Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014 cz.27 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-13, 15:27   #3271
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Mi napisali, że mieli awarię pracowni

Dziewczyny, czy wy ingerujecie jakoś w strój świadkowej? Wiem, może głupie pytanie, ale jak zobaczyłam, jaką suknię chce moja, to się z lekka przeraziłam
A jaką chce:P? ja mojej powiedziałam tylko ze ma wyglądać gorzej ode mnie i ze ewentualnie powiem jej jakiego koloru ma szukać:P
Stary 2014-05-13, 15:31   #3272
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014

Będę ponaglała na pewno, chciałam w sobotę pierwszych gości zaprosić, a coś czuję, że z tym lipa... Ponaglałabym wcześniej, gdybym wiedziała, ale jakoś nie znalazłam nic złego na ich temat no i nie spieszyło mi się, dałam im miesiąc luzu zamiast 13 dni, ale jak widać, nie starczyło...

Zazdroszczę Wam odnośnie świadkowej - moja najpierw chciała białą sukienkę z czarną koronką, a teraz chce sukienkę białą na górze, czarną na dole (spódnica z przezroczystym tiulem długim z tyłu)... Albo ja jestem nienormalna, albo ona - czarny jako druhna, przecież to pogrzebowy kolor, a z kolei biały jest mój Już nie wspomnę o tym, że chce dopasowaną bardzo no i mini z przodu, a z całym szacunkiem dla niej - zdecydowanie nie powinna...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:31   #3273
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Dziewczyny, czy wy ingerujecie jakoś w strój świadkowej? Wiem, może głupie pytanie, ale jak zobaczyłam, jaką suknię chce moja, to się z lekka przeraziłam
Moją świadkową jest siostra więc jak zacznie wymyślać to a tak poważnie to pogadam z nią i tyle - powinna zrozumieć
Gorzej z moją koleżanką wymyśliła sobie że kupi długą morelową, dekolt w serduszko (taki jak w mojej sukni ślubnej) trochę mnie wkurzyła
Stary 2014-05-13, 15:39   #3274
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
...A że Polska koło Rusi to i w Polsce musi

Dziś dzwoniłam do pracowni złotniczej w sprawie graweru. Niestety na mojej 12-stce nie będzie czytelny napis jaki chcieliśmy "Składam swe serce w Twoje ręce" i zostaje napis "Abyśmy byli jedno" Nawet nie wiecie jak się cieszę, że już 15-stego czerwca będą do odbioru obrączki Taki mały niesmak pozostał, że wyprany jako nr1 grawer się nie zmieścił, ale i tak jestem zadowolona
lepiej, żeby nie było wkrótce, że musi
za obrączki, czekamy na foto
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Active - wszedzie nam wołali minimum 1200 , te 900 to jak prezent od losu W ogóle i bielizne i nowy zespół i samochód mamy z mini targów na których byłam - a bałam się, że nic tam nie będzie

Kamilka - udam się do księdza w licpu zatem
Ja też kocham stare samochody, najbardziej amerykańskie skrzydlaki z lat 60' tych ale taki nam rozmiarowo nie pasuje do zaplanowanej niespodzianki

Wczoraj byłam na uzupełnieniu rzęs wyglądam jak milion dolarów Miałam mieć jedynie próbne przed ślubem, ale tak mi podpasowały, że wczoraj po 5 tygodniach postanowiłam je uzupełnić i chyba ponoszę sobie trochę takie

W sprawie sali - my podpisaliśmy umowę na 130 - a sala ogólnie jest od 140 do 300 gości początkowo mieliśmy na liście 101 - ale że w sali się zakochałam i miałam ku**iki w oczach jak ją zobaczyłam to uzgodniliśmy, że zparosimy wiecej ludu - teraz będzie płakanie jak nam będą odmawiać bo mamy niewiele ponad stan

A do szamy mamy 5 dań ciepłych, 10 przystawek, ciasta itp. i wiejski stół - mam nadzieję, że uda mi się wszamać kanapkę ze smalcem!
Kochana, proszę Cię LOVE LOVE takim bym chciała jechać do ślubu (nawet pod kolor przewoni by mi pasował), ale w mojej dziurze dostępna jest tylko piękna Warszawa, jednak TŻ postanowił, że jedziemy jego Saabem 93 cabrio Panie miej w opiece fryzurę moją i świadkowej

Cytat:
Moim skromnym zdaniem, kurs nie pomoże na tańce z innymi panami, chyba że oni również uczęszczali na lekcje i znają choćby podstawowe kroki tańców towarzyskich Ja sobie radzę z tańcem z osobami, które znam (tż, świadek tż), z innymi nie bardzo. Po ostatnim weselu stwierdzam, że żaden kurs nie nauczyłby mnie tańczyć z teściem lub którymkolwiek z wujków tż
A rozwiązanie - dla mnie lepsze niż gorset z pasem

Ja się boję, że nie będę wiedziała, kiedy mam usiąść, kiedy wstać, a kiedy klęknąć w kościele (zwłaszcza w momencie, w którym my powinniśmy klęknąć, a reszta gości stoi)...
Jestem w podobnej sytuacji, co wy - wesele 100 km od Warszawy, licencjat i organizacja wesela
mi nie chodzi o naukę jakiegoś tańca, tylko o to żebym się trochę rozluźniła, bo jak zaczynam tańczyć z kimś innym niż TŻ to jakby mi kto kołek w tyłek wsadził, taka sztywna się robie, po ostatnich weselach nie raz juz to usłyszałam, więc nie chcę być sztywną panną młodą

no to zamawiam te rajty, chyba wezmę od razu dwie pary

tez sie boje, że nie będę wiedziała kiedy klęknąc kiedy co, bo ja do kościoła nie chodzę, ale chyba bardziej się orientuję niż TŻ, gdzie to on sie uparł na ślub kościelny

Cytat:
Active - podopraszamy wizażanki ucieszą się dziewczyny i nie obrażą, bo wiedzą o co chodzi
ooo to jest pomysł ktos chętny nad morze??
Cytat:
ja moja zapytałam czy da się ubrać w róż, powiedziała, że przemyśli i teraz szaleje w poszukiwaniach materiału, bo mama będzie jej szyć sukienkę no i kolor musi byc odpowiedni, a do tego wymyśliła sobie takie zabójcze BUTY, że moje różowe przy tym to pikuś

Potnę się zanim zrobię te zawieszki... kompletnie nie mam wizji...
Stary 2014-05-13, 15:39   #3275
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Zapomniałabym!
Dziś 4 miesiące DDŚ!

A u dziewczyn z 14.06 jutro miesiąc

Cytat:

Nie chociaż może i powinnam, bo jeszcze przylezie w trampkach i rozciągniętej koszuli w kratę

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:41   #3276
docik10
Zakorzenienie

Moją świadkową jest moja siostra i uważam, że powinna iść w tym co sobie sama wybierze. Myślę, że powinna jako moja świadkowa wyglądać równie pięknie jak ja Powiedziałam jej tylko tyle, że jej córeczki a moje siostrzenice mają mieć coś żółtego spinki, kokardy obojętnie ale kolor przewodni mam żółty, więc małe glutki mają mieć coś żółtego Ale sama pomyślała o tym żeby zapytać się mnie czy mam jakieś preferencje odnośnie jej wyglądu i szwagra. Moja siostra nie należy do osób ostentacyjnie prezentujących swoje wdzięki, więc nie mam żadnych obaw. Moja ciocia mówi że ładnemu we wszystkim ładnie więc jestem spokojna o to, że będę najładniejsza w ten dzień
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:41   #3277
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:

Zazdroszczę Wam odnośnie świadkowej - moja najpierw chciała białą sukienkę z czarną koronką, a teraz chce sukienkę białą na górze, czarną na dole (spódnica z przezroczystym tiulem długim z tyłu)... Albo ja jestem nienormalna, albo ona - czarny jako druhna, przecież to pogrzebowy kolor, a z kolei biały jest mój Już nie wspomnę o tym, że chce dopasowaną bardzo no i mini z przodu, a z całym szacunkiem dla niej - zdecydowanie nie powinna...
Ja jako świadkowa miałam sukienkę czerwona z czarną gęstą koronką i nieźle mnie potem kuzynki obgadywały że na czarno poszłam.. no cóż sukienke znalazłam w dniu ślubu brata bo ta którą kupiłam na ta okazje okazało się że wyglądam w niej strasznie
Stary 2014-05-13, 15:51   #3278
karolinuuusia
Zakorzenienie

ja jak świadkowałam siostrze TŻ to miałam różową sukienkę przed kolanko, rozkloszowaną na dole że łądnie w tańcu się kręciła, na grubsze ramiączka

a moją świadkowa będzie miała różowo z czarnymi paskami

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 15:53   #3279
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Hej, witam się po nieco dłuższym weekendzie

Wczoraj zadzwonił do nas z potwierdzeniem kuzyn K. i poinformował nas, że przyjedzie z dziećmi... przy zapraszaniu planowali przyjechać sami ("co to za zabawa z dziećmi?"). Ma dwuletniego synka i trzymiesięczną (w tej chwili) córeczkę. Nie powiem, żebym była specjalnie zadowolona, wesele z głośną muzyką i pijanymi dorosłymi wydaje mi się najgorszym możliwym miejscem dla takich maluchów (a już szczególnie dla niemowlęcia). Podejrzewam, że któreś z nich albo dziadków dość wcześnie przejdzie do pokoju i będzie pilnować dzieci. No, ale to już ich wybór.
Dla mnie to trochę głupia sytuacja, bo moja kuzynka też ma synka w tym samym wieku i ustaliłyśmy, że zostawi go z teściami... nie powiem, jak teraz wyglądam, stanowczo nie najlepiej :/
z 3 miesięcznym malcem ? i po co to go ciągnać? pochwalić się, że dziecko mają? moja kuzynka ma termin na dniach teraz, i powiedziała że przyjdą bez dziecka, bo "takiej malizny nie będa ciągać"

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Na nasz wiejski stół smalec będzie robiła teściowa

Ostatnio teściowa dostała całe pudło zawieszek od teściowej siostry TŻ... na siłę próbuje mi je wcisnąć mimo że mi się w ogóle takie rzeczy nie podobają, i w dodatku w ogóle są czerwone więc do niczego nie będą nam pasować

Zapomniałabym!
Dziś 4 miesiące DDŚ!

Cytat:

ja nie ingeruję, ale tylko dlatego, że to moja siostra, i wiem że ona po :
1. nienawidzi białego koloru ( ogólnie jasnego)
2. nie odkrywa w zasadzie swoich nóg, najkrótsza sukienka/spódnica do kolana
3. jak ja bylam jej swiadkiem to mi powiedziała, że jak na świadka przystało, mam kupić NORMALNĄ sukienke żeby jakoś wyglądać , więc myśle że sama tak o sobie pomyśli

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-05-13, 15:57   #3280
bardorja
Zadomowienie

moja swiadkowa jestmoja siostra,niech ubeira sie jak chce, na szczesci wyznajemy te same zasady, ze biel i czerń odpada

patrze patze a wy tu maciesporogoracych dan,jamam 3 tylko
do tego duzozimnychpryzstawek bufet caly z ciastami i deseramii owocamii jeszczestol wiejski.
nauczona doswiadczeniem innych, jak za duzo cieplych dan to ludzie zjadaja tylko je a to co na stolach zostaje. takze umnie 3 wystarcza spokojnie, niech zjedza wsyztsko!

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:09   #3281
Szczeperka
Wtajemniczenie

Nie ingeruję w strój świadkowej bo i po co? Ma wyglądać ładnie i się dobrze czuć. Ona nie z tych co zakładają białe lub czarne sukienki bo w tych kolorach jest jej nie do twarzy. Jedynie powiedziałam żeby sobie darowała czerwień bo będziemy obok siebie wyglądać jak flaga Polski
Ona i tak chwaliła się co kupiła i pokazała mi sukienkę ze wszystkimi dodatkami Wystąpi w mięcie

Do fryzury i makijażu też nie będę się wtrącać mimo że razem idziemy do fryzjera i makijażystki Mam do swojej świadkowej zaufanie

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:38   #3282
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Moją świadkową jest moja siostra i uważam, że powinna iść w tym co sobie sama wybierze. Myślę, że powinna jako moja świadkowa wyglądać równie pięknie jak ja Powiedziałam jej tylko tyle, że jej córeczki a moje siostrzenice mają mieć coś żółtego spinki, kokardy obojętnie ale kolor przewodni mam żółty, więc małe glutki mają mieć coś żółtego Ale sama pomyślała o tym żeby zapytać się mnie czy mam jakieś preferencje odnośnie jej wyglądu i szwagra. Moja siostra nie należy do osób ostentacyjnie prezentujących swoje wdzięki, więc nie mam żadnych obaw. Moja ciocia mówi że ładnemu we wszystkim ładnie więc jestem spokojna o to, że będę najładniejsza w ten dzień
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Nie ingeruję w strój świadkowej bo i po co? Ma wyglądać ładnie i się dobrze czuć. Ona nie z tych co zakładają białe lub czarne sukienki bo w tych kolorach jest jej nie do twarzy. Jedynie powiedziałam żeby sobie darowała czerwień bo będziemy obok siebie wyglądać jak flaga Polski
Ona i tak chwaliła się co kupiła i pokazała mi sukienkę ze wszystkimi dodatkami Wystąpi w mięcie

Do fryzury i makijażu też nie będę się wtrącać mimo że razem idziemy do fryzjera i makijażystki Mam do swojej świadkowej zaufanie
No to pozazdrościć jak ja bym chciała, żeby moja wystąpiła w mięcie

Ale nie chcę jej narzucać czegokolwiek, koloru zwłaszcza, chodziło mi bardziej o to, że nie wiem co zrobić, żeby wyglądała ODPOWIEDNIO (chyba nie wyznaje zasady, że czerń czy biel odpada, ona lubi czerń więc nie jest wykluczone, że coś takiego znajdzie...)... Tzn tak: nie chcę, żeby akurat w tym dniu ubierała się pod swojego faceta (a on preferuje dużo ciałka + dużo odkrytego ciałka, dlatego też sporo przytyła i nosi się obcisło i krótko), tylko miała na uwadze, że będziemy w kościele (a tam jednak strój powinien być odpowiedni), no i że jest druhną A niestety takiego wyczucia nie mam i zastanawiam się, czy jakoś jej to zasugerować, czy olać (bo w sumie wszystko będzie 'na nią', nie na mnie)...

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

A i żeby nie było - nie o to mi chodzi, że się obawiam, że nie będę w tym dniu najładniejsza czy coś Nie chcę, aby ktoś zakładał białą sukienkę, ale nawet jeśli ktoś taki by się trafił, to i tak mnie tego dnia nie przyćmi, bo - ładna czy nie- panna młoda i tak zwraca największą uwagę na siebie

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-05-13, 16:39   #3283
enzunio
BAN stały

Moja świadkowa do kościoła będzie miała fioletową sukienkę a potem jakąś inną, ale nie wie jeszcze jaką
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:40   #3284
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Zapytaj swojego lekarza o Luteine ja miałam dzięki niej wywoływany okres dwa razy i oprócz chęci spania przez pierwsze 2 dni nie było żadnych skutków ubocznych.
Tak zrobię, dzięki

Cytat:
Ja mam z La Body ale kupiłam w salonie więc miałam możliwość zmierzenia i pochodzenia, noszę 38, a musiałam wziąć 37

Cytat:

Moją świadkową jest siostra TŻ i chyba tylko jej napomknę żeby nie ubierała nic białego lub czarnego (ona często nosi czerń ale w dniu ślubu nie chciałabym żeby była na czarno ubrana tym bardziej, że u nas będzie dużo kolorów pastelowych tj. pudrowy róż, biel, delikatna zieleń, morela itd....) no i żeby sukienka nie była za krótka

Ale piękna suknia http://www.slubnaglowie.pl/uploads/a...ent_net028.jpg

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2014-05-13 o 17:06
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:47   #3285
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Wczoraj zadzwonił do nas z potwierdzeniem kuzyn K. i poinformował nas, że przyjedzie z dziećmi... przy zapraszaniu planowali przyjechać sami ("co to za zabawa z dziećmi?"). Ma dwuletniego synka i trzymiesięczną (w tej chwili) córeczkę. Nie powiem, żebym była specjalnie zadowolona, wesele z głośną muzyką i pijanymi dorosłymi wydaje mi się najgorszym możliwym miejscem dla takich maluchów (a już szczególnie dla niemowlęcia). Podejrzewam, że któreś z nich albo dziadków dość wcześnie przejdzie do pokoju i będzie pilnować dzieci. No, ale to już ich wybór.
Dla mnie to trochę głupia sytuacja, bo moja kuzynka też ma synka w tym samym wieku i ustaliłyśmy, że zostawi go z teściami... nie powiem, jak teraz wyglądam, stanowczo nie najlepiej :/
ja powiem szczerze też zapraszałam z dziećmi, ale nie chcę wyjść na niemiłą jak się nie przejmę tym, że 8-miesięczne maleństwo będzie się źle czuło przy takiej ilości osób, zgiełku i hałasu... jest u nas kilkoro 5-8 latków i wiadomo, że oni się sami zabawią, mogą mieć np. osobny stolik, ale co z maluszkami do roku to już sprawa ich rodziców, tak uważam... jestem okropna?
Cytat:
nie ingeruję, no poza oficjalnym: żadnej bieli! przyjęła bez mrugnięcia okiem
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
A u dziewczyn z 14.06 jutro miesiąc
ani nie mów!!!! w piątek miałam przymiarkę sukni, zamówiłam welon długości 160 cm, teraz nie wiem jak go podepnę (a na pierwszy taniec muszę!), bo kombinujemy z choreografią i w takiej długości nie będzie zbyt wygodnie
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:51   #3286
cornflower_girl
Zakorzenienie

Blondi Ja wyszłam głodna Nie wydano nam jednego gorącego dania - pan kelner opuścił naszą dwójkę

iliy Nie strasz nawet (choć ostatnio mam takie ślubny tumiwisizm na wszystkko, że nawet jakby salę przystroili chwastami, nic by mnie nie ruszyło ). No nic, mocno trzymam kciuki, żeby z którąś z pań wypaliło. Może któraś z dziewczyn z Krk i okolic Ci kogoś poleci? Ja z dekoracjami miałam największy problem, nie znam całościowej oferty tutaj i w okolicach.

A koleżanką się nie martw, na pewno Cię nie przyćmi.

bardorja
U nas jest obiad (przystawka, zupa, danie gorące z deserem), potem 3 gorące posiłki - na weselach z podobnym rozplanowaniem posiłków było wrażenie, że nie da się przejeść.

pysia Będzie dobrze z Kicią

Le_lena Gratki z zespołem Co do spraw związanych z samą ceremonią, zaczekaj do lipca/ sierpnia - to jest do obgadania przy protokole.

madziara Wszystko jest ładne, najbardziej podoba mi się nr 3 - widać, że papier jest bardzo dobrej jakości.

Kamilka Fajne są, naprawdę mnie się podobają, dużo postów jest, więc czasami ciężko coś zauważyć.

docik Rozumiem ten ból z grawerem, my też musieliśmy zmienić na coś krótszego

Lemon Gratulacje

Panna Izabela Ja też nie ingeruję, niech wybierze taką sukienkę, w jakiej się dobrze czuje.

Zamieściłabyś podobną sukienkę do tego, co lubi ubierać? Łatwiej będzie ocenić. Jeśli jednak jest za dużo golizny, a bierzecie ślub w kościele to zasugerowałabym, żeby jednak wybrała skromniejszą kreację, stosowną do ślubu.

lupinka A zdjęcie welonu do pierwszego tańca? Wg mnie praktyczne

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 16:54   #3287
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość
Ja mam z La Body ale kupiłam w salonie więc miałam możliwość zmierzenia i pochodzenia, noszę 38, a musiałam wziąć 37

Moją świadkową jest siostra TŻ i chyba tylko jej napomknę żeby nie ubierała nic białego lub czarnego (ona często nosi czerń ale w dniu ślubu nie chciałabym żeby była na czarno ubrana tym bardziej, że u nas będzie dużo kolorów pastelowych tj. pudrowy róż, biel, delikatna zieleń, morela itd....) no i żeby sukienka nie była za krótka
Też się czaję na to, żeby mierzyć w salonie, w jednym babka ma tylko w podobie (zakryte i z paskiem), no ale mimo wszystko na stopie mogą się różnić... A potem ze zwrotami może być ciężko i nie chcę ryzykować Poczekam, może gdzieś je znajdę

Ja chyba swojej też napomknę, nie mogę się ciągle o wszystko martwić, że się obrazi czy coś..

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-05-13, 16:56   #3288
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Wzięłam się wczoraj za wstępne rozsadzanie gości i też nie wiem, jak ja to zrobię. Zostały tylko 2 dni na potwierdzenie przybycia i na razie odpadło nam 5 osób, więc niedużo. Z czego dwie to osoby towarzyszące, bo dwie osoby przyjdą bez nikogo.
U nas też 2 dni na potwierdzenie Większość osób już potwierdziło, ale 9 trzyma nas w niepewności Zgadnijcie która rodzina trzyma nas w niepewności

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja już rozsadziłam gości a zaczął się teraz robić koncert życzeń kto gdzie chce siedzieć
Życzyć sobie mogą byleby nie zaczęli przekładać winietek jak zobaczą z kim siedzą

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Aktualizacja:
Pani z DAJSZMANA-niestety nie ma rozmiaru butów w mazowieckim ktore chce pani kupic, ale komputer mi wyszukal ze sa w katowicach i szczecinie...
A w sklepie online DAJSZMANA nie ma tego czego szukasz?

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
ile macie/miałyście ciepłych dań na weselu?
bo u mnie są3ciepłe posiłki: jest główne- zupa+ drugie danie,potem ok 23 gorąca przystawka np strogonow i o 2 druga przystawka npkurczak w sosie teriaki z makaronem ryżowym.
wesele jest do 4/5 rano
Danie główna(zupa, II danie) i 3 gorące dania : zupa gulaszowa z bułeczkami, patera grilowanych mięs, barszcz z pasztecikami
Wesele też do tej godziny Tż twierdzi, że on nie wytrzyma zabawy do 5 rano
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:00   #3289
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
o matko jeszcze kolor jak kolor, ale jednak druhna w niestosownie krótkiej i obcisłej sukience to jednak lipa ;/

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:08   #3290
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale nie chcę jej narzucać czegokolwiek, koloru zwłaszcza, chodziło mi bardziej o to, że nie wiem co zrobić, żeby wyglądała ODPOWIEDNIO (chyba nie wyznaje zasady, że czerń czy biel odpada, ona lubi czerń więc nie jest wykluczone, że coś takiego znajdzie...)... Tzn tak: nie chcę, żeby akurat w tym dniu ubierała się pod swojego faceta (a on preferuje dużo ciałka + dużo odkrytego ciałka, dlatego też sporo przytyła i nosi się obcisło i krótko), tylko miała na uwadze, że będziemy w kościele (a tam jednak strój powinien być odpowiedni), no i że jest druhną A niestety takiego wyczucia nie mam i zastanawiam się, czy jakoś jej to zasugerować, czy olać (bo w sumie wszystko będzie 'na nią', nie na mnie)...

Jeśli ona ma styl ubierania się nie pasujący do kościoła to powinnaś jej powiedzieć że bycie świadkową to poważna funkcja i nie może księdzu majtkami świecić

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:13   #3291
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
o matko jeszcze kolor jak kolor, ale jednak druhna w niestosownie krótkiej i obcisłej sukience to jednak lipa ;/
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Jeśli ona ma styl ubierania się nie pasujący do kościoła to powinnaś jej powiedzieć że bycie świadkową to poważna funkcja i nie może księdzu majtkami świecić
Zwłaszcza, że tym księdzem jest mój wujek
No właśnie lipa, dlatego chyba jednak jej coś napomknę, zanim kupi sukienkę - a czy weźmie to sobie do serca, czy jednak przegram z jej facetem w tej kwestii, to już inna para kaloszy.

Btw., mały off-top:
byli u nas niedawno, i jej facet znów wrócił do mojego panieńskiego. Zaczął, że jeszcze nie wyraził zgody, że wszystko musi przejść przez niego no i że zarówno on, jak i mój tż będzie wiedział wszystko, co się tam działo, 'już on się o to postara'. Tak mnie wtedy wkurzył, że myślałam już, że ich wyproszę

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2014-05-13, 17:17   #3292
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
ja powiem szczerze też zapraszałam z dziećmi, ale nie chcę wyjść na niemiłą jak się nie przejmę tym, że 8-miesięczne maleństwo będzie się źle czuło przy takiej ilości osób, zgiełku i hałasu... jest u nas kilkoro 5-8 latków i wiadomo, że oni się sami zabawią, mogą mieć np. osobny stolik, ale co z maluszkami do roku to już sprawa ich rodziców, tak uważam... jestem okropna?
Nie jesteś okropna Mój brat na wesele kuzyna zabrał swojego 2msc synka i to była nasza sprawa co z nim robimy a nie powiem ze względu na sale (strasznie głośno nawet rozmawiać nie szło ze sobą;/, i w dodatku klimatyzacja podkręcona na maksa tak ze goście uciekali na dwór żeby się ogrzać:P ) na zmianę chodziliśmy z małym na spacery, mi to było na rękę bo i tak nie było TŻ :P Ja ze względu na ilość maluszków u mnie na sali mam zamiar zwrócić uwagę zespołowi by nie zaczynali grać piosenek z pełną pompą tylko odrobinę ciszej żeby się dzieci nie wystraszyły i ogólnie jak będzie za głośno to też zwrócę im uwagę.
Stary 2014-05-13, 17:19   #3293
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Też się czaję na to, żeby mierzyć w salonie, w jednym babka ma tylko w podobie (zakryte i z paskiem), no ale mimo wszystko na stopie mogą się różnić... A potem ze zwrotami może być ciężko i nie chcę ryzykować Poczekam, może gdzieś je znajdę

Ja chyba swojej też napomknę, nie mogę się ciągle o wszystko martwić, że się obrazi czy coś..
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

No dokładnie, moja szwagierka teraz na ślubie kuzynki swojej była w czarnej mini, wycinanej tak z boku na linii wcięcia w talii i sukienka była obcisła, coś ja tuba. Spoko na weselu jako gość ale np. jako świadkowa to mam nadzieję, że nie ubierze tej sukienki :O zresztą jak mówiłam, chyba coś napomknę żeby to nie było ani w czerni ani w bieli i aby sukienka nie była zbyt krótka
Na weselu innej kuzynki, dwa lata temu miała piękną sukienkę bez ramiączek, taką tiulową w kolorze pastelowej brzoskiwnki, wyglądała super i w sumie mogłaby by ją ubrać

Wypisaliśmy zaproszenia, koperty dzisiaj doszły więc jutro wypiszemy i wysyłamy
Wyszło nam więcej gości, jestem ciekawa ile potwierdzi przybycie, jeśli wyjdzie mało osób to doprosimy znajomych, potwierdzenie jest do 1 lipca, a ślub 30 sierpnia więc nie będzie to na ostatnią chwilę

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2014-05-13 o 17:28
Stary 2014-05-13, 17:29   #3294
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
lupinka A zdjęcie welonu do pierwszego tańca? Wg mnie praktyczne
praktyczne, ale potem co? założyć ponownie, czy już nie? jeśli tak, to mi się w ogóle wydaje, że założenie i zdjęcie welonu to jakieś strasznie skomplikowane jest i bez czarów i magii to się nie obędzie przecież założyć trzeba tak, żeby nie spadło, a ja jestem z tych mocno szalejących na parkiecie więc chyba w ogóle welon był złym pomysłem...(?) nie umiem tego rozkminić, co zrobić
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:45   #3295
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

A w sklepie online DAJSZMANA nie ma tego czego szukasz?
nie ma

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 17:52   #3296
kiss12550
Zadomowienie

Ale naskrobałyście

Iliy -

Active- dzięki za link przeglądając bolerka na stronie którą mi podałaś mam wrażenie że i tak cenowo to moje bolerko dość dobrze wygląda

Mojakaren – ja też jestem ciekawa jak będzie wyglądać z dokładnie moim rozmiarem

Marlenqa- szkoda że koleżanka nie może być na weselu, no ale pewnie jej też było przykro A i bardzo dobrze że tak powiedziałaś teściowi , niech wie że nie będziesz sobie pozwalała na takie odzywki

Paula- pokaż bolerko

KaMilka-dziękuje, mam nadzieję że będę tak wyglądać tak mi się wydaje że te rajstopy mogłyby być chyba wygodniejsze od pończoch, chociaż to wycięte koło trochę śmiesznie wygląda, ale w końcu chyba nikt nam pod kiecke zaglądać nie będzie

Hihihi – masz rację w tej sukni miseczki są u mnie niżej niż powinny być od razu to zauważyłam ale jak pani w salonie mi z tyłu złapała i ścisnęła ile się dało to gorset wyglądał naprawdę fajnie i mam nadzieję że jak już przyjdzie mój rozmiar to się nie rozczaruje

Karolinuuusia- ja też słyszałam że są średniej jakości..ale może faktycznie to zależy od modelu
Oluska- sen super zastanawiam się kiedy mi się przyśni pierwszy koszmar ślubny , bo chyba jeszcze nie miałam żadnego,albo nie pamiętam

Czeko- super że nie musisz się martwić o dekoracje

ane3kaa-pochwalisz się jak wyglądała na Tobie chciałabym zobaczyć jak wygląda w mniejszym rozmiarze a możesz mi jeszcze powiedzieć tak z ciekawości ile Cię kosztowała?

Pysia- super że z kotką już lepiej, trzymam kciuki za ten test dzisiaj mam nadzieję ze jeszcze zdążyłam

Sunrise- jednak będę miała nową bo z tą salonową przy takiej różnicy rozmiaru ciężko byłoby ją zmniejszyć żeby wyglądała jak powinna

Enzunio –ale się załatwiłaś na tym panieńskim a co do tej ciotki w kiblu ja tam zarezerwuje miejsce chyba dla mojej przyszłej szwagierki, przynajmniej nie będzie mi działac na nerwy
Velika- nie martw się , lepiej że zobaczyłaś wcześniej jak jest i możesz przekazać swoje uwagi gorzej jakby tak było na weselu – wtedy już byś pewnie nie mogła nic zrobić..nie martw się na pewno będzie tak jak chcesz i tak jak dziewczyny już pisały tez mi się wydaje że na komunii zawsze jest mniej jedzenia

Ad rem- dziękuję

Elrosa- faktycznie kuzyn Tż nie zachował się fajnie, mógł od razu powiedzieć że planuje wziąć dzieci

Aniuska – może ja o tym od razu pomyślałam bo jeżeli chodzi o taniec to niestety ale jestem jak ta ostatnia sierotka i na każdej zabawie mam podeptane palce po cichu liczę że wszyscy wujkowie pomyślą że jestem w sukni i nie będą mnie szarpać i rzucać po ścianach

zakrecona_kropka – dzięuję szkoda że tyle osób odpadło, ja czytając Wasze historie o zapraszaniu już się boje co będzie u nas, mam nadzieję ze uzbieramy te 80 osób. A co do garnituru dla Tżta my wybraliśmy na wesele droższy ale tylko ze względu na to że jest granatowy i myślę że tż ubierze go jeszcze na różne okazje

cornflower_girl- tez tak myśle 3 rozmiary to jednak sporo.

Kasia- dużo zdrówka!

Jumapili – 23 sierpnia , ach jak ja lubie ta date my też musimy pomyśleć nad rozsadzeniem gości ale najpierw musimy wiedzieć kto będzie a zaproszenia jeszcze nawet do nas nie dotarły

Le_lena- za podpisanie umowy z zespołem , kolejna rzecz odhaczona! A co do księdza to ja bym jeszcze poczekała trochę. Poka rzęsy !

Madziara- 4 i 2 podobają mi się najbardziej , ja niestety nie miałam do czynienia z tymi sprzedawcami

Panna Izabela – ja dałam swojej świadkowej wolną ręke, sama stwierdziła ze białej nawet nie bierze pod uwagę a wiem ze ma dobry gust więc jestem spokojna

Dziewczyny potrzebuje prezent dla teściowej na urodziny mam niestety ograniczone fundusze i kompletny brak pomysłu
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:07   #3297
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Aniuska – może ja o tym od razu pomyślałam bo jeżeli chodzi o taniec to niestety ale jestem jak ta ostatnia sierotka i na każdej zabawie mam podeptane palce po cichu liczę że wszyscy wujkowie pomyślą że jestem w sukni i nie będą mnie szarpać i rzucać po ścianach

Ja też w kwestii tańca jestem sierotka ogólnie ja mam buty z La Boda 7,5cm i kurde ja z TŻ mamy prawie ten sam wzrost i teraz jestem od niego wyższa....poważnie zaczynam myśleć czy nie kupić niższych bo nie chciałabym na zdjęciach śmiesznie wyglądać ;-/
Co prawda on butów do ślubu jeszcze nie ma, przymierzaliśmy się w innych takich eleganckich z Zary i był niższy ;-/ ale one są prawie płaskie, małą niewielki ten męski obcas
Nie wiem co robić

Fotografia Anna Kolebuk
Stary 2014-05-13, 18:15   #3298
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Active - podopraszamy wizażanki ucieszą się dziewczyny i nie obrażą, bo wiedzą o co chodzi
Dobry pomysł

Panna Izabela - moją świadkową jest moja siostra i po jej sukienkę idziemy razem (jeszcze razem mieszkamy) Jeśli będzie ładnie wyglądać to powiem żeby brała, jeśli nie to nie. Będę jej po prostu doradzała Może zaproponuj jej żebyście poszły razem? Wtedy będziesz mogła coś poradzić
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:21   #3299
mojakaren
Zakorzenienie

pysia1987 dasz radę
ja wychodzę z założenia, że lepiej uczyć się nowych rzeczy niż wypalać się w pracy, która nam nie daje rozwoju

velika co do sera to u nas oscypki mają na weselichu pierwszeństwo nawet przed kiełbachą ze stołu wiejskiego

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
namisek1990 zostały 4 dni do naszych ślubów
dziewczyny, ale emocje!!

wiosnaachtoty ja z kolei martwię się , że nam braknie wódki
ale od czego jest całodobowe tesco

Szczeperka ja wychodzę z tego samego założenia, jeśli ludzie poodmawiają to wiadomo, że przykro, ale mniejsze wesela mają swój urok i wiesz, że przyszli wszyscy ci, którym naprawdę na Was zależy

Le_lena z tym księdzem to spokojnie my mamy końcem września i na razie tylko zarezerwowaliśmy termin wszyscy mówią, że do księdza trza iść 3 miesiące wcześniej na spokojnie

super auto, ale cena

docik10 ale piękny grawer!

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Ja też zapomniałam że już tylko 4 miesiące i będzie
super
u mnie 4 miesiące i 2 tygodnie

Cytat:
moją świadkową jest moja siostra, która nie zawsze dopiera właściwe stroje do okazji
chcę żeby wyglądała pięknie, ale ostatnio wynalazła suknię w bardzo bladym odcieniu mięty, długą do kostek. Moja sukienka jest prosta i wyglądałybyśmy jak dwie PM-ki przed ołtarzem
dlatego szukamy dalej

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-13, 18:23   #3300
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
praktyczne, ale potem co? założyć ponownie, czy już nie? jeśli tak, to mi się w ogóle wydaje, że założenie i zdjęcie welonu to jakieś strasznie skomplikowane jest i bez czarów i magii to się nie obędzie przecież założyć trzeba tak, żeby nie spadło, a ja jestem z tych mocno szalejących na parkiecie więc chyba w ogóle welon był złym pomysłem...(?) nie umiem tego rozkminić, co zrobić
Jeśli masz welon na grzebyku, to założenie go i zdjęcie jest naprawdę proste Nie wiem, jak wygląda sprawa z welonami bez grzebyka, ale może da się to ogarnąć.
Mogłabym Ci doradzić albo krótki welon na salę (zmieniasz po ceremonii) albo welon i grzebień (welon zdejmujesz na sali, a zostaje Ci piękna ozdoba we włosach).

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości