Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 2 7,14%
Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! 0 0%
A ja śmiało już raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 17,86%
Chłopaki-Przystojniaki, Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami Pierwszy Dzień Mamy 13 46,43%
Mama znów na zlocik jedzie, zaraz ruszy pierwsze dziecię 0 0%
Coraz większy sobie rosnę, a tu zlocik jest na wiosnę 2 7,14%
Moja mama kocha mnie, a ten czas tak szybko mknie 6 21,43%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 10:49   #2341
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Mama sobie wizażuje, ja coś dorwę i popsuję! Mamy IX-X 2013, cz. X

Nephelim, ano wlaśnie, pamiętam przecież zdjęcia Wikusia! Hihihi, niezłe jaja

Vea, noooo łyżeczką można wystukać. Albo paznokciem jak ja po prostu Zuza nie dawała sobie tam zajrzec, więc jak dziś udało mi się paluchem pogrzebać, to wyczułam, tak mi się wcześniej wydawało, że coś tam jest, ale wydawało mi się mało prawdopodobne, że tak nie po kolei... Ale słychac, że stuka, więc ząbek, tylko pytanie czy to 2 czy 3.
Brawo dla Żuczka!

Dziewczyny, kupowałyście może cienkie rajstopki dla dziewczynek? Chrzest w czerwcu, więc jest opcja, że będzie upał, to chyba takie bawełniane nie bardzo. Widziałam na allegro że są takie. Testowałyście może?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:51   #2342
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
mamy nowego hita! wiatraczek na przyssawce z FP
faajny

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
przerabiałam to samo, aż mnie wyprosili z gabinetu zabiegowego
mnie też chcieli, ale ja się nie dałam

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, którym dzieci zaczęły nagle źle sypiać, płakać etc w nocy
próbowałyście dać na noc coś przeciwbólowego i zobaczyć czy to coś pomoże?

u nas póki co tragedii jakiejś nie ma....

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Madziuchna też szukałam termosu i taki mały zgrabny widziałam w Pepco za 19.99 chyba i to najtańszy porównując dechatlony, auchan i inne, tyle że niewiem jak trzyma ciepło ale też by mi się przydał. Może się skusze i przetestuje i dam znać
daj koniecznie
mama mówiła, że dla dzieci to lepiej z jakimś szklanym wsadem, a nie metalowym (a są takie w ogóle )

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
U nas wczoraj ok.21 pobudka na dobrą godzinę. płacz, płacz i brykanie... No ale dziś wystukałam ZĄBEK. NA moje oko górna dwójka albo i trójka, bo mocno z boku. Idzie też drugi do pary po prawej stronie. Będzie dziwnie wyglądać z górnymi dwójkami i dolnymi jedynkami No ale oby to był początek końca jej płaczu, bo wszyscy jesteśmy na wyczerpaniu baterii.
za zębole!
my na razie mamy dwie jedynki na dole i dalej cisza, zresztą ja nie wiem, jak wyglądają rozpulchnione dziąsła, więc nie wiem, może i u nas coś się święci

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
chyba widze przebicie 3 zabka - gorne 1 nam ida i jest ryk dzis...
ponoć te górne bardziej bolą

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Vea ja daję rozdrobnione łyżeczką do obiadku

Miki wstaje przy lustrze po tym płaskim lustrze i stoi zadowolony
Ho ho, Miki!
Kaśka, a od kiedy się daje całe żółtko co drugi dzień albo pół codziennie? Jak Ty będziesz robić?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:55   #2343
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Vea ja daję rozdrobnione łyżeczką do obiadku

Miki wstaje przy lustrze po tym płaskim lustrze i stoi zadowolony

Ja mam lustro w przedpokoju, a tam kafle, więc raczej nie zachęcamy do zwiedzania Poza tym lustro służy Jankowi do pacania, a taki sprawny, żeby obiema raczkami pacać i jednocześnie wstawać, jeszcze nie jest

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dla Janka

ja nie pomoge bo nie raz kleik podawalam ale jesc nie chciala

Tak czytam o kaszkach i kleikach i co raz większe mam wątpliwości, czy dobrze robię, ze nie podaję... poza ekspozycją na gluten oczywiście.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Vea, noooo łyżeczką można wystukać. Albo paznokciem jak ja po prostu Zuza nie dawała sobie tam zajrzec, więc jak dziś udało mi się paluchem pogrzebać, to wyczułam, tak mi się wcześniej wydawało, że coś tam jest, ale wydawało mi się mało prawdopodobne, że tak nie po kolei... Ale słychac, że stuka, więc ząbek, tylko pytanie czy to 2 czy 3.
Brawo dla Żuczka!
Aha, myślałam, że to jakaś specjalna technika
Kurcze, też mam podejrzenia, że górne jedynki idą, ale palec jest natychmiast gryziony - a dolne ma jak żyletki, wiec natychmiast wyciągam. Łyżeczka też natychmiast gryziona, więc wkładam mu tylko taką miękką, a nią nie wystukam

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:56   #2344
nena_milka
Wtajemniczenie

pytanie do znawczyń SB
jestem na etapie 1 węgli i 1 owocu. Mogę je zjeść w 1 posiłku? mam trochę jaglanki z wczoraj ugotowanej i tak sobie wymarzyłam że zrobię sobie takie placki i zjem z mango
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:56   #2345
Madziuchna27
Zakorzenienie

Czytam z zazdrością o jedzonkach, jakie serwujecie już dzieciom (o kukurydzy, kalarepach, brukselkach itp.), a my za przysłowiowymi Murzynami Tak się zastanawiam, skoro Wy tak pędzicie, to ile u Was trwa ekspozycja na jeden nowy składnik???

U nas dziś tradycyjnie król z marchewką i ziemniorem, bo buraka nie mam, a szkoda, bo J. bardzo lubi

Stary 2014-05-13, 10:56   #2346
kaska87
Zakorzenienie

Madziuchna no daje czadu ten mój synuś, jak tak dalej pójdzie to na zlot we Wro wejdzie na własnych nóżkach
Madziuchna
po 7mż- pół co 2 dni
po 9mż- całe co 2 dni
a koło roku chyba całe jajo- ale tutaj jeszcze nie zapamiętałam bo czas
zawsze tutaj sprawdzam

http://www.osesek.pl/

ja mojemu podawałam nowość tak 2-3 dni jak było ok to następny teraz daję warzywka jak leci i nic się nie dzieje, ale on ma pancer- brzuszek po tatusiu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-05-13 o 10:58
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 10:57   #2347
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, którym dzieci zaczęły nagle źle sypiać, płakać etc w nocy
próbowałyście dać na noc coś przeciwbólowego i zobaczyć czy to coś pomoże?
nie podawałam, trochę się obawiam i tłumaczę sobie, że jak na rękach się uspokaja to go chyba nic boli

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać!

Moje dziecko zaczyna się podciągać na szczebelkach od łóżeczka Wczoraj ją wsadziłam na chwilę, bo Mama przyszła i coś tam robiłyśmy, Mama patrzy a ona już na kolankach
Musimy łóżeczko na 3 poziom przenieść, dobrze że są 4

Cytat:

U nas wczoraj ok.21 pobudka na dobrą godzinę. płacz, płacz i brykanie... No ale dziś wystukałam ZĄBEK. NA moje oko górna dwójka albo i trójka, bo mocno z boku. Idzie też drugi do pary po prawej stronie. Będzie dziwnie wyglądać z górnymi dwójkami i dolnymi jedynkami No ale oby to był początek końca jej płaczu, bo wszyscy jesteśmy na wyczerpaniu baterii.
współczuję nocy i brawo za ząbka

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a propo kaszek i kleikow - ile dajeci na jedna porcje na gesto? ile łyzek nierozrobionego z woda?

chyba widze przebicie 3 zabka - gorne 1 nam ida i jest ryk dzis...
daję 2,5 płaskiej łyżki na 90ml wody, bo mój taką porcję maksymalnie zjada

Cytat:

A swoja drogą, z czym podajecie kleik kukurydziany? Bo ze dwa razy zrobiłam Zuzce, ale sam. Ryżowy z owocami, ale kukurydziany mi jakoś bardizej do obiadku pasuje... Podpowiedzcie
a mnie znów bardziej kukurydziany do owoców pasuje, ale nie mogę nigdzie dostać z bobovity, więc teraz wcale nie daję, bo ryżowy to jakiś taki bleeee

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-05-13 o 10:59
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 10:59   #2348
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, kupowałyście może cienkie rajstopki dla dziewczynek? Chrzest w czerwcu, więc jest opcja, że będzie upał, to chyba takie bawełniane nie bardzo. Widziałam na allegro że są takie. Testowałyście może?
nie testowałam ale moja bratanica miała takie na naszym weselu i były git ale osobiście w razie wielkiego upału nie zakładałabym nic na nogi. Sama osobiście nienawidzę rajtuz w upał
Stary 2014-05-13, 11:01   #2349
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tak dużo chorych nigdzie w Wawie i okolicach nie ma miejsc w szpitalach

Splakalam się jak bóbr. Myślałam, że taka twarda jestem, a jak jej krew pobierali i zakładała wenflon, to łzy krokodyle mi leciały. Nie mogły znaleźć żyły i ponad 10 razy ja kluly teraz bidusia moja śpi. A ja siedzę i rycze

Trzymam kciuki, żeby wróciła szybko do zdrówka !!!

Motylku-Wszystkiego Najlepszego dla Tusi !!!
kama1987- brawo za postępy !!!

Moja Malutka to cały czas szczerbata ale przeraża mnie ewentualny powrót do płaczu z czasu kolek i nieprzespanych nocy. My się kładziemy o 24 i wstajemy o 8. W zasadzie może ze 2 razy nad ranem cycujemy więc naprawdę nie narzekam.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:02   #2350
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

vea brawa dla Janka!

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:04   #2351
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Ja mam lustro w przedpokoju, a tam kafle, więc raczej nie zachęcamy do zwiedzania Poza tym lustro służy Jankowi do pacania, a taki sprawny, żeby obiema raczkami pacać i jednocześnie wstawać, jeszcze nie jest

Tak czytam o kaszkach i kleikach i co raz większe mam wątpliwości, czy dobrze robię, ze nie podaję... poza ekspozycją na gluten oczywiście.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Aha, myślałam, że to jakaś specjalna technika
Kurcze, też mam podejrzenia, że górne jedynki idą, ale palec jest natychmiast gryziony - a dolne ma jak żyletki, wiec natychmiast wyciągam. Łyżeczka też natychmiast gryziona, więc wkładam mu tylko taką miękką, a nią nie wystukam
Ja kleik podałam jako pierwszy produkt poza cyckiem. Szkoda mi było otwierać słoiczków wiedząc jakie Zuzka ma podejście do łyżeczki (pluła lekami niesamowicie). No i na kleiku nauczyła się jedzenie z łyżeczki

U nas też dolne jak żyletki, więc zawsze rezygnowałam, ale uwierz, wolę się sama popłakać z bólu albo dać sobie palca odgryźć, ale jakoś mi teraz lepiej ze świadomością, że jej płacz to przez ząbki faktycznie.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Czytam z zazdrością o jedzonkach, jakie serwujecie już dzieciom (o kukurydzy, kalarepach, brukselkach itp.), a my za przysłowiowymi Murzynami Tak się zastanawiam, skoro Wy tak pędzicie, to ile u Was trwa ekspozycja na jeden nowy składnik???

U nas dziś tradycyjnie król z marchewką i ziemniorem, bo buraka nie mam, a szkoda, bo J. bardzo lubi
U nas 2-3 dni i kolejny produkt. Ale Zuza zjada tak znikome ilości, że szkoda gadać i nie ma się czym chwalić. Nie wiem kiedy dojdziemy do normalnych porcji, o zastąpieniu piersi innym posiłkiem nie marzę.

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

współczuję nocy i brawo za ząbka

daję 2,5 płaskiej łyżki na 90ml wody, bo mój taką porcję maksymalnie zjada

a mnie znów bardziej kukurydziany do owoców pasuje, ale nie mogę nigdzie dostać z bobovity, więc teraz wcale nie daję, bo ryżowy to jakiś taki bleeee
To chyba rzadziutki ten kleik? Ja robię na gęsto
Hihi, widzisz, ile osób tyle opinii i gustów.
A mi kleik ryżowy bardzo smakuje, od czasu szpitala, jak mi podali po cc na obiad kleik to mmmmmmmmmmmmm taki rarytas!

Cytat:
nie testowałam ale moja bratanica miała takie na naszym weselu i były git ale osobiście w razie wielkiego upału nie zakładałabym nic na nogi. Sama osobiście nienawidzę rajtuz w upał

Noo tak, na dwór pewnie tak, ale w kościołach zazwyczaj chłodno/zimno jest...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 11:11   #2352
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie do znawczyń SB
jestem na etapie 1 węgli i 1 owocu. Mogę je zjeść w 1 posiłku? mam trochę jaglanki z wczoraj ugotowanej i tak sobie wymarzyłam że zrobię sobie takie placki i zjem z mango
Możesz

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:14   #2353
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Adamek właśnie stwierdził, że gejów można leczyć z pomocą egzorcysty
widziałam fragment i przełączyłam, bo od takich głupot az uszy bolą

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
u nas pobudka o 22 i lulanie na rękach do 23, potem za godzinę, a później to już też nie pamiętam czy wstawałam ale pospała do 7

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Wybieramy się w przyszły weekend do Sopotu
super całą rodziną?

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
ja czekam aż w lidlu będzie ten co Natala wrzuciła, ale jak dostaniesz swój to koniecznie podziel się opinią
w tym roku w lidlu juz były. pisałam ze 2 tyg. temu o tym jak kupowałam
bardzo fajny ten kocyk juz testowany
Cytat:
Zapomniałam napisać!

Moje dziecko zaczyna się podciągać na szczebelkach od łóżeczka Wczoraj ją wsadziłam na chwilę, bo Mama przyszła i coś tam robiłyśmy, Mama patrzy a ona już na kolankach

Cytat:
Z

oby sie wykluł

Cytat:
Dzień dobry
Dziś trochę lepiej pospaliśmy, pierwsza pobudka o 0.30 i niestety aż półtorej godziny próbowaliśmy Miłka uśpić z powrotem, ale od 2 już spaliśmy do 6.30. Płakał znów w nocy, tylko lulany na rękach się uspokajał, ale jak odkładaliśmy do łóżeczka to się budził automatycznie, więc w końcu wylądował w łóżku między nami i dopiero pospał Ale mąż mówi, że zauważył że parę razy się kręcił, podnosił głowę do góry i jak mnie zobaczył to kładł się spowrotem. Może to kiepskie spanie to jakiś efekt lęku separacyjnego

Byliśmy rano w przychodni po recepty i młody waży 7920g, czyli w 5 tygodni przybrał tylko 170g, ale lekarz mówi, że pewnie to wina tych pasożytów. Jego zdaniem na 99% to ze żłobka przywleczone. Poza tym pooglądał dokładnie Miłka, popatrzył jak się zachowuje i stwierdził, że rozwój prawidłowy, wszystko w normie, bo ja miałam pewne wątpliwości
brawo za wagę

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Rusałko- oby Wam się te nocki poprawiły

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Rusałko - była już u Ciebie rehabilitantka czy jeszcze nie?
nieee
miała byc dzisiaj rano ale sie rozchorowa ła.

Cytat:
Aha i chwalę się, a właściwie Janka
Wczoraj sam stanął - złapał szczebelków - raz kojca, raz łóżeczka i ślicznie z klęku na jedno kolano stanął
Dzisiaj powtórzył. Oczywiście zanim matka złapała za telefon to było po zabawie, ale i tak zaliczam

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:14   #2354
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Matall jak tam u Was?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:15   #2355
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas codziennie ten sam zestaw tylko z cielęciną
Ja wychodzę z założenia, że całe życie przed nią i na pewno zdąży wszystkiego spróbować .

W ogóle wczoraj kupiliśmy krzesełko do karmienia w IKEI i jaka to jest mega wygoda !!! Już nie muszę kombinować z usadzaniem albo czekać kiedy Tż wróci z pracy

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:19   #2356
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dwa słoiczki, czyli 3 max. 4 dni (przy dyni, która nie zachwyciła ). Jak na razie wszystko je i wszystko się przyjmuje Aha, miałam zacząć od marchwi, ale stanęło na jabłku Wcina i deserki i warzywa i lotto mu w jakiej kolejności.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
vea brawa dla Janka!

Cytat:
Ja kleik podałam jako pierwszy produkt poza cyckiem. Szkoda mi było otwierać słoiczków wiedząc jakie Zuzka ma podejście do łyżeczki (pluła lekami niesamowicie). No i na kleiku nauczyła się jedzenie z łyżeczki

U nas też dolne jak żyletki, więc zawsze rezygnowałam, ale uwierz, wolę się sama popłakać z bólu albo dać sobie palca odgryźć, ale jakoś mi teraz lepiej ze świadomością, że jej płacz to przez ząbki faktycznie.
Aha, Janek łyżeczkę polubił, bo można gryźć

Dobra, spróbuję pomacać, może na to rzeczywiście jest wycie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:20   #2357
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że całe życie przed nią i na pewno zdąży wszystkiego spróbować .

W ogóle wczoraj kupiliśmy krzesełko do karmienia w IKEI i jaka to jest mega wygoda !!! Już nie muszę kombinować z usadzaniem albo czekać kiedy Tż wróci z pracy
zastanawiam się czy kupić krzesełko z Ikei czy te które większośc z Was kupowała na all
ikea mniej miejsca zajmuje ,tańsze
all ładniejsze, regulacja

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:21   #2358
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Noo tak, na dwór pewnie tak, ale w kościołach zazwyczaj chłodno/zimno jest...
to ubierz te rajstopki, albo białe leginsy newt
Cytat:
Możesz
Stary 2014-05-13, 11:21   #2359
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

tez jest taka teoria że im więcej spróbuje za młodu tym większe prawdopodobieństwo że będzie jeść później.

Madziuchna a co jadł Julek? może do tego ziemniaka z marchewką warto było by dołożyć coś nowego właśnie? bo to już zna i jest ok to wprowadzać nowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-13, 11:23   #2360
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
to ja w takim razie chyba nie jedyna na chrzcie dziecko nie trzymalam na rekach tylko w wozku rodzina i ludzie w kosciele sie krzywili i ciagle sie ktos pytal kiedy wyjme mala z wozka....a ja jej nie wyjmowalam, tylko na samo chrzczenie woda swiecona
stwierdzilam po co ja mam sie meczyc i mala ma plakac jak mozna na spokojnie....
a tak wogole nie pamietam czy Wam opowiadalam jakie jaja byly u nas....nie dosc ze prawie sie spoznilam na chrzest bo wymyslilam ze sama pojde z mala wozkiem zeby zasnela po drodze do kosciola a byly takie wtedy sniegi ze ledwo co doszlam i bylam cala mokra upocona i rozmazana a mala i tak sie obudzila w momencie wejscia do kosciola
Na poczatku ksiadz pytal jakie nadajemy idzie dziecku a my: Julia, a on Julia czy jest jeszcze jakies drugie...zapomnialam dodac Marta
Ksiadz chcial zrobic znak krzyza dzieciom na czole ale nie mogl sobie poradzic bo mu buda przeszkadzala(zapomnilam ja zlozyc),jeszcze wspomne tylko ze moj brat jako chrzestny byl ubrany w dresy bluze adidady i taka kurte jakby kibolska(na poczatku az mi sie wstyd zrobilo ale pozniej to mi sie juz tylko smiac chcialo z tego).Wogole my i chrzestni bylismy nie ogarnieci nie wiedzielismy co kto robi(mial nam koscielny przed msza powiedziec) i wyszlo tak ze do chrztu trzymał mój mąż, swiece odpalałam ja a na koncu ksiadz podchodzi i widzi ze szatka lezy na małej(ja tam polozylam)a on a glos w kosciele: szatke to ja zachwile nakladam wiec ogolnie smiechu mielismy wtedy kupe
jestem tego samego zdania
a jaja rzeczywiście niezłe, musiało być wesoło Twój brat wymiata, wystroił się pięknie a ty z odpalaniem świecy też dałaś czadu
my też się prawie spóźniliśmy do kościoła, ale to dlatego że mieliśmy dużo roboty przed południem z przygotowaniem jeszcze ostatnich rzeczy na imprezkę, w końcu Miłka ubrałam i mój tata z nim poszedł do kościoła, bo mamy blisko, a my dopiero po paru minutach biegliśmy za nimi dobrze, że jak dotarli do kościoła to tata poszedł do zakrystii księdzu powiedzieć, że będziemy, bo on już myślał, że zrezygnowaliśmy

Cytat:
Aha i chwalę się, a właściwie Janka
Wczoraj sam stanął - złapał szczebelków - raz kojca, raz łóżeczka i ślicznie z klęku na jedno kolano stanął
Dzisiaj powtórzył. Oczywiście zanim matka złapała za telefon to było po zabawie, ale i tak zaliczam

Cytat:
Nephelim, ano wlaśnie, pamiętam przecież zdjęcia Wikusia! Hihihi, niezłe jaja

Brawo dla Żuczka!
myślę, że dwójki, one dość szeroko wychodzą
mój starszy też tak miał, że dwójki na górze i jedynki na dole, często w takiej kolejności zęby idą

Cytat:
pytanie do znawczyń SB
myślę, że tak, ja tak jem, bo mi matal podpowiedziała na śniadanie mam owsiankę z jakimś owocem

Cytat:

na początku 3 dni, a potem już raczej po 2 dni na każde nowe warzywko
dziś u nas marchew, pietruszka, seler, kalarepa, burak, indyk + żółtko

Cytat:
To chyba rzadziutki ten kleik? Ja robię na gęsto
Hihi, widzisz, ile osób tyle opinii i gustów.
A mi kleik ryżowy bardzo smakuje, od czasu szpitala, jak mi podali po cc na obiad kleik to mmmmmmmmmmmmm taki rarytas!
ja akurat nie kleik tak robię tylko kaszkę jaglaną z sun baby i wychodzi gęsta
mnie smakuje kukurydziany i te kaszki jaglana czy wielozbożowa, ale ryżowego nie dam rady zjeść
a ryżowy z jakiej firmy kupujesz?

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-13, 11:23   #2361
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

zrobilam sobie leczo warzywne i umieram z rozkoszy

moj syn robi takie cyrki jak ktos je, jakby wyglodnialy byl bez kitu

Aleksander
Stary 2014-05-13, 11:23   #2362
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Matall jak tam u Was?
Temp 38, marudzi, kupki do badania nadal nie zrobiła wiem, że nic nie wiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:27   #2363
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się czy kupić krzesełko z Ikei czy te które większośc z Was kupowała na all
wiesz chyba najlepiej bylo by zabrać Michała do Ikei i przymeirzyć. Filip siedział w ikeowym w knajpie w weekend i byla masakra, ale teraz widze że na stronie są już inne być może lepsze.

ja pożyczyłam od kuzynki i mam takie monstrum w kuchni (mam dużo miejsca) http://www.arti.pl/krzeselko-krzesel...e_prod971.html

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
a jakies badania na tą salmonelle zrobili? kiedy wyniki
Stary 2014-05-13, 11:33   #2364
anutka171
Rozeznanie

Czesc

nie mam ostatnio czasu na wizaz i ciagle tylko gonie.
udalo mi sie nadrobic, troszke po lebkach, ale wybaczcie nie mam kiedy
najpierw co u nas - wsio ok. maly coraz bardziej mobilny, zaglada w kazdy zakamarek (dzis nawet podciagnal sie na polce i zalaczyl xboxa tzta ), gada jak najety. niestety niezawsze nocki mamy dobre, zawsze sa dwie pobudki o 1 i 5. a dzis w nocy dal taki koncertm, ze nie wiedzialam jak sie nazywam o 1 jak co noc najpierw dostal pic - 120ml - wrzask, wiec dalam jeszcze troche - wrzask. ponosilam - wrzask, dentinox - wrzask, w koncu nurofen - wrzask. no to w koncu podala mu mleko 150. cisza n ie wiem gdzie on to zmiescil nastepnie przez godzine sie smial i wolal babe no i usnal gdzies o 3.30. masakra
pospalismy do 7.40 to i tak byl laskawy.

dziekuje za wszystkie odpowiedzi na temat kwater

matal duzo zdrowka dla Elenki cos juz wiadomo?

Tusia sto lat i samych najlepszosci

Teacherka brawa za zebolka

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Na mleku jest, że 3 razy dziennie po 210ml mm. Maja ma 7,5 miesiąca i je 3x dziennie po 180ml.

Grubasek waży 9300g

A tak w ogóle witam się

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Jestem taka zakręcona przed sesją, że zapomniałam Wam napisać wczoraj, że mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu
piekna waga
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Hej

My po Chrzcianch. Masaaaaakra - jeden z najgorszych dni w krótkim życiu Małgosi. Na ubieranie się płakała...przy wychodzeniu darła się, w Kościele wyła, płakała, wkurzała się, że 1/3 mszy przesiedziałam w Zakrystii bo nie dało rady...
Na imprezie pła-ka-ła. Nie wiem co jej było. Obstawiam, że chyba za dużo ludzi i nadmiar wrażeń. A dzisiaj inne dziecko. Jakby wróciła z dalekiej podróży.

Nie ma ładnych zdjęć bo jej zryczana wszędzie, taką piękną kieckę jej kupiłam i raczej fajnej pamiątki nie będzie ze zdjęć. Chrzcian i gości ja tez nie użyłam bo ciągle próbowałam ją w osobnym pokoju uspokoić.
przykre, ze malutka sie tak splakala
ale wazne, ze juz po

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
chyba sobie prawą kostkę lekko skręciłam... siet... mam w kuchni gres polerowany i jak zmywałam to trochę wody mi kapnęło na podłogę jak sięgałam po garnek na kuchenkę i sobie pobalansowałam po kuchni jak się potknęłam... po prostu cudownie ...
ojej, zdrowka

zginely mi cytaty i wiecej nie pamietam

musze sie brac za robote, a tak mi sie nie chce
Stary 2014-05-13, 11:38   #2365
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna no daje czadu ten mój synuś, jak tak dalej pójdzie to na zlot we Wro wejdzie na własnych nóżkach
Madziuchna
po 7mż- pół co 2 dni
po 9mż- całe co 2 dni
a koło roku chyba całe jajo- ale tutaj jeszcze nie zapamiętałam bo czas
zawsze tutaj sprawdzam

http://www.osesek.pl/

ja mojemu podawałam nowość tak 2-3 dni jak było ok to następny teraz daję warzywka jak leci i nic się nie dzieje, ale on ma pancer- brzuszek po tatusiu
u nas żółtko leci już może z miesiąc, ale połowa wciąż

super, że Miki niewzruszony na alergie mój znów wysypany na brodzie i szyi, a ja nie wiem, od czego

Cytat:
U nas 2-3 dni i kolejny produkt. Ale Zuza zjada tak znikome ilości, że szkoda gadać i nie ma się czym chwalić. Nie wiem kiedy dojdziemy do normalnych porcji, o zastąpieniu piersi innym posiłkiem nie marzę.

Cytat:

no rejczel

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
tez jest taka teoria że im więcej spróbuje za młodu tym większe prawdopodobieństwo że będzie jeść później.

Madziuchna a co jadł Julek? może do tego ziemniaka z marchewką warto było by dołożyć coś nowego właśnie? bo to już zna i jest ok to wprowadzać nowe
tak, tak poszedł już buraczek, a wcześniej pietrucha, która chyba uczuliła, więc selera się boję, a dziś do tego zestawu dodałam ryż biały

Cytat:
na początku 3 dni, a potem już raczej po 2 dni na każde nowe warzywko
dziś u nas marchew, pietruszka, seler, kalarepa, burak, indyk + żółtko

Stary 2014-05-13, 11:41   #2366
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

oby sie wykluł
:

Cytat:

Żałuję, że odwiodłam Tża od tego pomysłu i kupiliśmy duże

Cytat:
U mnie dwa słoiczki, czyli 3 max. 4 dni (przy dyni, która nie zachwyciła ). Jak na razie wszystko je i wszystko się przyjmuje Aha, miałam zacząć od marchwi, ale stanęło na jabłku Wcina i deserki i warzywa i lotto mu w jakiej kolejności.

Aha, Janek łyżeczkę polubił, bo można gryźć

Dobra, spróbuję pomacać, może na to rzeczywiście jest wycie
No pomału Zuzka też się do łyżeczki przekonała.
Kciuki za zębolki!

Cytat:
Powiem tak, namawiałam Cię a teraz sama żałuję, że nie poczekałam aż Zuza usiądzie i nie kupiliśmy tego z Ikei A tamto jest tak usyfione, że masakra, nie daje się doczyścic

Cytat:

myślę, że dwójki, one dość szeroko wychodzą
mój starszy też tak miał, że dwójki na górze i jedynki na dole, często w takiej kolejności zęby idą

ja akurat nie kleik tak robię tylko kaszkę jaglaną z sun baby i wychodzi gęsta
mnie smakuje kukurydziany i te kaszki jaglana czy wielozbożowa, ale ryżowego nie dam rady zjeść
a ryżowy z jakiej firmy kupujesz?
No to pewnie dwójki
Hmmm chyba z nestle...albo bobovita? ale nie wiem na 100% bo mam przesypane do plastikowych pojemników, nie mam opakowań.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc

nie mam ostatnio czasu na wizaz i ciagle tylko gonie.
udalo mi sie nadrobic, troszke po lebkach, ale wybaczcie nie mam kiedy
najpierw co u nas - wsio ok. maly coraz bardziej mobilny, zaglada w kazdy zakamarek (dzis nawet podciagnal sie na polce i zalaczyl xboxa tzta ), gada jak najety. niestety niezawsze nocki mamy dobre, zawsze sa dwie pobudki o 1 i 5. a dzis w nocy dal taki koncertm, ze nie wiedzialam jak sie nazywam o 1 jak co noc najpierw dostal pic - 120ml - wrzask, wiec dalam jeszcze troche - wrzask. ponosilam - wrzask, dentinox - wrzask, w koncu nurofen - wrzask. no to w koncu podala mu mleko 150. cisza n ie wiem gdzie on to zmiescil nastepnie przez godzine sie smial i wolal babe no i usnal gdzies o 3.30. masakra
pospalismy do 7.40 to i tak byl laskawy.

dziekuje za wszystkie odpowiedzi na temat kwater

matal duzo zdrowka dla Elenki cos juz wiadomo?

Tusia sto lat i samych najlepszosci

Teacherka brawa za zebolka

piekna waga
wszystkiego najlepszego

przykre, ze malutka sie tak splakala
ale wazne, ze juz po

ojej, zdrowka

zginely mi cytaty i wiecej nie pamietam

U nas też czasem jestem pewna, że to nie głód, a jak po dłuższej walce jednak dam cyca to okazuje się, że je jakby tydzień była głodzona.
Stary 2014-05-13, 11:42   #2367
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Aleksander
Stary 2014-05-13, 11:44   #2368
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam napisać!

dzielna Zuzia!
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tusia śpi już dwie godziny
o jaaaa, zazdroszczę Szymuś ma ostatnio drzemki max 20 minut choć i tak nie powinnam narzekać, bo aktualnie grzecznie się bawi na podłodze
Cytat:
Ja mam dwa takie małe kupione 2 lata temu po 9,99 zł w realu i mają się dobrze, a przy dziecku wygpdne.
Oprócz tego mam duży porządny za 100 zł z allegro. Ale on tylko na wyjazdy w góry.
o widzisz, muszę poszukać po marketach
Cytat:
faajny

mnie też chcieli, ale ja się nie dałam

(...)
Szymkowi wbijali w główkę, coś okropnego

z resztą ja nawet płakałam jak w szpitalu po urodzeniu mu krew pobierali...
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

super całą rodziną?

w tym roku w lidlu juz były. pisałam ze 2 tyg. temu o tym jak kupowałam
bardzo fajny ten kocyk juz testowany

(...)
aha, to ja nie wiem jak ja to mogłam pominąć jestem opóźniona
Cytat:
ja na szczęście dostałam w użyczenie krzesełko, jeden wydatek mniej
tym sposobem mamy coneco galileo
Cytat:
oby się wszystko szybko wyjaśniło i żeby Elenka wyzdrowiała

dziewczyny, pisałam, że pediatra powiedziała, że Szymkowi się przebiła górna jedynka, ale ja jej cały czas nie mogę wystukać widać ją owszem, ale bardziej widoczne, pod samą skórką są górne dwójki
btw, Szymuś ma bardzo podpuchnięte oczka, od czego to może być? też od zębów?

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 11:45   #2369
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez jeszcze nie kupiłam już, już zamawiałam mummy love, ale chyba mi kasy szkoda i przyniosę drewniane z piwnicy

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

a co ty tak robisz, że ciągle nie masz czasu?

Cytat:

no wiem, już mogłam sobie darować kalarepę
ale pewnie i tak młody nie zje, bo nie dodałam kalafiora

Mel B 14/14 +
Stary 2014-05-13, 11:49   #2370
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

tak, tak poszedł już buraczek, a wcześniej pietrucha, która chyba uczuliła, więc selera się boję, a dziś do tego zestawu dodałam ryż biały
U nas po pietruszce male kropeczki pomarańczowe na szyi ale dziwne bo nie poddałam się i dałam słoiczek później z minimalną ilościa pietruszki i już nie wysypało. Spróbuje jeszcze raz dając mniej pietruszki z swojej zupie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości