|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Cytat:
![]() Cytat:
alescie sie obkupili :P Charlizz, ale mi smaka narobiłas na sukienki niedobrota
|
||
|
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ILE WODY??? a co do rezultatów - nie dużo?? bardzo dużo!!! w tydzień! łoooł! zazdroszczę, chyba muszę się znów wziąć do pracy, bo ostnio trochę odpuściłam ale od czwartku nie mia zmiłuj, oddam pracę mrg i zaczynam (znów) pracę nad sobą
|
|
|
#4083 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co do zakupów u mnie to norma
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ma ktoś kontakt z Fewcią? Wiecie - martwię się, że to "moja sprawka", że jej tu nie ma.. ( na fb jest często dość), że ją czymś uraziłam, sprawiłam przykrość czy coś. Odnośnie moich ostatnich postów o spaniu.. |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, chyba nie tym spowodowana jest Fewci nieobecnosc.... Moze ma po prostu zbyt wiele na głowie?
Silver, tos zaszalała zakupowo Dziewczyny, a jak to zapalenie to jak moge małemu pomoc do wtorku po poludniu- b dopiero wtedy pediatra jest.... Moja http://allegro.pl/elegancka-szyfonow...218945321.html |
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Deli, bardzo mi przykro. A jeszcze 2 tygodnie temu jak babka TZ zmarła, to pamiętam jak mówiłaś o babci, że jest jaka jest, ale sobie tego nie wyobrażasz przytulam Cię na odległość ![]() Bokeh życzę zdrowia Hanulce. Bardzo ciepło o Was myślę! Jak nie urok to sr*czka. Na prawdę. W rodzinie TZta to chyba fatum się pojawilo. Babka zmarła, 2 tygodnie po tym t. do szpitala. Wyszła rano z łazienki, dotoczyła się do Wioli i mówi że chyba zemdleje. Brzuch ją strasznie bolał. Co się okazało ma jakiegoś guza na trzonie macicy? tak mi mówiła. No i miała w piątek łyżeczkowanie, próbka do badania, za dwa tygodnie wyniki. Więc teraz nerwy i gęsta atmosfera bo ona przekonana że raka ma Żeby tego było mało to ona wyszła wczoraj, a jej brat zza ściany trafił do szpitala dzisiaj z ciśnieniem 210/12o. Jak jej druga siostra jeszcze trafi tam, to zaczniemy myśleć że babka śp. spełnia obietnice, że im jeszcze pokaże. Notabene ona podobno powiedziała że jak umrze to zabierze ze sobą Oliwię, więc grubo. A TZta rodzina tak wierzy we wszystko, przesądy, nie przesądy że mi mózg paruje. Także przez to wszystko ja znowu zaniedbałam swoje starania o siebie Z tego miejsca ogromne dla Neti oby tak dalej Kochana ![]() A! i na deser dowaliła moja babka (mama mamy). Dzisiaj do mnie dzwoniła że ostatnio mama miała siniaka na ręce (moją mamę wystarczy mocniej złapać i już) no i ona oglądała program (Trudne sprawy chyba ) i podejrzewa że ojciec matkę bije i że mnie prosi żebym nie mówiła że ona do mnie dzwoniła, ale żebym z nią porozmawiała i wypadała.No ja mam dość ![]() A! MArsi u mnie Dawid tak samo się zachowuje już normalnie po ścianach chodzę. Ostatnio wziął książeczkę i mi rogiem tej książki w pysk dał, także usta jak po ostrzykaniu powiększaczem miałam
|
|
|
|
#4087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Debrah, ja myślę że Fewcia po prostu nie ma czasu
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oby wszystko się wyprostowało. Dziś idę spać wcześniej, coby jutro od 7 rano zacząć walkę z niewidzialnymi przeciwnikami ![]() bo dziś pospaliśmy, ja do 9 45, a Tż prawie do 11. Ania do 7 20, co i tak uważam za sukces ![]() No, a co do złotej teściowej, to wzięła sobie urlop na jutro i wtorek, żebym mogła spokjnie pisać ![]() tymczasem zmykam spać, dobrej nocy!
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Oby, oby, dziewczyny. Nie chcę sobie wkręcać, napisałam do niej na fb.
Wiem, że ja się czasem autorytarna mogę wydawać, ale ja po proistu piszę o tym co wiem i o swojej wizji. A każda z Was, mam - robi jak uważa, w miarę możliwości, z jak najlepszymi intencjami ![]() Neti: brawo za motywację, oby tak dalej, bo wynik masz super. 1.5 kg w tydzień mało? no co ty. Gdyby to się tak utrzymało to policz ile w skali miesiąca. Super wynik! Młoda ma katar, wcześnie spać poszła dzisiaj strasznie (przed 19), złapała od Tż. Oby nic się nie działo ![]() Kupiłam jej sandały i tenisówki (zwykłe next, nie Emele) - mam nadzieję, że dobre będą No i nie wiem - wy kupowałyście jakieś "zwykłe" buty już czy tylko Emel, Elephanten, Bartki itp itd? Amelka dostała od babci wózek dla lalki - cóż, odpadła mi jedna możliwość prezentu w takim razie. Wózek jest straszny bo wściekle różowy (z pepco) , i mam jeszcze mniej miejsca w mieszkaniu teraz No ale mówi się trudno, dziecku się podoba, to nie ja mam się bawić, więc muszę przeżyć ![]() A tak mi się podobał np ten co ma Agata Szajowa..trudno :P Tylko się boję trochę bo lekki strasznie i wywrotny jest, już dwa razy poleciała, bo jest przyzwyczajona do drewnianego pchacza Boikido, który jest jak taczki i się nie wywraca. No, ale może zębów nie wybije, tylko go wyczuje lepiej. |
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam ale nie mam siły nawet pisać to co dziś wyprawiał mój syn, to dla mnie jakaś abstrakcja :/ etap "mama" nie mija, jeszcze się nasila, więc nie mogę oddalić się na 10 cm od niego, bo zaczyna wrzeszczeć. Powinnam siedzieć koło niego i na wszystko mu pozwalać, wtedy jest szczęśliwy i się śmieje. Jednak kiedy tylko na coś mu nie pozwalam (np na wsadzanie paluszków do gniazdka) wtedy się zaczyna :/ wrzask, pisk, zanoszenie się, nic nie pomaga, ani odwracanie uwagi, ani branie na ręce, nic. Jestem po prostu padnięta :/ do tego nie akceptuje nikogo poza mną, kiedy ja np idę do kuchni a Kuba zostaje z tż wtedy to co wyżej, czyli koszmarny wrzask. Ja nigdy bym Kuby nie podejrzewała, że takie dźwięki potrafi wydawać Do tego bunt jedzeniowy, wczorajszy dzień upłynął pod hasłem "bułka i chleb", pieczywo jadł na śniadanie,obiad i na kolacje, samo, bez masła, serka, wędliny. Dziś niby zjadł więcej ale za to była faza na "samodzielne" jedzenie. W jednej rączce widelec, drugą rączką nabierał i wkładał do buzi. W ogóle nie ma opcji karmienia, bo dziki wrzask. Wstyd mi sąsiadów :/ jeszcze chwila i jak nic naślą na nas policję powiedźcie mi, że też tak macie? Tż wścieka się na Kubę, na mnie, a ja już nie mam siły tłumaczyć, że to TAKI etap i że minie. Mam dosyć, dzisiaj autentycznie mam wszystkiego dosyć i jak sobie pomyślę, że jutro prawdopodobnie czeka mnie to samo to mam ochotę zeżreć czekoladę Neti dla Ciebie co do sąsiada to nie wiem, jaki ma głos, bo z nim nie gadałam ale wszystko przede mną, ma córeczkę miesiąc starszą od Kuby a z jego żoną często siedzimy razem na placu zabaw tzn ona głównie chodzi a ja siedzę ![]() aaa i dla mnie konczita kiełbasa jest obleśna :/ |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Dadola na DD przybędzie w tym tygodniu Uszak
![]() https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater Oliwii kupiliśmy w Tesco bobasa Baby Born za 39 zł (bo pudełko uszkodzone )![]() Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-05-11 o 22:58 |
|
|
|
#4092 | |||
|
Zakorzenienie
|
MBTM ogląda? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46398551] otóż to - bo hetero mają chodzić normalnie, nie epatować seksualnością, zachowywać się normalnie ale już osoby innej orientacji manify muszą mieć, prawda? zastanawiam się, na ile to na pokaz - bo przecież "normalni" homo żyją... normalnie Noc z gatunku atrakcyjnych inaczej A Kamil z rmf byl - tyle mi gugle powiedziało [/QUOTE]Ototo, nie wiem, może już hetero jest aż tak za normalna, że dziwna ![]() Sikłam po stokroć Tak jest Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Haniu, zdrowiej szybko i wracaj do domu!! ![]() Byliśmy dzisiaj na komunii mojej kuzynki, ło matko ![]() Po pierwsze, to widziałam dzieci ( No i w ogóle Pola dzielna dziś była. W kościele ponad 1,5 h, nawet śpiewała , spała w aucie tylko pół godziny przed 13 i potem było średnio, ale jak ten największy kryzys minął, to normalnie nie to dziecko , więc mnóóóóstwo dzidziów, to je zaczepiała, jak miały cumle na zawieszkach, to je chciała zabierać , potem to tak się rozkręciła, że nawet obcych ludzi zaczepiała, a normalnie się wstydzi każdego. Zajmowaliśmy się nią z tż na zmianę, dobrze, że mama też parę razy nas odciążyła, bo powiem teraz szczerze - moje dziecię ma petardę w dupce I dobrze, że wzięłam dwa komplety na przebranie, bo dziecię taaaak piło i taaak jadło, że, mimo że przewijałam ją MAX co 1,5 godz., to za każdym razem musiałam przebierać całą, bo była przesikana przesrana (dosłownie)! Jak za czwartym razem zrobiły się przecieki, to już pojechaliśmy, bo już zmęczona, a tym bardziej, że nie mieliśmy już ubrań i pampersów Do domu tylko 10 minut, więc przetrzymaliśmy jakoś, żeby nie zasnęła, a w domu padła w pół godzinki. Ale była aż za bardzo zmęczona i sama nie zasnęła, z półprzymkniętymi oczami się bawić zaczęła , dopiero jak dałam piciu, to zasnęła w 2 minuty No i padam
Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-05-11 o 23:12 |
|||
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On ma żonę Cytat:
![]() Mamy jedne z Lemigo, takie szmaciaki za 20 zł, a jedne to na rynku kupione, za 25 zł - świetne, nogę trzymają zawodowo, prawie 2 cm nad kostką się kończą i świetnie usztywniają Ale właśnie te dwie pary to są na takie okazje jakieś specjalne, że rzadziej zakładam. Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-05-11 o 23:06 |
||
|
|
|
#4094 |
|
Raczkowanie
|
Heja, witam się jak zwykle po delikatnej nieobecności
u nas nastąpiły wielkie zmiany Filip nie jest już kp, więc wszystkiego musieliśmy się uczyć na nowo. Od tygodnia nie ciągnie piersi, więc ten tydzień szłam z nim razem spać. w ciągu dnia nie włączam nawet laptopa, więc nie ma kiedy nawet poczytać co tam u Was. A jeszcze wcześniej mąż miał urlop więc same rozumiecie.aa wpadło mi w oczy Sylwietta, kup jutro w aptece Rivanol, kosztuje góra 3 zł, a jest rewelacyjny. przyłóż delikatnie nasocząsny gazik na siusiaka i normalnie załóż pampersa.i tak co jakich czas sprawdzaj czy nie wysechł i nowy zakładaj. My się tak pozbyliśmy zapalenia cewki, w szpitalu tak leczyli Filipowego siusiaka. i nawet teraz jak widze, że jest zaczerwieniony to przemywam delikatnie. no to teraz spokojnie mogę nadrabiać
|
#4095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tż skoro tak się wkurza, to niech sam zapropobuje jak reagować na zachowanie Kuby;/ Bo mówić to się mówi bardzo łatwo... Co robiłaś jak Kuba chciał w kontakcie gmerać? Z jedzeniem problemów współczuję. Młoda obiadu dzisiaj nawet nie powąchała, ale rano zjadła kanapki pół i potem pół banana (nigdy tyle na raz banana nie zjadła..).. więc coś tam jadła poza kp. Dzień zaliczam pod tym względem do "tych lepszych", mimo, że do "normalnie jedzących" i tak nie ma co porównywać. Cytat:
Cytat:
Dzięki za odpowiedź w sprawie butów. Myślałam, że skoro tenisówki, to będą wiesz " do latania" np w piaskownicy, a nie jakoś non stop. Non stop to Emele ma. A sandałki to mało zasłaniają stopę i w zasadzie "nic ze stopą nie robią", są lekkie, odkryte, więc nie wiem, warunki chyba bliskie chodzeniu na boso, to nie powinny być złe?? Brawo dla Poli, że się tak rozkręciła. Moja też ma dynamit w pupce. Rozwaliłaś mnie z tym przewijaniem i zmianą ubranek - musiała mieć młoda spust |
|||
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby głosowanie zależało tylko od.głosów widzów, Polacy byliby w czołówce. Oto wyniki:
http://www.eurovision.tv/page/result...=1893&voter=GB Deli
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
deli wspolczuje! bokeh jak Hania? Wiem, ze sie meczy, ale im szybciej wydali z organizmu wirusy, tym szybciej wroci do zdrowia Najlepszego, sto lat! silver przed noro i rotawirusami nic nie chroni neti tylko tak trzymaj! szaja akcja z mucha pierwsza klasa! debrah przypomnialo mi sie, ze o mate wodna pytalas kilka dni temu. U nas sprawdza sie pol na pol. Yae zabkuje i obgryzla pieczatki i walek, ale za to bazgroli (nauczyla sie patykiem na piasku i teraz wszystkim, lacznie z lyzeczka robi podobne ruchy), poza tym mamy podklad do pieczatek i dzieki temu robimy odciski dloni i stop i jest zabawa przednia. hope prawo serii, a tak naprawde, o watpie, zeby t. cos bylo bardzo powaznego, skoro wyniki za 2 tygodnie beda. I prezent piekny zorganizowalas na DD ewulka brawo dla t.! Tez mam zlota ;-) Weekend zaczal sie fatalnie, by skonczyc sie wspaniale. W sobote tz mial swoje fochy, on sam nie wiedzial, o co mu chodzi, ale w niedziele juz bylo normalnie. Mieszkamy przy torach i przejezdzie kolejowym i Yae pokochala pociagi. Wiec wczoraj tz wpadl na pomysl, ze wybierzemy sie gdzies pociagiem - Yae wydawala sie wniebowzieta. Pojechalismy nad ocean, na jedna z najbardziej znanych plaz dla surferow. Wczoraj byl wiatr, wiec ludzi pelno, cieplo i spedzilismy milo czas. Yae tarzala sie w piasku, skosztowala wody z oceanu i wodorostow a my z tz patrzac na jej radosc caly czas sie smialismy. |
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah wszystkiego najlepszego
Meneq wyobrażam sobie Yae na plaży ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Od czasów niepamiętnych pobudka po 6. Przez TŻta! On nie umie sobie ubrań przygotować do pracy dzień wcześniej, tylko palęta się po całym mieszkaniu bo tam ma koszulki, a tu polary wyprane wiszą! |
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
hej..
Neti chyba zaczynasz mnie motywować ![]() Chciałabym tak z 10kg przynajmniej zrzucić.. Możesz mi powiedzieć czy jesteś na jakieś diecie?? Ja na diete sie nie porywam, bo wiem, że nie dam rady. Lubię sobie zjeść, no i najzwyczajniej w świecie nie chce mi się 3 obiadów gotować. Tż lubi smażone, małej wiadomo takiego nie dam, więc gotować jeszcze dodatkowo dla siebie po prostu sobie nie wyobrażam. Z kuchni to ja bym wogle nie wychodziła.. Narazie myślę, że mało a często i regularnie powinno dać jakieś efekty. No i jakieś ćwiczenia. Muszę wrócić do hula hop, bo coś zaprzestałam jak tylko zaczęły pojawiać się pierwsze efekty. a co więcej? Chciałabym, aby były to jakieś krótkie i nie wymagające ćwiczenia. Jestem raczej osobą kochającą swój dom i siedząco leżący tryb życia, więc szybko zaprzastaje ćwiczyć już po paru dniach. Myślisz, że brzuszki albo A6W mogłaby wystarczyć?? Tłuszczyku jako takiego na brzuchu nie mam, raczej to skóra została, chciałabym, aby się jakoś wchłoneła..Widziałam, że temat kupowania ubrań się pojawił. Tydzień temu pojechałam ta taką giełdę towarową, gdzie rumuni czy ktoś taki sprzedaje. Coś jak na dawnym stadionie w Wawie kiedyś. Obkupiłam się, że hoho.. Wydałam coś koło 300zł a mam torebkę http://allegro.pl/torebka-damska-kuf...195639748.html za ( za 35zł), kurtkę http://allegro.pl/s1720-modna-skora-...196939032.html trochę inną, ale podobną za 50zł. kilka koszulek od 10 do 30zł. Sukienkę http://allegro.pl/marmurkowa-sukienk...183760977.html w innym kolorze za 40zł i narzutke za 35zł http://allegro.pl/super-promocja-nar...195801757.html moja nie ma tych wstawek skórzanych i ma imitacje kieszonek. Tż kupiłam jeszcze koszulki. Jestem bardzo zadowolona z zakupów, wszystko jest naprawde bardzo ładne i takie jak chciałam. Wiadomo jakość daje do życzenia, ale w związku z tym, że na ostatnich zakupach ubraniowych byłam jeszcze przed ciążą to wolałam kupić tańsze i więcej niż jedną konkretną rzecz. Widziałam, że o prezentach na dzień dziecka rozmawiałyście. My się zastanawiamy nad takim pianinkiem http://allegro.pl/keyboard-pianinko-...197541178.html Choć nie wiem czy nie zaczekać jeszcze roku czy pół. Miała takie małe i bardzo je lubiła, ale się popsuło. Myślę też nad zabawka do rozkręcania http://allegro.pl/samochod-do-rozkre...232723889.html Fajne jest to http://allegro.pl/samochod-do-rozkre...189288499.html ale chyba za bardzo pstrokate i za dużo tego wszystkiego. A co myślicie o takich ubraniach http://allegro.pl/dresowa-narzutka-w...152061851.html albo https://www.mybaze.com/product/22202...perel-handmade Przymierzam się aby sama uszyć, ale nie wiem. Muszę nad wykrojem popracować. Uwielbiam takie luźne ubrania. AA i chopaki z Tallib nie przeszli do finału w must be the music. Jeśli któraś głosowała to z całego serca dziękuję. Osobiście uważam, że kiepski ich wczorajszy występ był... Miłego dnia lecę, bo mam kupe roboty |
|
|
|
#4100 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już nauczyłam, jak idziemy oboje rano to oboje mamy przygotowane ciuchy w łazience, kiedyś właśnie się tak po całym mieszkaniu plątał ale wreszcie się nauczył.
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
Debrah nie wydaję mi się, że przez Ciebie fewcia się nie odzywa. Pewnie ma dużo pracy
hope nie wierzę w to co czytam. oby to wszystko jak najszybciej się wyprostowało! jenyy i zapomniałam o dniu dziecka ![]() nancy u nas też mamizm. tzn nie aż do takiej potęgi. mogę Ją na chwile zostawić itd ale z Tż się pobawi minutę i szuka mnie. a jak się myję to pod drzwiami stoi, niczym Jej wtedy nie zabawi, nic Ją nie interesuje:/ ewulka jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej t. hje to Pola się z dziećmi nabawiła meneq zdjęcie Yae na plaży no i w pociagu![]() gojka fajne te ciuchy, nabardziej mi się podoba ta narzutka ze skórą (nawet jak Twoja bez to i tak super dzień dobry tak w ogóle
|
#4102 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
my z Anią już po śniadanku - dziś placuszki bananowe więc Anuszka już z babcią urzęduje, a ja przy kawie nieśmiało się witam i spadam do pracy nad pracą. Jeszcze tylko 2 dni i koniec męczy mnie to już przeokrutnie, w sensie psychicznym głównie a jeszcze za dwa tygodnie zaliczenie z jednego g.wnianego przedmiotu a wy dziewczyny studiujące jak tam? Bo się sesja chyba powoli zbliża ![]() kurcze, meneq, zazdroszczę tego oceanu, plaży i w ogóle Japonia jest piękna ależ bym zjadła sushi z sushi baru w Jp ale też podziwiam Cię, że umiesz w tej kulturze żyć, a co więcej! dobrze się tam czujesz. Mi się podobało, ale po 6 tygodniach naprawdę cieszyłam się z powrotu do Europy Debrah - tak, my kupujemy dla Ani TYLKO buty ze znakiem "Zdrowa stopa". I planuję to utrzymać tak przynajmniej do 3 roku życia. Są to buty, niestety, ale droższe, więc w zasadzie na wiosnę wczesną pod koniec lutego kupiliśmy skórzane Bartki (180zł ) i zapitalała w nich wszędzie - podwórko, plac zabaw itd - no bo miała tylko jedną parę. Teraz kupiliśmy jej trampki z Befado, były już tańsze (50zł) i podobna historia. I tak będzie w nich chodzić może jeszcze z miesiąc, z dwa więc mi nie szkoda. A na lato planuję jej kupić już z Emela sandałki, problem taki że w Gliwicach nie ma sklepu z nimi wiem że w Kato są, może jak będę odbierać pracę mgr to wezmę Annę ze sobą, no bo na czuja przecież nie kupię. A zależy mi na Emelach, bo wydają się lżejsze jednak niż bartki.Się rozpisałam, ale do sedna - Ania jak się urodziła to miała urodzeniową szpotawość nóg. Robiliśmy masaże, rehabilitacje (takie domowe, pod nadzorem położnej no i lekarza of kors). Teraz już nie ma po tym śladu, szczególnie w chodzeniu tego zupełnie nie widać - czasem jak się przeciąga to te nóżki jednak ciągną do środka - ale nic poza tym. No i jakoś uczulona jestem, żeby złymi butami nie zniweczyć tego, co osiągneliśmy. Żaden lekarz mi nic na ten temat nie mówił, jedyne żeby buty do 3 roku życia miała do kostki, usztywniane. Ale jakoś mam cykora kupić inne buty, więc mamy w sumie jedne z rodzaju, styrane już pod koniec sezonu, ale są ze zdrową stopą
|
|
#4103 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i wietrzyć bym wietrzyła Cytat:
Co do słów babki - wiesz, ja tam uważam, że dobrze że reaguje - bez względu na idiotyzm przypuszczeń, to lepiej zwrócić uwagę niepotrzebnie niż udawać, że się nic nie widzi Cytat:
nie, półbuty mam lasocki kids (świetne, polecam! ), cenowo średnio, nasze 80zł, a sandały mam takie: http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640 w środku skóra, dość miękkie są - mimo pięty zabudowanej, nie bardzo chciałam taką ale nie są to twarde buty więc niech będą, a młoda ma niedużą stópkę i trudno mi znaleźć buty dla niej w ogóle powiem ci, że te ccc NelliBlu dawniej strasznie twarde były, kiepskie - a teraz widzę ogrom fajnych wzorów i dobrej jako0ści, ale też widzę, że cenowo podskoczyli (wcześniej tanioszka, 20-30zł to norma była) nie mam kasy, by kupować same firmowe, polecane buty, a spokojnie można dobre buty taniej też znaleźć, a w ogóle na promocjach też sporo wyhaczyć można - elefanteny Agatce kupiłam, sandały trekkingowe, za 50zł zamiast 140 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak Debrah pisała o tym wózku to myślę: co ona za prezentu szuka, roczek był dopiero teraz załapałam dzień dziecka... Myśmy z P. myśleli, by po prostu na działkę Agu, Dorci i 2letniemu Erykowi (dziecko szwagierki) kupić takie coś - ale obawiam się trochę, że Agatka jednak za duża...: http://allegro.pl/chad-valley-piasko...204113617.html Mnie się bardzo podoba dla Dorki to, ale za mała jeszcze, na BN się skuszę ![]() http://allegro.pl/k-s-kids-laleczka-...218416047.html Cytat:
Cytat:
Moje też pociągi wielbią. Śniłąś mi się ostatnio, byłam w Japonii i chodziłyśmy po lesie, a tam rosły takie ogromne arbuzy na sznurkach dzikie, i pytałam się, czy ja je sobie tak normalnie mogę zerwać ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ewulka, LEMIGO mają znak zdrowa stopa http://viggami.com.pl/ też mam, dla Agu akurat, ale naprawdę świetne |
|||||||
|
|
|
#4104 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Witam się po weekendzie. Z góry przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, za to zapewniam, że sumiennie podczytywałam U nas spoko, Młoda i tz wczoraj pół dnia przetańczyli do Michaela Jacksona Uwielbiam, jak Mała tak się fajnie rusza i skacze ![]() Pisałyście o zakupach i narobiłyście mi apetytu na jakąś nową sukienkę. Tz się obkupił w sobotę w outlecie, a mnie się nie udało. Może dziś lub jutro wyskoczę. Za to Młoda przymierzała swoje sukienki na lato - miałam zapas, chyba z 10 sztuk, to wyciągnęłam, przebierałam Małą, a ona biegała w tych kiecach po chacie i od czasu do czasu przeglądała się w lustrze. Modelka moja Ewulkaa - kciuki za magisterkę! Jeszcze trochę! Neti - ładnie waga poleciała Sylwetta - fajny ciuszek! I mam nadzieję, że Młodemu szybko minie to zapalenie Bokeh - obyście szybko wyszły ze szpitala ![]() Meneq - ale super dzień mieliście! Zazdroszczę pozytywnie! Hope - jak zwykle nie wiem, co mądrego napisać, niemniej przytulam i dużo siły życzę! Naprawdę współczuję sytuacji. Debrah - ja na lato pewnie będę już kupować jakieś zwykłe buty. Pojadę z Młodą, przymierzymy, zobaczymy. Nancy - ależ ciężki dzień miałaś wczoraj! Przytulam. A tz ma jakiś pomysł, jak przetrwać ten etap? Bo wiadomo - krytykować najłatwiej... Hje - wyobrażam sobie Polę śpiewającą w kościele ![]() Miłego dnia! Ja zabieram się za listę poprawek, które przyszły wczoraj wieczorem, a potem za testowanie aplikacji. Mówiłam już, że lubię swoją pracę?
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie (Nawijko, Ty na czasie
)Powiedźcie mi, czy do umowy przedwstępnej kupna mieszkania, potrzebny jest notariusz? Umowa do kredytu potrzebna |
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46412470]
nie, półbuty mam lasocki kids (świetne, polecam! ), cenowo średnio, nasze 80zł, a sandały mam takie: http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/329640 w środku skóra, dość miękkie są - mimo pięty zabudowanej, nie bardzo chciałam taką ale nie są to twarde buty więc niech będą, a młoda ma niedużą stópkę i trudno mi znaleźć buty dla niej w ogóle powiem ci, że te ccc NelliBlu dawniej strasznie twarde były, kiepskie - a teraz widzę ogrom fajnych wzorów i dobrej jako0ści, ale też widzę, że cenowo podskoczyli (wcześniej tanioszka, 20-30zł to norma była) Ewulka, LEMIGO mają znak zdrowa stopa http://viggami.com.pl/ też mam, dla Agu akurat, ale naprawdę świetne[/QUOTE] Fajne te sandałki ale szkam czegoś z zabudowanymi paluszkami, nie mam doświadzczenia w tym temacie ale pamiętam że bratanica sobie strasznie obdzierała palce, no a Oliwka jak rowerkiem jeździmy to też często opuszcza nogi i szoruje czubami po asfalcie, wiadomo zaraz sie zatrzymuje ale jakby to palce były to do krwi by pewnie obdarła. Przeglądam teraz viggami. U nas lepiej. W piątek Tż zaprosił mnie do kina, trochę pogadaliśmy, ale oczywiście nic nowego z tego nie wynikło. To ja jestem nerwowa i wymagająca i wprowadzam stresową atmosferę. On nie potrafi zrozumieć że Młoda inaczej się przy nim zachowuje a inaczej jak go nie ma, ale zlewam to i teraz jak będzie coś dyskutowac to od razu do niego idę. Więc jakoś leci... Oli cudowna, pokochała plac zabaw a szczególnie piaskownicę. Wczoraj byliśmy razem z Tż więc łatwiej było na zjeżdżalni ![]() Martwię się tylko bo wyraźnie mniej je, śnadanie ok, zupę jeszcze jako tako, potem już coraz gorzej, mleka na noc absolutnie nie tyka. Dopiero jak zaśnie daje jej przez sen. Czy może mieć takie długie przerwy bez jedzenia? czasem to ponad 12h??
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
U nas zakrecony tydzien Ale dalimy rade!!! Wczoraj wyskoczylismy z malzem na randke, w ramach naszej drugiej rocznicy slubu, zabralam go na sushi, zachwycony byl!!! Ja jadlam pierwszy raz, ale az w szoku bylam, bo....smakowalo mi Aczkolwiek moj umysl jeszcze nie akceptuje tego, ze surowa rybe jadlam, mimo, ze kubki smakowe ukontentowane na maksa na pewno sie jeszcze tam wybierzemy Nancy, u nas podobnie sie dzisiaj dzien zaczal, dwie godziny a ja myslalam, ze oknem wyskocze Na szczescie dalam mleko i sie uspokoil... W ogole jest jakis taki rozwalony, zasypia raz o 18 raz o 23, wstaje albo o 6 albo spi do 9 lub dluzej, wydaje mi sie taki...... Zmeczony bardzo, bawi sie szaleje, za chwile sie poklada po ziemi tuli trze oczy, placze, a chwile temu wstal z 3godz drzemki..... Wczoraj spedzilismy cudowny dzien, bylismy w fashion house, kupilam w koncu konkretne (i piekne!!!) buty do biegania, dostosowane w koncu w 100% do tego, co biegam. Mlody przespal cala droge do, wizyte w FH, wizyte w kfc, i cala droge z powrotem, lacznie....ponad 3godz! Pojechalismy do mojej mamy zostawilismy mlodego i na randke <3 jak wracalismy do domu to 15min jezdzilismy po centrum, zeby zuczek zasnal Hope!!! Masakra! Wy to macie przeboje non stop! Ultra, uwielbiam jak piszesz o swojej pracy, i jednoczesnie zazdroszcze!!! Ja w sb bylam na tym cateringu i ....czulam sie jak ryba w wodzie!!! Uwiebiam prace z ludzmi, ekipa,mimo, ze prscowalismy pierwszy raz ze soba, zgrana na malsa, nawet nie wiem kiedy mi zlecialo te 10godz na nogach! Bylo naprawde super. Debrah, my nie mielismy w ogole firmowych bucikow, mamy jedne adidaski z nike, jedne sandalki z clarksa, kapciuszki z befado. W domu mlody i tak chodzi na bosaka. Ewulka kciuki za mgr!!! Mysle ,ze czwartek spoko, mam tylko nadzieje, ze pogoda dopisze, bo poki co masakraa ![]() Meneq, ale cudownie, chce do was!!! Malz w ogole taki zajarany JP na nowo po wczorajszej wizycie ze jak wrocilismy od razu za ksiazke zlapal i sie.wielce.uczy ![]() Fewcia do mnie napisala wczoraj ale tylko linka mi wyslala, napisalam co tam u nich i ze sie martwimy Ehhh mlody znowu placze nie wiem o co moze chodzic ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#4108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
http://sklep.viggami.com.pl//product...roducts_id=918
Przeglądam te buty i czzy któraś ma dośwaidczenie z tymi butami, szukam sandałek dla Oliwki ale ona wysokie podbicie ma i nei wiem czy będą pasować?? Oni gdzies stacjonarnie mają?? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja też ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4109 |
|
Konto usunięte
|
Ifwka, viggami normalnie w obuwniczych powinny być, ja tak kupuję, podpicie - nie wiem, bo Agatka chudą stopę ma więc w ogóle u nas w odwrotną stronę problem
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46398551]Noc z gatunku atrakcyjnych inaczej [/QUOTE] Nieźle No to chyba na bieżąco jestem teraz wreszcie,a le dzisiaj krócej w pracy bo mamy nie ma, i musze się z Tż wymienic. A potem dłuuugie pop[oludnie z Oliwką, podejrzewam że będzie bardzo długie bo leje cały czas. W co bawić się z dzieckiem którego ulubioną zabawą jest chodzenie??? ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46413384]Ifwka, viggami normalnie w obuwniczych powinny być, ja tak kupuję, podpicie - nie wiem, bo Agatka chudą stopę ma więc w ogóle u nas w odwrotną stronę problem [/QUOTE]Dzięki Szaja, ale to w takich CCC czy Deichman czy takich jakiś zwykłych nieścieciówkach??
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

- nie dużo ale super motywacja do dalszej pracy
niedobrota

ale od czwartku nie mia zmiłuj, oddam pracę mrg i zaczynam (znów) pracę nad sobą
. Zaczerwieniona koncówka, dotknąc nie da, kurcze martwie sie 

22.05.2008
14.08.2011
więc Anuszka już z babcią urzęduje, a ja przy kawie nieśmiało się witam i spadam do pracy nad pracą. Jeszcze tylko 2 dni i koniec
)