Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-12, 19:47   #3151
Lg_ago
Zadomowienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Kiss suknia piękna ! Ładnie w niej wyglądasz, nie ma się czym przejmować Efekt po dopasowaniu będzie naprawdę piękny

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:48   #3152
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Hej

Pysia- trzymam kciuki za Kotke Może dla cioci i wujka jakaś wypasiona narzuta na łóżko , albo eleganckie kieliszki do wina

Opium- 40 dni? Coraz poważniej się robi

Szczeperka -12 dni!

Sunrise- u mnie Tż nie ma kamizelki, tata i teść również

Dotka- mi też się kiedyś coś podobnego śniło tylko że to była taka zwykła impreza, ale pamiętam że we śnie było mi wstyd jak cholera i co chwile chowałam nogi czy pod stół czy za kogoś byle tylko nie było ich widać

Docik- super ze rodzice się dogadali, jakby nie było to ważne. A zaproszenia super!

Waniliowelove- hej

Cude- dziekuje i za rozdane/wysłane zaproszenia , a Tż chyba bardzo towarzyski no i ksiądz to już wgl bez komentarza

Bardorja- za rozdane zaproszenia, jeżeli Cię to pocieszy moja malutka też właśnie przechodzi kolejne ząbki

Cornflower- dziękuję haha od dzisiaj to ulubiona piosenka mojego Tżta

Namisek- zazdroszczę że to już tak niedługo i trzymam kciuki żeby wszystko idealnie Ci wyszło

Czeko – nie powinno się tak mówić ale ten ksiądz to po prostu zwykły cham , dobrze że w mojej okolicy takich nie ma,bo faktycznie może się odechcieć chodzić na msze

Iliy- super że zaczęliście rozdawać zaproszenia, a co do dekoratorki to nie popisała się

Aniuska- sandałki ładne , chociaż ja jak widze odkryty przód to już czuję ten ból podeptanych palców

Atoomowka- wpadka jakby nie było miała swój urok a z Twojego opisu biję tyyyle miłości

Activelifestyle-słowa taty we śnie najlepsze

Dziewczyny zamówiłam suknię! Udało mi sie utargować z 3300 na 2900 i będe miała całkowice nową, ta o której myślałam żeby kupić to rozmiar 44 a ja mam 38 a po drugie babeczka w salonie coś mi tłumaczyło że będzie ciężko zmniejszyc bo coś tam cos tam no i w efekcie będe mieć nową. Wszystko byłoby super gdyby nie moja mama która nie widziała sukni na żywo tylko na zdjęciach(te same które Wam wstawiam) , mama stwierdziła ze tył może byc ale przód jakiś dziwny i jakoś brzydko się układa na nic moje tłumaczenia że suknia o 3 rozmiary za duża. I tak jak byłam zachwycona suknią tak teraz mój entuzjazm zanikł , powiedzcie czy naprawdę ta suknia jest dziwna?
Podkreślam że jest to rozmiar44 ja mam 38 na ostatnim zdjęciu troszke widać jak ten materiał poniżej gorsetu delikatnie się mieni, niestety w tym salonie jest słabe światło no i zdjęcia nie sa idealnej jakości
Nic się nie przejmuj, bo suknia śliczna, a że jest za duża to i gorset źle leży. Jak będzie dopasowana do Twojej figury będziesz w niej wyglądała bosko.

27.09.2014r.
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:53   #3153
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
załatwiłam sobie samochód od kolegi

tylko będzie inne przybranie . myśleliśmy aby pierwsze jechać samochodem TŻ ( golf V ) ale chyba zrezygnujemy z tego pomysłu
Fajny, fajny

mimi_77 - Gratuluję postępów z zaproszeniami Jeśli zachowania były skandaliczne to masz rację - zaproś kogoś innego, kto się będzie dobrze bawił Super prezent od dziadków

kiss12550 - moje całe koronkowe kosztuje ponad 200 zł, więc myślę, że cena jest ani za wysoka, ani za niska. A tiulowe to bolerko, czy inne?
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:53   #3154
kiss12550
Zadomowienie

Justyna.Kociaczek, Lg_ago, Dotka - dziękuje dziewczyny , takich słów było mi trzeba
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:57   #3155
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Kochane witam się po weekendzie gratuluje zakupu wszystkich dodatków i sukni

rozdaliśmy kolejne 4 zaproszenia, w sumie bilans wynosi 21 rozdanych na 77 takze jest źle weekendy na rozdawanie zaproszeń to szaleństwo... ogolnie wesele organizowane na odległość to szaleństwo,po co mi to było razem z obroną magisterki?!
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie!
Mam 1parę butów obcas 2,5cala (6,35cm). Chcę kupić drugą na przebranie. przymierzałam w sklepie jedne i.. przepadłam, takie wygodne. na grubaśnym słupku, stabilne, rewelka. problem jest taki, że obcas jest 5cm.. co w takiej sytuacji z suknią? myślicie że taka różnica w obcasie ujdzie? czy już będę się potykać o suknię? :/
moim zdaniem półtora cm to prawie nic, to tyle ile moze ci suknia sama opaść podczas noszenia
Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na weselu znajomych w mieście rodzinnym mojego TŻ-a, było super, wybawiłam się i wytańczyłam w gronie fajnych ludzi.
Takie spostrzeżenie – najpopularniejszym kolorem sukienki wśród gości był biały. :P Jedna laska miała długą białą sukienkę do ziemi taką nabłyszczaną, która spokojnie mogłaby robić za ślubną. Inna z kolei miała wprawdzie nie białą, ale złotą księżniczkę. O_O Trochę przeginka. A ja grzecznie w niebieskiej. A PMka miała cudną suknię, też księżniczkę, wyglądała uroczo i nie dało się jej przyćmić, chociaż tamte laski chyba próbowały.
no ja chyba bym rozniosła te baby! jest tyle innych kolorów! kobiety naprawde nie mają wyczucia?!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Krótka (bo też niewiele pamiętam) relacja z panieńskiego
fantastyczny panienski! powiem ci w sekrecie, ze zawsze marzyłam rozbijac się dlugą limuzyna na panienskim z moimi dziewczynami

Cytat:
Napisane przez domar123 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny właśnie spędziłam z moim TŻ przeszło 2 godziny na planowaniu Omówiliśmy i zapisaliśmy wszystko z datami Kiedy co zrobić Nie było tak łatwo, ale udało nam się nawet ustalić kiedy do kogo pojedziemy z zaproszeniami Zaczynamy więc rozdawać 1-go czerwca
nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze! z moi Tz nic sie nie da zaplanowac, bo albo on ma na wszystko czas, albo jest mu ta kwestia obojetna (np.: kwiaty), albo ty to zrobisz lepiej, jezu jakie trudne jest moje życie
Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość

kurczę mała zmartwilaś mnie eh.. może poprostu dopasuję suknię do tych niższych..? już sama nie wiem ;/ napisałam maila do salonu niech coś pomogą.
ja zamierzam tak zrobić

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy z kolejnymi zaproszeniami. Jeszcze parę zostało.
Miałam też 7 osób takich których nie wiedziałam czy zaprosimy bo niby daleka rodzina i słaby kontakt, miałam ich zaprosić w razie dużej odmowy ale jak już wspominałam u nas prawie nikt nie odmawia! na 215 osób mamy wstępnie ok 180-185 osób więc stwierdziłam że starczy, bo będzie jeszcze za ciasno
patrząc na ślub Tż brata - w trakcie zaparaszania wszyscy byli na tak, wszyscy sie ciesza, wszyscy będa się bawić, wszyscy będa na pewno, w praktyce odmówiło im 35 osob, zaproszonych 150. Wiekszość odmów pojawiła się na 2 tygodnie przed slubem, wiec spokojnie i chłodno patrz na obecna sytuację
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę Wam się pochwalić. W sobotę rozdaliśmy pierwsze zaproszenia dla rodziców i teściów. Zaproszenia zrobiłam troszkę inne niż wszystkie bo to rodzice Troszkę tekst podkradłam od jakieś PMki i dopisałam zdanie...
moj tekst
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mysza, proboszcz Tżta jest taki mądry, że mnie zdenerwował tą swoją mądrością, mianowicie :

od miesiąca ciągnęłam Tż, żeby pójść do jego proboszcza po akt chrztu i bierzmowania, i międzyczasie aby wypełnił Tżtowi kartkę z naukami, bo ma tylko pieczątke, ani danych ani daty nie ma. a księgi przecież mają, zaglądnie i będzie wiedział co i jak. No i poszliśmy wczoraj, żeby się SPYTAĆ KIEDY MOŻEMY PRZYJŚĆ, bo np u nas proboszcz takie rzeczy załatwia w określonych godzinach i dniach. Czekaliśmy po sumie na niego, a on wyszedł i nas tylko zobaczył, to rzucił tekstem " nawet mnie nie denerwujcie w niedziele." taki w☠☠☠☠iony, jakbyśmy mu psa zabili pierogiem. to Tz grzecznie mówi, że my tylko chcieliśmy sie spytać, kiedy możemy do niego przyjść. jeszcze nie wie co chcemy, a już z takim tekstem do nas no i Tż zaczął temat tej kartki, tych nauk, czy mu to wtedy wypełni a on że nie, on mu tego nie będzie wypełniał, niech sobie sam wypełni. to Tz mówi , że on nie pamięta kiedy to robił to jak ma to uzupełnić? na co ksiądz " mnie to nie obchodzi, to nie mój problem, ja ci tego nie uzupełnie, ja cie wtedy nie uczyłem" Tż się nic nie odezwał, wróciliśmy do samochodu, i Tż w☠☠☠☠iony mówi że właśnie że on im te nauki robił, i że po to mają te księgi żeby zaglądnąć i wypełnić co trzeba, bo to jego jakby nie patrzec zasrany obowiązek. ale to już było wyżalenie się do mnie i przy okazji wydarcie na mnie, że przezemnie w☠☠☠☠iliśmy księdza, bo to ja chciałam po mszy się go spytać. no nie wiem, straszne, nie wolno się już nic w niedziele księży pytać? oczywiście ksiądz w trakcie rozmowy nie raczył się nawet zatrzymać, tylko cały czas szedł a my za nim 'biegliśmy'.
boże co za człowiek ja bym go szybko ustawiła, jestem strasznie pyskata i niestety zawsze mowie to co myslę
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 19:57   #3156
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
kiss12550 - moje całe koronkowe kosztuje ponad 200 zł, więc myślę, że cena jest ani za wysoka, ani za niska. A tiulowe to bolerko, czy inne?
tak tiulowe czyli tyle kosztują , nie znam sie za bardzo dlatego wolałam zapytać
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 20:19   #3157
Atomoowka
Wtajemniczenie

Z kwestii praktycznych mieliśmy 9 butelek wina, poszły tylko niecałe 3.
Whisky było 6 litrowych butelek, została Nam jedna.
Nalewki robione przez moją mamę był0 5 karafek 0,7 litra, poszło tak z 1/3 tego.
Koszyczki ratunkowe wszyscy chwalili, kobiety były zachwycone.
Korzystali z tamponów, igły i nitki ( bratu TŻ poszły spodnie na dupie, mojej siostrze ramiączko od sukienki) z rajstop i lakieru do włosów.
Menu ludzie byli zachwyceni, mówili że to rewelacyjny pomysł bo widzą kiedy co będzie i kiedy co jeść.
My zamiast kwiatów chcielismy kupony lotka, na 102 kupony ( a zakładów na jednym kuponie było 5,7,10 i pojedyńcze) łączna suma za kupony 800 zł, trafiliśmy tylko 50 zł więc tutaj cienko ale lepiej i tak to niż bukiety z którymi nie mielibyśmy co zrobić.
Kwiatów dostaliśmy tylko 2 bukiety, ale było chyba z 5 pojedynczych róż.( kwiaty dawane podczas życzeń w kościele).
Na 92 osoby dostaliśmy 3 prezenty, choć nie mieliśmy żadnych wierszyków, że prosimy o kasę.
Nie przyszły bez słowa 3 osoby, tzn jedna była w kościele ale potem gdzieś sie chyba zagubiła i już jej nie było:P

W sumie może się Wam to info przyda, przy Waszych przygotowaniach.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Edytowane przez Atomoowka
Czas edycji: 2014-05-12 o 20:22
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 20:51   #3158
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

kiss12550 suknia pasuje do Ciebie

Dotka90 boziuuu ale miałaś sen

Atomoowka normalnie nie zła nerwówka i TŻ musiał mieć nie ciekawą minę jak tak czekał i czekał

TysiaBB1989 gratki autka jest słodki

Lemon_Drop dziękuję my wypisaliśmy cienkopisem i wyglądają nie najgorzej, z drukarką woleliśmy nie kombinować mam nadzieję że i Wy nie długo zaczniecie bo Nam póki co idzie to jak krew z nosa
Stary 2014-05-12, 21:21   #3159
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

rozdaliśmy kolejne 4 zaproszenia, w sumie bilans wynosi 21 rozdanych na 77 takze jest źle weekendy na rozdawanie zaproszeń to szaleństwo... ogolnie wesele organizowane na odległość to szaleństwo,po co mi to było razem z obroną magisterki?!
Dasz radę Kochana Małymi kroczkami, na spokojnie poradzisz sobie ze wszystkim

Cytat:
tak tiulowe czyli tyle kosztują , nie znam sie za bardzo dlatego wolałam zapytać
Skoro tiulowe, to cena ok TUTAJ możesz podpatrzeć na ceny - jest wiele bolerek, może znajdziesz podobne to będziesz miała rozeznanie

Atomoowka - czyli koszyczki wstawiam na pewno Jeszcze się zastanawiałam, ale upewniłaś mnie, że warto
Stary 2014-05-12, 21:33   #3160
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
bardorja - też się zdziwiłam, że macie tak wcześnie My możemy podać liczbę gości w poniedziałek 28 lipca, a prosimy o potwierdzenie do 20 lipca. Zrobiliśmy tak z tego samego powodu co Wy ale widzę, że mamy całkiem inne doświadczenie. U mnie w rodzinie bywało tak, że ktoś powiedział miesiąc wcześniej, że idzie a potem tydzień przed, że jednak nie idzie a już wszystko było potwierdzone. Było takie wesele, gdzie nie przyszło aż 20 osób.... Dlatego my poprosiliśmy o jak najpóźniejsze potwierdzenie, a i tak będziemy jeszcze do każdego dzwonić nie jestem przesadnie oszczędna, ale nie uśmiecha mi się płacić za kogoś kto nie ma zamiaru przyjść, więc mam zamiar tego skrupulatnie dopilnować
no nam chodizlo to zeby w razie co miec czas na zaproszenia innych,ktorych wczesnije niemoglismy wpisac na liste weselna ze wzgledu na budzet

Atomoowkaprzydatne info

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:37   #3161
mojakaren
Zakorzenienie

czekooczekolada miałam oczywiście wyskoczyć ze świetnym i odkrywczym pomysłem wypchania buta mokrą skarpetą, ale widzę, że już zastosowany i zadziałał super! buty na pewno śliczne

namisek1990 już tylko kilka dni i kolejny ślub

mysza93 ładny welon! butterfly?

aniuska18032 pewnie, że te buty nadadzą się na przebranie - bierz!

Atomoowka historia z zapomnianym bukietem powaliła mnie na łopatki! ale Ci zazdroszczę tego opanowania! biedny TŻ i tata
a synek jak się sprawował?

rabbitka ale fajny stanik! jesteś moim przewodnikiem w świecie biustonoszy

kiss12550 śliczna suknia, bardzo ładne zdobienie gorsetu, ciekawa jestem efektu końcowego

TysiaBB1989 jadę z Wami tym autem gdzieś sie chyba zagubiła i już jej nie było:P

któraś z Was pytała o ten peeling kawitacyjny, jaki sobie zafundowałam - fajna sprawa, trwał godzinkę, było wszystko od oczyszczania przez maski, ampułki i masaże
ja byłam u lokalnej, ale bardzo rekomendowanej kosmetyczki, świetna kobitka mam rozplanowane już wszystkie zabiegi łącznie z depilacjami woskiem

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:46   #3162
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
no nam chodizlo to zeby w razie co miec czas na zaproszenia innych,ktorych wczesnije niemoglismy wpisac na liste weselna ze wzgledu na budzet
Rozumiem dobrze robicie
Stary 2014-05-12, 21:49   #3163
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pytanko odnośnie garnituru dla Tż-ta.

Kupowaliście garnitur z kamizelką czy bez?
My bez, chociaż tż chciał z ale mamy wesele w lecie, więc nawet byłoby mu za gorąco, ale szwagier tż na ślubie miał białą kamizelkę (i jak dla mnie wyglądało to kiepsko - biała koszula, biały musznik, biała błyszcząca kamizelka + czarny garniak)...

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
90 % butów, które kupuję tak mi właśnie robią Mam tak wrażliwe stopy, że wszystko mnie obciera.
Chodzenie na boso, z butami w rękach mam opanowane do perfekcji.
ja też tak mam

Cytat:
Napisane przez zły jeż Pokaż wiadomość
Panna Izabela

Ja się dzisiaj z prawem rzeczowym męczyłam na egzamie. ;P Bransoletka fajna.
Dzięki, chyba jako jedyna skomentowałaś bransoletkę

A egzamin z prawa zdany na 4

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 21:59   #3164
marlenqa22
Zadomowienie

Hej

Zakupiłam dzisiaj pończochy ślubne z Gatty, samonośne.

Jutro z rana jadę po te buty ślubne, wieczorkiem pokażę

Byłam dzisiaj z Tż zaprosić moją dobrą koleżankę ze studiów, i zonk, powiedziała mi że akurat tego dnia chajta się siostra jej męża no i muszą iść.
Ale mi smutno nie jestem na nią zła ani nic, ale tak bardzo ją lubię i strasznie chciałam żeby była! ehhh i ciągle o tym myślę.

Jutro idę następną koleżankę zapraszać, mam nadzieję że takiego numeru już nie będzie.. bo totalnie się załamię.

Aaa i dzwonił do mnie teść! przepraszał za swoje zachowanie. Ale byłam twarda, powiedziałam że ok ale że "ma u mnie minusa" i musi teraz się trochę postarać

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:05   #3165
karolinuuusia
Zakorzenienie

witam się po weekendzie rozdaliśmy 17 zaproszeń w ten weeekend, w sobote od godz 16 i niedziela cała, a mówiłyście, że nie dam rady w takich ilościach jeszcze byśmy rozdali w 3 miejscach, ale mama TŻa miała urodzinki i musieliśmy zmykać do niej

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:06   #3166
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Do listy utworów nad ranem dopisuję ten utwór o koniczynie
Jeszcze gorszy niż Cipuleńka

Odebrałam dzisiaj suknie Kupiłam bolerko

Oglądaliśmy też salę na poprawiny, bo jednak nie robimy w domu. Przemyśleliśmy, że ponad 30 osób na 72m to troszkę za dużo Sala jest w domu kultury, może nie taka super jak w hotelu w którym mamy wesele, ale za cenę obiadu poprawionowego w hotelu dla 3 osób Czyli za wynajem sali coś z 300 zł
Chyba się zdecydujemy
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:21   #3167
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Super!! Szczęścia! Czekam na relację!

Ah i zapomniałam. Wymyśliłam sobie czerwoną halkę zamiast białek z kołem. W sumie nie wiem czy będzie wygodniejsza czy nie, ale chciałam spróbować, więc będę miała dwie. Coś takiego:
piękna, ja chciałam różową, ale powiedzieli, że za dużo już tego różu będzie poza tym gorąco w halce, koło ma tutaj największego plusa, nie plącze się między nogami i jest w nim przewiew
Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Witajcie.

Widzę, że u wszystkich praca wre

U mnie mały przestój bo czasu brak. Ciągle walczę z brakiem weny jeśli chodzi o tort

Mieliśmy w planach iść z TŻ na jakiś kurs tańca, aby poznać najczęściej spotykane kroki. Nasz pierwszy taniec będzie na spontanie, ale mam mega stresa jeśli chodzi o tańczenie z wujkami, znajomymi, dziadkami... Umiem tańczyć tylko z TŻ No i teraz nie wiem czy taki kurs tańca coś nam pomoże....
no to piątka, ja też potrafię tańczyć tylko z TŻ i koniecznie muszę pójść na jakiś kurs, co by facetów nie deptać
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
no więc ja Ci powiem jak ro było u mnie

Długość sukienki przy przymiarce w butach to jedno a na weselu to zupełnie co innego. Ja w salonie mówiłam, że jest idealna długość ale w dzień ślubu okazało się, zę nie do końca. Czemu?

Przede wszystkim na pewno przed ślubem poleci Ci jeszcze kilka kg ze stresu i mi sukienka nie trzymała się już aż tak stabilnie, nie było źle ale też nie jakoś rewelacyjnie. Kolejna rzecz to w tańcu wiadomo, jedni mężczyźni będą delikatni ale inni będą Tobą tak wywijać trzymając jednocześnie w tali, że suknia siłą rzeczy będzie się zsuwać. O ile jak masz długość dobrze dobraną do obcasów to da się przeżyć o tyle jak już będziesz miała lekko przydługą suknie może być uciążliwe ja bym nie brała niższych butów wiedząc już jak wygląda bycie panną młodą
no i w końcu potwierdziło się to co powtarzam z uporem maniaka!! nie można zmieniać wysokości buta, może 1 cm spowoduje niewielką zmianę, ale jak czytam o dziewczynach które z 10 cm chcą wspoczyć w 5 to mnie krew zalewa, przecież spódnicy nie podciągniesz
Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Kupiłam buty na poprawiny tadam:

EDIT: 111 DNI DO ŚLUBU
super
Cytat:
słuchajcie my mamy tak wczesnie podtweirdzenie,bo w zeslzym roku przystojniaka brat sie hajtał i z zaproszonych z jego strony 0osób przybylo tylko 40, i rodzice przytsojniaka sie obawiali ze na nasze tez moze duzo odmowic i xzaprosili z górką a i tak troch enam odmówiło ,a musimy miec minimum 100soób,wiecjaknam sproodmówi to bedziemy zapraszac bez gafy w lipcu bo przeciez 2 miesiace do slubu to ie na oastatnia chwile.
juz o tymi pisalam i mam andzieje ze znajomisie nie sfochują
ja też mam poteirdzenie szybko, bo do 30.06, nikt się nie dziwił, pewnie i tak zanim podamy konkretną liczbę gości to wszystkich obdzwonię
i to potwierdzenie dokładnie z tego samego powodu co Ty
Cytat:
Dziewczyny zamówiłam suknię!
śliczna suknia, jak będzie dopasowana to będziesz wyglądać jak księżniczka

znów mnie jakaś moc opuściła, nic mi się nie chce, to chyba ta pogoda, niby ciepło i słonko a za chwilę ulewa i burza

co myślicie o takim rozwiązaniu?? KLIK

TŻ zamówił tablice, co prawda nie te metalowe, bo doszliśmy do wniosku, że za drogo, ale te też są spoko
no i pochodziliśmy za napojami, póki co to chyba pozostaną nam promocje w marketach, bo w eurocashu i makro ceny z kosmosu... dostałam przy okazji reprymendę, że mogłabym się wziąć za zawieszki na wódkę
Stary 2014-05-12, 22:25   #3168
mama_2010
Raczkowanie

Ale u was przez weekend bylo zakupowo musze nadrobic

Atomowkabardzo fajna ta twoja relacja z lista ile czego poszlo.
I tym samym jutro biore sie organizowanie listy co wlozyc do...... koszyczka w lazience nie myslalam o nim ale bedzie jeszcze nie wiem co tam wloze ale zorganizuje na pewno
aaa, no i pisz wlasnie jak sprawowal sie maly na weselu i jak to wygladalo
mama_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:26   #3169
domar123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Wiem wiem
Tak tanio bardzo, całe 17 zł
ale super
Ja mam taki sam a dałam 80zł

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:28   #3170
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A egzamin z prawa zdany na 4

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj z Tż zaprosić moją dobrą koleżankę ze studiów, i zonk, powiedziała mi że akurat tego dnia chajta się siostra jej męża no i muszą iść.

Aaa i dzwonił do mnie teść! przepraszał za swoje zachowanie. Ale byłam twarda, powiedziałam że ok ale że "ma u mnie minusa" i musi teraz się trochę postarać
Tak czasem bywa Ale pewnie zrobiłabyś to samo na jej miejscu A to TŻ mu nagadał czy tak sam z siebie?

karolinuuusia - pędzisz jak burza z tymi zaproszeniami Gratuluję

paula600324 - pokazuj bolerko!
Stary 2014-05-12, 22:34   #3171
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość

No ja już się boję a do tego ja się szybko wzruszam, czytając relacje PM mam łzy w oczach więc co dopiero na swoim ślubie zacznę ryczeć do mikrofonu i nic nie powiem
ja boję się trzęsącego się głosu
Cytat:
Strasznie wygnieciony i chyba go odwrotnie założyłam
super welon
Cytat:
hihi ja 30 sierpnia i juz mam wsyztskie rozdane i duzo potweirdzen,a potwierdzenie na zaproszeniu jest do 1 lipca
no rozumiem, że u Was chcecie mieć zapas czasu i doprosić kogoś my zapraszamy już wszystkich, których chcemy, nawet jakbym chciała to już nie mam kogo doprosić
my mamy też potwierdzenie do 1.07, ale ślub 26.07
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam tylko relacje z wpadki dnia na pewno, jak nie stulecia
ale akcja! dobrze, że stres Cię nie zjadł i że wszystko się udało
Cytat:
Dziewczyny zamówiłam suknię! Udało mi sie utargować z 3300 na 2900 i będe miała całkowice nową, ta o której myślałam żeby kupić to rozmiar 44 a ja mam 38 a po drugie babeczka w salonie coś mi tłumaczyło że będzie ciężko zmniejszyc bo coś tam cos tam no i w efekcie będe mieć nową. Wszystko byłoby super gdyby nie moja mama która nie widziała sukni na żywo tylko na zdjęciach(te same które Wam wstawiam) , mama stwierdziła ze tył może byc ale przód jakiś dziwny i jakoś brzydko się układa na nic moje tłumaczenia że suknia o 3 rozmiary za duża. I tak jak byłam zachwycona suknią tak teraz mój entuzjazm zanikł , powiedzcie czy naprawdę ta suknia jest dziwna?
Podkreślam że jest to rozmiar44 ja mam 38 na ostatnim zdjęciu troszke widać jak ten materiał poniżej gorsetu delikatnie się mieni, niestety w tym salonie jest słabe światło no i zdjęcia nie sa idealnej jakości
widać, że suknia za duża i gorset jest bardzo za duży, szczególnie w biuście, ale na pewno w Twoim rozmiarze będzie wszystko wyglądać bosko!
Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
załatwiłam sobie samochód od kolegi

tylko będzie inne przybranie . myśleliśmy aby pierwsze jechać samochodem TŻ ( golf V ) ale chyba zrezygnujemy z tego pomysłu
świetny garbus
Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość

nie martw się, ja jestem w takiej samej sytuacji, magisterka, odległość i organizowanie wesela dobrze, że teraz trochę jestem w domu to zaproszenia ruszyły lepiej dasz radę na pewno

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:45   #3172
karolinuuusia
Zakorzenienie

któraś ma obrączki z Apartu ? to niech pokaże

mój TŻ wyczytał że podobno sa jedne z lepszych i tak się nie rysują

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2014-05-12 o 22:55
Stary 2014-05-12, 22:45   #3173
domar123
Raczkowanie

Mój welon ma 80cm

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-12, 22:52   #3174
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
któraś ma obrączki z Apartu ? to niech pokaże

mój TŻ wyczytał że podobno sa jedne z leo=pszych i tak się nie rysują
Ja znów wyczytałam, że są kiepskiej jakości nie wiem może to zależy od obrączek po prostu
Stary 2014-05-12, 22:54   #3175
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Idą dłużej, niż podaje info na stronie - to na pewno. Mam je dostać chyba w środę, więc zobaczymy jak będzie i jak robota zostanie wykonana, próbka przyszła okej, kontakt i poprawki też oceniam na dobre, ale wykonanie? Zobaczymy
to ja Ci poradze zebyś odezwała się do nich, bo maja mega opóżnienia, ja dzieki temu że do nich wydzwaniałam wywalczyłam na czas!

babka mi powiedziałą że będą ok tygodnia poźneij niż miały być, a ja jechałąm nad morze zapraszać i musiałam je mieć wcześniej ( w terminie realizacji ), no i z wielką łaską wyrobili się, przez telefon wszystko miło, fajnie, a robią co chcą!

Alicja

Stary 2014-05-12, 23:07   #3176
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ja mam obrączkę z brylantem robioną u jubilera, który mówił że można ją zmniejszac i poszerzać.
Nam jubiler powiedział, że obrączki z brylantem później nie opłaca się poszerzać, bo koszt tego jest czasami wyższy niż koszt wykonania nowej obrączki
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj koszmar ślubny, którego głównym motywem przewodnim było to, że miałam niewydepilowane nogi I że nie kupiłam sobie pończoch ani rajstop
Ha! Ja też miałąm koszmarek ślubny- śniło mi się, że szłam do ślubu z jednym okiem pomalowanym na niebiesko, drugim na czerwono I że byłam owinięta prześcieradłem
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę Wam się pochwalić.
Piękny tekst
Cytat:
oluska227887 - ja bym ciocię zaprosiła to bliska rodzina, a z zachowaniem to różnie bywa. Czasem zachowa się gorzej ktoś po kim się tego nawet nie spodziewamy.
Pięknie wyglądasz w sukni
Już sama nie wiem, co robić...
Dziękuję

Cytat:
znalzlam buty piekne za 69zl ! białe takie jak chce w DAJSZMANIE (nie wiem jak to sie pisze, nie mam czasu na sprawdzanie) szukają dla mnie numeru 37 po całej w wawie we wsyztskich tych sklepach,oby znbalezli.! bo 36 bylo dobre ale jednak ucisikwaly czubki

aaaaaaaaaaa UWAGA przyszle ŻONY i te co juz nimi są
Moja mamapytala sie co chce w prezencie slubnym, a ja ze nic bo wystarczy ze finansuja to wesele.na to mama ze i tak chcemi cos kupic. sama nie wiedziala co, wiec mowie co uwazasz ze mi potrzebne. Na to moja mama:
-o! to uważam,ze za*ebiscie jest ci potrzebny ☠☠☠☠☠☠☠☠☠
ale sie uciesyzlam zawsze go chcialam! ale droga imrpeza to kupic,moja mama ma w domu,i wlasciwie w kuchni uzywa glownie tego urzadzenia
szybko,latwo rozne przepisy.
osobiesice uwielbiam robic w nim,kawe mrożoną, likier, bulion warzywny(wlasny), zupepomidorowa-krem i polędwiczki w sosie pieczarkowym
narazie tyle umiem
Te buty nie są przypadkiem za 59zł? bo jeśli tak, to prawdopodobnie mam te same :P A co do ☠☠☠☠☠☠☠☠☠u, to nie wyobrażam sobie bez niego funkcjonowania w kuchni :P
Cytat:

oluska Obłędna sukienka, bardzo w moim stylu. masz cudowną figurę w niej Jaki to model?
Dziękuję To Verise Parissa
Cytat:
mysza, proboszcz Tżta jest taki mądry, że mnie zdenerwował tą swoją mądrością, mianowicie :
Że cooo ?!
Cytat:
Ja znów wyczytałam, że są kiepskiej jakości nie wiem może to zależy od obrączek po prostu
Jeśli chodzi o Apart, to jestem przerażona marżą, jaką narzucają :/ W porównaniu z małymi zakładami jubilerskimi, obrączki są conajmniej dwukrotnie droższe (w mniej więcej tej samej kategorii wagowej)
Stary 2014-05-12, 23:18   #3177
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Apart, to jestem przerażona marżą, jaką narzucają :/ W porównaniu z małymi zakładami jubilerskimi, obrączki są conajmniej dwukrotnie droższe (w mniej więcej tej samej kategorii wagowej)
Zgadzam się Wiem, że dziewczyny mają obrączki z sieciówek (sama tak planowałam), ale jak rozeznałam się w cenach to zrezygnowałam. Mieszkam w małym mieście, a wybór obrączek był tak duży (ponad 200 modeli), że nie wiedzieliśmy na co się zdecydować. Większość mieści się w cenie do 1500 zł, a nasz budżet na nie to 2500 zł, więc sporo nam zostanie. Dodatkowo można wprowadzać swoje zmiany u jubilera i znacznie krócej się czeka Więc my na pewno zamówimy u miejscowego
Stary 2014-05-12, 23:27   #3178
czekooczekolada
Zakorzenienie

aa i dziś wstąpiliśmy na naszą sale i gadaliśmy z właścicielem, nie trzeba nam dekoratorki, stół dla młodych oni ustrajają tak jak chcemy, jedyne co to kwiaty na stół mamy sobie sami załatwić jeśli chcemy

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-12, 23:39   #3179
Anesthesia
Wtajemniczenie

Nadrobiłam pobieżnie, bo jak zawsze w poniedziałki mam urwanie głowy od rana do nocy Ech, jakaś klątwa

ijaa, ja też tak mam niestety z łańcuszkami, istna masakra! Przypomniałaś mi o tym i cieszę się, że na weselu nie będę miała nic na szyi

Cytat:
hej przyszly mi buty slubne.... sama nie wiem, rozmair niby ok, ale czuje ucisk na duży palec i na pięte z tyłu. gryzie mnie to nie wiem czy one sie rozbiją, czy co ? bo cala noc napewno w takim dyskomforcie nie przetram
Ja się bardzo boję obcierających butów w dniu ślubu, więc chyba bym oddała Ale jak mówisz, że wstępne rozbicie poskutkowało to próbuj dalej, chodź w nich dużo w domu, a jak dalej będą gniotły to sprzedasz na Allegro u kupisz nowe

A przejścia z proboszczem masakryczne, co za człowiek
Cytat:
Anesthesia A Twój TŻ nie jest grafikiem? Jak dla mnie jest bardzo uświadomiony typograficznie
Dobrze pamiętasz, grafik Dlatego ciągle się zastanawiam, dlaczego sami nie robiliśmy zaproszeń... chyba z lenistwa

Cytat:
Strasznie wygnieciony i chyba go odwrotnie założyłam
Śliczny, cudowna długość i w ogóle! Och ach!

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o takich butach na przebranie? Czy raczej nie pasują do sukni ślubnej?
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...amskie-sandaly
Suknię mam w kolorze Ivory czyli taka śmietankowa biel
Ja osobiście nie lubię takiego zapięcia na pięcie, ale wyglądają na wygodne Wg mnie i tak nikt nie zauważy przebranych butów, więc mogą wyglądać byle jak, ważne żeby wysokość obcasa się zgadzała no i wygoda przede wszystkim

Atomoowka, o matko, ja bym umarła ze stresu! Jeszcze tym bardziej, że Twój biedny TŻ czekał przed ołtarzem i nie wiedział, co się dzieje! To na pewno będzie mega rodzinną anegdotką w Twojej rodzinie, a ja mam nadzieję, na pewno nie zapomnę o bukiecie
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 00:18   #3180
Kate Noir
Zakorzenienie

Witam nowe PM'ki

U mnie ostatnio jest dziwnie Chyba złapał mnie jakiś kryzys wiosenny... mam nadzieję, że minie niebawem.

Jesteśmy w trakcie robienia zaproszeń - w sobotę rozdajemy pierwsze (mimo, że jeszcze ich nie mamy).

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Z kwestii praktycznych mieliśmy 9 butelek wina, poszły tylko niecałe 3.
Whisky było 6 litrowych butelek, została Nam jedna.
Nalewki robione przez moją mamę był0 5 karafek 0,7 litra, poszło tak z 1/3 tego.
Koszyczki ratunkowe wszyscy chwalili, kobiety były zachwycone.
Korzystali z tamponów, igły i nitki ( bratu TŻ poszły spodnie na dupie, mojej siostrze ramiączko od sukienki) z rajstop i lakieru do włosów.
Menu ludzie byli zachwyceni, mówili że to rewelacyjny pomysł bo widzą kiedy co będzie i kiedy co jeść.
My zamiast kwiatów chcielismy kupony lotka, na 102 kupony ( a zakładów na jednym kuponie było 5,7,10 i pojedyńcze) łączna suma za kupony 800 zł, trafiliśmy tylko 50 zł więc tutaj cienko ale lepiej i tak to niż bukiety z którymi nie mielibyśmy co zrobić.
Kwiatów dostaliśmy tylko 2 bukiety, ale było chyba z 5 pojedynczych róż.( kwiaty dawane podczas życzeń w kościele).
Na 92 osoby dostaliśmy 3 prezenty, choć nie mieliśmy żadnych wierszyków, że prosimy o kasę.
Nie przyszły bez słowa 3 osoby, tzn jedna była w kościele ale potem gdzieś sie chyba zagubiła i już jej nie było:P

W sumie może się Wam to info przyda, przy Waszych przygotowaniach.
Dzięki za rady Na pewno się przydadzą! Raz jeszcze gratuluję

Cytat:
Zgadzam się Wiem, że dziewczyny mają obrączki z sieciówek (sama tak planowałam), ale jak rozeznałam się w cenach to zrezygnowałam. Mieszkam w małym mieście, a wybór obrączek był tak duży (ponad 200 modeli), że nie wiedzieliśmy na co się zdecydować. Większość mieści się w cenie do 1500 zł, a nasz budżet na nie to 2500 zł, więc sporo nam zostanie. Dodatkowo można wprowadzać swoje zmiany u jubilera i znacznie krócej się czeka Więc my na pewno zamówimy u miejscowego
Potwierdzam Mój jubiler nie dość, że miał nadludzką cierpliwość to pozwalał nam mieszać w obrączkach do woli. W AK nie było opcji byśmy mieli różne szerokości, a tutaj gościu stwierdził, że może nam zrobić dwie zupełnie inne bez dodatkowych kosztów. Wybraliśmy klasyczne + moja z diamentem. Mamy ok 11g złota i liczymy że będziemy musieli dopłacić jakieś 300 zł. Wybór mieli ogromny, ale postawiliśmy na klasykę.

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
witam się po weekendzie rozdaliśmy 17 zaproszeń w ten weeekend, w sobote od godz 16 i niedziela cała, a mówiłyście, że nie dam rady w takich ilościach jeszcze byśmy rozdali w 3 miejscach, ale mama TŻa miała urodzinki i musieliśmy zmykać do niej
jak Ty to zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Tak to miałam ZAWSZE jak zmieniałam pracę.

A dzisiaj dzwoniąc prywatnie do laski od nieruchomości nie dość, że się przedstawiłam nazwiskiem panieńskim to jeszcze powiedziałam, że S.... K... firma S...! Ciołek do kwadratu!
aż tak źle? Ja to pewnie przez pół roku będę się mylić
Uwielbiam Twój podpis
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości