|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Mój TŻ też ma motocykl
honda cbr 600 i też sobie kupiłam kask, ale rzadko jeździmy razem ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4082 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
Pewnie nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić jaki ogromny ból nosisz w sobie, bo ja straciłam ostatnią ciążę w 16 tygodniu, a ty donosiłaś do końca.... Współczuję ogromnie. Ale tak jak mówią dziewczyny, tylko czas leczy rany! Ja na początku patrzyłam w okno i płakałam, a teraz chcę starać się po raz kolejny. Rozmumiem cię jak piszesz że ciężko ci myśleć o następnej ciąży. Miałam to samo. Jak lekarz powiedziął mi że moje dziecko jest chore to dodał że najlepszym lekarstwem na strate jest szybka kolejna ciąża. Pomyślałam wtedy- co on gada, ja już nigdy więcej..... A teraz chcę spróbować. Rozumiem też że ci ciężko np patrzeć na ciężarne. Ja mam teraz w pracy ciężarną, która w początkowym okresie (nie wiedząc że jest w ciąży) nie dbałą o siebie- piła, robiła prześwietlenie. I wszystko u niej ok. A mnie serce ściska. No ale cóż. Trzeba żyć dalej. Całe szczęście że masz już jedno dziecko i masz dla kogo żyć. Ja też mam syna i dzięki niemu się pozbierałam. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46388038]Larrisa czekam na zielone światło... Lekarz kazał nam odczekać 3 cykle (właśnie jestem w trakcie drugiego). Ale praktycznie zaczekamy aż mi się ustabilizują cykle (stosuję NPR i czekam aż się zjedzie temperatura ze śluzem w obserwacji na co najmniej 2 cykle i wydłuży faza lutealna - w ostatnim cyklu trwała 9 dni). Do tego czekamy min. do początku lipca, bo 28 czerwca bierzemy ślub ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No to mam nadzieję że jakieś zdjęcia ze ślubu zobaczymy ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o drugie dziecko, to przeciez nigdy nie zapomnisz o córce, zawsze będziesz ją kochać.... Cytat:
Gratuluję Cytat:
Hope.... Jak ja cię rozumiem! Na jutro miałabym termin.....
|
|
|
#4083 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory, H0pe
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
no to inwestowac czy nie?
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak na prawdę nikt Ci nie odpowie na to pytanie, bo nie wiadomo jak się zachowają Twoje piersi. Ja tam wolałam zainwestować, bo nie znoszę badziewnych biustonoszy, dobra bielizna to dla mnie podstawa.
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46400481]Jojla jaki to jest ten "uświadomiony biustonosz"?
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Tak jak Fiol napisała, dobrze dobrany, najlepiej z pomocą brafitterki. Są strony internetowe na których dokładnie jest opisane jak dobrze się pomierzyć ale wizyta w sklepie z brafittingiem to moim zdaniem najlepsze wyjście. Jak będziesz mieć choć jeden taki dobrze dobrany biustonosz to już nigdy nie będziesz chciała innych ![]() Ja bym zainwestowała Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Larrisa już tyle nie rozmyślam o małej. Chociaż często z TZ o niej rozmawiamy. I chyba już zawsze będę się zastanawiala co się stało. To mnie cały czas męczy a przecież już i tak się nie dowiem. Mam też 2 koleżanki które miały podobne tp jak ja. W ich córeczkach widzę moją Hanie. To chyba najbardziej boli
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Anitko cieszę się bardzo że u was wszystko dobrze
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Ostatnio popsuła mi się torebka i muszę kupić nową, macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie torebki w miarę szybko się nie zużywają?
Myślałam o skórzanej, ale na razie $ brak. |
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po dłuższym spacerku.
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za chwile przyjdą teściowie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a każda z nas przechodziła to co Ty. pisz! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46399145] chciałam iść z Małym i kupić mu balon, on uwielbia balony... [/QUOTE]byliście? jaki nabyłaś? dobry "baby blues" nie jest zly. w końcu wiiieeelllleee się zmieniło. bardzo się cieszę, że Malutka ładnie przybiera! pokaż pannicę ![]() jak duża! jaka do Ciebie podobna!![]() ![]() a jak botwinka? tyż mam ze dwie od nich i też jestem zadowolona. Fiol, a jakie preferujesz? Agatka, tak naprawdę to decyduje Twój budżet. a dużo zmienił Ci się rozmiar?
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Iza wspolczuje wizyty ale Ty masz cierpliwosc. Agatko inwestuj jesli masz na to fundusze. Ja nie znosze swoich biustonoszy I jak pojade do Polski to musze sobie taki idealny kupic. Moj tż sie ze mnie smieje jak mowie ze ma uwazac no moje "nalesniczki" Anitko super ze dajecie rade. Oj to sie nacierpialas przy porodzie. Ale Emilka czy wszystko wynagradza. Larrisa to jest normalne ze myslisz o swojej coreczce tak czesto. Ja jestem juz rok po stracie swoich blizniaczek a nie ma dnia zebym o nich nie myslala. Czesto tez jeszcze placze I caly czas czuje pustke w sobie ze ich nie ma. Mnie bardzo pomoglo to forum. Dziewczyny sa najlepsza terapia. Moge tutaj tylko sie zalic I zawsze znajde pocieszenie. Mnie zawsze ogarnia wielki zal jak widze blizniaki identyczne takie jak mialybyc moje coreczki. Dlaczego moje dziewczynki sie nie urodzily? Tez sie obwinaialam ze moze to moja wina. Dla mnie bardzo wspierajace bylo to co Hope napisala: "Magisterium Kościoła katolickiego wydało orzeczenie, że dzieci, którym nie było dane narodzić się, oglądają Oblicze Pana Boga w chwale wiekuistej. Na pewno Wasze Dzieciątka ciszą się pełni ojcowskiej miłości Boga Stwórcy a o swoich Rodzicach, którzy przecież z miłością oczekiwali ich narodziny i z miłością przyjęli ich poczęcie, pamiętają przed Panem." I to co Zeberka napisala co jej ksiadz powiedzial:Ksiądz powiedział mi, że moje dziecko dołączyło już do świętych i jest zbawione i przez jego wstawiennictwo można wypraszać łaski. Powiedział też, że po śmierci spotkam się z nim ale ono nie będzie takie maleńkie jak wtedy gdy umarło, będzie młodzieńcem. Trzymaj sie kochana tak jak dziewczyny napisaly nie mozna sie z tym pogodzic. Uczymy sie tylko zyc z tym bolem po stracie naszego kochanego dzieciatka. Jeszcze musze wam napisac. Ostatnio tz do mnie powiedzial ze jak bym teraz byla w ciazy to on by sie bardzo ucieszyl. Na co ja z takim stoickim spokojem do niego I kto by wytrzymal te 9 miesiecy. A on: yyyy o tym nie pomyslalem. Ubaw polegal na tym ze ja pomyslalam o stresie I nerwach. A on o moich humorach.☺ Pieknie no nie. Pozdrawiam
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak sie dzisiaj gdzies wybieracie to prosze przepisowo bo w calej pl jest akcja predkosc. Ja juz dostalam bonus na 200 zl. Do piatkowego za parkowanie :sciana:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Ja noszę zazwyczaj większe torebki, bo mam rzeczy dla siebie i Młodego.
Na ramię. Ostatnie moje torebkowe marzenia to: http://www.sklep.ochnik.com/torebka-...24-99-w14.html http://www.sklep.ochnik.com/torebka-...24-99-w14.html http://www.sklep.ochnik.com/torebka-...03-99-z13.html Preferuje raczej klasyczne wzory, nie lubię płótnianych. |
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ bochenek chleba i żeby się ne stresować jak coś się wyleje lub ktoś coś wyleje ![]() Całe lata kupowałam na zmianę w zarze lub mango (ale w mango teraz nie ma tego typu): http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/to...9p1694553.html hehe, a teraz plecak lub torba wózkowa. w zalezności od tego czym się wozimy ![]() ale też mam kilka torebkowych marzeń...
|
|
|
#4098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Uffff i po wizycie..Wymeczyli Domisia
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny poradzcie co mam zrobic.
Bylam w aptece. I okazalo sie ze nie ma uzupelnionej daty wystawienia na recepcie. Nie wyda mi lekow bez znizki. Moge to sama uzupelnic czy co zrobic? Bo kurna nie mam luteiny juz na dzis Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Fiolusek ja choc nie jestem stala klientka to polecam parfois z torebkami bo jak sie popsuje masz albo naprawiona albo wymiane na nowa. Moja szwagierka kilka torebek miala na wymiane, bez wysilku, na jakis inny model tez tam dzis bylam i w sumie zaluje ze jednej z nich nie kupilam. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Hope, chyba jedyne wyjście to wziąć bez zniżki chociaz jedno opakowanie.
A w najbliższym czasie isc po nowa receptę. Nie zrobisz sama daty, musi byc ten sam długopis i charakter pisma. Jak inny długopis lub jakas poprawka to musi byc pieczątka z parafka lekarza. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Pani, botwina pyszna, chociaz marzy mi sie ci w typie chłodnika. Z zielenina i kefirem/maslanka/jogurtem. Heh. Od kilku dni jem sałatę i kiełki brokuła. Cieszę sie jak dziecko. Tymkowi nic sie nie dzieje z tej okazji. widze światełko w tunelu |
|
|
|
#4102 |
|
Konto usunięte
|
Pani, byliśmy, kupiłam taki zielony czołg.
Ale wyszliśmy na całe 40 minut, z powodu tej głupiej pogody :/ Przez nią mam cały dzień rozwalony, Artek miał pierwszą drzemkę 3h! Teraz nie chciał usnąć, tak płakał jak nigdy... Ciekawe, ile pośpi i kiedy pójdzie spać na noc.. |
|
|
|
#4103 |
|
Zadomowienie
|
Torebkowo
Torebki to moj fiś uwielbiam!To bedzie jedyny plus powrotu do pracy hehe. Zacznę nosić swoje torebki i bedzie pretekst do zakupu nowej Teraz tylko wozkowa w użyciu.
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-05-11 o 18:25 |
|
|
|
#4104 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Ci Kubku, a powiedz mi czy jest jeszcze taka opcja ze z lutki na dupka "sie przesiade" ? Wiem ze dupek syntetyczny i stad moja watpliwosc... Bo dupka to mam w domu.
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm... A ja dostalam od gina recepty specjalnie wystawione bez daty.. I wpisywalam sama.. Nikt sie w aptece nie przyczepial, ze jest cos nie tak...
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
To bierz dupka. Jakkolwiek to brzmi
![]() Progesteron to progesteron. |
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
Meire ale to byla recepta ze znizka?
|
|
|
#4108 |
|
Konto usunięte
|
Ja też wózkowa teraz, a tak to różnie, ale zwykle noszę torby przewieszane przez ramię, listonoszki lub większe.
A i muszę poszukać torby do spacerówki.. |
|
|
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A po co dostawałas bez daty? Dziwna praktyka. Teraz na receptach sa dwie daty, jedna wystawienia a druga data realizacji czyli mozna wykupić lek pozniej niz po 30 dniach od wystawienia i nie trzeba z podrabianiem kombinować, |
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
No, na luteine wlasnie... Ale to bylo jakis czas temu.. Jak jeszcze chodzilam do innej ginki.. Hmmm.. Cos sie pozmienialo w tej kwestii??.. No, nie wiem, jak to teraz jest, bo ostatnio nie zwracalam uwagi na to, jak wygladaja recepty..
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

honda cbr 600 

Dalej nie potrafię się z tym pogodzić...

jak duża! jaka do Ciebie podobna!

uwielbiam!