|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
faaajny !!!!
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-05-13 o 10:28 |
|||
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Natala tylko na wyjazdy
Znalazłam takie http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...218921460.html co o nim myślicie?
|
#2313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
no mały się obudził i krzyczy eta eta eat, ej, ej, ej i ał ał ał , oj żebym nie musiała znowu szczekać
|
|
|
|
#2315 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Miałam wczoraj odpisać na resztę, ale przyszedł TZ z pracy, pogadaliśmy chwilę i usnęłam. Zuzia wstała dzisiaj o w miarę ludzkiej godzinie, o 7 teraz sobie śpi a ja dopiero jem śniadanie.Cytat:
![]() To to samo, a różnica cenowa jest. Za furaginę na rp płaciłam chyba 3 zł, za urofuraginę chcieli ok. 20 Wszystkie i jeszcze bransoletki i wisiorki![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę ![]()
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na materacyk kładę miękki, gruby koc i jest git
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Przeraża mnie tylko droga 7h jazdy minimum
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Dzięki
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętasz jak ze 2 miechy temu byłyśmy PEWNE,że to już zęby? ![]() ![]() ![]() ja tak samo
|
|
#2320 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam napisać!
Moje dziecko zaczyna się podciągać na szczebelkach od łóżeczka ![]() Musimy łóżeczko na 3 poziom przenieść, dobrze że są 4 ![]()
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia śpi już dwie godziny
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat Tusia
|
#2323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dacie radę! My na wakacje nad morze się wybieramy i też pewnie tyle gdzieś pojedziemy i niewiem o której godzinie jechać, Najlepiej na noc, bo Zuzia będzie spała, ale my będziemy padnięci po nocy. I chyba zrobimy tak, że o 5 wyjedziemy, a Zuzka w aucie prawie zawsze grzeczna jest to może wtedy też będzie
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla Elenki. Matal, doskonale wiem, co czujesz.
sto lat dla Tusi! U nas wczoraj ok.21 pobudka na dobrą godzinę. płacz, płacz i brykanie... Idzie też drugi do pary po prawej stronie. Będzie dziwnie wyglądać z górnymi dwójkami i dolnymi jedynkami No ale oby to był początek końca jej płaczu, bo wszyscy jesteśmy na wyczerpaniu baterii.
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() ja wlasnie wyslalam mala z tesciem na spacer i mam wolne ![]() ![]() mała mi w koncu dzis zjadla pierwszy raz kleik kukurydziany
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
a propo kaszek i kleikow - ile dajeci na jedna porcje na gesto? ile łyzek nierozrobionego z woda?
chyba widze przebicie 3 zabka - gorne 1 nam ida i jest ryk dzis... |
|
|
|
#2328 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziś trochę lepiej pospaliśmy, pierwsza pobudka o 0.30 i niestety aż półtorej godziny próbowaliśmy Miłka uśpić z powrotem, ale od 2 już spaliśmy do 6.30. Płakał znów w nocy, tylko lulany na rękach się uspokajał, ale jak odkładaliśmy do łóżeczka to się budził automatycznie, więc w końcu wylądował w łóżku między nami i dopiero pospał Ale mąż mówi, że zauważył że parę razy się kręcił, podnosił głowę do góry i jak mnie zobaczył to kładł się spowrotem. Może to kiepskie spanie to jakiś efekt lęku separacyjnego ![]() Byliśmy rano w przychodni po recepty i młody waży 7920g, czyli w 5 tygodni przybrał tylko 170g, ale lekarz mówi, że pewnie to wina tych pasożytów. Jego zdaniem na 99% to ze żłobka przywleczone. Poza tym pooglądał dokładnie Miłka, popatrzył jak się zachowuje i stwierdził, że rozwój prawidłowy, wszystko w normie, bo ja miałam pewne wątpliwości ![]() W tym tygodniu kończą mi się tabletki anty, jak już byłam w przychodni to stwierdziłam, że podejdę do ginki, może nie będzie kolejki to mi szybko wypisze receptę no i zonk nie ma jej od wczoraj do 6 czerwca ![]() Dziś rano było oficjalne ważenie po tygodniu diety, mąż ma -4 kg na I fazie, a -1,1 kg na drugiej Cytat:
![]() zdrówka dla dziewczynek Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja przed jednym i drugim chrztem chciałam nakarmić chłopaków, bo pora karmienia akurat wypadała, ale obaj nie chcieli jeść i zabieraliśmy ich do kościoła na głodzie; Dawid część mszy przespał, bo mieliśmy ze sobą spacerówkę, pod koniec już płakał, więc z nim wyszłam do zakrystii; Miłosz całą mszę był na rękach, choć wózek mieliśmy, nie spał i trochę popłakiwał, więc na całe kazanie też wyszliśmy; dla mnie zupełnie normalne jest zabranie ze sobą wózka do kościoła, dziecku też może być w końcu niewygodnie na tych rękach, a rodziców mogą normalnie ręce rozboleć ![]() po chrzcie na imprezce Dawid był mega marudny i płakał, więc mój tata zabrał go na dwór, młody się przespał 1,5h i wrócił w super humorze Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-05-13 o 11:19 |
|||||||||
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis dalam 3 plaskie lyzki kleiku na 150mm
|
#2330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne plany wakacyjne Cytat:
Cytat:
Witam w klubie ząbkowym. Ale u nas ryk od 3 tygodni co najmniej. A swoja drogą, z czym podajecie kleik kukurydziany? Bo ze dwa razy zrobiłam Zuzce, ale sam. Ryżowy z owocami, ale kukurydziany mi jakoś bardizej do obiadku pasuje... Podpowiedzcie ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Kasiunia, to u nas ze snem takie same cyrki.
|
|
#2331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- super, ![]() moj tak codziennie spi, 2-3 godz a jak pospi godzine to pozniej mam armagedon ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2332 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam po przerwie,
W sumie i tak cały czas Was podczytywałam chyba już z nawyku Brawa dla dzieciaczków za nowe umiejętności ![]() Rusałko- oby Wam się te nocki poprawiły Kciuki za Elenkę- oby jej się szybko jej pomogli Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzina i ludzie w kosciele sie krzywili i ciagle sie ktos pytal kiedy wyjme mala z wozka....a ja jej nie wyjmowalam, tylko na samo chrzczenie woda swiecona![]() stwierdzilam po co ja mam sie meczyc i mala ma plakac jak mozna na spokojnie.... a tak wogole nie pamietam czy Wam opowiadalam jakie jaja byly u nas....nie dosc ze prawie sie spoznilam na chrzest bo wymyslilam ze sama pojde z mala wozkiem zeby zasnela po drodze do kosciola a byly takie wtedy sniegi ze ledwo co doszlam i bylam cala mokra upocona i rozmazana a mala i tak sie obudzila w momencie wejscia do kosciola ![]() Na poczatku ksiadz pytal jakie nadajemy idzie dziecku a my: Julia, a on Julia czy jest jeszcze jakies drugie...zapomnialam dodac Marta ![]() Ksiadz chcial zrobic znak krzyza dzieciom na czole ale nie mogl sobie poradzic bo mu buda przeszkadzala(zapomnilam ja zlozyc ),jeszcze wspomne tylko ze moj brat jako chrzestny byl ubrany w dresy bluze adidady i taka kurte jakby kibolska(na poczatku az mi sie wstyd zrobilo ale pozniej to mi sie juz tylko smiac chcialo z tego ).Wogole my i chrzestni bylismy nie ogarnieci nie wiedzielismy co kto robi(mial nam koscielny przed msza powiedziec ) i wyszlo tak ze do chrztu trzymał mój mąż, swiece odpalałam ja a na koncu ksiadz podchodzi i widzi ze szatka lezy na małej(ja tam polozylam)a on a glos w kosciele: szatke to ja zachwile nakladam
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałko - była już u Ciebie rehabilitantka czy jeszcze nie?
|
#2335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bawi się nią na podłodze
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia Widać, że pogoda kijowa, boście z wątkiem poleciały ![]() ![]() Isabell, winogronowego nie próbowałam jeszcze, zresztą robię mu w sokowirówce, a tam chyba winogron nie wpakuję. Ale fajne imprezy też bym taką chciała Też mamy body z wielorybem I z krabem ![]() Ino się cieszyć z uwagi płci brzydszej Ale doskonale Cię rozumiem, czasami się facet potrafi tak strasznie intensywnie patrzeć... brr..![]() Szczekaniem i beczeniem zrobiłaś mi dzień ![]() Lola, jak ryby jesz, to super, spokojnie ułożysz sobie dietę Poziomkowa, brawo dla Leosia ![]() Jasiek w dzień zasypia (albo i nie) położony w łóżeczku ze smokiem. Ja na łóżku obok, głaszczę go, śpiewam kołysanki, etc... niebede, ja też Zresztą my oboje żeglarze, więc Swoją drogą, gdybym nie lubiła, to byłby mega problem, bo zdecydowana większość ciuszków dla chłopców właśnie morska ![]() tassia, jajka w koszulkach są mission impossible... nigdy mi nie wyszły W końcu wczoraj była ryba z brokułem, a jutro z tego wszystkiego będzie zapiekanka. Byłaby dzisiaj, ale Bartek mi sera nie kupił ![]() A nie myślałaś, żeby samemu robić jogurt? Za mną chodzi, ale nigdy nie robiłam i chętnie podpytałabym kogoś doświadczonego ![]() Brawo dla masterszefa ![]() agusiamaskota brawo za wagę i za rocznicę ![]() kaska, ja też jeszcze nie podaję - tak samo mi pediatra powiedziała, jak osesek ![]() A tak w ogóle to jak mu podać te pół żółtka - rozdrobnić i do słoiczka czy solo? matal, o kurcze ![]() Ogromne kciuki ![]() ![]() ![]() asiek, jak kostka? czarna, super, że chrzciny udane Kciuki za zdrówko Mai ![]() rusałko, jakbym o Żuku czytała Siły życzę Amelka
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
nena, świetny wiatraczek
Natala, ja próbowałam, ale poza mega wkurzeniem przy podaniu czopka, efektów brak ![]() teacherka, brawo za ząbki ![]() Co to znaczy wystukałam? Co do ciuszków, to po rewii mody, czyli przymierzeniu wszystkiego, musimy oddać wszystkie rampki - a po nie w sumie pojechaliśmy i jeszcze kilka rzeczy Okazało się, że moja glizda jest do wszystkich rampków za długa i za chuda. Jak wezmę rozmiar większe, to się będzie topił... cala nadzieja w paczkowanych w smyku, bo bodziaki paczkowane (te bez rękawków) są właśnie długie a wąskie. Aha, rampek z kameleonem, chociaż śliczny, jest bardzo mocno wycięty pod paszkami - jak na moje oko raczej na pulchniejszego malucha Aha i chwalę się, a właściwie Janka ![]() Wczoraj sam stanął - złapał szczebelków - raz kojca, raz łóżeczka i ślicznie z klęku na jedno kolano stanął Dzisiaj powtórzył. Oczywiście zanim matka złapała za telefon to było po zabawie, ale i tak zaliczam
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Vea ja daję rozdrobnione łyżeczką do obiadku
Miki wstaje przy lustrze po tym płaskim lustrze i stoi zadowolony
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-05-13 o 11:43 |
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mają się dobrze, a przy dziecku wygpdne.Oprócz tego mam duży porządny za 100 zł z allegro. Ale on tylko na wyjazdy w góry.
|
|
|
#2340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla JankaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

Za to od rana wycie na maksa i trzyma się biedactwo za dziąsełka
teraz moje biedne spłakane dziecko znowu zasnęło. Mam nadzieję, że jak się obudzi, to będzie jej lepiej. A zębów jak nie było tak nie ma 

mam tylko szałwię i rumianek

Potrzebuję kupić, a na Allegro wyświetla się ponad 100 stron 

po tym płaskim lustrze i stoi zadowolony