|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
DZIEWCZYNY HELP!!!
![]() chcę zrobić zawieszki na wódkę wymiar 5x9 cm, za tekstem chcę umieścić obrazek, coś jak znak wodny, ani word ani excel nie współpracują, macie jakiś pomysł jak to zrobić?
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia już wisi, goście zaproszeni - Twój syn teściowo ze mną się ożeni! PM2014
Moja świadkowa będzie mieć długą ciemnoszarą sukienkę, bardzo ładna i bardzo mi pasuje jej wybór
Inteweniowałabym jakby planowała iść w białej mini, ale jak ją znam to by mi nie zrobiła takiego świństwa ![]() A dziś 11 DDŚ!
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego nie współpracują?
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zaczęliśmy usadzać gości, i dopiero poczułam to co wszyscy mówili - to jest jakaś masakra
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
w excelu w ogóle chyba nie ma takiej możliwości, a w wordzie jak ustawiam obraz za tekstem to nie mam samych liter tylko jakby zaznaczone na biało...
niestety nie potrafię sie posługiwać innymi programami poza officem
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
A jak w wordzie ustawisz rozmiar 5x9 i wtedy wstawisz znak wodny odpowiedniego rozmiaru to powinno działać...
|
|
|
|
#3307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny za relację jeszcze się nie mogę zabrać jakoś. Zaraz jedziemy do świadka TŻ powspominać więc dziś też nie napiszę.
Co do wpadki z bukietem to TŻ się tak mocno nie stresował, bo ona wiedział, że ja czekam na ten bukiet a nie że uciekłam Stresował się tylko tym, że stał sam jak palec i wszyscy wymownie na niego patrzyli. Dziewczyny którejś obiecałam kule kwiatowe na stół Państwa Młodych że oddam po ślubie ale niestety nie będzie to możliwe, gdyż kelner bardzo chciał wziąć, a jedna sie rozwaliła bo już nad ranem nikt sie z Nimi nie cackał. Koszyczki ratunkowe u mnie były wyposażone w rajstopy, lakier do włosów, bezbarwny lakier do paznokci, tampony, nici i igły, agrafki, wsuwki i 2 gumki do włosów, plastry i plastry żelowe na odciski, tabletki na ból głowy i na wzdęcia i to chyba tyle. Kurde coś jeszcze miałam napisać ale już nie wiem co. Buty ja miałam trzy pary w końcu. Filetowe ślubne i w nich byłam jakoś do 23, potem neonowe jeszcze wyższe szpilki o wiele wygodniejsze i w nich byłam do 4 rano i potem już założyłam te srebrne balerinki. O dziwo choć różnica wynosiła jakieś 5 cm sukni nie deptałam. Oproćz tego, że nad ranem zalałam się trochę barszczem jest w stanie idealnym. Jak widać więc to zmiana butów z obcasów nie płaskie nie jest taka straszna, suknia owszem wtedy była już całkiem do ziemi i szurała ale ani w chodzeniu ani w tańcu to nie przeszkadzało. Korzystanie z toalety tez nie jest takie starszne jak myślałam, bez problemu sama sobie radziłam i jedną ręką zwijałam całą suknię nad, a drugą rękę gatki w dół. Co do jedzenia dziewczyny nie martwcie się, my mieliśmy na stole 7 przystawek zimnych i 3 sałatki i sałatek poszło bardzo mało. Największym wzięciem cieszył się roladki z łososia z serkiem i szpinakiem, jajka faszerowane, nóżki i śledzie w dwóch smakach. Furorę zrobiły mini kurczaczki z cieście piwnym z sosem musztardowym ( poszły praktycznie w chwilę). Sery poszły średnio, wędliny zostało sporo. Ciasto i owoce było na oddzielnym stole, razem z kawą i herbatą i ludzie często tam gościli ale owoce zeszły raczej kiepsko. Galaretki były w pucharkach i zostało ich bardzo dużo, ciasta natomiast zeszły w większości. Cytat:
Cytat:
![]() już zaraz będziecie żonami.
|
|
|
#3308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3309 | |||
|
Konto usunięte
|
U mnie jest 5 ciepłych dań
+ zimna płyta + stół wiejskiCytat:
Szkoda że nie udało się z tym grawerem Ale dobrze że znaleźliscie inne rozwiazanie! Cytat:
Cytat:
![]() Aby mi w jakiej mini nie wyskoczyła Ale to jej raczej powiem ![]() A kto chętny w okolice Warszawy?
|
|||
|
|
|
#3310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
18.00 obiad (rosół + drugie danie) 19.00 ciasta 20.00 lody i mrożona kawa w między czasie zimna płyta 22. 00 tort 23.00 ciepła kolacja 02.00 druga ciepła kolacja 05. 00 ciepłe śniadanie Nie napiszę dokładnie co wchodzi w skład dań bo nie chcę mi się szukać menu ![]() Miałam dopiero/już 2 koszmar ślubny
|
|
|
#3313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Atomoowka - dziękuję za cenne rady małżonki - szczególnie w sprawie zmiany butów
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Rozeznanie
|
jaki planujecie mieć tort ? kwadratowy czy okrągły ??
|
|
|
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A kto chętny z Wawy na co ??
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Kamilka niestety nie pomogę, sama chciałam coś podobnego zrobić na winietkach ale skapitulowałam i będzie obrazek obok
![]() A może zamiast robić w tabeli podziel kartkę na kolumny i wtedy da radę? Tak sobie głośno myślę, nie wiem czy to zadziała ![]() Cashmere trzymam kciuki, żeby udało wam się dobrze usadzić gości może nie dogodzicie wszystkim ale trudno - coś za coś. Sama narzekałam ostatnio że koleżanka nie usadziła nas ze znajomymi, ale dobrze wiem że nie zmieściła by 14 osób przy 1 ![]() Atomoowka dziękuję za cenne rady u nas roladki z łososia i szpinaku muszą być koniecznie bo kojarzę że większość je lubi a te mini kurczaki to co to takiego?No i koniecznie muszę dopisać wsuwki i gumki do koszyczka ratunkowego!
|
#3319 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Raczkowanie
|
Rabbitka
Gratuluję zakupu bielizny na noc poślubną. ![]() Activelifestyle Ale koszmar. Mnie się jeszcze dotąd nic ślubnego nie śniło. Za mało moja podświadomość w tym chyba siedzi, na razie przejmuje się remontem mieszkania. :PKiss12550 Suknia jest boska. Będziesz w niej wyglądać jak miliard dolarów! Gratuluję wytargowania lepszej ceny!Tysia Fajny wybór auta. ![]() swiat_katarzyny Oj, to musi być hardkorowo, jeszcze z tą magisterką… Powodzenia. ![]() Atomoowka Dzięki za praktyczne spostrzeżenia, na pewno się przyda. ![]() Panna Izabela Gratuluję zdanego egzaminu! ![]() Pysia Powodzenia w nauce, na pewno dobrze Ci pójdzie. ![]() Biedna kicia, to długa kuracja będzie. Trzymam za nią kciuki.Enzunio Zdrówka, trzymaj się. Co do koszyczków ratunkowych to nie planowałam ich robić. Jakoś mi to nie przyszło do głowy, ale może faktycznie by takie przygotować. Przezorny zawsze ubezpieczony. ![]() Na weselu będę mieć 3 ciepłe dania (jedno to zupa, drugie danie i deser) i bufet zimny, bufet z deserami, tort. ;P Wesele od 16 do 4. Powinno starczyć (oby). Co do stroju świadkowej to u mnie też świadkować będzie siostra. Na pewno coś odpowiedniego wybierze, bo ma dobry gust i to ja zawsze ją o zdanie pytam w kwestii ubioru. Nic narzucać nie będę.
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę na chwilę odsapnąć więc piszę do Was moje Kochane
dziękuję za dobre słowa ![]() dzisiaj: - ustalone menu - ustalone pokoje - zaproszeni goście na sam ślub - załatwiona rozmowa z organistą w sprawie chórzystki - zakup podkoszulka, skarpetek i skórzanego paska dla tż jutro: - kupno pończoch i pasa - pisanie mgrki (tak, tak nie mam wyjścia, muszę oddać poprawiony rozdział...)- spotkanie z fotografką, załatwienie ramy na zdjęcia - zaprosić na sam ślub ostatnie dwie osoby - dokończenie dekoracji na stół przed nami póki co tyle... istne urwanie głowy... mysza93 bardzo ładny welon ![]() znów zmykam jeszcze na chwilę moją znajomą zaprosić na ślub bo dopiero z pracy wróciła a jeszcze późno nie jest więc zmykam...
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Suknia wisi u mamy
Jak będę to zrobię foto ![]() Cytat:
![]() Tam bez problemu można zrobić napis na obrazku Tylko później trzeba byłoby pokombinować, żeby idealny wymiar wyszedł
|
|
|
|
|
#3323 |
|
Winter is coming
|
chciałabym okrągły, ale na razie ogarniamy, czy się da. Mieszkamy w małym mieście i tu królują torty na osobnych stelażach
dzisiaj byliśmy oglądać w cukierni przykładowe i cycki mi opadły, jak zobaczyłam te brzydactwa. Może i takie torty potrafią być ładne, ale u mnie robią paskudne Ale jest nadzieja, pani cukierni się przejęła moją skwaszoną miną i kombinują, jaki mogą zrobić największy okrągły z niewidocznym stelażem Ogarnęłam menu i mamy obiad, a potem 3 ciepłe kolacje i widzę jeszcze jakiś żurek na śniadanie dla wytrwałych, plus deser, tort, ciasta i stół wiejski. Jak ktoś będzie narzekał, że mało, to wywalę z wesela! ![]() Poza tym byliśmy dziś na spotkaniu z gościem z zespołu i to jest wg mnie najpewniejszy punkt naszego wesela. Cieszę się, że nie kombinowałam i wzięłam najlepszy zespół w okolicy, na pewno dadzą radę
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczęta za pomoc, szczególnie activelifestyle i zakrecona_kropka
Atomóweczko, Twoje rady są bezcenne, tego właśnie mi brakowało, rad na świeżo po weselu, już wiem na co zwróce uwagę przy ustalaniu menu, u mnie na szczęście nie ma galaretek, a ciasta idą jak szalone, bo są pyszne
|
#3325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadnego plastiku na stołach! Burzy to moim zdaniem wszystko, ale wiadomo... kwestia gustu. ![]() U nas stały: wiadomo zastawa, wino, wódka i woda oraz sok w dzbankach. Napoje gazowane były dostępne przy stoliku alkoholowym - było tam whisky, więc idealnie się coca-cola wpasowała. ![]() Cytat:
18:00 Obiad: zupa i drugie danie 19:00 Tort 21:30 Danie ciepłe 22:30 Lody 1:30 Danie ciepłe Wszystko było serwowane, czyli każdy dostawał swoją porcję, a nie np. kilka sztuk mięsa na osobę i słyszeliśmy głosy, że niektórzy nawet nie skosztowali zimnej płyty bo.. nie mieli kiedy/nie mieli miejsca. Uważam, że posiłków było wystarczająco. Cytat:
Wiedziałam, że ubierze się stosownie - zawsze to robi. Poza tym sporo gadałyśmy o weselu i jak ustaliliśmy z TŻ kolor przewodni, to sama stwierdziła, że.. ooo! to już wiem że będę mieć fioletową sukienkę i taką też kupiła. My mieliśmy dodatki w ciemniejszym fiolecie, a ona (sukienkę) i świadek (krawat) w jasnym (lila) fiolecie - pięknie się prezentowali.
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Atomowka super że się odezwałaś nasza świeżo upieczona Żonko! Dzięki za wszelkie uwagi i czekamy na pełną relację!
|
#3327 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
okrągły
jutro idę zamówić stelaż, mam nadzieję, że będzie!
|
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chciałam się pochwalić że dzisiaj zupełnie przez przypadek wpadłam do sklepu "ESOTIQ" i kupiłam:
*staniczek cena: 119,90 zł http://www.esotiq.com/staniki/stanik-esotiq-lato,id-515 *majteczki: 9,99zł http://www.esotiq.com/majtki/majtki-esotiq-lato,id-476 czyli komplet za: 129,80 zł Trafiłam na promocję że przy zakupie majteczek do stanika (kompet) jest obniżka 50 zł
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-05-13 o 22:16 |
|
|
|
#3330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wyszłam! wszystko było albo niedopieczone albo żylaste... na prawdę słabo. Jednak wierzę, że to był wyjątek. Cytat:
Cytat:
![]() velika chyba wiem o jakich tortach mówisz - mi też się nie podobają Lubię takie "w całości" jak załączyłaś, ale moim ideałem jest poniższy:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

Inteweniowałabym jakby planowała iść w białej mini, ale jak ją znam to by mi nie zrobiła takiego świństwa 

15.09.2014 

Ale dobrze że znaleźliscie inne rozwiazanie!
Ale to jej raczej powiem 

może nie dogodzicie wszystkim ale trudno - coś za coś. Sama narzekałam ostatnio że koleżanka nie usadziła nas ze znajomymi, ale dobrze wiem że nie zmieściła by 14 osób przy 1
Trzymam za nią kciuki.