|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Dziękuję za kciuki.
Juz po wizycie na szyjkę założą mi pessar o ile z wymazu za 3 dni nie wyhoduje się żadne świństwo także chyba weekend tez będę miała all inclusive |
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
wisienka super rzeczy
elcia wszystko bedzie dobrze w szpitalu jestes pod dobra opieka a co do internetu to my ciezarowki powinnysmy byc od niego odlaczone na stale az do porodu Co do wymazu na paciorkowca to ja tez juz mialam teraz jak bylam w sobote na wizycie czekam na wyniki. Sporo lekarzy robi to poprostu po 30t ciazy ja bylam w koncowce 33. Robilam prywatnie bo w irlandii sie tego nie praktykuje chyba ze sa jakies historie z tym zwiazane rodzinne itd. |
|
|
|
#2043 |
|
Raczkowanie
|
A co do moich paranoi to śniło mi się dzisiaj że mam termin porodu i Tż do mnie mówi że jedziemy do szpitala żeby sprawdzili czy wszystko ok a ja do niego że nigdzie nie jade bo mieszkanie nieposprzątane i ja jeszcze nie mogę rodzić
![]() Z tym wymazem to chyba tak jak Agnes piszę kazdy ginekolog trochę po swojemu ciążę prowadzi. Ważne żebyśmy miały wszytskie badania porobione. |
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przepraszam za zniknięcie i miło mi, że się martwicie
![]() nie mam teraz głowy do udzielania się na forum. wpadłam tylko na chwilkę napisać, że wszystko ok ze mną i z małą. |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() mamy już piękne nowe drzwi i czyściusieńko jeszcze skoczyliśmy z mężem na spacer ![]() zaraz poczytam i ponadrabiam, a potem jak nie będzie padać podejdę do sklepu dziecięcego po rożek i ochraniacz.
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
yuza zobacz czy wszystkie mają muszki bo czasem ma tylko jeden albo dwa
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() wisienka i debesciara sliczne brzuszki elcia na pewno wszystko bedzie dobrze, nie martw sie na zapas i nie czytaj juz nic, zaufaj lekarzowi. Trzymaj sie kochana Fame dobrze, ze u was ok, odzywaj sie czasem
|
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a powiedzcie mi jak wygląda to badanie gbs ?
ja muszę mojej położnej dziś zapytać w którym tygodniu mam to zrobić bo zapomniałam. a zależy mi żeby nie mieć tego pasożyta bo chciałabym rodzić w wodzie :P
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
elcia - dziewczyny mają rację -nie czytaj nic na internecie bo to Ci tylko szkodzi -myśl pozytywnie a wszystko się ułoży
debesciara - zgrabniutki ten brzuszek masz My pokoju dla synka też narazie nie robimy bo podobnie jak przy starszym chcę, żeby sam sobie wybrał -pomożemy mu przy tym ale to jak już będziemy wiedzieć czym się interesuje czyli jak będzie miał 2-3 lata Marianna - ja miałam robione to badanie ostatnio czyli w 32 tyg wyniki będę mieć 27 ale jakoś się tym nie przejmuje i Ty też się nie przejmuj Fame - wracaj do nas jak tylko będziesz mogła ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
mi lekarz pobierał wymaz z szyjki (wiesz szpatułką i potem do pojemniczka) -coś jak cytologia - na fotelu jak byłam ostatnio na wizycie |
|
|
|
|
#2050 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to pewnie kwestia sprzętu, bo nasi fachowcy mieli jakiś specjalny odkurzacz do pyłu. Teraz znów syf będzie przy kuciu łazienki, ale to dopiero za 2 tygodnie i to tylko miejscowo ![]() Cytat:
Ja się załapałam na obiad jeszcze, ale gdybym miała do kolacji czekać to masakra. Koleżanka urodziła o 23 i jadła kanapki z domu, bo inaczej, to do śniadania kicha :/ Teraz pewnie też kupimy jakieś energetyczne przekąski, ale jeszcze nie myślałam co. Cytat:
![]() brzuszek fajny - niewielki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i te elementy drewniane szybko się brudzą i poduszki nie są do prania Cytat:
i świetny piłeczkowy brzuś![]() Cytat:
mi teraz lekarz nie wróży dotrzymania do terminu, poprzednio idealnie 38 tc urodziłam
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Podobnie jak cytologie tylko nie musi nawet wkladac tego ustrojstwa do rozszerzania. Skrobnal takim patyczkiem wyglada jak duzy patyczek do uszu i wlozyl do pojemniczka. Chwilke to trwa.
|
|
|
|
#2052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystko mi się podoba nie ma tu niczego czego bym sama dla siebie nie kupiła pościel
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! |
|
|
|
|
#2053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poprzednio miałam robiony na kilka dni przed porodem dopiero, ale tamten lekarz za późno się za to zabrał ![]() Cytat:
__________________ poczytałam i zaraz idę na zakupy, ale chyba do dziecięcego mi się nie chce :P
|
|
#2054 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno wszystko będzie dobrze. A mądrości nie ma co czytać, tylko trzeba polegać na lekarzach, którzy się Tobą i Maleństwem opiekują. Oni najlepiej wiedzą co robić. Jeśli lekarze mówią, że nie ma się czym martwić to na pewno nie kłamią
|
||
|
|
|
#2055 |
|
siedzę i myślę
|
heej mam pytanie jakie kupujecie staniki do karmienia? ja zastanawiam się nad takim topem z wkładkami, bo nie wiem czy jest sens kupowania drogiego Allesa skoro może mi nie wyjść z karmieniem piersią tak jak przy Antku... podpowiecie?
|
#2056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pani w sklepie powiedziała, żebym przyszła coś wybrać dopiero pod koniec czerwca/początkiem lipca, bo wcześniej nie ma sensu- wielkość piersi jeszcze może się zmienić itp Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie: jaki kupić rozmiar pieluch flanelowych? 40x80 czy 60x80? i ile sztuk flaneli a ile tetry?
Oh, in this love I found strength I never knew I had Edytowane przez framboise87 Czas edycji: 2014-05-14 o 13:31 |
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam, że tylko o sobie. Jestem na IP, od rana miałam bóle w podbrzuszu, które się nasilały i przyjechałam do szpitala...
|
|
#2058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze mam nadzieje że to nic piważnego..Koniecznie zdaj relacje co sie dzieje.. Kciuki zaciśniete za was
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
|
#2059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To dobrze ze pojechalas a moze te bole to skurcze BH |
||
|
|
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witajcie dziewczęta Przeczytałam pobieżnie i nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego. Miałam okropny wieczór i noc: ból żołądka, pleców, nóg, zgaga i wymioty, a w nocy ciągłe wstawanie na siku.. Masakra jakaś |
|
|
|
|
#2062 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------- Poszłam jednak do tego dziecięcego, ale są akurat przed dostawą i nic nie kupiłam :/ we wtorek będę tam znów, bo obok mam lekarza, to wejdę zamówić, chyba, że znajdę na all taki zestaw taniej.
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2064 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
póki co łóżeczko ląduje u mnie w pokoju, a reszta w drugim pokoju, który będzie służył jako garderoba i pokój do przewijania/karmienia ale wszystko już kupuję pod nowe mieszkanie, które mam nadzieję już niedługo mieć czekam na decyzje kredytoweCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Elcia trzymam kciuki za Ciebie Mamaya mam nadzieję, że nic poważnego |
|||||||
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
mamaya mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje. Daj znac jak tylko bedziesz mogla
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się ciepło i koniecznie daj znać
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Raczkowanie
|
To badanie na obecność Streptococcus agalactiae ok 30 % kobiet jest nosicielami, ogólnie dla nas jest niegroźna ale dla noworodka bardzo, więc jeśli się ją ma to przy porodzie podają antybiotyki dziecku i podobno jak się nie ma tego badania to podają antyiotyk profilaktycznie.
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-05-14 o 14:42 |
|
|
|
|
#2069 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

mysle zeby wziasc jakies ciastka zbozowe lub pieczywko ryzowe i jakiegos batona dla tz w razie dlugiego porodu. Wy cos zabieracie? Jednej z dziewczyn polozna zalecila czekolade fakt energia po niej jest ale moze spowodowac zatwardzenie wiec po porodzie moze byc problem.
poza tym, że główkę ma wielką bo z pomiarów wychodzi na 34 tydz. to wszystko ok

o kurcze mam nadzieje że to nic piważnego..