|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 7,14% |
| Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! |
|
0 | 0% |
| A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 17,86% |
| Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy |
|
13 | 46,43% |
| Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię |
|
0 | 0% |
| Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę |
|
2 | 7,14% |
| Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie |
|
6 | 21,43% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X
Nephelim, ano wlaśnie, pamiętam przecież zdjęcia Wikusia! Hihihi, niezłe jaja
Vea, noooo łyżeczką można wystukać. Albo paznokciem jak ja po prostu Zuza nie dawała sobie tam zajrzec, więc jak dziś udało mi się paluchem pogrzebać, to wyczułam, tak mi się wcześniej wydawało, że coś tam jest, ale wydawało mi się mało prawdopodobne, że tak nie po kolei... Ale słychac, że stuka, więc ząbek, tylko pytanie czy to 2 czy 3. Brawo dla Żuczka! ![]() Dziewczyny, kupowałyście może cienkie rajstopki dla dziewczynek? Chrzest w czerwcu, więc jest opcja, że będzie upał, to chyba takie bawełniane nie bardzo. Widziałam na allegro że są takie. Testowałyście może?
|
#2342 | ||||
|
Zakorzenienie
|
faajny
![]() mnie też chcieli, ale ja się nie dałam ![]() Cytat:
u nas póki co tragedii jakiejś nie ma.... Cytat:
![]() mama mówiła, że dla dzieci to lepiej z jakimś szklanym wsadem, a nie metalowym (a są takie w ogóle ) Cytat:
za zębole!my na razie mamy dwie jedynki na dole i dalej cisza, zresztą ja nie wiem, jak wyglądają rozpulchnione dziąsła, więc nie wiem, może i u nas coś się święci ![]() ponoć te górne bardziej bolą ![]() Cytat:
Kaśka, a od kiedy się daje całe żółtko co drugi dzień albo pół codziennie? Jak Ty będziesz robić?
|
|
#2343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam lustro w przedpokoju, a tam kafle, więc raczej nie zachęcamy do zwiedzania Poza tym lustro służy Jankowi do pacania, a taki sprawny, żeby obiema raczkami pacać i jednocześnie wstawać, jeszcze nie jest ![]() Cytat:
Tak czytam o kaszkach i kleikach i co raz większe mam wątpliwości, czy dobrze robię, ze nie podaję... poza ekspozycją na gluten oczywiście. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() Kurcze, też mam podejrzenia, że górne jedynki idą, ale palec jest natychmiast gryziony - a dolne ma jak żyletki, wiec natychmiast wyciągam. Łyżeczka też natychmiast gryziona, więc wkładam mu tylko taką miękką, a nią nie wystukam |
|||
|
|
|
#2344 |
|
Wtajemniczenie
|
pytanie do znawczyń SB
![]() jestem na etapie 1 węgli i 1 owocu. Mogę je zjeść w 1 posiłku? mam trochę jaglanki z wczoraj ugotowanej i tak sobie wymarzyłam że zrobię sobie takie placki i zjem z mango
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam z zazdrością o jedzonkach, jakie serwujecie już dzieciom (o kukurydzy, kalarepach, brukselkach itp.), a my za przysłowiowymi Murzynami
Tak się zastanawiam, skoro Wy tak pędzicie, to ile u Was trwa ekspozycja na jeden nowy składnik??? ![]() U nas dziś tradycyjnie król z marchewką i ziemniorem, bo buraka nie mam, a szkoda, bo J. bardzo lubi
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna no daje czadu ten mój synuś, jak tak dalej pójdzie to na zlot we Wro wejdzie na własnych nóżkach
![]() Madziuchna po 7mż- pół co 2 dni po 9mż- całe co 2 dni a koło roku chyba całe jajo- ale tutaj jeszcze nie zapamiętałam bo czas zawsze tutaj sprawdzam ![]() http://www.osesek.pl/ ja mojemu podawałam nowość tak 2-3 dni jak było ok to następny teraz daję warzywka jak leci i nic się nie dzieje, ale on ma pancer- brzuszek po tatusiu
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-05-13 o 11:58 |
|
|
|
#2347 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-05-13 o 11:59 |
|||||
|
|
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale osobiście w razie wielkiego upału nie zakładałabym nic na nogi. Sama osobiście nienawidzę rajtuz w upał
|
|
|
|
#2349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby wróciła szybko do zdrówka !!!Motylku-Wszystkiego Najlepszego dla Tusi !!! kama1987- brawo za postępy !!! Moja Malutka to cały czas szczerbata ale przeraża mnie ewentualny powrót do płaczu z czasu kolek i nieprzespanych nocy. My się kładziemy o 24 i wstajemy o 8. W zasadzie może ze 2 razy nad ranem cycujemy więc naprawdę nie narzekam.
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
vea brawa dla Janka!
|
#2351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda mi było otwierać słoiczków wiedząc jakie Zuzka ma podejście do łyżeczki (pluła lekami niesamowicie). No i na kleiku nauczyła się jedzenie z łyżeczki U nas też dolne jak żyletki, więc zawsze rezygnowałam, ale uwierz, wolę się sama popłakać z bólu albo dać sobie palca odgryźć, ale jakoś mi teraz lepiej ze świadomością, że jej płacz to przez ząbki faktycznie. Cytat:
Cytat:
Hihi, widzisz, ile osób tyle opinii i gustów. A mi kleik ryżowy bardzo smakuje, od czasu szpitala, jak mi podali po cc na obiad kleik to mmmmmmmmmmmmm taki rarytas! Cytat:
Noo tak, na dwór pewnie tak, ale w kościołach zazwyczaj chłodno/zimno jest...
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2353 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() bardzo fajny ten kocyk juz testowany ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nieee miała byc dzisiaj rano ale sie rozchorowa ła. Cytat:
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
Matall jak tam u Was?
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia, że całe życie przed nią i na pewno zdąży wszystkiego spróbować . W ogóle wczoraj kupiliśmy krzesełko do karmienia w IKEI i jaka to jest mega wygoda !!! Już nie muszę kombinować z usadzaniem albo czekać kiedy Tż wróci z pracy
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Jak na razie wszystko je i wszystko się przyjmuje Wcina i deserki i warzywa i lotto mu w jakiej kolejności.Cytat:
![]() Dobra, spróbuję pomacać, może na to rzeczywiście jest wycie
|
||
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ikea mniej miejsca zajmuje ,tańsze all ładniejsze, regulacja
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziuchna a co jadł Julek? może do tego ziemniaka z marchewką warto było by dołożyć coś nowego właśnie? bo to już zna i jest ok to wprowadzać nowe
|
|
|
#2360 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jaja rzeczywiście niezłe, musiało być wesoło Twój brat wymiata, wystroił się pięknie a ty z odpalaniem świecy też dałaś czadu ![]() my też się prawie spóźniliśmy do kościoła, ale to dlatego że mieliśmy dużo roboty przed południem z przygotowaniem jeszcze ostatnich rzeczy na imprezkę, w końcu Miłka ubrałam i mój tata z nim poszedł do kościoła, bo mamy blisko, a my dopiero po paru minutach biegliśmy za nimi dobrze, że jak dotarli do kościoła to tata poszedł do zakrystii księdzu powiedzieć, że będziemy, bo on już myślał, że zrezygnowaliśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój starszy też tak miał, że dwójki na górze i jedynki na dole, często w takiej kolejności zęby idą Cytat:
na śniadanie mam owsiankę z jakimś owocemCytat:
dziś u nas marchew, pietruszka, seler, kalarepa, burak, indyk + żółtko ![]() Cytat:
mnie smakuje kukurydziany i te kaszki jaglana czy wielozbożowa, ale ryżowego nie dam rady zjeść ![]() a ryżowy z jakiej firmy kupujesz? |
||||||
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam sobie leczo warzywne i umieram z rozkoszy
moj syn robi takie cyrki jak ktos je, jakby wyglodnialy byl bez kitu
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Temp 38, marudzi, kupki do badania nadal nie zrobiła
wiem, że nic nie wiem
|
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pożyczyłam od kuzynki i mam takie monstrum w kuchni (mam dużo miejsca) http://www.arti.pl/krzeselko-krzesel...e_prod971.html ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#2364 | |||
|
Rozeznanie
|
Czesc
nie mam ostatnio czasu na wizaz i ciagle tylko gonie. udalo mi sie nadrobic, troszke po lebkach, ale wybaczcie nie mam kiedy ![]() najpierw co u nas - wsio ok. maly coraz bardziej mobilny, zaglada w kazdy zakamarek (dzis nawet podciagnal sie na polce i zalaczyl xboxa tzta ), gada jak najety. niestety niezawsze nocki mamy dobre, zawsze sa dwie pobudki o 1 i 5. a dzis w nocy dal taki koncertm, ze nie wiedzialam jak sie nazywam o 1 jak co noc najpierw dostal pic - 120ml - wrzask, wiec dalam jeszcze troche - wrzask. ponosilam - wrzask, dentinox - wrzask, w koncu nurofen - wrzask. no to w koncu podala mu mleko 150. cisza n ie wiem gdzie on to zmiescil nastepnie przez godzine sie smial i wolal babe no i usnal gdzies o 3.30. masakra pospalismy do 7.40 to i tak byl laskawy. dziekuje za wszystkie odpowiedzi na temat kwater matal duzo zdrowka dla Elenki Tusia sto lat i samych najlepszosci Teacherka brawa za zebolka Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() ale wazne, ze juz po Cytat:
zginely mi cytaty i wiecej nie pamietam ![]() musze sie brac za robote, a tak mi sie nie chce
|
|
|
#2365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, że Miki niewzruszony na alergie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2366 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki za zębolki! Cytat:
A tamto jest tak usyfione, że masakra, nie daje się doczyścic Cytat:
Hmmm chyba z nestle...albo bobovita? ale nie wiem na 100% bo mam przesypane do plastikowych pojemników, nie mam opakowań. Cytat:
![]() U nas też czasem jestem pewna, że to nie głód, a jak po dłuższej walce jednak dam cyca to okazuje się, że je jakby tydzień była głodzona.
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2368 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o jaaaa, zazdroszczę Szymuś ma ostatnio drzemki max 20 minut choć i tak nie powinnam narzekać, bo aktualnie grzecznie się bawi na podłodze ![]() Cytat:
Szymkowi wbijali w główkę, coś okropnego z resztą ja nawet płakałam jak w szpitalu po urodzeniu mu krew pobierali... Cytat:
jestem opóźniona ![]() Cytat:
![]() tym sposobem mamy coneco galileo ![]() Cytat:
![]() dziewczyny, pisałam, że pediatra powiedziała, że Szymkowi się przebiła górna jedynka, ale ja jej cały czas nie mogę wystukać widać ją owszem, ale bardziej widoczne, pod samą skórką są górne dwójki ![]() btw, Szymuś ma bardzo podpuchnięte oczka, od czego to może być? też od zębów?
|
|
|
#2369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już, już zamawiałam mummy love, ale chyba mi kasy szkoda i przyniosę drewniane z piwnicy ![]() a co ty tak robisz, że ciągle nie masz czasu? ![]() no wiem, już mogłam sobie darować kalarepę ![]() ale pewnie i tak młody nie zje, bo nie dodałam kalafiora |
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po pietruszce male kropeczki pomarańczowe na szyi ale dziwne bo nie poddałam się i dałam słoiczek później z minimalną ilościa pietruszki i już nie wysypało. Spróbuje jeszcze raz dając mniej pietruszki z swojej zupie.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

po prostu Zuza nie dawała sobie tam zajrzec, więc jak dziś udało mi się paluchem pogrzebać, to wyczułam, tak mi się wcześniej wydawało, że coś tam jest, ale wydawało mi się mało prawdopodobne, że tak nie po kolei... Ale słychac, że stuka, więc ząbek, tylko pytanie czy to 2 czy 3. 

)
za zębole!

po tym płaskim lustrze i stoi zadowolony 

Trzymam kciuki, żeby wróciła szybko do zdrówka !!!

widać ją owszem, ale bardziej widoczne, pod samą skórką są górne dwójki