|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Sara, a który model masz dla córki? Do łóżeczka?
Co do gryki pianki kokos to moja córa nie chciała na tym spać, czytałam wypowiedzi lekarzy specjalistów, że one są za twarde. MAterac ma się dostostowsować do dziecka, ani nie uginać pod nim. Jest jakiś mit, że ma być twardy, nie może byc zbyt wardy, a te akurat są. Takie są moje doświadczenia z tym materacem. CO prawda nic nam się nie zlęgło, chociaż tego nie wiem, sprzedałam go po 2 latach stania, wyglądał jak nowy. |
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Miś jest najlepszy!!!
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mozna to tak okreslic... A co do rzeczy dla maluszka, to duzo mam po coreczke (lozeczko dwa wozki, fotelik itd.) no i przede wszystkim moja kochana siostra przesyla mi ubranka po swoim synku, wiec nie musze sie martwic o jakies extra wydatki na malego
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne macie ubranka
Miś jest boski Pentuerka - Zosia ma teraz duże łóżko, dla starszych dzieci są trochę inne materace niż dla niemowląt. Do łóżeczka miałam kokos-pianka-gryka Dziewczyny z forum Zosi polecają taki materac http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50150186/
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-05-12 o 14:22 |
|
|
|
#155 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i zgadzam się ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek Ci się udał
I przewijak jest śliczny! Aż szkoda zakrywać Już się nie mogę doczekać, aż wszystkie będziemy miały gotowe kąciki i spakowane torby Ciekawe która pierwsza się urządzi.
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w sumie z takimi pierdulkami tez mam sporo rzeczy juz blizej niz dalej jestesmy z tymi wyprawkami |
|
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken ty to jesteś kobietą o stalowych nerwach! Ja w tematach ciążowych nie zaglądam nigdzie poza naszym forum, bo gdzie się nie zajrzy, tam jakieś straszne informacje, straszenie, na mnie to źle działa, bo ja podatna jestem i od razu szukam u siebie objawów wszystkiego, co najgorsze...
|
|
|
|
#159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Do Ikei może niedługo uda mi się pojechać, ale tych Havea to nie mam gdzie zobaczyć. Przeczytałam w necie, że w Ikei materace są dość miękkie
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam torbę od grudnia spakowaną... bo jak mi lekarz powiedział, że z ciąży nic nie będzie i mam być gotowa, to się przygotowałam.... i jakoś tak nie rozpakowuję tej torby "w razie czego", jakbym trafiła do szpitala, to mężowi nie będę głowy pakowaniem mnie zawracać... |
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Posprzatlam sobie lazienke i z leksza kuchnie
![]() Teraz zaczelo u mnie padac uwielbiam taka pogode Tz napisal ze nasz stojak na pranie jest u sasiadow wiec bede mogla dzisiaj wstawic pierwsze pranie dla malej Nasze pranie wisi na strychu bo tam jest spacjalnie pomieszczenie gdzie wszyscy wieszaja ale jakos nie wyobrazam sobie dac tam ubranek malej wiec wolalam zamowic stojak zeby stal w lazience w razie prania
|
|
|
|
#163 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nadal w czarnej D. ale też już nadrabiam ![]() Cytat:
jeszcze sara znalazłam taniej niż hevea - vitmat
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole przekonac sie na wlasnej skorze niz czytac jak to bylo u innych jakos mniej sie boje albo nawet i wcale jak nie czytam takich rzeczy aczkolwiek od samego poczatku boje sie o to ze pekne mam nadzieje ze mnie to ominie a tak to niech sie dzieje co ma sie dziac byle mala urodzila sie cala zdrowiutka |
|
|
|
|
#166 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam sie w nowym watku!! Zostawic Was na weekend i juz czlowiek sie gubi
Nowy watek, prawie 10 stron do nadrobienia!!! Juz zapomnialam na co chcialam odpisac![]() Cytat:
W I tez tak mialam wiec sie spodziewalam i z tego co wiem to jesli wszystko jest ok to mozna do konca ciaza a na koncu bardzo wskazane Naturalna metoda na wywolanie porodu jest...sperma![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja lubie ze smietana i cukrem![]() Cytat:
Nie czuje zeby smierdzial albo bylo cos nie tak...Cytat:
Cytat:
no nie...i znow smutne wiadomosci, kurde co to sie dzieje w tym 3 trymestrze?? no mialam popisac co nie co ale jak odeszlam od komputera o 12 i wrocilam to mialam kolejne 2 strony do nadrobienia takze tego...spadam po synka do przedszkola papappa!!!!
|
|
#167 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za założoną hipotekę.Cytat:
Dziewczyny, piękne ciuszki macie! [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
za wynikiCytat:
czego to ludzie nie wymyśląCytat:
Przyniosłam dziś 2 kartony ubranek do przejrzenia. Nie do wiary, że synek był taki mały :smarka: Poza tym zaczęłam polować na dziewczęce ubranka (nie różowe) i dziś dostałam pierwsze bodziaki ![]()
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze tak na szybko, wlasnie odkrylam super deser- mleko o smaku czekoladowym
![]() Prosto z lodowki smakuje jak zimna "goraca czekolada"- taki troche gesty, pychaaaaa ![]() Jutro mam lekarz znow i wazenie, wiec jak bede marudzic to prosze o baty
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
och ja biedna ![]() Tak to juz bywa z nami mamami ze marudzimy przed wizytami
|
||
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Was zostawić na trochę! A już tyle nadrabiania. W tym nowym wątku nabrałyście wiatru w żagle
![]() Halinka, Justa, super ciuszki...i ile ![]() Twin, śliczne bodziaki dla Hani ![]() Mówiłyście o pieluchach tetrowych, ja mam 15 i chyba na tym poprzestanę. Co do ciuszków, to jeszcze nie piorę, myślę, że w czerwcu coś podziałam w temacie - chociaż mam fobię, że urodzę dużo wcześniej, przez to cholerne twardnienie brzucha. Mam jednak nadzieję, że mimo twardnienia, skoro szyjka twarda, zamknięta, długa, to nie ma takiego zagrożenia. Następną wizytę u gina mam 19.05, czyli w następny poniedziałek. Teraz muszę się zabrać za napisanie pracy zaliczeniowej....ale pewnie będę do Was zaglądać i zajmie mi to 100 godzin. Aaa.. i wczoraj dostałam od siostry kolejną partię rzeczy: ręczniki, pościel, 2 kolejne śpiworki, kołderkę, kilka flanelowych pieluszek... Do kupienia mam coraz mniej rzeczy. Pościel chyba kupię tylko jedną... A jeszcze powiem Wam, że bardzo chciałam zrobić w piątek spóźnione urodziny... w końcu to okrągłe. Ale mąż jest w rozjazdach. I chyba nic z tego, bo nie będzie mógł mi pomóc, a sama nie dam rady wszystkiego przygotować I chyba będę musiała obejść się smakiem ![]() I pokażę Wam moje zdobycze lumpkowe ostatnie
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-05-12 o 15:07 |
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja uwielbiam ubranka , super
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Justa super ciuszki
![]() halinka kotek chyba zainteresowany wyprawką dla dzidziusia ![]() Super to wszystko, szczególnie podoba mi się łóżeczko, ja zawsze chciałam białe ![]() A co do ciuszków to ja się trochę boję wziąć za pranie bo boję się, żeby jakiś nadruk albo jakiś kolorowy ciuszek mi nie zabarwił innych rzeczy... wiadomo, że mam pełno takich rzeczy w kropki, paski itd Mam nadzieję, że obejdzie się bez wpadki![]() gosia no mi się wydaje, że moja córcia 74 rozmiar to będzie nosić na wiosnę, lato ale przyszłe ![]() kasia_ruda wiesz na mnie też to czytanie źle wpływa ale ciekawość wygrywa za każdym razem Co do lipcówek to akurat podczytuję je dłuższy czas już, niezależnie od tego czy ktoś u nich rodzi czy nie Po prostu lubię tam wchodzić i czytać bo zawsze człowiek się dowie czegoś więcej, tymbardziej że są zaraz przed nami i mają już większe doświadczenie![]() ButterBear bodziaki w wąsy boskie |
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
mam już tyleeeee Cytat:
Mama marudziła, że w wąsy to dla chłopaka i co to za dziewczynka w wąsach... no ale jak tu nie wziąć? Poza tym eurowizja pokazała, że to modny trend ![]() Ja też czytam lipcówki. I oczywiście mnie stresuje to, ale cóż Gosia, właśnie, Ty pytałaś o rozmiar ciuszków. Chyba się mama zapędziła. 86 to tak na roczniaka. Myślę, że w zimę nasze bąble będą nosić tak 68. Chyba, że któraś urodzi jakiegoś kolosa Czego nikomu nie życzę Mam znajomych, ich synek też jest z sierpnia... a w grudniu, jak miał 4 mce, to ważył 10 kg
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały weekend byłam na uczelni i w ciągu dnia nic się nie działo. Nic nie bolało, nic nie twardniało. Wracałam do domu wieczorem, kładłam się i ze 2, 3 razy mi brzuch stwardniał i już. A dziś od rana się obiboczę i twardnieje Twardnieje mi tylko, jak leżę, nie rozumiem tego w ogóle. Dlatego mam takie przemyślenie, że to może być ze stresu. W szkole nie było czasu myśleć, zastanawiać się, a teraz w domu, znowu myślę, zastanawiam się, boję, że urodzę wcześniej...i mam ![]() Ale od kiedy biorę po 2 magnezy, czyli 3 x 2, to nogi mnie w nocy tak nie bolą |
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę spytać mojego gina na wizycie, czy ma bardziej panikarską pacjentkę ode mnie
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękne są te małe ciuszki Ja właśnie obiad zjadłam (mielone, ziemniaki i buraczki ) Czekam teraz tylko aż Olivia wstanie |
|
|
|
|
#180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo na czasie Postanowilam, ze przyniose dzisiaj ubranka od mamy (to znaczy meza wysle), zeby zaczac segregowac, bo czesc jest od 0-3 miesiecy a inne od 3-6 miesiecy, dojda jeszcze ubranka, ktore ida droga morska od siostry (dwa wielgasnie kartony), musze tez mezowi przypomniec, zeby przywiozl z garazu fotelik- bujaczek po coreczce, zebym mogla go odswiezyc, z szafy trzeba wyciagnac maty edukacyjna i tez ja wyprac... chyba trzeba bedzie dokupic proszku do prania bo te dwa opakowania starcza na odswiezanie, cos mi sie zdaje Ale to nic, dzieki temu kupie nastepnym razem "Dzidziusia" zamiast Loveli
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

mozna to tak okreslic... 

I przewijak jest śliczny! Aż szkoda zakrywać 

jest po 5 rano,prawie nie spalam.. Drapanie ze smarowaniem na zmianę. Juz mam dosyć,wole nie spac,wtedy jakoś się kontroluje. Nie wiem czy juz sobie wkrecam ale dłonie i stopy zaczęły również swedziec. Jutro wizyta z położna,zobaczymy co powie.
za wyniki
czego to ludzie nie wymyślą

och ja biedna