się nie odniosę do waszych wiadomości, a widziałam, że dzieje się mnóstwo... Całe szczęście póki co nic złego i oby tak dalej Współczuję Wam konfliktów z tż-tami... u mnie niestety to samo... mój nienauczony obowiązkowości, sprzątania i takiej ogólnej zaradności z domu teraz zachowuje się jak niedojrzały kretyn. Póki co potrafi grać ciągle na kompie, wracać po paru głębszych z pracy - bo przecież trzeba się odstresować, w dni wolne od rana walnąć sobie piwko zamiast wziąć się za coś konkretnego w domu itd itd... Mogłabym na niego nagadywać całymi dniami liczę, że ogarnie swoje zachowanie jak urodzi się Synuś. A jak nie to pozna moje kolejne oblicze, a parę już zna ![]() Współczuję Wam problemów ze zdrowiem w rodzinie... to dodatkowe stresy i zadręczanie się myślami... Trzymam kciuki żeby tych stresów było jak najmniej... i za zdrowie najbliższych... u mnie praktyki, wizyty rodzinne, dokańczanie remontu, sprzątanie, zakupy i nie mam nic z dnia. Rzadko się zdarza żebym mogła poleżeć np. przy książce - chyba 5 min na szybką regenerację sił ), które w dodatku mieszkają na 4 piętrze bez windy bleeeee... mam zaciskać nogi w razie wypadku Zostały mi jeszcze 3 dni praktyk, przygotowanie i prowadzenie lekcji, dentysta, wizyty lekarskie, badania u mnie w przychodni i w laboratorium, usg 20 maja też oczywiście nie na miejscu, 3 zjazdy na uczelnię do 15 czerwca - porażka - wszędzie dojazdy.... Na szczęście mój syn w brzuszku wszystko cierpliwie znosi i dopiero dziś w nocy odczułam w końcu pierwsze dziwne twardnienie brzucha... Mam nadzieję, że synuś dalej będzie taki kochany i nie będzie się za wcześnie pchał na świat ![]() widziałam, że wy macie już wszystko przygotowane ja dopiero mam wypraną jedną partię ciuszków na start, które jeszcze nie zostały wyprasowane i czekają na kolejne rundy pralki. Niestety pogoda u mnie nie sprzyja praniu... :/ dziś muszę spakować prowizorycznie torbę do szpitala żeby mieć ją ze sobą tam w domu. Tż ma dziwne zmiany w pracy więc boję się, że będę 2 tygodnie zdana tylko na siebie i dzieciaki na szczęście oni są samodzielni, zakupy zrobią byleby się nie pozabijali to będę szczęśliwa ![]() Życzę udanej niedzieli Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-05-11 o 10:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

Jak już jakoś wstanę to idę, z bólem, ale idę. Nie wiem czy dobrze właśnie to "rozchodzić", ponieważ dziś akurat sporo chodziłam
Powiedziałabym nawet, że im mniej się chodzi tym mniej boli 

do tp według OM zostało mi 21 dni....

- normalnie misja na marsa

Ja teraz co drugi dzień coś szyję i naprwdę ciężko mi upolować coś tanio
i teraz, gdy np. nie odbiera tel zaczynam się denerwować. a jak gdzieś jedzie to już w ogóle....
trochę ogarnęłam łazienkę, czeka mnie jeszcze kuchnia, ale to po obiedzie